ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Ce ne mai ofera Skiathos?

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Se stie ca Skiathos e insula plajelor cu nisip fin.

Nu mai cunosc o alta insula, care sa fie situata doar la „o ora” de zbor de tara noastra si care a reusit sa adune pe o suprafata atat de mica, adica pe 48 Km2, (12 Km lungime si 4 km, in medie, latime), atatea atractii turistice. Plaje, golfuri, parcuri nationale zoologice si dendrologice, biserici si manastiri si... cateva frumoase excursii optionale, atat in jurul ei cat si pe insulele invecinate.

Skiathos e-o insula ce poate fi „batuta cu piciorul”, traversata, atat in lungime cat si in latime, in cateva ore. Nu are munti greu de strabatut, cel mai inalt nu are mai mult de 450 de metri (e mai mult un „deal mai bine crescut”).

Skiathos, e insula plajelor ascunse in mici golfuri. Majoritatea au nisip fin. Doar cea mai frumoasa dintre ele, n-are nisip. (Lalaria Beach). In partea de sud a insulei, plajele se succed una dupa alta, sunt una mai frumoasa decat cealalta, se-ntampla chiar, sa treci de pe una pe cealalta fara sa-ti dai seama. N-am mai vazut insula care sa aiba atat de multe golfuri si golfulete, care, dupa cum se stie, sunt locul ideal pentru a adaposti ambarcatiuni de diferite dimensiuni.

N-am vazut inca insula care sa-si aiba polarizata zona comerciala, adica un aeroport, zona de shoping si un port vechi +unul nou (inclusiv de feribot), intr-un capat al insulei (Est) si zona salbatica (parcuri naturale, paduri si plaje tineresti, uneori mai galagioase), in extremitatea celalalta (Vest) iar intre aceste doua poluri, sa exista o mare salba de plaje linistite „ de relaxare”, insotite, bine-nteles de toate serviciile anexe (spatii de cazare, taverne, baruri, benzinarii, rent-a-car-uri, mini-marketuri, etc).

N-am vazut inca insula in care autobuzul local sa apara in cele 26 de statii ale sale, la interval de 20 de minute (2 euro un drum), lucru ce te determina, sa nu mai prea ai nevoie sa inchiriezi o masina ci eventual doar un vehicul usor (ATV, scuter sau bicicleta).

In orasul Skiathos, inca n-am vazut, in afara de Skopelos-city, (cu care se aseamana), un alt oras, in care sa intalnesti atat de multe stradute inguste prin care te ratacesti la un moment dat (ar trebui alcatuit un ghid sau harta a acestor stradute) si doar arareori, vezi cum rasare in fata ta, cate o zona mai aerisita unde se afla cate o bisericuta, cateva taverne sau un loc de shoping. Ambele orase, au fost construite pe niste coline, spatiul e limitat, strazile sunt aproape „cicladice”, inguste, cu balconase, inflorate, unele alb-albastre, incat uneori, pierdut printre aceste minunate strazi, nici nu mai stii daca te afli intr-o insula sporadica sau una cicladica si de fapt nici nu mai stii pe ce insula te afli. Te lamuresti doar cand cobori in port si-ti zici: ”Aha, asadar, eram in Skiathos” sau dimpotriva in Parikia sau Skopelos.

Vechiul port Skiathos

„Dintre sute de catarge / Care lasa malurile / Cate oare le vor sparge / Vanturile, valurile? ”

Intoteauna grecii au fost excelenti pescari si navigatori. Dar cum oare doar ei au facut saltul de la pescuit, la filozofie, matematica, teatru, arta si democratie, ramane un mister. In fiecare pamantean, exista azi, o farama din spiritul Greciei. Fara acest popor, umanitatea, ar fi inca in epoca medievala. Ganditi-va la acest lucru de fiecare data cand ajungeti in Elada si-i vedeti pe batranii pescari cum isi arunca seara navoadele in mare pentru ca dimineata sa aduca acasa cativa pesti proaspeti si sa-i vanda-n port.

Si-n portul vechi din Skiathos, printre yahturi de lux, sau chiar langa aeroport, veti gasit barcutele lor antice, cu vele si cu un singur catag, unele rupte, gaurite sau sfaramate si scoase la mal, altele inca functionale dar cu sanse reale de-a se inscrie in programul „rabla acvatica”, barcute cu care, seara de seara, secole la rand, grecii au iesit si si-au intins plasele in larg, sau au coborat o duzina de ulcele cu momeala pe fundul apei, pentru calamari si langustine, iar spre dimineata, au revenit cu „ peste si alte fructe de mare” in port ca sa le vanda direct din barca. „Hai la peste, ia de la mine neamule, e proaspat, uite-l, inca misca. Si-l dau mai ieftin decat la magazinele din oras, care-l tin congelat sapatamai intregi”.

Exista un imn al acestori bravi pescari? Poate ”my father was a fisherman” —

youtube

Strazile din Skiathos-Town

Va place sa va plimbati aiurea pe niste strazi inguste, de pitici, in care sa va simtiti ca un Gulliver adevarat, strazi ai caror pereti opusi poti sa-i atingi cu ambele maini? Aici, vecinii ce stau „balcon in balcon”, pot juca o partida de sah sau table, iar indragostitii, se pot imbratisa. Uneori mai vezi si cate-o casa mai maricica, cu-o curte plina de flori, o adevarata gradina botanica.

Va place sa rataciti urcand si coborand pe ele pe langa tufe de leandrii sangerii, asa, intr-o directie necunoscuta si sa ajungeti iarasi de unde ati plecat? Si sa va-ntrebati ce vehicul, in afara de magar sau scuter, ar putea sa va duca pana pe culmea dealului. Strazi aproape "cicladice" ca-n Parikia si Naoussa, exista si-n Skiathos sau Skopelos-city. Chiar daca unii dintre voi, nici nu concep sa pun Sporadele langa Ciclade. Imi zic ca si cand as pune un magar langa un armasar. Macar in Sporade (Skiathos, Skopleos, Alonissos), nu bate vantul acela ucigas, vant, care apre din senin si care, poate sa-ti strice o mare parte din concediul cicladic pe care ai dat o caruta de bani. Iar despre flori si culori, n-am cuvinte, daca e sa alegem un loc, pe pamant, unde s-a inventat curcubeul, acela a fost in Skiathoscopelia.

Nu departe de portul vechi” „deasupra” lui, se afla o bisericuta si-o terasa (biserica Agios Nikolaos), unde se aduna lumea, mai ales turistii ce fac croaziere aici de-o zi. Cel mai vanat loc de pe aceasta platforma, e-un „colt de selfie”, la care se formeaza o coada, fiecare vrea sa se suie acolo si sa se imortalizeze, cu orasul in spatele lui. Daca cobori cu cateva strazi mai jos, gasestri o rotiserie cu pui ce se-nvart non-stop, apetisanti si care nu costa mult. 5-6 euro portia, cu garnitrua cu tot, intr-o insula in care tavernele practica preturi destul de mari.

Manastirea Evangelistria

N-o sa ajungeti prea usor la ea, eu am ajuns acolo pentru ca m-a dus ghidul roman din insula, Paul, cu care m-am imprietenit inca de la sosire (citise review-urile mele „skiathice” din 2015), un baiat extraordinar si care a dorit sa-mi arate doua locuri interesante, pe care le omisesem... aceasta manastire si o taverna romaneasca, „Crazy Spoon”, condusa de doamna Maria din Cluj si familia danseia, in portul nou din Skiathos.

Manastirea, o gasiti la 4-5 km de capitala, pe panta unui deal, abrupt in ultima sa parte si langa care aveti o panorama grozava asupra orasului Skiathos. Exista microbus pana acolo.

Manastirea a fost construita de cativa calugari veniti de la complexul monahal de la muntele Athos, intre anii 1794 si 1806. E o manastire impregnata de farmec si patriotism, de care locuitorii insulei sunt foarte mandrii. Aici a fost inaltat primul steag alb-albastru al „independentei” grecesti, față de jugul otoman, in 1807, un secol inainte de marea rascoala a taranilor nostri din 1907. In ultimele secole, nimeni n-a dus-o prea bine pe-aici, prin Balcani, zona aflata sub dominatia sau influenta a trei mari imperii; otoman, rusesc si austro-ungar.

Totodata manastirea Evangelistria, ascunsa intre paduri de pini, a oferit un bun refugiu si adapost sigur, grecilor revoltati. Inainte de revolutia elena din 1820, steagul grecilor a fost interzis, dar ca semn de protest fata de stapanirea otomana, grecii au gasit un mijloc mai eficient de protest: si-au vopsit casele in alb si ferestrele, balcoanele si usile in albastru.

Drapelul Greciei este format din fâșii de dimensiuni egale, pe care alterneaza culorile albastru si alb, care inseamna ELEFTERIA (libertate), (fiecare fasie reprezinta o litera). In colul din stanga sus se afla un patrat albastru, ce conține o cruce alba, simbol al credintei.

Taverna „Crazy Spoon” din Skiathos-Town

E-o taverna a unei romance din Cluj, doamna Maria, care s-a casatorit „ille tempore”, cu un cetatean grec. Taverna se afla in portul nou (cel cu feribot), vis-vis de statia de taxi-uri si punctul de informare turistica. Taverna ofera printre altele, peste, fructe de mare, salate, souvlaki, tsatsiki, etc. Dupa o portie de chifetele grecesti, tsatsiki si o stacana de vin roze, am cunoscut si patroana, foarte amabila, care lucrase inainte ca manager la un hotel de 5 stele in insula, (Skiathos Princess Hotel).

Am fost primit cu caldura, in stil romanesc, pana si sotul doamnei si baiatul lor, au tinut sa-mi stranga mana si sa sporovaiasca cateva cuvinte cu mine in limba romana, despre Cluj si Romania. Chiar daca familia s-a „elenizat” in mare parte, umezeala le-a cuprins privirea, pentru o clipa, atunci cand veni vorba de „ulita copilariei” si orasul lor natal. Asadar, nu ratati taverna doamnei Maria din Cluj!

Aterizarea si decolarea de pe aeroport

Alt spectacol al insulei, e aterizarea si decolarea avioanelor pe cel mai scurt aeroport din Europa. Mergeti in portul nou pana la capat si ajungeti in 10 minute de mers pe jos, pana la captul pistei ce priveste spre mare si asteptati. Nu veti fi singur. Acolo se aduna multa lume. Nici n-aveti mult de asteptat. La fiecare 10-15 minute, un avion decoleaza sau aterizeaza.

Cand decoleaza, el se-ntoarce in fata ta, pasagerii iti fac cu mana din avion, tu le raspunzi, urandu-le drum bun, avionul ajunge cu partea din spate spre tine si dintr-o data isi porneste motoarele cu forta, gata de start. In acel moment simti un curent puternic de aer cald, cu miros de kerosen, ce te ia de pe picioare. E bine sa n-ai vreo palarie pe cap, ca n-ai s-o mai gasesti usor. Apoi, avionul, ca din prastie, isi ia brusc avant si-l vezi cum s-a si inaltat in aer si-a disparut. Mai spectaculoase sunt aterizarile, ce vin din sens opus. Avionul apare undeva mic, ca un punct miscator, deasupra peninsulei Bourtzi, apoi, se face tot mai mare, apropiindu-se de tine. Daca esti inspirat si rapid, prinzi momentul cand e in fata sau deasupra ta. Dar cel mai bine e sa-l filmezi.

La aterizare se-aude un zgomot infernal, caci toate mijloacele de franare, sunt puse in functiune pe o distanta mica. Poate c-ar fi nevoie si de parasute de franare, precum au capsulele spatiale sau avioanele de pe portavioane.

Plaje si golfuri

Nu vi le mai insir pe toate, le gasiti aici, balaceala am facut-o mereu „aproape de casa”, adica aproape de vila in care am stat anul acesta, Elpiniki si in urma cu doi ani, „Zaharo”, (Troulos), adica pe plaja Troulos, Koukounaries, Agia Paraskevi si Kolios, unde puteam sa ajung si mergand pe jos. Daca pe plaja Troulos, pinii rasar direct din nisip, pe plaja Kolios, manunchiuri de cactusi, fac acelasi lucru.

Daca in Cipru, spre exemplu, nu-mi permiteam sa fac plaja si balaceala, "azi, pe-o plaja si maine, pe alta", distantele intre ele, fiind si de 40 de Km, aici in Skiathos, daca vroiam, puteam sa ma balacesc, (mergand pe jos), la ora 8 dimineata, pe plaja Banana, la ora 9, pe plaja Koukounaries, la ora 10, pe plaja Maratha, la ora 11 pe plaja Troulos, iar la pranz pe una din plajele Agia Paraskievi sau Kolios.

Dar, zau, parca nu-mi venea sa plec de pe niciuna dintre ele. Iar a face un clasament (asa ca-n filmuletul de pe youtube), al celor vreo 20 de plaje de pe insula Skiathos, pe care le-am vizitat, mi se pare de prisos, pentru ca mie toate mi-au placut.

In loc de concluzie

La ora actuala, dupa mai multe insule grecesti vizitate, pentru mine, ca roman, Skiathos mi se pare insula greceasca cea mai accesibila.

Avionul din Cluj pleaca si soseste la ore accesibile, (la mijlocul zilei), spre deosebire de Larnaca (Cipru), Santorini sau Zakynthos, unde ajungeam, tot cu avionul, dar seara tarziu iar la locul de cazare, noaptea. Iar de plecarile nocturne cu autocarul din Bucuresti, m-am cam saturat, nu de drum ci mai ales de opririle de pe drum, pe care le stiu deja pe de rost, mereu aceleasi, Giurgiu, taverna din padurea de dupa granita, „la steaguri”, la „bombonica” sau la „free shop”.

N-as ezita insa, daca se iveste ocazia, sa merg si a treia oara in Skiathos, tot cu avionul, cazandu-ma chiar si la vile ceva mai modeste dar cu multa verdeata in jur, cum sunt cele multe existente intre localitatile mele preferate, Troulos si Koukounaries, dar as prefera sa fie in iunie sau in septembrie, cand e „mai racoare”. Adica atunci cand apa marii are vreo 26-27 de grade C si aerul doar 28-30 de grade.

Sau poate m-ar tenta, insula Skopelos, pe care, am simtit-o a fi un alt „Eldorado” turistic.

 

@Web, te rog clipul, mersi!

https://www.youtube.com/watch?v=AEXWHufXM1c

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 17.08.17 14:38:48
Validat / Publicat: 17.08.17 16:56:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Zakynthos, Lefkada, Thassos, Skopelos, Halkidiki, Santorini, Paros, Cipru

VIZUALIZĂRI: 16191 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Nu departe de aeroport, e-o vila cu-o gradina superba
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX [17.08.17 16:55:58] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [17.08.17 17:32:01] »

@dorgo: Încântător review, superbe poze! Te invidiez sincer (și colegial) !

maryka [17.08.17 20:25:33] »

Ce frumos! Îmi aduce aminte de vacanța noastră de acum 2 ani. Am fost și noi aproape pe toate plajele enumerate mai puțin Lalaria și Kastro.

Am fost la mânăstirea Evangelistria, am mers pe jos din capitală pe drumul acela în pantă serioasă dar foarte frumos.

Într-adevăr, e o insulă mică care însumează toate cele necesare unei locații frumoase cu spirit grecesc.

webmaster [17.08.17 20:28:33] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

ANILU [18.08.17 08:33:06] »

@dorgo: Superb!

Şi mie mi-e dor de Skiathos. Am recunoscut din poze locurile văzute de noi în vacanţa de acum doi ani.

Se vede că ai luat insula la pas.

Cu un regret am rămas, nu am ajuns şi în Skopelos. Dar cine ştie.

Frumos... spectaculos... mare... plaje... nisip fin... verde... pini... cactuşi... flori de toate culorile... Skiathos.

Foarte mult ne-a plăcut şi nouă.

Toate cele bune.

Dana2008 [19.08.17 13:50:14] »

Foarte frumos! FELICITĂRI pentru articol și fotografiile minunate!

dorgo [22.08.17 21:47:44] »

@ANILU: In Skopelos ajung mereu cu bucurie si plec de-acolo cu regrete. Mi s-antamplat acest lucru de doua ori.

Nu e o insula usor de strabatut. Doar orasul Skopelos (Town), necesita ore-ntregi de "ratacire feerica" pe strazi mai mici si mai intortocheate decat in Skiathos-city, sau prin micul labirint al cetatii, pentru ca sa-i simti cat de cat, pulsul si sa-i prinzi gustul (adica sa nu te-ntorci cu mana goala, fara cateva amintiri).

Pana la urma arunci ancora in micul port, la o taverna, facandu-ti "plinul" si "planul" pentru o viitoare escapada, mai complexa.

Am sa incerc sa scriu un review despre "incercarile" mele esuate de-a vizita insula Skopleos si ce solutii eroice se intrevad in viitor.

Daniela33 [23.08.17 11:11:31] »

Am fost si eu acolo... si m-am indragostit

Pacat ca nu mai exista charter din Timisoara... l-au scos... ca m-as reintoarce fara sa stau pe ganduri

Biankita [23.08.17 11:32:22] »

Ce bucurie sa citesc reviewul la cafea dimineata! iar pozele, superbe!

Am revazut cu drag plajele cunoscute si mi-a placut sa vad poze si din alte locuri, pe unde nu am ajuns.

aurora56 [03.01.19 13:22:51] »

Buna ziua!

Pentru 2019 am achizitionat un sejur in 8 iunie 2019 de 7 nopti pachet smart villas cu zbor din Bucuresti si am emotii deoarece nu stiu la ce vila voi sta (mai exact ce conditii vom gasi la vila).

Sunt 13 vile inscrise in acest program si pentru faptul ca am ales sa platim mai putin si in avans toti banii, nu vom afla decat cu 2 zile inainte unde vom sta.

Una din vile este "Zaharo" si sper sa fie Ok.

Am inteles ca majoritatea vilelor sunt cam departe de plaja si ma intereseaza daca accesul catre ele se face pe stradute in trepte sau mai line (sotul meu are o fractura si nu stiu daca se va recupera suficient pana atunci astfel incat sa se deplaseze zilnic la plaja).

Se poate face baie in mare in perioada aceea?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dorgo [03.01.19 17:18:54] »

@aurora56: Vila Zaharo e chiar langa plaja din Troulos, e la picioarele tale, o vezi de pe terasa. vezi impresii

Mai exista cateva vile dragute pe care le-am vazut pe dinafara, in drumul de la vila Zaharo spre vestita plaja Koukounaries. Nu prea cunosc cum e viata inauntru dar sunt destule review-uri despre ele. Aceste vile sunt ceva mai departe de plaja Koukounaries, ai putin de mers pana acolo (plaja Koukounaries), vreo 500-600 m.

Oricum, dintre toate insulele pe care le-am vizitat, in Skiathos mi s-a parut ca totul e aproape de tot, orice e aproape de orice, fiecare vila are o plaja buna (numai cu nisip) in apropiere. Nici nu poate fi altfel, caci insula "se termina repede", are doar 10 Km lungime (de-a lungul carora se insira vreo 12 plaje) si 4 Km latime.

Plajele de langa vile sunt destul de apropiate intre ele, uneori aproape ca se trece de pe o plaja pe alta.

Intotdeauna cand am fost in Marea Egee, in insulele Thassos, Skiathos, Skopelos, pen. Halikidiki, Santorini, Paros, a fost luna iunie si apa era mai calda, buna de baie, fata de aceeasi perioada a anului, in marea Ionica (Zakynthos, Lefkada).

eddy35700scris / TELEFON [13.01.21 19:55:51] »

@aurora56:  cum a fost cu smart vila??? Mi se pare că e o completare a locurilor rămase neocupate la cele 11 vile (atâtea au pentru 2021), unele foarte departe de plaje si cu recenzii foarte nașpa ...  

aurora56 [13.01.21 21:24:42] »

@eddy35700:  nu e asa. Smart villa reprezinta urmatorul lucru.

Iti sunt prezentate cele ​ 11 vile (sau 13) ca o oferta early booking. Ideea e urmatoarea > iei la pret mai ieftin chiar cu vreo 40 % pachetul dar... nu vei sti la ce vila stai decat cu cateva zile inaintea plecarii si nici locurile in avion. Astfel agentia se asigura ca se ocupa toate vilele. Probabil se trage la sorti in ultima saptamana. Este doar un turoperator care se ocupa de asta si trimite la agentiile de unde ai platit deja biletul in avans, vilele repartizate. E un risc pe care ti-l asumi de la inceput, platesti mai putin dar depinde de noroc poti nimeri o vila mai buna sau mai putin buna. In general am observat ca vilele mai departate de plaja sunt mai ren0vate si mai ok decat cele de pe plaja. Daca vrei sa iti alegi vila tariful e mai mare pentru aceleasi conditii. Adica noi am nimerit la ALISSIA (vezi impresii) unde am platit 580 euro dar cei care au ales vila asta si au platit cu 2 luni inainte (nu cu vreo 8 luni inainte ca noi) au platit in jur de 950 euro pentru aceleasi conditii. In plus si camerele erau diferite, unele renovate, altele nu. Noi am nimerit la una renovata.    

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
eddy35700scris / TELEFON [14.01.21 16:41:19] »

@aurora56:  multumesc mult de răspuns... am înțeles perfect sistemul de repartizare si vad ca ati nimerit la o vila mișto.   Problema este ca unele locatii (cam 5... 6) sunt la 2 km de cea mai apropiată plajă,   arata destul de... prea rustic... și in plus noi suntem un grup de 4 persoane care mergem, deci nu pot să mă risc cu "loteria" lor de cazare!!! Inca odată mii de multumiri pentru ajutor si concedii frumoase in Grecia!!! ????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, aurora56, Biankita, Daniela33, dorgo, eddy35700, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Skiathos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.4302499294281 sec
    ecranul dvs: 1 x 1