78735 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Santorini

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.07.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Akrotiri - o pagină de istorie şi o... escapadă pe... Marte... :))


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

În penultima zi a șederii noastre în Santorini, ne-am decis să vizităm situl arheologic de la Akrotiri , precum și renumita plajă, Red Beach , care e în apropiere.

Am luat din nou autobuzul local, cel care merge la Fira și am mers până la intersecția de dinainte de satul Megalochori . Trebuie spus casierului, el te anunță unde trebuie să cobori. Aici am traversat strada, așteptând un alt autobuz, care venea din Fira cu destinația Akrotiri. Biletul costă 1,80 euro pentru ambele mașini, pe sens. Spre norocul nostru am așteptat doar 10 minute, că a și venit autobuzul, am mers cca 10 minute, destinație finală, la sit. Am trecut și prin satul Akrotiri, drumul e foarte frumos, pe partea dreaptă se vede splendid Caldera cu micuțele case albe. În zare am văzut și castelul venețian, iar pe stânga două frumoase biserici. Pe câmp o herghelie de cai, mai depărtată puțin de șosea, cu niște exemplare minunate.

Am coborât, mergând după mulțime, cam toți se duceau acolo, la sit. Ne-am așezat cuminți la rând, la casa de bilete, un bilet costă 12 euro, cam scump, zic eu. Tot complexul este acoperit, a fost o investiție foarte mare, cu fonduri europene, în interior totul este foarte bine amenajat, sunt plăcuțe explicative, în limba greacă și engleză. Ce nu mi-a plăcut, că erau foarte mulți turiști, grupuri, grupuri, cu ghid, spanioli, francezi, italieni, stăteau foarte mult într-un loc, iar podețele pe care se circula, erau adeseori blocate. Fără să vrem, ascultam și noi, explicațiile ghizilor.

Akrotiri este o așezare din epoca bronzului, din perioada minoică, ce a fost distrusă de erupția vulcanică din anul 1627 îHr și îngropată în cenușă.

Cele mai vechi dovezi ale vieții umane aici în Akrotiri sunt din mileniul III î. e. n, atunci când era un sat de pescari și agricultori. Ulterior, în urma schimburilor comerciale cu alte zone din Marea Egee, respectiv Cipru și Creta Minoică, satul s-a dezvoltat, se făcea și comerț cu cupru, Akrotiri devenind un important centru de prelucrare a cuprului. S-au găsit multe produse de ceramică de înaltă calitate și produse de artizanat, toate demonstrând nivelul crescut de cultură. Totul a luat sfârșit odată cu erupția vulcanului, acoperind insula cu cenușă.

Primele excavații aici se fac încă din anul 1867, de geologul francez F. Fouque , după ce unii localnici au găsit pe un deal, la o carieră, niște artefacte vechi.

Wikipedia ne spune că mult mai târziu, între anii 1895-1900, arheologul german Baron Friedrich Hiller von Gaertringen , a descoperit ruinele vechii Thira de pe muntele Mesa Vouno, iar săpăturile mai moderne din 1967 ale profesorului Spyridon Marinatos , cu ajutorul Societății Arheologice din Atena , au dezvăluit încet-încet rămășițele întregului sat acoperit de cenușă de la Akrotiri. În anii ce au urmat, profesorul Christos Dumas , a încercat să descopere amploarea, mărimea satului, au înființat ateliere de lucru, cu laboratoare, spații pentru depozitare, reparații, tratamente, precum și pentru examinarea tuturor obiectelor găsite. Mulți istorici susțin că această așezare și tot dezastrul provocat de erupția vulcanică a fost sursa de inspirație a lui Platon pentru Atlantis .

S-a descoperit un singur obiect din aur, Gold Ibex , ceea ce îi determină pe specialiști să creadă că oamenii au părăsit insula cu mare parte din obiectele de valoare, lăsând în urma lor doar ceea ce nu au putut lua și acestea ascunse în oale mari. O încercare de acoperiș modern s-a prăbușit, astfel că în 2005 situl a fost închis vizitatorilor. El a fost refăcut și redeschis publicului din 2012. Multe fresce descoperite în stare foarte bună au fost duse la muzeul din Fira sau Atena, în culori vii, se foloseau culori pe bază de minerale, așa s-au conservat foarte bine. Culori aprinse, roșu, maro, galben, negru, alb, albastru, au acoperit pereții, se spune că se picta direct pe peretele încă umed. A fost nevoie de mult efort și tehnici speciale pentru a putea desprinde frescele găsite, deoarece pereții erau destul de șubrezi. S-au descoperit multe obiecte de ceramică, vase de gătit, de pregătit mâncarea, vaze de flori, ghivece, căni, căzi de baie, lămpi cu ulei, vase pentru miere, dar și multe obiecte de mobilier, scaune, paturi, mese, acoperite sigur de mult praf vulcanic.

Ceea ce vedem noi azi la situl din Akrotiri, sunt mare parte din zidurile descoperite, case de locuit, chiar și cu două etaje, se văd ramele ușilor, a ferestrelor, am auzit ghizii cum puneau mare accent pe ferestre. Aveau de asemenea sistem de canalizare, de aducțiune a apei, clădiri sofisticate având două sau mai multe etaje, toate astea indicând un nivel destul de ridicat de trai pentru acele timpuri. De fapt toate dovezile duc la ideea că era o civilizație înfloritoare cu o cultură bogată, rafinată, cu gusturi desăvârșite. Prin obiectele și lucrurile descoperite reiese și faptul că orașul avea legături externe puternice cu Creta, Siria, Egipt, dar și cu continentul grecesc, sau insulele dodecaneze.

Populația locală a fost bucuroasă pentru redeschiderea sitului, se pare că au colaborat bine, au existat foarte mulți voluntari internaționali care au ajutat la bunul mers al lucrurilor. Pe pereții interiori ai sitului găsim multe panouri explicative în acest sens, cu pozele oamenilor care au contribuit aici, dar și cu poze de la săpături, de la diverse stadii ale lucrărilor.

Cele mai importante porțiuni ale sitului ar fi Xeste 3 o clădire mare cu cel puțin două etaje, a câte 14 camere fiecare, unite prin mai multe uși, decorate cu picturi frumoase pe pereți, se crede că a fost locul unor ritualuri sacre. Sectorul B unde sunt două clădiri, cea de vest și cea de est. De la clădirea din vest ar fi pictura murală cu antilope și boxeri, iar de la clădirea din est, ar proveni celebra frescă cu maimuțe , maimuțe care urcă pe stânci pe marginea unui râu. O clădire importantă, Casa Doamnelor , denumită așa după fresca găsită aici cu doamnele și papirusul - ce au înfrumusețat pereții casei.

Urmează apoi Casa de Vest , mică, dar foarte bine organizată, la parter cu bucătărie, ateliere, depozite și o instalație de morărit. La etaj o cameră unde se desfășurau activități de țesut, de depozitare a vaselor de lut sau pentru obiecte de toaletă și încă două camere împodobite și acestea cu picturi, cum ar fi fresca cu pescari , fresca tinerei preotese , precum și faimoasa flotilla miniaturală . Xeste 4 , o clădire impunătoare cu trei etaje, se pare după dimensiuni să fi fost o clădire publică. Pereții sunt susținuți cu blocuri de tuf, fiind și acestea acoperite cu picturi, reprezentând figuri masculine. Nu în ultimul rând Complexul Delta , ce cuprinde 4 case, iar una din camerele din est este cea în care s-a descoperit poate una din cele mai frumoase fresce - fresca de primăvară . Aici în această secțiune, s-au găsit multe obiecte de ceramică și bronz.

Sursă de inspirație ,,Santorini Culture & Tradition”

Am petrecut cam o oră sub acoperișul bine realizat al acestui sit, mi se pare o lucrare de mare anvergură, iar ceea ce nu vedem în adâncime, pentru că sunt scări și locașuri pe unde se poate coborî, probabil pentru că încă mai sunt multe de ,,spus” acolo. Nu știu de ce, dar mult mai impresionată am fost de Ancient Thira , (vezi impresii) decât de Akrotiri. Nu am o explicație, e foarte ordonat totul, dar, cumva sec. Poate dacă muzeul cu lucrurile descoperite ar fi fost alături pentru a face legătura ar fi fost altceva. Dar, per ansamblu, e o lecție de istorie și de cultură.

La ieșire sunt toalete, e și un mic chioșc de unde vă puteți lua ceva răcoritoare.

După mica noastră lecție de ,,trecut” zbuciumat, am pornit către plaja roșie, Red Beach sau Kokkini Ammos . Drumul urcă puțin la deal, trecem prin fața câtorva case frumoase, ne apropiem astfel tot mai mult de pereții de stâncă roșietici, vedem o terasă pe dreapta, un restaurant pe stânga, apoi ajungem la o parcare unde cei care vin cu mașina pot opri. O tarabă cu multe fructe, aici în parcare, asaltată de turiști, mai încolo un chioșc, cu băuturi răcoritoare, înghețată, apă rece. Nu oprim acum, o lăsăm pentru întoarcere. Mergem mai departe, pe stânga marea albastră, pe dreapta stâncile negre acum, iar ochii ne fug către o biserică albă, albă, Agios Nikolaos, ce lucește ca un far, în fața muntelui negru.

După ce, fascinați de imaginea parcă ireală a bisericii albe, din fața zidului de piatră neagră, facem cât mai multe poze pentru a imortaliza locul, mergem mai departe pe marginea mării, când auzim ceva muzică. Când ne apropiem aflăm și sursa, un bărbat cu o vioară, sub o umbrelă, ferit de razele soarelui, încântă spectatorii ocazionali, cu ritmuri grecești și nu numai. Toți se opresc să-l asculte, în timp ce în fața ochilor se desfășoară deja plaja cea roșie, e departe încă ce-i drept, mai e ceva de mers, dar impactul e senzațional! O plajă destul de îngustă, o fâșie de pământ roșiatic, străjuit în spate de stânci înalți negri, sau roșii... Dacă nu erau oamenii aș fi zis că am ajuns pe Marte...

Marea nu era foarte învolburată, oamenii se aventurau pentru baie, ba chiar unii făceau plajă pe cele câteva stânci din apă în apropierea plajei. Îl lăsăm în urmă pe omul cu vioara, dar în timp ce melodia se auzea tot mai slab, în surdină, urcăm și coborâm pe pietre, bolovani, trepte, cărare străjuită cumva de o frânghie pe partea stângă.

E bine să aveți încălțăminte sport, ca să nu pățiți ca cei câțiva turiști pe care i-am văzut întorcându-se cu șlapii rupți în mână, desculți. Era forfotă destul de mare pe cărarea strâmtă care duce către plajă, ceea ce îngreuna înaintarea, asta pe lângă faptul că toți opreau să facă poze, din toate unghiurile posibile, selfiuri, dar până la urmă nu ne grăbeam nicăieri, nu?

Am ajuns și noi pe plajă, dar poate pentru că era început de sezon, nu era nimic amenajat. Fiecare stătea pe un petec de prosop, la ceva distanță de pereții negri și roșietici din spate. Apa era caldă, am încercat-o puțin, am privit oamenii, nisipul e într-adevăr maro spre roșu, în apă nisipul e la fel, măricel, dar apa e foarte limpede. În partea cealaltă a plajei, era un chioșc, cu câte ceva de ronțăit, sau răcoritoare. Nu am stat prea mult, în nici un caz la plajă, era la amiază, soarele dogorea bine, ori nu aveai nici un strop de umbră. Am privit, am admirat, am făcut multe poze, am privit către înaltul peretelui, sperând că nu se prăbușește :)) Oricum, e o imagine fabuloasă, combinația albastră a mării, cu nuanțele de roșu ale plajei, ale muntelui. Trebuie văzut.

După ce ne-am încărcat de atâta frumusețe, am pornit-o înapoi pe cărare, am mai poposit puțin în fața omului cu vioara. Îl admir, am văzut poze pe net, din ani diferiți, el fiind acolo întotdeauna, cu cămașa lui albastră ca și marea...

La întoarcere am luat un suc răcoritor, dintr-un amestec de fructe, piersici, căpșuni și kiwi. Recomand. Chiar acolo înainte de parcare. A urmat drumul înapoi la sit, de unde am luat autobuzul, fericiți că am petrecut încă o zi frumoasă în minunata insulă Santorini. Dar mai bine vă las să vedeți pozele.

Webmaster, o melodie

youtu.be/4IAlj_gYLPk

mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 02.07.2017 22:21:37

Validat / Publicat: 03.07.17 08:46:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 2140


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32600 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[02.07.17 22:55:42]
» mesaj pers

   @maryka:

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[02.07.17 23:06:53]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster95
[02.07.17 23:57:17]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanţă în Santorini, SANTORINI" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 07:22:13]
» mesaj pers

   @webmaster95: Bine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 08:54:23]
» mesaj pers

   @webmaster95:

   Am o rugăminte, poate am greşit, să tăiaţi l din titlu Akrotiri. Mulţumesc!

   Văd că s-a rezolvat deja. Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.07.17 10:15:10]
» mesaj pers

   @maryka: Un review superinteresant, cu poze fabuloase

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[03.07.17 10:40:22]
» mesaj pers

   @maryka: Foarte interesant situl arheologic Akrotiri - mi-au plăcut mult amenajările pentru vizitatori și modul de a pune în valoare descoperirile rezultate în urma săpăturilor. Și e momentul în care mă înfurii pe neputiința/delăsarea/lipsa intersului manifestată în România în jurul siturilor arheologice antice. Histria este primul exemplu care îmi vine acum în minte. Păcat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[03.07.17 10:58:42]
» mesaj pers

   @maryka:

   Superbe locuri si deosebit descrise de tine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[03.07.17 11:02:38]
» mesaj pers

   @maryka: Interesant și Marte ăsta :)

   Foarte frumoase și pozele și melodia. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adryana
[03.07.17 11:22:53]
» mesaj pers

   minunat scris... unice locuri... mi-e dor de mare si de Grecia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[03.07.17 12:43:57]
» mesaj pers

   @maryka: La fel de frumos ca tot ce ai povestit aici, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:31:00]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:36:26]
» mesaj pers

   @tata123:

   Mulțumesc de aprecieri!

   Pe de altă parte sunt perfect de acord că noi avem poate chiar locuri mai frumoase, nici măcar cunoscute, darmite ,,aranjate”. Nu mai departe de vulcanul de la Racoș, despre care eu am scris, vezi rw, care e este impresionant, ori aici în Santorini, chiar nu am mai simțit nevoia de a vedea vulcanul. Nu cred că îl ,,depășește” pe cel de la noi. Dar câți știu de el? :(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[03.07.17 15:39:00]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc, am vrut doar să arăt că Santorini înseamnă și istorie bogată, cu locuri deosebite.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:44:04]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mulțumesc! Frumos Marte, nu? Impresionant, ce-i drept, dar nu știu dacă aș fi petrecut o zi întreagă acolo, poate dacă era amenajat, dar oricum mă uitam de zece ori în sus la stânci... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:46:29]
» mesaj pers

   @adryana:

   Mulțumesc! Și mie mi-e dor deja...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:49:42]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[03.07.17 15:52:51]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ioan Raita
[04.07.17 10:22:28]
» mesaj pers

   Foarte interesant articolul, foarte bune fotografiile și foarte frumos fondul muzical!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[04.07.17 10:45:18]
» mesaj pers

   @Ioan Raita:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [14.10.19 05:08:09]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Red Beach, la prima vedere. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870907">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870907"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870907">Şterge vot</a></div><span id="v9870907" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870907)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870907Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870907MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Red Beach, la prima vedere.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] O fi Marte... ? Nu, e doar drumul spre plaja roșie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870908">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870908"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870908">Şterge vot</a></div><span id="v9870908" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870908)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870908Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870908MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] O fi Marte... ? Nu, e doar drumul spre plaja roșie.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Peisaj roșiatic... la Red beach. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870909">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870909"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870909">Şterge vot</a></div><span id="v9870909" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870909)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870909Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870909MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Peisaj roșiatic... la Red beach.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Apă foarte albastră la plaja roșie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870910">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870910"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870910">Şterge vot</a></div><span id="v9870910" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870910)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870910Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870910MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Apă foarte albastră la plaja roșie.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Micuța biserică Agios Nikolaos, Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870911">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870911"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870911">Şterge vot</a></div><span id="v9870911" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870911)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870911Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870911MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Micuța biserică Agios Nikolaos, Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870912">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870912"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870912">Şterge vot</a></div><span id="v9870912" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870912)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870912Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870912MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Pe pereți sunt planșe cu obiectele găsite în sit. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870913">Şterge vot</a></div><span id="v9870913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Pe pereți sunt planșe cu obiectele găsite în sit.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Leandrii de Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870914">Şterge vot</a></div><span id="v9870914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Leandrii de Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Peisaj Akrotiri, ne apropiem de parcare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870915">Şterge vot</a></div><span id="v9870915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Peisaj Akrotiri, ne apropiem de parcare.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] În situl arheologic de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870916">Şterge vot</a></div><span id="v9870916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] În situl arheologic de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870917">Şterge vot</a></div><span id="v9870917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Mulți bolovani spre plaja roșie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870918">Şterge vot</a></div><span id="v9870918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Mulți bolovani spre plaja roșie.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870919">Şterge vot</a></div><span id="v9870919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Situl arheologic de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Foarte puțină vegetație pe la Red Beach. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870920">Şterge vot</a></div><span id="v9870920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Foarte puțină vegetație pe la Red Beach.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Mai aproape... Red Beach. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870921">Şterge vot</a></div><span id="v9870921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Mai aproape... Red Beach.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] În curtea bisericii Agios Nikolaos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870922">Şterge vot</a></div><span id="v9870922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] În curtea bisericii Agios Nikolaos.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Vedere de la Red Beach. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870923">Şterge vot</a></div><span id="v9870923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Vedere de la Red Beach.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Frumoșii leandrii roz... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870924">Şterge vot</a></div><span id="v9870924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Frumoșii leandrii roz...
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Și iată, am ajuns... plaja roșie. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870925">Şterge vot</a></div><span id="v9870925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Și iată, am ajuns... plaja roșie.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Omul cu vioara. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870926">Şterge vot</a></div><span id="v9870926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Omul cu vioara.
foto maryka [02.07.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] În curtea sitului de la Akrotiri, în stânga e intrarea. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870927">Şterge vot</a></div><span id="v9870927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] În curtea sitului de la Akrotiri, în stânga e intrarea.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2017] Sper să nu se prăbușească... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870928">Şterge vot</a></div><span id="v9870928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Sper să nu se prăbușească...
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2017] Situl de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870929">Şterge vot</a></div><span id="v9870929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2017] Situl de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2017] Niște flori ciudate, la Akrotiri, dar frumoase... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870930">Şterge vot</a></div><span id="v9870930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2017] Niște flori ciudate, la Akrotiri, dar frumoase...
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2017] În curtea sitului, Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870931">Şterge vot</a></div><span id="v9870931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2017] În curtea sitului, Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUN-2017] Alte flori, alte culori, Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870932">Şterge vot</a></div><span id="v9870932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUN-2017] Alte flori, alte culori, Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUN-2017] Biserica Agios Nikolaos, Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870933">Şterge vot</a></div><span id="v9870933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUN-2017] Biserica Agios Nikolaos, Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUN-2017] Mica parcare de lângă biserică, aici găsiți și răcoritoare, sucuri, înghețată, obiecte -bijuterii hand -made. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870934">Şterge vot</a></div><span id="v9870934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUN-2017] Mica parcare de lângă biserică, aici găsiți și răcoritoare, sucuri, înghețată, obiecte -bijuterii hand -made.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [JUN-2017] Din loc în loc, amenajări pentru a putea coborî, în sit. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870935">Şterge vot</a></div><span id="v9870935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [JUN-2017] Din loc în loc, amenajări pentru a putea coborî, în sit.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [JUN-2017] Situl de la Akrotiri. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870936">Şterge vot</a></div><span id="v9870936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [JUN-2017] Situl de la Akrotiri.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [JUN-2017] Programul afișat la intrare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 02.07.17] - <span class="allrVotedi" id="av870937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv870937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=870937">Şterge vot</a></div><span id="v9870937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(870937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f870937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e870937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [JUN-2017] Programul afișat la intrare.
foto maryka [02.07.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.151756048203 sec