81314 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Odorheiu Secuiesc și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.08.2017
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Odorheiu Secuiesc - o surpriză frumoasă


Urmare de aici

Vizita în Odorheiu Secuiesc nu s-a aflat inițial în programul nostru de vacanță. Intenționam ca, după cele trei zile petrecute la Slănic Moldova, să mergem la Sovata pentru alte trei, dar nu am găsit cazare decât de duminică până marți. Ei, ce să facem cu ziua de sâmbătă, că rezervarea la Slănic nu mai putea fi modificată? Ne-am uitat pe hartă și am hotărât să rămânem undeva, pe drumul spre Sovata.

Alesesem traseul prin Tg. Ocna - Oituz - Tg. Secuiesc - Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc - Sovata, pentru că șoseaua părea mai bună.

Am cercetat câteva pensiuni pe la Harghita Băi, Băile Homorod, dar nu păreau prea promițătoare. Am decis atunci să facem o escală urbană, la Odorheiu Secuiesc, unde nu mai fusesem decât în trecere cu mașina, spre alte destinații.

Drumul s-a dovedit într-adevăr foarte bun, mai ales după ce am ieșit din județul Bacău, a fost puțin circulat, ca să nu mai spun despre peisajele extraordinare care se perindă prin fața ochilor între Miercurea Ciuc și Odorhei. Sunt niște locuri minunate!

Drumul l-am parcurs în aproape patru ore (plus un mic popas), dar timpul a trecut destul de repede datorită priveliștii.

Odată ajunși la destinație, am reperat foarte ușor hotelul Târnava aflat în centrul vechi al orașului, ne-am cazat și, cum îi șade bine turistului, am pornit să explorăm plini de curiozitate tărâmurile unde nu mai pusesem piciorul.

Prima constatare, de îndată ce am ieșit pe ușa hotelului a fost că nimerisem în plin festival: Sărbătoarea Sfântului Ștefan. În centru era amplasată o scenă de unde se auzea muzică medievală, iar în fața primăriei erau înșirate corturi verzi unde se comercializau diferite produse de artizanat sau alimentare cu specific local.

Deși nu suntem de obicei mari amatori de astfel de manifestări, am avut surpriza plăcută să constatăm că festivalul era unul de bun gust, cu muzică jazz, blues, produsele de la tarabe erau de calitate, autentice, nu chinezării. Chiar ne-a făcut plăcere să ne plimbăm puțin prin târg și să asistăm la câteva piese muzicale.

Ca și cu alte ocazii în care am fost prin “ungurime”, ni s-a reconfirmat părerea pozitivă despre oamenii acestor locuri. Ideea că nu știu sau nu vor să vorbească românește, că ne tratează diferit pentru că suntem români este o prejudecată a celor care sunt dispuși și vor neapărat să creadă acest lucru. Nu am întâlnit nici cu această ocazie, deși se vorbea ungurește peste tot, o persoană cu care să nu putem interacționa. Ba chiar am fost tratați cu multă amabilitate. E drept că nici noi nu pufneam cu dispreț naționalist când eram interpelați prima dată în limba maghiară. Imediat ce realizau despre ce e vorba, continuau conversația în românește fără probleme.

Dincolo de participarea ad-hoc la sărbătoarea amintită, ne-am plimbat prin centrul orașului și am descoperit o arhitectură frumoasă, clădiri vechi, restaurate, un parc îngrijit, plin de flori, cu copaci și statui.

Centrul este dominat de clădirea impunătoare a primăriei, ridicată în secolul al XIX-lea și de Biserica Franciscanilor, construită în sec. al XVIII-lea de călugării franciscani. Am aflat că edificiul cu două turnuri (cunoscut sub numele de Biserica călugărilor) are o lungime de 36 m și înălțimea de 14 m, are șapte altare, o orgă veche de 200 de ani, iar în turnul estic se află două clopote. Puțin mai departe se află Biserica Reformată, apoi o piațetă frumoasă înconjutată de clădiri impunătoare.

Sus, pe o colină, se află Biserica Romano-catolică și Liceul catolic, dominând prin arhitectura lor elegantă împrejurimile. Am urcat treptele care duc spre biserică (noroc cu antrenamentul de la Slănic Moldova!) și am admirat de aproape aceste edificii. Se înserase între timp și orașul se îmbrăcase în lumini, am coborât și am mai stat puțin în parcul central. Am reluat plimbarea a doua zi, de dimineață, apoi am plecat mai departe, mulțumiți de această nouă experiență.

Ziua petrecută în Odorheiu Secuiesc a fost reușită, pe lângă monumentele interesante și centrul frumos, ne-au impresionat amabilitatea și comportamentul decent al oamenilor, curățenia și ordinea chiar și în plin festival, și nu în ultimul rând, mâncarea delicioasă!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Rofri in 27.08.2017 13:37:45

Validat / Publicat: 27.08.17 15:06:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2034


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15300 PMA (din 18 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[27.08.17 15:05:38]
» mesaj pers

   @Rofri:

am reperat foarte ușor hotelul Târnava aflat în centrul vechi al orașului, ne-am cazat

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

   Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[15.09.17 17:04:11]
» mesaj pers

   @Rofri: In Targu Secuiesc, un oras de asemenea in care se vorbeste predominant limba maghiara, ne-am oprit la un magazine sa cumparam ceva (pe vremea lui Ceao) si cu persoana din fata noastra vanzatoarea a vorbit in maghiara de ma gandeam cum o sa fie cand o sa ne vina noua randul.

   Cand ne-a venit randul ne-a vorbit direct in romaneste si nici noi nu am simtit atunci ostilitate.

   Orasul pare frmos si ma bucur ca v-ati bucurat de ceea ce ati gasit acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rofri
[15.09.17 18:40:24]
» mesaj pers

   @mishu: Noi am avut doar experiețe plăcute prin Ținutul Secuiesc și revenim cu drag de câte ori avem ocazia. Mulțumesc mult pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.09.17 19:26:43]
» mesaj pers

   @Rofri:

Nu am întâlnit nici cu această ocazie, deși se vorbea ungurește peste tot, o persoană cu care să nu putem interacționa. Ba chiar am fost tratați cu multă amabilitate. E drept că nici noi nu pufneam cu dispreț naționalist când eram interpelați prima dată în limba maghiară. Imediat ce realizau despre ce e vorba, continuau conversația în românește fără probleme.
Superbă atitudine! Respectele mele!

   Ați avut o plimbare foarte frumoasă prin niște locuri cu adevărat frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rofri
[24.09.17 20:15:11]
» mesaj pers

   @Zoazore: Cred că a fi respectuos în relațiile cu ceilalți e singura cale spre o societate civilizată. Mulțumesc mult pentru vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[03.02.18 08:01:46]
» mesaj pers

   @Rofri:

   Si mie imi place Odorheiu Secuiesc. Am fost de mai multe ori incepand de prin anul 1992 si de fiecare data m-am simtit bine.

   Apoi am revenit si revenit si revenit. Ultima data in 2017 cand am si inoptat in oraselul linistit.

   Paradoxal, micutul oras ardelean are un trafic de tranzit sufocant. Pare in contradictie cu linistea de pe strazi in prag de seara!

   Felicitari pentru articol! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Rofri
[03.02.18 19:31:33]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[9] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [AUG-2017] Centrul vechi și Biserica Reformată -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895121">Şterge vot</a></div><span id="v9895121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Centrul vechi și Biserica Reformată
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Primăria și Biserica Reformată -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895122">Şterge vot</a></div><span id="v9895122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Primăria și Biserica Reformată
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2017] Colegiul reformat -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895125">Şterge vot</a></div><span id="v9895125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Colegiul reformat
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2017] Pe colină de vede impunătoarea clădire a Liceului catolic -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895131">Şterge vot</a></div><span id="v9895131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Pe colină de vede impunătoarea clădire a Liceului catolic
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895136">Şterge vot</a></div><span id="v9895136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017]
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2017] Centrul vechi -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895137">Şterge vot</a></div><span id="v9895137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Centrul vechi
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [AUG-2017] Clădire din centrul vechi -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895139">Şterge vot</a></div><span id="v9895139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Clădire din centrul vechi
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Liceul catolic -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895140">Şterge vot</a></div><span id="v9895140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Liceul catolic
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [AUG-2017] Se lasă noaptea... -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 27.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av895142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv895142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=895142">Şterge vot</a></div><span id="v9895142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(895142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f895142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e895142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Se lasă noaptea...
foto Rofri [27.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[9] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.0928020477295 sec