77677 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Pleven [Plevna] și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
19.05.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
aproximativ 600 lei cazare și transport
incl. cost transp. (cu auto propriu)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Weekend reușit la Plevna


Urmare de aici

În weekendul trecut am dat o fugă până la Plevna. Nuuu, nu ca să mă bat cu turcii … Nu, doar în plimbare. :))

Prin martie, stând de vorbă cu niște prieteni, ne-a venit ideea să facem împreună o plimbare prin împrejurimi. Care împrejurimi? Păi, privind harta, trasăm un cerc cu raza de aproximativ 200 km și centrul în localitatea de domiciliu, Pitești și vedem ce e în interiorul cercului. Inițial nu ne-am prea uitat spre sud, că nu păreau prea interesante destinații precum Alexandria, Roșiori de Vede, Caracal, Corabia sau Turnu Măgurele … dar, la un moment dat privirea mi-a alunecat dincolo de Dunăre, spre orașul Plevna și dintr-o dată mi-am amintit de review-ul lui Nasshu despre Panorama Plevna. Citind atunci review-ul îmi propusesem să vizitez și eu Panorama, pentru că a început să-mi placă acest tip de obiectiv. Văzusem până acum patru astfel de panorame, trei în Rusia (cea de la Borodino, cea de la Volgograd și cea de la Sevastopol) și pe cea de la Istanbul, așa că decizia a fost ușor de luat. Ne-am uitat pe calendar și am decis: week-end-ul de la mijlocul lunii mai era cum nu se poate mai potrivit. Am căutat cazare pe booking.com, am găsit o ofertă convenabilă la hotelul Miraj, am făcut rezervarea și am început să numărăm zilele până la plecare. E drept că, între timp am dat o fugă și până în Calabria, dar printre picături am căutat și informații despre ce se mai poate vizita în Plevna și despre cum se ajunge acolo.

Transport

Evident, cum distanța în linie dreaptă între Pitești și Plevna este sub 200 km și cum nici Piteștiul și nici Plevna nu au aeroport (de fapt, Plevna are aeroport, dar este militar), mijlocul de transport ales a fost mașina personală. Așa că, în dimineața zilei de 13 mai, iată-ne pornind vitejește spre sud, împreună cu prietenii noștri. Până la Roșiori de Vede am parcurs 100 km, iar apoi, până la Turnu Măgurele, la terminalul bacului, încă 50. Ajunși la terminal, am trecut într-un timp record pe la controlul de frontieră, dar am așteptat apoi o jumătate de oră să vină cineva să plătim bacul. Oricum am fi așteptat, pentru că acesta era pe malul celălalt … :))

Prețul plătit este de 11 € pentru autoturism, plus câte 1,5 € pentru fiecare persoană din acesta. Am plătit cash în lei suma de 77,28 lei, echivalentul sumei de 17 €. Eu prefer să fac în orice împrejurare plăți cu cardul, dar de data asta, deși pe saitul firmei de feribot se spune că se poate plăti cu cardul, casierul a făcut tot posibilul să mă descurajeze, spunându-mi că acest lucru durează mai mult, pentru că trebuie emisă factură și alte astfel de bullshit-uri (scuzați-mi expresia, dar oricum asta e mai puțin dură decât cea în română pe care aș fi folosit-o).

După încă o repriză de așteptare pentru ca bacul să ajungă pe malul românesc, a început îmbarcarea. Au avut prioritate cele trei camioane TIR, după care am urcat și noi. Unul din camioane, de la Târgoviște, la urcare, din cauză că cei doi bulgari care ar fi trebuit să aranjeze calele nu au făcut acest lucru bine, a atins solul cu bara din spate și aceasta s-a îndoit. Șoferul s-a supărat și, în timpul traversării, s-a dus la căpitan și i-a cerut să-l despăgubească. Spre surprinderea mea, acesta i-a dat 100 € pentru reparație.

În vreo 10 minute am ajuns pe malul bulgăresc, unde am mers direct la ghișeul pentru achiziționarea celebrei vinetka. Cât costă? l-am întrebat pe cel de la ghișeu. Zece euro îmi răspunde el. Văzându-mi mirarea și privirea îndreptată spre tabelul scris în bulgărește cu prețurile, mi-a dat chitanța și restul de 2 € la bancnota de 10 € pe care i-o dădusem.

Cu această ocazie, am aflat că de la data ultimei mele vizite în Bulgaria, prețul vinietei bulgărești a crescut de la 5 la 8 €, sau, mai exact, de la 10, la 15 leva.

Nici nu apucasem să pun chitanța în buzunar, că și vine altul la mine și-mi spune că mai trebuie să plătesc 3 €, taxă de terminal. Dacă la vinietă măcar am primit chitanță, la această „taxă de terminal” nu am primit nimic, drept pentru care am trecut suma la „taxe de fraier”. În sfârșit, treacă de la mine!

Dar am hotărât că nu voi mai trece niciodată cu bacul pe aici. Asta nu numai pentru că aici sunt niște bulgăroi cu ceafa groasă, care te fură pe față, dar și pentru că oricum, dacă aș fi trecut pe podul de la Giurgiu, în ciuda drumului mai lung, aș fi ieșit în câștig și financiar și ca timp, față de trecerea cu bacul pe la Turnu Măgurele.

În sfârșit, am rezolvat problemele financiare și, trecând pe lângă Nicopole (Nikopol, în bulgărește), ne-am îndreptat spre Plevna. Nici nu apucăm să facem decât vreo 20 km și ne oprește un echipaj de poliție. Cei doi Garcea bulgari, doar că nu-și frecau mâinile de bucurie. Șeful mi-a cerut actele și m-a întrebat de vinietă, deși ea se vedea lipită pe parbriz. Vorbind românește perfect, mă întreabă unde mergem. Când i-am spus că mergem pentru trei zile la Plevna, și-a schimbat atitudinea la 180 de grade, mi-a dat actele, mi-a spus că pot pleca și a oprit o altă mașină. Colegul lui nu a înțeles și tot zicea ceva, în bulgărește despre vinietă. Văzând că dau să plec, l-a întrebat ceva pe celălalt, dar s-a dezumflat când acesta i-a strigat altceva și ne-a lăsat să plecăm. Alte „aventuri” nu am mai avut și am ajuns cu bine la hotel.

La revenirea în țară am ales traseul prin Biala, Ruse, Giurgiu, Ghimpați, autostrada A1 (intrare la Vânătorii Mici) și sosire în Pitești. Am parcurs 465 km, cu un consum mediu de aproximativ 5,8 l la 100 km, cu relativ noul meu Sandero (din octombrie anul trecut) cu motor de 1200 cmc, cu care am parcurs până acum în total vreo 3000 km.

Orașul

Deși mă informasem și știam cam ce e de văzut în Plevna, orașul în sine m-a surprins într-un mod foarte plăcut, pentru că este un oraș „verde”, cu foarte multe parcuri și multă vegetație. În prezent are aproape 110 000 de locuitori, după ce la sfârșitul anilor ’80, începutul anilor ’90, depășise 130 000 de locuitori.

Centrul orașului este străbătut de strada pietonală „Vasil Levski”, lungă de aproape 1 km și orientată aproximativ pe direcția nord-sud. Hotelul Miraj, la care am stat, este situat pe această stradă, cam la o treime de capătul nordic al acesteia. După aspect, strada e amenajată astfel dinainte de ’89 și este mărginită de case vechi, în majoritate recondiționate recent, cu nu mai mult de două etaje.

Dincolo de capătul nordic al străzii „Vasil Levski”, la vreo 200 m, se află unul din cele două mall-uri ale orașului:

 1. Panorama Mall: Piața „Ivan Mendilikov”, nr. 1; GPS: 43.419646, 24.614092
 2. Ceva mai aproape, se găsește hipermarketul

 3. Billa, împreună cu Mr. Bricolage: strada Asen Halacev nr. 2 ; GPS: 43.417644, 24.613253
 4. În spatele acestora se află și alte magazine, un bazar și o piață acoperită. Dincolo de Panorama Mall și parcul din fața acestuia, se găsesc gara și autogara orașului.

  Mergând pe strada „Vasil Levski” spre capătul sudic, la un moment dat, pe partea stângă, dăm de piața „Stefan Stambolov”. Chiar pe colț, într-o clădire stil vienez, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea, se află

 5. Teatrul dramatic „Ivan Radoev”, GPS: 43.412451, 24.615785
 6. Piața este dominată de un turn, de fapt o clopotniță, cam stingheră, pe care este montată o placă ce dă câteva informații (în bulgară) despre cel ce a dat numele pieței: Stefan Nikolov Stambolov. Dincolo de clopotniță, oarecum ascunsă, pentru că este pe jumătate sub nivelul solului, se află

 7. biserica Sf. Nicolae, GPS: 43.412894, 24.616421
 8. Între această biserică și teatru este o intrare laterală (intrarea principală este din strada „Vasil Levski”) în

 9. parcul-muzeu „Eliberarea Plevnei”, GPS: 43.411851, 24.616142
 10. Parcul este foarte frumos, cu copaci seculari și cu câteva elemente legate de eliberarea Plevnei. Elementul principal este casa-muzeu „țarul eliberator Alexandru al II-lea“. În casa în care este organizat muzeul, la 11 decembrie 1877, țarul Alexandru al II-lea, împreună cu principele Carol I, marele duce Nicolai Nicolaevici și înalți ofițeri ai armatelor rusă și română s-a întâlnit cu comandantul trupelor turcești de la Plevna, Osman Pașa, căzut prizonier. După război, casa a fost folosită ca reședință a primului guvernator militar al Plevnei, generalul rus Skobelev. Casa-muzeu este parte a Muzeului regional militaro-istoric Pleven, dar din păcate nu am putut-o vizita, pentru că este închisă sâmbăta și duminica.

  În fața casei se află patru busturi: în mijloc, cel al țarului Alexandru al II-lea, flancat de cel al marelui duce Nicolai Nicolaevici și al generalului Mikhail Skobelev. Alături este bustul generalului Eduard Totleben, șeful geniștilor și asistentul personal al marelui duce Nicolai Nicolaevici.

  În spatele casei-muzeu (adică în plan secund, așa cum se cuvine pentru cei de rangul al doilea :P ), se află și busturile generalului Mihail Cristodulo Cerchez și căpitanului Valter Mărăcineanu.

  De o parte și de alta a casei-muzeu și un pic în fața acesteia, se găsesc două movile pe care sunt expuse tunuri și proiectile de la 1877.

  Ca un element interesant, aș adăuga faptul că gardul parcului este realizat din țevi de tunuri, proiectile, baionete și alte părți de arme.

  Continuând plimbarea pe strada „Vasil Levski”, spre sud, după încă vreo 200 m se ajunge în

 11. Piața Libertății (Svobodata)
 12. Primul lucru pe care ne cade privirea este obeliscul montat pe un piedestal pe care altădată se afla un monument dedicat armatei sovietice. Ce reprezintă acest obelisc nu am deslușit, pentru că, deși la baza lui sunt patru basoreliefuri, doar pe unul scrie ceva, în bulgară, aproape imposibil de deslușit. Pe un altul este o cruce, peste o sabie și deasupra un pistol model vechi.

  La stânga obeliscului se găsește Central Mall Pleven, în care este un supermarket Billa, un cinematograf și, bineînțeles, multe magazine.

  Continuând plimbarea, pașii ne poartă pe o alee cu fântâni arteziene ca niște păpădii, pe partea dreaptă fiind amenajate o succesiune de cascade, care la data vizitei noastre erau lipsite de apă.

  În schimb, la capătul aleii, ne-a întâmpinat o splendoare de fântână arteziană, care seara este luminată multicolor.

  De aici începe o a doua piață, Piața Renașterii (Vazrajdane). În stânga se află sediul Administrației Regionale și Primăria orașului și de partea opusă,

 13. Capela Mausoleu Sf. Gheorghe Victorios
 14. Este o construcție în stil neo-bizantin, de la începutul secolului al XX-lea, dedicată soldaților ruși și români care au căzut pentru eliberarea Bulgariei în timpul asediului Plevnei, în 1877 și ale căror oseminte sunt depuse aici.

  Din păcate, de fiecare dată când am trecut pe acolo, am găsit-o închisă și nici nu era afișat un orar, așa că ne-am mulțumit să o admirăm le exterior.

  Mergând mai departe, se intră într-un alt parc,

 15. Gradska Gradina, adică, în traducere liberă, Grădina orășenească
 16. Acesta este un parc destul de mare, cu copaci bătrâni, cu un chioșc pentru fanfară și cu câteva statui: Monumentul soldaților ruși și Monumentul soldaților bulgari, căzuți în războiul sârbo-bulgar.

  La capătul sudic al parcului, peste stradă, se găsește

 17. Muzeul regional de istorie
 18. Ajunși în fața muzeului, am făcut cale întoarsă, pentru că era trecut de ora 18 (ora închiderii muzeului), grăbiți să revenim în Piața Renașterii, unde începuse un concert de muzică și dansuri populare, concert ce a continuat și în seara următoare.

  A doua zi, dimineața, am constatat cu mare părere de rău că în noaptea precedentă muzeul fusese deschis gratuit până la ora 01:00, pentru că era Noaptea europeană a muzeelor. Programul obișnuit al muzeului este 09:30 – 12:00; 12:30 – 18:00, închis duminica.

Parcuri tematice și de agrement

În afara parcurilor din oraș, în apropierea acestuia se mai găsesc câteva zone frumoase care merită din plin atenția vizitatorului.

Primul parc ce trebuie amintit, cel pentru care de fapt venisem, este

 1. Parcul Skobelev
 2. Aici se ajunge foarte simplu: de la Muzeul regional de istorie se traversează intersecția spre vest și se ajunge în fața Galeriei de artă „Ilia Beșcov. De aici începe o alee în trepte, lungă de vreo 200 m, care ajunge pe un platou, unde se înalță monumentul „Maika Bulgaria” (Mama Bulgaria). Inaugurat în 1978, monumentul de 27 m înălțime reprezintă o femeie care rupe lanțurile robiei, în fața copacului secular.

  Din spatele monumentului începe parcul Skobelev, amenajat pe dealul unde se aflau masate trupele turcești și unde s-au purtat crâncenele lupte de la Plevna. Chiar la intrare, întâlnim bustul lui Skobelev, după care se mai găsesc tunuri și plăci comemorative, dedicate unităților militare care au luptat aici și o placă ce ne aduce la cunoștință că acolo s-a aflat reduta Isa-Aga, cucerită într-un atac condus chiar de Skobelev în septembrie 1877, dar pierdută imediat în noaptea următoare. Mai departe, întâlnim o movilă care este de fapt un osuar comun, cu osemintele soldaților ruși, români și turci, căzuți în luptele de aici. De aici, pornește o alee ce urcă ușor spre obiectivul principal al parcului:

 3. Panorama Plevenska Epopeia (Panorama Epopeea Plevenului)
 4. Panorama Pleven, construită în 11 luni și inaugurată la 10 decembrie 1977 este un muzeu a cărui principală parte este pictura circulară cu un diametru de 40 m, ce descrie cea de-a treia bătălie de la Plevna. Pe lângă aceasta, muzeul mai prezintă și o dioramă, ce descrie bătălia finală, cu încercarea trupelor otomane de a străpunge blocada și înfrângerea acestora.

  Nu am să intru în alte detalii, pentru că acestea pot fi găsite în descrierea foarte exactă a lui Nasshu, din review-ul de care aminteam la început.

  Trebuie însă să mai amintesc faptul că aici se poate ajunge și cu mașina, existând și un spațiu de parcare: coordonate GPS: 43.399244, 24.611390. De asemenea, precizez că Panorama poate fi vizitată în orice zi, inclusiv lunea, după orarul indicat în același review.

  Cel de-al doilea parc, de data asta unul în special de agrement (dar nu numai) este

 5. Parcul Kailîka, sau în transliterația engleză, Kaylaka, uneori scris și Kayluka
 6. Acesta este un parc mult mai mare decât parcul Skobelev, situat într-o zonă carstică, arie protejată, cu o suprafață de peste 10 km2, la sudul orașului Pleven, pe valea râului Tucenița.

  Se poate ajunge aici chiar pe jos (mai ales dacă vă mulțumiți cu partea nordică, dar dacă vreți să îl vedeți în întregime, deși nu e imposibil de parcurs pe jos, e de preferat să mergeți cu mașina, sau bicicleta.

  Cam după 1 km de la intrarea în parc, se găsește o parcare mare (GPS: 43.385032, 24.625592), lângă care, peste drum, este partea cea mai animată a parcului. Aici se află un lac, pe care puteți să vă plimbați cu hidrobicicleta și pe malul căruia găsim și „Ceasovinkova Kula” (Turnul cu ceas), cu aspect de far maritim. În apropiere se găsesc un teatru de vară și o grădină zoologică și, bineînțeles, câteva restaurante și terase, terenuri de tenis, precum și locuri de joacă pentru copii.

  Pe aceeași parte cu parcarea veți întâlni niște scări de piatră, care vă conduc spre cetatea Storgozia; de fapt aici veți găsi doar ruinele unei cetăți romane (cel mai bine s-au păstrat ruinele bazilicii), distruse de invazia slavilor, dar oricum merită să urcați, măcar pentru formidabila priveliște pe care o puteți avea asupra parcului.

  Mergând mai departe spre sud, se întâlnesc câteva hoteluri și restaurante plasate mai discret și chiar un turn de parașutism, iar în extrema sudică, două lacuri de acumulare despărțite de un dig (digul Totleben). Pe latura nordică a primului lac, pe la mijlocul acestuia, se ajunge la

 7. Muzeul vinului
 8. Zona din jurul Plevnei este o zonă viticolă (la Plevna se găsește, de altfel și Institutul Național de Viticultură și Enologie), așa că, dacă vă plac vinurile, nu ezitați să cumpărați unul local. Și unde altundeva puteți face mai bine acest lucru, decât la Muzeul vinului? Acesta este un mic muzeu privat, deținut de un om de afaceri din domeniul vinului și este amplasat într-o peșteră de la malul lacului. O descriere a muzeului puteți citi pe wikipedia , iar localizarea GPS este: 43.357206, 24.635450. Muzeul în sine nu prea merită efortul de a-l vizita (intrarea 6 leva), dar puteți cumpăra vinuri bune, din toate regiunile viticole ale Bulgariei.

Alte locuri de vizitat în împrejurimile Plevnei

În jurul Plevnei mai sunt și alte locuri interesante de vizitat, unele dintre ele legate de istoria României. Cel mai important este

 1. Mausoleul român, expoziția muzeală și parcul memorial
 2. Complexul se găsește în localitatea Grivița, situată la mai puțin de 10 km de Plevna, spre est: Maior Șonțu 31, Grivița, GPS: 43.414056, 24.694398

  Mausoleul propriu-zis (în care este și o criptă-osuar) este într-o stare bună, chiar am întâlnit două îngrijitoare care măturau pe lângă micul muzeu dar, din păcate, fiind luni, totul era închis.

  Un alt obiectiv din aceeași categorie este

 3. Casa-muzeu „Majestatea Sa Regală Carol I”
 4. Acest mic muzeu este organizat în casa din localitatea Pordim (GPS: 43.376830, 24.847781), în care se afla Cartierul general al trupelor românești și în care a locuit principele Carol I în perioada luptelor de la Grivița și Plevna. Vizita e gratuită (ca și la Mausoleul din Grivița), programul fiind 8:30 – 12:00; 13:30 – 17:00. Tot la Pordim se află și

 5. Casa-muzeu „Marele Duce Nicolai Nicolaevici”
 6. Canionul Cernelka
 7. Noi nu am mai ajuns aici, dar dacă aveți timp, pentru informare, o descriere a acestui frumos loc găsiți aici, unde puteți vedea și câteva fotografii. Defileul este în localitatea Gortalovo, la mai puțin de 20 km sud de Plevna. GPS: 43.323658, 24.550636

Concluzii

Pentru cei mai mulți dintre români, Plevna are o conotație aparte, cu o semnificație istorică precisă. Puțini dintre noi știu însă că Plevna poate constitui o destinație turistică de primă mână, în imediata apropiere a noastră.

Asta pentru că orașul este foarte frumos și primitor, o adevărată oază de verdeață, dar și pentru că aici se găsesc numeroase obiective istorice de vizitat, legate de istoria țării noastre.

Așa că sper că review-ul meu să reprezinte o caldă invitație pentru a merge acolo: este o destinație de weekend, un citybreak ideal, mai ales pentru bucureșteni și cei din zonele alăturate. Dar și cei care locuiesc mai departe pot vizita orașul, de exemplu, se poate face un popas de o zi, în drumul spre Grecia, traseul de la Giurgiu spre Sofia trecând pe aici.

Deci, călătorie plăcută!

---
Impresii încărcate de Costi in 19.05.2017 19:35:17

Validat / Publicat: 19.05.17 20:58:15


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2633


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  57900 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Costi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[19.05.17 20:59:05]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[19.05.17 21:07:24]
» mesaj pers

   @Costi: Intradevar o destinatie accesibila si din pozele vazute si foarte placuta. Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[19.05.17 21:28:49]
» mesaj pers

   @Costi: Foarte utila informatia cu trecerea Dunarii pe la Turnu Magurele-Nikopole! Peste vreo luna vom lua drumul Macedoniei si ne gandeam sa abordam aceasta varianta, asa, de dragul schimbarii. Ok, mergem tot pe la Ruse.

   Cat despre Plevna, o am de mult pe lista, dar inca nu i-a venit randul. Pentru ca totusi e cam departe de noi, ma gandesc s-o includ intr-un circuit de mai multe zile pe la sud de Dunare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[20.05.17 07:33:28]
» mesaj pers

   @Costi:

   Naspa combinatia aia smechereasca de taxe de la granita.

   Plevna, o destinatie inedita, la care nu se gandesc multi romani desi are atata continut de istorie romaneasca. Foarte folositor ghidul tau, Costi, felicitari.

   Iar pozele, marca inregistrata @Costi, sunt de calitate.

   Mi-a placut articolul si ideea deva trasa cercul cu o raza de 200 km in alegerea destinatiei. Eu faceam asta de multe ori pe 250 km recunosc, dar ce era la sud de Dunare ignoram mereu.

   Bravos! Dobr ytro!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Costi
[20.05.17 11:17:58]
» mesaj pers

   @mishu, crismis, Dan&Ema și ceilalți:

   Mulțumesc că ați citit și apreciat review-ul meu.

   Cei care au văzut știrile de seară de la Digi24 probabil au avut ocazia să mă vadă, pentru că la intrarea în țară (luni, 15 mai) a venit un reporter și m-a întrebat cum mi s-a părut trecerea prin punctul de frontieră.

   Normală. Rapidă. Da' de ce întrebați?

   Pentru că vameșii sunt în grevă. mi-a răspuns.

   Nu știam, dar oricum nu avea importanță, noi am arătat doar cărțile de identitate, nici nu ne-am dat jos din mașină... Mi-am și zis: unde sunt vremurile de altădată, când stăteam cu orele în vamă?

   În altă ordine de idei, pe cei care se gândesc să viziteze Plevna, îi sfătuiesc să planifice vizita, dacă se poate, în cursul săptămânii, pentru a putea vizita și acele obiective care sunt închise sâmbăta și duminica sau duminica și lunea. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dan&Ema
[20.05.17 11:51:28]
» mesaj pers

   @Costi:

   Nu te-am vazut la Digi24, dar ma bucur ca te citesc aici pe AFA si ma inspiri pentru posibile viitoare destinatii. Ba mai mult in articolele tale sunt ponturi despre alegerea unei excursii sau amanunte de cate te lovesti sau pe care sa le eviti sau preintampini. Asta da mare valoare articolelor tale. Dupa mine, este plusvaloarea pe care o poti gasi pe AFA in articolele tale vs informatiile despre obiective pe care le citesti pe siteurile acestora.

   Mare lucru sa treci repede prin vama vs alte vremuri, dat provocatoare de indigestie taxele inventate a fi platite in cascada si atitudinea spagoasa a unor vamesi. Probabil toate in curs de imbunatatire in timp.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Walkoff
[27.05.17 16:55:58]
» mesaj pers

   @Costi: Daca as putea as mai vota inca de 10 ori.

   Printre putinii care adauga coordonate GPS.

   Multumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[31] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Teatrul dramatic „Ivan Radoev”, din Plevna -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856110">Şterge vot</a></div><span id="v9856110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Teatrul dramatic „Ivan Radoev”, din Plevna
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Turnul-clopotniță, din piața Stefan Stambolov -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856111">Şterge vot</a></div><span id="v9856111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Turnul-clopotniță, din piața Stefan Stambolov
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Bustul căpitanului Valter Mărăcineanu, din parcul-muzeu „Eliberarea Plevnei” -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856112">Şterge vot</a></div><span id="v9856112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Bustul căpitanului Valter Mărăcineanu, din parcul-muzeu „Eliberarea Plevnei”
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Bustul generalului Mihail Cristodulo Cerchez, din parcul-muzeu „Eliberarea Plevnei” -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856113">Şterge vot</a></div><span id="v9856113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Bustul generalului Mihail Cristodulo Cerchez, din parcul-muzeu „Eliberarea Plevnei”
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Casa-muzeu „țarul eliberator Alexandru al II-lea“ -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856114">Şterge vot</a></div><span id="v9856114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Casa-muzeu „țarul eliberator Alexandru al II-lea“
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Una din cele două movile pe care sunt expuse tunuri și proiectile de la 1877 -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856115">Şterge vot</a></div><span id="v9856115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Una din cele două movile pe care sunt expuse tunuri și proiectile de la 1877
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] Obeliscul din Piața Libertății (Svobodata) -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856116">Şterge vot</a></div><span id="v9856116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] Obeliscul din Piața Libertății (Svobodata)
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] Statuia „Norocosul”, din Piața Libertății -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856117">Şterge vot</a></div><span id="v9856117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] Statuia „Norocosul”, din Piața Libertății
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Aleea cu fântânile „păpădie”, din Piața Libertății -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856118">Şterge vot</a></div><span id="v9856118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Aleea cu fântânile „păpădie”, din Piața Libertății
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] O parte din zona cascadelor de apă - fără apă la ora vizitei noastre -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856119">Şterge vot</a></div><span id="v9856119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] O parte din zona cascadelor de apă - fără apă la ora vizitei noastre
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2017] Fântâna arteziană de la intrarea în Piața Renașterii -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856120">Şterge vot</a></div><span id="v9856120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2017] Fântâna arteziană de la intrarea în Piața Renașterii
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Aceeași fântână, luminată multicolor, seara -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856121">Şterge vot</a></div><span id="v9856121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Aceeași fântână, luminată multicolor, seara
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Capela Mausoleu Sf. Gheorghe Victorios -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856122">Şterge vot</a></div><span id="v9856122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Capela Mausoleu Sf. Gheorghe Victorios
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Capela Mausoleu Sf. Gheorghe Victorios, seara -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856123">Şterge vot</a></div><span id="v9856123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Capela Mausoleu Sf. Gheorghe Victorios, seara
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] Monumentul soldaților bulgari, căzuți în războiul sârbo-bulgar, din Grădina orășenească -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856124">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856124"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856124">Şterge vot</a></div><span id="v9856124" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856124)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856124Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856124MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017] Monumentul soldaților bulgari, căzuți în războiul sârbo-bulgar, din Grădina orășenească
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2017] Muzeul regional de istorie, din Plevna -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856125">Şterge vot</a></div><span id="v9856125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Muzeul regional de istorie, din Plevna
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Galeria de artă „Ilia Beșcov” și scările spre parcul Skobelev -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856126">Şterge vot</a></div><span id="v9856126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Galeria de artă „Ilia Beșcov” și scările spre parcul Skobelev
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] Monumentul „Maica Bulgaria”, din fața intrării în parcul Skobelev -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856127">Şterge vot</a></div><span id="v9856127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017] Monumentul „Maica Bulgaria”, din fața intrării în parcul Skobelev
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2017] Bustul generalului Skobelev, de la intrarea în parcul Skobelev -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856128">Şterge vot</a></div><span id="v9856128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Bustul generalului Skobelev, de la intrarea în parcul Skobelev
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Panorama Epopeea Plevenului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856129">Şterge vot</a></div><span id="v9856129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Panorama Epopeea Plevenului
foto Costi [19.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] Bustul regelui Carol I, operă a sculptorului Franz Stork -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856130">Şterge vot</a></div><span id="v9856130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] Bustul regelui Carol I, operă a sculptorului Franz Stork
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2017] O parte a panoramei. În imagine se văd și soldați români. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856131">Şterge vot</a></div><span id="v9856131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] O parte a panoramei. În imagine se văd și soldați români.
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Pictură reprezentând predarea turcilor. Al doilea este generalul Cerchez -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856132">Şterge vot</a></div><span id="v9856132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Pictură reprezentând predarea turcilor. Al doilea este generalul Cerchez
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] Panorama Epopeea Plevenului - vedere dinspre vest, la ieșire -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856133">Şterge vot</a></div><span id="v9856133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] Panorama Epopeea Plevenului - vedere dinspre vest, la ieșire
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] Ruinele bazilicii din cetatea Storgozia -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856134">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856134"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856134">Şterge vot</a></div><span id="v9856134" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856134)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856134Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856134MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] Ruinele bazilicii din cetatea Storgozia
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2017] Vedere din cetatea Storgozia, spre nord -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856135">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856135"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856135">Şterge vot</a></div><span id="v9856135" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856135)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856135Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856135MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2017] Vedere din cetatea Storgozia, spre nord
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2017] Turnul cu ceas din parcul Kailîka -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856136">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856136"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856136">Şterge vot</a></div><span id="v9856136" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856136)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856136Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856136MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2017] Turnul cu ceas din parcul Kailîka
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2017] Intrarea în Muzeul vinului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856137">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856137"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856137">Şterge vot</a></div><span id="v9856137" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856137)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856137Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856137MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2017] Intrarea în Muzeul vinului
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2017] Colecția de vinuri bulgărești, de la Muzeul vinului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856138">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856138"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856138">Şterge vot</a></div><span id="v9856138" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856138)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856138Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856138MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2017] Colecția de vinuri bulgărești, de la Muzeul vinului
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2017] Lacul pe malul căruia se află Muzeul vinului -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856139">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856139"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856139">Şterge vot</a></div><span id="v9856139" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856139)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856139Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856139MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2017] Lacul pe malul căruia se află Muzeul vinului
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2017] Mausoleul român de la Grivița -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 19.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av856140">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv856140"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=856140">Şterge vot</a></div><span id="v9856140" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(856140)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f856140Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e856140MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2017] Mausoleul român de la Grivița
foto Costi [19.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[31] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.204153060913 sec