77869 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Eindhoven

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.05.2017
DE
Avatar Radu Tudoran
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Călăraşi
înscris/ă în 12.09.15
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul DAF din Eindhoven sau istoria Olandei pe patru roți


Am ajuns de mai multe ori în oraşul "care are numele unei echipe de fotbal", un oraş dedicat industriei şi mai puțin turismului. Dar tocmai partea industrială voiam s-o cunosc, mai precis locul de unde au pornit motoarele şi vehiculele DAF. Startul îl iau din gară, străbat zona centrală aglomerată ca întotdeauna, apoi urmăresc canalul Eindhoven, un canal mic dar eficient, şi la primul pod întâlnit îl traversez. Muzeul firmei DAF mă aşteaptă cu porțile deschise. Asemănator unei hale uriaşe, cu platforme etajate, pare foarte adecvat pentru subiectul abordat. Este plin de copii, care umblă peste tot, făcând fotografii, scriind pe caiete, ascultând diferiți angajați ai muzeului. Nu lipsesc nici adulții, dar majoritatea lor sunt la mesele DAFfetariei, discutând liniştiți în fața unor ceşti aburinde de cafea. Reprezintă, cred, imaginea clasică de duminică a olandezului din zilele noastre.

Firma DAF a pornit la drum în 1928, cu un simplu atelier mecanic, unde frații Hub şi Wim van Doorne şi-au suflecat mânecile, au dat frâu liber imaginației şi s-au apucat de treabă. Atelierul lor este reconstituit într-un colț al muzeului, cu scule şi dispozitive cum doar la bunicii mei am mai văzut, cu foarte mult timp în urmă. Cinci ani mai târziu frații van Doorne trecuseră la producția de remorci. Cum numele Van Doorne's Aanhangwagenfabriek era prea lung şi greu de menționat s-au preferat inițialele DAF. Anii de început pot fi rememorați în una dintre încăperile muzeului prin fotografii de epocă afişate pe display-uri moderne. În paralel sunt prezentate pentru comparare şi principalele repere politice şi ale dezvoltării ştiinței pe glob.

Aranjate ordonat, două şiruri pastelate de automobile DAF, cu un aer uşor desuet, aşteaptă să fie admirate şi studiate. Aceste bunicuțe sunt vehicule care au rulat acum jumătate de secol pe şoselele Olandei şi ale Europei. Am găsit şi automobilul DAF cu numărul 1, un DAF 600 fabricat în 1959 cu motor în patru timpi, doi cilindri cu răcire cu aer. Chiar dacă bordul arată simplu iar interiorul era destul de spartan, DAF-urile au fost cumpărate atât de olandezii de rând, cât şi de instituțiile din țară, de poliție sau poşta. În timp design-ul a devenit mai rafinat, adaptându-se modei şi obținându-se forme mai aerodinamice.

Accentuând această direcție s-au proiectat maşini de curse cu motoare de 2000 cc, care ajungeau la 270 km/oră. Desigur era o formă obişnuită de reclamă, costisitoare, însă eficientă. Şi tot la capitolul reclamă sunt şi participările la maratoanele automobilistice Londra- Sydney şi Paris-Dakar sau la cursele de formula 3. Vehiculele prezentate aici se bucurau de o atenție deosebită în rândul vizitatorilor, în ciuda faptului că numele lor nu mai este întâlnit de mult în marile competiții. Prăfuit, arătând ca la terminarea cursei, unul dintre cele două automobile DAF 55 cu care David van Lennep şi Paul van Doorne (nepotul lui Hub van Doorne) reuşeau în 1993 să parcurgă câteva continente stă liniştit sub lumina reflectoarelor. Succesul lor a urmat la 25 de ani după ce o altă pereche olandeză, Slotemaker - Janssen, tot cu un DAF, reuşea aceeaşi performanță la primul astfel de super-raliu în 1968.

Zona maşinilor speciale are câteva modele deosebite prin destinație sau formă. Un automobil alb decapotabil, cu scaunele dintr-o împletitură asemănătoare cu răchita, un DAF-Michelotti-Shelette, a aparținut armatorului Aristoteles Onassis şi s-a găsit la bordul iahtului acestuia, servind ca maşină de serviciu pentru plimbările milionarului alături de Jackie Kennedy la Monte Carlo. O altă curiozitate este şi DAF-Porter, având forma unei bărci cu roți, un vehicul uşor, rapid, amfibiu, testat în mlaştinile din Peel, din apropierea Eindhoven-ului. Mai multe fotografii îl prezintă în acțiune străbătând stufărişul, escaladând malurile abrupte ale digurilor sau navigand simplu precum o şalupă. Un exemplar unic este DAF Kini, proiectat de Giovanni Michelotti în 1966. Inițial a fost numit Alassio, după numele oraşului italian unde a câştigat un concurs de eleganță. Dar în anul 1967, cu ocazia naşterii prințului Willem-Alexander, actualul rege al Olandei, automobilul a fost prezentat familiei regale care l-a folosit în vacanța de la Port Ercole. Acolo şi-a căpătat şi diminutivul "Kini".

Firma s-a adaptat şi la cerințele fermierilor proiectând şi realizând modele de vehicule cu remorcă, simplu de utilizat în condițiile unui teren dificil. Calitatea lor a făcut să fie achiziționate şi de firme din țări exotice, unde au lucrat într-un alt tip de climat. Câteva exemplare sunt şi în muzeu, unul dintre ele, DAF A 117, fiind reconstruit de voluntari din piesele aduse din Curacao, Noua Guinee (fostă colonie olandeză). Acolo fuseseră găsite două astfel de masini fabricate prin anii '50 şi abandonate în stadiul de epavă. De altfel întreaga Olandă a profitat de camioanele DAF, acestea fiind fabricate şi pentru transport de mărfuri sau de persoane şi pentru departamentele de pompieri şi pentru salubritate. Exponate uriaşe, din perioade diferite, exemplifică utilizarea multilaterală a acestor maşini în cele mai variate domenii.

Compania DAF a construit o lungă perioadă de timp şi autobuze destinate transportului de călători, dar şi poliției. Muzeul deține exemplare mai vechi şi mai noi, dar poate cel mai important este cel folosit de regina Beatrix pentru a vizita unele oraşe cu prilejul "Zilei Reginei". După 15 ani de utilizare şi doar 50 000 de kilometri autobuzul regal a devenit parte a muzeului.

Nici armata nu a evitat DAF-ul, iar în imensa hală care adăposteşte muzeul se găsesc vehicule de teren cu utilizări multiple, camioane puternice pentru deplasarea trupelor, a muniției sau a echipamentelor speciale. Un astfel de exemplu este DAF YA 616, cel care asigura mobilitatea artileriei grele, un mastodont robust dotat cu macara şi care avea o autonomie de 400 kilometri, adică destul ca să străbată Olanda de la nord la sud sau de la este la vest. Mai interesant este transportorul blindat DAF YP 408, primul vehicul al armatei olandeze propulsat de un motor diesel. Având o viteză maximă de 90 km/ora, putând traversa ape de până la un metru adâncime şi urca pante de 50°, el a servit în misiuni de menținere a păcii desfăşurate sub stindardul Națiunilor Unite.

Pentru amatorii de mecanică sunt frumos aranjate multe motoare, cu părți decupate pentru o mai bună observare a componentelor interioare. Fără îndoială înțelegerea funcționării este mult facilitată. Am căutat ceva asemănător motorului DAF care îmi este dat în grijă şi mi-a cam luat timp până am găsit.

Firma DAF fabrică în continuare camioane şi motoare, dar a renunțat de ceva vreme să mai producă autoturisme. Probabil nu produsele de calitate superioară a vecinilor de la vest au constituit cauza, ci produsele venite din Asia, cu un preț mult mai mic. Nu ştiu dacă maşinile DAF au fost cumpărate de olandezi doar pentru a susține industria autohtonă. Dar cunoscându-i ca fiind oameni practici înclin să cred că utilizarea DAF-ului s-a bazat pe un preț accesibil şi pe fiabilitate. Muzeul DAF nu-i un muzeu în care să te împingă snobismul, un muzeu cu care să te lauzi în fața unor prieteni. Dar aici descoperi o părticică din istoria Olandei, acea părticică care are patru roți.

Să aveți un drum frumos în față.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Radu Tudoran in 31.05.2017 06:57:19

Validat / Publicat: 31.05.17 09:11:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 1212


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57900 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[31.05.17 07:44:15]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Eindhoven, EINDHOVEN" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[31.05.17 09:13:15]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[31.05.17 09:35:38]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Sa zicem ca nu ma atrag masinile in mod special, poate ca si participant la trafic, sau ca si spectator (la televizor) al curselor de Formula 1 fiind o vreme cand urmaream fiecare cursa.

   Nu sunt pasionata nici de fotbal si cu toate astea stiu ca exista echipa de fotbal PSV Eindhoven, si va rog sa nu radeti, sotul meu habar nu are de asa ceva, insa stie ca are un nepot student in acest oras, astfel incat facand o suma a tuturor elementelor si suma iesind cu plus, este un loc in care ar fi bine de ajuns.

   Foarte interesant muzeul si sunt cateva exponate care pot spune ca m-au facut sa zambesc.

   Daca voi ajunge pe acolo nu voi ocoli muzeul.

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- adrianbogdan
[01.06.17 13:23:54]
» mesaj pers

   Buna!

   Foarte interesant rewiewul tau, uite asa aflam si noi istoria faimosului automobil DAF, mai ales ca de o lunga perioada noi cei din zona Bucuresti circulam cu autobuze marca DAF

   Pozele sunt foarte interesante, mi-au placut imaginile in care sunt expuse masini militare dar si garajul din anilor 40,50.

   Vacante frumoase iti doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[02.06.17 09:44:20]
» mesaj pers

   @mishu: Eindhoven-ul are mai multe de aratat calatorului, dar comparativ cu Amsterdam sau Haga este mult in urma. Si cred ca va ramane la nivelul de cenusareasa in materie de turism. Totusi edilii depun eforturi pentru a dezvolta si latura turistica a orasului. Sa nu uitam ca in apropiere se afla mlastina Peel, in vecinatatea careia este satul natal al lui Van Gogh. Iar de aici si pana la un alt muzeu nu-i drum lung. Iar olandezii stiu sa transforme in profit orice oportunitate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[02.06.17 11:18:51]
» mesaj pers

   @adrianbogdan Multumesc pentru incurajari. Cat despre masini, asteapta putin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[03.06.17 17:01:55]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran:

   Foarte frumos articolul tau, ca de obicei tot ce este semnat Radu Tudoran / AFA.

   Sincer, nu ma omor dupa muzee cu masini dar de ar fi sa aleg ceva din ce ai prezentat, P02 ne-ar fi fost necesar in recentul concediu! Excelenta pentru niste stradute care fac de rusine strada Sforii din Brasov.

   Vacante frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[03.06.17 19:28:02]
» mesaj pers

   @elviramvio: Nici eu nu sunt un fan al automobilului, dar amn gasit niste muzee dedicate masinilor care m-au extaziat. La Haga este unul dintre ele si am stat sa privesc ca intr-o galerie de arta.

   Calatorii frumoase, ca a venit vara.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[05.06.17 15:35:52]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: excelent articol! Poza 12 e preferata mea :). Cand ajung in Eindhoven cu siguranta imi duc pustimea acolo!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[05.06.17 17:05:00]
» mesaj pers

   @ioana74: Nici mie nu-mi venea sa plec dintre atatea masini si motoare. Si nu-s pasionat de automobile :)

   Este vorba de cum prezinti exponatele. Aici este adevarata arta la un muzeu.

   Multumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor
[06.06.17 16:02:00]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Că bine zici cu prezentarea! Asta se vede foarte bine și la alt muzeu auto, pe care poate l-ai văzut, că știu că ai fost prin Stuttgart: Mercedes-Benz. Mai ales prin contrast cu muzeul vechi, dinainte de 2007, care era doar o „expunere” de automobile, actualul are un discurs aproape cultural, atent conceput și pus în operă fără restricții, căci i s-a construit special un nou sediu, proiectat în conformitate cu ideea expoziției.

   Criteriul nu mai e strict cronologia modelelor expuse, ci tematic: sport, transport în comun, auto-utilitare, totul subsumat temei principale: istoria transportului (primul exponat al expoziției e un cal, împăiat sau artificial, nu-mi dau seama), iar vizita este o călătorie prin istorie, pe traseul principal, cu săli laterale care evidențiază cîte o temă, pe care o ilustrează nu numai prin automobile, ci și prin alte obiecte, de pildă trusa unui șofer de autobuz, sau semne de circulație din anii 30 etc.

   Traseul pleacă de la ultimul etaj, unde urci cu niște lifturi originale, și parcurge niște spirale duble, o arhitectură fistichie, ce să mai.

   Dacă tot ai scris despre muzeul DAF, am făcut și io reclamă muzeului Mercedes, să știe pasionații că își pot programa o vizită, au ce vedea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[06.06.17 22:21:41]
» mesaj pers

   @abancor: Ar mai fi la Modena Ferrari sau la Munchen BMW. Dar am scris si eu despre o cenusareasa. Dar am un review despre un muzeu auto care m-a impresionat. Cu adevarat. Doar sa-l citeasca cineva, ca am scris despre cel mai frumos castel din Olanda si a fost ignorat. :) Dar fac unul despre vizita all-inclusive in Red District si iau zuperbonus. :)

   O colectie frumoasa de masini am gasit si la Speyer, la Muzeul Tehnic, dar este deja un review si nu vreau sa repet.

   Sa ne citim sanatosi

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2017] DAF 2 liter Proto, masina folosita de Yellow Racing Team Camel. Caroserie din aluminiu, lunga de peste 7 metri. Un motor in patru cilindri, cu cilindreea de 2000 cmc. Viteza dezvoltata era de pana la 270 km/ora -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859291">Şterge vot</a></div><span id="v9859291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2017] DAF 2 liter Proto, masina folosita de Yellow Racing Team Camel. Caroserie din aluminiu, lunga de peste 7 metri. Un motor in patru cilindri, cu cilindreea de 2000 cmc. Viteza dezvoltata era de pana la 270 km/ora
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2017] DAF Mobile Raincoat (Mantaua de ploaie mobila) Nu se stie precis cand a fost construit acest vehicul, undeva pe la 1943. Pretul a fost de 550 guldeni (azi cam 250 euro) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859292">Şterge vot</a></div><span id="v9859292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2017] DAF Mobile Raincoat (Mantaua de ploaie mobila) Nu se stie precis cand a fost construit acest vehicul, undeva pe la 1943. Pretul a fost de 550 guldeni (azi cam 250 euro)
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2017] Caroseriile au devenit in timp mai aerodinamice, mai sport -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859293">Şterge vot</a></div><span id="v9859293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2017] Caroseriile au devenit in timp mai aerodinamice, mai sport
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2017] Aliniate pe doua randuri, cateva zeci de automobile DAF expun o multitudine de variante constructive -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859294">Şterge vot</a></div><span id="v9859294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2017] Aliniate pe doua randuri, cateva zeci de automobile DAF expun o multitudine de variante constructive
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2017] Masina DAF 55 prezenta la raliul Paris - Dakar, avand la bord pe David van Lennep si Paul van Doorne -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859295">Şterge vot</a></div><span id="v9859295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2017] Masina DAF 55 prezenta la raliul Paris - Dakar, avand la bord pe David van Lennep si Paul van Doorne
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2017] Acest DAF-Michelotti-Shelette a apar? inut armatorului Aristoteles Onassis -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859296">Şterge vot</a></div><span id="v9859296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2017] Acest DAF-Michelotti-Shelette a apar? inut armatorului Aristoteles Onassis
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2017] Variante intalnite cu ani in urma pe sosele -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859297">Şterge vot</a></div><span id="v9859297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2017] Variante intalnite cu ani in urma pe sosele
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2017] DAF Kini, proiectat de Giovanni Michelotti în 1966 -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859298">Şterge vot</a></div><span id="v9859298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2017] DAF Kini, proiectat de Giovanni Michelotti în 1966
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2017] Un garaj de acum 40-50 de ani -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859299">Şterge vot</a></div><span id="v9859299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2017] Un garaj de acum 40-50 de ani
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2017] Un model nou de DAF -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859323">Şterge vot</a></div><span id="v9859323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2017] Un model nou de DAF
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2017] DAF a produs pentru serviciul de curatenie al orasului sau pentru cel de pompieri -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859324">Şterge vot</a></div><span id="v9859324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2017] DAF a produs pentru serviciul de curatenie al orasului sau pentru cel de pompieri
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2017] DAF A 117 a fost reconstruit de voluntari din piesele aduse din Curacao, Noua Guinee -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859325">Şterge vot</a></div><span id="v9859325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2017] DAF A 117 a fost reconstruit de voluntari din piesele aduse din Curacao, Noua Guinee
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2017] DAF YA 616 a fost achizitionat de armata olandeza -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859326">Şterge vot</a></div><span id="v9859326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2017] DAF YA 616 a fost achizitionat de armata olandeza
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2017] Transportorul amfibiu blindat DAF YP 408 a avut acelasi cumparator -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859327">Şterge vot</a></div><span id="v9859327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2017] Transportorul amfibiu blindat DAF YP 408 a avut acelasi cumparator
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2017] DAF Porter a fost testat in mlastina Peel din Brabant -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859328">Şterge vot</a></div><span id="v9859328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2017] DAF Porter a fost testat in mlastina Peel din Brabant
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2017] Participanta la cursele de acum jumatate de secol -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859329">Şterge vot</a></div><span id="v9859329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2017] Participanta la cursele de acum jumatate de secol
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2017] Duba politiei olandeze -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859335">Şterge vot</a></div><span id="v9859335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2017] Duba politiei olandeze
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2017] DAF 555 prototip a fost construit in 1970 cu o cilindree de 1,44 litri -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859336">Şterge vot</a></div><span id="v9859336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2017] DAF 555 prototip a fost construit in 1970 cu o cilindree de 1,44 litri
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2017] Un bolid DAF -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859337">Şterge vot</a></div><span id="v9859337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2017] Un bolid DAF
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [FEB-2017] DAF 66,1300 - Marathon, fabricat in 1974 (pretul de atunci 11951 guldeni, aprox. 4970 euro) -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859338">Şterge vot</a></div><span id="v9859338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2017] DAF 66,1300 - Marathon, fabricat in 1974 (pretul de atunci 11951 guldeni, aprox. 4970 euro)
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2017] DAF - Pony (1967), o combinatie destinata micilor fermieri -- foto by <b>Radu Tudoran</b> [uploaded 31.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av859339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv859339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=859339">Şterge vot</a></div><span id="v9859339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(859339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f859339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e859339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2017] DAF - Pony (1967), o combinatie destinata micilor fermieri
foto Radu Tudoran [31.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.25180888176 sec