77769 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Amsterdam şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.05.2017
DE
Avatar crysttine
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.01.13
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Partea picantă a Amsterdamului sau Red Light District


În Amsterdam am ajuns într-o dimineață de sfârșit de noiembrie. Soarele care strălucea cu generozitate nu ne trimitea cu gândul la sărbătorile de iarnă sau la târgurile de Crăciun care urmau să se deschidă în câteva zile.

Am plecat din Antwerpen, cu trenul, pe ruta Bruxelles - Rotterdam - Amsterdam (ultima oprire și cea mai așteptată :)). Trenul oprește în Centraal Station. Inaugurată în 1889, este principalul nod feroviar cu plecări interne și internaționale și cu conexiuni de legătură pentru 16 linii de tramvaie, 30 de linii de autobuze, 3 stații de metrou și puncte de îmbarcare pentru vapor-bus. Inutil să mai spun că pe lângă toate aceste mijloace de transport, bicicleta este regina!

În Amsterdam totul este în perfectă armonie cu lumea înconjurătoare: morile de vânt, lalelele, canalele, piețele cu brânză, berea sau casele ale căror fațade ne duc cu gândul la stroopwafe. În aceeași categorie intră și sex shop-urile ori coffee shop-urile.

Red Light District

Controversatul turism sexual nu apare în ghidurile turistice, deși se știe că există. Poate dintr-o falsă pudoare acest prag încă nu a fost trecut? Cine știe... dar, cert este că în tururile orașului găsim excursii organizate în care grupurile de turiști sunt invitate să nu rateze o experiență să-i zicem "spicy".

Inhibați, pudici, poate doar curioși ori open-minde, pentru toți este locul în care tot ce s-a învățat acasă despre moralitate sau sănătate sufletească se uită.

În De Wallen, labirintul de străduțe cu aproximativ 300 de vitrine expun femei pentru toate gusturile și fanteziile povestite și nepovestite: blonde, brunete, creole, roșcate, suple, plinuțe, cu sâni sau făra, în vârstă sau mai tinere.

Legalizată încă din 1830, orice afacere bazată pe servicii sexuale trebuie să aibă autorizație eliberată de autoritățile locale. Vorbim despre prostituție legală și reglementată într-o societate lipsită de inhibiții și unde sexul este văzut ca o normalitate a vieții. Lucrurile au avansat atât de mult în acest domeniu încât din 2001 este considerată profesie, iar angajatele și/sau angajații (depinde de la caz la caz) au aceleasi drepturi ca orice alt angajat atâta timp cât veniturile rezultate din activitatea pe care o desfășoară sunt taxate. Controalele medicale periodice se fac pe cheltuiala statului și nimeni nu se angajează fară un certificat de sănătate.

Centrul de Informare despre Prostituție organizează de două ori pe an Ziua Porților Deschise - Red Light District Open Day - când vizitatorii pot să arunce un ochi și în interiorul bordelurilor participante. Și ca orice eveniment care se respectă, informațiile suplimentare le pot afla din broșuri, flyer-e și alte chestii de marketing.

Dincolo de perdelele roșii, "camera de lucru" a unei prostituate nu difera prea mult (ca și format) fața de "camera de lucru" a unei prostituate din Pompei. Dar, și atunci ca și acum, tot ce este interzis este permis.

Fotografiatul în zonă este strict interzis și regula trebuie respectată.

În Piața Bisericii Vechi - Oude Kerk, statuia din bronz înfățișând o femeie care stă în pragul ușii așteptându-și clienții, este dedicată tuturor celor care își câștigă existența din industria sexuală și este însoțită de un mesaj care îndeamnă la respect: "Respect sex workers all over the world".

Este de altfel unicul monument construit pe această temă și unde putea fi amplasat dacă nu într-o piață veche lângă o biserică? Lucrurile sunt atât de normale aici încât doamnele respectabile merg la slujba de duminică, iar celelalte își văd de serviciul lor în vitrină.

Poate că în cursul zilei cartierul pare cam lipsit de strălucire, să zicem. Dar, seara după ora 22.00 totul prinde viață și devine permis: sex, droguri ușoare, alcool. Pentru cei interesați serviciile se plătesc înainte, 20 de minute de plăcere fiind timpul standard pentru orice client.

Un loc interesant de vizitat este Muzeul Sexului. Nu pot să spun că învățăm ceva din el, dar o concluzie este clară: și atunci, și acum lucrurile au stat cam la fel, și tot ce se pare acum nou, s-a experimentat cu secole în urmă.

Personal, cred că este o destinație de bifat măcar o dată în viață. Este interesant totul și ideea de normalitate vă va surprinde cu siguranță. Lucrurile ilegale în alte tări, aici sunt legale și sunt un simbol al libertății și toleranței.

Filmul clasic de sâmbătă seara aici este înlocuit cu un film pentru adulți, piesa de teatru cu spectacole peep-shows iar o vizita într-un sex-shop outlet poate fi ca orice altă vizită într-un magazin cu 2 etaje, de unde de această dată nu ne vom cumpăra pantofi :). Distracție maximă!

---
Impresii încărcate de crysttine in 25.05.2017 11:38:35

Validat / Publicat: 25.05.17 13:20:05


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 2401


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (crysttine); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  14 PMA (din 14 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[25.05.17 13:19:48]
» mesaj pers

   Conform regulamentului (1.A.13),

    începând cu al treilea articol republicat de pe blogul personal pe AFA - în aceeaşi săptămână - se retrage PMA standard (votul saitului).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[25.05.17 13:51:02]
» mesaj pers

   @crysttine:

o vizita într-un sex-shop outlet poate fi ca orice altă vizită într-un magazin cu 2 etaje, de unde de această dată nu ne vom cumpăra pantofi

   De ce nu?!? nu au din ăia sexy?!? ;) :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crysttine
[25.05.17 13:55:56]
» mesaj pers

   @Dragos: Daaa, corect. Eu m-am gândit la pantofi office că mi's femeie cu frică de cel de sus 😊

   

   scuze pt greseala din text; am sesizat-o si astept sa se rezolve.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Flaviu
[25.05.17 17:00:59]
» mesaj pers

   @crysttine: Mi-a placut, scrii foarte fain!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crysttine
[25.05.17 17:08:11]
» mesaj pers

   @Flaviu: Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[26.05.17 17:05:12]
» mesaj pers

   Spuneai ca este o destinatie de bifat macar o data in viata. Te refereai la privit sau prestat? Cei mai multi care umbla brambura prin Red District nu au nici un gand sa cheltuie 50 de euro pentru o experienta. Ei bifeaza sau nu? :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crysttine
[26.05.17 17:38:34]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Depinde cu ce ganduri (si buget) pleaca fiecare de acasa.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[4] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [NOV-2015]  -- foto by <b>crysttine</b> [uploaded 25.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857690">Şterge vot</a></div><span id="v9857690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e857690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [NOV-2015]
foto crysttine [25.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [NOV-2015]  -- foto by <b>crysttine</b> [uploaded 25.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857691">Şterge vot</a></div><span id="v9857691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e857691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [NOV-2015]
foto crysttine [25.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [NOV-2015]  -- foto by <b>crysttine</b> [uploaded 25.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857692">Şterge vot</a></div><span id="v9857692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e857692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [NOV-2015]
foto crysttine [25.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]P04 [NOV-2015]  -- foto by <b>crysttine</b> [uploaded 25.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857693">Şterge vot</a></div><span id="v9857693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes"  id="e857693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [NOV-2015]
foto crysttine [25.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

[4] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0927460193634 sec