77749 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Merită văzut în Kashan și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.05.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
52 euro pentru 2 persoane cu taxi și intrări
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Împrejurimile unice, deosebite ale orașului Kashan


Urmare de aici

De la Stația Terminală de Autobuz din Kashan la care autocarul a ajuns, fiind cap de linie am fost imediat abordați de taximetriștii aflați acolo. Dacă veți mergeți cu alt autobuz care trece prin Kashan acesta va lăsa pasagerii la Square Valiasr sau Square Montazeri și de aici veți ajunge la cazare cu taxiul. După negociere, șoferul știa puțin engleza, ne-a propus să mergem cu el la satul Abyaneh spunând că a doua zi, fiind vineri, o să fie multă lume. Am acceptat pentru suma de un milion și trei sute de mii de riali (36 euro) cu condiția să ne ducă și la un alt obiectiv aflat tot în afara orașului.

Kashan este un oraș în provincia Isfahan. El este primul dintre oazele mari de-a lungul drumului Qom-Kerman, care trece de-a lungul marginii deșerturilor centrale ale Iranului. Farmecul său este, așadar, în principal din cauza contrastului dintre zonele secetoase ale deșerturilor și vegetația din oaza bine întreținută. Descoperirile arheologice din Colinele Sialk, care se află la 4 km vest de Kashan arată că această regiune a fost unul dintre centrele primare ale civilizației preistorice, din perioada elamită din Iran. Sialk Hills (Ziguratul Sialk) stă și astăzi în suburbiile de la Kashan după 7000 de ani.

După ce am lăsat bagajele la cazare, vezi impresii, am plecat cu șoferul nostru mai întâi la primul obiectiv din program pe care i l-am cerut și anume să mergem la Orașul subteran Nooshabad.

Orașul subteran Nooshabad (Orașul subteran “Oeei”) se află la 15 km de hotel. Acest oraș subteran este sub orașul Nooshabad și are mii de metri pătrați, este alcătuit din mai multe coridoare labirintice, camere și fântâni, a fost construit pe trei niveluri, ca mijloc de apărare împotriva dușmanilor. Nooshabad a fost fondat de un rege sasanid acum aproximativ 1400 de ani și a fost un punct de oprire pe rutele comerciale. Oamenii de aici se ascundeau în orașul subteran, care a inclus și tactici de apărare pentru a trăi în condiții de siguranță față de invaziile arabe și cele mongole. Orașul a fost descoperit în 2006, iar lucrările de excavare continuă și azi.

Complexul are 2 intrări la distanță una de alta, intrarea 2 este mult mai mare decât intrarea 1, mă refer la suprafața descoperită și se face prin scări atașate ulterior pentru vizitare, aproape de rezervorul de apă. Este un monument de ingeniozitate umană care include locuri de refugiu pentru o mulțime de familii și capcane strategice de-a lungul căilor de circulație. Deoarece aceste locuri sunt situate în spații subterane, accesul la acestea este posibil numai prin intermediul unor canale scurte și înguste. Orașul subteran are guri de aer, care permit oxigenului să circule în interior. Locuitorii trebuiau să spună o parolă “Oeei” de fiecare dată când mergeau prin canalele de trecere, altfel erau uciși, de aici și numele. Pentru iluminat au fost folosite lămpi de ardere a grăsimilor. Aerul condiționat natural și alimentarea cu apă a orașului se numără printre minunile inginerești antice.

Orar: 9 - 19 și intrare 200.000 riali, (6 euro) de persoană. Se vizitează și individual și cu ghid care îți poate da explicații și în limba engleză. Am primit și pliante scrise în limba engleză atunci când am cumpărat biletele. Erau foarte mulți turiști, se aștepta să iasă un grup ca să intre altul, dar foarte puțini noniranieni. Este foarte interesant ce am văzut, coridoare înguste, înalte de maxim 180 cm, camere mici pentru adăpostire și depozitare a celor necesare supraviețuirii, mici bucătării mai rudimentare, este păstrată autenticitatea, însă pe partea supraterană mai trebuie lucrat, nu existau magazine cu suveniruri, puține indicatoare…

De aici am plecat spre satul Abyaneh, sat aflat la circa 80 kilometri de Kashan. Pe la jumătatea drumului, în apropierea orașului Natanz, am văzut fără să pozez o parte din Instalațiile Nucleare Iraniene. Apoi am privit și pozat de la depărtare Fortul Hanjan. Acesta se poate vizita pe propria răspundere, are o mică poartă de acces, este într-o stare avansată de degradare și are un risc mare de prăbușire, nefiind reconstruit. Instalațiile Nucleare prezintă riscuri pe viață sau chiar mortale, Natanz fiind un puternic centru nuclear din Iran. Fortul era singur, dar Instalațiile erau păzite de niște construcții semicirculare prin care se vedeau țevile unor imense tunuri. Călătoria a durat circa o oră pe un drum în pantă și sinuos, deosebit. Sunt peisaje selenare, cu circa 15 km aproape de sat am trecut pe lângă o apă, zona fiind înverzită, de fapt satul se află într-o oază ce este întreținută atât de apa curgătoare cât și de zăpada din sezonul friguros.

Abyaneh este un sat vechi de peste 1500 de ani, unul dintre cele mai vechi sate tradiționale din Iran, situat la altitudinea de 2200 m, aflat în patrimoniul universal UNESCO. Când intri în sat se plătește o taxă de 100.000 riali de persoană. Pe spatele biletului care are dimensiuni mari se află harta cu cele mai importante obiective de vizitat.

În secolul al 7-lea, când Persia a fost invadată de arabi, unii adepți ai religiei zoroastriene au fugit la munte și au fondat unele sate în munții Karkas, pentru a evita convertirea forțată la Islam. Abyaneh este unul dintre aceste sate. Satul este un amestec de străzi înguste și în pantă, cu case de lut din cărămidă, care au culoarea roșiatică a munților din jur, ce conțin oxizi de fier.

Unii dintre locuitori încă vorbesc o limbă străveche de sute de ani. Chiar și îmbrăcămintea este un alt exemplu din trecutul îndepărtat. O basma mare de culoare albă, cu un design floral colorat acoperă părul și umerii femeilor. Multe erau pozate de turiști, aveau simbolic anumite produse de vânzare și primeau pentru cine dorea câțiva bănuți, nu era însă necesar…

Soțul a cumpărat fără negociere o altă pălărie, cea din Coreea îi rămăsese în autobuzul de Kashan, cu 100.000 riali și atât fata cât și mama ei s-au lăsat bucuroase să fie fotografiate. Povestea cu pălăria a continuat pentru că a doua zi a pierdut-o și pe aceasta, o avem amintire în poze. Noroc cu pălăria mea din Croația că a devenit tare bună pentru capul lui, era prea mult soare…

Am ajuns în sat în jurul orei 14:00 și era vizitat de grupuri de străini și nu numai. La intrare se afla un chioșc al unei agenții Harpak Tour care oferea tururi pentru vizitarea unui fort de pământ aflat în partea opusă a satului. Mulți mergeau acolo, cu o mașină deschisă, mai puțin pentru fort și mai mult pentru a putea poza satul în toată splendoarea lui, contra 200.000 riali de persoană ….

Noi nu am procedat așa, am coborât destul de abrupt în zona Marei Moschei după care mergând pe o alee puțin spre stânga circa 300-400 m, am început să urcăm cât mai mult pentru a putea poza și am reușit. Este adevărat că ne cam abătusem din drum, eram singuri și mi s-a făcut frică, am reușit totuși. Nu era nimeni, doar un căluț într-o poieniță. Zona era verde, oaza despre care am amintit. Citisem despre acest lucru și doream măcar o poză, am realizat mai multe… …

În sat turiștii merg mai mult pe aleea principală care a fost recondiționată cu dale de piatră și ciment. O parte din obiectivele turistice erau închise: Harpak - Templul focului (Templul Zoroastrian), Moscheea Porzaleh. Am vizitat în schimb Marea Moschee care are o curte interioară și o terasă de unde se pot face poze zonei. Satul are și alte alei, alei cu scări și mici piațete. Cele mai multe case locale au uși frumoase, sculptate în lemn. Sunt și case în ruină și mulți bătrâni pe străzi. Cred că locuitorii sunt subvenționați de stat pentru a rezista și pentru a putea păstra acest loc deosebit. Păcat că unele case au început să aibă termopane și niște acoperișuri din tablă, care îi cam strică autenticitatea.

Erau mai multe magazine de suveniruri deschise și am cumpărat nelipsitul magnet cu un dolar. În sat am stat cam 2 ore pentru a-l vedea mai bine, inclusiv pentru a-l poza după care ne-am întors la cazarea noastră. Excursia a început în jurul orei 11:30 și s-a terminat în jurul orei 17:00.

Acest sat vechi, tradițional, autentic și locuit m-a impresionat mult, prin așezare, arhitectură, culoare, nu-mi venea să cred că pot vedea așa ceva. Orașul subteran, “altă poveste” trăită, este singurul de acest fel vizitat…...

A fost o zi plină, cu mult soare, caldă și cu locuri deosebite, pe care le recomand și care merită văzute de câți mai mulți turiști...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 23.05.2017 20:16:36

Validat / Publicat: 23.05.17 22:13:22


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC.
VIZUALIZĂRI: 880


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  66300 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- danaeldreny
[27.05.17 14:51:19]
» mesaj pers

   Fabulos! Cu felicitari pentru inspiratie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[27.05.17 20:33:05]
» mesaj pers

   @danaeldreny: Muțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[30.05.17 17:13:00]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.06.17 10:22:50]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Gata, neaprata trebuie sa ajung la zi cu articolele tale si incep cu acesta si nu citesc altceva pana nu le termin. Un articol minunat si nu pot sa nu te admir pentru calatoriile pe care le faci cu sotul tau. Foarte frumoase locuri si incarcate de istorie. In fine poate ca ele nu sunt neaparat frumoase prin peisaj, ci mai ales prin ceea ce reprezinta ele.

   Am citit cu mare drag si la fel cu mare drag votez.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- doinafil
[07.06.17 13:32:33]
» mesaj pers

   L-am citit şi pe acesta, fe... li... ci... tări!!!

   Mă întreb: cum îşi găteau acele familii mâncarea? Spaţiul aşa de îngust şi de puţin înalt le permitea asta?

    Erau familii, care aveau, cred, cel puţin un copil, dacă nu mai mulţi. Cum se făcea aerisirea fiecărei camere?

   Am votat şi... merg mai departe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.06.17 19:24:48]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!

   Ai dreptate locurile sunt pline de istorie chiar dacă peisajele uneori par selenare. Este și aceasta altceva. Nu-mi imaginam așa Iranul...

   l-am descoperit și înțeles încetul cu încetul...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.06.17 19:34:49]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

   Acest oraș îngropat era folosit în caz de nevoie, pe timp mai scurt, în vreme de invazie sau pe timp de pace când afară era foarte cald sau foarte frig.

   Avea guri de aerisire pe fiecare nivel care treceau de la un nivel la altul. Intrarea 2 care era destul de întinsă, decopertată era și acum ventilată ca atunci. Am mers pe coridoare în anumite zone chiar aplecați. Erau încăperi destul de mici, laterale, circa 2 m pe 2 m sau și mai mici.

   Apa venea din munții din apropiere prin sistemul de cădere.

   Nu știu ce să îți spun despre familiile lor...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- roth
[04.01.18 22:11:22]
» mesaj pers

   Minunat, mi-ai facut o seara frumoasa. Sa calatoresti/calatoriti cat mai mult si sa ne povestiti la fel de amplu si frumos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.01.18 10:35:14]
» mesaj pers

   @roth: Mulțumesc pentru ecou! Ți-am recitit impresiile despre Israel, mi-au plăcut, îmi sunt de folos pentru că voi merge în curând acolo, ca de obicei tot pe cont propriu. :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[51] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran are scări ce duc la el, Intrarea 1 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857290">Şterge vot</a></div><span id="v9857290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran are scări ce duc la el, Intrarea 1
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, La Intrarea 1 de suprafață mai mică, redată vizitării, nu era aglomerație încă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857293">Şterge vot</a></div><span id="v9857293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, La Intrarea 1 de suprafață mai mică, redată vizitării, nu era aglomerație încă
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Rezervorul de apă (Cisterna) de 800 mc, mai mic, de la Intrarea 1 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857294">Şterge vot</a></div><span id="v9857294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Rezervorul de apă (Cisterna) de 800 mc, mai mic, de la Intrarea 1
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]



P05 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tavanul Rezervorului de apă, ornamente, Intrarea 1 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857296">Şterge vot</a></div><span id="v9857296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tavanul Rezervorului de apă, ornamente, Intrarea 1
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tunelurile nu sunt prea înalte, înălțimea maximă se vede din poză, Intrarea 1 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857298">Şterge vot</a></div><span id="v9857298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tunelurile nu sunt prea înalte, înălțimea maximă se vede din poză, Intrarea 1
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Intrarea 2, cea mai mare ca suprafață introdusă în circuitul turistic -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857302">Şterge vot</a></div><span id="v9857302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Intrarea 2, cea mai mare ca suprafață introdusă în circuitul turistic
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, La intrarea 2 se aștepta ieșirea grupului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857304">Şterge vot</a></div><span id="v9857304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, La intrarea 2 se aștepta ieșirea grupului
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Cisterna de apă de 1.500 mc, mult mai mare, Intrarea 2 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857306">Şterge vot</a></div><span id="v9857306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Cisterna de apă de 1.500 mc, mult mai mare, Intrarea 2
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran sau Orașul “Oeei”, dacă nu pronunțai “Oeei” corect erai un om mort, Intrarea 2 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857308">Şterge vot</a></div><span id="v9857308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran sau Orașul “Oeei”, dacă nu pronunțai “Oeei” corect erai un om mort, Intrarea 2
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, are porțiuni destul de joase, se merge și aplecat, coridoare lungi, poza este aproape identică cu cea de pe panoul din poza anterioară, Intrarea 2 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857312">Şterge vot</a></div><span id="v9857312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, are porțiuni destul de joase, se merge și aplecat, coridoare lungi, poza este aproape identică cu cea de pe panoul din poza anterioară, Intrarea 2
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Gurile de aerisire par încă funcționale, Intrarea 2 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857316">Şterge vot</a></div><span id="v9857316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Gurile de aerisire par încă funcționale, Intrarea 2
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran o cameră, imposibil de cucerit, cred eu... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857317">Şterge vot</a></div><span id="v9857317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran o cameră, imposibil de cucerit, cred eu...
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tunelurile crează un întreg labirint, în care poți ușor să te rătăcești... pe lateral sunt mici încăperi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857320">Şterge vot</a></div><span id="v9857320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Tunelurile crează un întreg labirint, în care poți ușor să te rătăcești... pe lateral sunt mici încăperi
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran cu mulțime de tuneluri, camere și capcane -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857322">Şterge vot</a></div><span id="v9857322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran cu mulțime de tuneluri, camere și capcane
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Un coș de aerisire -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857325">Şterge vot</a></div><span id="v9857325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Nooshabad, Orașul Subteran, Un coș de aerisire
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Pe drumul Kashan - Abyaneh, Fortul Hanjan este vizitabil pe propria răspundere, datorită stării avansate de degradare, se vede și valea cu apă, verde ce duce spre sat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857327">Şterge vot</a></div><span id="v9857327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Pe drumul Kashan - Abyaneh, Fortul Hanjan este vizitabil pe propria răspundere, datorită stării avansate de degradare, se vede și valea cu apă, verde ce duce spre sat
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Abyaneh cu fortul în stânga sus și moscheea cea cu acoperișul colorat, poză realizată de pe un deal de vizavi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857328">Şterge vot</a></div><span id="v9857328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Abyaneh cu fortul în stânga sus și moscheea cea cu acoperișul colorat, poză realizată de pe un deal de vizavi
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Abyaneh, Satul din cărămidă și pământ roșu -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857329">Şterge vot</a></div><span id="v9857329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Abyaneh, Satul din cărămidă și pământ roșu
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Abyaneh, Și intrările în clădiri diferă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857330">Şterge vot</a></div><span id="v9857330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Abyaneh, Și intrările în clădiri diferă
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2017] Abyaneh, Străzile înguste sunt foarte răcoroase -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857331">Şterge vot</a></div><span id="v9857331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2017] Abyaneh, Străzile înguste sunt foarte răcoroase
foto mprofeanu [23.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [APR-2017] Abyaneh, Ușă frumos lucrată, specifică iraniană -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 23.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av857332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv857332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=857332">Şterge vot</a></div><span id="v9857332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(857332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f857332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e857332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2017] Abyaneh, Ușă frumos lucrată, specifică iraniană
foto mprofeanu [23.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[51] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.192455053329 sec