ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 7 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Excursie de o zi la Gura Portiței

TIPĂREȘTE URM de aici

Mulți dintre noi spunem că există acele locuri unde ar fi frumos să ajungi ”măcar o dată-n viață”. Ei bine, locului pe care l-am vizitat la începutul acestei săptămâni i se potrivește foarte bine această sintagmă (așa credem noi). Duminică seara am ajuns la Jurilovca, alegând să petrecem noaptea în campingul de la marginea satului. După ce am instalat cortul, am ieșit la plimbare prin împrejurimi, apoi am mers în sat. Acolo, am coborât către micul port al acestei localități, urmărind să aflăm detalii despre posibilitățile de a face vreo plimbare cu barca sau cu vreun vaporaș a doua zi.

I. Portul de la Jurilovca este destul de mic. În stânga există câteva locuri de parcare, iar privirea îți este imediat atrasă de hotelul plutitor Bella Marina care domină vizual această parte a portului. În zona centrală o alee pietonală se prelungește printre șalupele aflate de o parte și de alta. Există acolo câteva bănci pentru cei care doresc să se relaxeze, iar de pe pontonul de lemn se poate pescui, în așteptarea unei capturi de poveste. Zece-cincisprezece minute, cât timp ne-am plimbat noi pe acolo, doar un peștișor s-a predat unui pescar răbdător.

În zona centrală, lângă strada care coboară în port, se află un chioșc ce adăpostește un automat de unde se pot procura permise de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

În față și în partea dreaptă, zona este înconjurată de gard, acolo fiind amenajată o parcare încăpătoare cu plată (5 lei/zi). Cei care aleg să plece spre Gura Portiței își pot lăsa mașinile în acel loc. Am văzut un paznic căruia i-am cerut câteva informații cu privire la posibilitatea de a ajunge la Gura Portiței, un loc despre care citisem, însă unde nu ajunsesem până atunci. Acel bărbat ne-a spus că în fiecare zi există trei curse cu vaporașul de la Jurilovca spre Gura Portiței, prima fiind la ora 09.00, apoi la ora 14.00 și seara la ora 18.00. Pentru că cei care ajung acolo trebuie să se mai și întoarcă, curse pe ruta Gura Portiței – Jurilovca pleacă la următoarele ore: 12.00,16.00 și 20.00.

În ceea ce privește tarifele pentru transportul cu vaporul, un adult plătește 30 de lei/tur și 60 lei/tur-retur. Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate la transport.

După ce am aflat toate aceste informații, ne-am hotărât ca a doua zi să vizităm și noi Gura Portiței. Fiind și ultima zi a weekendului prelungit de Rusalii, ne-am gândit să plecăm cu vaporul de la ora 09.00, urmând să ne întoarcem la ora 12.00 sau, cel târziu, la ora 16.00 pentru a putea pleca apoi spre casă.

II. Plecarea spre Gura Portiței – A doua zi ne-am trezit devreme și am împachetat cortul, ajungând după câteva minute în portul Jurilovca. Era aproximativ 8.30 când ne-am prezentat în fața ghișeului unde am plătit transportul tur-retur spre/de la Gura Portiței. Am achitat în total 125 de lei (transport pentru doi adulți + 5 lei parcare). Doamna de la ghișeu a fost drăguţă - pentru cel mic nu ne-au fost solicitați bani de transport; deasemenea, ne-a spus că, atunci când ajungem la Gura Portiței, trebuie să mergem la recepția complexului și să facem programare la cursa pe care o alegem pentru plecare. Aceste programări se fac, de obicei, cu minimum două ore și jumătate / trei ore înainte de plecare. Totodată, ne-a mai spus că pentru cursa înapoi de la ora 12.00 nu ar mai fi locuri în acea zi, așadar vaporul de la ora 16.00 ar fi varianta mai sigură de întoarcere pentru noi. Am fost de acord cu tot ceea ce ni s-a spus, așa că am primit bonul fiscal care făcea dovada plății, apoi am intrat cu mașina în parcare. Există câteva locuri acoperite, însă toate erau ocupate, așa că am parcat în partea dreaptă a curții, în plin soare.

Am luat cu noi o sacoșă de plajă cu niște ronțăieli pentru cel mic, o sticlă de 1,5 litri cu apă și o doză de suc, papuci de plajă, o cremă, prosop, un cearceaf și câte o bluză de trening. Știam că pe vaporaș ar fi cam rece în zilele când bate vântul pe lacul Golovița și nu am greșit deloc. Imediat ce am ieșit din zona portului în spațiul deschis al lacului, a trebuit să ne îmbrăcăm pentru că era destul de rece, iar curentul era puternic. Așadar, luați și o haină mai groasă, pentru orice eventualitate!

Vaporul cu care am traversat este o ambarcațiune destul de mică și suficient de leneșă cât să te facă la un moment dat să te întrebi dacă mai ajungi la Gura Portiței în ziua respectivă. Botezată ”Crapina”, nava ne aștepta cuminte la cheiul din port, lângă o salcie. Ambarcațiunea are 28 de locuri pe scaun (câte patru scaune pe rând), o prelată albastră oferind adăpost pasagerilor. Bagajele voluminoase (la noi nu a fost cazul) se transportă în ”burta” ambarcațiunii.

Am luat loc pe la jumătatea navei și am așteptat cuminți să treacă și cele aproximativ 20 de minute rămase. Chiar înainte de plecare a mai venit un grup de turiști, astfel încât locurile de pe vaporaș s-au ocupat în totalitate.

Și iată că motorul navei a pornit, iar în câteva minute am parcurs canalul înconjurat de stuf care ne-a scos pe lacul Golovița. Așa cum vă spuneam mai devreme, am simțit imediat curentul aspru de pe lac care ne-a făcut să îmbrăcăm bluzele de trening. Traseul este marcat prin niște balize care ghidează ambarcațiunile pe culoarul navigabil spre Gura Portiței. În timpul acestei traversări nu ai prea multe de făcut, însă poți admira capul Doloșman în stânga și deschiderea largă spre lacul Razim sau câte o egretă care plutește prin apropiere. Am văzut și vreo doi pelicani atunci când ne-am apropiat de Gura Portiței, însă aceștia erau suficient de departe încât să nu îi pot surprinde prea clar în fotografii.

Durata traversării la dus a fost de o oră și cinci minute. Ar mai fi de adăugat faptul că am fost depășiți pe parcurs de vreo trei șalupe mult mai rapide. Din discuțiile cu alți turiști, am înțeles că astfel de ambarcațiuni mai mici și mai rapide fac –în medie- 20 de minute pe acest traseu, iar prețurile nu sunt mai mari decât la vapor dacă se ocupă cele 8-10 locuri din șalupă. Așadar, merită avută în vedere și o astfel de variantă pentru grupuri, cel puțin la întoarcere (atunci când intervine oboseala) vă veți dori să ajungeți mai repede la Jurilovca.

III. Gura Portiței avea să fie locul unde am petrecut aproximativ șase ore în acea zi (inițial un sat pescăresc, Gura Portiței a fost atestată documentar încă din anul 1710).

Imediat ce am ajuns acolo, am mers la recepție, unde am făcut rezervare pentru cursa de întoarcere – așa cum știam deja, erau locuri disponibile doar pentru ora 16.00. Nu-i nimic, ne-am spus, abia avem timp suficient să explorăm această inedită destinație! În fața recepției se află două bărci pline cu flori multicolore, o imagine foarte frumoasă de bun-venit la Gura Portiței!

Locul unde aveam să ne petrecem următoarele două ore a fost plaja. Acest complex turistic are o plajă destul de aerisită cu nisip albicios, iar întâlnirea cu marea este facilitată de cele două golfulețe mărginite de diguri și stabilopozi uriași. Privind spre mare, bucata de plajă din stânga este ceva mai liberă, acolo fiind instalate mai puține umbrele și șezlonguri decât în partea cealaltă. Cu toate acestea, există suficient de multe locuri și pentru bronzul pe cearceaf, iar noi am mers în dreapta, aproape de marea cea înspumată. Spun înspumată, pentru că în acea zi vântul bătea suficient de tare din largul mării, încât să formeze niște valuri destul de generoase, de care aveam să ne bucurăm și noi ceva mai târziu. După ce ne-am instalat pe plajă, eu am plecat în recunoaștere preț de vreo douăzeci de minute, luând cu mine doar aparatul foto.

Pe plajă, în dreptul ambelor golfulețe, există mai multe căsuțe care reprezintă una dintre variantele de cazare ale acestui complex turistic. Ca o părere personală, căsuțele din partea dreaptă arată ceva mai bine (am citit pe undeva că acestea ar fi ceva mai noi decât suratele lor din stânga).

Tot în dreapta există un bar pe plajă, dar și o piscină descoperită (cu adâncimea de 1,40 metri, din ceea ce am putut citi pe o tăbliță din partea opusă). O altă facilitate a complexului se află în apropiere – este vorba despre un teren de tenis amenajat pe sintetic.

Dincolo de digul din dreapta plajei se află o zonă de camping. Erau mai multe corturi instalate acolo, însă –ca o părere personală- nu cred că mi-ar plăcea să campez în acea zonă. De ce? Păi, pentru că pe fâșia aceea de plajă nu există nici măcar un singur copac, așadar posibilitatea de a sta la umbră atunci când soarele strălucește nu există. Poți doar să stai în cort și să faci saună sau să vii în complex și să stai la umbră prin vreun colțișor mai retras ori să petreci câteva ore pe zi la terasă.

În ceea ce privește grupurile sanitare de pe plajă, acolo era destul de curat, iar apa caldă venea imediat.

După ce am terminat plimbarea pe plaja de la Gura Portiței, m-am întors la ai mei care adunaseră o mulțime de melci și de scoici. Sosise momentul să ne mai răcorim (era trecut de ora 11.00), așa că ne-am bălăcit pe cinste în apa mării care se mai încălzise puțin. Știu că la meteo apa mării era anunțată a avea vreo 20 de grade, însă parcă mi s-a părut ceva mai caldă în acea zi.

Pe la ora 12.00 soarele ardea suficient de tare încât să ne convingă să ne retragem. Dar unde?! Aveam două opțiuni: la restaurant sau la umbra unor plopi înalți, aflați lângă căsuțele din stânga plajei. Am ales să lenevim pe cearceaf la umbra copacilor ceva mai mult de o oră, apoi am mers pe terasa restaurantului, sosise ora prânzului și ne era foame.

IV. Restaurantul complexului de la Gura Portiței este locul despre care vă voi povesti în continuare. Restaurantul are și locuri în interior, însă era prea frumos afară pentru ca cineva să mănânce înăuntru. Există vreo trei terase unde se pot servi produse din meniu, una dintre ele fiind numită sugestiv ”La salcie”, mesele fiind aranjate în jurul unui astfel de arbore. Noi am găsit locuri libere la o altă terasă, aflată lângă canalul pe care se vine și se pleacă de la Gura Portiței cu șalupa sau cu vaporașul.

Am așteptat cam un sfert de oră până când o ospătăriță ne-a adus un meniu. Între noi fie vorba, nici nu ne prea grăbeam, mai era suficient timp până la ora 16.00, atunci când trebuia să plecăm cu vaporul spre Jurilovca.

Am răsfoit timp de câteva minute meniul mai mult pentru a vedea ce conține, noi oricum eram deciși să mâncăm pește. După ce ne-am hotărât, am comandat următoarele: două porții de borș pescăresc, o porție plachie de crap cu mămăliguță (pentru mine), o porție de somn prăjit (soția), iar pentru cel mic am luat un șnițel de pui și cartofi prăjiți. Juniorul nu este totuși un mare amator de pește, dar mai gustă din porțiile noastre uneori. La capitolul ceva de băut, am optat pentru 3 Pepsi (sticle mici).

După vreo zece minute de așteptare, au venit sucurile și cele două borșuri pescărești. Bune borșurile, le-am mâncat repejor, deși nu fuseseră prima noastră opțiune la capitolul ciorbă. Și juniorul a gustat de vreo două ori, însă a preferat apoi să aștepte șnițelul său. Am dorit inițial să comandăm storceag de sturion și somn sau borș lipovenesc, însă niciuna dintre ciorbe nu era disponibilă în acea zi.

După alte câteva minute de așteptare, au sosit și celelalte feluri de mâncare comandate. Bune toate! Porția de somn prăjit a soției a fost servită cu lămâie și mămăliguță, în timp ce plachia mea a fost suficient de mare încât să mă satur. Șnițelul celui mic a fost și el bine preparat, așa că toată lumea a fost mulțumită! Nota de plată pentru noi a însemnat un total de 118 lei, după cum urmează: borș pescăresc 2 x 13 lei, plachie de crap cu mămăliguță 26 de lei, somn prăjit 25 de lei, șnițel de pui+cartofi pai 26 de lei și sucuri Pepsi 3 x 5 lei/sticla mică.

În ceea ce privește alte mâncăruri din meniu, trebuie spus că se pot comanda și produse din pui, porc, vită, paste sau chiar pizza, însă eu voi mai aminti câteva mâncăruri pe bază de pește: salată icre știucă – 35 de lei/100 gr. ; salată icre crap – 11 lei/100 gr. ; saramură de crap cu mămăliguță – 24 lei/porția; file șalău pane – 35 de lei/200 gr. ; scoici în sos de vin – 45 de lei/porția; pui de baltă – 35 de lei/250 gr. ; somn la grătar – 9 lei/100 gr. ; calcan la grătar – 20 de lei/100 gr. Pe lângă astfel de mâncăruri, exista și posibilitatea de a servi pește gătit întreg, fiecare astfel de pește cântărind peste un kilogram (era specificat acest aspect în meniu). Ca prețuri pentru peștele întreg, pot aminti știuca umplută – 8 lei/100 gr. sau crapul la tavă cu mămăliguță – 8,4 lei/100 gr. Existau în meniu și câteva preparate tradiționale lipovenești, printre care somn/chefal la tablă – 11 lei/100 gr. ori calcan/ sturion la tablă – 20 de lei/100 gr.

După ce am primit nota și am achitat, am mai rămas vreo jumătate de oră la masă, fără ca nimeni să ne spună să plecăm de acolo. Erau deja mai multe mese libere, așa că nu am încurcat pe nimeni.

Cu vreo douăzeci de minute înainte de a veni vaporul, ne-am apropiat de zona recepției și am preferat să așteptăm la umbră în apropiere. Eram deja destul de obosiți, astfel că ne doream să plecăm.

V. Întoarcerea la Jurilovca a însemnat o altă experiență inedită, deoarece vaporul care ne adusese dimineață tracta de data aceasta un alt vapor ceva mai încăpător. La indicațiile echipajului, am luat loc pe una dintre băncuțele de pe puntea celui de-al doilea vapor, alături de mulți alți turiști, unii pe scaune, iar alții pe băncuțe. Cert este că toată lumea a avut loc, unii urcând chiar înainte de plecare pe vaporul care a mers în față. Oricum, această modalitate de transport nu ne-a încântat nici pe noi și nici pe mulți alții dintre cei prezenți, motivul fiind acela că viteza de deplasare a fost mai redusă decât cea avută dimineață. Oboseala își spunea pe deplin cuvântul, astfel că mulți copii au ațipit pe scaunele lor, chiar și câțiva adulți pierduseră lupta cu oboseala. La întoarcere nu a mai fost rece precum dimineață, vântul se potolise și nu am mai fost nevoiți să ne îmbrăcăm.

Mai trebuie spus că această cursă de întoarcere a avut durata de o oră și jumătate, noi coborând în port la Jurilovca pe la 17.35.

VI. Alte informații și păreri personale – Deși nu am fost cazați în acest complex, am observat destul de bine dispunerea spațiilor de cazare. Așa cum am mai scris, în afara complexului, pe fâșia de plajă din dreapta se află zona de camping (nu recomand decât celor împătimiți, în primul rând pentru lipsa oricărei posibilități de umbră din acea zonă). Pe plajă se află căsuțele, destul de rudimentare, dar măcar ai un acoperiș deasupra capului. Din ceea ce am putut vedea la vreo două căsuțe unde ușile erau deschise, aceste spații de cazare sunt prevăzute cu două paturi de câte o persoană, între paturi existând un spațiu liber mai îngust de un metru.

Majoritatea celorlalte spații de cazare sunt amplasate pe o insuliță din zona centrală a complexului, insulă înconjurată de canalele navigabile de acces în complex. Aceste vile cotate la trei stele poartă denumiri specifice zonei – de exemplu: Ceamurlia, Sinoe, Leahova sau Dranov. Trebuie reținut că doar o parte din aceste cazări au pontoane către cele două canale, astfel că cei care vor să se cazeze și să pescuiască de pe pontonul propriei camere trebuie să solicite în mod expres acest lucru în momentul rezervării. Dincolo de canal se află vila Egreta, unde sunt alte camere de închiriat. Un alt loc pe care l-am putut vedea din apropiere este Casa Pescărească, o clădire cu patru camere, situată în apropierea restaurantului, la intrarea pe plaja din stânga. Referitor la tarifele de cazare, ele pot fi consultate pe site-ul complexului; ca părere personală, prețurile la cazare sunt cam mari, însă (gândindu-mă la frumusețea zonei) poate că ar merita cândva un oarecare efort financiar pentru două-trei nopți petrecute acolo.

O altă informație pe care am văzut-o afișată la recepție atunci când am ajuns este posibilitatea de a face o excursie cu șalupa rapidă pe ruta Dranov – Dunavăț. Prețul unei astfel de excursii este 100 de lei/persoană, iar plimbarea durează 4 ore (conform celor afișate).

În ceea ce privește alte tarife pentru facilitățile din incinta complexului, acestea erau și ele prezentate tot la recepție: șezlong plajă – 10 lei/persoană pe zi; acces la piscina de pe plajă – 15 lei/persoană pe zi; hidrobicicletă – 10 lei pentru o oră/2 persoane (hidrobicicletele pleacă de lângă terasa unde am servit noi prânzul).

Referitor la transport, dacă ar fi să mai ajungem acolo peste ceva timp, aș prefera totuși să negociez cu băieții cu șalupe rapide care așteaptă în port. Timpul mult mai scurt de traversare a lacului Golovița și faptul că aceștia negociază inclusiv orele de întoarcere ar fi atuurile lor. Pe de altă parte, de plecarea vaporului după orarul stabilit ești mai sigur.

Voi încheia acum acest articol și vă invit să răsfoiți toate fotografiile pe care le voi atașa, întrucât imaginile vor completa cele expuse aici! Plimbarea la Gura Portiței a fost o experiență frumoasă pentru noi, motiv pentru care sperăm să o repetăm cândva! Vă recomand tuturor această interesantă destinație!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 11.06.17 00:49:29
Validat / Publicat: 11.06.17 09:52:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA PORTIȚEI.

VIZUALIZĂRI: 45816 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Am făcut această fotografie din fața recepției complexului de la Gura Portiței. Urma să ajungem acolo luni, în jurul orei 10.00.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 91700 PMA (din 69 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

cristina47*
[11.06.17 10:15:52]
»

Interesant! Nu am fost niciodata la Gura Portitei. Foarte bune informatiile. Multumesc.

webmaster
[11.06.17 10:36:44]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

===

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 10:41:55]
»

@cristina47: Mulțumesc pentru aprecieri! Am încercat să prezint cât mai multe detalii pentru ca cei interesați să își facă o idee clară asupra a ceea ce înseamnă Gura Portiței! Acest complex oferă suficiente posibilități de petrecere a timpului liber, interesant fiind faptul că acum poți face baie în apa mării și peste câteva minute poți pescui chiar de pe pontonul camerei tale.

Gura Portiței este un loc frumos și sperăm să rămână așa, deși știu că sălbăticia zonei a mai fost eclipsată de schimbările din ultimii ani!

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 10:50:09]
»

@webmaster: Mulțumesc! Ca de fiecare dată, sunt încântat de selectarea unui articol ca MiniGhid AFA! Articolul despre Gura Portiței este minighidul meu AFA cu numărul 60 și sper să am ocazia să depășesc această cifră!

marius gaudi*
[11.06.17 11:10:03]
»

Spre rusinea noastra nu am reusit inca sa ajungem la Gura Portitei. Dar vom lua masuri.

Articolul este foarte util si ne-a facut sa ne dorim sa ajungem acolo. Ar trebui sa ne grabim, in curand vor aparea tarabele si aglomeratia specifica celorlalte statiuni.

Dana2008
[11.06.17 11:27:37]
»

Am ascultat sfatul și am vizionat toate cele 60 de fotografii încărcate la acest articol! Sunt frumoase și totodată utile celor interesați de această destinație.

FELICITĂRI pentru articol!

Noi am vrea sa facem o vizită cu o cazare de o noapte la Gura Portiței, așa că articolul tău este binevenit pentru planurile de vacanță de vară.

Cum este intrarea în mare? Am mai citit că sunt mulți șerpi veninoși acolo pe plajă, și scorpioni. Am înțeles că recomanzi șalupa, vilele cu ponton, mâncarea bună... cu ce aș mai putea capta atenția unui copil de 9 ani?

As vrea să ne cazam exact acolo să văd un răsărit și apus de soare într-un cadru natural deosebit.

Călătorii plăcute și FELICITĂRI pentru MG!

zlatna
[11.06.17 11:40:27]
»

@Crazy_Mouse: Felicitări pentru articol. L-am trecut la favorite.

Gura portiţei este unul dintre locurile pe care dorim să-l vizităm şi noi.

Din articolul tău am aflat toate detalile necesare pentru această destinaţie. Locul este superb, un adevărat ˝colţ de rai˝ .

Felicitări şi pentru pozele făcute, unele sunt superbe.

Toate cele bune şi multe vacanţe reuşite.

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 12:01:55]
»

@marius gaudi: Să sperăm totuși că lucrurile vor rămâne măcar așa cum sunt acum pentru cât mai multă vreme! Cred că, atâta timp cât nu este permis accesul auto până acolo, lucrurile se vor schimba destul de lent. Dacă în schimb se va permite/realiza vreo conexiune rutieră, atunci ne putem aștepta să vedem orice la Gura Portiței, inclusiv mașini parcate cu botul în mare, ca prin alte locuri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 12:21:56]
»

@Dana2008: În primul rând, îți mulțumesc pentru că ai avut răbdare să lecturezi întregul articol și pentru că ai vizionat toate fotografiile încărcate. Pozele completează activitățile noastre din acea zi petrecută la Gura Portiței.

În al doilea rând, intrarea în mare (în golful din dreapta, unde am făcut noi baie) este destul de lină; nu chiar ca la Mamaia, de exemplu, însă nici nu te duci imediat spre doi metri adâncime! Nu am văzut niciun șarpe pe plajă și niciun scorpion (mă îndoiesc că aceste vietăți ar alege totuși să stea acolo, în plin soare). Șerpi există, ca peste tot în Deltă, pe canale (probabil că l-ai remarcat pe cel care înota și pe care l-am surprins în P 52).

În ceea ce privește posibilitățile de relaxare pentru cei mici, ar fi plaja, bălăceala în mare sau la piscina de pe plajă, pescuitul și hidrobicicletele. Am mai văzut un mic spațiu de joacă amenajat pe plajă, nu departe de piscină, însă parcă ar fi interesant pentru copiii mai mici, al vostru la 9 anișori e deja flăcău! A, să nu uit, al nostru este mare iubitor de pisici și le-a tot mângâiat pe cele apărute pe la terasă (după ce a terminat de mâncat, bineînțeles) !

Referitor la apusul și la răsăritul văzute de la Gura Portiței, cu siguranță că sunt experiențe de neuitat!

Să nu uit: dacă mergeți acolo și vreți să vă cazați, ar fi util să aveți prin bagaje și câte ceva de ronțăit pentru cel mic sau chiar pentru voi! Nu puteți consuma produse din afară la restaurant, dar pe plajă sau în cameră nu vă oprește nimeni!

Dacă mai dorești și alte informații, nu ezita să mă contactezi! Numai bine!

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 12:24:43]
»

@zlatna: Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Numai bine și vacanțe reușite vă dorim!

crismis
[11.06.17 12:37:06]
»

@Crazy_Mouse: Excelent articol (dar asta, in ceea ce te priveste, nu e o surpriza pt nimeni!) !

Fac parte dintre cei care nu au ajuns inca la Gura Portitei, desi destinatia este de ceva vreme pe lista noastra de vacante. Am citit multe impresii divergente despre complexul turistic, dar pare dragut in pozele tale si pana la urma, cat de rau ar putea fi?! Ai dreptate, merita efortul financiar de a petrece macar 2-3 zile acolo, iar eu cred ca locul - din fericire - este destul de ferit de efectul "manelizarii", fiind destul de greu accesibil.

Inca o data, felicitari pt destinatia aleasa si modul cum ai prezentat-o! Si multe, multe calatorii frumoase in continuare!

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 13:09:26]
»

@crismis: Muuulțumeeesc! Să îți spun ce cred eu referitor la acele impresii contradictorii despre Gura Portiței! Cele mai multe nemulțumiri pleacă în mod sigur de la spațiile de cazare, mai precis de la prețurile pe care trebuie să le plătești pentru a te caza la vilele din complex! Unii dintre cei care plătesc 80,90,100 de euro pe noapte pentru o cameră acolo probabil că se așteaptă să aibă același confort ca la unități de cazare din alte locuri mai ușor accesibile unde au dat aceiași bani și au avut parte de confort sporit. Ori la Gura Portiței lucrurile nu prea stau așa - mai degrabă acolo plătești o cameră obișnuită care îți oferă posibilitatea să rămâi peste noapte într-un loc special, destul de izolat de restul lumii!

În ceea ce privește unele nemulțumiri legate de restaurant, atunci când este vorba strict despre calitatea produselor și nu despre gusturi sau altceva, localul respectiv nu are nicio scuză, indiferent unde s-ar afla! Totuși nouă ne-a plăcut mâncarea și am văzut în jurul nostru mulți oameni mulțumiți, care mâncau cu plăcere!

Așa că, indiferent cum ai da-o, părerile sunt împărțite și toată lumea are dreptul la o opinie!

crismis
[11.06.17 13:17:06]
»

@Crazy_Mouse: Absolut de acord! Prețul se justifică totuși, după mine; se plătește ”brandul” locului, cum e și firesc. În fond, nici lui nenea ăla de și-a făcut complexul în pustietate nu i-o fi venit chiar la îndemână!

Dana2008
[11.06.17 17:04:25]
»

@Crazy_Mouse: Să știi că oricât de lungi ar fi articolele, dacă am început să citesc, le parcurg până la capăt.

Unele care mă interesează în mod deosebit le citesc de mai multe ori și le dau și soțului să le parcurgă ca să îl conving să mergem acolo.

Pe tine te urmăresc în mod deosebit mai ales că avem băieții de o vârstă și vreau să văd pe unde îl duci și ce face el sau ce faci cu el că să mă inspir!

Călătorii plăcute!

elviramvio
[11.06.17 17:18:22]
»

@Crazy_Mouse:

Interesant articolul tau despre o zona pe care, pana acum cativa ani mi-am dorit sa o vizitez. Am renuntat intre timp, dupa ce am fost la Jurilovca si gazda, o doamna ce face parte din ansamblul artistic al lipovenilor, mi-a povestit despre serpi. Si a facut-o atat de bine incat am zis pa!!!

Culmea, serpi vin si pe aici unde stau, doar este zona de lacuri dar... fiecare om are o vrabie pe chelie ???? si nici eu nu fac exceptie!

Vacante frumoase sa fie oriunde va doriti voi!

ANILU
[11.06.17 21:26:47]
»

@Crazy_Mouse: În sfârșit am ajuns la Gura Portitei.

Foarte frumoase locuri ne-ai descris. Iar pozele sunt superbe.

L-am notat la favorite pentru că și eu îmi doresc să mergem în Deltă, mai rămâne sa-l conving pe soț.

Suntem mari consumatori de pește, dar cum rămâne cu țânțarii, că din câte ne-ai povestit sunt cu roiul...

Și după cum ne-ai spus există și locații de cazare, altele decât cortul!!!

Felicitări pentru plimbare și pentru cele doua articole.

Toate cele bune.

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 21:37:19]
»

@elviramvio: Ce să spun, treaba asta cu șerpii o avea vreun sâmbure de adevăr în anumite perioade! Acum însă nu cred să fie șerpi mai mulți decât prin alte locuri mlăștinoase, noi nu l-am văzut decât pe cel care înota în apa de pe canalul din apropierea terasei restaurantului. Și ce alt argument să fie mai bun că șerpii nu sunt un pericol acolo decât faptul că erau destul de multe corturi pe fâșia de plajă din dreapta complexului? Cei campați acolo se află practic între mare și o mlaștină aflată la câțiva metri în spatele lor... dacă era vreo invazie de șerpi nu ar fi stat nimeni acolo cu cortul, sunt convins de asta!

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.06.17 22:53:01]
»

@ANILU: Referitor la dorința voastră de a merge în Delta Dunării, eu v-aș recomanda totuși o cazare în zona Murighiol-Dunavățu de Jos. Avantajele sunt multe: se poate ajunge ușor cu mașina pe uscat (drumul de la Tulcea este bun); există mult mai multe pensiuni și hoteluri decât la Jurilovca; portul de la Murighiol este mai mare și sunt mai multe ambarcațiuni dintre care să puteți alege una pentru excursii pe canalele din zonă.

Jurilovca este o zonă de unde plecați spre Gura Portiței și cam atât. Alte canale pe care să le explorați în voie cu vreo șalupă se află destul de departe.

Noi am fost anul trecut pentru prima dată la Murighiol și ne-am simțit bine la pensiunea Cristian. Este o variantă bună de cazare în zonă deoarece proprietarii sunt ok, el organizează excursii de o zi pe canale, iar ea gătește la cerere mâncăruri din pește. Totodată, în spatele curții există un ponton de unde se poate pescui pe un canal.

Țânțari sunt peste tot, mai ales la lăsarea serii. Puteți încerca Autan, deși nu știu dacă i-ar convinge pe toți să plece.

Indiferent de alegerile voastre, vă doresc vacanțe frumoase!

tata123 🔱
[12.06.17 10:35:49]
»

@Crazy_Mouse: O incursiune frumoasă! Jurilovca, micuțul port de fapt, mi-a plăcut și mie. Vechile bărci pescărești de lemn trase pe mal într-o margine de port, unele invadate de stuf, erau atât de fotogenice și reprezentau mărturii ale unei vechi meserii: pescuitul.

Mi-a plăcut mereu imaginea aeriană a complexului de la Gura Portiței. Este o investiție profitabilă probabil, pe fundamentele unei așezări turistice mai vechi - am găsit pe Internet o fotografie a satului lacustru existent la 1975 la Gura Portiței (cășuțe numeroate).

Marele savant Grigore Antipa a investigat la sfârșitul secolului al XIX-lea situația pescăriilor de pe Lacul Razim. A existat o vreme când prin Gura Portiței puteau intra corăbii de tonaj mic care făceau comerț cu alte porturi de la Marea Neagră; la 1894 deschiderea fusese blocată deja de un val de nisip.

mishu
[12.06.17 11:15:07]
»

@Crazy_Mouse: Frumos tot, articol, plin de amanunte utile atat celor care citesc si mai ales celor care vor sa mearga acolo sau decid acest lucru in urma lecturarii articolului.

Pozele cat se poate de sugestive vin sa completeze povestea astfel incat atribuirea titulaturii de minighid este cat de poate de indreptatita.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
alinna
[12.06.17 16:23:41]
»

un articol foarte bun... multumim pentru informatii

Floryn81AUTOR REVIEW
[12.06.17 16:52:17]
»

@alinna: Cu mare plăcere! Mă bucur că v-a plăcut articolul! În ceea ce privește informațiile, am încercat să prezint cât mai multe amănunte, adică exact acele detalii pe care aș fi dorit să le cunosc și eu înainte de a ajunge la Gura Portiței!

Profit de acest ecou pentru a prezenta și prețurile câtorva băuturi din meniul restaurantului din complexul Gura Portiței: apă minerală/plată Bucovina - 5 lei/sticlă de 0,5 l; Prigat 250 ml - 6 lei; Prigat nectar 250 ml - 7 lei; Red Bull - 11 lei; Caffe latte 200 ml - 11 lei; vin la carafă - 20 de lei/500 ml.

Floryn81AUTOR REVIEW
[12.06.17 16:55:09]
»

@mishu: Mulțumesc frumos!

@tata123: Ca de obicei, completările tale sunt binevenite! Multumesc!

krisstinna
[14.06.17 19:21:56]
»

@Crazy_Mouse: Foarte interesant articolul tău. De foarte mult timp îmi doresc să ajung la Gura Portiţei, nu ştiu dacă voi reuşi vreodată, unii au destule frici pe care nu le pot înlătura prin nicio vrăjitorie, din păcate pentru mine.

Mi-ai făcut o mare poftă de Dunăre, Marea Neagră şi nu în ultimul rând de peşte.

Felicitări, citisem dar nu apreciasem cum se cuvine acest articol pentru că mi-am dorit să-ţi scriu un ecou Frumoase şi pozele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[14.06.17 19:34:21]
»

@krisstinna: Mulțumesc frumos!

AnaEscu
[14.06.17 22:36:49]
»

Un articol documentat pana la ultima detaliu, care, pentru cei mai nou intrați în comunitate, asa... ca mine, ridica mult ștacheta. Mulțumesc mult. Dar parca și mai mult pentru fotografiile minunate, excelent încadrate, care fac sa treacă de îndată toată oboseala zilei, lăsând locul visării nostalgice.

Seara lina.

garcia
[15.06.17 09:00:07]
»

Articol foarte util! Felicitări!

Ar fi fost "mega" util dacă am fi găsit ceva moduri de contact ale barcagiilor cu ambarcațiuni rapide, care îți câștigă ceva timp la drumul de la/catre Jurilovca. Încă o dată, însă, felicitări!

Floryn81AUTOR REVIEW
[15.06.17 15:33:38]
»

@AnaEscu: Mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase! Asta cu ștacheta (Care ștachetă? ) nu trebuie să-i sperie pe cei nou-intrați în comunitatea AFA în niciun caz. La fel mi se părea și mie atunci când am scris primele articole, că nu voi putea prezenta niciodată atât de detaliat precum alți useri de pe site. Cu timpul însă, articol după articol, am început să mă obișnuiesc cu scrisul, să-mi placă tot mai mult! Știi, ca vorba aceea: ”Pofta vine mâncând!”

În ceea ce privește fotografiile, atunci când mergem undeva, eu fac foarte multe poze deoarece ele îmi amintesc peste ceva timp (atunci când le ”răsfoiesc”) de locurile vizitate. Este și foarte ușor să rețin detalii prin intermediul fotografiilor, iar aceste amănunte le prezint ulterior în articolele pe care le postez pe AFA!

Ca și pe ceilalți nou-veniți pe site, eu te sfătuiesc să scrii în continuare pentru că, după alte câteva articole, te vei obișnui cu scrisul iar cuvintele vor ”curge” practic din tastatură! Călătorii plăcute îți doresc! Și spor la scris!

Floryn81AUTOR REVIEW
[15.06.17 15:47:34]
»

@garcia: Mulțumesc pentru aprecieri! Pentru că noi am ales să mergem cu vaporașul, nu am discutat cu barcagiii care oferă transport către Gura Portiței cu șalupele rapide. Totuși, dimineață, când am plecat spre Gura Portiței, am remarcat că un bărbat oferea verbal transport altor turiști în apropierea chioșcului de unde se pot procura permise de acces în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Barcagiul se afla, așadar, aproape de intrarea în curtea parcării complexului, adică locul unde am lăsat noi mașina.

Oricum, cred că o șalupă rapidă este cea mai bună opțiune pentru grupuri 8-10 persoane. Atunci puteți stabili voi programul, fără a mai depinde de alte persoane.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MiriHlk
[18.07.17 13:04:06]
»

Buna ziua!

Am citit - cu sufletul la gura! -acest articol! Felicitari!... si multumesc!

Tocmai am primit ieri cadou din partea sotului si a fiicei o excursie la Gura Portitei, programata maine, noi fiind cazati de ieri la Corbu, un alt loc de vazut" macar o data in viata"! Noi suntem deja in al treilea an, in aceasta locatie...

Avand in vedere cele de mai sus, cautand informatii despre Gura Portitei, articolul a " picat" la fix!

Felicitari si multumiri pentru informatiile oferite! Ne vor folosi, cu siguranta!

Zi frumoasa tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[18.07.17 13:20:19]
»

@MiriHlk: Mă bucur că v-a plăcut articolul şi că veţi ajunge în această frumoasă destinaţie - Gura Portiţei!

Pentru că tot aţi precizat că vă aflaţi la Corbu, aş avea şi eu câteva întrebări şi v-aş fi recunoscător dacă mi-aţi putea răspunde: V-aţi cazat la pensiune sau la cort? Aţi observat campinguri în zonă sau locuri din apropierea plajei unde se campează? Noi intenţionăm să ajungem acolo în curând cu cortul. Mulţumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinna, AnaEscu, ANILU, crismis, elviramvio, garcia, marius gaudi*, MiriHlk, mishu, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Gura Portiței:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070808172225952 sec
    ecranul dvs: 1 x 1