79311 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Excursii opţionale prin/din Zakynthos

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.07.2017
DE
Avatar Rodel
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 03.05.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
12, 50 euro / persoană
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu trenulețul turistic printre livezi de măslini și plantații de viță-de -vie


Urmare de aici

Alykanas, stațiunea în care am stat, nu este doar un loc liniștit și relaxant, ci și unul care -ți oferă prilejul de a descoperi insula Zakinthos. Dulcea leneveală pe plaja cu nisip fin și apa mării cristalină se poate îmbina cu excursii de neuitat în locuri mai mult sau mai puțin spectaculoase.

Ghida din partea agenției partenere ne-a prezentat vreo trei, la prețuri mari, dar nu ne-a spus nimic despre ce am mai putea vedea în apropiere de Alykanas. Ea nu ne-a spus, dar am descoperit noi.

Vis- a- vis de hotelul Letsos, unde am avut cazarea, se află o tavernă mică, înconjurată de verdeață, Jasmine, de unde răsuna muzică internațională, iar clienții erau englezi. Atât am remarcat în trecerea zilnică pe lângă ea. Dar într-o zi, zăresc pe peretele localului un afiș ce anunța un tur prin sate tradiționale, tur făcut cu trenulețul turistic. Mi-a plăcut prețul, 12,50 euro, plus scurta prezentare. Intru la tavernă, întreb și mi se spune să ne prezentăm a doua zi dimineața, cu 30 minute înaintea plecării care avea să fie la 10:45. Titlul anunțului suna așa: Trainaki tour a guide tour.

Aceste excursii cu trenulețul turistic sunt întotdeauna vesele. Ghidul este Paul, un englez pe care l-am bănuit a fi și proprietarul tavernei. La 10:45 fix, plecăm.

Trenulețul se îndreaptă spre nordul stațiunii și în câteva minute ajungem în Alykes, stațiunea vecină și foarte apropiată. Cele două sunt despărțite de râul Skourtis, Podul Pentacamaro sau Podul vechi ce traversează râul datează din secolul al XV-lea. Nu ne oprim, trecem de-a lungul stațiunii, facem o escală să luăm alți turiști, apoi, printre vile, taverne și magazine, flori de lendri, boungavillea și palmieri ne îndreptăm spre mlaștinile de sare. Mlaștinile sau lacurile de sare sunt locuri de unde s-a extras sarea până spre sfârșitul anilor 70. Acum au doar interes turistic. Nu se face baie acolo, așa cum se întâmplă la noi în locul fostelor saline. Oprim și le admirăm. Alykes este o stațiune mai mare decât Alykanas. Plajele lor sunt una în contiunarea celeilalte.

Trenulețul ne poartă printre livezi de măslini și plantații de viță-de -vie. Verdeață, multă verdeață!

Pe marginea drumului, oamenii ne salută făcându-ne semn cu mâna, noi, la fel lor. În tot trenulețul suntem doar noi români, restul englezi...

Următorul popas este satul Katastari, un fel de orășel, capitala districtului Alykon din care fac parte opt sate, printre care și Alykes și Alykanas. Este cel mai mare sat al insulei Zakinthos. Se află la 2 Km de Alykes. Înconjurat de măslini și viță -de- vie, Katastari este așezat în amfiteatru, oferind o priveliște încântătoare. Nu rămânem mult aici. Urcăm în trenuleț și ne continuăm călătoria spre satul vecin, Pigadakia, așezat la poalele munților Kakia Rahi.

Prima oprire este la un muzeu etnografic, Muzeul de Folclor. Intrăm într-o casă tradițională în care proprietarii, familia Vertzagias, a adunat și expus obiecte cu o vechime de 200 de ani, într-un muzeu deschis în anul 1998. Obiectele sunt multe, destul de înghesuite. Sunt recreate dormitorul, sufrageria, bucătăria, cămara de alimente. Găsim și o bancă de școală, un registru cu locuitorii satului. De pe pereți ne privesc nepăsătoare chipurile imortalizate ale proprietarilor, familia Vertzagias având o vechime de 500 de ani în acele locuri. Multe obiecte vechi îmi sunt familiare: fierul de călcat, pe care, cu mulți ani în urmă l-am dat la fier vechi și care acum ar fi o piesă de muzeu, ceasornicul, vasele din lut, ștergarele și preșurile țesute în război. Într-o anexă, preasa de făcut uleiul de măsline, dar și teascul de struguri și pietrele de moară pentru măcinat grâu. Nu știu dacă pentru turiștii englezi toate aceste piese de muzeu erau familiare, dar pentru noi două, da. Paul, ghidul englez și organizator al acestui tur, vorbea rar, atenționând că o face pentru a înțelege și turiștii din Romania, amabilitate pentru care i-am mulțumit.

Era acolo, în curtea muzeului, și o toaletă, tot în stilul vechi și de la țară, dar asta numai în exterior, unde ușa era un preș țesut. Înăuntru era o toaletă a zilelor noastre, dotată cu apă, hârtie igienică. Ferma avea în niște cuști și păsări de curte, găini cu pui. Am zăbovit destul de mult în această gospodărie tradițională grecească, după care ne-am oprit la un alt obiectiv prezent în viața satului: o biserică mică, veche, închinată Sf. Pantaleimonas, datând din secolul al XVII-lea. La intrare o cișmea cu apă care face minuni. Miros de sulf, ceea ce nu e de mirare, denumirea Pigadakia venind de la cuvântul „Pigi” ce înseamnă „sulf”, în zonă găsindu-se ape sulfuroase. De câte ori am fost în Grecia, mai peste tot am găsit ape miraculoase, semn că turismul înseamnă și legende.

După biserică, omul ajunge și la celălalt loc important în viața unei comunități, și mai ales al grecilor care știu mai bine ca oricare altă nație să se bucure de viață: taverna. Și ea aparție familiei Vertzagias. Este taverna Kakia Rahi a lui Spiros. Este o tavernă tradițională, cu produse ce provin din ferma familiei. La umbra viței-de-vie, suntem serviți din partea casei cu stafide și vin la alegere între alb și roșu. Apoi, fiecare comandă ce-și dorește. Am luat doar cartofi prăjiți. Am așteptat destul până să-i aducă, și expicația (mea!) a fost că au fost cartofi curățați, tăiați în forme inegale și prăjiți. Adică, nu erau cartofi congelați, toți aceeași formă, așa cum găsești la restaurante. O notă bună pentru un local tradițional care se respectă. A fost o porție mare, cu rondele de castraveți alături. 3 euro porția. La plecare, în tradiționalul stil grecesc, proprietarul și incă un angajat al tavernei au spart farfurii urându-ne să ne întoarcem acolo.

După lungul popas în Pigadakia, ne-am reluat locurile în trenuleț și, din nou printre măslini și viță -de-vie, ne-am îndreptat spre un loc de unde am putut admira în toată splendoarea ei, insula vecină, Kefalonia.

Am ajuns în Alykanas, punctul de unde am plecat, la orele17. Turul nostru cu trenulețul a durat cu trei ore mai mult decât era prevăzut, dar a fost bine. Nu-mi plac excursiile făcute în grabă și din care nu rămâi mai cu nimic dincolo de oboseală. A fost cald, foarte cald, termometrul arăta în stațiune 40 grade, dar în timpul excursiei n-am simțit niciun disconfort termic. Printre livezi de măslini și pantații de viță-de-vie, excursia a fost una reconfortantă, iar în trenuleț simțeai nu căldura, ci vântul jucăuș.

A fost o excursie plăcută, mă bucur că am aflat de ea și nu am ratat-o. Dacă veți ajunge în Alykes-Alykanas, nu ezitați să faceți cunoștință cu două sate tradiționale grecești, înconjurate de măslini și viță -de- vie.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Rodel in 17.07.2017 19:15:44

Validat / Publicat: 17.07.17 20:10:00


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 1965


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47000 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[17.07.17 20:55:34]
» mesaj pers

   @Rodel: O plimbare minunata, si asa cum ai spus. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[17.07.17 21:00:43]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc pentru vizită și vot! Într-adevăr, a fost o plimbare minunată.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.07.17 21:57:06]
» mesaj pers

   Foarte frumos. Când am fost eu in 2009, nu era. Erau doar calești.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[17.07.17 22:04:15]
» mesaj pers

   @almona: Caleștile sunt și acum. Eu le-am văzut doar în stațiune, nu știu dacă făceau și plimbări mai lungi. Excursia asta mi-a mers la suflet. N-a fost spectaculoasă, dar a fost frumoasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.07.17 22:19:22]
» mesaj pers

   @Rodel: nu cred ca făceau plimbări prea lungi. Noi ne-am întors cu una de la o taverna. A fost Bonus din partea lor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[18.07.17 07:54:47]
» mesaj pers

   @Rodel: Frumoasă și inedită această călătorie, acest tur al satelor din insula Alykanas, zona Alykes! Un altfel de tur turistic care sunt convinsă că se merită.

   Mi-a plăcut informația că la ei salina se conservă și nu se mai face baie în ea...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[18.07.17 08:10:35]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Intr-adevar, aceasta excursie a fost si frumoasa, si inedită. Mi-a oferit ocazia sa cunosc si partea tradițională a zonei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- DOINITA
[29.07.17 13:51:56]
» mesaj pers

   Foarte frumos! Si noi am umblat hai-hui prin Zakinthos, dar o asemenea excursie nu am vazut. Mi-ar fi placut si mie, cu siguranta. Satele grecesti au un farmec aparte, au o liniste ce cuprinde satul pe care parca nu am intalnit-o nicaeri. Imi place sa umblu pe ulitele satului, sa simt mirosul ierburilor de pe camp, sa simt mirosul Greciei, pentru ca in mintea mea Grecia are un miros unic!

   Felicitari pentru excursie si pentru articol!

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Rodel
[29.07.17 20:57:20]
» mesaj pers

   @DOINITA: Multumesc pentru aprecieri! Excursia aceasta a fost ceva deosebit si diferit de ceea ce ofera agențiile

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [14.10.19 12:04:11]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Harta cu traseul excursiei. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876946">Şterge vot</a></div><span id="v9876946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Harta cu traseul excursiei.
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Trenulețul turistic -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876950">Şterge vot</a></div><span id="v9876950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Trenulețul turistic
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Trecem râul Skourtis ce desparte Alykes de Alykanas -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876958">Şterge vot</a></div><span id="v9876958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Trecem râul Skourtis ce desparte Alykes de Alykanas
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Ajungem în Alykes, luăm alți turiști -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876963">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876963"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876963">Şterge vot</a></div><span id="v9876963" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876963)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876963Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876963MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Ajungem în Alykes, luăm alți turiști
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Trecem pe lângă plantații de viță -de-vie -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876975">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876975"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876975">Şterge vot</a></div><span id="v9876975" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876975)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876975Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876975MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Trecem pe lângă plantații de viță -de-vie
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Viță-de-vie în drumul nostru -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876981">Şterge vot</a></div><span id="v9876981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Viță-de-vie în drumul nostru
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Livezi de măslini -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876985">Şterge vot</a></div><span id="v9876985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Livezi de măslini
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Muzeul Folcloric din Pigadakia. Un leandru înnobilează locul -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876990">Şterge vot</a></div><span id="v9876990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Muzeul Folcloric din Pigadakia. Un leandru înnobilează locul
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] În interiorul muzeului -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876996">Şterge vot</a></div><span id="v9876996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] În interiorul muzeului
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] De pe pereți, ne privesc tăcuți cei care au trăit cândva aici -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av876999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv876999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=876999">Şterge vot</a></div><span id="v9876999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(876999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f876999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e876999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] De pe pereți, ne privesc tăcuți cei care au trăit cândva aici
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Obiecte ale unei gospodării -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877002">Şterge vot</a></div><span id="v9877002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Obiecte ale unei gospodării
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Este o mașinărie folosită la stoarcerea măslinelor -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877006">Şterge vot</a></div><span id="v9877006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Este o mașinărie folosită la stoarcerea măslinelor
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Nu pot să nu postez toaleta. Cele două preșuri sunt pe post de uși. Înăuntru este însă altceva. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877010">Şterge vot</a></div><span id="v9877010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Nu pot să nu postez toaleta. Cele două preșuri sunt pe post de uși. Înăuntru este însă altceva.
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Bisericuța veche și smerită, Sf. Pantaleimonas -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877016">Şterge vot</a></div><span id="v9877016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Bisericuța veche și smerită, Sf. Pantaleimonas
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Clopotnița datând din secolul al XVII-lea -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877020">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877020"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877020">Şterge vot</a></div><span id="v9877020" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877020)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877020Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877020MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Clopotnița datând din secolul al XVII-lea
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] De aici se ia și se bea apă... miraculoasă! -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877025">Şterge vot</a></div><span id="v9877025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] De aici se ia și se bea apă... miraculoasă!
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Am ajuns și la tavernă. Văzută din stradă. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877028">Şterge vot</a></div><span id="v9877028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Am ajuns și la tavernă. Văzută din stradă.
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Pe terasa tavernei, la umbră. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877030">Şterge vot</a></div><span id="v9877030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Pe terasa tavernei, la umbră.
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2017] Din partea casei la taverna lui Spiros -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877031">Şterge vot</a></div><span id="v9877031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Din partea casei la taverna lui Spiros
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JUN-2017] O porție de cartofi prăjiți -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877034">Şterge vot</a></div><span id="v9877034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] O porție de cartofi prăjiți
foto Rodel [17.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P24 [JUN-2017] Este de-al casei... -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 17.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av877037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv877037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=877037">Şterge vot</a></div><span id="v9877037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(877037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f877037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e877037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2017] Este de-al casei...
foto Rodel [17.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122789859772 sec