81194 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Knaus Apartments (unitate neclasificată)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.08.2017
DE
Avatar marimag
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piatra-Neamţ
înscris/ă în 07.09.15
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 3 nopti
TIP: PRIETENI
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
130 Euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 925 UAH  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Knaus Apartments - o cazare bună la Cernăuți


La Knaus Apartments am rezervat pentru fiecare familie câte un apartament. Într-adevăr, am putut parca în curtea interioară iar complexul ne-a impresionat de cum l-am văzut. Arată ca un patrulater de clădiri cu câte trei etaje care închid între ele o curte interioară generoasă, cu mult spaţiu verde şi arbori maturi, ca un miniparc. Era foarte multă linişte, păsările cântau în arbori ca într-o pădure iar rondurile de flori erau aranjate cu gust, ca şi mobilierul de grădină.

În centrul acestui spaţiu verde era un bazin cu apă şi fântâni arteziene iar în jurul acestora, pe o platformă betonată erau mese şi bănci unde se putea lua masa comandată la restaurantul complexului – în meniu fiind preparate din bucătăria germană şi, la cerere, preparate dietetice – toate la preţuri foarte accesibile.

Ca o ciudăţenie însă, micul dejun – inclus în preţ – se servea doar de la ora 11, ceea ce a devenit o problemă pentru noi, care doream să plecăm de dimineaţă să vizităm oraşul şi nu prea eram dispuşi să ne întoarcem doar pentru a lua masa. Puteam să luăm în schimb un mic dejun rece, care ne era adus de seara în cameră şi, cu o singură excepţie, am profitat de această posibilitate.

Am constatat cu surprindere că din întregul ansamblu de clădiri Knaus Apartments deţinea doar trei apartamente – unul tip suită cu un pat dublu, unul denumit suită junior cu pat dublu mare şi unul cu două dormitoare şi două paturi duble. Întrucât în excursie a venit şi fiica noastră majoră, noi l-am închiriat pe acesta din urmă iar prietenii noştri pe cel denumit suită junior.

Complexul a fost construit înainte de 1918 însă a fost modernizat, deşi prin mobilier şi decor păstrează un aspect retro. La acea vreme apartamentele nu erau prea mari şi, dacă dormitoarele sunt destul de încăpătoare, camera de zi – denumită zonă de relaxare – este destul de mică. Aici este amplasat televizorul la care se prind însă numai posturi ucrainene şi, ca o curiozitate, la aparatul radio – pe care ni l-am adus de acasă – nu se prinde niciun post românesc, în ciuda faptului că graniţa este aproape.

Tot în zona de relaxare se poate face un ceai sau o cafea la o cană electrică – pliculeţele de cafea instant şi de ceai se reînnoiesc zilnic – există şi un mic frigider iar în baie este un duş modern şi un uscător de păr, sunt halate şi prosoape care se schimbă însă doar la cerere.

Personalul de la Knaus Apartments este însă destul de numeros faţă de spaţiile de cazare pe care le deţine, între care o femeie de serviciu care se ocupă şi de curăţenia din curtea interioară, precum şi un paznic.

După cum spuneam, liniştea în curtea interioară era desăvârşită aşa încât noi am evitat să jucăm table la mesele de afară, ca să nu o tulburăm. Aceasta în ciuda faptului că la parterul uneia dintre clădiri erau un coafor şi un birou notarial, la care veneau clienţi.

Femeia de serviciu, d-na Maria Vasilciuc, era româncă sau – cum m-a corectat ea imediat – moldoveancă. A lucrat până la 55 de ani la compania de telefoane şi, pentru că pensiile în Ucraina sunt foarte mici, nu se jenează ca acum, la 62 de ani, să facă muncă de jos pentru un ban în plus.

Ghidul nostru în Cernăuţi, d-nul Dragoş Olaru, ne-a informat că destui români se declară moldoveni datorită îndoctrinării sovietice, pentru a nu fi asociaţi „burghezilor români” care au cotropit Basarabia şi Bucovina de Nord şi care au săvârşit numeroase atrocităţi împotriva evreilor în perioada 1941-1944. Nu în ultimul rând, în Occident moldovenii se bucură de o reputaţie mult mai bună decât românii, foarte des confundaţi cu rromii proveniţi din România.

Impresia bună despre Knaus Apartments a fost însă ştirbită chiar la plecare – cu o seară înainte recepţionera a insistat să plătim cazarea iar noi ne-am conformat, ca nu cumva să creadă că nu suntem solvabili. Nu ne-a dat chitanţă, lăsând să se înţeleagă că ne-o va aduce în cameră, ceea ce nu s-a întâmplat.

A doua zi însă, pe la ora 10 dimineaţa, când am vrut să plecăm, portarul – care ştia doar ucraineana – ne-a cerut să-i arătăm chitanţa, altfel nu ne dădea voie să scoatem maşina din curte. Ca un făcut, fiind duminică dimineaţa, la recepţie nu era nimeni iar portarul era de neînduplecat. Într-un târziu soţiei mele i-a venit ideea să-l sune pe patron iar acesta, într-o engleză stâlcită, ne-a chestionat când am plătit, cât am plătit, cui am plătit etc. – şi uite aşa, după aproape un ceas de discuţii şi de nervi, am putut să plecăm.

Pentru această întâmplare i-am dat hotelului o notă mai mică pe booking gândind că, dacă tot am fost folosiţi pentru a face evaziune fiscală în Ucraina, recepţionera ar fi trebuit să lase vorbă la portar că am achitat cazarea.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de marimag in 24.08.2017 15:06:24

Validat / Publicat: 24.08.17 15:37:23


  • A fost prima sa vizită/vacanţă în UCRAINA
VIZUALIZĂRI: 1037


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (marimag); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  11700 PMA (din 9 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[24.08.17 15:37:51]
» mesaj pers

   @marimag: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Knaus Apartments, CERNĂUȚI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[24.08.17 16:35:59]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Una din intrările la Knaus Apartments -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894059">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894059"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894059">Şterge vot</a></div><span id="v9894059" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894059)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894059Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894059MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Una din intrările la Knaus Apartments
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Aleea principală din curtea interioară -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894060">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894060"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894060">Şterge vot</a></div><span id="v9894060" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894060)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894060Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894060MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Aleea principală din curtea interioară
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] 3. 	Mesele din curtea exterioară ale restaurantului -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894061">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894061"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894061">Şterge vot</a></div><span id="v9894061" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894061)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894061Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894061MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] 3. Mesele din curtea exterioară ale restaurantului
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Vedere parţială a miniparcului -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894062">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894062"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894062">Şterge vot</a></div><span id="v9894062" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894062)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894062Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894062MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Vedere parţială a miniparcului
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] 5. 	Detaliu din miniparc cu mobilier de grădină -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894063">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894063"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894063">Şterge vot</a></div><span id="v9894063" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894063)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894063Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894063MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] 5. Detaliu din miniparc cu mobilier de grădină
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Unul din dormitoarele apartamentului nostru -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894064">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894064"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894064">Şterge vot</a></div><span id="v9894064" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894064)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894064Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894064MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Unul din dormitoarele apartamentului nostru
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Baia apartamentului -- foto by <b>marimag</b> [uploaded 24.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av894065">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv894065"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=894065">Şterge vot</a></div><span id="v9894065" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(894065)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f894065Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e894065MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Baia apartamentului
foto marimag [24.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.151823043823 sec