78358 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Schitul Vovidenia

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.06.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Schitul Vovidenea - Vânători Neamţ


Urmare de aici

Zona Vânători-Neamţ este una ofertantă în privinţa obiectivelor turistice. Cele mai renumite sunt mănăstirea Neamţului şi Rezervaţia de Zimbri. Despre acestea am scris în alte articole. Astăzi o să scriu despre un obiectiv, foarte drag scriitorului Mihail Sadoveanu, despre schitul Vovidenia.

Chiar dacă are o vechime de câteva secole, schitul a stat mereu în umbra mănăstirii Neamţului. Nu ştiam de existenţa sa, dar când am vizitat Casa Memorială Mihail Sadoveanu, ghidul ne-a povestit puţin şi despre schit şi aşa l-am descoperit.

Schitul Vovidenia se află în localitatea Vânături – Neamţ (la 15 kilometri de Târgu Neamţ), pe strada Mihail Sadoveanu iar parcarea de lângă schit are următoarele coordonate GPS: N – 47.256469 şi E – 26.208412. Ca să ajungeţi la schit în drumul spre mănăstirea Neaţului, în dreptul Seminarului teologic viraţi la stânga şi după câteve sute de metri ajungeţi la destinaţie. Drumul până la schit este asfaltat.

Noi am ajuns la schit direct din curtea casei lui Mihail Sadoveanu, pe drumul pe care îl folosea şi acesta pentru a ajunge la schit. Primul lucru care ne-a impresionat a fost liniştea care era aici, apoi curăţenia. Poate această linişte la făcut pe Sadoveanu să iubească schitul.

Înainte de a pătrunde în interiorul bisericii să vă spun câte ceva despre istoria schitului. În acest loc a existat un schit din lemn care purta numele Slătiorul, dat după numele pârăului care curge în apropiere, încă din anul 1686. Unul dintre călugării care au crescut la acest schit, pe nume Ioanichie, a ajuns episcop de Roman. El nu a uitat de unde a plecat şi se hotărăşte să clădească o altă biserică la schit. Astfel între 1748-1749 acesta ridică o nouă biserică, tot din lemn. Vechea biserică nu a fost dărâmată. Noua biserică a fost sfinţită de însuşi episcopul Ioanichie şi a primit hramul ˝Intrarea în Biserică a Maicii Domnului˝ sau popular Vovidenia. În timp, datorită intemperiilor biserica este afectată. Atunci s-a luat hotărârea să se construiască o nouă biserică din piatră. Între anii 1849-1857 s-a clădit actuala biserică, din piatră, pe locul bisericii din lemn a lui Ioanichie. Biserica nouă şi-a păstrat vechiul hram, Vovidenia.

Revenind în zilele noastre, din parcare, ca să ajungi la biserică trebuie să treci poarta domeniului, apoi trecem pe lângă chiliile călugărilor care sunt recet renovate şi arată bine. Aici se află şi bucătăria, precum şi trapeza. Se spune că într-una din vechile chilii a locuit o vreme şi Mihail Sadoveanu, împreună cu un călugăr. Înspirat de viaţa călugărului, Mihail Sadoveanu a scris cartea ˝Demonul tinereţii˝.

Biserica schitului este aproape în întregime albă, are doar trei picturi pe peretele de la intrarea în biserică şi una pe peretele din spatele altarului. Una dintre picturile din faţă prezintă hramul bisericii. Biserica este puţin diferită faţă de celelalte din zonă. Deosebirea este dată de faptul că Vovidenia are 5 turle, câte una în cele 4 colţuri şi una centrală. Înainte de a întra în biserică am admirat Paraclisul. Acesta a fost construit între 1970-1980 şi are hramul ˝ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena˝.

Biserica este formată din pronaos, naos şi altar. Este construită în stil neoclasic. Interiorul are o pictură viu colorată ce reprezintă şcene biblice şi şcene din viaţa monahală din ţara noastră. Pictura a fost realizată între 1968-1969 de către pictorul Constantin Călinescu, în tempera. Catapetesma altarului este din vremea episcopului Ioanichie şi provine de la biserica ctitorită de el şi se spune că a fost făcută la mănăstirea Neaţului. Amvonul biserici este tot de la vechea biserică a lui Ioachimie. În biserică se află mai multe icoane, unele cu o vechime de peste 100 de ani. Tot aici sunt expuse părţi din moaştele a mai multor sfinţi creştini.

În curtea schitului se află turnul Clopotniţă. Clopotul care bate în turn are o vechimede peste 300 de ani este confecţionat din bronz şi cântăreşte 150 kilograme.

Dacă tot suntem în curte să vă spun că aceasta abundă de flori multicolore. Cei mai frumoşi sunt trandafirii. Aici se află şi un foişor în mijlocul căruia se află o fântână. Pentru cei care doresc să aprindă o lumânare se află şi un loc special amenajat pentru acest scop.

Liniştea este apăsătoare în acest loc. Am stat pe o bancă, în curtea schitului, şi în afara de ciripitul păsarilor nu se auzea aproape nimic. Călugării, căci este un schit de călugări, umbau dintr-o parte în alta, îşi făceau treburile, dar totul se petrecea în linişte.

După vreo 10 minute de odihnă pe bancă am plecat mai departe în excursia noastră. Dacă aveţi drum prin această minunată zonă a ţării vă invit şă vizitaţi şi acest schit, aici găsiţi liniştea pe care o căutăm în zonele în care trăim.

Vă doresc vacanţe plăcute.

---
Impresii încărcate de zlatna in 19.06.2017 10:23:56

Validat / Publicat: 19.06.17 11:53:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 625


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[19.06.17 13:45:34]
» mesaj pers

   @zlatna:

   La putin timp dupa vizita ta acolo am fost si noi. Am fost la Vovidenie dar nu am reusit sa vizitam casa M Sadoveanu, nu era nimeni prin jur si nici la telefon nu a raspuns cineva.

   Legatura lui Sadoveanu cu acele locuri este mult mai adanca si controversata, scriitorul se pare ca a avut o misiune prin zona si apoi a beneficiat de avantajele oferite nu de calugarii simpli ci de inaltii prelati.

   Vovidenia este superba, mi-a placut desi n-am avut mult timp liber sa ascultam linistea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- zlatna
[19.06.17 14:35:52]
» mesaj pers

   @elviramvio: Păcat că nu a răspuns nimeni la telefon. E foarte frumoasă casa M. Sadoveanu. Noi am avut noroc, ne-a răspuns la telefon un tânăr şi în 5 minute a venit şi ne-a deschis, iar după noi au mai venit şi alţi turişti.

   Noi am avut timp şi am stat să ascultăm liniştea şi să ne bucurăm de ea. Deşi uneori prea multă linişte nu e bună.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[19.06.17 14:40:21]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Nu am uitat ce am promis, maine sau mai sigur poimaine ma bag in punga cu dovezi... financiare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[19.06.17 15:23:56]
» mesaj pers

   @elviramvio: Ok. Mulţumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.06.17 15:54:19]
» mesaj pers

   @zlatna: Am vizitat și noi această zonă în urmă cu aproximativ un an de zile și ne-au plăcut mult atât obiectivele turistice, cât şi cadrul natural care te îndeamnă practic la visare. Am mers la Muzeul Memorial „Mihail Sadoveanu” şi, din cerdacul larg al casei memoriale, am putut admira schitul Vovidenia. Din păcate, în trecere fiind, nu am mai călcat pragul lăcaşului de cult, însă îmi aduc aminte bine de imaginea ierbii cosite şi strânse în căpiţe mici pe pajiştea din vecinătatea schitului sau de brazii care mărginesc aleea din curtea muzeului.

   Când vom reveni în Ţinutul Neamţului, vom vizita schitul Vovidenia şi atunci voi reciti, cu siguranţă, articolul tău! Felicitări pentru această prezentare! Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[19.06.17 16:12:23]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Mulţumesc pentru aprecieri.

   Prin 2008 sau 2009 am vizitat mănăstirea Neamţului, dareram pe fugă şi nu am oprit la casa M. Sadoveanu iar de schit nu auzisem. Anul trecut am vrut neaparat să vizităm casa M. Sadoveanu, din curtea casei am văzut schitul şi atunci ne-am hotărât să-l vizităm. Aşa am descoperit oaza de linişte.

   Când mai treceţi prin zonă puteţi trece o jumătate de oră pe la schit.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Michi
[19.06.17 22:00:53]
» mesaj pers

   Citit, votat, nimerit superbonus.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[19.06.17 23:21:00]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumesc frumos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] parcarea de lângă schit -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865913">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865913"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865913">Şterge vot</a></div><span id="v9865913" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865913)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865913Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865913MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] parcarea de lângă schit
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] poarta de la intrarea pe domeniul schitului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865914">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865914"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865914">Şterge vot</a></div><span id="v9865914" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865914)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865914Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865914MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] poarta de la intrarea pe domeniul schitului
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] drumul ce duce spre biserica schitului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865915">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865915"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865915">Şterge vot</a></div><span id="v9865915" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865915)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865915Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865915MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] drumul ce duce spre biserica schitului
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Schitul Vovidenia văzut din curtea casei lui Mihail Sadoveanu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865916">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865916"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865916">Şterge vot</a></div><span id="v9865916" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865916)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865916Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865916MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Schitul Vovidenia văzut din curtea casei lui Mihail Sadoveanu
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] biserica şi turnul clopotniţă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865917">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865917"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865917">Şterge vot</a></div><span id="v9865917" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865917)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865917Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865917MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] biserica şi turnul clopotniţă
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] pe aici se intră la chiliile călugărilor -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865918">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865918"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865918">Şterge vot</a></div><span id="v9865918" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865918)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865918Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865918MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] pe aici se intră la chiliile călugărilor
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] faţada laterală a bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865919">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865919"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865919">Şterge vot</a></div><span id="v9865919" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865919)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865919Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865919MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] faţada laterală a bisericii
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] aşa arată chilile renovate -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865920">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865920"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865920">Şterge vot</a></div><span id="v9865920" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865920)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865920Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865920MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] aşa arată chilile renovate
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] foişorul din curtea schitului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865921">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865921"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865921">Şterge vot</a></div><span id="v9865921" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865921)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865921Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865921MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] foişorul din curtea schitului
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] locul unde se pot aprinde lumânări -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865922">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865922"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865922">Şterge vot</a></div><span id="v9865922" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865922)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865922Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865922MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] locul unde se pot aprinde lumânări
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] pictură de pe faţada bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865923">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865923"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865923">Şterge vot</a></div><span id="v9865923" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865923)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865923Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865923MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] pictură de pe faţada bisericii
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] pictură de pe faţada bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865924">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865924"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865924">Şterge vot</a></div><span id="v9865924" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865924)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865924Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865924MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] pictură de pe faţada bisericii
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] o scurtă istorie a bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865925">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865925"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865925">Şterge vot</a></div><span id="v9865925" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865925)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865925Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865925MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] o scurtă istorie a bisericii
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] catapeteasma este de la vechea biserică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865926">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865926"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865926">Şterge vot</a></div><span id="v9865926" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865926)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865926Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865926MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] catapeteasma este de la vechea biserică
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865927">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865927"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865927">Şterge vot</a></div><span id="v9865927" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865927)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865927Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865927MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865928">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865928"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865928">Şterge vot</a></div><span id="v9865928" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865928)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865928Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865928MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865929">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865929"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865929">Şterge vot</a></div><span id="v9865929" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865929)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865929Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865929MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] pictura interioară a bisericii Vovidenia
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2016] partea din faţă a bisericii Vovidenia -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865930">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865930"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865930">Şterge vot</a></div><span id="v9865930" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865930)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865930Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865930MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2016] partea din faţă a bisericii Vovidenia
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] în foişor se află o fântână -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865931">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865931"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865931">Şterge vot</a></div><span id="v9865931" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865931)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865931Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865931MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] în foişor se află o fântână
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] în turnul clopotniţă se află un clopot vechi de 300 de ani -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865932">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865932"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865932">Şterge vot</a></div><span id="v9865932" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865932)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865932Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865932MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] în turnul clopotniţă se află un clopot vechi de 300 de ani
foto zlatna [19.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] în curtea schitului erau mulţi trandafiri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 19.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av865933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv865933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=865933">Şterge vot</a></div><span id="v9865933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(865933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f865933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e865933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] în curtea schitului erau mulţi trandafiri
foto zlatna [19.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.486523866653 sec