79196 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Hai-hui prin nordul litoralului bulgăresc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
15.07.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe urmele colegilor AFA în Bulgaria


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

În primăvara acestui an mi-a atras atenția excursia colegilor AFA în Bulgaria vizitând locuri de interes turistic de pe malul mării negre. De asemenea am citit cu mare interes articolele care au urmat despre diferite locuri de vizitat. Așa am descoperit și locuri noi, de și circulănd aproape anual pe acest drum E87 nu știam de anumite locuri care se aflau la doi pași de mine. Dar cred că în acest an le-am bifat aproape toate pe distanța între punct de trecere frontiera Vama Veche și Albena.

Acum nu știu ce să mai zic, articolul următor se poate interpreta în doua feluri: ori enumerare și descriere sumară ale acestor obiective turistice de la nord la sud în scop de informare, ori să afirm că... am fost și eu acolo..., pe urmele colegilor AFA. Dar să încep odată.

Durankulak și lacul

Prima oprire în Bulgaria, prima impresie în 2011. Se află în imediata vecinătate a frontierei de fapt la doar 6 km. Interesant este faptul că pe locul satului de doar 471 locuitori a existat așezare umană cu 7 milenii înaintea erei noastre. Dar satul actual s-a înființat pe la începutul secolului 19. Ca toată zona până la Albena așa și Durankulak a aparținut României între anii 1913-1940. Turistic vorbind se poate vizitaă biserica ortodoxă cu hramul Arhanghel Mihaildar centrul de interes este totuși Lacul Durankulak de apă dulce cu o suprafață de 400 hectare. Între lac și marea Neagră se află doar plaja și câteva dune de nisip. Lacul are chiar și doua insule mici, fauna și flora este una deosebită. Nu departe de Durankulak și faleză se află templul Kibela o descoperire mai recentă, un complex arhitectural de mii de ani. Cazare la Durankulak este posibilă atăt în camping căt și la pensiuni, localnici.

Ezerets și Krapets

Nici nu îți dai seama când treci cu mașina pe acolo ce ascunde. Ascunde un loc pitoresc cu multă liniște o plajă aerisită care nu se află departe, peisaje frumoase de asemenea și niște lacuripe malul mării. Satul Krapets de pe malul mării cu a sa bisericuță de piatră care aparține de Ezerets este un must see dacă am făcut o oprire acolo. Se ajunge ori virând la stânga de la prima intersecție înainte de Ezerets ori pe coastă. Să nu vă așteptați la drumuri bune, drumurile secundare în Bulgaria sînt cam ca la noi sau... mai proaste. Cazare în ambele localităti posibile, trebuie mers la fața locului sau consultate siteurile de specialitate,

Șabla cu farul

Primul orășel de pe drumul nostru se află la stânga de E87, fabricile de la periferie ne arată că de această dată este vorba de o localitate mai mare mai exact 3742 locuitori. Așezarea a devenit turistică și datorită faptului că în imediata apropiere se află Capul Șabla cel mai estic punct în Bulgaria din punct de vedere geografic. Așezarea a fost fondată în secolul 6 înaintea erei noastre, fiind o localitate tracică pe urmă romană iar în final aparținând imperiului bizantin. Obiective turistice în Șabla sînt Farul din Șabla, ruinele fostelor așezari în imediata vecinătate a farului și un lac sărat tot sub numele de Șabla. Cazare și masă găsim foarte ușor și aici.

Tiulenovo și stăncile de pe faleză

Un sat mic cu doar 49 de locuitori dar cu peisaje frumoase chiar îți taie respirația. Cred că numarul locuitorilor se triplează în sezon având în vedere numărul turiștilor. Nu este un loc de plajă și de baie având în vedere faleza înaltă formată doar din piatră dar este ideal pentru plimbări, fotografii, scufundări, sărituri în apă de pe stânci și de la înalțime dacă stai bine cu andrenalina și te-ai spovedit la biserică... Două curiozități de aici: Prima este că formațiunile din piatră și tot felul de grote, peșteri săpate în stâncă sînt realizate de cei care au trăit aici acum sute de ani și practicau cultul soarelui și cealaltă curiozitate este că aici au descoperit bulgarii petrol prima dată in 1951. Ca să ajungem aici folosim drumul secundar din Șabla cu nr 901 un fel de drum comunal mai prost și cu denivelări, gropi și gropițe, dar dacă oricum căscăm ochii la peisaj mergem mai încet și nu stricăm nimic la mașină.

Kamen Breag și situl arheologic Yailata

Circulănd mai departe pe drumul 901 care a vazut mai puțin asfalt decăt celalalte drumuri, ajungem în satul Kamen Briag cu o populație asemanătoare celui din Tiulenovo. Din punct de vedere liniște și recreere este chiar splendid, mai ales că exista hoteluri și locuri de cazare și aici. Dar din punct de pedere arheologic devine totul mai interesant. La doar doi km se află Rezervația arheologică Yailata. Monumentele care sînt compuse din ruine vechi de mii de ani dar și peșteri provin din diferite perioade istorice.

Rusalka și golful păsărilor

Un alt loc spendid pe malul marii Negre din Bulgaria se numeste Rusalka, mai este suptanumit golful pasarilor deoarece aici s-a păstrat o zonă de stepă de asemenea și o zonă de padure de stejari. Posibilitatea de petrecerea vacantei exista și aici.

Capul Kaliakra the Best

Este un obiectiv turistic foarte cunoscut datorită pisajelor văzute aici, capul peninsulă este alcătuit din straturi calcaroase și are o istorie de mii de ani, putănd să ne întoarcem la daci că atunci se numea Tirizis (după cetatea construită aici), denumirea Kaliakra a primit-o de la greci. Ruinele se pot vedea după intrare, mai îcolo găsim un restaurant și un muzeu iar în capăt o capelă. Despre Capul Kaliakra am scris aici: vezi impresii

Dalboka, poftă bună

Nu este localitate, nu obiectiv turistic, este doar o fermă de scoici la care se ajunge de la o intersectie de drumuri intre satul Balgarevo (cap Kaliakra) și localitatea Kavarna. Se coboară pe un drum nemodernizat până la faleză și: poftă bună la restaurantul Dalboka.

Balcicul altfel

Și am ajuns în Balcic foarte aproape de destinația finală Albena. Balcicul nu însemnă doar grădină botanică și castelul reginei Maria, mai sînt multe de văzut. Numărul locuitorilor (11600) din orașul vechi de 2500 ani este considerabil mai mare față de locurile unde am fost pâna aici pe coasta Bulgariei. Citind despre istoria orașului mi-am dat seama: mulți au stăpânit aici, greci, romani, daci, bizantini, tătari, turci și bineînțeles între 1913-1940 pământ românesc. Abia în secolul 20 a fost prima dată recunoscut potențialul turistic din Balcic și tot de atunci au început turiștii s-o viziteze. În afară de obiectivul turistic principal și pentru care vin turiștii în Balcic-castelul și gradina botaniică a reginei Maria (vezi impresii)

Se mai pot vizita cele două muzee mai importante Muzeul de Isorie Balcic și Muzeul Etnografic din BalcicTot în centru se află o descoperire arheologică uimitoare Templul Cybele, se poate vizita din exterior. Pe urmă Balcicul în sine este ca un obiectiv turistic, construcțiile în pantă, străduțele. scările care coboară până la faleză, faleza în sine, portul, versanții de calcar care se văd de oriunde, lăcașele de cult. În afară de capela Stella Maris din grădina botanică a reginei Maria am mai văzut biserica ortodoxă Sf Petca, și Sf Nicolae, Moscheea Turgud Reis construită in sec. 19.

Locurile enumerate mai sus (și nu sînt toate) dovedesc faptul cât de multe se pot vedea pe o distanță atât de scurtă. Cei interesați și care au un sejur în zonă pot face excursii de o zi și cu o bună organizare să viziteze tot, iar dacă nu vor să întrerupă sejurul pot vizita cu ocazia drumului dinspre/spre România, merită, costurile sînt minime.

youtube

---
Impresii încărcate de AZE in 15.07.2017 00:46:54

Validat / Publicat: 15.07.17 10:38:31


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 1288

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de AZE? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[15.07.17 07:47:23]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[15.07.17 08:09:15]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Hai-hui prin nordul litoralului bulgăresc, #CU MAŞINA ÎN ZONA VARNA [NORD]" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[15.07.17 12:47:27]
» mesaj pers

   @AZE: Frumoasă retrospectivă, care mi-a stârnit nostalgice amintiri! Excursia din primăvară cu prietenii dragi, aricolele scrise de voi p-aici...

   La Bolata n-ai ajuns? Tyulenovo și Bolata m-au marcat deosebit!

   Mulțumesc, @AZE!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[15.07.17 19:33:14]
» mesaj pers

   @AZE: Ce amintiri placute, locuri frumoase si oameni dragi.

   Ce pot spune altceva decat ca si eu AmFostAcolo :).

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[15.07.17 22:20:18]
» mesaj pers

   @Zoazore: Multumesc

   Si ma bucur ca mai sint si altii la care le place aceasta zona. Partea buna este ca aceste locuri sint foarte accesibile fiind aproape de Romania asa ca data viitoare o sa ajung si la Bolata unde -ai ghicit- inca nu am fost.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[15.07.17 22:23:15]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc

   Pai asta a si fost scopul articolului, un fel de remember. Remember este si pentru mine ca anumite parti ale acestui traseu le-am vazut si in alti ani.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55
[16.07.17 12:58:41]
» mesaj pers

   @AZE: "Remember, remember 😂dar ce sa vezi?! Si noi am ratat cateva obiective! E bine de luat aminte!

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[16.07.17 22:16:53]
» mesaj pers

   Ce-mi mai plac pozele tale!... FELICITARI!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[46] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875911">Şterge vot</a></div><span id="v9875911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875912">Şterge vot</a></div><span id="v9875912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875913">Şterge vot</a></div><span id="v9875913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875914">Şterge vot</a></div><span id="v9875914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875915">Şterge vot</a></div><span id="v9875915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2017] Tiulenovo -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875916">Şterge vot</a></div><span id="v9875916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Tiulenovo
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2017] Sabla -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875917">Şterge vot</a></div><span id="v9875917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Sabla
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875919">Şterge vot</a></div><span id="v9875919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875920">Şterge vot</a></div><span id="v9875920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875921">Şterge vot</a></div><span id="v9875921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875922">Şterge vot</a></div><span id="v9875922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2017] Faleza Bulgaria -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875923">Şterge vot</a></div><span id="v9875923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Faleza Bulgaria
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875924">Şterge vot</a></div><span id="v9875924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [JUN-2017] Kaliakra -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875925">Şterge vot</a></div><span id="v9875925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Kaliakra
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875926">Şterge vot</a></div><span id="v9875926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875927">Şterge vot</a></div><span id="v9875927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875928">Şterge vot</a></div><span id="v9875928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875929">Şterge vot</a></div><span id="v9875929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875930">Şterge vot</a></div><span id="v9875930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875931">Şterge vot</a></div><span id="v9875931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Balcic -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 15.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875932">Şterge vot</a></div><span id="v9875932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Balcic
foto AZE [15.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[46] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118028879166 sec