ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.04.2010
DE ms65
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.09.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2009
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O oaza de verdeata, un loc incarcat de istorie - Insula Margareta (Budapesta)

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

In toamna anului anului trecut ne-am hotarat sa vizitam Budapesta, românii cunoscand Ungaria mai degrabă ca fiind un subiect care iscă nesfârşite controverse, ca ţară de tranzit spre destinaţii de vacanţă mai îndepărtate ori ca escapadă de shopping pentru ardeleni şi bănăţeni... Noi veneam din Bucuresti si aveam sa dam de un oras cu multe cladiri, monumente impresionante, un loc unde se poate manca bine la preturi rezonabile si mai ales un loc unde te poti relaxa, poti apela la bai termale sau la alergari in aer liber in cadru organizat...

Primul loc in care am ajuns plecand din camera a fost Strada Vaci, strada cumparaturilor si locul de promenada din zona Pesta. La mijlocul zilei si mai ales seara, plimbarea pe strada Vaci a devenit cea mai la moda activitate a secolului trecut, cumparaturile aici au devenit tot mai scumpe, iar cu timpul numai marile case de moda au putut sa-si deschida magazine. Vazand un pod impunator ca si constructie am facut dreapta... va spun sincer ca nu stiam exact unde sunt deoarece plecarea din Bucuresti s-a facut de pe o zi pe alta si nu ne-am documentat prea mult, dar am aflat ca ma aflam pe podul Margareta, pod sustinut la jumatatea sa de un pilon care se afla pe Insula Margareta, fiind singura sectiune a podului care s-a pastrat din structura originala. Pe pod sunt si linii pt. tramvai, circula si autobuze, exista si culoar destinat biciclistilor si pot traversa si calatorii per pedes.

Budapesta e un oras impartit in doua de catre Dunare, iar cele doua parti ale sale – Buda (orasul vechi) si Pesta (orasul nou) – sunt legate prin numeroase poduri. Cele mai cunoscute sunt: Podul cu lanturi, de 202 metri - devenit un adevarat simbol al Budapestei - construit intre 1841 - 1849 de doi arhitecti britanici, , Podul Arpad, Podul Libertatii, Podul Elisabeta si Podul Margareta.

Acesta din urma face legatura si cu insula Margareta din mijlocul Dunarii, o insula parc foarte frumoasa, un loc de joaca pentru toate varstele. Initial au fost trei insule, dar aluviunile fluviului le-a unit devenind o singura insula de 2, 5 km. Pe aceasta insula din mijlocul Budapestei si Dunarii, circulatia autovehiculelor este interzisa, dar este usor accesibila mergand pe jos sau cu autobuzul numarul 26 (autobuzul pleaca din Piata Nyugati).

Locuita de pe vremea romanilor, aceasta insula si-a primit numele dupa printesa Margareta, fiica regelui Bela al lV-lea. Fetita de noua ani nu a apucat sa se bucure de frumusetea insulei sale, pt. ca regele a facut un pact cu Dumnezeu, ca o va trimite la o manastire de maicute construita pe insula in schimbul ocrotirii ceresti de cotropitorii mongoli. Ruinele manastirii se pot vedea si azi pe insula. Se mai pot vizita un turn de apa aflat sub protectia UNESCO, o fantana muzicala superba, o scena in aer liber, un parc cu copaci batrani de sute de ani, gradini, o frumoasa cascada aflata intr-o gradina japoneza, strandul Palatinus cu cea mai mare piscina descoperita din oras, doua hoteluri cu izvoare minerale, Monumentul Centenarului, ruinele bisericilor Franciscane si Dominicane, Biserica Sf. Mihail, un stadion, o mica gradina zoo, diferite restaurante si cafenele. Se pot inchiria masini cu pedale; de jur imprejur, pe margine, exista pista speciala pt. atleti. Multi locuitori prefera locul pt. picnic si datorita numeroaselor posibilitati de relaxare. Aqua Park Palatinus, situat pe insula Margareta, intr-un cadru natural, a fost deschis initial ca o plaja pe malul Dunarii, in anul 1919 fiind transformat intr-o baie in aer liber. La Aqua Park Palatinus exista terenuri de sport si de joaca pentru copii, piscine cu apa rece si apa termala, cascade, tobogane cu apa, restaurante si terase, facand deliciul tuturor copiilor, de toate varstele.

Budapesta este un oras cu o asezare foarte frumoasa. Panorama de pe malul Dunarii a fost declarata de UNESCO parte a patrimoniului universal.

Panorama orasului si a insulei Margareta poate fi vazuta cel mai bine in timpul unei plimbari pe Dunare sau a unei croaziere pe timpul noptii.

Deşi nu are ieşire la mare şi nici un relief prea spectaculos, vecina noastră de la Vest este o ţară care are multe de oferit din punct de vedere turistic, iar ungurii fac o treabă foarte bună în promovarea ţării lor, cu care România împarte atâta istorie.


[fb]
---
Trimis de ms65 in 05.04.10 17:53:47
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10266 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ms65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 asa cum spune titlul,o oaza de verdeata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6000 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

mirelutza [05.04.10 19:08:12] »

urmeaza de Rusalii sa ajung si la Budapesta dar nu stiam de aceasta insula... ; felicitari pt. review - ai votul meu.

Florina38* [05.04.10 19:56:18] »

De ce spui ca romanii cunosc Ungaria mai degraba ca fiind un subiect care isca nesfarsite controverse?

Costi [05.04.10 20:04:21] »

@mirelutza

Te-am prins, vrei să te duci de Rusalii (şi) la Budapesta şi nu ţi-ai făcut temele şi nici nu citeşti cu atenţie review-urile de pe site-ul AmFostAcolo.

Despre Margit Sziget s-a mai scris, uite aici:

click aici

Lăsând gluma la o parte, eu îţi recomand să îţi rezervi un sejur de minim 5 zile la Budapesta, dacă vrei să vezi cu adevărat acest oraş minunat.

Dacă vrei informaţii, citeşte review-ul meu, dar şi ecourile, de aici:

click aici

În plus, poţi să-mi ceri şi alte detalii, ţi le dau cu plăcere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta [05.04.10 21:30:39] »

Frumos descris! Ai un vot!

webmaster13 [05.04.10 21:58:13] »

Din experienta mea in Ungaria am intalnit unii din cei mai amabili oameni, chiar si atunci cand eram cu o biata Dacia la care pe luneta aveam un mare RO !

am atasat aceasta melodie, sper sa placa!

mirelutza [05.04.10 22:46:26] »

Dragul meu Costi - pitestean ca si mine - acum dupa Paste am de gand sa citesc toate impresiile legate de Budapesta de pe pagina AFA si sa-mi fac o impresie la general. La Budapesta voi ajunge cu gasca AFA inscrisa pentru revederea de la Hajdu... organizata de Cornel și nu voi face eu traseul, va fi o excursie organizata, cu microbuz de la Hadju... de cand se scoala gainile si pana adoarme bufnita, adica noaptea tarziu... ; buna si o zi decat nimic nu? Tin minte sfatul tau de a sta mai multe zile aici pentru a simti pulsul acestei frumoase capitale, dar sanatate sa fie si voi reveni cu siguranta. Atatea excursii am in plan ca-mi trebuie inca trei vieti pe pamant sa merg in toate...

La capitolul excursii in afara stau cam prost... am preferat sa-mi cunosc mai intai tara despre care n-am postat nici jumatate din impresii... Asa ca aceasta iesire vestica va fi ceva exotic si foarte interesant pentru mine și oricum, din cate am inteles Cornel va avea un program de vizitare diversificat. Am incredere in Cornel si pe cat posibil voi fi prezenta la toate excursiile (intalnirile) organizate de el. Voi citi toate linkurile indicate de tine si iti multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ms65 [06.04.10 11:21:54] »

Florina 38 - presedintele ales tocmai a fost in noaptea de Paste intr-o biserica din Miercurea Ciuc... oare de ce?

Controversa s-ar putea naste si din dorința unui grup de interese antinaționale care-și doreste constituirea unui așa numit ținut secuiesc, demarcat de granițele județelor Covasna, Harghita și Mureș. Nu este vorba despre o descentralizare administrativă; vorbim de autonomia totală, expres exprimată de promotorii separatismului teritorial. Imaginați-vă un stat în mijlocul României.

Daca citesti impresiile postate de mine din zona Miercurea Ciuc iti vei da seama ca eu, ca si bucuresteanca, m-as muta oricand acolo...

biancuta [06.04.10 11:29:35] »

ms 65, din datele detinute de mine in Tg. Mures sunt doar 20 % cetateni maghiari, deci daca s-ar intampla vreodata aceasta absurditate, sper sa nu fie introdus si Tg. Muresul in acest tinut secuiesc.

Sunt cateva mici localitati cu o pondere mai mare (Acatari), dar la nivelul judetului nu e cazul, ca sa nu mai vorbim de Sighisoara, unde sunt foarte multi sasi.

ms65 [06.04.10 12:23:20] »

In centrul tarii sunt doua judete care sunt cunoscute pe plan international mai mult decat Romania toata-Covasna si Harghita-de fapt zona e cunoscuta sub numele de Secuime. Paradoxul acestei zone este ca minoritarii sunt majoritari, iar majoritarii sunt minoritari... Disputa asupra primordialitatii (cine au fost primii veniti-secuii sau romanii? -duce inevitabil la crearea de mituri si legende. Toate asezarile sunt incarcate de simboluri-cruci, troite, statui, monumente. Ambele etnii depun un efort urias pt. scrierea si rescrierea istoriei lor, pt. reconstructia sinelui etnic.

Desi neintelegerile nu dureaza decat de 150ani, istoricii si politicienii au incercat sa le impinga cu mult in urma. Variatele ipoteze si demonstratii despre originea si sosirea lor (secui sau romani) pe aceste teritorii au fost exploatate de ambele parti, asa cum le dictau interesele in anumite momente.

Secuii ocupă sud-estul şi estul Transilvaniei, fiind majoritari pe o bună parte a teritoriului actual al judeţelor Harghita şi Covasna, şi ocupă o bună parte din sud-estul judeţului Mureş, respectiv cateva comune alocate în prezent judeţului Braşov. Mai exista colonii răzleţe de secui si in alte zone din tara.

pt. biancuta - capitala tradiţională a secuimii s-a aflat la Târgu Mureş (care in latina medievală se numea"Noul loc al adunării secuilor"). Multe personalitati ale secuilor sunt onorate astăzi in acest oras cu statui şi nume de străzi.

david [06.04.10 12:31:13] »

ms65 Pe ce te bazezi cand spui ca judetele Covasna si Harghita sunt mai cunoscute decat Romania pe plan international?

Te referi cumva la dorinta total aiurea care nu se va intampla niciodata de autonomie a Tinutului Secuiesc?

ms65 [06.04.10 12:31:43] »

wm 13 multumesc pt melodie (atent si inspirat ca intotdeauna...)

biancuta [06.04.10 12:33:59] »

Dovedesti o buna cunoastere a problemelor, eu personal ma abtin fiindca nu vreau sa fac propaganda pe aceasta tema, vreau doar sa spun ca nu accept aceste separatisme, cu atat mai mult cu cat totul pare sa se deschida, sa se unifice statele si sa se dea liber circulatiei, numai aici dorim cu tot dinadinsul separarea!

ms65 [06.04.10 12:42:43] »

david - nu ma refeream la modul general (probabil ca daca ma gandesc la fotbal zic Hagi, Mutu, Nadia daca ma refer la Romania turistica zic Delta, Palatul Peles, Bran, zona Maramures si tot asa...) Și aici ma refeream ca si minoritati in Romania-sunt cunoscute tocmai datorita acestor neintelegeri intre romani si secui asupra primordialitatii...

Este un subiect fierbinte, care naste multe orgolii si de aceea (mai ales ca este off topic) eu zic sa ne oprim aici (asta nu inseamna ca daca doriti refuz sa imi spun parerea).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Costi [06.04.10 12:43:00] »

@ms65

Luat cu vorba, la ecoul anterior am omis ce era mai important şi anume aprecierea pentru review-ul tău.

Acum, trebuie să mai adaug ceva şi cu privire la ecoul de mai sus.

@biancuta

Nu înţeleg de ce unora le este frică de acordarea unui drept legitim al majoritarilor din Ţinutul Secuiesc, drept recunoscut şi în actul Unirii, de la Alba Iulia, din 1918...

Cui şi de ce i-e frică de acordarea autonomiei acestui ţinut? Cumva crede cineva că secuii îşi vor lua pământurile la spinare şi vor pleca cu ele altundeva?

De fiecare dată când am fost pe-acolo, am constatat că ei ştiu să se gospodărească foarte bine. Dacă ar căpăta autonomie, probabil că vor face din zona lor un exemplu, bun de urmat şi pentru celelalte zone din România.

Iar dacă nu s-ar întâmpla aşa, tocmai bine, un motiv pentru noi, românii, să ne bucurăm ... capra vecinului, nu?

Aşa că, eu unul sunt pentru acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, deşi sunt convins că, prin aceste vorbe, îmi voi atrage "oprobriul public".

webmaster13 [06.04.10 12:47:23] »

Eu cred ca aceste discutii au deviat mult de la subiectul Budapesta , va invit pe forum sa dezbateti idei pe tema autonomiei tinutului secuiesc!

Multumesc!

ms65 [06.04.10 12:50:17] »

de acord Costi, te-am punctat... nu stiu din ce zona esti, dar sigur cuvintele tale vor rani orgoliul multora (si vorbim si de romani si de secui...)

Florina38* [06.04.10 13:05:19] »

ms65- Ce mi-ai raspuns, cunoaste toata lumea. Eu intrebam de ce ai ganeralizat si ai spus ca romanii cunosc Ungaria datorita controverselor.

Eu nu cred ca e asa. Cred ca majoritatea romanilor au vizitat Ungaria datorita nenumaratelor obiective turistice, conditiilor bune de cazare, preturilor moderate si nu in ultimul rand al bucatariei. Iar daca cineva doreste sa mearga sa faca doar shoping in Ungaria sau doar sa se cazeze pentru o noapte in drum spre Austria sau Italia fara a dori sa viziteze Budapesta sau imprejurimile, asta nu inseamna ca nu raman mai mult datorita controverselor de care ai pomenit sau ca majoritatea romanilor cunosc Ungaria doar din cele trei motive.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta [06.04.10 13:12:20] »

Sunt zone bine gospodarite fiindca politicul negociaza puternic pentru aceste zone, prin aliantele de care s-a dovedit ca este nevoie.

Uneori chiar abuzeaza in pretentii, dar guvernantii cateodata sunt nevoiti sa le acorde, asa ca au primit fonduri multe, si din tara si din tara vecina.

Suntem off topic, nu vreau sa ma lansez in discutii, asa cum am spus, ma abtin de la alte comentarii. Fiti linistiti, nu ma simt jignita, fiecare are dreptul la o parere, buna, rea, corecta sau incorecta...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
david [06.04.10 13:17:14] »

@ Costi

Cu o asemenea atitudine fata de tara, cred ca se va duce de rapa spiritul de comuniune si unitate, care sper ca mai exista in Romania.

De-a lungul istorie s-a vazut ca mereu am fost delasatori in raport cu alte popoare. In cazul in care ne atacau otraveam fantanile si o luam la fuga.

Nu am fost in stare sa cucerim un stat sau o insula de unde sa avem avantaje pe o perioada indelungata.

Te asigur ca esti printre putinii romani care gandesc astfel si sincer imi pare rau.

Constitutia Romaniei trebuie respectata de toti locuitorii indiferent de nationalitate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ms65 [06.04.10 13:25:10] »

Va rog sa incetam cu astfel de discutii off topic... imi pare rau ca in loc sa observati cat de fericita am fost cand am descoperit insula din mijlocul Dunarii si a Budapestei mai mult fraza, , românii cunoscand Ungaria mai degrabă ca fiind un subiect care iscă nesfârşite controverse, , a fost subiectul ecourilor... nu asta mi-am dorit

florina 38 - remarca in fraza mea grupul de cuvinte "mai degraba" - care nu exclude orice alta posibilitate de a afla si a cunoaste aceasta minunata tara, Ungaria.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mirelutza [06.04.10 14:14:50] »

Dragii mei, ungurii viseaza autonomie si noi romanii ne "certam" daca au dreptate sau nu... ; dreptate are David - Nu am fost in stare sa cucerim un stat sau o insula de unde sa avem avantaje pe o perioada indelungata - dar avem orgoliu si mandrie cat cuprinde! Jenant. Un punct slab al istoriei noastre (posibil sa nu stea in firea neamului cucerirea si nu neaparat trebuie doar criticat acest aspect)

Am si eu cateva puncte care ma dor si le voi expune :

1. Ungurii din Ungaria sunt diferiti de cei din Romania in sensul ca nu prea ii inghit pe ai nostri, ii considera pe marea majoritate tigani unguri (daca nu stiati - e socant dar asa e) ;

2. Vizavi de afirmatia de mai sus comentez si in acordul siteu-lui pe care scriem - turismul din judetele Harghita si Covasna e VARZA; am cautat acum 4 ani cazare in zona Lacului Sf Ana si am gasit la un hotel cu pret de europa vestica, la cabana de langa lac curgea apa de la un butoi, drumurile sunt groaznice, sunt saraci (eram cu un logan si se uitau dupa noi parca aveam mercedes), sunt aroganti, in Baile Tusnad pt. ca vorbeam romaneste au refuzat sa-mi dea cazare (voi posta impresie pe acesta tema si despre statiune care e o bomba - sa vedeti jegul din casutele campigului ca acolo ne trimiteau proprietarii de pensiuni...), la Miercurea Ciuc la fel, nesimtitii, ... ne urasc domnilor. Va vorbeste cineva care are sange de ungur dupa mama si nu ma bucur prea mult de acest aspect; nu vb maghiara ca mama mea si nu am ce regreta la acest capitol, nici mama nu-i inghite si deseori are conflicte pe aceasta tema cu neamurile ei unguroi pe care ii considera Rai.

3. Cine lauda maghiarimea sa o laude pe cea din Ungaria caci MERITA, JOS PALARIA, excluzand cuiburile extremiste, desigur.

4. Ganditi-va numai ce orgii au facut ungurii pe unde treceau in Ardeal si aceasta rana NU SE VA INCHIDE NICIODATA: Preoti crucificati pe usile bisericilor ortodoxe, biserici ortodoxe daramate, catolicizare fortata... si de la cine, de la vecinii nostri care ne doreau cu orice pret CATOLICI. Civilizatia din Ardeal ne-a fost adusa de austrieci nu de unguri, cum zicea gushpi intr-un alt ecou la alt review si mare dreptate are!!! civilizatia maghiara este azi ce e datorita fostului imperiu Austro-Ungar, cand austriecii si-au pus "amprenta" si pe unguri, ca si pe noi, doar ca ei au granita cu ei si deci si influenta mai mare... !

5 Nici eu nu sunt impotriva autonomiei Costi, la nemtii din Sibiu cred ca le-ar da-o guvernul maine... , dar la unguri dragul meu pitestean, daca le dam asa ceva in maxim 2 ani avem razboi civil si vor sa ne ia toata tarisoara! Stii ce spun ei? Ca dintotdeauna au fost in Ardeal si ca acum populatia romanesca e mai numeroasa ca a lor pentru ca se romanii mancau multa branza si beau mult lapte si asa au facut multi copii! Crede-ma, curge in mine singe de-al lor si ii cunosc mai bine decat oricine, doar ca eu am dragoste de tara noastra si de istoria ei minunata... , exceptand ultimii 60-70 ani de cand "drapelul rosu "rusesc ne-a distrus principiile morale si azi suntem acest amalgam de caractere perfide si puse pe capatuiala...

Gata, am scris destul pe acesta tema - revin la turism MULTA AROGANTA SI TURISM SLABUT in zonele mult discutate si revendicate (HR si CV) ; sa puna mana sa faca si ei o Valea Moeciului sau macar sa - si repare drumurile...

AAA, UITASEM, cele mai mari afaceri cu padurea romanesca se fac in acele judete de catre parlamentarii UDMR - isti! NE JEFUIESC PE FATA, DISTRUG TURISMUL SI INDUSTRIA ZONEI si noi sa le dam autonomie?

Nu mai scriu pe acesta tema, deja ma doare sufletul...

Florina38* [06.04.10 14:16:49] »

Asta mi-a atras mie atentia in mod deosebit inca de cand am inceput sa citesc ce ai scris. Daca te-a deranjat intrebarea mea sau ce am spus, te rog sa ma scuzi. Ai dreptate, discutiile politice nu isi au rostul aici asa ca va invit pe forum unde deja am scris ceva in sectiunea POLITICA.

biancuta [06.04.10 15:14:05] »

Ai punctat foarte bine, mirelutza si tu david, ai dreptate.

Costi [09.04.10 13:15:19] »

@biancuţa

Nu aş vrea să las o informaţie eronată, dată de tine mai sus

... din datele detinute de mine in Tg. Mures sunt doar 20 % cetateni maghiari...

să rămână necorectată.

Conform recensământului din 2002, populaţia maghiară din Târgu Mureş era de 46, 73%, vezi aici

Tot de aici, vedem că acum 150 de ani, maghiarii din Târgu Mureş reprezentau 82, 6%, în timp ce românii doar 6%. Modificarea structurii etnice este de-a dreptul spectaculoasă.

În plus, "cetăţenii maghiari", de care vorbeşti, sunt de fapt cetăţeni români de naţionalitate maghiară.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mirelutza [09.04.10 14:03:32] »

Bine punctat Costi!

As mai adauga ca Tinutul Secuiesc s-a format pe vremea lui Georghe Gheorghiu Dej cand, stiindu-se "rasa" asta cat de guraliva e cu "drepturile ei ", a stramutat (atat cat s-a putut) romani de origine maghiara intr-o zona oarecum de granita intre cele 3 Tari Romanesti, ca o enclava, tocmai pentru a nu putea "misca in front "; deci, taraboiul cu automia trebuie sa ne si amuze... ;

Aceeasi intentie a avut-o cu rromii (tiganii)... dar nu a mai apucat (daca nu gresesc, dorea ca pe acestia sa-i mute undeva in Baragan).

Mi-aduc aminte cand mergeam spre Manastirea Dervent din Dobrogea ca zeci de km nu vezi picior de om... ; deci mai sunt locuri in tara unde putem sa populam zona (ce-ati zice de chinezii care au invadat acum bucurestiul?) Glumeam.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dananecula [02.08.10 00:45:28] »

@ms65

Foarte frumos povestit, bine punctat, amanunte utile, nu-mi ramane decat sa te votez si sa ma bucur sa SB vine din partea mea.

Personal, din descrierea facuta despre Insula Margareta si pozele superbe m-ai convins ca nu trebuie ratata in concediul nostru din august ce va fi la Budapesta.

De-abia astept sa vad si sa admir Fantana muzicala! Cred ca este ceva inedit, dar in acelasi timp o deconectare si o relaxare pentru suflet, inima si trup.

Felicitari si la cat mai frumoase vacante ca sa poti sa ne incanti cu reviewuri la fel de interesante.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ms65 [02.08.10 01:41:35] »

multumesc pt aprecieri dananecula! Imi pare bine daca iti sunt utile informatiile... sunt convinsa ca ai sa te simti foarte bine si ca nu vei regreta alegerea facuta. Budapesta este superba si ai de vizitat foarte multe locuri frumoase, fiecare cu farmecul lui...

Vacanta placuta!

webmasterX [15.07.15 19:45:54] »

Mutat în rubrica "Insula Margareta, BUDAPESTA" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, Costi, dananecula, david, Florina38*, mirelutza, ms65
Alte impresii din această RUBRICĂInsula Margareta:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084131956100464 sec
    ecranul dvs: 1 x 1