ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 03.08.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Excursie de o zi la Cazanele Dunarii – Cascada Bigar

TIPĂREȘTE

Cum zilele de concediu sunt bob numarat si pastrate pentru deplasari mai lungi, am ales varianta excursiei de o zi pentru a vizita Cazanele Mici- croaziera si cascada Bigar. Costul unei astfel de excursii în care este inclusa si croaziera pe Dunare este de 155 lei. Rezonabil. Cu ghid. De fapt doua ghide de la o agentie de turism micuta din Pitesti care si-a facut o nisa din astfel de excursii de week-end de o zi sau doua.

Excursia Cazanele Dunarii –Cascada Bigar a fost un pic obositoare, am plecat cu autocarul la ora 6 dimineata si ne-am întors acasa la ora 12 noaptea. Pentru mine e mai usor de a vizita locuri relativ apropiate cu autocarul si cu ghid decât sa conduc masina personala acompaniata de GPS si stresata tot timpul sa nu gresesc firul drumului.

În timpul calatoriei, ghida cu o experienta mai mare ne-a furnizat informatii despre localitatile prin care am trecut, starea economiei locale, fabrici închise, disparute, devalizate, amintiri despre Slatina, Scornicesti… Prima oprire a fost la intrarea în localitatea Simian, la benzinaria MOL. Prilej de belvedere, poze si de a ne spune ca în aceasta zona, in mijlocul Dunarii a fost insula Ada-Kaleh- povestea ei o stie toata lumea. Insula Fortareata a fost acoperita de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Portile de Fier. În jur de ora 11 am ajuns la Orsova, locul de unde ne înbarcam pe vaporas în croaziera. Intram în parcul gen. Dragalina unde îl întâlnim pe Eminescu asezat cu fata spre oras. Din pacate monumentul e neîngrijit. Vis-à –vis de locul de îmbarcare e un foisor, din pacate, în stare avansata de degradare, are o scara de acces spre vârf pentru a vedea panorama fluviu-oras dar nu a avut nimeni curaj datorita starii avansate de degradare si mai are si afis de vânzare!

Pe malul Dunarii sunt pontoane mici si de unde se poate negocia pretul unei croaziere cu salupa rapida. Personal recomand vaporasul, navigheaza normal pe mijlocul fluviului pentru a admira pe îndelete ambele maluri, un binoclu e de ajutor, sau chiar mai aproape de malul sârbesc pentru a vedea Tabula Traiana (Tabula Rasa, vorba unei turiste inocente…), apoi spre malul nostru pentru a vedea chipul lui Decebal, manastirea Mraconia- apa întunecata.

Lânga scara de îmbarcare e un tânar ce vinde magneti mici/mari/si mai mari cu 5/7/10 lei si figurine cu bustul lui Decebal spunând ca asa trebuia sa arate chipul sculptat în stânca si ca lucrarea a ramas neterminata. Munca a durat 10 ani între 1994-2004 si a costat un million de dolari! donati de omul de afaceri si istoric amator Iosif Constantin Dragan. Alpinistii lucrau din luna martie pâna în octombrie cât era vremea favorabila, urcau muntele cu rucsaci de 40 de kg în spate carând dinamita si uneltele de lucru. « Decebalus Rex Dragan Fecit »

Croaziera a început cu servirea dejunului: o parte am optat pentru meniu pescaresc= 35 lei (ciorba de peste foarte buna, pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei si desert) sau meniul zilei = 18 lei (ciorba de pui, pui cu orez, desert). Desertul a fost o înghetata pe bat!! Separat se putea cumpara suc, apa minerala, bere-preturi rezonabile: berea 4 lei, 0,5 l apa minerala 3 lei.

Pe timpul servirii dejunului se aude muzica din difuzoarele vaporasului, am fost leganati pe valurile Dunarii si la propriu si la figurat, valsurile se succedau unul dupa altul întrerupte din când în când de o voce ce ne anunta obiectivele pe care le vom vedea. Dupa terminarea dejunului am urcat pe puntea de deasupra pentru a admira în voie peisajul. Ghida noastra intra în actiune si ne furnizeaza informatii suplimentare despre obiectivele pe lânga care trecem. Vaporasul executa manevra de întoarcere putin dupa ce a trecut de manastire.

Croaziera a durat 3 ore, o ora si jumatate pâna la locul de întoarcere si tot atât pe drumul de întoarcere. Frumos, placut.

Al doilea obiectiv Cascada Bigar. Traseul pe Valea Cernei, valea Minis, vad case cu porti înalte ca pe valea Târnavelor, pe unele portiuni drumul nu e asa de bun. La cascada doi politisti tineri ghideaza masinile unde sa parcheze, nu suntem lasati sa coborâm, am gasit loc la un kilometru distanta. A trebuit sa ne întoarcem mergând pe marginea drumului si dupa ce am trecut de locatia « Popasul Bigar » a început un pasaj protejat de glisiere pe unde trebuia obligatoriu sa circuli pâna la cascada. O scara coboara de-a lungul peretului stâncos mai mult de jumatate din înaltime pâna la pârâul ce curge prin vale. Sunt multi turisti. Chiar si o mireasa cu alesul ei, vor sa aiba parte de iubire pâna când vor trece prin portile spre cealalta lume… la fel ca în legenda cascadei: se spune ca în apropiere traiau doi soti ce îsi doreau tare mult un copil. Femeia s-a dus la izvorul ce alimenteaza cascada si asa de tare s-a rugat ca vrajitoarea din lumea cealalta a auzit-o, i-a promis ca o ajuta cu o conditie, daca e fata nu are voie sa se îndragosteasca pentru ca altfel va muri. Si a fost sa fie o fetita, o fata frumoasa care la vremea potrivita s-a îndragostit de un flacau chipes Bigar. Tatal, disperat sa nu o piarda, a închis-o într-o grota deasupra izvorului. Lacrimile fetei, disperarea ei de a nu-si mai vedea iubirea vietii ei au fost auzite, din pacate, de vrajitoarea din cealalta lume. Când iubitul a venit sa o salveze s-a înecat în râul ce îi poarta azi numele, în acelasi moment si fata a murit plecând împreuna spre celalat tarâm unde traiesc si azi fericiti. Va place legenda?

Un padurar sta de veghe la intrarea pe podetul ce trece peste râu si trebuie sa platesti o taxa de 5 lei pentru a ajunge la izvor si grota. Accesul la grota e un pic dificil.

Apa ce vine din izvor se strecoara peste tuful calcaros peste care a crescut muschiul în buchete îmbracându-l în forme spectaculoase, apa picurând, serpuind printre firele de muschi se prelinge la vale formând o perdea fina de apa ajunsa celebra în toata lumea. Mai bine las fotografiile sa vorbeasca în locul meu.

Micul comert a înflorit, o terasa, un comerciant cu magneti cu cascada Bigar, colaci unguresti…

Un panou ne informeaza despre obiectivele turistice din zona ce pot fi vizitate: cascadele Beusnita, Moceris, lacurile Minis, Buhui, pestera Buhui si cu Oase…. o zona interesanta ce merita mai multe zile pentru a le vizita.


[fb]
---
Trimis de Yolanda in 04.08.17 17:21:06
Validat / Publicat: 04.08.17 18:34:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII.

VIZUALIZĂRI: 6966 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Foisorul din parc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.08.17 18:33:30]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cazanele Dunării, Mraconia, alte locuri musai de văzut, CLISURA DUNĂRII" (deja existentă pe sait)

YolandaAUTOR REVIEW
[07.08.17 08:30:32]
»

@webmasterX: multumesc! e bine ca cineva are grija sa puna la locul lor aceste mici rw!

mishu
[11.09.17 11:52:13]
»

@Yolanda: Chiar daca astfel de excursii pot fi obositoare cel putin ai scapat de grija condusului si daca mai ai si un ghid care sa povesteasca pe parcursul excursiei, cred ca este de preferat asa.

Foarte frumoase locuri, Dunarea mi s-a parut extraordinara, o culoare superba, ai nimerit o zi minunata.

Iar Cascada Bigar consider ca este spectaculoasa si ea, oferindu-ti un spectacol in functie de vremea de afara.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Clisura Dunării:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056983947753906 sec
    ecranul dvs: 1 x 1