79916 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Castelul Regal Praghez - ansamblu de clădiri fortificate

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.07.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Strada de Aur din Praga


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Una dintre atracțiile castelului Praghez, Hradcany, este Străduța de Aur, sau Zlati ulicka în limba locală. Vizitarea acestei ”străduțe” este înclusă în turul castelului doar pentru cei care au achiziționat un bilet, Circuitul A sau Circuitul B, de vizitare a castelului.

Strada de aur este formată din mai multe căsuțe mici, cu fațade frumos colorate. La capetele străzii se află două turnuri, turnul Alb și turnul Daliborka.

Istoria acestei străzi începe prin secolul al XV-lea, când în spatele zidurilor castelului Praghez, s-au construit câteva case modeste. Aceste case au fost demolate în anul 1591. Șase ani mai târziu, împăratul Rudolf al II-lea, le-a permis unor gardieni regali să își construiască case în locul celor dărâmate. Au fost construite un număr de 24 case. Casele au fost construite pe celtuiala propie a gardienilor. Aceștia s-au mutat în case împreună cu famiilile lor. Pentru că au pritit această facilitate, de aș construi case între zidurile castelului, ei au renunțat la plata unui salariu pentru apărarea castelului Praghez. Datorită culorii uniformei lor au primit denumirea de ”Artileria Roșie”. Totuși pentru ași câștiga existența, în timpul liber gardienii efectuau diverse muncii pentru nobili din castel. Ei lucrau ca și servitori, bucătari, îngrijitori și chiar poștași. Cum era aranjată o cameră a acestor gardieni se observă în camera 13.

Numele original al străzii a fost Goldsmith. Acest nume reflacta faptul că în unele case trăiau aurari. De altfel o legendă spune că în aceste căsuțe ai trăit alchimiști, care erau puși de regele Rudolf al II –lea să transforme totul în aur. Totuși meștesugarii care au locuit aici, confecționau mici obiecte din aur pe care le vindeau. Printre obiectele pe care le confecționau erau broșe, tacâmuri, brățări, lănțișoare și inele. Întersant este faptul că fiecare aurar avea în atelierul său o colivie în care țineua o pasăre, de obicei papagal. Pasarea era folosită pe post de ”senzor de alarmă” pentru prezența gazelor toxice provenite din substanțele chimice care se evaporau în timpul muncii lor. Cum arăta o astfel de casă se poate observa în camera numărul 15.

Poporul ceh din acele timpuri ca și cei din vremurile noastre erau mari iubitori de distracție. Cum buna dispoziție și distracția nu vin din senin ci după ce se consumă un pahar, imediat după apariția caselor pe Golden Line, într-una din ele s-a deschis o tavernă, apoi au urmat altele. Tavernele de aici erau cu adevărat pline de viață. Aici se strâgeau oameni din toate breaslele, care se bucurau de spectacolele oferite de către jongleri, sau ascultau muzica unor menestreli. Cei care nu erau interesați de jonglerii se delectau cu jocul cărților și a zarurilor. Nu de puține ori aceste distracții se terminau cu adevărate bătăi. Din cauza scandalurilor tot mai dese și a plângerilor depuse de către măicuțele de la mănăstirea Sf. Gheorghe, din apropiere, tavernele s-au închis. Cum arăta o tavernă din aceea perioadă vedeți în casa numărul 16.

La începutul secolului XX, locuitorii de pe Strada de Aur, erau constienți de faptul că casele lor au un farmec aparte. Pentru a sporii atractivitatea casei lor și pentru a sporii numărul de turiști, propietarii au început să își reconstruiască spontan casele. În case au început să apară sobe din teracotă, podele din lemn, mobilier noi, la ferstre perdele noi, totul cum aveau casele în care locuiau nobili. Pereții au fost vopsiți în culori strălucitoare. Cu timpul propietarii, pentru a câștiga cât mai mulți bani s-au mutat în alte case și pe acestea le-au închiriat.

Atunci în aceste case s-au mutat mai multe personalități culturale ale vremii, poeți, prozatori, printre cei mai cunoscuți locuitori ai ”străzii” este scriitorul Franz Kafka care a locuit în casa numărul 22 între noiembrie 1916 și martie 1917. El a scris în acestă perioadă mai multe povești din volumul său ”Un medic la țară”. Casa în care alocuit Kafka, a aparținut sorei acestuia. Casa este poziționată chiar în fața drumului care duce spre celebra stradă. Astăzi în casă funcționează o librărie de unde se por cumpăra, în special, cărți ale lui Kafka, dar și alte cărți și suveniruri.

O altă casă celebră din secolul XX este casa numărul 14. Aici a locuit celebra ghicitoare ”Madame de Thebes” pe numele său adevărat Matylda Prusova. Aceasta a locuit în casa 14 până la începulul celui de al Doilea Război Mondial. Zilnic ea pregătea masa și patul pentru fiul ei care a participat la Primul Război Mondial și încă nu s-a întors acasă. Ea atrăgea atenția prin rochia sa neagră de modă veche și pălăria împodobită cupene de struț. La doamna Prusova veneau zilnic sute de clienți care doreau ca aceasta să le prezică viitorul. Datorită predicților sale frecvente despre sfârșitul războiului și căderea celui de al Treilea Reich, a fost arestată de către Gestapo și în cele din urmă a fost torturată până la moarte.

O casă în care au locuit mai multe ”vedete” este casa cu numărul 12. Aici au locuit în anul 1929 poetul Jaroslav Seifert care a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1984. Totuși casa poartă numele unui alt locatar al ei, mai puțin celebru și anume, Joseph Kazda. Acesta a fost un iubitor și colecționar de filme. El a colecționat sute de filme atât din Cehoslovacia cât și din întreaga lume. În timpul celui de al Doilea Război Mondial el a salvat de la distrugere sute de filme. Dtorită lui au fost salvate mai multe filme mute dar și documentare. În casa numărul 12 de pe Strada de aur, Kazda a locuit între 1948 și 1952. Aici în fiecare zi, Kazda organiza proiecții de filme, în timp ce soția sa prepara păjiturele pentru invitați. Astăzi în casă veți vedea role vechi de filme, iar pe un eran este difuzat un film.

Casa numărul 26 ne prezintă casa unei croitorese. Meseria de crioitoreasă era căutată, pentru că întodeauna era ceva de reparat sau de a coase haine noi pentru doamne, sau echipamente pentru gărzile de la palat. Totuși cei mai mulți clienți ai croitoreselor erau cei din straturile mai sărace ale locuitorilor Castelului.

Casele de pe Strade de aur au fost locuite până la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial. După război, statul comunist a cumpăarat casele de la ultimii propietari, iar strada a fost restaurată și tranformată în obiectiv turistic.

În prezent în casele găzduiesc librării, magazine de suveniruri și bijuterii. Deasupra tuturor caselor s-a construit un coridor lung. După ce am trecut pragul tuturor caselor, am urcat la etaj pentru a vedea acest coridor. Aici este amenajată o expoziție unde puteți vedea arme din diferite perioade, armuri, scuturi, în general echipamente de luptă. Și aici este un magazin de suveniruri.

La capătul străzi se află turnul Daliborca. Turnul a fost construit în anul 1496 în timpul lui Vladislav Jagellon, ca parte a fortificație castelului. A fost folosit ca și închinsoare pentru prizonieri și răufăcători. Turnul poartă numele de Dalibor după numele primului său deținut, Dalibor din Kozojedy. Se spune că Dalibor a fost închis aici pe nedrept în urma unei răscoale a iobagilor. Niște iobagi au luat prizonier pe stăpânul lor și sub amenințarea morții l-au făcut pe acesta să-i elibereze. Apoi iobagii liberi s-au adăpostit pe moșia lui Dalibor. Au fost prinși iar Dalibor a fost condamnat la moarte pentru că i-a adăpostit la el. Dalibor a fost închis în turn și condamnat la moarte prin dedecapitare. Legenda spune că Dalibor a învățat să cânte la vioară în închisoare. Muzica sa îi îndoiosa și pe gardieni. Se spune că câteoadată și astăzi răsună muzica lui Dalibor dintre zidurile turnului. Dalibor a fost executat în fața turnului.

Turnul avea trei etaje. Cei care erau închiși pentru fapte mai puțin grave, și minorii erau închiși la etajele superioare. Criminali și cei care erau închiși pentru fapte grave, aveau celulele la subsol. Aici sunt expuse acum mai multe obiecte cu care erau torturați prizonierii în acele vremuri. Doar când le privești te trec fioarii. În anul 1781 turnul a ars într-un incendiu, a fost reconstruit dar cu un etaj mai puțin. Din anul 1883 turnul a fost dechis publicului.

Dacă ajungeți la Praga și doriți să vizitați castelul Pragez, cumpărați un bilet care să încludă și vizitarea Stazii de aur.

Webmaster vă rog următorul clip: youtube

---
Impresii încărcate de zlatna in 31.07.2017 08:41:23

Validat / Publicat: 31.07.17 10:54:35


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA.
VIZUALIZĂRI: 1370


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[31.07.17 09:18:13]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[31.07.17 09:49:31]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[31.07.17 10:53:11]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[31.07.17 10:57:40]
» mesaj pers

   @webmasterX: Este corectă poziționarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[31.07.17 11:19:19]
» mesaj pers

   @zlatna: O adevarata placere sa te plimbi pe o asemenea straduta, sa admiri fiecare casa in parte si exponatele care iti stau la dispozitie.

   Foarte frumoasa fiecare casa dar si povestea ei si a locatarilor ei fie ca vorbim de un scriitor celebru sau o croitoreasa.

   Interesant ca in fiecare casa iti poti imagina cine a locuit acolo si ce poveste a avut.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[31.07.17 11:39:20]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru vizită și vot.

   Pe ușa fiecărei case sau în apropiere este scrisă o mică istorie a acesteia. Dar pe lângă cele scrise dacă perețiii ar putea vorbii cred că am afla adevărate istorii.

   Coloristica exterioară a caselor atrage foarte mult. Camerele sunt cam mici și dacă intră vreo 6-7 turiști trebuie să aștepți să iasă ei apoi intrii tu.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[01.08.17 09:30:59]
» mesaj pers

   @zlatna:

   De cand n-am mai generat un SB! Uite acum unul alocat cu drag tie pentru un aryicol minunat despre locuri deosebite si incarcate de istorie.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[01.08.17 09:45:53]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc mult, Dane.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] interior casa 22 in care a locuit Kafka -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882949">Şterge vot</a></div><span id="v9882949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] interior casa 22 in care a locuit Kafka
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] fațada casei 22 în care a locuit Kafka -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882950">Şterge vot</a></div><span id="v9882950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] fațada casei 22 în care a locuit Kafka
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] în casa 19 se vând suveniruri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882951">Şterge vot</a></div><span id="v9882951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] în casa 19 se vând suveniruri
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2016] acoperișul uneu case de pe Golden Line -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882954">Şterge vot</a></div><span id="v9882954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] acoperișul uneu case de pe Golden Line
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] fațada unei alte case -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882955">Şterge vot</a></div><span id="v9882955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] fațada unei alte case
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] fațada casei numărul 18 -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882956">Şterge vot</a></div><span id="v9882956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] fațada casei numărul 18
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] de aici puteți cumpăra suveniruri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882958">Şterge vot</a></div><span id="v9882958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] de aici puteți cumpăra suveniruri
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] alte jucării, suveniruri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882962">Şterge vot</a></div><span id="v9882962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] alte jucării, suveniruri
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] casa ghicitoarea Madame de Thebes -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882963">Şterge vot</a></div><span id="v9882963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] casa ghicitoarea Madame de Thebes
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Madame de Thebes a creeat mai multe păpuși -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882965">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882965"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882965">Şterge vot</a></div><span id="v9882965" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882965)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882965Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882965MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Madame de Thebes a creeat mai multe păpuși
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] casa 16, taverna de pe Strada de Aur -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882967">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882967"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882967">Şterge vot</a></div><span id="v9882967" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882967)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882967Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882967MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] casa 16, taverna de pe Strada de Aur
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] în tavernă se prepara și mâncare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882968">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882968"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882968">Şterge vot</a></div><span id="v9882968" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882968)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882968Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882968MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] în tavernă se prepara și mâncare
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] butoaiele erau puse în beci -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882969">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882969"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882969">Şterge vot</a></div><span id="v9882969" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882969)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882969Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882969MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] butoaiele erau puse în beci
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] atelirul unui alchimist, casa 15 -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882970">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882970"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882970">Şterge vot</a></div><span id="v9882970" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882970)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882970Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882970MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] atelirul unui alchimist, casa 15
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] așa era amenajată o bucătărie -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882971">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882971"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882971">Şterge vot</a></div><span id="v9882971" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882971)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882971Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882971MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] așa era amenajată o bucătărie
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] musafirii sunt poftiți la masă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882972">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882972"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882972">Şterge vot</a></div><span id="v9882972" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882972)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882972Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882972MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] musafirii sunt poftiți la masă
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] casa amenajata pentru gardienii castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882973">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882973"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882973">Şterge vot</a></div><span id="v9882973" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882973)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882973Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882973MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] casa amenajata pentru gardienii castelului
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] casa numărul 12 unde a locuit cineastul Kazda -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882975">Şterge vot</a></div><span id="v9882975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] casa numărul 12 unde a locuit cineastul Kazda
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] mai multe role de film, vechi -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882976">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882976"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882976">Şterge vot</a></div><span id="v9882976" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882976)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882976Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882976MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] mai multe role de film, vechi
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] în casă este amenajată o mică sala de cinema -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882979">Şterge vot</a></div><span id="v9882979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] în casă este amenajată o mică sala de cinema
foto zlatna [31.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2016] poate recunoșteți actorii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882981">Şterge vot</a></div><span id="v9882981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] poate recunoșteți actorii
foto zlatna [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] așa de strâmt era dormitorul -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882984">Şterge vot</a></div><span id="v9882984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] așa de strâmt era dormitorul
foto zlatna [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] în curte, sunt expuse tunuri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882987">Şterge vot</a></div><span id="v9882987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] în curte, sunt expuse tunuri
foto zlatna [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] la etaj sunt expuse, arme, armuri, cofuri etc... -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av882988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv882988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=882988">Şterge vot</a></div><span id="v9882988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(882988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f882988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e882988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] la etaj sunt expuse, arme, armuri, cofuri etc...
foto zlatna [31.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.207127094269 sec