78160 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Shanghai

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.06.2017
DE
Avatar AZE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.38
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

The Bund - Shanghai


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

A fost o data ca niciodata, Bula s-a dus sa viziteze China si atunci cand in Shanghai casca ochii cel mai mult la zgarie norii care se vad de pe Bund-zona de promenada de pe malul raului Huangpu a aparut un Ninja si s-a luat de el. El nu s-a lasat mai prejos si s-a luat la bataie cu Ninja. La un moment dat Ninja il loveste pe Bula de doarme 2 zile. Se trezeste, Ninja langa el.
- Ce a fost asta ma?
- Cheia dragonului
Dupa ce si-a revenit Bula continua bataia si de aceasta data Bula il loveste pe Ninja de se afla in coma 2 saptamani. Dupa ce se trezeste Ninja, Bula langa el.
- Ce a fost asta ma?
- Cheia franceza...

Continuand gluma s-ar putea ca cheia franceza a lui Bula cu care a dat in Ninja a fost gasita in zona Bundului denumita French Bund o parte sudica aproape de orasul vechi al Shanghaiului.

Dar lasand gluma la o parte Bundul din Shanghai a fost locul pe care l-am vizitat de 5 ori (4 zile am stat in Shanghai dar intr-o zi am fost atat ziua cat si seara)

Oare de ce este acest loc atat de irezistibil de ii atrage pe toti, chinezi sau straini, turisti sau cetateni cu treaba, bogati sau cersetori, copii sau adulti, ca un magnet? Raul Huangpu care coteste aici? Shanghai Skyline de pe cealalta parte cu toti zgarie norii si cu sarpele nou inaugurat in 2016? (Shanghai Tower 632 m si 125 etaje al doilea din lume ca inaltime) Sau cladirile interbelice de pe malul promenadei cu influente arhitecturale europene, americane sau japoneze? Sau multimea care se plimba pe bund si te poti amesteca si innota in acest ocean de oameni? Sau miresele in rosu care se fotografiaza fara numar pe malul Huangpu? Raspunsul la intrebare: toate acestea la un loc plus un gram de noroc care face ca vremea sa devina mai senina asa cum a fost in timpul vizitei mele, aproape o minune in China poluata.

外滩 The Bund – putina istorie

Numele provine din persana si reprezinta legatura (Band), si eu ma gandesc acum la legatura comerciala cu popoarele europene si americane vazand arhitectura cladirilor de pe malul raului Huangpu.

Anul 1843, primul consul englez George Balfour (1809-1894) vede in acest loc o potentiala zona comerciala extraordinara si incepe sa o dezvolte. Urmeaza alte state sa contribuie la dezvoltare asa ca la cladirile istorice de pe malul raului Huangpu observam multe stiluri arhitecturale provenite din tarile europene de la englezi pana la spanioli, de la fancezi pana a greci, rusi le gasim pe toate. In perioada interbelica aceasta zona a fost considerata cel mai mare centru comercial-financiar din aceasta parte atat de indepartata al Asiei. Si pot spune ca a ramas asa pana in prezent. Tot in aceasta perioada s-a amenajat si promenada un loc de plimbare pe malul raului Huangpu indragit atat de chinezi cat si de straini. Promenada pana in prezent a mai suferit modificari, reconfigurari asa ca in prezent s-a lungit de la 1,5km la peste 2,5 km lungime, porturile comerciale s-au transformat in porturi turistice de unde oricine poate sa-si cumpere o plimbare de agrement de neuitat la un pret nu prea mare. Si pentru ca in zona nu sint poduri doar 2 tunele rutiere subacvatice s-a inventat The Bund Sightseeing Tunnel care te ajuta contra unei sume sa treci dincolo pe sub raul Huangpu cu ajutorul unor vagonete cu pereti de sticla si te mai si distrezi in acest timp.

外滩 The Bund - localizare si acces

The Bund se afla pe malul raului Huangpu intre Yan, an East Road in sud (plus tunelul cu acelasi nume si care traverseaza pe sub rau) si raul Wusong in nord (Suzhou Creek). In aceasta extremitate putem vedea Garden Bridge of Shanghai peste raul Wusong, Huangpu Park si Monumentul Eroilor. Cateva strazi prin care se ajunge be bulevardul principal Zhongshan Road sint North and South Suzhou Road (pe malul raului Wusong), Beijing East Road, Dianchi Road, Nanjing East Road, Jiujiang Road, Hankou Road, Fuzhou Road, Guangdong Road, si Yan, an East Road. Localizare GPS The Bund: 31° 14′ 16.9″ N, 121° 29′ 10.1″ E

Mijloace de transport cu care se poate ajunge la The Bund:

Metrou:Accesul catre Bund se face cu metroul linia nr 2 verde, statia este pe strada Nanjing Road de acolo sint 5-10 minute de mers pe jos pana la promenada. Biletul de metrou costa 3 rmb (1,8 ron) si a fost mijlocul de transport preferat de mine (dupa vizita initiala cu ghid si sofer)

Bus:Autobuzele cu care se poate ajunge: 33,37,55,65,147,305,307,317,330,921 (East Nanjing Road), 123,135,145,576,934 (East Zhonghan Road), 42,71,311,316,320 (East Yan, an Road) Dar sa nu uitam de City Sightseeing Bus sint mai multe linii care ajung si la Bund (1,2, 3,5) si costa 24h 30 rmb (18 ron).

Taxi:Un exemplu de pret la taxi ar fi pornire 14 rmb (8,4 ron) si 2,4 rmb/km (1,44 ron)

In afara de cele enumerate ar mai fi tunelurile rutiere intre maluri, feribotul (2 rmb-1,2 ron o trecere) si mult alte mijloace de transport diferite combinatii (de ex bilete cu reduceri la intrari obiective turistice, etc)

外滩 The Bund - obiective turistice

Monumentul eroilor

Monumentul eroilor (Monument Of Peoples Heroes Shanghai) se afla in partea nordica a bundului in locul unde se varsa raul Wuson (Suzhou Creek) in raul Huangpu. Monumentul de 24 m a fost ridicat in 1993 de catre primaria orasului Shanghai in cinstea eroilor si martirilor revolutiei chineze. In fata monumentului se afla un superb aranjament floral iar in spatele monumentului se poate cobora pana sub acesta iar in marmura sculptata cu care sint placate peretii am desoperit si stema comunista cu secera si ciocanul. Locul este folosit intens pentru a face selfiuri, fotografii, fotografii miri si gimnastica chinezi, seara dans cu binecunoscutele boxe portabile.

Parcul Huangpu

Parcul se afla in apropierea monumentului eroilor doar ca este mult mai vechi, a fost amenajat in 1886 pentru cetateni. Ceea ce nu mi-a placut citind despre acest parc ca intre anii 1890-1928 era interzis chinezilor iar plimbarea patrupezilor a fost de asemenea interzisa. In aceasta perioada era rezervat doar strainilor. Din fericire in prezent se poate plimba toata lumea inclusiv cainii (dar cu stapan) Langa parc se afla un muzeu, se numeste Bund Historical Museum de acolo am aflat multe despre istoria Bundului.

Agrement pe raul Huangu

Cel mai popular agrement este binecunoscuta plimbare cu vaporasul. (River Cruize) Sint multe locuri pe Bund de unde se poate lua una din diversele nave turistice, iar majoritatea traseelor nu se rezuma doar la zona Bundului ci se deplaseaza destul de departe de acesta, asa turistul poate vedea mai multe decat la o simpla plimbare pe jos. Durata si pretul difera asa ca de la un minim de 30 de minute ne putem plimba pana la 4 ore dar vom plati mai mult. Pretul cel mai mic este 60-80 rmb (36-48 ron) si poate ajunge pana la 1000 (600 ron) in functie de durata, tip nava si servicii. Recomand alegera momentului plimbarii cu vaporasul seara, este alta atmosfera plus ca navele sint frumos iluminate.

Bund Sightseeing Tunnel

Nici eu n-am stiut ce este pana n-am trecut cu acest minimaglev pana dincolo de rau in Lujiazui districtul Pudong. Dupa ce am platit cei 50 rmb (30 ron-un sens dus intors ar fi 60 rmb/36 ron) am coborat cu ajutorul unor scari rulante la locul unde se ia vagonetele transparente. Pe traseul cu cei 650m lungime se vad tot felul de efecte vizuale si audio. Este fain dar prea scurt. Si daca te gandesti ca ferry costa 2 rmb, dar o data merita incercat. Se pot lua bilete combinate de ex tunel+urcare intr-unul din turnuri sau acvariu, si iasa ceva reducere.

Bund Bull

Asta a fost o surpriza pentru mine. Dupa ce am vazut Charge Bull de pe Wall Street anul trecut in NYC si am gasit in Shanghai similar am crezut ca ori l-au furat ori l-au copiat chinezii. Dar nu este chiar asa artistul Arturo di Modica a facut unul si pentru chinezi, materialul, greutatea, marimea este acelasi. Si cei care fac selfie cu taurul sint aceeasi, atat in NYC cat si Shanghai chinezii faceau cele mai multe selfieuri.

Cladirile istorice de pe Bund

Cred ca nu are rost sa explic prea mult ca prezenta cladirilor cu arhitectura predominant europeana se datoreaza prezentei strainilor aici. Asa ca avem o bucatica de Viena, Londra, Madrid sau Roma. Dar si Rusia saau SUA. Cele mai multe stiluri arhitecturale vazute aici sint romanic, gotic, baroc, stil ecletic, renascentist, art deco si asa mai departe.

Cel mai mult mi-a placut Custom House (cladirea vamii construite in 1927). Poate din cauza turnului cu ceas care la fel este o imitatie. Urmatoarea cladire preferata este Union Building construit in 1916, cladire de birouri mai demult acum Mall. Palatul HSBC a fost construit in 1923 initial banca acum cladirea municipalitatii. Palace Hotel de si construit tarziu in 1956 mi-a captat atentia cred ca datorita acoperisului verde. Bank Of China Building se afla langa hotel si a fost construit in 1936, are 18 etaje. Alte cladiri de mentionat (si de fotografiat) sint Asia Building (sediu companie petroliera), Shanghai Club (hotel), China Merchants Bank Building (centru comercial)), Great Northern Telegrapf Building (companie de telefonie si date), Russel&Co Building (centru comercial), China Bank of Communications Building (birouri), Russo-Chinese Bank Building (banca), Bank of Taiwan Building (banca), North China Daily News Building (presa) Chartered Bank Building (banca), Sassoon House (Hotel), Yokohama Specie Bank Building (banca), Yangtze Insurance Building (banca), si asa mai departe.

外滩 The Bund - Locuri de luat masa si alte utilitati

Pe partea de promenada undeva in zona centrala acolo unde se afla si acel perete vertical cu flori atat de celebru pe bund in directia nord se afla o alee cu banci marginita cu locuri de luat masa si magazine. Pe langa restaurante chinezesti se mai gasesc si McDonalds, KFC, Subway, recunosc ca am mai mancat o data aici (chiar daca am proms din prima zi ca mananc doar chinezeste) la Subway si a fost chiar foarte convenabil ca pret (cu 30 rmb/18 ron chiar m-am saturat)

Pe bulevard in schimb acolo unde se afla cladirile istorice enumerate mai sus se afla tot felul de restaurante, dar cateva renumite pot sa enumar: Otto e Mezzo Bombana, Dining Plus, Jean Georges, Lost Heaven, Mr &Mss Bund.

Toalete publice cu sau fara taxa se gasesc destule pe bund si sint marcate corespunzator. De asemenea locuri de dat primul ajutor in caz de nevoie am vazut cateva, plus posturi de politie fixe (niste vagonete) si mobile (niste masinute ceva gen smart dar mai inguste) paznici cat cuprinde. Foarte important pentru turisti: sint birouri de informare turistica.

Aici inchei descrierea Bundului asa ca turistului cu ghidul in fata ii mai ramane un singur lucu de facut, sa spere in vreme buna fara ceata ca sa si vada ceva. Rog si pe web sa-mi ataseze la inceput filmul facut de drona de 7 minute merita vazut se vede Bundul atat ziua cat si seara plus zgarie norii din Pudong, multumesc.

https://www.youtube.com/watch?v=Sj9ibQNIFMA

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 10.06.2017 01:57:39

Validat / Publicat: 10.06.17 08:44:44


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CHINA.
VIZUALIZĂRI: 924


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[10.06.17 08:44:24]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[10.06.17 08:59:11]
» mesaj pers

   @AZE: Start vot! No comment (că trebuie să-mi revin)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[10.06.17 09:40:23]
» mesaj pers

   @AZE: Bund-ul a fost unul dintre cele 2 locuri pe care mi-am dorit sa le vad in Shanghai dat fiind ca am avut la dispozitie doua seri de la ora 19.00 in sus, asa ca Bund-ul prima seara si Oriental Pearl Tower a doua seara. In prima seara am subtraversat si noi rauul Huangpu cu acea cabina prin tunel si am sa pun aici un link cu ce am filmat atunci. Este comercial insa spectaculos, si interesant de vazut https://youtu. be/wFn6cpXbkqA

   Vreau sa fac o completare la taxi, pornirea este asa cum ai spus 14RMB, insa contine si cativa km de drum si de abia apoi incepe sa creasca sums. Asta ca daca vrei sa mergi pana la coltul strazii sa platesti cursa incat sa renteze pentru sofer iar tu sa platesti moftul. Poze la peretele cu flori am facut si noi, iar miri le poze am vazut nenumarate perechi. Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 601 PMA1 (din 3 voturi)]
- doinafil
[11.06.17 12:57:42]
» mesaj pers

   Citit, văzut (video şi poze), votat! (să mai scriu şi "invidiat" - la modul frumos, desigur, că aţi văzut atâtea minunăţii?!? -iată că am scris, deja!)

   Foarte interesant articolul, cu multe detalii şi informaţii utile viitorilor turişti.

   Despre poze, ce să mai spun, ele spun totul, fără nevoie de cuvinte! Amestecul de stiluri ale clădirilor, europene şi asiatice nu deranjează, vizual vorbind, ansamblul arhitectonic, ba, dimpotrivă!

   Felicitări şi... la mai multe călătorii!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- AZE
[11.06.17 23:43:16]
» mesaj pers

   @doinafil: Multumesc

   Multumesc si pentru urare, adica la mai multe calatorii. Bineinteles ca nu am renuntat la calatorii doar ca deocamdata trebuie sa stau in jurul casei deoarece am avut ceva sacrificii financiare cu aceasta excursie in China. Din fericire si in Romania mai sint destule de vazut (personal cred ca nu am vazut 50% din ceea ce reprezinta Romania turistica mai mult sau mai putin promovata)

   Referitor la informatiile mele despre Bund-Shanghai, intradevar sint utile doar ca conditiile meteo nu se pot comanda/plati asa ca trebuie si ceva noroc acest noroc fiind o vizibilitate mai buna care este o raritate in China.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[12.06.17 00:02:53]
» mesaj pers

   @AZE: Aveţi mare dreptate! Şi la noi sunt multe locuri minunate de văzut!

   Cât despre buget, ce să vă spun?! Cred că v-a "golit" ceva din buzunar, (chiar vă felicitam, în gând, că aţi făcut acest efort financiar!), dar... au şi rămas, în compensaţie, amintirile frumoase, care fac mult bine sufletului. O viaţă, doar, avem! Să ne bucurăm de ea, cu sănătate şi călătorii multe şi frumoase!!! (şi să avem vreme bună, nu-i aşa?!)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[57] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2017] The Bund vazut din turnul Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862804">Şterge vot</a></div><span id="v9862804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2017] The Bund vazut din turnul Shanghai
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2017] Skyline Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862805">Şterge vot</a></div><span id="v9862805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2017] Skyline Shanghai
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862806">Şterge vot</a></div><span id="v9862806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [MAR-2017] Flori pe Bund-districtul Pudong in fundal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862807">Şterge vot</a></div><span id="v9862807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2017] Flori pe Bund-districtul Pudong in fundal
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2017] Alt strat de flori, in fundal aceeasi zgarie nori -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862808">Şterge vot</a></div><span id="v9862808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2017] Alt strat de flori, in fundal aceeasi zgarie nori
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2017] Flori si... Oriental Pearl Tower -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862809">Şterge vot</a></div><span id="v9862809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2017] Flori si... Oriental Pearl Tower
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2017] The Bund-flori -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862810">Şterge vot</a></div><span id="v9862810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2017] The Bund-flori
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862811">Şterge vot</a></div><span id="v9862811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862812">Şterge vot</a></div><span id="v9862812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862813">Şterge vot</a></div><span id="v9862813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2017] Croaziera pe Huangpu -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862814">Şterge vot</a></div><span id="v9862814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2017] Croaziera pe Huangpu
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862815">Şterge vot</a></div><span id="v9862815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAR-2017] Turnul Shanghai -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862816">Şterge vot</a></div><span id="v9862816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2017] Turnul Shanghai
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [MAR-2017] Curcubeu in apa -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862817">Şterge vot</a></div><span id="v9862817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2017] Curcubeu in apa
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P15 [MAR-2017] Agrement pe rau -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862818">Şterge vot</a></div><span id="v9862818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2017] Agrement pe rau
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862819">Şterge vot</a></div><span id="v9862819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862820">Şterge vot</a></div><span id="v9862820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [MAR-2017] The Bund-Union Building -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862821">Şterge vot</a></div><span id="v9862821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2017] The Bund-Union Building
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2017] The Bund-Union Building -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862822">Şterge vot</a></div><span id="v9862822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2017] The Bund-Union Building
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2017] The Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862823">Şterge vot</a></div><span id="v9862823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2017] The Bund
foto AZE [10.06.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [MAR-2017] The Bund-Hong Kong and Shanghai Bank Building -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862824">Şterge vot</a></div><span id="v9862824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2017] The Bund-Hong Kong and Shanghai Bank Building
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori seara -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862825">Şterge vot</a></div><span id="v9862825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2017] The Bund-peretele de flori seara
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2017] Bund Bull-la fel cu cel din NYC -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862826">Şterge vot</a></div><span id="v9862826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2017] Bund Bull-la fel cu cel din NYC
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2017] The Bund-Hong Kong and Shanghai Bank -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862827">Şterge vot</a></div><span id="v9862827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2017] The Bund-Hong Kong and Shanghai Bank
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2017] The Bund-Custom Building -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862828">Şterge vot</a></div><span id="v9862828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2017] The Bund-Custom Building
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2017] Skyline si vaporas -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862829">Şterge vot</a></div><span id="v9862829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2017] Skyline si vaporas
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862830">Şterge vot</a></div><span id="v9862830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2017]
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2017] Multimea de pe Bund -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 10.06.17] - <span class="allrVotedi" id="av862831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv862831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=862831">Şterge vot</a></div><span id="v9862831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(862831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f862831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e862831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2017] Multimea de pe Bund
foto AZE [10.06.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[57] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.442089796066 sec