78387 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Santorini

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.06.2017
DE
Avatar maryka
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Ghimbav [BV]
înscris/ă în 14.07.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Alb de Santorini


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Avionul a aterizat puțintel cam dur, dar ce mai conta? Am ajuns în Santorini! :) De când visam la asta! Cel puțin de câteva luni, de când cumpărasem biletele și părea ceva concret! Un aer cald ne-a întâmpinat, ce bine, la Brașov, de unde veneam erau doar 15 grade, atunci, nici acum nu sunt mai multe. Cel puțin din acest punct de vedere, m-aș muta definitiv aici, sau într-o altă insulă.

Am ieșit din micuțul aeroport și ne-am dus la stația de taxiuri, am stat cca 20 minute până ne-a venit rândul. Costul a fost de 30 euro. Ne-a dus la vila noastră, unde ne-am instalat repejor, apoi am ieșit să depistăm pe unde e un minimarket de unde să ne luăm strictul necesar pentru micul dejun, am mers bineînțeles și la plajă, am văzut marea, liniștită, am tras cu ochiul să vedem cam la ce tavernă vom mânca în prima seară.

Prima zi, adică prima seară a trecut repede, am cunoscut împrejurimile aici în Perivolos, am depistat stația de autobuze, iar a doua zi, m-am sculat devreme, am văzut răsăritul pe balcon printre flori, am pregătit cafeaua și micul dejun pe care le-am servit în fiecare dimineață acolo pe balconul nostru atât de romantic.

La ora 9.30 eram deja în stație. Ne-am uitat peste orarul afișat, iar timpul avea să ne demonstreze că nu s-a prea respectat. Am vrut din prima zi să vedem, Fira și Oia. Parcă nu mai aveam răbdare. Costul busului până la Fira, 2.40 euro. Autobuzele sunt foarte moderne, curate, cu aer condiționat. Drumurile prin insulă sunt spectaculoase, șerpuitoare, destul de înguste pe alocuri, cu multe curbe. Am admirat terenurile cultivate cu viță de vie, în solul pietros, casele albe răsfirate pe ici pe colo. Iar pe măsură ce ne apropiam de capitală, se vedea Caldera pe stânga și căsuțele mici albe, cocoțate sus în zare.

Ca să fac o introducere geografică, dau unele detalii - se știe că Santorini face parte din grupul Cicladelor, o insulă vulcanică, formată după erupția din 1645 îen, iar în jurul ei mai sunt Thirasia și Aspronisi , iar celelalte două Nea Kameni și Palea Kameni , create ulterior după alte erupții. Dintre toate cea mai cunoscută este Thira , adică ceea ce știm noi sub numele de Santorini. Noi acum ne îndreptam spre capitala insulei Fira . Și aveam emoții. Era ca atunci când îți dorești mult de tot ceva și ți-e frică că nu se îndeplinește. Sau că nu va fi la înălțimea așteptărilor…

Și uite că ajungem ușor într-un oraș aglomerat, mie asta mi-a fost prima senzație. Autobuzul ne-a lăsat la terminal, aici am văzut orarele tuturor traseelor, pentru toate direcțiile. Nu știu cum e în sezon plin, în lunile iulie, august, dacă acum era așa de aglomerat. Și acum vorbesc despre străduțele din jurul stației. Abia după ce am luat-o încet în sus pe străduțe, lumea s-a mai răsfirat, am rămas numai noi turiștii...

Încă de departe am zărit Catedrala Mitropolitană Ortodoxă , am citit undeva o descriere ,,o poezie în alb”. Așa era. Frumoasă, distinsă, cu arcade delicate, ce impresionează, a fost construită în 1827, dar distrusă în mare parte și reconstruită după cutremurul din 1956. În curtea catedralei pietricele colorate, clopotnița impresionantă. Lângă clădire, pe trotuar, mulți turiști stăteau la umbră… lucru ce găsești rar pe insulă.

Însă odată ajunși acolo, pe partea cealaltă a drumului, e ea, Caldera , e marea, sunt clădirile înșirate, ne scapă involuntar un uau… și atunci realizez că de fapt e chiar ca în poze dacă nu mai frumos. Băncuțe cu fața la mare îmbiau la puțină odihnă sau contemplare...sau uimire... După primele impresii, începem să facem poze, la stânga, la dreapta, să se vadă și marea, totul... aș vrea să cuprind tot... Trepte înguste coboară spre restaurante, spre viluțe, dar văd că aproape toți au un reflex, de a se opri, de a nu merge mai departe. Parcă nu ai vrea să le violezi intimitatea.

Așa că o pornim înspre nord, pe alei, mă minunez de acele portițe mici, către nimic ar părea, numai că nu e așa, dincolo sunt scări... clădiri, alte clădiri, terase, piscine, mai mari sau mai mici, șezlonguri la soare... Mergem mai departe. Magazine multe, cu bijuterii frumoase și scumpe, cu haine, multe souveniruri, pălării colorate, cafenele, baruri, cam pustii la ora 10 când am ajuns noi acolo. Acoperișuri albe, drepte sau rotunjite, scări vopsite în alb sau gri, cu vopsea lucioasă și ici colo câte o cupolă albastră a unei bisericuțe.

Fira este situată pe o stâncă de cca 260m, multe din casele tradiționale durează din perioada venețiană, parte au fost distruse de cutremur, altele au rezistat. Am cutreierat așa pe străzi, până am ajuns în partea veche a orașului, la zidurile vechii cetăți, am trecut pe lângă frumoasa Catedrală Catolică , ce contrastează cu restul clădirilor, prin culoarea caldă de piersică, în combinație cu un albastru deschis, dar și prin dimensiune. În interior cupola este de culoare mov, portocaliu și crem. Trecem și pe lângă Muzeul Megaron Gyzi , care adăpostește multe fotografii cu orașul Fira înainte de cutremur, dar și hărți ale insulei, precum și costume tradiționale.

Ar mai fi de văzut aici Muzeul Arheologic unde sunt multe obiecte descoperite în situl de la Akrotiri , despre care voi scrie într-un rw separat și Muzeul Thira Preistorică , cu dedicație pentru perioada antică. Sigur că cine dorește poate coborî în port, pe jos, cca 580 scări, dar mai ales poate urca cu măgărușul sau telecabina, ambele variante cu 5 euro de persoană. Am ales niște magneți de frigider, mici souveniruri, am făcut multe poze, am ales să mergem iar pe străduțele mici și înguste, pe trepte, care mie mi s-au părut destul de alunecoase, plus că erau puțin în pantă. Oricum zic că trebuie atenție pe unde calci, privirea îți fuge vrei nu vrei către o căsuță frumoasă, sau vreo portiță albastră, spre vreo floare colorată, ce decorează minunat albul strălucitor ce uneori parcă te orbește.

Este parcă de neînțeles cum s-a construit totul, pe stâncile ce ies din mare, negre, sau roșcate, din marea cea albastră… Și turiștii… mulți… foarte mulți asiatici, am văzut mulți tineri, probabil în luna de miere, probabil cea mai indicată insulă pentru asta, cea mai romantică, fotografiindu-se pe margini de zid, veseli și fericiți, cum altfel, dar am dat și peste ședințe foto cu mirese.

Fiind abia orele 13, ne-am gândit să mergem și în Oia. Am făcut deci cale întoarsă, trecând pe străduțele aglomerate, am ajuns și în Plateia Theotokopoulou , apoi ne-am dus la terminalul busurilor. Aici sunt chiar și două toalete, 50 cenți de persoană, atât de util în zonă. Călătoria spre Oia costă 1,80. Am urcat din nou în autocarul cu aer condiționat, admirând pe rând mai întâi Firostefani , apoi Imerovigli , abia apoi spectaculosul drum spre Oia . Cu serpentine impresionante, cu priveliști când de o parte când de alta de îți taie respirația, drumul durează cam 15 minute cu opririle de rigoare. În curând vedem în zare Oia . A se citi Iia, așa e pronunția în greacă. Ne aștepta, pe fiecare dintre noi. Maiestuoasă. Calmă. Albă.

(pentru Krisstinna- aici eu cred că e o Ea- ca o prințesă!)

Zic asta spre deosebire de nebunia de seară când vine lumea pentru apus. Coborâm în piața centrală, văd că lângă terminalul busurilor, mai jos e o parcare mare pentru cei care vin cu mașina. Și puțin mai departe pentru autocare. Și aici în stație este toaletă. Util. Am pornit și noi la drum, am ales o străduță, alta decât cea pe care se deplasa un grup de turiști nou apăruți. Nu-mi place să merg cu ei. Preferăm să mergem încet, nu cu valul, să ,,adulmec” încet fiecare clădire, floare, pisică. E tare greu să poți face o poză fără să ,,prinzi ” pe cineva nedorit. Sau să nu nimerești tu în vreuna din poze. E poate lucrul care mi-a displăcut aici. Multe magazine te întâmpină cu oferte multe și variate, de firmă, scumpe, bijuterii de lux, ceasuri, haine, foarte multe souveniruri, pentru toate gusturile, multe galerii de artă. Înaintăm în acest timp pe străduțe până ajungem în punctele cele mai înalte, de unde poți admira terasele caselor, balcoanele, restaurantele, aici mi s-a părut mult mai aglomerat ca în Fira. Am coborât și urcat foarte multe trepte, la un moment dat s-a auzit o strigare trebuia să ne ferim că trecea un măgar încărcat cu multe lăzi, ducând marfă la diverse terase. Am intrat într-un magazin că altfel nu aveam loc. Mi-era milă de bietul animal, dar am realizat că aici era singura modalitate de transport. Mi-a plăcut mult că zidurile caselor erau atât de frumos decorate cu multă bougainvillea, mușcate, cu tablouri, oferite spre vânzare, nelipsind din nici una o biserică cu cupola albastră. Și nici aici nu erau puține. Le vedeai în zare de departe, vopseaua lucea minunat în soare.

Am apucat spre stânga ajungând la zidurile vechiului castel venețian, Kastro , un loc atât de vânat de fotografi seara pentru apusuri. În margine pe bare, foarte multe lacăte, semn al iubirii veșnice probabil, de aici priveliștea era superbă. Marea cea albastră ne urmărea de jur-împrejur, ascultând parcă șoaptele noastre ale tuturor. Aici la ruinele vechiului castel am văzut o pereche frumoasă de miri, fericită și la început de drum. Am stat preț de câteva minute aici sus, admirând totul, natura darnică ce a făcut toate astea, liniștea din jur, vocile oamenilor, în atâtea limbi… Si totuși liniște… Parcă departe de lumea dezlănțuită … asta mi-a fost trăirea.

Din loc în loc, pe o margine de stâncă câte o moară de vânt, atât de mult fotografiate în toate imaginile cu Santorini, azi transformate unele în vile de locuit sau restaurante. Am mers înapoi pe alei, apucând-o ușor în cealaltă parte, spre dreapta, am trecut pe lângă scările care coboară spre port, spre Plaja Ammoudi . Se spune că sunt 235. Am văzut că sunt numerotate. Am văzut căsuțe, mici, ca de poveste și multe bisericuțe. Se spune despre Santorini că ,,sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați”

Chiar am citit pe net că 70% din populația de cca 14 000 sunt femei. Și un amănunt pe care am uitat să-l spun la cazare, apa ce curge la robinet este sărată, destul de ciudat mai ales când te speli pe dinți.

Dar acum revenind la Oia spun că mi-a plăcut mai mult decât Fira, nu știu de ce… așa am simțit.

Cine vrea poate vizita Muzeul Maritim , sau Moara de Țesut , unde se găsesc și de vânzare multe produse și țesături tradiționale. Am stat și m-am gândit dacă m-aș putea acomoda acolo, în acele locuințe mici, atârnând parcă deasupra mării, nu știu, poate o zi, două, pentru priveliștea care ți se înșiră în fața ochilor, pentru marea calmă și albastră… Nu știu… oricum, de văzut trebuie văzut, este unic, e o experiență. Am cutreierat așa pe străzi, sau să zic pe trepte, am făcut o grămadă de poze, pentru că am avut senzația că totul trebuie imortalizat, pentru o viață… Fiecare gărduț, gemuleț, portiță, căsuță, fiecare avea câte o terasă, cu canapele mici dar confortabile, cu flori decorative, cu perne peste perne, albe, evident, piscine mai mari sau mai mici, cu apă bleu, în care se oglindeau razele soarelui. Toate aceste case sunt construite pe stânca abruptă, a calderei, în niște nișe, multe refăcute după puternicul cutremur din 1956. Se spune că acestea erau casele celor mai săraci, pe vremuri, iar cele mari au fost ale bogătașilor. Am mers încet-încet înapoi spre stație de autobuze, de data aceasta pe o altă parte față de cea pe care venisem așa că am ajuns în mica piațetă de lângă catedrală – Panagia Platsani , dedicată Imnului Akathist al Sfântului Theotokos. Ne-am oprit apoi la o cafenea să ne răcorim și să ne tragem sufletul la puțină umbră. Recunosc prețurile cam măricele aici, o bere Mythos 4,50, un fresh de portocale 5 euro.

Vreau să remarc un lucru de care mi-am dat seama abia acum scriind aici, pe toată insula am văzut foarte puțini copii, cel puțin ai turiștilor, dar e firesc, nu, Santorini e insula îndrăgostiților, copiii, aici se fac, nu? :)

Data viitoare vom urca pe munte, la Thira antică, dacă vreți urmați-mă!

Și pentru ca lecturarea să fie mai plăcută, rog webmaster să atașeze

youtu.be/qakxAUI3-7c

Mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de maryka in 19.06.2017 21:26:21

Validat / Publicat: 20.06.17 06:24:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA.
VIZUALIZĂRI: 3567

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  42950 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de maryka? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[20.06.17 06:23:43]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[20.06.17 06:44:30]
» mesaj pers

   @maryka:

   O frumoasa lectura la prima ora, la cafea si distractiv, am fost cu primul vot! Si felicitari pentru vacanta frumoasa de anul acesta, sa ai parte de o repetare a ei.

   Mi-a placut incheierea, putini copii acolo pe insula!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cris
[20.06.17 07:14:43]
» mesaj pers

   @maryka: Frumoasă plimbare am făcut la cafeaua de dimineață, înainte să plec la birou.

   Mi-a plăcut totul, iar pozele sunt extraordinar de frumoase.

   Îți doresc să ai parte în continuare de cât mai multe vacanțe de vis în Grecia şi nu numai. :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[20.06.17 07:34:06]
» mesaj pers

   @maryka: Pot spune doar atât: superb! Restul se-nţelege de la sine, ştii că-mi sunt pe plac articolele tale, iar când într-acestea mai este vorba şi de Grecia, totul devine şi mai atractiv. Îmi pare bine că mi-am început dimineaţa cu un asemenea review, sper să mă ajute să am o zi uşoară. Îl savurez odată cu cafeaua sorbită încet, iar pozele m-au dat gata. Felicitări!

   O zi frumoasă îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[20.06.17 07:49:17]
» mesaj pers

   @maryka: Îmi amintesc că în 1991, când am ajuns pentru prima oară în Grecia, am cumpărat din Salonic un calendar care avea pe copertă o imagine din Santorini cu case albe și acoperișuri și obloane albastre. Mi-am zis atunci că poza era trucată: o zugrăveală de un alb atât de imaculat nu există, albastrul acoperișurilor era prea... albastru și marea nu putea avea o nuanță de smarald atât de puternică.

   Evident, în anii care au urmat m-am convins că realitatea întrece uneori orice imaginație, iar fotografiile tale, acompaniate de un text generos în detalii și simțiri, nu au făcut decât să mi-o confirme.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[20.06.17 08:01:28]
» mesaj pers

   @webmaster45:

   Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 09:28:30]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Mulțumesc frumos! Mi-a plăcut tare mult, m-am gândit să nu fiu dezamăgită, dar a fost poate peste așteptări. Sper să mi se îndeplinească partea cu repetarea ei. Despre copii pur și simplu atunci mi-am dat seama. Sunt foarte mulți tineri, dar în aceeași măsură sunt și cupluri mai în vârstă, la fel de îndrăgostiți.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maryka
[20.06.17 09:41:43]
» mesaj pers

   @Cris:

   Mulțumesc! Nu știu dacă ți-am schimbat ideea despre ciclade, măcar puțin, poate mai încolo, pe parcurs, oricum eu continui să aduc argumente pentru o vacanță aici. Sigur că nu e așa de verde precum Thassos sau Skiathos, dar compensează prin altele. Trebuie doar să le descoperi! Poate atunci surpriza va fi mai mare. Și unde mai e și romantism, e și multă iubire...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[20.06.17 09:45:42]
» mesaj pers

   @irinad:

   Mulțumesc, mă bucur că pot face cuiva ziua mai frumoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 09:49:41]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Mulțumesc frumos pentru aprecieri. Aveam și eu o teamă, că nu e totul chiar așa cum se vede în poze, ba nu, totul e mai frumos pentru că ești acolo. E chiar așa, un alb atât de alb, încât te dor ochii, nu am putut nicicum să stau fără ochelarii de soare. Cerul atât de albastru, apa la fel, iar cupolele bisericilor luceau în soare...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran
[20.06.17 10:02:14]
» mesaj pers

   Inspirat titlu. Dupa ce-am vazut si pozele mai ca imi venea sa-mi iau rucsacul si sa plec acolo.

   Vacante frumoase in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 10:08:31]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Mulțumesc. Rucsacul trebuie să fie pregătit tot timpul, niciodată nu se știe! Vacanțe frumoase în această vară!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[20.06.17 11:55:49]
» mesaj pers

   @maryka: o insula de vis... pozele tale, absolut superbe imi trezesc reverii albe si albastre, nu-mi vine sa cred ca am pus si eu piciorul pe acolo, pescuind cu mare frica peisajele ametitoare... am lecturat cu placere impresiile tale... vacante minunate in continuare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 12:25:46]
» mesaj pers

   @mireille:

   Mulțumesc frumos. Mă bucur că am putut stârni amintiri plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cris
[20.06.17 12:37:18]
» mesaj pers

   @maryka: Hmmm, când e vorba de Grecia sunt foarte ușor de convins, deci categoric tu ai reușit. Deși aș spune că nu, ca să ne povestești cât mai mult. :*

   Chiar dacă nu este o insulă verde, compensează clar cu altceva, nu mă mai satur să privesc fotografiile tale. Îmi plac casele, îmi plac bisericuțele și îmi plac florile frumoase care sunt peste tot. Nu mă îndoiesc că voi fi încântată.

   Acum, dacă mai spui și că:

Și unde mai e și romantism, e și multă iubire...
, mi se pare locul perfect pentru a sărbători o aniversare rotundă care se apropie. :*

   Taaare mult m-au încântat pozele tale, Maryka, atât de tare încât visez în loc să lucrez. Următorul review îl voi citi dimineața, dar pozele le voi privi după ce ajung acasă, altfel sunt periculoase, predispun la visare:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[20.06.17 13:07:41]
» mesaj pers

   @Cris:

   Mulțumesc. Mă bucur că am schimbat cel puțin o părere. Iar locul e ideal pentru a sărbători o astfel de aniversare! Lucrez la următorul articol, n-o să fie așa de romantic, e cu mai multă istorie, mai mult sport, dar seria continuă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[20.06.17 15:38:01]
» mesaj pers

   @maryka::*

   Sunt la metrou, am poposit un picuț pentru a îți savura literele.

   Superb, minunat!

   El, alb, cu arome senzuale...

   Exact așa l-ai perceput.

   Am citit pe nerăsuflate, pozele nu le pot vedea acum, sper ca diseară să-mi răsfăț ochii.

   Acum... am râs, am lăcrimat, am oftat. Oia, o prințesă fără de care printul nu ar fi destul de EL.

   Interesantă partea cu copiii dar și cea cu bărbații.

   Soțul meu îmi spune: dacă vom ajunge acolo, eu pe măgar nu urc, trepte nu vreau, stânci nu escaladez. :)

   Noi nu mai suntem tineri, dar aș alege Santorini pentru suflet și vise, reumatismul a luat locul romantismului:(

   "Sunt mai mulți măgari decât bărbați" -ești adorabilă!

   Felicitări, aștept continuarea:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ANILU
[20.06.17 15:55:43]
» mesaj pers

   @maryka: Plimbându-mă cu tine prin Santorini am constatat (dacă mai era nevoie) că totul este mai real decât realitatea, dacă mă pot exprima aşa...

   Ascultând şi melodia, deja visez... la mare, la soare, la acele flori greceşti (Irina ştie...) cărora îmi este greu să le pronunţ numele, dar cred că nu asta contează...

   ... mi-am umplut sufletul de bucurie şi de multă iubire, îmi curg lacrimile... de emoţie... de fără cuvinte... asta simt în momentul ăsta.

   Crede-mă sunt un pic bulversată, mi-a plăcut fooooooooarte mult toată plimbarea ta, iar pozele sunt superbe.

   Voi care aţi fost la început de iunie, cum ţi s-au părut acele căsuţe, portiţe, ferstre, trepte, etc. proaspăt vopsite sau văruite? . Pentru că aşa ai senzaţia că sunt vopsite an de an.

   Aştept continuarea.

   Felicitări.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[20.06.17 16:59:08]
» mesaj pers

   @maryka: Frumoasă vacanța ta în această insulă minunată! Și din poze cred că a fost o bucurie pentru inimă și pentru suflet.

   Să ai parte mereu de așa locuri de vis!

   "Albul de Santorini" și albastrul cerului ce poate fi mai frumos...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[20.06.17 17:13:12]
» mesaj pers

   @maryka: Hai că n-am răbdat... :D

   Frumos albastrul ăsta :p, frumos și ”albul”, melodia mi-a făcut pielea de găină-frumos și cântărețul;). pozele superbe, prințesa e minunată, ai avut dreptate, nu trebuie să-l las pe „EL” să aștepte prea mult :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 20:20:02]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mă bucur că ți-a plăcut așa mult! Eu zic că trebuie făcute planuri, astfel încât nici El nici Ea să nu aștepte prea mult! Întotdeauna combinația lor e așa frumoasă! Ca și culorile alb și albastru. Așa e și insula- jumătate albă, delicată iar cealaltă mai dură, cu multă piatră, respectiv munte și neagră-aici mă refer la lunga plajă neagră. Așa e și viața cu bune și rele. Iar ceea ce vedem noi azi acolo e rezultatul unei imense calamități. Voi scrie în rw viitor despre asta. Dar azi ochii și sufletul se bucură de acel loc minunat și unic în lume.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic
[20.06.17 20:21:26]
» mesaj pers

   @maryka:

Avionul a aterizat puțintel cam dur, dar ce mai conta? Am ajuns în Santorini!

   În septembrie, anul trecut, când am ajuns și noi în Santorini (o excursie de o zi cu plecare din Creta), ghidul local care ne-a preluat la coborârea de pe ferry ne-a spus: "Dacă veniți la Santorini cu avionul e bine să aveți costumele de baie pe dumneavoastră. Este posibil să faceți o baie neprogramată". În gluma lui - constat - era și o doză de adevăr. Pista fiind mică, aterizarea se face mai brusc.

   Trecând peste asta, mă bucur că ați avut o vacanță frumoasă în minunata insulă Santorini. Articolul tău demonstrează cu prisosință că ai savurat Santorini ca pe o delicatesă de mare preț. Pozele sunt minunate și cu siguranță măcar una dintre ele va fi în curând fotografia zilei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[20.06.17 20:32:07]
» mesaj pers

   @ANILU:

   Mulțumesc mult! O! Da. Albul e atât de alb. Acum la început de sezon se spune că se văruiește proaspăt. Se vopsesc scările. Cupolele bisericilor. Mai sunt și unele mai neîngrijite dar mai puțin. Am citit că reîmprospătarea e și din cauză că apa ploii când e... este captată știut fiind faptul că insula nu are surse de apă. Ce să zic? Pe lângă toate astea pe mine m-a fascinat construcția caselor în sine. În unele locuri abia încăpeam două persoane pe aceeași treaptă sau alee. Săracii măgari, cât au trebuit să care?

   O vară frumoasă și fie să vină vacanța mai repede!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- maryka
[20.06.17 20:44:03]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Mulțumesc frumos! Tocmai de aceea nu am fost anul trecut din Creta pentru că visam demult să facem un sejur aici. Și merită din plin. Pentru că pe lângă El și Ea cum ne imaginăm eu și Krisstinna, mai sunt locuri superbe. Voi povesti despre ele.

    O vară frumoasă cu călătorii cât mai plăcute oriunde ar fi ele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- marius gaudi
[20.06.17 22:00:28]
» mesaj pers

   Tare frumos povestit, superbe pozele, o insula care nu are cum sa lipseasca din palmaresul oricarui turist.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[20.06.17 22:22:42]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Mulțumesc frumos! Albul și albastrul fac ,,treabă” bună împreună, iar nouă ne încântă privirile, ne bucură sufletul! Mă bucur că și eu la rândul meu, prin scrierile și pozele mele v-am făcut părtași la aceste frumuseți! Mi se pare firesc să dau mai departe ce am primit !

   Vacanțe cât mai frumoase în locuri însorite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- maryka
[20.06.17 22:26:31]
» mesaj pers

   @marius gaudi:

   Mulțumesc frumos, așa este, e un loc care cu siguranță trebuie văzut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[27.06.17 13:14:53]
» mesaj pers

   @maryka: Cele mai recente articole ale tale am reusit, binenteles ca neintentionat, sa le sar. Acum insa sunt hotarata sa ajung la zi cu ele.

   M-am uitat intai la poze si mi s-au parut extraordinare incat aveam senzatia ca articolul nu mi-ar mai fi spus nimic.

   Citind insa si articolul am descoperit frumusetea ta ingemanata cu frumusetea locurilor.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- maryka
[28.06.17 10:55:21]
» mesaj pers

   @mishu:

   Mulțumesc! Mă bucur că ați reușit șă le citiți, mulțumesc de vizită și voturi, mi-a făcut mare plăcere să împărtășesc cu alții frumusețile văzute. Mai pregătesc câteva articole, pentru că insula are multe de oferit, trebuie doar să le descoperi! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [24.10.19 06:18:40]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[60] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2017] Fira, albă și frumoasă. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866212">Şterge vot</a></div><span id="v9866212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2017] Fira, albă și frumoasă.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2017] Oia, la fel de cuceritoare. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866213">Şterge vot</a></div><span id="v9866213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2017] Oia, la fel de cuceritoare.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2017] Fira, fără cuvinte... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866216">Şterge vot</a></div><span id="v9866216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2017] Fira, fără cuvinte...
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2017] Oia, nițel mai colorată... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866219">Şterge vot</a></div><span id="v9866219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2017] Oia, nițel mai colorată...
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2017] Un zoom către plaja Ammoudi, vedere din Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866221">Şterge vot</a></div><span id="v9866221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2017] Un zoom către plaja Ammoudi, vedere din Oia.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2017] Oia, Caldera, marea... -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866223">Şterge vot</a></div><span id="v9866223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2017] Oia, Caldera, marea...
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2017] Curtea Catedralei Ortodoxe din Fira -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866226">Şterge vot</a></div><span id="v9866226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2017] Curtea Catedralei Ortodoxe din Fira
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2017] Fira- cu străduțele în trepte. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866227">Şterge vot</a></div><span id="v9866227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2017] Fira- cu străduțele în trepte.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2017] O superbă străduță în Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866229">Şterge vot</a></div><span id="v9866229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2017] O superbă străduță în Oia.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2017] V-ar plăcea să leneviți acolo? Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866230">Şterge vot</a></div><span id="v9866230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2017] V-ar plăcea să leneviți acolo? Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2017] Oia, cu bisericuțe cu cupole albastre -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866231">Şterge vot</a></div><span id="v9866231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2017] Oia, cu bisericuțe cu cupole albastre
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2017] Printre flori... Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866232">Şterge vot</a></div><span id="v9866232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2017] Printre flori... Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2017] Și vine un soi de ceață dinspre mare-Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866233">Şterge vot</a></div><span id="v9866233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2017] Și vine un soi de ceață dinspre mare-Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2017] Oia și treptele spre port. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866234">Şterge vot</a></div><span id="v9866234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2017] Oia și treptele spre port.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2017] Catedrala Catolică Sfântul Ioan din Fira. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866235">Şterge vot</a></div><span id="v9866235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2017] Catedrala Catolică Sfântul Ioan din Fira.
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2017] Poftiți la souveniruri... Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866236">Şterge vot</a></div><span id="v9866236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2017] Poftiți la souveniruri... Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2017] Și veselă culoare-Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866237">Şterge vot</a></div><span id="v9866237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2017] Și veselă culoare-Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2017] Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Fira -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866238">Şterge vot</a></div><span id="v9866238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2017] Catedrala Ortodoxă Mitropolitană din Fira
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2017] Oia, cupole albastre și albe -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866239">Şterge vot</a></div><span id="v9866239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2017] Oia, cupole albastre și albe
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2017] O cupolă frumoasă unde stăteam la rând să facem poze-Oia -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866240">Şterge vot</a></div><span id="v9866240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2017] O cupolă frumoasă unde stăteam la rând să facem poze-Oia
foto maryka [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2017] Miri fericiți la ruinele castelului venețian din Oia. -- foto by <b>maryka</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av866241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv866241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=866241">Şterge vot</a></div><span id="v9866241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(866241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f866241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e866241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2017] Miri fericiți la ruinele castelului venețian din Oia.
foto maryka [19.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[60] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.145473957062 sec