80518 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Belgrad

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.08.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

'S-a stins lumina lumii', pași prin Zemun și istorie


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

O oprire la Belgrad în drumul nostru spre Croația, prea scurtă pentru a fi ales centrul orașulu ca loc de cazare, așa că m-am îndreptat în alegerea hotelului - Villa Forest - spre un loc lângă autostradă dar nu la întâmplare, ci în Zemun, cartierul istoric de care cumva suntem legați și noi, românii. Doar aici într-o zi de 11 august “s-a stins lumina lumii”, așa cum scrie pe o piatră de mormânt în catedrala din Alba Iulia, cuvinte spuse de un călugăr ce l-a cunoscut pe eroul Europei.

După ce am rezolvat cazarea și masa de prânz, am plecat la pas spre Dunăre, o distanță de cam 5 km, măricică totuși într-o zi bine însorită de mai. La început, venind dinspre Villa Forest am fost puțin dezamăgiți de peisaj dar treptat, intrând mai adânc în cartier, am început să-i gustăm frumusețile. Este un loc ce și-a păstrat ceva din ceea ce pe mulți dintre noi farmecă, aspectul cumva al caselor sec. XVIII - XIX, case vechi și străzi înguste în pantă, pietruite în care sunt câteva terase peste care dai de multe ori întâmplător și unde poți să te răcorești vara la o bere, plătind în dinari sau euro, între drumurile pe care le faci la monumentele din jur, cel mai important, simbolul Zemun fiind chiar Turnul Mileniului.

Turnul Mileniului este un loc de neratat pentru orice vizitator al Belgradului, chiar dacă nu este iubitor de istorie. Din acest turn admiri o frumoasă priveliște a zonei sau, dacă ești norocos ca noi, găsești acolo sus o persoană dragă din comunitatea AFA, mare iubitoare de călătorii și care scrie superb! Dar acest turn care drept să spun nu m-a încântat foarte mult cu aspectul său, un amestec de mai multe stiluri arhitecturale, are o istorie și ea cu un corespondent românesc pentru că se spune că și la noi ar fi fostul unul. A fost construit atunci când maghiarii au sărbătorit împlinirea a 1000 de ani de ocupare a Câmpiei Panonice, aici și cei 440 de ani de la victoria împotriva otomanilor și a fost inaugurat la 20 august 1896. Atunci a fost anul când maghiarii au ridicat 4 astfel de turnuri, în fiecare cel mai îndepărtat colț al imperiului, alături de alte construcții grandioase. Zemun era cel mai sudic oraș al imperiului iar locul ales pentru construirea turnului a fost dealul Gardoș, pe ruinele vechii cetăți din sec. XII din care au rămas câteva resturi de piatră, cărămidă și mortar. Dar a venit rapid anul 1918 și visele de început de mileniu doi au zburat!

Contra unei taxe - îmi pare rău dar chiar am uitat cât a fost, oricum nu mare -se poate urca la etaj de unde panorama este splendidă: după ce privirea se oprește asupra caselor din Zemun, a frumoaselor turle ale bisericii Sf. Nicolae din apropriere, în depărtare se văd cartierele Belgradului, câmpiile lucrate ale Voivodinei și cursul Dunării și râului Sava la locul lor de unire unde scaldă Insula Mare de Război.

Turnul are mai multe nume, după legendele ce au circulat aici și după iubirea sau ura localnicilor față de cei ce le-au călcat pământurile. Cel mai drag ne-ar fi nouă Kula Sibinjanin Janka, adică Turnul lui Janos Hunyadi în maghiară cum e trecut pe placa de comemorare, nume dat din dragostea locuitorilor pentru cel ce a murit de fapt în vechea cetate cu peste 400 de ani înainte de construcția turnului.

I se mai spune și Turnul Gardoș după numele dealului și a unui erou local.

Turnul a fost folosit în secolul trecut de pompieri, apoi a intrat în circuitul turistic, azi aici se țin spectacole și expoziții.

Nu pot să nu amintesc, deși am văzut și alte locuri frumoase în Zemun, de Zemunski Kej, Kej Oslobođenja - Promenada Liberării - este pe malul drept al Dunării, este destul de lungă, aproximativ 2.5 km și este un loc frumos, plin de terase și câteva restaurante vechi de peste 100 de ani, locul pe unde au fost cândva taberele militare creștine din care făceau parte și mulți români.

Zemun a fost cetate separată de Belgrad, astăzi este o suburbie a acestuia, cu o priveliște frumoasă la apele care-l scaldă, Dunărea și Sava ce-și unesc forțele chiar în zona belgrădeană. A fost o zonă, ca toate aproape din Balcani, locuită încă din neolitic, a fost cucerită de celți și romani când s-a numit Taurunum, vizitată de cruciații care i-au zis Mallevila, apoi ceva mai târziu, cucerită de slavi devine Zemun, numele se crede că ar însemna “pământ”. Era o localitate liberă la granița dintre regate și imperii până o cucerește sultanul Suleiman Magnificul în 1541 și abia în sec. XX ajunge să fie iar a sârbilor și devine suburbie belgrădeană. Ca tot ce ține de zona balcanică și Zemun are o istorie interesantă pe care, dacă o citiți pe sfântul net, aflați povești despre Regatul Gepizilor, pașalâcuri turcești din zonă, influența germanilor și multe altele, toate legate de zona deosebită a localității lângă cele două mari ape curgătoare, căi navigabile importante. Așa a ajuns un important avanpost militar și poate unul din cântecele de lebădă ale unui mare imperiu care a ridicat aici Turnul Mileniului.

Dacă vreți să știți, în drumurile noastre am remarcat că sârbii, și nu doar ei, au păstrat cam tot ce a fost de valoare de la cotropitorii lor, chiar dacă mânia, mascată sau nu, există și azi, fapt ce se observă cel mai bine la turn.

Zemun este un loc frumos în Belgrad, mi-ar place să-l revăd în liniște și nu uitându-mă la ceas, poate doar la cel din turnul bisericii Sf. Nicolae. Un tur al cartierului în care să vezi cam tot ce are demn de văzut - teatrul, gimnaziul, poșta și alte clădiri vechi pe lângă cele văzute de noi - ia cam 4 - 5 ore pe un traseu de 4 -5 km, după cum rătăcești de voie sau de nevoie, după anotimp sau după câte pauze faci la terasele plăcute (traseul prin cartier îl calculasem pe hartă, înainte de concediu dar știți cum e, omul propune, Dumnezeu dispune). Și mi-aș dori să revin pentru a sta fără ceas într-un amurg pe unul din “splavovi”, restaurantele lor plutitoare, cu ceva pește de Dunăre făcut așa, sănătos, balcanic.

Sunt ceva locuri de cazare în cartierul Zemun dar se poate ajunge ușor cu autobuzele locale sau taxi, distanța față de centrul istoric al Belgradului este de aproximativ 7 - 9 km. Poate fi un loc de popas și numai pentru o scurtă odihnă și o masă bună în drumul spre Croația, Zemun este aproape de autostradă și are locuri bune pentru masă. Și are turnul pe care să nu-l ratați.

Așa cum spuneam, Zemun n-a fost ales întâmplător. Știam că aici “atletul lui Hristos” cum l-a numit papa acelui an l-a învins la Belgrad pe Mehmed al II-lea Cuceritorul instaurând pacea creștină în zonă pentru câteva decenii, până la Suleiman Magnificul. Și același papă a hotărât ca amintirea acelei victorii să fie veșnică și clopotele bisericilor catolice să o anunțe zilnic la ora 12, fapt respectat și azi. Dar anul acela 1456, a însemnat moartea din cauza ciumei, la 2 săptămâni de la victoria ce a emoționat Europa creștină, a celui pe care, chiar marele învins și rănit în luptă, sultanul Mehmet al II-lea Cuceritorul l-a plâns: “... inamicul meu, la moartea lui m-am întristat pentru că lumea nu a mai cunoscut niciodată un asemenea om”. Era, este vorba despre Iancu de Hunedoara. Azi, de fapt ieri a fost a 561 zi de 11 august de la stingerea luminii lumii.

Webmaster, te rog dacă se poate, youtube Kula Gardos Zemun. Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 12.08.2017 00:26:05

Validat / Publicat: 12.08.17 11:26:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SERBIA.
VIZUALIZĂRI: 1936


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33500 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de elviramvio? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[12.08.17 10:54:25]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.08.17 12:22:05]
» mesaj pers

   @webmaster45: Mulțumesc. O zi frumoasa sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[12.08.17 12:45:22]
» mesaj pers

   @elviramvio: Superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[12.08.17 13:20:15]
» mesaj pers

   @elviramvio: Frumos articol, Elvira! Ne rasfeti aproape zilnic cu câte un articol.

   Mi-a plăcut Zemun-ul, dar și Belgradul văzut din acel turn. Din start, de la titlul articolului m-am dus cu gândul la castelul huniazilor și la Iancu de Hunedoara. Țineam minte ca așa a spus învinsul de atunci, Mehmet.

   Pozele cu vapoarele pe Dunăre sunt superbe!

   Am votat cu mare drag, ca de obiceiTe pupam amândoi!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[12.08.17 18:26:20]
» mesaj pers

   Foarte frumos si emotionant! Cred ca emotiile traite in momentul vizitei au ajuns odata cu textul. Votat cu mare drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sunflower
[12.08.17 19:32:04]
» mesaj pers

   Incredibil de frumos, mai ales finalul ce a dezvăluit misterul începutului..... .

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[12.08.17 20:20:13]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Superbonus!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.08.17 21:57:48]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   😘

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.08.17 22:10:04]
» mesaj pers

   @doinafil:

   Efectiv ma rasfațati. Pupaturile le accept cu mare drag, de fapt deja le-am consumat de la pranz dar cum azi eram pe telefon si era greu sa scriu ca mai vreau...

   Cu scrisul, ce sa zic, am avut si anul acesta o vacanta plina, reusita si cu multe tinte patrunse si nu atinse, intelegi ce vreau sa zic.

   Si eu va imbratisez cu drag, va doresc zile frumoase si plimbari multe despre care sa ne povestiti si noua!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[12.08.17 22:12:52]
» mesaj pers

   @DOINITA:

   Da, a fost un loc placut de care imi voi aminti cu drag. Si am avut noroc de vreme buna aproape tot concediul si asta ne-a ajutat.

   Plimbari frumoase si multe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.08.17 22:18:32]
» mesaj pers

   @sunflower:

   Mulțumesc. L-am scris cu multă plăcere, aveam în minte nu doar vizita de anul acesta la turn si intalnirea placuta de acolo dar si amintirea primei mele participări la anuala AFA din 2016 cand ghizii ne-au povestit despre Iancu.

   Plimbari multe si cat mai frumoase sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[12.08.17 22:25:10]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Primit!!!

   Munți ceva, nimic? Zilele astea nici o iubire cu muntele?!

   Vacante reusite pentru ce v-ati mai propus anul asta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[12.08.17 22:55:13]
» mesaj pers

   @elviramvio: la fel!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] E atâta pace în jur! Pe malul Dunării, în Zemun. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888267">Şterge vot</a></div><span id="v9888267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] E atâta pace în jur! Pe malul Dunării, în Zemun.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Zemun. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888268">Şterge vot</a></div><span id="v9888268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Zemun.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [MAY-2017] Doua cetati rivale candva, Zemun si Belgrad, azi una singura. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888269">Şterge vot</a></div><span id="v9888269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Doua cetati rivale candva, Zemun si Belgrad, azi una singura.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Privire spre Belgrad din turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888270">Şterge vot</a></div><span id="v9888270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Privire spre Belgrad din turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888271">Şterge vot</a></div><span id="v9888271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888272">Şterge vot</a></div><span id="v9888272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888273">Şterge vot</a></div><span id="v9888273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017]
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888274">Şterge vot</a></div><span id="v9888274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017]
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888275">Şterge vot</a></div><span id="v9888275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017]
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [MAY-2017] O mireasă care ne-a tinut in loc si asa am avut o frumoasa intalnire AFA. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888276">Şterge vot</a></div><span id="v9888276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] O mireasă care ne-a tinut in loc si asa am avut o frumoasa intalnire AFA.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Zidurile vechii cetăți medievale din sec. XII -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888277">Şterge vot</a></div><span id="v9888277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Zidurile vechii cetăți medievale din sec. XII
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Din Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888279">Şterge vot</a></div><span id="v9888279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Din Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Din Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888280">Şterge vot</a></div><span id="v9888280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Din Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Belgrad văzut din Zemun -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888281">Şterge vot</a></div><span id="v9888281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Belgrad văzut din Zemun
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Vedere din turn. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888282">Şterge vot</a></div><span id="v9888282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Vedere din turn.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Frumoasele turle ale vechilor biserici sârbești. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888283">Şterge vot</a></div><span id="v9888283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Frumoasele turle ale vechilor biserici sârbești.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Marea catedrala ortodoxă din Belgrad, văzută din Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888284">Şterge vot</a></div><span id="v9888284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Marea catedrala ortodoxă din Belgrad, văzută din Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Vedere din Turnul Mileniului. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888285">Şterge vot</a></div><span id="v9888285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Vedere din Turnul Mileniului.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Dunărea noastră văzută din turn. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888286">Şterge vot</a></div><span id="v9888286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Dunărea noastră văzută din turn.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Biserica veche Sf. Nicolae, catapeteasma. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888287">Şterge vot</a></div><span id="v9888287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Biserica veche Sf. Nicolae, catapeteasma.
foto elviramvio [12.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Bis. Sf. Nicolae, era închisă, am fotografiat prin geam. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888288">Şterge vot</a></div><span id="v9888288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Bis. Sf. Nicolae, era închisă, am fotografiat prin geam.
foto elviramvio [12.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Interior bserica Sf. Anton, am asistat puțin la o cununie religioasa. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888289">Şterge vot</a></div><span id="v9888289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Interior bserica Sf. Anton, am asistat puțin la o cununie religioasa.
foto elviramvio [12.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] Prin Zemun. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888292">Şterge vot</a></div><span id="v9888292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] Prin Zemun.
foto elviramvio [12.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888293">Şterge vot</a></div><span id="v9888293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017]
foto elviramvio [12.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2017] La revedere Zemun. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 12.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av888295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv888295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=888295">Şterge vot</a></div><span id="v9888295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(888295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f888295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e888295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2017] La revedere Zemun.
foto elviramvio [12.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.243540048599 sec