79739 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.07.2017
DE
Avatar doinafil
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 12.11.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
1200 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Vacanță la Roma – (partea a III-a) - pieţe şi fântâni celebre


  Urmare de aici

  Poate că nu ştiu eu, dar nu cred să existe în altă parte a Europei mai multe „fântâni-opere de artă” (şi obeliscuri), ca la Roma. Sunt celebre, frumoase, s-a scris mult despre ele, s-au făcut documentare, unele au rămas imortalizate în filme artistice (vezi „La dolce vita” filmul lui Federico Fellini). Să am pretenţia că vin acum cu „noutăţi” despre ele sună caraghios, de aceea nici nu mi-am propus aşa ceva. Vreau, doar, să-mi scriu impresiile văzute cu ochii turistului care şi-a dorit mult să le vadă, să facă poze lângă ele şi, odată ajuns acasă să caute ceva mai multe informaţii despre ce a văzut pentru că, recunosc, înainte de a pleca de acasă nu am avut timp să fac acest lucru.

  Voi începe cu ordinea în care le-am văzut. Prima pe care am văzut-o a fost Piazza del Popolo, la care am ajuns cu metroul coborând la staţia „Flaminio”. Se spune că secole de-a rândul în această piaţă aveau loc execuţiile publice şi că, tot aici, veneau femeile şi spălau rufe la fântâna din centrul ei, unde acum este obeliscul. Până la „Poarta Flaminio”, pe unde se intră în piaţă, am mers cu pasul, aproximativ 300 m. Această poartă a fost refăcută, pe partea interioară a ei, de Gian Lorenzo Bernini, în 1655. Ajungem în faţa unei mari deschideri, de formă eliptică, în mijlocul căreia se află obeliscul mai sus pomenit. Pe latura lungă sunt aprox. 150 metri, pe cea scurtă cam 100 metri. Din informările de acasă aflu că obeliscul este un monolit de granit înalt de peste 20 de metri şi a fost construit în Egipt, între anii 1232 şi 1200 î. Hr, în timpul lui Ramses al II-lea, şi adus la Roma de împăratul Augustus.

  În piaţă se mai află trei biserici închinate Sfintei Maria. În partea stângă a Porţii Flaminia este biserica parohială „Santa Maria del Popolo”, care adăpostește picturi şi sculpturi celebre (Caravaggio, Raffaello, Bramante, Bernini). Alte două biserici care seamănă foarte mult între ele sunt „Santa Maria dei Miracoli” şi „Santa Maria di Montesanto”.

  Pe latura lungă a pieţei, în extremităţile formei eliptice se află două impozante grupuri statuare: „Fontana del Nettuno” (a lui Neptun), pe partea stângă cum priveşti dinspre cele două biserici gemene şi o alta, fața în față cu ea, „Fontana della Dea di Roma” (a zeiței Roma). Aceasta este flancată de două statui în poziția șezând, care reprezintă cele două râuri ale Romei, Tibru și Aniene. La picioarele zeiței Roma se află o mică statuie, copie a simbolului Romei antice –„Lupa Capitolina”-, care-i hrăneşte pe Romulus şi Remus. Ce mi-a plăcut în această piață este că sunt montate bănci de piatră pe cele două semicercuri, bănci pe care te poţi odihni după ce ai dat ocol pieţei, admirând statuile şi obeliscul. După odihna și pozele de rigoare făcute, vrem să mergem mai departe, însă o ploicică cu câțiva stropi ne sperie puțin și, vrem, nu vrem, ne adăpostim fiecare după cum îi este voia. Eu intru într-una din bisericile gemene, în „Santa Maria in Montesanto”, partenerul meu rămâne pe treptele bisericii, la aer.

  Încă de la intrarea în biserică mă „izbește”, acesta-i cuvântul, un mulaj de cap mare de om, hidos, suspendat, care nu-și avea locul acolo. Contrariată, o întreb pe doamna care supraveghea locul, despre ce este vorba, de ce se află aici capul acela urât, atârnat de stâlpi, în mijlocul bisericii. Îmi spune că periodic li se acordă dreptul unor tineri artiști plastici italieni să-și expună lucrările în biserică. Îi spun că este o inițiativă bună pentru a-i promova, însă că, după părerea mea, acel cap mai mult sperie, decât să creeze o stare de liniște și de meditație la cele sfinte. Îmi zâmbește, dă din cap afirmativ și din umeri, a neputință, scuzându-se, oarecum, că ea nu are nici o vină. Îi mulțumesc pentru explicație și merg afară să-mi caut „jumătatea”. Ploaia se oprise și, pentru că nu aveam timp să vizităm și biserica parohială „Santa Maria del Popolo”, (nici nu ne propusesem asta pentru că timpul, -bată-l vina !-, este împărţit pe ore, uneori chiar pe minute, în vacanţele noastre), ocolim biserica prin partea ei stângă și ne îndreptăm pașii spre Via del Babuino, care ne duce direct spre

  Piazza di Spagna. Aceasta este așezată la poalele dealului Pincio, iar numele ei provine de la „Palazzo Spagna”, reşedinţa ambasadorilor spanioli, aflată în apropierea ei.

  Este renumită pentru treptele largi, cu patru spaţii de „odihnă” între ele, de la baza cărora se văd turnurile gemene ale bisericii „Trinita dei Monti”. Treptele sunt în număr de 138 și au fost concepute de arhitectul italian Francesco de Sanctis, în jurul anului 1720, la îndemnul Papei Inocențiu al XIII-lea. În timpul primăverii treptele sunt „îmbrăcate” cu flori de azalee care înfrumusețează și mai mult toată zona. La baza treptelor se află „Fontana della Barcaccia”, construită de Berninni, tată și fiu, care are forma unei corăbii ce se scufundă, și care vrea să amintească de inundația din 1598, când Tibrul a ieșit din matcă, revărsându-se în oraș. Fântâna are ca ornamente „soarele și albina”, simboluri ale nobilei familii Barberini, celebră pentru comercianții ei bogați, dar și pentru că din rândurile ei a fost ales Papa Urban al VIII-lea. Piața Spaniei este locul preferat de întâlnire al locuitorilor Romei nu numai pentru frumusețea ei, dar și pentru faptul că brand-urile cele mai cunoscute (Chanel, Gucci, Prada, Dior, Bulgari, Valentino) își au magazinele în fața sau în apropierea pieței. Nu sunt de neglijat nici restaurantele și nici cafenele din jurul ei, printre care „Antico Caffé Greco”.

  Urcând până sus, la biserică, şi privind înapoi, spre piaţă, vedem în mijlocul unui spaţiu semicircular obeliscul „Sallustiano”, realizat din granit roşu, monolit. Are o înălţime de aprox. 14 m. şi hieroglifele par a fi cópii după cele ale obeliscului din Piazza del Popolo. A fost adus la Roma după domnia lui Augustus şi mutat în mai multe locuri până când a fost amplasat aici, la hotărârea Papei Pius al VI-lea, în 1789. Facem câteva poze pe treptele cu flori și intru, apoi, în biserica „Trinita dei Monti”. Aici aflu, din pliante, că înaintea ei, pe la sfârșitul sec. al XV-lea exista doar o mică capelă, că în 1495 regele francez Ludovic al XII-lea a comandat înlocuirea capelei cu construcția unei biserici. Aceasta a început în 1502 și a durat câteva decenii. Este făcută în stil gotic, iar cele două turnuri-clopotniță văzute de jos, încadrează într-o plăcută și relativă simetrie tot ansamblul pieței. Admir în interiorul bisericii picturile care decorează diferitele capele, fac poze unor statui care mi-au plăcut în mod deosebit și merg afară să-mi caut partenerul, pe care-l găsesc studiind harta orașului, ca să vadă cum putem ajunge la

  Vila Borghese. Cumpărând cardul „Roma Pass”, ne-am bucurat că aveam posibilitatea să intrăm să vizităm la vilă „Galleria Nazionale d´Arte Moderna”, care include o renumită colecție de artă, adevărate capodopere, sculpturi de Bernini și Canova, picturi ale lui Caravaggio, Tiziano și Raffaello. Vila se află în „Parcul Borghese”, cel mai mare parc-grădină publică din oraș (80 ha). Intrând parc ne orientăm după un panou-indicator cum să ajungem la vilă. O luăm puțin spre dreapta și la capătul unei alei lungi, oarecum paralelă cu împrejmuirea parcului, zărim de departe vila de culoare albă, a cărei siluetă elegantă se profila pe cerul senin al acelei zile din luna mai. Este alcătuită din trei corpuri perfect simetrice pe axa centrală, cu cinci arcade în mijloc, la care se ajunge urcând pe două scări alipite clădirii, din sensuri opuse.

  Prezentăm la intrare „biletul nostru pre-plătit”, cardul, și, fară să-l ia în seamă, doamna care ar fi trebuit să ne permită intrarea ne spune că nu este valabilă plata cu cardul dacă nu am făcut, „on-line”, programarea la vizită cu cel puțin șapte zile înainte. Îi spunem că nu am avut cunoștință de acest lucru, că nici cei care au vândut cardul nu ne-au atras atenția, însă, am fost „trași de urechi” că nu am consultat site-ul lor.

  Cu regret și supărare că nu ne-a dat prin cap să consultăm de acasă site-ul Galeriei Vila Borghese, dar și pentru proasta lor informare și organizare, am renunțat și, cu timpul rămas la dispoziție, ne-am plimbat prin parcul imens al vilei, după ce am mâncat câte un sandwich gustos și am băut o bere și un suc, de la unul din chioșcurile ce împânzesc locul.

  Din informările de acasă aflu că parcul a fost la început, în anul 1605, o mare podgorie și că Scipione Borghese, un cardinal și mare pasionat de artă, a început transformarea podgoriei în cea mai extinsă grădină din Roma. Aceasta avea inițial o formă simetrică, mai târziu a fost refăcută într-o formă mai naturală, adăugându-i-se și un lac artificial. Pe insula din mijlocul lacului a fost construit un mic templu ionic, dedicat zeului medicinei, Asclepios. Noi nu am ajuns până acolo, neștiind de la început acest lucru.

  După o plimbare binefăcătoare, dar puțin obositoare, și după ce am mai savurat o înghețată la cornet, ne-am îndreptat spre stația de metrou Barberini, care se află în piața cu același nume.

  Piazza Barberini se află pe colina Quirinal, una din cele șapte ale Romei, și este o deschidere largă, în mijlocul căreia se află „Fontana del Tritone”, operă a binecunoscutului Bernini. În apropiere se află și „Palatul Barberini”, palatul Papei Urban al VIII-lea, patron al Artelor, din Roma. Nu ne propusesem să vizităm Palatul, nu mai aveam timp, era târziu și eram obosiți. Am făcut doar câteva poze în apropierea fântânei Tritonului, pentru frumusețea ei și spre aducere aminte. Într-un alt review am să povestesc și despre celelalte piețe și fântâni admirate de noi, la Roma.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de doinafil in 26.07.2017 17:22:08

  Validat / Publicat: 26.07.17 20:11:08


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: În nord, Bologna, Veneția
  VIZUALIZĂRI: 1297

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de doinafil? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - mishu
  [26.07.17 20:46:31]
  » mesaj pers

     @doinafil: Un articol minunat, scris cu mare drag fata de locurile vizitate. Imi place si am mai spus asta, minutiozitatea cu care atat tu cat si sotul tau va structurati articolele. Cred ca Roma este un izvor inepuizabil de locuri minunate astfel inact pentru o perioada limitata nici nu stii ce ai putea avea in plan sa vezi.

     Mi-a placut de asemenea sa te vad alaturi de celelalte flori.

     Felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [26.07.17 21:18:52]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc pentru vot, apreciere și ecou, draga mea!

     Spre deosebire de tine și de mulți alți colegi ai noștri, mai tineri sau mai puțin tineri, nu am deprinderea și ușurința alcătuirii unui review. Îmi ia ceva timp să scriu ce am văzut, ordinea în care am făcut-o, să aleg din multele poze făcute pe cele mai bune. Nu mai vorbesc de timpul alocat citirii a review-urilor ce se postează de colegii noștri. Mi-aș dori să le citesc pe toate, dar asta nu este cu putință, oricât m-aș strădui.

     De aceea articolele mele nu țin pasul cu data la care „am fost acolo”, respectiv luna mai a. c.

     Acum închei, pentru că vreau să citesc un articol de-al tău! Să ai zile de vacanță senine!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - elviramvio
  [26.07.17 21:53:24]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Foarte frumos articol Doina, bun de luat cu noi. Scrii frumos si ne scutesti de o munca in plus cautand informatii, de aceea l-am si trecut la favorite.

     Legat de Roma, ieri am vazut la stiri ca s-a oprit apa la cele mai multe fantani din Roma, chiar si la Vatican parca am inteles, din cauza secetei.

     Iti doresc o vara frumoasa si astept continuarea!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - doinafil
  [26.07.17 22:33:46]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Mulțumesc frumos pentru vot și aprecieri, Elvira! Mă bucur că-ți place cum scriu (greu, dar scriu!)

     Îi spuneam și lui @Mishu, mai sus, că mă bucur pentru toți cei care aveți ușurința scrisului, printre care te numeri și tu.

     Când noi „amfostacolo”, apa fântânilor nu era oprită, ne-am bucurat de spectacolul întreg, al operei de artă și a jocului apelor ce se revărsa din ele.

     Mă bucur pentru tine că ai fost de curând la Istambul!

     Aștept să citesc și ce mai ai de povestit!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mprofeanu
  [27.07.17 09:32:12]
  » mesaj pers

     @doinafil: Frumoasă întreaga ta excursie la Roma, cetatea eternă, frumoase și pozele!

     Cum trece timpul, obiectivele turistice rămân aceleași, mai recondiținate sau nu, după posibilități, frumoase însă!

     Am văzut și eu Roma în vara anului 1997, 20 de ani, am stat atunci doar 3 zile pentru că veneam dintr-un circuit de 18 zile prin toată Italia, a fost penultimul oraș văzut din excursie, a urmat apoi Veneția. Când am plecat cu autocarul din ea și acum îmi aduc aminte, poate pe un fundal sonor deosebit, am început să plâng...

     Italia și Roma sunt deosebite și nu se pot uita...

     Am aruncat cu un bănuț în Fontana di Trevi așezată cu spatele, banul a căzut în fântână, nu cred că voi mai reveni...

     Prin articolele tale am devenit cam nostalgică... :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Dan&Ema
  [27.07.17 11:43:50]
  » mesaj pers

     @doinafil:

     Am asteptat cam mult partea a III-a, dar inca nu am plecat spre Roma, inca mai cuget in ce luna sa zbor (gratis sau cat mai ieftin).

     Multumesc pentru acest nou articol pe care il salvez, as usual, la favorite.

     Numai de bine!

     Sanatate!

     Plimbari minunate! Sa ne revedem cu bine!

     Abia astept sa ajung la Roma si sa imi vina si mie randul la povestit.

     Suntem nerabdatori, mai e putin.....

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [27.07.17 12:27:24]
  » mesaj pers

     @mprofeanu:

     Mulțumesc pentru „vizită” și pentru aprecieri!!!

     Așa este, timpul zboară lăsând urme pe noi, oamenii, nu și pe operele de artă ale Romei. („Fontana di Trevi” strălucea după ultima toaletare, n-am aruncat cu bănuț, era f. f. mare aglomerație).

     Nu știu cum arăta cu 20 de ani în urmă, acum Roma, ca mai toate capitalele și orașele Europei, este un șantier, se construiește sau renovează „într-o veselie”.

     Am văzut și eu Veneția în urmă cu ceva ani, chiar de două ori. Ca Roma nu-i niciuna, poate doar Milano sau Florența (n-am ajuns la ele, încă!)

     Poate că bănuțul tău aruncat în fântână te va ajuta să revii acolo, nimeni nu știe ce va fi mâine, nu-i așa?!

     Îți doresc să se împlinească dorința ta ca să vezi și tu măcar ce-am reușit noi să vedem!!!

     Vacanțe frumoase îți doresc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [27.07.17 12:35:53]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema:

     Vă pup, Dane! Așa este, scriu mai greu, (ce să fac?!), nu mai sunt tânără, ca voi!

     Mă bucur pentru voi că ați reușit să vedeți atâtea locuri minunate într-un timp, relativ, scurt!

     Vom pleca curând și noi pe litoralul nostru, la „2Mai”.

     Mulțumesc pentru vizită și ecou și...

     Vacanțe frumoase, cu vreme și voie buuuuună!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - krisstinna
  [27.07.17 15:37:00]
  » mesaj pers

     @doinafil: Felicitări, te pup cu drag, am reușit să citesc și sa îți scriu câteva cuvinte, te-am și te urmăresc dar spre rușinea mea nu am găsit timp pentru un ecou.

     Și mie îmi e din ce in ce mai greu să scriu articole, nici eu nu sunt mai brează decât tine :)

     :*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [27.07.17 17:15:54]
  » mesaj pers

     @krisstinna:

     Mulţumesc pentru ecou, Krisstinna!

     Pentru a ţine pasul cu tot ce se întâmplă pe AFA, ar trebui să avem fiecare câte 10 perechi de ochi şi câte 10 perechi de mâini (cel puţin!).

     Abia, abia reuşesc să urmăresc eu, pensionară fiind, ce să mai zic de voi, copiii încă salariaţi!

     Te pup şi-ţi urez să aveţi vacanţe frumoase!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - Aurici
  [27.07.17 17:33:06]
  » mesaj pers

     @doinafil: La Roma am făcut jumătate de veac chiar în ziua când se termina sejurul și surprizele de acolo, au continuat și în țară după ce am aterizat. Cum să nu țin eu Roma minte, mai bine decât oricare altă destinație? Și cum să nu-mi facă plăcere să citesc și să văd oricând?

     Am recunoscut toate locurile din pozele tale. Sper să mai revin și eu vreodată.

     Ceva asemănător am pățit și noi cu Vila Borghese, dar lasă că abia avem motiv (încă un motiv) să ne întoarcem.

     Numai bine, călătorii frumoase în continuare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [27.07.17 18:14:02]
  » mesaj pers

     @Aurici:

     Mulţumesc pentru vot şi ecou, Aurici!

     Daaaaa, Roma nu poate fi uitată, n-ai cum, chiar dacă nu se întâmplă să ŞI aniversezi acolo o vârstă aşa de frumoasă!

     Îţi urez ca la proxima aniversare să reuşeşti să revezi ce nu ai reuşit data trecută!

     Un turist ar trebui să stea cel puţin o lună, două chiar, ca să se poată bucura de toate frumuseţile ei.

     Să ai vacanţe frumoase în continuare!!!

     Mă bucur pentru tine că ai văzut Kaliakra!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [24] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2017] 1. Poarta Flaminio, la intrarea în Piazza del Popolo. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881170">Şterge vot</a></div><span id="v9881170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2017] 1. Poarta Flaminio, la intrarea în Piazza del Popolo.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2017] 2. În stânga porții Flaminio este biserica parohială „Santa Maria del Popolo”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881172">Şterge vot</a></div><span id="v9881172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2017] 2. În stânga porții Flaminio este biserica parohială „Santa Maria del Popolo”.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2017] 3. Vedere panoramată a Pieței. În mijloc este obeliscul. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881173">Şterge vot</a></div><span id="v9881173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2017] 3. Vedere panoramată a Pieței. În mijloc este obeliscul.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2017] 4. Obeliscul din mijlocul pieței. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881174">Şterge vot</a></div><span id="v9881174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2017] 4. Obeliscul din mijlocul pieței.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2017] 5. Grupul statuar al Fântânii lui Neptun. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881175">Şterge vot</a></div><span id="v9881175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2017] 5. Grupul statuar al Fântânii lui Neptun.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2017] 6. Grupul statuar al Zeiței Roma. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881176">Şterge vot</a></div><span id="v9881176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2017] 6. Grupul statuar al Zeiței Roma.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2017] 7. Biserica „Santa Maria di Montesanto”, una din cele două biserici „gemene”, din piață. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881177">Şterge vot</a></div><span id="v9881177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2017] 7. Biserica „Santa Maria di Montesanto”, una din cele două biserici „gemene”, din piață.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2017] 8. Capul hidos atârnat, opera unui tânăr artist, care m-a speriat când am intrat în biserică. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881178">Şterge vot</a></div><span id="v9881178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2017] 8. Capul hidos atârnat, opera unui tânăr artist, care m-a speriat când am intrat în biserică.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2017] 9. Și am ajuns în Piața Spaniei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881179">Şterge vot</a></div><span id="v9881179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2017] 9. Și am ajuns în Piața Spaniei.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2017] 10. „La Barcaccia”, opera lui Bernini, tată și fiu. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881180">Şterge vot</a></div><span id="v9881180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2017] 10. „La Barcaccia”, opera lui Bernini, tată și fiu.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2017] 11. Florile ce înfrumusețează Piața Spaniei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881181">Şterge vot</a></div><span id="v9881181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2017] 11. Florile ce înfrumusețează Piața Spaniei.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2017] 12. Vedere de sus, de pe celebrele trepte. Se vede în stânga „La barcaccia”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881182">Şterge vot</a></div><span id="v9881182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2017] 12. Vedere de sus, de pe celebrele trepte. Se vede în stânga „La barcaccia”.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2017] 13. Altarul bisericii în stil gotic, „Trinita dei Monti”. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881183">Şterge vot</a></div><span id="v9881183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2017] 13. Altarul bisericii în stil gotic, „Trinita dei Monti”.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2017] 14. Grup statuar în biserica Trinita dei Monti. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881185">Şterge vot</a></div><span id="v9881185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2017] 14. Grup statuar în biserica Trinita dei Monti.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2017] 15. Zidul vechi al „Porții Princiana”, spre Vila Borghese. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881186">Şterge vot</a></div><span id="v9881186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2017] 15. Zidul vechi al „Porții Princiana”, spre Vila Borghese.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2017] 16. Intrarea, străjuită de doi vulturi, în Parcul Borghese. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881187">Şterge vot</a></div><span id="v9881187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2017] 16. Intrarea, străjuită de doi vulturi, în Parcul Borghese.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2017] 17. Pomi și alee, spre Vila Borghese. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881188">Şterge vot</a></div><span id="v9881188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2017] 17. Pomi și alee, spre Vila Borghese.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2017] 18. Una din numeroasele statui ale Parcului Borghese. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881189">Şterge vot</a></div><span id="v9881189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2017] 18. Una din numeroasele statui ale Parcului Borghese.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2017] 19. Statuia lui poetului englez Byron, în parc. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881190">Şterge vot</a></div><span id="v9881190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2017] 19. Statuia lui poetului englez Byron, în parc.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2017] 20. Eleganta Vilă Borghese. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881191">Şterge vot</a></div><span id="v9881191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2017] 20. Eleganta Vilă Borghese.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [MAY-2017] 21. Fântână decorativă în fața vilei. -- foto by <b>doinafil</b> [uploaded 26.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av881194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv881194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=881194">Şterge vot</a></div><span id="v9881194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(881194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f881194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e881194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [MAY-2017] 21. Fântână decorativă în fața vilei.
  foto doinafil [26.07.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.282848119736 sec