ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 15.07.12
STATUS: PREMIUM
LUNA
AUG-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Am gustat de pe ici si de pe colo... Un mic tur al localurilor din Sinaia

TIPĂREȘTE

Ajunsi in centrul orasului, oriunde ne uitam se vedea cate un restaurant. A fost greu de ales in care sa intram, asa ca am mers la intamplare, fara a cunoaste vreo parere a altora.

In prima zi am intrat la Restaurant-Pizzerie Carpati. Eram lihniti din tren si era aproape de hotelul Rina Cerbul si vis-a-vis de hotelul New Montana. Ne-a atras spatiul mare, mesele multe si faptul ca nu era aglomerat la orele pranzului. Are si spatiu interior, si exterior, dar mai mic. Dintre toate restaurantele in care am intrat, cred ca acesta a avut cele mai mici preturi (dar tot mari, nu de autoservire ci de restaurant). Supa, la 7 lei, de taitei a avut prea multe bucatele de pui cu "zgarciuri"pentru gusturile mele si prea putini taitei, dar a fost decenta si o portie destul de generoasa. Tagliatelle-le cu sos milanez au fost gustoase, dar portia mi s-a parut micuta si nu m-a dat pe spate. Personalul a fost ok, fara sa debordeze de amabilitate. Toaleta a fost foarte curata. Berea undeva la 7-10 lei, nu foarte ieftina.

Alt restaurant este Jad Sticks, chinezesc. Din nou, spatiu mare, neaglomerat inauntru, spatiu exterior mai mic si mai plin. Personalul a fost cel mai neimpresionant aici, ba chiar ne-am enervat ca am asteptat foarte mult sa vina cineva sa ne aduca un meniu. Partenerul meu a fost la bar si a intrebat daca vine cineva, si atunci s-a dus cel de acolo sa cheme, dar am avut impresia ca defapt fata care venise acoperea pentru altcineva care nu se sinchisea sa vina. Trecand peste astea (restaurantul era aproape gol inauntru cand am fost noi, iar muzica era placuta), am gasit multe feluri interesante in meniu. Creveti in cuib de cartofi, 28,99, tofu cu legume 17,99, pachetele cu creveti 28,99, supa iute-acrisoara 13,99, salata cu alge de mare, 13,99, inghetata prajita 14,99 etc. Aproape toata mancarea cu specific, neconventionala. Poate de aia era si putina lume mereu. Noi suntem maaari fani ai mancarii chinezesti asa ca am fost entuziasmati. Am comandat crevetii in cuib de cartofi, care au venit cu sos, si noodles cu pui. Pentru portia primita de creveti, am simtit ca au fost cam scumpi, dar au fost gustosi. Portia de noodles a fost generoasa, desi am fost la restaurante unde am primit o portie si mai mare. Bauturile foarte scumpe... pana la urma am ales un cocktail non-alcoolic care mi s-a parut mai deosebit si care sa simt ca mai merita banii aia multi, si am ales bine pentru ca a fost delicios! Ceva cu suc de cirese, nu mai stiu cum ii zice.

In alta seara am mers la Irish Pub, pentru ca reclama lor pentru o halba de bere Silva la 400 ml gratis la o pizza ne-a facut cu ochiul. Acolo personalul a fost exceptional, cel putin baiatul care a fost la noi. Nu a venit extrem de repede, dar cand a venit a vorbit si ne-a servit impecabil, ca la un restaurant de 5 stele. Aici spatiul consta dintr-o terasa acoperita, cu geamuri si una descoperita, cu umbrele, unde se fuma. Era aproape plin. Am comandat o pizza quattro formaggi pentru ca era la acelasi pret cu majoritatea pizzelor din meniu (ceea ce eu rar am intalnit, deobicei e mai scumpa), in varianta mare de 32 cm. Partenerul a comandat placinta irlandeza, pentru ca ii suna interesant (vita, bacon, ceva legume). Pizza mea a venit foarte sarata (nu ma asteptam, am mai mancat in varianta congelata de la supermarket si nu era asa sarata) ceea ce nu prea mi-a placut, ma asteptam de altfel la o pizza mai cremoasa/zemoasa, nu stiu cum sa zic, dar a fost destul de teapana si seaca. A fost oarecum buna, dar nu felul meu preferat de pizza (mie imi place pizza subtire, frageda, moale). Placinta a fost extrem de mica, iar pretul prea mare (aprox 30 lei). Se pare ca nu putea fi servita doar ca fel singular. A avut extrem de multa carne pentru cat de putin aluat/legume erau, desi servirea a fost foarte apetisanta. Am vrut sa ne reintoarcem totusi la acest restaurant pentru ca oferta de bere era buna, caci eu nu sunt prea fericita sa dau 8 lei pe o bere care stiu ca e maxim 3,50 lei in frigidere. Ceea ce era la altii pe masa arata foarte bine. Totusi fiind timpul sederii noaastre in Sinaia scurt, am zis sa mai incercam altceva.

In final, ultimul incercat este Restaurantul Snow, o descoperire intamplatoare pe cand veneam de la Muzeul Stirbey (se afla chiar langa acesta) si ne grabeam in ziua respectiva sa ajungem si la Casino. Afara era plin ochi. Inauntru am gasit o masuta de doua persoane chiar in fundul restaurantului. Ne-a placut muzica si decorul. Foarte frumos. Aveau si ceva raft de unde puteai sa iei creioane colorate sau alte lucruri pentru copii. La fiecare masa un aparat de chemat chelnerul. Aici ne-am intors totusi si a doua oara, pentru ca era asa cozy si frumos si pur si simplu iti face placere sa stai in restaurantul acesta. A venit repede si foarte amabil un chelner la apasarea pe buton. Ne-am luat doi burgeri cu cartofi, eu unul vegan (prefer cand am optiuni ce par faine, sa imi iau chestii fara carne, cu cat mananci mai putina carne cu atat mai bine) si partenerul unul iute cu jalapeno. Chelnerita era si sefa de sala, imbracata la costum conform cu decorul, amabila (a doua oara cand am venit nu mai era foarte amabila, cam sictirita, poate oboseala). Am primit dupa un timp mediu de asteptare burgerii. Al meu a venit cu toate continuturile cam daramate si scurse din el, dar tot arata yummy. A fost ok, nu sa ma omor dupa el, dar interesant. Al partenerului a fost gustos, dar a gasit o bucata de ambalaj de la branza topita in el. I-am spus chelneritei/sefei de sala si a fost foarte tulburata de acest lucru si si-a cerut scuze, iar cand a adus nota a spus ca a transmis bucatarului. Am avut per general totusi o impresie buna si am plecat multumiti.

A doua oara am venit la cina. Afara era plin iar inauntru numai o masa de vreo 8 persoane ocupata. Nu ne-a placut ca la prima masa paharele erau folosite, iar la a doua una din furculite era murdara. Am comandat de la aceasi chelnerita o portie de paste cu sos rigata (sau asa ceva) facute in roata de parmezan (aveau aceasta optiune pe care o puteai cere si am zis hai sa vedem... costa 15 lei in plus) iar chelnerita a fost reticenta, mai intai a zis ca nu exista optiunea, apoi i-am aratat in meniu si s-a conformat cu reticenta. Nu am intrebat ce presupune si nici ea nu mi-a zis, spre dezamagirea ulterioara. Eu credeam ca primesc o roata scobita de parmezan, ca un mic bol, in care voi avea pastele si voi putea manca parmezanul de pe marginile interioare. Dar nu a fost asa, desi din poza din meniu asa am dedus. Partenerul si-a luat tagliatelle cu somon afumat. Am asteptat o vesnicie dupa comanda! Mai mult de o ora cu siguranta, daca nu mai mult de o ora si jumatate. Si nu era plin inauntru pe cand am comandat, numai afara. Ce s-ar face cand e plin si inauntru si afara... ? Partenerul a spus ca i-a vazut incontinuu ducand comenzile afara, dar chiar si asa, evident dezamagirea a crescut, frustrarea a aparut si ni s-au lungit urechile incat nici telefoanele cu facebook-ul nu mai erau distractive indeajuns.

In final cand au venit comenzile, am avut mirarea enorma sa constat ca pregatirea inroata de parmezan presupune sa aduca pe un carucior o roata enorma de parmezan, sa o ude cu alcool si sa ii dea foc. Apoi topind primul strat, au tavalit pastele in branza proaspat 'muiata si mi le-au servit. Am ramas surprinsa de acest lucru si m-am simtit prost ca fiind asa plin (intre timp s-a umplut si inauntru restaurantul) i-am facut sa aduca chestia aia in mijlocul salii si sa ii dea foc. Nu am putut sa ma bucur de spectacol pentru ca am fost dezamagita ca asta a fost toata treaba cu parmezanul, si nu ce m-am asteptat eu, ca toti oamenii s-au holbat gura casca la branza si la mine, ca am platit 15 lei in plus pt o nimica toata de parmezan prins de cateva din penne-le mele, si nu in ultimul rand, ca simteam din atitudinea chelneritei si a chelnerului ce a ajutat-o cat de lipsiti de chef si entuziasm erau sa faca toata povestea aia. In final, mie nu mi-au placut pastele, nu au fost pe gustul meu desi partenerului i-au placut, si eu am mancat tagliatelle-le cu somon care au fost gustoase si satioase. Cam asta a fost experienta de la Snow pentru noi...

Probabil ca m-as mai intoarce, dar nu s-au ridicat la masura asteptarilor cu preparatele mai putin traditionale cum au fost burgerii si pastele. Cu toate acestea am vazut la restul preparate tipic romanesti/adorate de romani gen costite, fripturi, supe etc, care aratau foarte bine si erau servite frumos. Daca mergem si noi o data la Sinaia in sezon mai friguros cand iti vine sa bagi in tine ciorbe si fripturi calde, atunci mai venim o data ca sa comandam ceva din meniul traditional.

Inca o mica mentiune, am mai vazut chiar in centru o autoservire, pe langa restaurantul Irish, Mihaela ii zicea, dar am intrat si oferta era extrem de mica, aceleasi supite si carnuri si cartofi piure vesnici, nimic deosebit, personal cam sictirit, si nu am avut chef de tipul de mancare pe care il consumi la mare, la o pauza de la plaja...

Voi atasa cateva poze, inclusiv cu meniul de la Jad Sticks si o parte de la Snow.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de alle4295 in 08.08.17 18:26:49
Validat / Publicat: 08.08.17 19:22:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 3920 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alle4295); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Snow... un loc child friendly si frumos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

catalinioan
[08.08.17 20:30:26]
»

@alle4295: La Popota se mananca ieftin de tot! E deasupra Manastirii Sinaia. 3 ciorbe si 3 felul II ne-au costat 40 de lei.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
catalinioan
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067095994949341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1