78886 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Archibald City Hotel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.07.2017
DE
Avatar abancor
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 10.03.08
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2014
DURATA: 2 nopti
TIP: PRIETENI
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.70
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 50 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   

Un pat confortabil în cartierul roșu


În ianuarie 2014 am stat 2 nopți la Archibald City, un hotel bine plasat, la doi pași de Piața Vaclav (Wenceslas) , în scopul unei vizite rapide prin frumoasa Pragă. Sînt peste 3 ani de atunci, știu că notele pe care le voi da nu se iau în calcul, n-am nici poze, dar am decis să scriu 2 vorbe despre acest hotel pentru că am văzut că nu e prezent pe AFA. Mi se pare că merită semnalat și pus pe hartă. În plus, în reviewul la alt hotel praghez (vezi impresii) am și pomenit de fratele lui de pe Insula Kampa, așa că completez astfel povestirea respectivă cu o notă de subsol mai consistentă.

Hotelul, după cum a devenit deja clar, face parte dintr-un grup, sau grupuleț, hotelier, cu numele de Archibald, deci e necesară precizarea „City”, ca să îl deosebim. Grupul, din cîte rezultă de pe site, conține numai 2 hoteluri, deci e mai degrabă un „cuplu”, sau un „tandem” hotelier. În fine... Hotelul l-am ales la repezeală dintr-o listă scurtă pusă la dispoziție de o agenție ce făcuse un pachet bun cu tot cu biletul de avion, și s-a dovedit o alegere bună. Se află foarte aproape de zona turistică, mai bine zis de marginea ei, în Nové Město (Orașul Nou), una din părțile centrului istoric, la adresa Žitná 1319/33,110 00 Praha 1-Nové Město. Strada Žitná urcă dinspre Karlovo náměstí spre Náměstí Míru, iar din ea pleacă străzi care o leagă de Václavské náměstí (Piața Wenceslas), cea care coboară cale de multe sute de metri, dinspre Muzeul Național (Národní muzeum), spre Orașul Vechi, lungă și largă ca un bulevard și mărginită de magazine. O astfel de stradă de legătură pornește și de lîngă hotel, și după nici 200 de metri iese în Piața Wenceslas, în partea de sus, zona Muzeului Național. Iar pînă la ceasul astronomic, reperul central al orașului, sînt cam 15 minute de mers pe jos.

După ce ne-am cazat, unul dintre amici, care butona plin de neastîmpăr la telefon, căutînd informații turistice despre vecinătăți, ne-a anunțat că ne aflăm în cartierul roșu al Pragăi. Nu prea ne-am dat seama cum se traduce treaba asta în practică, deși ulterior am văzut că prin preajmă sînt ceva magazine cu articole deocheate, dar se cam știe că într-o oarecare măsură întreg orașul e un cartier roșu, e una din fețele, sau personalitățile, multiple ale sale.

Mijloace de transport se găsesc cam la 400 m distanță. Avem pe de o parte stația de metrou Muzeum, pe liniile A (verde, care duce spre Staré Město și Malá Strana) și C (roșie, care duce spre Vyšehrad). Pe de alta avem, în piața I. P. Pavlova, tot o stație de metrou (pe linia C, roșie) și o stație de tramvai, pe unde trec numeroase linii, dintre care probabil cea mai utilă este linia 22, care trece pe la stația funicularului care urcă dealul Petřín, ajunge în Malá Strana și urcă apoi la Hrad.

De la aeroport cel mai ieftin și rapid am venit cu un transfer aranjat de hotel. Microbuz de 6 persoane (că atîția eram) – 40 euro. 2 taxiuri ar fi fost vreo 50 de euro. Iar varianta autobuz plus metrou plus mers pe jos probabil ar fi ieșit mai ieftin cu 2 - 3 euro de căciulă, și ar fi durat de 2 – 3 ori mai mult. De circulat, se circulă excelent, sînt autostrăzi pînă în oraș, toată partea vestică a centrului e străbătută de o înșiruire de tunele, cu ieșiri în cîteva puncte importante. Infrastructura și urbanistica acestui oraș sînt remarcabile, am studiat (de la distanță) și cartierele de blocuri, „sistematizate” de comuniști, sînt aerisite, cu mari spații verzi, bine legate de oraș cu metrou sau tramvai, și fără să se înșire unele după altele, ci sînt împrăștiate ca niște insule ce gravitează în jurul centrului.

Există și parcare, dar nu cunosc detalii. Doar că prețul e 20 euro pe zi.

Foarte aproape de hotel, la 100 m sus pe stradă, pe același trotuar, se găsește un minimarket, iar la 300 m, pe strada Ječná, nr. 34, la parter și subsol, se află o cîrciumioară agreabilă, în care ne-am petrecut ambele seri, pentru că are bere Kozel (care mie îmi place cel mai mult dintre berile „comerciale” cehești), atmosferă intimă și meniu atrăgător. O recomand tuturor care ajung prin zonă: U Vočka.

Iată deci că hotelul e bine situat în peisaj, și din cîte am văzut (și ulterior vizitei acolo), mai mereu au prețuri bune, sau oferte, așa că merită luat în calcul.

Camerele sînt mici, în sensul că rămîne doar locul strict necesar în jurul patului, dar foarte confortabile, de la mochetă la pat și perne. Wifi, televizor, minibar. Baie cu cadă. Relaxarea e deplină.

Micul dejun este foarte variat și gustos, din toate capitolele, reci și calde, brînzeturi și mezeluri, fructe și salate, iar salonul este încăpător. Au și restaurant și o terasă pe clădire, cu priveliști, teoretic, frumoase (am fost iarna și nu am prins-o deschisă).

Masa o puteți lua și la celălalt hotel din grup, Archibald At the Charles Bridge (care e deja prezent pe AFA amfostacolo.ro/hotel9.php ... -praga&id=11638), aflat pe insula Kampa, lîngă Podul Carol, dacă vă prinde prînzul sau cina pe acolo. Beneficiați de o reducere, de la recepție primiți un voucher în acest sens. Iar restaurantul este bun, tradițional cehesc (cu patalamale în sensul ăsta). Noi așa am făcut, și astfel am descoperit minunata atmosferă de pe Kampa, astfel încît la următoarea vizită în oraș am căutat cazare chiar acolo (din păcate nu am găsit la Archibald, și ne-am reorientat către Foarfecele de Aur vezi impresii).

Recepția e non-stop, iar la recepție există un calculator cu imprimantă, unde puteți (e chiar indicat) face check-in-ul pentru zbor și tipări cartea de îmbarcare (boarding pass).

Au și sală de conferințe.

Din ce am văzut pe net (că noi n-am avut nevoie), acceptă și animale de companie.

Priveliștea din camere nu e cine știe ce. Am avut fereastra spre stradă, vedeam clădirea de vizavi, o construcție mare, ce părea abandonată (la un moment dat au venit niște polițiști și au încercat ușa, ceea ce a dat brusc un aer suspect cartierului).

Cam asta ar fi de zis, am ținut să semnalez acest hotel pentru că pare o afacere bună, la doi pași de centru.

Scad nițel la cazare, pentru mărimea camerei, și la amplasare. Aș recomanda hotelul, pentru cei care vor să stea în zona asta. Altminteri, aș ținti mai degrabă spre fratele lui.

---
Impresii încărcate de abancor in 06.07.2017 09:27:30

Validat / Publicat: 06.07.17 10:13:45


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA. A mai fost în/la: Praga
  • Alte destinații turistice prin care a fost: România, Europa, Orientul Mijlociu, California
VIZUALIZĂRI: 1018


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (abancor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29000 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[06.07.17 09:30:33]
» mesaj pers

   Prin excepție de la Regulament saitului (vezi Capitolul 1, lit. B, pct. 4) -review de cazare mai vechi de 3 ani - articolul se publică cu PMA fiind vorba de un hotel nou adăugat pe site.

   ===

   Mutat în rubrica "Archibald City, PRAGA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[06.07.17 09:34:48]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor
[06.07.17 10:41:38]
» mesaj pers

   @webmasterX: Coordonatele sînt corecte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mishu
[09.07.17 17:17:04]
» mesaj pers

   @abancor: Chiar daca pozele ne plac, si mie mi s-a intamplat sa povestesc despre locuri unde nu am facut poze din diferite motive, astfel incat o sa ma bucur de articol asa cum este el.

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor
[11.07.17 18:10:06]
» mesaj pers

   Asta e, uneori uiți, sau nu ai timp, sau nu ai aparat (io n-am smartphone, deci trebuie să am mereu aparatul foto cu mine dacă vreau să fac poze), dar dacă obiectivul merită povestit, merge și fără poze.

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.141215801239 sec