81352 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bucovina

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.08.2017
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 3 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
1000 RON
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

De 1 Iunie în Bucovina. 2 Iunie - Pietrele Doamnei. Pe 3 iunie la Cetatea Neamțului. Legat.


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Un tip își cumpără un autoturism off-road, cu care merge prin țară, prin locuri greu de ajuns. La un moment dat, într-un sat oarecare, ajunge în fața unui râu ce curgea lin. Pe râu, niște rațe, lângă mal, un țăran, mai bătrân, care stătea degeaba.
Ăsta cu mașina se gândește că râul, fiind lat și curgând domol n-o fi adânc, dar, ca să fie sigur, întreabă pe țăran:
- Tataie, ești de prin părțile locului?
-Da, tataie, de aicea mi-s!
- Păi, atuncea ce zici, pot trece apa cu mașina, nu-i adâncă?
-Nu, tataie, cum să fie adâncă? Uite, ia-o pe-acolo, pe unde-s rațele alea!
Zis și făcut, se urcă ăsta-n mașină, demarează, intră-n apă și, la nici un metru de mal apa trece de cupola mașinii, abia ce iese ăsta din mașină.
Se duce, fleașcă de nervi, la țăranul de-i indicase locul pe un'să treacă.
- Păi, ce faci, bre, îți bați joc de mine?! Mă băgași la apă adâncă?
- Nu, tataie, cum să fie apa adâncă?!
- Cum, bre, uite că abia se mai vede mașina din apă?!
- Ei, păcatele mele, cum să fie adâncă, nu vezi că la rațele alea de înoată în apă de-abia le ajunge apa la piept?

Reviewul 101, care, pentru mine este mai important decât ăla de fu rotund, adică cu nr 100 și pe care voi, în răutatea voastră nu-l citirăți! Ca să păstrez logica curgerii timpului, după ce de 1 Mai v-am dus la Brașov, de 1 iunie o să vă duc prin Bucovina, să vă plimb prin frumosul județ Suceava

Statul român, în marea-i milostivire față de noi, cei ce votăm din patru în patru ani, a stabilit ca anul ăsta să nea foarte mult liber de ziua de 1 Iunie. Motiv de bucurie maximă pentru noi, votanții. Avem un așa mare dor de sărbători. de nu se poate! Bine, nu vreau să mă dau creț, eu cred că cine m-a făcut pe mine a vrut să fiu prototipul de om puturos, și o oră pe an dacă ar trebui să muncesc tot mi se pare că sunt nedreptățit, că ora respectivă e pusă numai în bătaie de joc, exact la ora când aș fi avut altceva de făcut! NU mă laud, așa-s io! :)

Acuma, însă, aflând că putem să ne lenevim oficial, m-a pălit pofta de ducă, mai ales că, de 1 Iunie venise acasă și fiie-mea, că, deh, e ziua internațională a plozilor!

Fiind început de lună, contabilul casei, care e și psiholog și soție, ordinea e asta, de v-o spusei io, nu s-a declarat voios de dorința noastră de a călători, pe motiv de low buget și, în loc de propunerea noastră de Bucovina a venit cu contraoferta de făcut treabă, în curte! Auzi, curte, nici măcar Lepșa?!

Normal că și-a atras din partea noastră un sincer și gutural ”Huuuoooăăăă”, care a debusolat-o și, n-a mai avut ce face, a acceptat că vom merge și anume unde vrem noi, în Bucovina!

De ce Bucovina? Pentru că-i frumoasă, fraților, județul Suceava fiind aproape la fel de frumos ca județul Vrancea, așa să știți (@danaeldreny, ca suceveancă ce te afli, îmi ești datoare, da?). În plus, aveam și o familie de prieteni care plecaseră deja spre locul cioată și ne surâdea ideea să ne găsim pe acele tărâmuri.

Zis și făcut, urcat bocceluțele în mașină, pus zamă de aia, cu putere octanică în rezervorul Skodei, pornit aerul condiționat și, go, Planet, go ! (care aveți alte gusturi, na: Run, Forest, run !)

Ca s-ajungi din Mărășești în Bucovina, pe auto vorbind, nu-ți trebuie decât autoul respectiv și să mergi, așa, spre Suceava, pe DN 2 sau, E 85. Treci prin municipiul Bacău, iei șoseaua spre Iași și mergi pân'ce treci și de Roman, și ăsta, ca și Bacăul, oraș frumos!

După ce treci de Roman, la vreo 10 km, se face o mare intersecție în care, la dreapta mergi spre Iași (frumos oraș!) și, la stânga, mergi spre Suceava. Pe la stânga o luarăm și noi și, după vreo 20 de km, popas, ajungi la Hanul Ancuței.

Despre locația în cauză nu o să vă vorbesc acum, am mai făcut-o în alt review și nu ați părut fericiți! Oricum, e de spus că, invariabil oprim aici și mâncăm. Atenție, nu la prima clădire a hanului ci la cea albă, cea cu statuia lui Sadoveanu, da. Ei, aicea sunteți serviți cu un strașnic menu moldovinesc. Orice ați lua de mâncare papa este bun. Ciorba de fasole cu afumătură, cu ceapă roșie și turte de făină de grîu este demențială, dar, v-am zisără, orice alt fel de mâncare e bun!

Dacă este prea cald puteți folosi terasa din spate dar, zic eu, rezistați în frumosul interior, mobilat moldovenește. Aaa, uitam, restaurantul are și un magazin de unde se pot cumpăra produse alimentare tradiționale. Faceți-o, nu vă veți simți păcăliți!

Dealtfel prețurile nu-s criminale, sunt decente, ce mai, sunt bune, exact ca țuica de-o primiți înainte de masă, pe care io n-am băut-o,pentru că nici Adi și nici Luminița nu voiau să conducă! Păi, da, și-au găsit fraierul!

Sătui fiind, de aici până la Gura Humorului nu ar trebui să vă mai oprească nimic, cu excepția Mănăstirii Sf. Mina din com. Roșiori.

Mănăstirea se vede sus, pe un deal și se ajunge trăgând de volan, spre dreapta, la momentul potrivit și intrând pe un drum asfaltat, cale de vreun km jumate. Ca să nu stați stresați, vă uitați după indicator, care e bine și vizibil fixat pe marginea drumului.

Mănăstirea Sf. Mina are hramul de 15 august, dar, stați cuminți, nu o să vă obosesc cu date de-astea, ecumenice. Spun doar că e tare frumos de văzut și nu pierdeți mai mult de vreo oră pentru asta, ceea ce, față de eternitatea timpului, nu e vreo bortă-n cer ! Opriți-vă și vizitați-o, zic, dacă aveți ocazia prilejului.

Reveniți apoi pe DN 2 și mergeți până la intersecția ce face, înainte spre Fălticeni, la stânga spre Gura Humorului. Mai scurt e pe la Gura Humorului dar voi, dacă sunteți încăpățânați, puteți merge înainte, pe la Suceava, Siret, Ukrayna, Russia, Japonia sau ce știu eu ce alte variante vreți ?! Eu nu aveam atâta de mult timp și am făcut la stânga.

După vreo 34 de km ajungeți în Gura Humorului, oarș micuț dar curățel și frumușel. Pentru mine, asta-i poarta Bucovinei. E extrem de aproape de Voroneț, mănăstire celebră, găsiți cazări și cu ochii-nchiși. Plus că are un frumos parc de aventuri, ștranduri, tiroliene, tir cu arcul și alte alea. Despre mâncare nu poți să spui nimic rău în Bucovina, te bate Dumnezeu!

Deși am fost de muuulte ori în Gura Humorului, tot ne-am oprit, așa, să ne dezmorțim și făcut poze.

Pe urmă, mai departe, în mașină, alți 30 de km și ajungi la Vama, unde voiam noi s-ajungem. Dar, fiindcă am ajuns mult mai devreme decât ceilalți iar ziua era abia pe ora 15, am decis să merjem mai departe și, uite-așa, am ajuns la Vatra Dornei, doar ca să umplem ceasul.

Mie-mi place Vatra Dornei deși cred că orășelul ăla nu e suficient de bine pus în valoare! E un fel de Sinaia, mai puțin fițoasă dar are cam aceeași atmosferă.

Fiindcă nu voiam să facem altceva decât să pierdem vreme, ne-am plimbat îndelung prin parcul orașului. A, la intrare-n parc e o dugheană unde se vinde înghețată! Ce bine!!! E bună și gustoasă! Ne-am luat fiecare câte-o mare halcă de înghețată, eu am mâncat și ce a rămas de la Luminița, că e la dietă! Fraților, ca să-ți dea fiie-mea ceva e mai mare minune decât dacă ar seca Pacificul, așa că m-am gândit că-mi dă înghețata fiin'c-a scăpat-o pe jos! Se pare că nu era așa, voia dor să nu se-ngrașe, că urma sezonul la mare din anul ăsta! Despre care-am scris, am scăpat !

De la Vatra Dornei ne-am întors spre Câmpulung-Moldovenesc, dar, nu prea am nimerit ce să facem. Am continuat drumul spre Vama dar, la ieșire din Câmpulung Moldovenesc am oprit să mâncăm la Popasul Baciului.

Popas de fițe, cu rezervări făcute cu săptămâni înainte.

Aiurea, local de camionagii, inițial, care a ajuns un local unde am mâncat de fiecare dată foarte bine și la prețuri decente.

Recomand din toată inima, strachina e cât oala obișnuită. Am mâncat o ciorbă de burtă de stătea lingura-nfiptă, erect, în ea și, seară fiind, după ciorba de burtă am comandat ceva ușor: fasole cu ciolan și murături tradiționale. Am zbârcit-o doar cu berea, am fost nevoit să iau două beri fără alcool, prima am băut-o de sete pe-a de-a doua am băut-o ca să-mping mâncarea. Era atât de bună și atât de multă !!!

Fetele mele s-au alintat cu nuș ce porții de piept de pui la grătar și cu cartofi prăjiți, le-am dat și lor să guste din fasole, dar, chiar doar au gustat! Nu-i vorbă, eram vigilent și nu le lăsam să se destrăbăleze cu mâncarea MEA!

Am plecat apoi spre Pensiunea Lucia, unde avem cazarea rezervată și urma să ne întâlnim cu hăilalți din grup.

Despre Pensiunea Lucia, review separat, m-am învățat minte, trag și io de timp cu reviewuri defalcate! Ha!

Seara am făcut ce face tot românul în zi de sărbătoare: grătar și bere iar, pe la două, noaptea, am parcat și predat foaia de parcus la garaj.

În a de-a doua zi am luat, democratic, din ordinul meu, hotărârea de a-i plimba pe toți, pe Transrarău, la Pietrele Doamnei.

Din Vama, te întorci spre Pojorâta și, în timp ce mergi, așa, hai-hui, o să vedeți un mare panou care indică drumul spre Chiril. Păi, dacă indică, să respectăm indicațiile, zic, așa că, țuști, tras de volan stângă și, hai la drum!

Drumul este superb iar calea de rulare perfectă! Transrarăul are vro 26 de km, în total, dar, după Pietrele Doamnei, adică vreo 17 km, drumul, tot asfaltat, este de o calitate mai slabă, de fapt, se îngustează la nivelul unei singure benzi.

Dar noi nu voiam s-ajungem la Chiril, voiam doar la Pietrele Doamnei, ceea ce am și făcut.

Urcat-am, cu multă răbdare și pricepere, până pe platou la Cabana Rarău, pe principul că românul se dă jos din mașină strict în fața ușii, chiar dacă apartamentul e la etajul 5.

Am parcat, spuneam și apoi, pîș-pîș, am mers până sus, la Pietrele Doamnei.

Drum frumos, se urcă cumva pieptiș pe anumite tronsoane. Întreg ocolul se face în vreo două ore, cazul meu, dar, eu-s așa, mai puturos.

După ce ieși de pe platoul Pietrelor, găsești o minunată invenție a omenirii, o terasă unde se vând mici, pulpe de pui, piept de aceeași pasăre, toate fripte pe grătar, și se pot bea băuturi răcoritoare. Deci, ”Răcorim România! ” deși, nu știu dacă chiar marca aia de bere-am băut-o! Fiindcă eram încălzit, chiar a trebuit să mă răcoresc, mai ales că nu mai conduceam eu !

Toată vâjâiala asta ne-a luatără vreo cinci ore, ne-am mai oprit și în Câmpulung Moldovenesc, așa, ca să treacă timpul,nimic important doar așa, pase cu portarul!

Seara, program de voie, mai aveam o navetă de bere nebăută. Am stat la foc până am corijat defectul!

A doua zi, scena despărțirii: noi, plecat, pe Argeș în gios, ei rămas că voiau la Suceava și la Mănăstirea Dragomirna. Despre ambele am scris, dar nu mai știu unde, căutați și voi și citiți! Important, votați după ce citiți, cu ”Foarte Util” este minunat!

Noi n-am venit chiar pe Argeș în gios ci mai mult spre Tg. Neamț.

Pentru că de ce? Fiie-mea mi-a reproșat că, pe când era ea mică, nu aș fi plimbat-o, sufisant, să vază frumusețile lu'patria noastră și că ea nu mai ținea minte să fi fost la Cetatea Neamțului. Când a ajuns și a văzut că trebuie să urce și -a adus aminte că, da, mai fusese!

Vizitat Cetatea. Mie, în continuare, îmi place dar asta nu-nseamnă că trebuie, musai, să m-aprobați.

Apoi, urcat în Skodă și ”Pașiol na turbinca! ” spre Mărășești, orașul istoric de trăiesc eu în el. Credeam că s-o fi întâmplat ceva notabil în alea trei zile de m-am ușchitără . Nu, nu se întâmplase nimic!

Spun deci că mie mi-o plăcut și abia aștept ziua de 1 Iunie de la anul. Că și eu sunt copil și-ncă orfan, mama a murit în 1996 și tata în 1999, exact când să m-arunc și io în viață. Dacă faceți vreo criză de mână spartă și vreți s-ajutați un orfan, vă poci da numărul meu de cont: Ro... Care nu vreți, nu-i nimic dar, nu trebuie să deveniți violenți ! Vorba aia, de ce dai, nu poți să-njuri ?! Dar, mai bine, să rămânem prieteni, ca și pân-acuma, mai ales că nu ne cunoaștem !

De-aia vă spui, haidi, pa!

 

Web, pentru asigurarea nivelului de gălăgie necesar citirii acestui review, te rog:https://www.youtube.com/watch?v=uVxVwqnkLxY

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 28.08.2017 11:48:49

Validat / Publicat: 28.08.17 14:14:37

VIZUALIZĂRI: 1335


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[28.08.17 13:51:01]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   + alea, alea:-)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[28.08.17 14:09:06]
» mesaj pers

   @webmasterX: mersi de melodie, dar, mi-ai ciuntit bancul. Nu e fraza de-nceput!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[28.08.17 14:13:54]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

dar, mi-ai ciuntit bancul. Nu e fraza de-nceput!

   Nu eu, ci tu l-ai ciuntit! :)) (ai intrat în editare după mine, ștergând astfel, fără să vrei ori să știi, ceva din formatare)

   Reparat

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[28.08.17 14:20:09]
» mesaj pers

   @webmasterX: Bine, gata, m-ai făcut dator! Da, dau o bere, nu de alta dar încă mai "Răcorim România! " Mersi de ajutor! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[28.08.17 15:24:43]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Mi-a placut mult aia cu omul iesit din apa "fleasca de nervi"!

   La tine este mereu cate un bonus de asta glumet. Si iti vine sa comentezi si la articol si la bonus.

   Frumoase locuri ai batut, meleaguri dragi si mie, iar pana ta scriitoriceasca muiata in umor, este reteta succesului .

   Nu se supara nimeni daca faci mai multe articole sa ne mai distram si noi.

   Ce le condensezi asa 3 in 1. Nu mai vrei sa ne spui bancuri?

   

   🤠🍡

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[28.08.17 17:17:37]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Ba, uite, mă jur, să n-apuc să mor dacă n-o să vă scriu reviewuri până o să plătiți un asasin să mă dilească. Da'nici io prost, îmi fac asigurare de viață!

   Nu pot, frate Dane să scriu depsre toate alea, pe rând, că nu scriu pentru puncte, scriu așa, la ce-o fost! Iar de bancuri, n-aveți voi urechi s-ascultați de câte știu io, se pare c-ai uitat c-am fost polițist și-acolo, în fiece oră de program aveam vreo 4-5 bancuri. Cu gabori, evident!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Dan&Ema
[28.08.17 20:01:54]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: ma opresc la marasesti musai

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[28.08.17 20:49:59]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: păi, ce te-mpiedică, ai numărul meu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny*
[28.08.17 21:56:02]
» mesaj pers

   Eu prin Suceava n-am umblat mult, numa' prin Rarău la Mao https://www.facebook.com/maorarau? fref=ts la Pastorale sau mai sus la casuța aia ponosită amărăciunea aia, moca – de cabana Rarău știu toți localnicii să fugă iute – altcum fugeam departe-n lume și acolo n-am călcat din 2010 din motive de-ale mele… nu-s fan deși zona-i frumoasă, corect dar eu sunt atipică, caut alte cele în lume… sorry, dezamăgesc…

   N-am fost nici măcar la cabana lu' Adi Done de pe lângă Pastorale, tot moca, până și fratele meu care n-a vazut speologie în veci și habar n-are cine-i Adi Done a fost, tot moca… eu nu…

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[28.08.17 22:09:13]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Hei, pe loc în față, mă pierzi! Eu am fost pe Rarău ca un vajnic turist consumist. Grupul nostru deja mi-a sărit în cap că i-am pus să facă turul chetrelor, dar-mi-te să-i urc la căbănuța de la meteo?! Nu, domnule, i-am răsfirat pe cărare și i-am adus, întregi, la terasă!

   E un traseu ușor de făcut, eu fiind singurul cu bocanci în picioare, restul, în pantofi de sport, l-am prezentat pentru că poate fi făcut inclusiv de cei care suferă de depresii!

   Nu, n-ai dezamăgit, e firesc să nu vrei hoarde pe munte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- danaeldreny*
[28.08.17 22:09:51]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Și ca să scriu eu amu despre Mărășești trăbă să cotrobăi întâi Mărășești... cui mă-ntreabă spun că n-am...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny*
[28.08.17 22:21:25]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Nu știu, eu pe Rarău sunt acasă... nu pot merge pe Rarău fără să trec pe la club întâi... și de-i treabă de făcut pe Rarău, merg pe Rarău, nu văd lucrurile altfel, nu-mi pot imagina altfel, ca-n gospodăreala proprie la tras vinu...

   Nu merg eu de capul meu și nu stabilesc eu programul... e cu organizare tribală...

   De-aia mi-e dor de munte și de lumea de acolo - e altceva, niciunde nu poți fi străin pe munte ești de-al casei...

   Sunt niște legi nescrise și montaniarzii le știu... nu le mai înșir aici...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- danaeldreny*
[28.08.17 22:31:51]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   http://amfostacolo.ro/poze-fotoimpresii.php?hotel=descopera-bucovina-la-pas-prin-bucovina&id=4091

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[29.08.17 22:12:17]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Frate bacterică, dară ce minunat le grăiești! De se duse deștul singur la F. Util. Recunosc sincer că-ncercai și io să votez p-al 100-lea de doo ori! Da cred că sfârși @Admin vraja până s-ajung io și nu mai putui:(Da-l votai și p-ăsta și-s doo! Bine-așa?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[30.08.17 01:07:02]
» mesaj pers

   @Zoazore: Frate, nu-i de voturi, dă-le boalei, dar nimeni nu combate?! Nu stăm și noi de-o bârfă?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[30.08.17 09:03:25]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ba da! Hai s-o barfim pe Luminita! De fapt, te carcotesc pe tine: De ce nu i-ai dadut si tu, ca un parinte responsabil, un link cu despre Cetatea Nemtului? Ce-i aia mers pe jos? Urcat?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[30.08.17 17:19:50]
» mesaj pers

   @Zoazore: Da, noroc că are 25 de ani că, altfel, mi-o plasau ăștia la Protecția Plodului, pe motiv c-am chinuit-o s-o turistuiesc! Pfui, ce noroc am avut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- RoxanaGRS
[04.09.17 14:42:02]
» mesaj pers

   Domnule, îmi place foarte mult cum scrii! Parol d'honeur! M-am abonat la scrierile tale, așa că mai produ!

   Cât despre o bârfă mică, ce să bârfim? De exemplu Cetatea Neamțului. Au renovat-o aștia de vreo câțiva ani, nu mulți. Acum foarte bine c-au renovat-o și au turnat niște betoane pe ziduri să intre ploia să distrugă, au refăcut podine și scările pentru urcat în tunuri. Dar au pus parchet laminat! Păi Ștefan cel Mare avea parchet laminat (cel mult niște dușumele acolo, deși mă îmdoiesc, cred că era pur și simplu pardoseală din piatră)... și termopane (din PVC, că e mai ieftin, nici măcar nu e din lemn)? Și au mai pus niște momâi, sau manechine nu știu cum să le spun, care mie mi se par super kitchioase. Și un cal de gips, care m-a terminat pur și simplu.

   Sper că n-au refăcut și cetatea Sucevei pe aceleași principii, că pe aia n-am ajuns s-o văd în ultima perioadă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[12.09.17 17:14:09]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: No, amu e musai sa citesc ce ai mi scris ca daca mai astept mult ajung eu la suta de articole de-ale matale necitite. Da' sa stii ca este obositor rau de tot, sari de la una la alta ca un cerb sprintar, ia-o si tu asa mai moldoveneste, ca un moldovean am si eu acasa... pardon vrancean ca sa nu-l jignesc si zau ca nu e asa de sprintar.

   Frumoasa-i Bucovina sunt de accord si m-as intoarce acolo oricand cu mare placer.

   Cu aceeasi mare placere ai si aprecierea mea maxima pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P12 [JUN-2017] Pe Transrarău spre Pietrele Doamnei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895557">Şterge vot</a></div><span id="v9895557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Pe Transrarău spre Pietrele Doamnei
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Și mergem, și mergem! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895558">Şterge vot</a></div><span id="v9895558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Și mergem, și mergem!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Deci, mergem, vă spuneam! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895559">Şterge vot</a></div><span id="v9895559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Deci, mergem, vă spuneam!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P15 [JUN-2017] Când, ce să vezi, iacătă Pietrele Doamnei, în libertate! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895560">Şterge vot</a></div><span id="v9895560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Când, ce să vezi, iacătă Pietrele Doamnei, în libertate!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Și o formă de comerț... se vindea bere de casă, e ca berea neagră. Io n-am avut parte, că, deh, conduceam! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895561">Şterge vot</a></div><span id="v9895561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Și o formă de comerț... se vindea bere de casă, e ca berea neagră. Io n-am avut parte, că, deh, conduceam!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Unul dintre panourile cu ce și cum despre Pietrele Doamnei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895562">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895562"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895562">Şterge vot</a></div><span id="v9895562" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895562)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895562Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895562MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Unul dintre panourile cu ce și cum despre Pietrele Doamnei
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Aiestelea-s împricinatele! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895563">Şterge vot</a></div><span id="v9895563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Aiestelea-s împricinatele!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Uite, amănunte din bolovan! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895564">Şterge vot</a></div><span id="v9895564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Uite, amănunte din bolovan!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Uită-te-njur! Nu, nu-njur, privește! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895565">Şterge vot</a></div><span id="v9895565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Uită-te-njur! Nu, nu-njur, privește!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Traseul e ușor dar tot se mai ia câte-o pauză de scuipat plămânii! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895566">Şterge vot</a></div><span id="v9895566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Traseul e ușor dar tot se mai ia câte-o pauză de scuipat plămânii!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Toți vedem, fiecare crede ce vrea dar, vă spun eu, e o crevasă! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895567">Şterge vot</a></div><span id="v9895567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Toți vedem, fiecare crede ce vrea dar, vă spun eu, e o crevasă!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] Aia albă, de jos, era zăpda! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895568">Şterge vot</a></div><span id="v9895568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Aia albă, de jos, era zăpda!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2017] Iar ăla negru, de respira greu... -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895569">Şterge vot</a></div><span id="v9895569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2017] Iar ăla negru, de respira greu...
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2017] Sincer, vă place? Cui nu, are de-a face cu mine! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895571">Şterge vot</a></div><span id="v9895571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2017] Sincer, vă place? Cui nu, are de-a face cu mine!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2017] Cabana Rarău, văzută de sus. De foarte de sus. -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895574">Şterge vot</a></div><span id="v9895574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2017] Cabana Rarău, văzută de sus. De foarte de sus.
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2017] Și ce cap frumos răsare, nu-i al meu, al meu e oare? ... Probă că chiar am fost acolo! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895576">Şterge vot</a></div><span id="v9895576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2017] Și ce cap frumos răsare, nu-i al meu, al meu e oare? ... Probă că chiar am fost acolo!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2017] Pietrele Doamnei -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895577">Şterge vot</a></div><span id="v9895577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2017] Pietrele Doamnei
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P01 [JUN-2017] Intrarea în Hanul Ancuței -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895535">Şterge vot</a></div><span id="v9895535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Intrarea în Hanul Ancuței
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Așa arata acolo -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895537">Şterge vot</a></div><span id="v9895537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Așa arata acolo
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Drumul spre Mănăstirea Sf. Mina- com. Roșiori, jud. Suceava. Sf. Mina este ocrotitoul păgubiților, care aveți rate la bănci, aicea-i locul să puneți la blestem! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895539">Şterge vot</a></div><span id="v9895539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Drumul spre Mănăstirea Sf. Mina- com. Roșiori, jud. Suceava. Sf. Mina este ocrotitoul păgubiților, care aveți rate la bănci, aicea-i locul să puneți la blestem!
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2017] Poarta de intrare în Mănăstire. Cam kitchoasă, nu? -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 28.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895542">Şterge vot</a></div><span id="v9895542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Poarta de intrare în Mănăstire. Cam kitchoasă, nu?
foto Yersinia pestis [28.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.149047851562 sec