79754 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța / city-break la Paris

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
27.07.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 6 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Luteția de altă dată - sau locul unde s-a născut Parisul


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Parisul s-a născut cum se știe în această veche Ile de la Cite care are forma unui leagăn. Victor Hugo

Despre Ile de la Cite această insulă în formă de leagăn din inima Parisului voi scrie în următorul articol, impresiile sînt cu ocazia sejurului din aprilie.

Acum 2267 ani

Cu 250 de ani înaintea erei noastre au trăit oameni aici-ne povestește istoria locului, se numeau Parișii și făceau parte dintr-un trib galic. Dar cu 52 de ani înaintea erei noastre au luat romanii încet-încet în primire totul din jur inclusiv insula de pe Sena. Cu timpul această insulă devine ca o fortăreață și va fi folosită ca refugiu în timpul unor atacuri, încercări de cuceriri. Popoarele care au încercat să cucerească, distrugă de alungul timpului au fost hunii, normanzii, vikingii. Din anii 500 după părăsirea locului de către romani, francii au fost cei care au continuat dezvoltarea insulei, ei fiind un popor germanic venind din vestul Europei.

Dacă istoria popoarelor care au trăit aici este interesantă, istoria construcțiilor este și mai captivantă. La început de pe vremea galilor nu erau decăt adăposturi în forme de colibe și căsuțe, la venirea romanilor la putere au apărut casele cu etaj, incinte de apărare și un palat (pe locul pieței de flori din prezent) În perioada creștină s-au înmulțit și lăcașele de cult chiar și pe locul unde se află astăzi bazilica Notre Dame se afla o altă bazilică, Sf Ștefan. Până să se ajungă la configurația din prezent de căteva ori în decursul istoriei au avut loc transformări, demolări, reclădiri, cele mai multe acțiuni de acest gen având loc în secolul 19. Iar de la podurile de lemn de atunci s-a ajuns la cele 7 poduri din prezent. Poate puțini știu dar înainte suprafața insulei a fost mult mai mică acesta aproape dublându-se în prezent prin legarea unor insulițe de insula mare și umplerea golurilor cu pământ.

Unde se află

Dacă mă întreba cineva acum 500 de ani unde se află răspundeam simplu: în inima Parisului. Dacă mă întreabă acum răspunsul primit va fi la fel, deoarece degeaba dau coordonatele GPS 48°51′17″N 2°20′51″E, șoferul care le va folosi oricum nu avea loc să parcheze. Mai bine luați metroul linia 4 mov și coborâți în stația Cite singura de pe insulă, sau luați la pas centrul Parisului și inevitabil vă împiedicați și de Ile de la Cite. În afară de stația Cite pe malul stâng și malul drept al Senei găsim stațiile St Michel și Chatelet, coborând aici ajungem pe insulă doar traversănd una din cele 7 poduri. Geografic insula desparte Sena acest fluviu de 776 km lungime în două brațe Grand Bras (Brațul Mare) și Petit Bras (Brațul Mic)

Accesul în afară de metroul care circulă pe sub Sena se mai poate face pe cele 7 poduri rutiere, de pe malul drept peste marele braț Pont au Change, Pont Notre Dame și Pont d, Arcole iar de pe malul stâng Pont Saint Michel, Petit Pont, Pnt au Double și Pont l, Archeveche. Autobuzele care circulă pe insulă sînt 21,24,27,38,58,81,85 și 96. Să nu uităm nici de City Sightseeing Bus sau plimbarea cu vaporașele Batoux Mouche.

Ce putem vizita pe insulă?

Toată insula este un obiectiv turistic în sine dar hai să enumăr cele mai importante de văzut.

Catedrala Notre Dame este una dine cele mai renumite din lume, a fost construită între anii 1163-1345, și este o capodoperă al arhitecturii gotice. Catedrala înaltă de 90 de m cu ocazia vizitei am descris-o deja aici. Accesul cel mai repede se face de pe podurile d, Arcole sau Double strada se numește Rue d, Arcole dar se poate ajunge și dinspre spatele catedralei de pe Pont Saint Louis (dinspre insula renumită) pe strada Rue de Cloitre Notre Dame.

Capela Sainte Chapelle se află chiar în inima insulei, în imediată vecinătate cu palatul de justiție se ajunge cel mai repede de pe podul St Michel sau Pont au Change, strada pe care se află se numește Boulevard du Palais. Capela s-a construit între anii 1242-1248 este alcătuită din 2 incinte Capela de Jos și Capela de Sus. Cele două capele se află una sub alta, capela de jos mai mică ca înălțime ține capela de sus care este mult mai înaltă și luminoasă datorită numeroaselor vitralii cu o suprafață generoasă de peste 500mp, excelent realizate. Un tarif simplu de vizitare pentru adulți costă 10 euro, tarif redus sau de grup 8 euro, gratuit pentru persoane cu handicap, tineri din UE până la 25 de ani, copii.

Palatul de justiție

Este un ansamblu de clădiri în inima insulei, și înainte să devină palat de justiție destinația clădirii a fost palat regal între secolele 10-14. Partea cea mai veche a clădirii este cea de pe Boulevard du Palais lângă Saint Chapelle. Această parte a fost victima unui incendiu în 1776. În prezent complexul ocupă aproape jumătate de insulă între Boulevard de Palais și Rue de Harlay unde găsim fațada unei alte clădiri din complex. Funcționează ca palat de justiție și în prezent la a treia vizită pe insulă (după primele alegeri din Franța în acest an) aproape toate strazile erau închise de poliție, televiziuni erau peste tot și o coloană de mașini cu (habar n-am cine au fost) au intrat în curtea palatului.

Conciergerie

Cazarmă militară romană la început în acest loc, pe urmă parte a palatului devenind închisoare mai târziu Conciergerie astăzi este un obiectiv turistic de pe Ile de Cite. Clădirea construită în stil gotic este un obiectiv vizitabil și pe interior sălile medievale, celule în care au stat condamnații dar și personalități importate ale vremii se pot vedea aici. Tariful plin este de 9 euro, redus 7 euro. Fațada de nord am remarcat-o încă din prima zi în Paris, se află la brațul nordic al Senei (strada Quai de l, Horloge)

Prefectura de poliție

Se află față în față cu catedrala Notre Dame, pe Rue de la Cite. Istoria poliției din Paris ne întoarce în anul 1667 atunci când regele Ludovic XVI a inițiat acest lucru. Clădirea actuală în stineo-renascentist s-a construit în anul 1863. Clădirea în prezent este funcțională cu aceeași destinație așa că nu doresc nimănui o vizită pe interior, exteriorul este superb. Coloana oficială care a blocat toate drumurile de pe insulă la a treia vizită a mea a oprit și intrat și la prefectură.

Pont Neuf

Este cel mai vechi pod (1578-1607) din istoria insulei și Parisului, are o lungime de 238m. Leagă cele două maluri ale Senei cu vârful ascuțiti vestic al insulei. Tot aici găsim o statuie Henrici Magni dar și un fenomen poate deranjant pentru autorități adică tonele de lacăte închise pe balustrăzile podului așa numitele Love Locks. Și comerțul cu lacăte e în floare aici iar jocul alba-neagra care te lasă fără bani în favoarea negrilor care inițiază acesta este în floare. Este uimitor căți turiști joacă (în afară de cei pățiți bineînțeles) Vârful vestic al insulei este acoperit de un parc superb (Square de Vert Galant), atât în parc căt și pe malurile betonate stau parizienii și pariziencele ca muștele în soarele superb de aprilie.

Memorialul martirilor deportați

În capătul celălalt al insulei cel estic în spatele catedralei Notre Dame se află un muzeu-memorial în amintirea celor deportați de către naziști între 1941-1944. Memorialul a fost deschis în 1964. Curtea în formă de triunghi pe malul Senei adăpostește memorialul din beton, cu inscripția victimelor de atunci. Este trist dar face parte din istorie.

Hotel Dieu

Dincolo de târgul de flori aproape de catedrala Notre Dame găsim acest hotel istoric dar funcțional Hotel Dieu, în 651 în acest loc a fost fondat un spital de către Saint Landry fiind cel mai vechi din Paris. Clădirea actuală după ce clădirile vechi au fost mistuite de flăcări de nenumărate ori datează din 1877, iar o noapte/cameră dublă costă în jur de 100 euro aici (mai mult sau mai puțin în funcție de perioadă)

Piețele și parcurile de pe Ile de Cite

Începând cu partea vestică ascuțită este Square du Vert-Galant, parc și piață (acolo unde se agață lacătele) Place Dauphinese află încontinuarea insulei între două ansamble de clădiri așezate în formă de V (forma insulei), pe partea unde se lărgește piața pitorească dăm de strada Rue de Harlay unde și vedm prima clădire din ansamblul palatului justiției. Dincolo de Saint Chapelle, palatul Justitiei și bulevardul palatului găsim superba piață centrală Place Louis Lepine. La stânga de acesta o clădire a tribunalului și piața de flori iar la dreapta prefectura de poliție. Și am ajuns în pița imensă din fața catedralei Notre Dame se numește Parvis Notre Dame, continuând drumul la dreapta de catedrală grădina superbă este dedicată Papei Ioan Paul al II lea, iar parcul din spatele catedralei este Square Jean XXIII lea. Tot aici găsim făntăna cu același nume. Partea cu muzeul deportaților se numește Square de Ile de France.

Locuri de luat masa sînt nenumărate și aici pe Ile de la Cite, terase și restaurante se găsesc la tot pasul iar prețurile nu sînt nici mai mari nici mai mici decât în tot centrul Parisului, adică un sandvis 5-9 euro, o bere de la 5 euro, o masă cât de cât consistentă la o terasă cca 40 euro/persoană, nu are rost să detaliez, trebuie portofel gros și pentru de ale gurii. Rog WM sa ataseze, multumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=Y153nB_55bg

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 27.07.2017 00:06:48

Validat / Publicat: 27.07.17 07:51:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1385

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [27.07.17 07:51:19]
  » mesaj pers

     Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [27.07.17 09:08:28]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maria55
  [27.07.17 09:28:51]
  » mesaj pers

     @AZE: trei din cele cateva obiective descrise de tine, le-am vazut! Bine ar fi fost ca articolul sa fi apărut nitel mai devreme!!! 😂😂😂 pentru mine! Pentru altii insa are sa fie util la maxim! Felucitari! As adauga doar ceva minor: pe unul din cele trei poduri, dar este de preferat cel din dreptul Notre Dame, ; in max 8min aprox 500m, ajungi á pied😂in Cartierul Latin!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - Dan&Ema
  [27.07.17 11:36:17]
  » mesaj pers

     @AZE:

     Felicitari pentru acest MG despre locul unde s-a nascut Parisul. O prezentare valoroasa completata de o filmare faina cu drona si de poze de calitate.

     Chiar daca eu personal am o aversiune fata de francezi si intr-un mod extremist mi-am spus ca nu mai calc in Franta, am si capacitatea sa recunosc, consider eu, ceva de calitate. Iar tu ai prezentat aici un articol de calitate.

     Si ca pomenisi de primar la poza cu podul lacatit!

     Eu te-as vota si ca primar, nu numai pe AFA. E drept ca la SIbiu stacheta e deja pusa sus, si de cativa ani turistii europeni se pot bucura de acest oras ardelean minunat, febletea mea.

     Doar sa imi spui, daca vei candida, ca nu ma uit pe la emisiuni electorale prea mult.

     Dar si mai bine, sa ne intalnim in SIbiu sa ne cunoastem!

     Numai de bine!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - elviramvio
  [27.07.17 19:16:05]
  » mesaj pers

     @AZE:

     Bun articol, felicitari!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ANILU
  [27.07.17 21:16:12]
  » mesaj pers

     @AZE: Așteptam articolul ăsta. M-ai impresionat.

     Superb ai scris și descris totul.

     Citindu-l mi-am reamintit lecția deschisă la geografie.

     Eu am prezentat Ile de la Cite, imagineaza-ti prezentarea doar după niște vederi aduse de diriga din Franța, ce bun ar fi fost articolul ăsta atunci!!!!

     Felicitări pentru sejurul la Paris și pentru felul cum ai descris totul.

     Toate cele bune.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [27.07.17 21:35:09]
  » mesaj pers

     @maria55: Multumesc

     Care au fost cele trei obiective vazute de tine?

     Referitor la utilitate pot spune ca am enumerat tot ce se pate vedea pe insula, doar ca nu am enumerat locuri de luat masa. Acestea trebuie sa le descopere altii. Sint multe terase pe strada din partea laterala catedralei Notre Dame (Cloitre de Notre Dame)

     Referitor la faptul ca de pe insula se ajunge repede in cartierul latin ai cam nimerit-o, doar ca eu am trecut prima data pe la fantana Saint Michel (acolo este si statia de metrou sub acelasi nume)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [27.07.17 21:43:20]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Multumesc

     Adevarat ce spui francezii asa cum sint ne place sau nu ne place au creat ceva de calitate acolo in inima Parisului, ceea ce admiram noi turistii.

     Cat despre politica eu habar n-am de nimic nu stiu cu ce se mananca. De exemplu stiam ca sint alegerile atunci cand am avut vizita la Paris dar seara nici macar nu -am uitat la stiri, mai bine am deschis AFA si citeam ce s-a mai scris pe acolo (in timp ce ascultam galagia, forfota din centru lasand intentionat fereastra deschisa din minuscula camera in care am stat)

     Iar cu o zi inainte de plecarea mea din PAris am mai vizitat odata insula, si toata era plina de politie, televiziuni peste tot, veneau coloane oficiale se opreau la prefectura de politie si palatul de justitie, ii vedeam dar habar n-aveam cine sint, putea fi si noul presedinte nu-l recunosteam, cam atata politica stiu eu...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [27.07.17 21:48:33]
  » mesaj pers

     @ANILU: Multumesc

     referitor la ora voastra de geografie mare noroc ati avut ca diriginta a adus macar acele vederi din Paris.

     Cunoscand situatia foarte bine din acele vremuri, la ora noastra de geografie (intimplator si diriginta noastra a fost profesoare de geografie) Parisul a fost prezentat fara fotografii, doar cu informatiile gasite in carte, adica mai nimic.

     Tineretul de astazi nu cred ca isi poate imagina acest lucru, dar asa a fost pe atunci

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [27.07.17 21:51:51]
  » mesaj pers

     @elviramvio: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - maria55
  [27.07.17 22:49:49]
  » mesaj pers

     @AZE: păi cele trei, au fost patru😂😂! Dar sa stii ca am avut impresia ca Prefectura Politiei n-ar fi pe Ile😎 Nu stiu, eram pe repede inainte! Palatul Justitiei, Notre Dame si... spitalul😂😂😂😂! Eram f obosite (stare natirala😂) am mers doar pe jos in aceea zi! Iar de aici inapoi la Hotel de Ville la statia bateaubus pentru Eiffel! Pe malul Senei! Ambitie! Am ratat Capela... dar n-am ratat cafeaua la o terasa pe laterala Notre Dame si nici msgazinele cu orhidee!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [31.07.17 11:30:12]
  » mesaj pers

     @AZE: Un vot pentru Paris si unul pentru tine. Felicitari, votat cu placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [52] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Ile de la Cite si Pont Neuf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881350">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881350"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881350">Şterge vot</a></div><span id="v9881350" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881350)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881350Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881350MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Ile de la Cite si Pont Neuf
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Catedrala Notre Dame -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881351">Şterge vot</a></div><span id="v9881351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Catedrala Notre Dame
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Saint Chapelle vazut dinspre curtea palatului de justitie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881352">Şterge vot</a></div><span id="v9881352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Saint Chapelle vazut dinspre curtea palatului de justitie
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Palatul de justitie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881353">Şterge vot</a></div><span id="v9881353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Palatul de justitie
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Saint Chapelle si Palatul dejustite vazute dinspre Piata Louis Lepine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881354">Şterge vot</a></div><span id="v9881354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Saint Chapelle si Palatul dejustite vazute dinspre Piata Louis Lepine
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Prefectura de politie vazuta dinspre piata Parvis Notre Dame -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881355">Şterge vot</a></div><span id="v9881355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Prefectura de politie vazuta dinspre piata Parvis Notre Dame
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Intrare prefectura de politie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881356">Şterge vot</a></div><span id="v9881356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Intrare prefectura de politie
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Statuia si parc Papa Ioan Paul al II lea -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881357">Şterge vot</a></div><span id="v9881357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Statuia si parc Papa Ioan Paul al II lea
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Parc Jean XXIII lea -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881358">Şterge vot</a></div><span id="v9881358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Parc Jean XXIII lea
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Parc Jean XXIII lea-Catedrala si fantana -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881359">Şterge vot</a></div><span id="v9881359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Parc Jean XXIII lea-Catedrala si fantana
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Cersetorie muzicala pe podul Saint Louis -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881360">Şterge vot</a></div><span id="v9881360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Cersetorie muzicala pe podul Saint Louis
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] City Bus sau vaporas-de omorat timpul pretios din Paris -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881361">Şterge vot</a></div><span id="v9881361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] City Bus sau vaporas-de omorat timpul pretios din Paris
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Conciergerie -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881362">Şterge vot</a></div><span id="v9881362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Conciergerie
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [APR-2017] Place Dauphine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881363">Şterge vot</a></div><span id="v9881363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Place Dauphine
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [APR-2017] Vedere din Place Dauphine -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881364">Şterge vot</a></div><span id="v9881364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Vedere din Place Dauphine
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Vedere capatul vestic al insulei -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881365">Şterge vot</a></div><span id="v9881365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Vedere capatul vestic al insulei
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [APR-2017] Statuie Henrici Magni -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881366">Şterge vot</a></div><span id="v9881366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] Statuie Henrici Magni
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] Lacate si Square du Vert Galant -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881367">Şterge vot</a></div><span id="v9881367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] Lacate si Square du Vert Galant
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Eu as pune taxa daca eram primar -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881368">Şterge vot</a></div><span id="v9881368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Eu as pune taxa daca eram primar
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Memorialul deportatilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881369">Şterge vot</a></div><span id="v9881369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Memorialul deportatilor
  foto AZE [27.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Alba-neagra de pe Pont Neuf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 27.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881370">Şterge vot</a></div><span id="v9881370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Alba-neagra de pe Pont Neuf
  foto AZE [27.07.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [52] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.170348167419 sec