78622 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Santorini

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.06.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Emporio și Pyrgos


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

În dimineața de Rusalii, cum coincidența a făcut să se suprapună concediul nostru cu această sărbătoare, m-am gândit că ar fi frumos să mergem la o biserică, să vedem dacă se poate o slujbă, iar ca să îmbinăm una cu alta am ales să vizităm două sate tradiționale, situate mai spre centrul insulei, Emporio și Pyrgos .

Așa că după micul dejun și cafeaua de dimineață am mers în stație, așteptând autobuzul. Am avut noroc, nu am stat decât câteva minute și a venit chiar autobuzul așteptat. Spun asta pentru că sunt două curse spre Fira, unul express, care merge direct, alta care merge spre centrul insulei trecând prin Emporio, Megalochori, Pyrgos. Costul călătoriei 1,80 euro.

Nici nu am mers prea mult pentru că Emporio este destul de aproape de Perissa. Distanța față de capitală este de 12 km. Emporio este situat la poalele muntelui Profetul Ilias. Numele lui ar proveni se pare de la comerț, satul fiind central situat, era și pe vremuri inima schimburilor comerciale de pe insulă.

Chiar la intrare în localitate este biserica Agios Nikolaos din Marmaritis , denumită așa din cauza marmurei cenușii din care este construită și pentru că este dedicată sfântului Nicolae. Este o clădire mică, pătrată, construită pe locul unei sacristii din sec III î. en și care a fost dedicată atunci unei zeițe ca ofrandă, conform unor inscripții găsite, acum ea fiind transformată într-o biserică creștină.

Am coborât deci în stație în centrul localității și uitându-ne de jur-împrejur, am văzut biserica impunătoare Panagia Mesani , cu o clopotniță foarte frumoasă, ca un turn cu ceas, situată chiar în spatele stației. Probabil că tocmai se termina slujba, dar se auzea încă la difuzoare vocea preotului. Lumea începea deja să iasă din biserică, apoi fiecare mergând în drumul său. Nu ne-a ieșit treaba cu slujba, se vede că începuse foarte devreme, noi fiind acolo deja pe la 9.45. Am admirat însă superba clădire care domină toată zona, apoi pe o alee pe lângă această biserică la umbra unor pini, am urcat spre castel, adică zidurile vechiului castel, construit încă din sec. XV. De fapt am înțeles pe urmă că toate casele au fost construite ca un amfiteatru între zidurile cetății. Ele au fost renovate în cea mai mare parte, străduțele sunt foarte înguste, zidurile albe, sau galben pai, protejând bine însă de razele soarelui.

Ne-am învârtit pe acele mici străduțe (dacă la noi la Brașov e renumită strada Sforii, aici de ce nu ar exista strada Aței?) ajungând de multe ori în același loc, admirând bisericuțele, casele, portițele, scările vopsite, dar și trotuarele, de fapt strada pentru că era una și aceeași, cu dungi albe pe margini. Nu puteam să nu ne întrebăm cum au putut construi? Era așa de strâmt locul, încât noi ne chinuiam să facem poze să iasă biserica cu tot cu turla, în aceeași imagine, dar nu prea aveai spațiu. Trebuia să faci totul de aproape, ori ei atunci cum au reușit să construiască? O să pun poze destule pentru a vedea labirintul de mici străduțe, eu și soțul plecam în direcții opuse și ne întâlneam după vreo alte 3 clădiri, încercând să surprindem poate imagini de la același obiectiv. Iar când am ajuns în punctul cel mai de sus, se vede pe cealaltă parte, muntele Profetul Ilias, oferind privitorilor o panoramă deosebit de frumoasă. Biserica Palaia Panagia , este una dintre cele mai vechi de pe insulă, faimoasă pentru domul său sculptat în lemn și pentru clopotnița sa.

După ce am făcut destule poze, ne-am întors, către un fel de piațetă, unde era o cafenea, Cafe the Old Barber Shop terasă, foarte frumoasă cu câteva mese, iar ospătarul ne invita la o cafea sau ceva răcoritor. Ne-am îndepărtat de acele străduțe strâmte spre partea cealaltă a satului, aici erau deja străzi puțin mai largi, cu vile cochete, cu grădinițe cu multe flori frumoase. Am ocolit practic tot pe sub zidurile castelului, dar am ajuns în final tot la stație, turnul bisericii fiind un bun reper de orientare. Pe partea cealaltă a drumului, peste drum chiar de stația de autobuze este un restaurant care își aștepta deja clienții.

Am văzut și un centru medical, inclusiv cu cabinet stomatologic și farmacie, iar pe una din băncile din stație un localnic își vindea marfa, avea câteva lăzi cu roșii cherry, fasole păstăi, dovlecei, culese toate în ziua aceea. Cel puțin așa spunea el. Aici voi face o paranteză să vă spun că am văzut cultivându-se multe roșii pe insulă, apoi am citit pe net, că sosul făcut din ele, este unul din cele mai renumite din lume, roșiile sunt foarte gustoase, fiind crescute în solul acesta format din piatră vulcanică, pietriș, îmbinat cu aerul mediteranean. Cum autobuzul a mai întârziat, azi fiind duminică, am stat ceva timp, așa că am urmărit pe omul nostru negustor, cum golea lăzile de legume, iar alți prieteni, îl acompaniau, discutând probabil despre... politică...

Pe drumul de întoarcere din Fira am admirat pe partea dreaptă 8 mori de vânt, pe creasta dealului, aici în Emporio. Autobuzul a venit în cele din urmă, am mai mers încă o bucată de drum, până la Pyrgos.

Pyrgosul , așezat la 7,5 km de Fira este o așezare tipic cicladică, cu vedere de ansamblu ale întregii insule, până la Oia. Satul a fost declarat arie-așezare protejată din 1995. Pe vârful dealului, este unul din cele 5 castele de pe insulă, Kasteli iar casele mici și albe sunt așezate în trepte până sus. Totul este încântător aici, arhitectura tradițională, rămășițe de vile neoclasice, străduțe înguste, cafenele, biserici. Se spune că e frumos și apusul de soare.

Autobuzul ne-a lăsat în centru, într-o piațetă situată într-o curbă, cu terase pe de o parte și magazine pe partea cealaltă. Sunt multe biserici și aici, le-am văzut deja din piață, cu cupole albastre, cu clopotnițe frumoase, aș putea spune că în orice direcție privești sigur dai peste una din cupolele vreunei biserici, albă sau albastră, iar prima care ne întâmpină este Agia Theodosia , chiar înainte de intrarea în castel. În interiorul zidurilor, pe partea de vest este biserica Theotokaki , sau Koimisis of Theotokou adică Adormirea Maicii Domnului , construită undeva în sec. X. De-a lungul vremii s-au adus mai multe modificări acestei biserici. Ea găzduiește în prezent, icoane valoroase, precum și un altar din lemn. La cel mai înalt punct al castelului este Biserica Eisodion din Theotoku , construită în 1660-1661, iar în vinerea mare, Megali Paraskevi , aici sunt procesiuni importante. Pe zidurile castelului sunt aprinse lumânări și torțe, care creează o imagine feerică, iar sărbătoarea sfântă de Paști, este sărbătorită cu fast în piață cu miel, vin și focuri de artificii.

În zonele înconjurătoare ale castelului, s-a construit în timp un oraș-sat nou numit de localnici Exoporta. Pătratul din fața intrării în castel era numit ,,Ypsilos Kafenes” și aici se adunau cândva aristocrații, punând țara la cale. Acum aici e o placă comemorativă pentru cei care au căzut în războaiele balcanice și grecești în Turcia în 1912-1921. Am umblat pe lângă zidurile cetății, am văzut urmele lumânărilor, ceara scursă pe ziduri, am văzut dealuri cu viță de vie în jur, iar în zare marea albastră.

Am surprins imagini frumoase de sus, cu domurile albastre ale bisericilor, iar pe măsură ce ne întorceam admiram iar și iar ulițele mici, magazinașele de souveniruri, amplasate chiar acolo pe scări, cu podoabele prinse pe pereți, cu câteva cafenele din loc în loc unde era și un strop de umbră, binevenită la orele prânzului. Chiar la bazele scării, înainte de a ajunge în piață o terasă cu mâncăruri tradiționale și fructe de mare te îmbie la un prânz delicios. Noi am ales peste drum o altă terasă unde ne-am răcorit cu un fresh de portocale. Iar aici în piața centrală e și stația de autobuze, cu câteva băncuțe, la umbra unui smochin. Sunt și magazine, restaurante, găsiți multe souveniruri înainte de a pleca din acest frumos și pitoresc sat. Chiar în spatele stației, după primul rând de clădiri, impozantă și frumoasă este Biserica Agios Nikolaos .

Pe mine m-au încântat mult aceste două sate frumoase, atât de liniștite, iar dacă ajungeți pe insulă nu ezitați să le vizitați, este o reală plăcere să te învârți pe străduțele întortocheate din Emporio sau pe cele în trepte din Pyrgos. Mai în glumă mai în serios îmi spuneam că aici pe insulă poți face poze de pe fiecare treaptă, așadar și eu vă invit să vedeți pozele, treaptă cu treaptă... :p

Rog webmaster să atașeze youtu.be/Vx8v899pQZI

Mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 28.06.2017 22:09:36

Validat / Publicat: 28.06.17 23:28:26


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 2365


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[28.06.17 22:44:54]
» mesaj pers

   @maryka:

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[28.06.17 22:59:37]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danaeldreny*
[29.06.17 00:27:18]
» mesaj pers

   Superbă bluza, în ton;) !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 08:50:44]
» mesaj pers

   @danaeldreny:

   mulțumesc, să zicem că m-am încadrat în peisaj... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[29.06.17 09:18:37]
» mesaj pers

   @maryka: Superb locul din P57!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 09:22:31]
» mesaj pers

   @tata123:

   Da, e cafeneaua de care povesteam!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[29.06.17 11:01:08]
» mesaj pers

   @maryka:

   Nu pot sa spun decat ca imi place la nebunie vacanta ta, cum altfel cand visez la un petecut mic de Grecie si anul asta si sper sa fie, nu insa Santorini! Dar ma voi delecta cu articolele si pozele tale cand incep cautarile pentru anul viitor.

   O vara frumoasa sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[29.06.17 11:44:11]
» mesaj pers

   @maryka: Frumoasă plimbare în zi de sărbătoare.

   Iar tu eşti asortată cu locurile pe unde v-aţi plimbat.

   Străduţe strâmte... case pentru pitici!!!... flori ce încadrează uşile sau ferestrele... foarte, foarte unic!!!

   Uneori când vezi asemenea aşezări umane, te întrebi cum pot trăii oameni, respectivi grecii, în asemenea locuri...

   Foarte frumoase locuri din insulă, mai exact sate greceşti, ne-ai prezentat după plimbarea voastră.

   Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[29.06.17 12:13:54]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc frumos! Într-adevăr pe lângă mult căutatele Oia și Fira mi-a plăcut să descopăr locuri mai simple, dar atât de frumoase. Acestea două au fost printre ele. Sper să vă folosească atunci când va fi cazul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 12:21:14]
» mesaj pers

   @ANILU:

   Mulțumesc frumos! Oho, asta m-am întrebat și eu de multe ori, cum pot trăi dar cum le-au construit? Pentru că erau atât de apropiate, că era greu să pui și o scară lângă zid, că dacă te urcai loveai cu capul de vecini... Și totuși ei așa sunt, așa trăiesc. Cel mai interesant era că oriunde te uitai vedeai cel puțin o biserică. Nu era străduță fără cel puțin una. Dacă aveai de gând să le numeri... Dar cine le mai numără? Nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[29.06.17 14:16:37]
» mesaj pers

   @maryka: Și mie îmi plac satele, îmi place să mă plimb pe "ulițele" lor inedite.

   Haioasă strada Aței :D

   Mă bucur să te văd, mi-ai făcut o surpriză plăcută, mulțumesc. Altfel voi citi de acum, te voi "vedea" atingând tastele.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[29.06.17 14:20:00]
» mesaj pers

   Frumoase locuri. Dar cum de toti peretii sunt atat de albi si curati? Stau oamenii aia cu galeata de var la indemana? N-au si ei niste grafitty-uri, sa avem si noi ce critica :)

   Sper sa ajung in Santorini cat mai curand, review-ul tau ridicand locul pe lista mea scurta. Vacante frumoase pe mai departe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 16:01:49]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mulţumesc, mă bucur că ne-am ,,întâlnit" chiar şi virtual...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 17:03:18]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Mulţumesc frumos pentru aprecieri! Mi-a plăcut faza cu găleata... dar uite în poza 27, dacă vă uitaţi cu atenţie, se văd ceva, ceva urme... acum lăsând gluma la o parte şi eu m-am minunat întotdeauna pentru aspectul atât de curat... atât de alb... Am citit undeva că folosesc mult var, iar apa de ploaie, dacă o fi, se colectează, e preţioasă.

    Despre o vacanţă în Santorini, vă doresc să se realizeze, e o insula frumoasă, nu o să vă plictisiţi... iar în articolul următor o să vă povestesc şi despre plaje.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[29.06.17 20:10:41]
» mesaj pers

   @maryka: Am ajuns şi eu să zic ceva, după o lungă zi obositoare şi nu pot să spun decât că e un alt articol minunat despre aceeaşi insulă minunată, Thira. Grecia e Grecia, dar insula aceasta e crema Cicladelor.

   O seară frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[29.06.17 20:55:21]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc frumos! Aici ai dreptate, Grecia rămâne la fel de frumoasă, indiferent din ce grup de insule face parte, desigur, nu exclud nici partea continentală, toate locurile au farmecul lor și peste tot e ceva aparte, care îi dă poate personalitate. Cred că de aceea ne place nouă foarte mult! Și cu cât descopăr mai mult, cu atât sunt mai încântată!

    O noapte liniștită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[03.07.17 12:33:05]
» mesaj pers

   @maryka: Foarte frumos totul, greu de povestit in cuvinte insa tie ti-a iesit pe deplin. Ai creionat atat de frumos incat daca inchideam ochii as fi vazut locurile.

   Ca sa nu mai vorbim de poze care sunt deosebite. Totul este atat de frumos si pare atat de relaxant incat m-as teleporta acum acolo (mai ales ca acum toarna cu galeata)

   Ce as putea spune in afara de felicitari, votat cu mare drag? ... Nimic :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[03.07.17 15:28:29]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc pentru aprecieri!

   Adevărul că și aici la Brașov plouă încontinuu de aseară, s-a mai și răcorit, așa că și eu tot acolo mă visez încă, de aceea mă tot întreb de ce e vacanța așa de scurtă? Sper să mai ,,organizez” încă una pe final de vară...

   Iar dacă am reușit să vă ,,teleportez” acolo chiar și cu gândul, mă bucur mult! Sper să ajungeți și în realitate.

    O vară frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  Publicitate    [24.10.19 06:20:32]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[56] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Biserica Panagia Mesani din Emporio, imediat după slujba de Rusalii... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869406">Şterge vot</a></div><span id="v9869406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Biserica Panagia Mesani din Emporio, imediat după slujba de Rusalii...
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Un colț din Emporio... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869409">Şterge vot</a></div><span id="v9869409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Un colț din Emporio...
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUN-2017] Arhitectură- Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869411">Şterge vot</a></div><span id="v9869411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Arhitectură- Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [JUN-2017] O străduță frumoasă în Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869412">Şterge vot</a></div><span id="v9869412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] O străduță frumoasă în Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Emporio, între zidurile castelului. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869413">Şterge vot</a></div><span id="v9869413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Emporio, între zidurile castelului.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Emporio, vedere spre muntele Profetul Ilias. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869414">Şterge vot</a></div><span id="v9869414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Emporio, vedere spre muntele Profetul Ilias.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Una din superbele bisericuțe din Emporio, vedeți că toate pozele le făceam cu vedere spre cer, altfel nu încăpeau în poză, lipsă spațiu. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869415">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869415"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869415">Şterge vot</a></div><span id="v9869415" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869415)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869415Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869415MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Una din superbele bisericuțe din Emporio, vedeți că toate pozele le făceam cu vedere spre cer, altfel nu încăpeau în poză, lipsă spațiu.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] Pyrgos, una din cupolele unei biserici frumoase. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869416">Şterge vot</a></div><span id="v9869416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] Pyrgos, una din cupolele unei biserici frumoase.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] Arhitectură, Pyrgos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869417">Şterge vot</a></div><span id="v9869417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] Arhitectură, Pyrgos.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Străduță în Pyrgos, care urcă spre castel, cu podoabe de vânzare atârnate pe pereți. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869418">Şterge vot</a></div><span id="v9869418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Străduță în Pyrgos, care urcă spre castel, cu podoabe de vânzare atârnate pe pereți.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Emporio, vedere spre dom. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869419">Şterge vot</a></div><span id="v9869419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Emporio, vedere spre dom.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Și puțină culoare în Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869420">Şterge vot</a></div><span id="v9869420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Și puțină culoare în Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Altă biserică în Emporio, a câta? nu mai știu, dar cine le mai numără? -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869421">Şterge vot</a></div><span id="v9869421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Altă biserică în Emporio, a câta? nu mai știu, dar cine le mai numără?
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Cafeneaua ,,Cafe The Old Barber Shop”, din Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869422">Şterge vot</a></div><span id="v9869422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Cafeneaua ,,Cafe The Old Barber Shop”, din Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Nu e o căsuță pentru pitici, e una din cele de locuit din Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869423">Şterge vot</a></div><span id="v9869423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Nu e o căsuță pentru pitici, e una din cele de locuit din Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Biserica Panagia Mesani, Emporio. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869424">Şterge vot</a></div><span id="v9869424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Biserica Panagia Mesani, Emporio.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] În Pyrgos, admirând... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869425">Şterge vot</a></div><span id="v9869425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] În Pyrgos, admirând...
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] O străduță strâmtă, cum altfel? În Pyrgos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869426">Şterge vot</a></div><span id="v9869426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] O străduță strâmtă, cum altfel? În Pyrgos.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] Pyrgos, vedere spre castel. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869427">Şterge vot</a></div><span id="v9869427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] Pyrgos, vedere spre castel.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Străduță în Pyrgos. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869428">Şterge vot</a></div><span id="v9869428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Străduță în Pyrgos.
foto maryka [28.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUN-2017] Pyrgos, vedere spre una din domurile albastre... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 28.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av869429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv869429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=869429">Şterge vot</a></div><span id="v9869429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(869429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f869429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e869429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2017] Pyrgos, vedere spre una din domurile albastre...
foto maryka [28.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[56] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.140157938004 sec