79173 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeele Barcelonei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.07.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Casa Amatller din Barcelona, o perlă arhitectonică ascunsă la vedere


Pentru călătorul sosit întâia oară în Barcelona o vizită la Casa Batlló este de cele mai multe ori un fapt obişnuit. Geniul lui Gaudí, controversele legate de modul în care a înțeles el să construiască, atrage inevitabil turiştii. Dar mai puțini ştiu că la câțiva paşi de locul unde se formează cozi lungi de aşteptare pentru vizitarea Casei Batlló se găseşte ascunsă o altă perlă a arhitecturii catalane, dar o perlă ascunsă la vedere.

Odată ajuns în Passeig de Gràcia trebui să priveşti mai cu atenție la ceea ce localnicii au denumit "Mançana de la Discòrdia ", ceea ce s-ar traduce prin "mărul discordiei" sau "blocul discordiei". Desigur copacii înalți obturează parțial priveliştea, dar este simplu de observat că nu este vorba de nici o dispută între locatari, ci doar o disonanță stilistică între modurile de exprimare artistică ale arhitecților.

Mai precis cele trei case lipite una de alta în cel mai amsterdamez mod cu putință, Casa Batlló, proiectată de Gaudí, Casa Amatller de Puig i Cadafalch şi Casa Lleó Morera de Domènech i Montaner, reprezintă trei modalități de ilustrare a modernismul catalan. Din păcate marea masa a turiştilor nu are ochi decât pentru Casa Batlló, reclama din jurul acesteia şi a lui Gaudí fiind imensă.

Casa Amatller a fost construită inițial de Antoni Robert în 1875. Înghesuită între alte două clădiri se bucura de vedere la o arteră principală, dar nu ieşea cu nimic în evidență, nu impresiona prin originalitate. Proprietatea cu o suprafață de peste 1400 mp, cuprinzând patru etaje şi o gradină, a fost cumparată în martie 1898 de producătorul de ciocolată Antoni Amatller i Costa. Ea a intrat într-un proces de schimbare care a durat până în 1900. Responsabil cu acest proiect a fost Josep Puig i Cadafalch, arhitect, istoric de arta şi politician. El a creat în spiritul curentului modernist, atât de în vogă în acei ani în Europa, dar a integrat elemente germanice şi detalii gotice.

Privind fațada asimetrică vom descoperi frontonul în trepte, mai puțin catalan, dar foarte comun în Ţările de Jos şi în Germania. Deosebirea constă în faptul că la Casa Amatller sobrietatea calvinistă lipseşte, apărând în schimb vesele motive moderniste atât de specifice perioadei. Privind de aproape vom găsi la ferestre şi balcoane adevărate dantelarii gotice, croşetate cu migală în piatră. Sunt dragoni, îngeri, iar sculptorul Eusebi Arnau a adus în prim-plan pe St. Jordi (Sf. Gheorghe), patronul Cataluniei. Iar modernismul este prezent prin vitraliile amplasate la partea superioară a geamurilor. Apropiind şi mai mult privirea vom realiza că modelul care acoperă precum un tapet întreaga fațadă este de fapt realizat prin decuparea tencuielii, dovedind rezistența materialelor şi mare precizie în execuție.

În prezent în Casa Amatller îşi află sediul Institutul de artă spaniolă Amatller, parterul rămâne destinat Cafenelei Faborit, iar primul etaj este păstrat precum acum o sută de ani şi deschis vizitării. Am pătruns în lobby-ul maiestos, desprins parcă dintr-un romantic palat al regilor spanioli, cu coloane răsucite cioplite în piatră şi pereți placați cu azulejos. Intrarea în spațiul care se vizitează este în dreapta, la capătul unei scări interioare, marginită de o balustradă fantezistă şi împodobită cu făpturi înaripate. La ferestrele interioare, vitraliile simple contrastează cu zăbrelele alambicate din fier forjat. Şi tot un vitraliu, de mari dimensiuni acoperă această scară, beția de culori ducându-mă cu gândul la îmbrăcămintea multicoloră din epoca flower-power.

Prima sală în care intrăm are dimensiuni generoase, aşa încât nu pare aglomerată, în ciuda multor piese de mobilier din lemn sculptat. Sunt câteva scaune şi o masă masivă, iar centrul atenției stă un şemineu, în interiorul căruia văd apărătoarea metalică artistic decorată, dar şi doua banchete mici, lucru mai puțin întâlnit. Este materializarea expresiei "la gura sobei" în varianta Art-nouveau. Piatra, marmura, lemnul şi azulejos-urile se contopesc alcătuind versiunea modernă a unui castel medieval. Deasupra mesei un candelabru sofisticat din fier vopsit în negru şi sticla policromă ne readuce în anii curentului electric.

Limitarea față de camera următoare se face cu coloane torsionate unite prin bolți desenate cu arce multiple, care îți readuc aminte de Alhambra maură. Nu există un peretele propriu-zis, el fiind înlocuit parțial de draperii de culoarea vinului rubiniu, care lasă să se vadă un interior simplu şi discret mobilat, unde în culori calde se îmbină lemnul, piatra, pânza şi sticla.

De-a lungul şirurilor de holuri întunecoase sunt icoane vechi, dovedind gustul, dar mai ales puterea financiară de care se bucura proprietarul. Intrăm să vedem şi încăperile alăturate, însoțitorul nostru indicându-ne ce trebuie tastat la audioghid. Primul dormitor, auster, este aproape monoton cromatic datorită unui crem neutru prezent în mai multe nuanțe. Aproape că nici nu distingi delicatele decorațiuni care împodobesc piesele de mobilier. Al doilea are un mobilier greoi, însă sculptat cu măiestrie. Un pat cu baldachin şi jilțuri de diferite mărimi ocupă spațiul destul de restrâns. Tapetul de un roşu închis păstrează atmosfera apăsătoare. Un living mic, dar cochet, ne readuce prin simplitate în vremurile începutului de secol XX. Oglinzile mari, cumpărate de la Veneția, crează o senzație de spațiu.

Ieşim din nou într-un hol larg în care Art-Nouveau-ul se împleteşte cu barocul. Este locul în care Antoni Amatller a vrut să-şi arate altă față, să se desprindă de imaginea negustorului de ciocolată şi să o arate pe cea a baronului, a filantropului, a colecționarului. Rafinamentul arhitectului care combină coloane spiralate cu draperii şi vitralii se întâlneşte cu cel al proprietarului care şi-a expus colecția de obiecte din sticlă şi porțelan aduse din călătoriile sale.

Am trecut şi prin bucătăria, modernă acum un secol, şi am încheiat turul în magazinul ciocolateriei Faborit, printre rafturi cu diferite sortimente de produse Amatller. Evident, ne-a fost absolut imposibil să plecăm fără ciocolată de aici.

Casa Amatller nu este la fel de faimoasă precum Casa Batllo şi la porțile ei nu aşteapta şiruri lungi de vizitatori. În schimb ea este mai întâi o locuință şi apoi o operă de artă. Ţelul arhitectului ei a fost crearea unui spațiu destinat coabitarii în cadrul unei familii, nu de a-şi exprima viziunea asupra modului de a construi. Dacă vreți să vedeți Barcelona de la începutul anilor 1900 vizitați Casa Amatller.

Să aveți un drum frumos în față.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 14.07.2017 13:54:47

Validat / Publicat: 14.07.17 18:17:03


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 690


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42300 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[14.07.17 18:16:46]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeele Barcelonei, BARCELONA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[14.07.17 18:55:46]
» mesaj pers

   Minunat articol. Nu am stiut ca se poate vizita. Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[14.07.17 19:47:50]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: În Barcelona am studiat și eu cu atenție așa-zisa Mançana de la Discòrdia, remarcând diferențele arhitectonice dintre cele trei clădiri. De vizitat, n-am vizitat decât Casei Batlló, și citindu-și reviewul și privind fotografiile, acum regret.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[14.07.17 23:04:28]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Da, si eu regret. Stiu de aceasta casa, si despre "rivalitatea" dintre arhitectii de pe Passeig de Gracia. Am stat mult sa fotografiez, inclusiv balcoanele cladirilor, felinarele. Vis a vis erau marile magazine, Chanel, Corte Fiel, etc, unde nu ti-e jena sa intri, fiindca esti tras de maneca, ca in Romania: "Ce doriti? Va putem ajuta cu ceva?". As da oricand, afara, asemenea vanzatoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Radu Tudoran
[14.07.17 23:13:59]
» mesaj pers

   @cristina47: Multumesc pentru aprecieri. Esti amabila ca intotdeauna.

   Daca nu stiai ca se viziteaza inseamna ca trebuie sa-mi citesti regulat review-urile :) Incerc sa scriu doar despre ce nu s-a scris. Probabil cineva n-a observat :)

   Vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[14.07.17 23:19:31]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Un adevarat turist observa frumusetea in diferite variante. Chiar daca nu sta la 5 stele :)

   Despre Barcelona s-a scris mult asa ca trebuie sa vii cu ceva nou sau cu talent sau cu prieteni. Variantele 2 si 3 nu ma caracterizeaza:(

   Vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cristina47
[14.07.17 23:40:38]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Multumesc. Este o placere te citesc.

   Vacante minunate si tie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[15.07.17 08:18:34]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[15.07.17 09:54:43]
» mesaj pers

   @webmaster: Sa trag concluzia ca despre Eindhoven si Chester existau recenzii recente?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster26
[15.07.17 10:33:44]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

Sa trag concluzia ca despre Eindhoven...

   Da, există recenzii recente :)! vezi impresii

si Chester...

   Nu, dar nu scrie nicăieri că este obligatorie selecția și nici nu se specifică un termen de X ore/zile pentru selecție.

   Acest proces de selecție presupune consultări între moderatori și unori poate dura mai mult!

   Suntem și noi oameni, avem familii unii din noi mai pleacă și prin concediu etc!

   Deci, răbdare și tutun! Sau ce vrei tu nefiind fumător! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[15.07.17 12:22:51]
» mesaj pers

   @webmaster26: Relativ la Eindhoven nu exista review. Altfel nu ma apucam de scris. Exista doar unul mic despre un muzeu. Pe care tot eu l-am scris la una din trecerile mele prin oras :)

   Rabdare am ca sunt la munca :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[17.07.17 09:42:11]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Superbă clădire și frumoase interioare; reușite fotografii de interior. Mulțumim pentru prezentarea acestor locuri inedite, unele mai puțin cunoscute, obiective despre care s-a scris puțin (sau deloc) pe AmFostAcolo. Descoperirea de atracții turistice inedite și prezentarea lor pe site e o adevărată provocare. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[17.07.17 16:05:53]
» mesaj pers

   @tata123: In cazul Barcelonei este si nu este o provocare, caci desi s-a scris mult, orasul mai are locuri mai putin umblate sau cunoscute. Nu mai vorbesc de carciumi :)

   Sa ne citim sanatosi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[29] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Casa Amatller este mai putin vizibila si din cauza copacilor -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875569">Şterge vot</a></div><span id="v9875569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Casa Amatller este mai putin vizibila si din cauza copacilor
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Fatada asimetrica -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875570">Şterge vot</a></div><span id="v9875570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Fatada asimetrica
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Din holul de la intrare se urca pe scara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875571">Şterge vot</a></div><span id="v9875571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Din holul de la intrare se urca pe scara
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Prima incapere care ne intampina, larga si cu mobila din belsug -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875572">Şterge vot</a></div><span id="v9875572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Prima incapere care ne intampina, larga si cu mobila din belsug
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Desi numita biblioteca, camera respectiva era mai mult biroul de lucru -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875573">Şterge vot</a></div><span id="v9875573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Desi numita biblioteca, camera respectiva era mai mult biroul de lucru
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Nu stii ce sa admiri mai intai, mobilierul, plafonul, candelabrul sau podeaua -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875574">Şterge vot</a></div><span id="v9875574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Nu stii ce sa admiri mai intai, mobilierul, plafonul, candelabrul sau podeaua
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Colectiile proprietarului sunt expuse intr-o sala eleganta si spatioasa -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875575">Şterge vot</a></div><span id="v9875575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Colectiile proprietarului sunt expuse intr-o sala eleganta si spatioasa
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] O coloana torsionata, cu un capiteliu flamboiant -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875576">Şterge vot</a></div><span id="v9875576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] O coloana torsionata, cu un capiteliu flamboiant
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Holul de la intrare. In spate se vede Ciocolateria Faborit si in dreapta este intrarea spre muzeu -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875577">Şterge vot</a></div><span id="v9875577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Holul de la intrare. In spate se vede Ciocolateria Faborit si in dreapta este intrarea spre muzeu
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Sala unde este expusa colectia lui Amatller -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875579">Şterge vot</a></div><span id="v9875579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Sala unde este expusa colectia lui Amatller
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Un dormitor aproape medieval -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875581">Şterge vot</a></div><span id="v9875581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Un dormitor aproape medieval
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Sala de la intrare, cu semineul care are bancute la interior -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875583">Şterge vot</a></div><span id="v9875583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Sala de la intrare, cu semineul care are bancute la interior
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Fatada cu o multime de decoratiuni -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875585">Şterge vot</a></div><span id="v9875585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Fatada cu o multime de decoratiuni
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] O fereastra interioara, cu vitralii si gratii din fier forjat -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875586">Şterge vot</a></div><span id="v9875586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] O fereastra interioara, cu vitralii si gratii din fier forjat
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] O parte din colectia proprietarului -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875587">Şterge vot</a></div><span id="v9875587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] O parte din colectia proprietarului
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Camera de zi, moderna, cu oglinzi de la Venetia -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875588">Şterge vot</a></div><span id="v9875588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Camera de zi, moderna, cu oglinzi de la Venetia
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Candelabrul din camera de primire -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875589">Şterge vot</a></div><span id="v9875589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Candelabrul din camera de primire
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Usa in Casa Amatller -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875590">Şterge vot</a></div><span id="v9875590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Usa in Casa Amatller
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Bucataria era moderna la vremea ei -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875591">Şterge vot</a></div><span id="v9875591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Bucataria era moderna la vremea ei
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Scara interioara -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875592">Şterge vot</a></div><span id="v9875592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Scara interioara
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Un dormitor simplu din punct de vedere cromatic -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 14.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av875593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv875593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=875593">Şterge vot</a></div><span id="v9875593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(875593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f875593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e875593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Un dormitor simplu din punct de vedere cromatic
foto Radu Tudoran [14.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[29] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.179316997528 sec