ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.08.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sfantu Gheorghe
ÎNSCRIS: 26.08.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 11 & 14 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Pensiunea Anisoara, la poarta Apusenilor

TIPĂREȘTE

Asa cum am mentionat in review-ul de calatorie, baza incursiunilor pe traseele incredibile ale Apusenilor a fost pensiunea Anisoara, satul Chiscau.

Rezervarea camerei si plata avansului le-am facut cu mult timp inainte, la sosire pensiunea fiind destul de aglomerata.

Intr-un moment de inspiratie sun la pensiune spre seara anuntand ca check-in-ul va fi intarziat, drumul de acces dinspre Deva fiind in reparatie, cu semafoare si circulatie restrictionata pe un sens, etc.

Gazda m-a anuntat la sosire ca am avut noroc ca am sunat, altfel era posibil sa fi dat camera pentru ca uitase ca e rezervata si avea multe cereri. Stiam eu ca sunt un tip norocos!

Pensiunea arata ok, are si magazin in fata, bar in lateral, restaurant la parter, la etaj terasa, bucatarie cu aragaz, frigider, vesela, totul la dispozitia turistilor.

Parcare in curtea din spate, doua gratare mari acoperite, lemne pentru foc, foisoare pentru servit masa, o mini-piscina numai buna pentru relaxare dupa traseele montane.

Unul din paturi scartaia ingrozitor, lucru remediat insa cu promptitudine.

Curatenie in camera se face doar la cerere, noi stand doar 4 zile n-am depus nici o cerere ci ne-am dus singuri gunoiul la tomberon. Totusi am cerut hartie igienica cand stocul s-a epuizat...

Gazda ne-a pus la dispozitie la cerere un spatiu in vitrina frigorifica a restaurantului, astfel pepenele rosu si cel galben au stat la racoare... Era suficient si un beci, dar fie ca acesta nu exista, fie ca butoaiele cu palinca si afinata ar fi devenit prada turistilor...

La sosire am beneficiat de o bautura gratuita de bun venit, fiind client "Genius" ! Sic !

Palinca si afinata de casa ne-au picat foarte bine dupa un drum obositor.

Micul dejun pe rezervare era cotat la 4 Euro/persoana/zi. In prima dimineata am testat aceasta varianta. Am primit 2 ochiuri, o felie de telemea foarte sarata, 2 felii de sunca, 2 de kaiser, 2 de salam tip Sibiu si 2 felii de carnati afumat, o rosie, un castravete, 1/4 ardei rosu, paine, 1 cafea sau 1 ceai/caciula.

Coborand pe la 8.30 ni s-a spus ca putem servi micul dejun abia dupa 9.30 pentru ca nu anuntasem de cu seara. La insistentele noastre totusi am fost primiti in prima serie.

In diminetile urmatoare am renuntat la micul dejun la pensiune pentru ca am descoprit delicioasele placinte cu branza si marar proaspat scoase de pe vatra ori clatitele cu dulceata de afine oferite la tarabele de langa pestera Ursilor aflata in imediata apropiere.

Nici cu cina nu am fost mult mai norocosi. In prima seara era deja tarziu sa mai colidam asa ca am ales din oferta limitata : sarmalute cu mamaliguta, snitel sau ceafa de porc cu cartofi prajiti. A doua seara intamplator cineva intreaba la restaurant de meniul zilei. Raspunsul e invariabil : sarmalute, snitel sau ceafa.

De apreciat totusi ca ai nostri copii au primit gratis un desert surpriza : clatite !

Ca obiective turistice in zona desigur locul intai e ocupat de mai sus numita pestera, number one in top pesteri din Romania. O vizita dureaza 40 min, program 10.30 -17.00, tarif de intrare 20 lei/adult, 10 lei/copil. Nu uitati hanoracul, temperatura in pestera fiind de 10 grade.

Din Chiscau la cca 30 km spre Padis (mai exact cu 5 km inainte de Padis) se face dreapta pe un drum forestier pana in campingul Glavoi.

Din Glavoi incep printre altele traseele :

Circuitul Cetatile Ponorului, cu punctele de belvedere ("balcoanele") si coborare la doline (pesteri, rau subteran), cca 5 ore, marcaj cerc albastru

Circuitul Cheile Galbenei, cu Pietrele Galbenei (belvedere), Ghetarul Focul Viu, Cheile Galbenei, Cascada Evantai, Izbucul Galbenei, Poiana Florilor, cca 10 ore, marcaj cerc galben. Acest traseu poate fi si impartit in etape pe 2 zile.

Traseele nu sunt usoare, pe alocuri se urca sau se coboara folosindu-se cabluri si lanturi, un pic de aventura si adrenalina... Bocancii sunt obligatorii.

Totusi pentru o vacanta in care programati mai multe circuite in zona Padis ar fi recomandata cazarea in campingul Glavoi (la cort) sau la Cabana Cetatile Ponorului din apropiere.

Vacante minunate !

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de raducondurache in 18.08.17 19:38:28
Validat / Publicat: 18.08.17 21:27:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1018 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raducondurache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 fara orientare turistica te ratacesti...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[18.08.17 23:19:06]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

danaeldreny*
[20.08.17 02:22:59]
»

Eleganță și confort!

Când mergeam noi pe munte dormeam pe te miri unde sau la cort.

Când ieșeam din orașe nici nu spera nimeni să găsească unități de cazare, prin sate și prin creierii munților nici nu se pomenise să găsești ceva, maximum de confort puteam găsi pe la localnici la mica înțelegere sau chiar în școala satului.

Când găseam să dormim în căpițe era maximum de excentricitate.

Povestea un coleg ghid că își ducea turiștii să doarmă în fân ca să le ofere excursii de neuitat și dimineața nu-i mai ieșeau la numărătoare ca se pierdeau turiștii în fân. Era greu să îi recupereze apoi…

Acum lucrurile s-au schimbat mult.

P14 e bestială!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danaeldreny*
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Anișoara [Chișcău / Peștera Urșilor]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039089918136597 sec
    ecranul dvs: 1 x 1