8016 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă San Marino

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.04.2010
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2007
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
PLAJA şi MAREA
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

San Marino, pământul dintotdeauna al libertăţii


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Am plecat din Roma dis-de-dimineaţă, cu regretul că timpul a trecut aşa de repede şi vacanţa e pe terminate. Mai avem mult de mers spre casă, dar, drumul este frumos şi vremea este splendidă.

Ne îndreptăm spre Pescara, pe autostrada A24. Peisajul de munte este superb şi, din când în când, se zăresc mici localităţi, cu case de piatră, înghesuite unele în altele. Trecem peste viaducte şi prin tuneluri, prin Parco Nazionale del Gran Sasso, cel mai înalt vârf al Apeninilor, de aproape 3000 m. Parcurgem cel mai lung tunel de până acum, tunelul Gran Sasso, de 11528 m, şi iarăşi o succesiune de viaducte şi tuneluri. Trecem apoi prin zona unde de o săptămână ard păduri. Deşi focul a fost stins, este încă fum şi miroase a ars. Intrăm pe A14 (Autostrada Adriatica), ce urmează practic litoralul Adriaticii, lăsăm în dreapta Pescara şi continuăm spre Ancona.

Brusc, după o cotitură, ne apare în partea dreaptă Marea Adriatică. Facem o scurtă pauză, la un popas, Ristorante Mira-Mare, să ne mai dezmorţim şi să bem o cafea. De aici, continuăm printr-o alternanţă de tuneluri şi viaducte, când mai aproape, când mai departe de marea care sclipeşte în lumina soarelui de dimineaţă.

Din loc în loc, se zăresc spaţii amenajate pentru plajă, cu umbrele şi şelonguri aliniate perfect, dar şi altele, mai dezorganizate, probabil deschise publicului larg. Ici-colo, podgorii care arată foarte bine. Trecem pe lângă Ancona şi ne îndreptăm spre Bologna.

Între cele două sensuri ale autostrăzii cresc leandri în floare. La Rimini ieşim de pe A14 şi, pe SS72 ne îndreptăm spre San Marino.

Trecem pe lângă orăşelul Borgo Maggiore şi urcăm pe Monte Titano, stânca pe care este cocoţat oraşul San Marino.

Republica San Marino

Republica San Marino este unul dintre cele mai mici state din lume (aproximativ 60 kmp), situat la vreo 20 km de Rimini. În afară de oraşul cu acelaşi nume, micul stat mai are opt localităţi şi numără aproximativ 30000 de locuitori, toţi, evident, vorbitori de italiană.

O legendă spune că prin secolul al IV-lea d. C. un tăietor de pietre pe nume Marino, venit să lucreze la construcţia portului Rimini, s-a refugiat pe Muntele Titano, fiind prigonit pentru credinţa sa creştină. În timp, s-a format acolo o comunitate, care a reuşit să întemeieze un stat şi, de-a lungul secolelor, să-i asigure neîntrerupt independenţa.

În prezent, puterea legislativă a statului este asigurată de Marele Consiliu General, format din 60 de membri aleşi prin vot direct, la fiecare 5 ani.

Puterea executivă este exercitată de Congresul de Stat, alcătuit din 10 membri, aleşi de către Marele Consiliu General. Şefii puterii executive sunt cei doi Căpitani Regenţi, aleşi pentru 6 luni (la 1 aprilie şi 1 octombrie, în fiecare an).

Oraşul San Marino

Oraşul San Marino este situat pe Monte Titano, partea sa cea mai mare şi mai interesantă aflându-se în interiorul fortificaţiilor, formate din trei incinte, dintre care cea exterioară s-a păstrat cel mai bine. Dacă ne uităm pe o hartă, vedem că suprafaţa oraşului e de formă lenticulară, orientată aproximativ pe direcţia nord-sud. Intrarea în incinta exterioară, care este o zonă pietonală, se face pe latura de vest, spre capătul sudic al fortificaţiilor, prin Porta San Francesco.

De aici, cel mai potrivit traseu pentru vizită este cel de-a lungul fortificaţiilor, până la extrema nordică, la Porta dela Rupe. Apoi, se parcurge traseul în sens invers, de data aceasta pe latura estică. În acest fel, se poate trece pe la toate obiectivele de văzut în San Marino.

Obiective turistice

1. Porta San Francesco

2. În imediata apropiere a porţii cu acelaşi nume, se găseşte Chiesa e Pinacoteca San Francesco, Aceasta este o biserică datând de pe la mijlocul secolului al XIV-lea, care dispune de un muzeu cu o bogată colecţie de picturi cu subiecte religioase.

3. Ceva mai departe, spre nord, se găseşte Piazzetta Garibaldi, cu Monumentul lui Giuseppe Garibaldi.

4. Urmează Piazzetta Titano, unde puteţi vizita Museo di Stato, muzeul Naţional al republicii San Marino.

5. În continuare, pe Contrada Omerelli, ajungem la Chiesa Valloni şi Palazzo Valloni (biblioteca de stat).

6. Mergând mai departe, întâlnim Giardino dei Liburni, o frumoasă grădină, cu o fântână arteziană, având în mijloc o sferă de piatră şi apoi

7. Ara dei Volontari. Acesta este un monument ridicat în memoria cetăţenilor san-marinezi care, în 1845 şi 1918 au contribuit la unitatea Italiei. Pe o placă imensă sunt trecute numele tuturor voluntarilor.

8. Cava dei Balestrieri. Această zonă, dominată de Palazzo del Governo, este plină de opere de artă ale celor mai mari artişti plastici contemporani italieni. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Pieta, Statuie de femeie, Albinele, Balerină şi Patinatoare. Palatul Guvernului este o construcţie realizată la sfârşitul secolului al XIX-lea şi aflată în Piazza della Liberta, în centrul căreia se ridică Statua della Liberta.

9. Porta della Rupe, aflată la extremitatea nord-vestică a fortificaţiilor. Aici se găseşte un donjon, destinat odinioară artileriştilor, de unde, acum se poate vedea o frumoasă privelişte spre Borgo Maggiore, localitatea de la baza muntelui Titano. De la Porta delle Rupe, se poate ajunge în Borgo Maggiore pe o străduţă pavată cu piatră, care trece printr-o pădure.

10. În apropiere se află Staţia funicularului (Funivia) cu care se poate coborî în Borgo Maggiore.

11. Revenind spre sud, pe Contrada Omagnano, se ajunge în Piazza Domus Plebis, unde se află Basilica del Santo (biserica Sfântului) , construită în stil neoclasic, în prima jumătate a secolului al XIX-lea, pe amplasamentul unei vechi biserici, care data din secolul al V-lea d. C. Tot aici se află Museo delle Armi Moderne, inaugurat în 1982. Aici, puteţi vedea o colecţie de peste o mie de arme de foc, provenind din Italia, Statele Unite, Rusia, Belgia, Cehia, Austria etc. precum şi arme albe şi muniţie din dotarea diferitelor armate.

12. Continuând drumul pe latura de est, pe Salita alla Rocca, se ajunge la La Rocca, sau Guaita, prima dintre cele trei fortăreţe (sau turnuri, cum mai sunt numite) care străjuiesc oraşul pe marginea abruptă a acestuia. Aici se găsesc câteva piese de artilerie, folosite la tragerile cu proiectile oarbe, de la festivităţle naţionale.

13. De aici, dacă doriţi varianta scurtă a vizitei la San Marino, reveniţi la Porta San Francesco, spre vest. În drum, puteţi să vă opriţi şi să vizitaţi Museo delle Cere (Muzeul figurilor de ceară) , cu numeroase scene din istoria san-marineză, dar şi din alte părţi (de exemplu reconstituirea scenei asasinării preşedintelui american Abraham Lincoln, sau o întâlnire Hitler-Mussolini).

14. În imediata apropiere se găseşte şi Museo delle Curiosita, singurul muzeu de acest gen din lume, unde sunt adunate peste o sută de curiozităţi din toată lumea, dintre care cele mai... excentrice sunt: cursa de purici, setul de ceşti pentru mustăcioşi (Dragoş, astea sunt pentru tine! ), grebla pentru curăţarea limbii, saboţii veneţieni de 60 cm înălţime şi multe altele.

15. Ultimul popas înainte de Porta San Fancesco este în Piazza de Sant'Agata, având în mijloc Monumentul Apărătorilor Libetăţii. Aici se găsesc Cappella Sant'Agata şi Teatro Titano

16. Dacă aveţi mai mult timp, de la primul turn, La Rocca, pe Passo delle Streghe (Pasul Vrăjitoarelor) , ajungeţi la al doilea turn, La Cesta, sau Fratta. Ca şi Rocca, Cesta este construită chiar pe marginea pantei abrupte a muntelui Titano, în punctul său cel mai înalt şi adăposteşte Museo delle Armi Antiche, cu peste 1500 de exponate din diferite epoci istorice, dar nu mai târziu de sfârşitul secolului al XIX-lea.

17. De la Cesta, se ajunge la al treilea turn, Montale, pe Salita al Montale, care este chiar un simplu turn cu baza pentagonală, construcţia în totalitatea ei nemaifiind finalizată.

18. De la Montale se ajunge foarte repede la extremitatea sudică a oraşului, în Piazza Mahatma Ghandi, cu statuia lui Mahatma Ghandi. În vecinătate se află sediul radioteleviziunii san-marineze. De aici, se revine spre locul de plecare, pe Viale A. Onofri, sau pe străzile paralele cu aceasta.

19. În drum, pe Via Paolo III, vă puteţi opri să vizitaţi Reptilarium-Aquarium, o interesantă expoziţie cu reptile şi peşti.

În toată zona descrisă, se întâlnesc la tot pasul magazine mai mici sau mai mari, cu tot felul de mărfuri: suveniruri, îmbrăcăminte, cosmetice, bijuterii şi, bineînţeles, localuri unde se poate mânca şi bea, aşa cum întâlniţi peste tot în Italia.

Însă dacă cineva v-a spus că San Marino este paradisul shopping-ului, să nu-l credeţi. Poate asta a fost odată, dar acum nu este nicio diferenţă între preţurile de aici şi cele din Roma, de exemplu. O ultimă precizare: San Marino nu are monedă proprie. Până când Italia a aderat la zona euro, san-marinezii foloseau şi ei lira italiană, iar acum, evident, moneda oficială este euro.

---
Impresii încărcate de Costi in 12.04.2010 08:20:41

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 12077
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  7800 PMA (din 12 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Costi
[12.04.10 08:49:56]
» mesaj pers

   Ca suport muzical pentru review, am ales cântecul san-marinez al grupului Miodio, Complice, prezentat de acesta la Concursul Eurovision din anul 2008 de la Belgrad. Este însoţit şi de frumoase imagini din San Marino.

   Adresa este aceasta:

   http://www.youtube.com/watch?v=nau09tEwziA

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterXY*
[12.04.10 08:54:30]
» mesaj pers

   Lectura si vizionare placuta (a videoclipului) tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- piti
[12.04.10 12:10:06]
» mesaj pers

   Cand citesti impresii de la un incepator de 5-6 fraze iti vine sa te apuci de scris, cand apare ceva scris de @costi iti vine sa te lasi. Bravo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Florina38
[12.04.10 12:21:32]
» mesaj pers

   Foarte frumos descris! Prin Pescara si Ancona am trecut si noi cautand un loc de cazare dar fiind duminica, nu era tipenie de om pe strada si nici hoteluri deschise.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[12.04.10 12:32:14]
» mesaj pers

   excelent review, *esential* ghid pentru aceasta destinatie. Multumiri costi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana
[12.04.10 16:37:31]
» mesaj pers

   @Costi,

   Cred ca ai uitat sa scrii review-ul, ai scris numai... eseul! Din cele 19 obiective turistice enumerate, cate ai vizitat? Ca nu spui nimic, pareri proprii... doar ca nu ne recomanzi sa facem cumparaturi! Cred ca te-ai ocupat mai mult de review-ul meu... uitand esenta la al tau! Antica poveste cu capra vecinului!

   Lamureste-ma si pe mine, te rog frumos, spre exemplu, unde este turnul al 3 lea, in San Marino, ca daca nu este cel pe care eu l-am aratat in poza, inseamna ca s-o fi daramat din 2007 de cand ai fost tu acolo si pana in toamna trecuta, cand am fost eu! Ca eu doar pe acelea le-am vazut si n-am probleme (inca) cu dioptriile!

    Adevaraul ca nu stiu care e turnul nr. 1, nr 3, asta depinde de unde le numeri. Si nici nu cred ca intereseaza pe vreun turist cititor, decat pe tine.

   Si inca ceva, eu daca as fi gasit o greseala asemanatoare la tine, sau la alt coleg, ti-as fi atras atentia pe mesaj privat, nu la ecou, ca sa-mi dau importanta ca eu sunt un mare as, care retin pana si numele tunelurilor, al strazilor si al autostrazilor!

    Deci ai reusit azi dimineata, cu succes, sa ma intristezi din nou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- Diaura
[12.04.10 22:20:43]
» mesaj pers

   florina38 Explica-mi te rog ; cum adica nu erau hoteluri deschise? Gresesc eu cand stiu ca la hotel este program permanent si in cel mai rau caz nu au camere libere? Mi s-a intamplat sa ajung noaptea intr-un oarecare loc si sa intru intr-un hotel...si era deschis. Cred ca asta este principala activitate a unui hotel; sa primeasca turisti.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cristian_h
[12.04.10 23:26:40]
» mesaj pers

   aveam pregatite pma-urile, in fond voi citi impresii despre San Marino, cum sa nu-mi placa? insa ce am citit, o enumerare de locuri si nume care nu-mi spun nimic, si nimic despre acestea pentru a-mi face o idee, noroc insa cu pozele foarte frumoase insa pana acum nu am punctat decat o singura data pozele si atunci era vorba despre natura!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[12.04.10 23:52:54]
» mesaj pers

   @Cristian_h

   Atunci de ce te-ai mai obosit să scrii un ecou?

   Sau te-ai gândit că sunt bune şi punctele alea, nu?

   Că mai ştiu şi pe altele care fac la fel, dar pe care am decis să le ignor.

   Oricum, ideea este că eventual explici de ce punctezi ceva, nu de ce nu punctezi. Nu-ţi place, treci mai departe. Eu aşa am făcut când am citit ultimul tău review.

   Rog a nu se puncta acest ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cristian_h
[12.04.10 23:55:40]
» mesaj pers

   pentru ca m-am gandit ca-ti va fi de folos in viitor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[13.04.10 00:00:29]
» mesaj pers

   @Cristian_h

   La ce?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cristian_h
[13.04.10 00:05:12]
» mesaj pers

   costi cu asta pun punct acestei discutii, pentru userii care-mi sunt indiferenti fac asa cum spui tu trec mai departe, pentru cei care nu-mi sunt indiferenti incerc sa le arat ce lipseste (din punctul meu de vedere) de fiecare data am fost gresit interpretat, imi pare rau asta e!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- piti
[13.04.10 00:09:17]
» mesaj pers

   Desi am umblat ceva prin Italia, in San Marino nu am ajuns. In eventualitatea unei vizite, listez impresiile si tot am habar ce e de vizitat. Nici mie nu imi spun nimic denumirile respective. Faptul ca nu detaliaza la fiecare obiectiv impresiile personale, nu cred ca face inutil demersul autorului.

    Desigur, nepunctarea sau punctarea este o chestie de perceptie pana la urma.

    O problema pe care webmasterul va mai trebui sa o rezolve este si punctarea in cadrul anumitor cercuri de simpatii care s-au produs invariabil intre noi, mai ales acum cand ne si cunoastem un pic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- molko*
[13.04.10 00:39:04]
» mesaj pers

   Cred ca piti a spus un mare adevar. deja e vorba de simpatii si antipatii aici. Si mie imi sunt unii simpatici si altii antipatici... dar asta nu ma impiedica sa votez cand un review este de departe util.

    Si am votat-o pe Georgiana cu mare drag acum cateva zile chiar daca nu am simpatie deosebita... review-ul era bun. unii dau o nota personala mai puternica altii nu, dar exceleaza in detalii.

    Pt mine de ex acest review contine multe info care imi pot fi utile in cazul unei vizite acolo. Asa ca incercati sa iesiti de sub stresul concursului si votati review-urile muncite... review-ul de fata este mult mai util decat multe altele DESPRE NIMIC dar super votate pt ca autorul este simpatic unei "parti a userilor". Hai sa incercam sa ne pastram impartialitatea...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- Costi
[13.04.10 09:37:05]
» mesaj pers

   Pentru că poate pentru unii lucrurile sunt neclare, simt totuşi nevoia unei explicaţii.

   Supărată pentru un ecou postat de mine la review-ul ei de aici

   supărare provocată probabil de faptul că şi-a adus astfel aminte de vremea când review-urile ei erau copiate din plin de pe internet, Georgiana mă trage de urechi aici, pentru că nu am făcut observaţiile pe privat.

   Or, tocmai aici este chestiunea pe care ea nu o înţelege. Eu nu pentru ea am făcut corecturile respective, pentru că ei îi este totuna, după cum şi recunoaşte:

... Adevaraul ca nu stiu care e turnul nr. 1, nr 3, asta depinde de unde le numeri. Si nici nu cred ca intereseaza pe vreun turist cititor...

   Eu am scris ecoul fiind convins că pe mulţi îi interesează ce vizitează, nu doar să se ducă pe-acolo şi să mai bifeze un obiectiv.

   De altfel eu scriu review-urile după cum mă interesează şi cele pe care le citesc.

   Pe mine nu mă interesează nicidecum părerile personale ale unuia sau altuia dintre vizitatori despre un anumit obiectiv, ci mă interesează în primul rând informaţii obiective, exacte şi utile.

   Cel puţin, aşa văd eu lucrurile cu acest site. Aşa l-am înţeles eu când mi-am făcut contul, nu doar ca pe un site pe care să-şi publice unii încercările literare mai mult sau mai puţin reuşite, mai mult sau mai puţin fanteziste, pentru asta există blogurile, ci unul care să ofere şi informaţii utile.

   Că alţii preferă alt gen de review-uri, este treaba lor, e loc destul şi pentru ele.

   Pentru nişte puncte în clasament nu este cazul să ne dăm lovituri sub centură.

   Eu, cel puţin nu mi-am făcut o gaşcă de votanţi, aşa cum am constatat de ceva timp că se petrec lucrurile cu alţii.

   Regret că nu mai este activă opţiunea de retragere din concurs şi, în consecinţă, iau în considerare posibilitatea de a mă retrage definitiv de pe site, pentru că eu am scris aici de plăcere şi nu vreau ca acum această activitate să se transforme în stress.

   Cu asta, pun punct oricărei polemici pe această temă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- Sanziana
[13.04.10 09:43:23]
» mesaj pers

   Mie personal imi pare rau ca atunci cand am fost la Roma nu am ajuns si pe aici dar sper ca la urmatoarea vizita sa vizitez si San Marino.

    Voi folosi review-ul tau Costi ca pe un mini -ghid si o sa iti aduc aminte sa imi spui si parerile personale despre aceasta vizita la Sucevita:).

    Oricum pentru acuratete si efort, votul meu

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ileanaxperta
[13.04.10 11:05:48]
» mesaj pers

   Dragii mei colegi, zau ca mi se rupe sufletul cand citesc aceste contre intre unii dintre cei mai buni dintre voi. Dupa parerea mea, fiecare dintre voi scrie asa cum simte, cum stie cel mai bine, nu pentru a place unuia sau altuia in mod special.

   Molko are dreptate, ca s-au facut aici simpatii sau antipatii. Nu este rau in asta. Dar eu doresc sa cred ca sunt doar la nivel de perceptie turistica si nu altfel. Si chiar si altfel, ar dauna cu ceva bunul mers al site-ului?! Nu cred...

   Suntem oameni in toata firea; unii mai pragmatici, mai tehnici si altii mai sentimentali, dar toti scriem in SCOPUL site-ului, de a fi de folos celorlalti, nu??? Nu pentru ambitii personale.

   Sincer mie-mi plac review-urile tale Costi, chiar daca nu sunt "de suflet" sau cu tenta personalizata ci mai mult sunt tehnice. Sunt folositoare si cu multe date turistice. Asa cum imi plac deopotriva si cele ale lui Cristian si ale Georgianei (pt. ca acestia sunt pusi aici in discutie) care sunt mai pe sufletul meu, dar contin si date turistice. Asa ca, dragii mei, unde si care ar fi problema???

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- georgiana
[13.04.10 15:37:23]
» mesaj pers

   @Costi,

   Te rog frumos sa nu exagerezi! Review-urile mele nu erau ''copiate din plin de pe internet''! Daca cineva le citeste acum pe al meu si imediat pe al tau despre subiectul San Marino poate face diferenta! Cele cateva date istorice, intr-adevar, nu aveam de unde sa le stiu, decat citind de pe internet, de unde le-ai luat si tu pe cele de mai sus, ca sunt datele identice cu ale mele! Ai observat?? !

   De ce-mi spui ca nu am incredere in condeiul meu? Daca ar fi fost asa, as fi ramas undeva ascunsa, multumindu-ma doar sa va citesc!

   Eu nu merg in concediu DOAR sa bifez o destinatie, cum banuiai tu mai sus (ca mie mi te adresai), era bine mai intai sa te fi uitat la titlul si la data reviews-urilor mele, in care vedeai ca eu am repetat chiar de 2 sau de 3 ori aceeasi destinatie, tocmai pentru ca mi-a placut mult, nu ca s-o bifez! Si daca nu scriu sub poze un sir de expresii italiene, nu inseamna ca as fi superficiala!

    Eu am incercat intotdeauna sa fiu corecta fata de tine, cand mi-a placut review-ul din Napoli, de Capri si cel de Venetia, nu mi-am ascuns incantarea, iar acum am procedat la fel! Mi-am exprimat parerea, strict la acest review, nu la munca si utilitatea ta de pe site, care este, intr-adevar valoroasa!

   Cand am scris review-ul depre Intalnirea de la Poiana Brasov, te-am descris ca ''erai simpatic''! Si puteam sa omit, dar am vrut sa stii ca asa te-am perceput! Si din ianuarie incoace, chiar am vazut ca ai inceput sa scrii mai pe placul meu si, si acest lucru ti l-am aratat in alte ecouri!

   De ce sa te superi pentru ca avem gusturi diferite?? E bine sa fim diferiti!

   Si chiar nu e nevoie sa iei in considerare posibilitatea de a te retrage de pe site, cum ai scris mai sus! Nu esti copil sa te superi, ''sa-ti iei jucariile'' si sa pleci! Eu nu am plecat cand m-ati hartuit la ''Castelul Nako'' si sunt femeie... si nu mi-a fost usor! Se putea foarte bine si fara aceste discutii, dar tu ieri dimineata ai inceput-o!

   Costiiiiiii... facem pace??

   Sau trebuie sa mergem la fata locului pentru asta, la San Marino, sa rezolvam si problema care ma mai framanta inca... care e primul, al doilea sau al treilea turn, ia spune-mi???

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 8 voturi)]
- pepsi70ro
[13.04.10 15:59:41]
» mesaj pers

   Bravo @georgiana, haide @Costi, faceti pace! Stiu ca s-a deviat cu mult de la ceea ce trebuia sa postam cu totii aici, dar parca mi-ar place sa stiu ca toti membrii acestei mici comunitati intram aici de placere, sa citim din placere, sa raspundem cu si mai mare placere. Cel putin asa incerc sa fac eu.

   Pace? Haide, eu sunt cel care imaginar va apuca de maini si va face sa vi le strangeti cu multa prietenie!

   A nu se puncta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- molko*
[13.04.10 16:04:19]
» mesaj pers

   eu nu as face pace.. "gastile" sunt inegale ...georgiana are deja 4 voturi la ultimul ecou (probabil va mai aduna), Costi.. doar unul... de la mine. Se voteaza tot pe gasti! :) Vreau sa vad echitate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana
[13.04.10 16:08:25]
» mesaj pers

   @Molko,

   Crezi ca e nevoie de gasti aici sau...de bun simt??

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- molko*
[13.04.10 16:21:39]
» mesaj pers

   eu nu-i simt lipsa (bunului simt) in comentariile de fata.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[13.04.10 16:24:18]
» mesaj pers

   bre, voi chiar va plictisiti? eu unul as prefera s-o faceti pe baza vreunui subiect de discutie ori indeletniciri mai utile pentru comunitate :)

   fir de discutie inchis; daca cineva are completari (pe subiectul review-ului si nu pe langa!), sa-mi scrie

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Florina38
[14.04.10 22:36:38]
» mesaj pers

   Diaura, stiu si eu care este activitatea unui hotel dar noi plecand din Roma ne-am oprit in Ancona intr-o zi de duminica si am setat GPS-ul sa ne conduca la hoteluri pentru a ne caza.

   Din trei hoteluri la care am fost, nu era niciunul deschis si nici oameni pe strazi. La ultimul hotel am intalnit un batranel ratacit pe strada si vazand ca sunam de zor la usa hotelului, ne-a spus ca nu gasim hoteluri deschise fiind duminica. De ce? Nu stiu nici eu.

   Am plecat mai departe catre Bologna unde sigur ca am gasit cazare, fiind un oras mare si cu multi turisti. Inainte de a ne opri in Ancona, ne-am oprit si in Pescara tot cautand cazare si era la fel de pustiu peste tot inclusiv pe strazi.

   Nu stiu ce fac italienii duminica in oraselele mai mici dar nu erau deschise nici restaurante sau cafenele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 75 PMA1 (din 1 voturi)]
- georgiana
[14.04.10 22:43:11]
» mesaj pers

   @FLORINA 38,

   daca erau hoteluri din acelea care functioneaza numai in sezonul de vara, se poate sa fi fost inchise, daca ai fost acolo in perioada mai rece.

   Asa am patit si eu in aceeasi zona, mai exact in Porto San Giorgio, undeva intre Ancona si Pescara, dar era la sfarsitul lunii octombrie.

   Doar cateva mai raman peste iarna deschise, ca nu mai e rentabil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 75 PMA1 (din 1 voturi)]
- Florina38
[14.04.10 22:44:23]
» mesaj pers

   Noi am fost in noiembrie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2007] Ieşirea din tunelul Gran Sasso, lung de 11 km şi jumătate. În fundal se înalţă semeţ, la aproape 3000 m, muntele Gran Sasso, cel mai înalt vârf al Apeninilor. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63139">Şterge vot</a></div><span id="v963139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2007] Ieşirea din tunelul Gran Sasso, lung de 11 km şi jumătate. În fundal se înalţă semeţ, la aproape 3000 m, muntele Gran Sasso, cel mai înalt vârf al Apeninilor.
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2007] Peisaj montan foarte frumos, în regiunea Abruzzo -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63140">Şterge vot</a></div><span id="v963140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2007] Peisaj montan foarte frumos, în regiunea Abruzzo
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2007] Adriatica, văzută din goana maşinii, pe A14 -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63141">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63141"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63141">Şterge vot</a></div><span id="v963141" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63141)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63141Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63141MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2007] Adriatica, văzută din goana maşinii, pe A14
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2007] Pe terasa de la Ristorante Mira-Mare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63142">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63142"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63142">Şterge vot</a></div><span id="v963142" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63142)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63142Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63142MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2007] Pe terasa de la Ristorante Mira-Mare
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2007] Adriatica, văzută de pe terasa de la Ristorante Mira-Mare -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63143">Şterge vot</a></div><span id="v963143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2007] Adriatica, văzută de pe terasa de la Ristorante Mira-Mare
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2007] Vedere spre vest,de pe Viale Federico d'Urbino, din San Marino -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63144">Şterge vot</a></div><span id="v963144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2007] Vedere spre vest,de pe Viale Federico d'Urbino, din San Marino
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2007] O armură, pe terasa unui magazin de suveniruri. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63145">Şterge vot</a></div><span id="v963145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2007] O armură, pe terasa unui magazin de suveniruri.
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2007] Vedere pe Stradone, spre Porta San Francesco -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63146">Şterge vot</a></div><span id="v963146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2007] Vedere pe Stradone, spre Porta San Francesco
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2007] Zona din interiorul fortificaţiilor este o zonă pietonală -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63147">Şterge vot</a></div><span id="v963147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2007] Zona din interiorul fortificaţiilor este o zonă pietonală
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2007] Atmosfera din San Marino este la orice oră una medievală, atât datorită clădirilor şi străzilor, dar şi decoraţiunilor cu stindarde, blazoane şi altele de acest gen. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63148">Şterge vot</a></div><span id="v963148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2007] Atmosfera din San Marino este la orice oră una medievală, atât datorită clădirilor şi străzilor, dar şi decoraţiunilor cu stindarde, blazoane şi altele de acest gen.
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2007] Fântâna din Giardino dei Liburni -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63149">Şterge vot</a></div><span id="v963149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2007] Fântâna din Giardino dei Liburni
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2007] Ara dei Volontari (Monumentul Voluntarilor) -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63150">Şterge vot</a></div><span id="v963150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2007] Ara dei Volontari (Monumentul Voluntarilor)
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2007] Zona de la Cava dei Balestrieri (Grota Arbaletierilor) este plină de opere de artă în ar liber. Aici se văd 'Dansatoarea', în stânga şi 'Patinatoarea', în dreapta -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63151">Şterge vot</a></div><span id="v963151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2007] Zona de la Cava dei Balestrieri (Grota Arbaletierilor) este plină de opere de artă în ar liber. Aici se văd "Dansatoarea", în stânga şi "Patinatoarea", în dreapta
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2007] Tot în zona Cava dei Balestrieri se găseşte şi lucrarea 'Albinele' -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63152">Şterge vot</a></div><span id="v963152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2007] Tot în zona Cava dei Balestrieri se găseşte şi lucrarea "Albinele"
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2007] Cava dei Balestrieri şi, în fundal, turnul de la Palazzo del Governo. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63153">Şterge vot</a></div><span id="v963153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2007] Cava dei Balestrieri şi, în fundal, turnul de la Palazzo del Governo.
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2007] Vedere din donjonul de la Porta della Rupe spre Borgo Maggiore. În centru se vede staţia funicularului. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63154">Şterge vot</a></div><span id="v963154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2007] Vedere din donjonul de la Porta della Rupe spre Borgo Maggiore. În centru se vede staţia funicularului.
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2007] Vedere din donjonul de la Porta della Rupe spre Borgo Maggiore. În prim-plan, cablurile funicularului. În centru, săgeata indică o biserică în stil modern, 'Noul Sanctuar al Inimii Imaculate a Fecioarei Maria'. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63155">Şterge vot</a></div><span id="v963155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2007] Vedere din donjonul de la Porta della Rupe spre Borgo Maggiore. În prim-plan, cablurile funicularului. În centru, săgeata indică o biserică în stil modern, "Noul Sanctuar al Inimii Imaculate a Fecioarei Maria".
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2007] Basilica del Santo, din Piazza Domus Plebis -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63156">Şterge vot</a></div><span id="v963156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2007] Basilica del Santo, din Piazza Domus Plebis
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2007] O parte din zidurile fortificaţiilor -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63157">Şterge vot</a></div><span id="v963157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2007] O parte din zidurile fortificaţiilor
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2007] Passo delle Streghe (Pasul Vrăjitoarelor) leagă La Rocca de La Cesta -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63158">Şterge vot</a></div><span id="v963158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2007] Passo delle Streghe (Pasul Vrăjitoarelor) leagă La Rocca de La Cesta
foto Costi [12.04.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2007] Intrarea în Piazza de Sant'Agata. În arcul portalului se zăreşte Monumentul Apărătorilor Libetăţii. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 12.04.10] - <span class="allrVotedi" id="av63159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv63159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=63159">Şterge vot</a></div><span id="v963159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(63159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f63159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e63159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2007] Intrarea în Piazza de Sant'Agata. În arcul portalului se zăreşte Monumentul Apărătorilor Libetăţii.
foto Costi [12.04.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.734389066696 sec