77828 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Praga și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
29.05.2017
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Sinagoga Ierusalim din Praga


Urmare de aici

În articolul de astăzi vă învit să vizimăm împreună o sinagogă. Sinagoga este locul unde se roagă evreii. Sinagoga vizitată se numeşte Jubilee sau Ierusalim din Praga.

Noi am pornit spre sinagogă din piaţa Wenceslas, din faţa muzeului Naţional. În imediata apropoiere a muzeului Naţional se află clădirea Operei. Ne-am abătut puţin de la drum pentru a vedea şi cea mai mare gară CF din Praga. Toate aceste clădiri au o arhitectură frumoasă, vă recomand să le vedeţi când ajungeţi la Praga.

De la gara CF, am tranversat un părculeţ şi am ajuns pe strada Washingtonova pe care am mers până la intersecţia cu strada Opletalva, apoi pe această stradă până la intersecţia cu strada Jeruzalemska. Pe la jumătatea străzii Jeruzalemska se află sinagoga Jerusalim. Este singura sinagogă din Praga care nu se află în cartierul evreesc Josehof.

Nu aveţi cum să rataţi clădirea sinagogii deoarece este singura clădire de culoare roz între clădirile galbene. Această sinagogă este cea mai mare sinagogă a comunităţii evreieşti din Praga.

Am cumpărat de la poarta de intrare două bilete care au costat 160 coroane, aproximativ 27 lei. Sinagoga este deschisă pentru turişti doar în lunile călduroase, de la 1 aprilie până la 30 octombrie. Programul de vizitare este de luni-sâmbătă între 11-17. Este închisă publicului duminica şi când sunt sărbători ale evreilor.

Înainte de a pătrunde în interior să vă spun puţin despre istoria sinagogii. Ideea de a construi o sinagogă nouă a aparţinut ˝ Societăţii pentru un templu nou˝. Această societate a cumpărat o clădire pe strada Jeruzalemska pe care a demolat-o pentru a construii sinagoga. Construcţia sinagogii s-a efectuat între 1905 şi 1906 după planurile arhitectului austriac Wilhelm Stiassny. Pe timpul celui de-al doilea Război Mondial sinagoga a fost folosită ca depozit. La începutul anilor 2000 a beneficiat de o renovare totală şi din 1 aprilie 2008 a fost deschisă publicului larg.

Numele iniţial de Jubilee a fost dat de societatea evreiască deoarece la momentul când s-au pus baze construirii sinagogii se împlineau 50 de ani de domnie a regelui Franz Joseph al Austriei. Când au venit comuniştii la putere numele sinagogii a fost schimbat în Jerusalim. Astăzi sinagoga este cunoscută după ambele nume.

Cum v-am spus faţada exterioară a sinagogii este roz, iar arhitectura exterioară este construită în stilul neo maur (specific părţii sudice a Spaniei). Poarta centrală este încadrată de două turnuri, care au întrări separate. Pe faţadă se pot vedea mai multe arcade deasupra porţilor de intrare. Sus la balcon este o arcadă mai mare in interiorul căreia se află o ferestră pe care este pictat un trandafir, iar trandafirul este înconjurat de hexagrama stelei lui David.

Am pătruns în sinagogă. Interiorul este un exemplu interesant de Art Nouveau îmbinat cu stilul maur. Interiorul este iluminat natural prin două iluminatoare din sticlă aflate pe tavanul clădirii. Picturile de pe tavan au ca punct central Steaua lui David. Lojele de la etaj sunt susţinute de mai multe arcade sub formă de trandafir. Ferestrele sunt frumos colorate cu motive florale. În partea din faţă pe un perete se află o inscripţie în limba ebraică care se traduce prin ˝Aceasta este poarta lui Dumnezeu, prin care intră cei drepţi˝. Şi pe celelalte faţade ale balcoanelor se află înscripţii în limba ebraică, toate cu îndemnuri religioase. În interiorul sinagogii încap 850 de persoane. Femeile ocupă părţile laterale şi au intrarea separată. Pe faţada balcoanelor motivul principal, desenat este viţa de vie. Pe una dintre faţade sunt trecute pe o placă, cele 10 porunci ale lui Moise.

În momentul vizitei noastre, la etaj, sinagoga găzduia o expoziţie dedicată vieţii evreilor din Cehia. Pentru a ajunge la etaj a trebuit să ieşim în faţa sinagogii iar pe o uşă laterală să urcăm scările spre etajul clădirii. Aici ne-a fost verificate din nou biletele. De la etaj sinagoga se vede altfel, pare mai frumosă. La etaj se află şi orga. În expoziţie sunt prezentate momente din viaţa evreilor, locuri unde au fost deportaţi, chinurile la care au fost supuşi. De aici am aflat că în oraşul Terezin (60 kilometri, nord de Praga, spre Teplice), nazişti au construit un ghetou unde au fost aduşi toţi evreii din Praga şi Brno, iar mulţi dintre ei aici şi-au găsit sfârşitul. Tot aici există şi o hartă a altor locuri unde au fost exterminaţi evreii. Am aflat că cea mai mare ˝piatră funerară˝ din Praga este turnul televiziunii. Pe un ecran rulau imagini cu atrocităţile îndurate de către evrei.

După ce am văzut toată expoziţia, am admirat iarăşi de sus interiorul sinagogii, apoi am pornit spre alte puncte de interes din Praga.

Dacă doriţi să vedeţi cea mai nouă şi cea mai mare sinagogă din Praga, vizitaţi sinagoga Ierusalim.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 29.05.2017 08:26:33

Validat / Publicat: 29.05.17 09:51:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA.
VIZUALIZĂRI: 1411


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35300 PMA (din 37 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- elviramvio
[02.06.17 23:44:09]
» mesaj pers

   @zlatna:

   Frumoasa, n-am vazut-o. Ce ma surprinde este programul ei in zilele de sambata, de obicei sunt inchise publicului vizitator in aceste zile sau poate doar unele din lacasuri. In vacanta recenta mi-a fost imposibil sa gasesc una deschisa.

   Cultura iudaica este interesanta, merita o incercare de a-i descoperi invelisul caci miezul e de nepatruns pentru cei ca noi.

   Cat despre ghetouri, ele au existat pentru evrei in toate epocile, un alt fapt greu de inteles de noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[08.06.17 10:09:26]
» mesaj pers

   @zlatna: Foarte interesant si mi-ar placea sa vad acest loc. Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] faţada exterioară a sinagogii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858573">Şterge vot</a></div><span id="v9858573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] faţada exterioară a sinagogii
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] hexagrama lui David şi trandafirul -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858574">Şterge vot</a></div><span id="v9858574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] hexagrama lui David şi trandafirul
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] interiorul cu geamurile pictate -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858575">Şterge vot</a></div><span id="v9858575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] interiorul cu geamurile pictate
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] interior sinagoga Ierusalim din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858576">Şterge vot</a></div><span id="v9858576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] interior sinagoga Ierusalim din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] iluminatoarele din tavan fac interiorul luminos -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858577">Şterge vot</a></div><span id="v9858577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] iluminatoarele din tavan fac interiorul luminos
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] ˝ altarul˝ sinagogii Ierusalim din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858578">Şterge vot</a></div><span id="v9858578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] ˝ altarul˝ sinagogii Ierusalim din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] la etaj este amplasată orga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858579">Şterge vot</a></div><span id="v9858579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] la etaj este amplasată orga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] de tavan sunt acăţate candelabre -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858580">Şterge vot</a></div><span id="v9858580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] de tavan sunt acăţate candelabre
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] interior sinagoga Ierusalim din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858581">Şterge vot</a></div><span id="v9858581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] interior sinagoga Ierusalim din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] interiorul sinagogii văzut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858582">Şterge vot</a></div><span id="v9858582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] interiorul sinagogii văzut de la etaj
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] orga sinagogii Ierusalim -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858583">Şterge vot</a></div><span id="v9858583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] orga sinagogii Ierusalim
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858584">Şterge vot</a></div><span id="v9858584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858585">Şterge vot</a></div><span id="v9858585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] pe balcoane sunt inscripţi in limba ebraică -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858586">Şterge vot</a></div><span id="v9858586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] pe balcoane sunt inscripţi in limba ebraică
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] schema sinagogii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858587">Şterge vot</a></div><span id="v9858587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] schema sinagogii
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] harta locurilor unde au fost deportaţi evreii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858588">Şterge vot</a></div><span id="v9858588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] harta locurilor unde au fost deportaţi evreii
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858589">Şterge vot</a></div><span id="v9858589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] cele 10 porunci ale lui Moise -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858590">Şterge vot</a></div><span id="v9858590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] cele 10 porunci ale lui Moise
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] cimitirul eveesc din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858591">Şterge vot</a></div><span id="v9858591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] cimitirul eveesc din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858592">Şterge vot</a></div><span id="v9858592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 29.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av858593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv858593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=858593">Şterge vot</a></div><span id="v9858593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(858593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f858593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e858593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] expoziţia dedicată vieţii evreilor din Praga
foto zlatna [29.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.119183063507 sec