ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    AUG-2016
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Tatul - templul si mormantul legendarului Orfeu

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Demult, pe vremea cand zeii cei puternici stapaneau pamantul, dragostea dintre zeul Apollo si muza Calliope a dat nastere celui mai talentat cantaret din lume, Orfeu. Tatal sau, Apollo, i-a daruit o lira cu puteri magice iar atunci cand incepea sa cante, vantul se oprea in loc, fiarele padurii se imblanzeau, oamenii erau fericiti iar razboaiele se incheiau. Muzica lui Orfeu incanta urechile zeilor si se spune ca acestia ar fi facut orice pentru el, atat de mult ajunsesera sa il iubeasca.

    Orfeu a participat alaturi de cei mai mari eroi ai antichitatii la expeditia cu vasul Argos in cautarea lanii de aur din Colchida (daca vrei sa stii unde se afla in ziua de azi locul unde se gasea lana de aur citeste articolul meu despre Tara Luanei AICI). El a avut o contributie importanta la expeditia Argonautilor reusind sa ii salveze de cantecul sirenelor si sa ii scoata in viata din aceasta grea incercare folosind lira sa minunata. Fara el, Hercule, Tezeu, Iason, Castor si Pollux ar fi cazut in bratele sirenelor celor ademenitoare si rau intentionate iar legenda lanii de aur s-ar fi terminat pe marea inspumata.

    Intr-o buna zi, pe cand canta din lira lui fermecata langa un izvor cu apa cristalina s-a indragostit de o frumoasa nimfa pe nume Eurydice. S-au casatorit dar fericirea lor nu a durat prea mult. Eurydice a fost muscata de un sarpe veninos si a murit in bratele indureratului Orfeu. Rapus de durere Orfeu a hotarat sa plece spre lumea cealalta si sa ii ceara prietenului sau, zeul Hades, sa i-o dea inapoi pe iubita lui Eurydice. A gasit poarta spre lumea de dincolo si a patruns cantand din lira fermecata. Luntrasul Charon, cel care duce sufletele celor disparuti peste raul Styx a fost fermecat de cantecul sau si l-a trecut peste rau cu drag. Cerber, cainele ce fioros cu 3 capete care pazeste poarta catre lumea de dincolo s-a imblanzit si l-a lasat sa treaca. Insusi zeul intunericului, Hades, a fost vrajit de muzica lui Orfeu si i-a dat voie sa o duca cu el inapoi pe frumoasa lui Eurydice. Totusi, Hades a pus o conditie, Orfeu nu avea voie sa intoarca capul pana cand nu a iesit pe poarta cea intunecata. Fericit nevoie mare Orfeu a luat-o pe Eurydice si au facut cale intoarsa catre lumea de sus. Numai ca la doi pasi de iesire i s-a parut ca Eurydice nu il mai urmeaza si a intors capul sa se asigure ca ea este in spatele lui. In acel moment Eurydice a fost trasa inapoi si pierduta pe vecie. Rapus de durere Orfeu a ramas langa poarta inchisa. Un trib de bacante trace, adeptele zeului Dyonisos, l-a gasit si i-au cerut sa le cante insa el a ramas mut la cererea lor. Atunci ele l-au ucis cu sange rece la ordinul lui Dyonisos, rival al lui Apollo, tatal lui Orfeu.

    Daca credeti ca ceea ce v-am povestit este o simpla legenda, aflati ca nu este chiar asa!! Chiar si eu m-am minunat cand am descoperit locul unde Orfeu a fost ucis, chiar langa poarta catre lumea de dincolo. Tracii i-au ridicat un splendid templu si loc de veneratie, care exista pana in ziua de azi. El se afla in vecinatatea misteriosului Perperikon despre care va povesteam in articolul precedent.

    Templul lui Orfeu este plasat in varful unui deal si ascunde multe secrete. Mai intai am ajuns langa un put adanc de vreo 3 metri, dar fara apa. Pe o placuta scria ca este “Fantana Dorintelor” am inconjurat zona sacra si am urcat pe ceea ce pare a fi un trunchi de piramida. In varful ei (interesant ca este in varf!) se afla un sarcofag din piatra deasupra caruia se afla un alt sarcofag din piatra care are si o fanta ce da in sarcofagul inferior ca si cand ceva ar fi trebuit sa se scurga pe acolo de sus in jos sau de jos in sus, cine stie?! Spre deosebire de modul tracilor de a-si inmormanta decedatii in tumuli, aici ne confruntam cu un mormant plasat in varful unui munte, in varful caruia este un sanctuar, in varful caruia se afla un trunchi de piramida in varful caruia este plasat mormantul. Mai ciudat de atat nu se poate! Totul este in varf ca si cum cel decedat ar fi trebuit sa fie cat mai aproape de stele pentru a zbura mai repede catre ele!

    La baza celor doua sarcofage suprapuse se afla un fel de tron si cateva nise. M-am asezat pe tron si am inchis ochii. Prin cap imi trecea povestea trista a lui Orfeu. Mi-am adus aminte ca el a ramas langa poarta de trecere catre lumea cealalta asa ca mi-a venit traznita idee se vad daca legenda este adevarata si daca aceasta poarta ar putea sa existe cu adevarat. Am deschis ochii si am alergat catre buza prapastiei privind catre muntii si dealurile din jur.

    Nu o sa va vina sa credeti dar imediat privirea mi-a fost atrasa intr-o anume directie. Pur si simplu nu puteam sa imi iau ochii de acolo. Am facut o poza si iata ce se vedea pe unul din peretii dealului de vis-a –vis. Voi ce parere aveti? Priviti cu atentie cum sunt perfect ordonate pietrele care compun un arc de piatra ca o gigantica poarta. Poate parea science fiction, dar dupa cum stim cu totii, tot ceea ce candva era considerat science fiction, azi este realitate. V-am uimit nu-i asa?! Iata ca legendele, care pe nedrept sunt atribuite grecilor cand in realitate apartin neamului nostru trac, devin realitate. In acest caz, cine au fost zeii cei cu puteri supra-omenesti? Speculati voi pe tema asta.

    Pana una alta va las in compania filmului realizat acolo. Este un loc ce merita din plin sa fie vizitat.

    Sa nu credeti ca ati scapat de mistere, stati sa vedeti articolul urmator!

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul film

    https://www.youtube.com/watch?v=qt2yX41GoT8&t=111s

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 29.05.17 08:48:12
    Validat / Publicat: 29.05.17 10:36:26
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA

    VIZUALIZĂRI: 1452 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 fantana dorintelor
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 32 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [29.05.17 10:35:41]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [29.05.17 11:48:07]
    »

    @webmasterX: multumesc webmaster!

    Zoazore
    [29.05.17 12:02:04]
    »

    @buterfly: Fantastic! Iar P10 demonstreaza ca nu-i deloc SF!

    Zeii? Or fi fost traci? Desi nu cred!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [29.05.17 13:30:23]
    »

    @Zoazore: multumesc pentru vizita si aprecieri! Avand in vedere ca Apollo si Artemis, gemenii sacri, Dionisos si multi alti zei considerati greci sunt nascuti in Carpati langa Pontul Euxin... cred ca religia respectiva apartine acestor meleaguri, raspandindu-se ulterior si la greci si la romani

    Zoazore
    [29.05.17 13:36:39]
    »

    @buterfly:

    In acest caz, cine au fost zeii cei cu puteri supra-omenesti?

    = la asta ma refeream! Traci nu erau, deci, concurenta?

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [29.05.17 14:29:29]
    »

    @Zoazore: hibrizi extraterestri

    Lucien
    [29.05.17 14:53:12]
    »

    Excelent subiectul, redactarea și fotografiile. Îmi place nespus seria acestor obiective ”turistice” alternative, care pun probleme, iar răspunsurile nu sunt simple... și la care adăugăm aer, natură, plimbare, chiar și puțin efort. Așa este, nu trebuie să ai o imaginație prea bogată pentru a vedea acea poartă în versantul muntelui...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [29.05.17 14:59:23]
    »

    @Lucien: multumesc pentru vizita si aprecieri! Locurile pe care le-am descoperit sunt uimitoare. Nu am auzit despre ele pana acum asa ca am ramas socata. Poarta este foarte mare, eu nu am un zoom bun, este marita poza doar de 5 ori... asa ca proprtia e greu de stabilit. Pe viu e foarte mare. Stai sa vezi urmatorul obiectiv... e si mai si!

    adri-nico
    [30.05.17 01:39:53]
    »

    fata, desi se zice ca am o imaginatie bogata, na, ca la ora asta nu vad poarta. am vazut un cerculet dar in afara de niste "chetroaie" si copaci, imaginatia e zero!

    m-a luat cu fiori povestea. de unde le scoti???

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [30.05.17 09:14:36]
    »

    @adri-nico: multumesc pentru vizita si aprecieri. Poza are doar 5xzoom adica putin dar totusi se vede. Povestile sunt din Legendele Olimpului ti-am spus ca sunt pasionata de religiile antice am sute de carti de genul asta adunate din toata lumea. Hei, la multi ani inca o data!

    adri-nico
    [30.05.17 09:37:42]
    »

    Buna ziua, ti-am dat, belea mi-am capatat! nici aici nu scap de urari?

    Legendele Olimpului- prima carte primita cadou atunci cind mama mi-a facut o pttrecere de ziua mea... (si singura) prin clasa a 4-a. . Cartea mi-a placut mult, petrecerea nu.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [30.05.17 12:07:09]
    »

    @adri-nico: pacat ca nu ti-a placut petrecerea, poate de acolo ti se trage, dar dupa cum iti spuneam, cine te iubeste nu uita!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, buterfly*, Lucien, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Kardzhali:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0728440284729 sec
    ecranul dvs: 1 x 1