77530 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Brăila

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.05.2017
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Brăila
înscris/ă în 25.06.13
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
0 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Hai la șpațir prin Brăila! (1)


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

AmFostAcolo.

Oficial: site de turism.

Neoficial: membrii săi, numeroși, îi spun, îl alintă în diverse moduri: Club AFA, Stare de spirit AFA. Eu îi zic Frăția AFA. Și nu cred că greșesc având în vedere ceea ce am văzut și auzit la întâlnirea de la Slănic și la ceea ce am auzit cu alte ocazii.

Cum spuneam AFA are nenumărați membri (și sunt bucuros că-s unul dintre ei), care, călătorind, și nu numai, simt nevoia să-și împărtășească impresiile.

Adică să socializeze.

Prin scris și întâlniri.

Întâlniri care pot fi: cele mari, anuale, cu zeci sau peste o sută de participanți, ori mini-întâlniri (ocazionale, zonale, “ad-hoc”) cu câțiva participanți, de cele mai multe ori peste zece.

De ce vorbesc despre lucruri știute?

Pentru că aș lansa termenul de micro-întâlnire, referindu-mă la o recentă întâlnire la care au luat parte trei persoane: doi membri AFA (@Zoazore - aflată cu ceva treburi personale prin urbea natală - și @Mitica49 - subsemnatul, cum s-ar zice) și, așa cum am văzut că se spune, un aparținător cu acte (adicătelea soția mea).

Adunarea s-a petrecut pe Faleza Dunării, iar tratația a fost cu un pachet “trei în una” adică 3 mici și o bere de căciulă.

Ce legătură are micro-întâlnirea cu review-ul de față? Păi e simplu. Povestindu-i @Zoazorei despre diversele văzute prin Brăila, de-o vreme încoace, mă întrebă: “De ce nu scrii despre toate astea? ”.

Și cam ăsta a fost motorul ce m-a determinat să aștern pe hârtie ce aveam în minte de mai multă vreme, cam din toamna trecută, dar se pare că primăvara este anotimpul ideal pentru a scrie despre așa ceva.

Menționarea Falezei Dunării în acest preambul mă ajută să intru în subiectul review-ului: “Locuri de promenadă în Brăila”.

Faleza Dunării

Dacă am vorbit despre Faleza Dunării să facem primul pas în plimbarea noastră cu această zonă.

Și pornim de aici nu neapărat că am mâncat acolo meniul “trei în una” ci pentru că aceasta este zona de promenadă cea mai veche din Brăila.

Încă din preistorie locuitorii de pe aici umblau pe malul apei (nu știu dacă-i spuneau pe vremea aia “Dunărea”) cu armele din dotare (sulițe, săgeți, topoare din silex) și cu speranța că poate o să vâneze vreun monstru al apelor, care să-i asigure lui și neamurilor lui hrana. Se pare că acele cărări, pe care omul preistoric umbla, în susul și în josul apei, au constituit trasajele pe care s-a turnat asfaltul de azi pe faleză, pe care omul modern să poată circula lin cu rolele, carturile sau per-pedes.

Dar să lăsăm gluma la o parte și să vorbim serios. Municipiul Brăila este situat pe malul stâng al Dunării, iar faleza sa este de fapt o stradă amenajată ca loc de promenadă. Plimbarea pe malul Dunării, departe de tumultul circulației din oraș, este deosebit de odihnitoare, cursul molcom al apei, răcoarea data de curentul fluviului, vegetația bogată în arbori, flori, îți încântă văzul, mirosul dar și spiritul, așa încât, . în special vara, faleza este un loc de plimbare foarte căutat de brăileni (îi face concurență Promenada Mall unde-i aer condiționat). Această zonă verde a fost reamenajată în ultimii ani prin plantarea unor arbori ornamentali și a multor flori, îmbunătățind întru-câtva imaginea spațiilor verzi de aici.

Faleza propriu-zisă (str. Fața Portului, după numele ei în actele Primăriei) începe din port, de la Gara Fluvială și se termină în zona debarcaderului pentru ambarcațiuni mici (intersecția cu str. Griviței) având o lungime de cca. 2 km.

Urmăm agale traseul în sensul curgerii Dunării, spre Gara Fluvială (Căpitănia Portului) dinspre str. Griviței. Chiar pe partea dreaptă observăm clădirea Clubului RaAy, stabiliment care dispune, pentru “clienții esență tare”, de diverse amenajări în care îți poți petrece timpul liber: o piscină acoperită semiolimpică, jacuzzi, saună, sport&SP, bar, restaurant etc.

Tot în zona aceasta, pe malul apei, este amenajat un debarcader pentru ambarcațiuni diverse: bărci, șalupe mai mici sau mai pricopsite ș. a.

Pe partea stângă observăm siluetele a 3 blocuri de locuințe și mastodontul de sticlă și beton al Direcției Finanțelor Publice și apoi intrăm în zona esplanadei. Aici este amenajată o scenă acoperită și un spațiu destinat publicului, loc în care au loc numeroase activități culturale: festivaluri diverse cum ar fi “Festivalul si Concursul Internațional de canto „Hariclea Darclée” (unele spectacole de gală), concursuri de muzică populară, concerte organizate cu ocazia zilelor Brăilei, etc.

Atunci când nu este nici o manifestare platforma din fața scenei devine un minunat loc de joacă pentru copii.

În port este ancorat vaporul de pasageri “Mureșul”, fost vas de protocol al familiei Ceaușescu, azi vas de croazieră cu care se pot face plimbări pe Dunăre și care a scăpat întreg, neviolat de mase, deoarece aparține (sau este în grija) unei unități militare din Brăila. Este un vas frumos, elegant în interior, acum vreo 16 ani având ocazia să-l vizitez și să fac o plimbare pe fluviu.

La mal sunt ancorate numeroase șalupe, șalupițe, pontoane și alte obiecte care plutesc pe apă.

În apropierea Gării Fluviale se află o construcție ce-ți atrage atenția prin dimensiunile sale. Este fosta moară Violatos, una dintre bijuteriile arhitectonice ale Brăilei, dar ajunsă acum în ruină, iar alături o altă ruină, acum fiind în picioare doar structura de rezistență, este fosta tipografie a Brăilei. Din surse am aflat că studiourile Bollyood vor turna aici “Die Hard 17”, având în rolul principal pe strănepotul lui Bruce Willis

Gara Fluvială din Braila, operă a celebrului inginer și arhitect Anghel Saligny, reprezintă unul dintre cele mai atractive și cunoscute simboluri ale orașului. De aici plecau vase de pasageri ce făceau legătura cu alte localități dunărene: Galați, Tulcea, Smârdan. Drumul cu vaporul spre orice direcție îți oferea imagini de neuitat prin frumusețea peisajelor de pe malurile Dunării albastre.

Cam pe la mijlocul falezei, lângă scările ce urcă spre B-dul Independenței, se află șase stejari, plantați în 1968 cu ocazia sărbătoririi a 600 de ani (650 ani în 2018) de la atestarea documentară a Brăilei.

Însă, cu siguranță, nu vei trece cu vederea cele câteva sculpturi din piatră și metal plantate în mijlocul spațiilor verzi de pe faleză.

Dacă plimbarea îți produce foame sau sete sunt destule locuri unde poți să ți le potolești pe amândouă. Terase, amenajări sezoniere, unde poți savura un mic, sau mai mulți, o bere, și nu numai una, sau ca să nu te încurci în număratul micilor sau berilor poți lua meniul propus de mine, la care poți cere supliment. Dacă dorești să fii mângâiat de briza Dunării poți lua masa pe unul dintre pontoanele-restaurant, unde la un pahar de vin poți savura un preparat din pește (saramură, la grătar, prăjit), sau orice fel de mâncare dorești (acum să nu fii pretențios și să ceri nu-ș ce preparat sofisticat, că până la urmă tot tradiționalul grătar cu ceafă, cârnați sau mici e la putere).

Esplanada

Esplanada este acea zonă de agrement care cuprinde piața din fața Primăriei și continuă cu zona fântinilor cinetice, coborând spre faleză, inclusiv scena și spațiul din fața ei destinat publicului.

În urmă cu câțiva ani spațiul din fața clădirii administrative a Brăilei, o zonă urâtă, cu pavaj numai gropi, a fost amenajată de către edili, devenind unul dintre locurile cele mai frecventate de localnici. Fântâni arteziene luminate seara în culori vii, ronduri cu flori minunate, bănci pentru odihna celor ce poposesc acolo. Este un spațiu frumos, loc de joacă preferat de copiii veniți aici cu părinții ori bunicii, loc unde prichindeii pot alerga în voie pe role, cu trotinete, biciclete sau pur și simplu pe piciorușe. Florile sunt încântătoare, armonia soiurilor plantate, într-o paletă de culori amețitoare, îți încântă ochii și simțurile.

Tot aici se află o cruce ridicată în memoria eroilor brăileni morți în decembrie 1989.

Ne deplasăm spre fântânile cinetice, operă a sculptorului Constantin Lucaci, executate din oțel inoxidabil. Prin modul în care a fost realizat acest asamblu sculptural nu face decât să întărească faptul că Brăila este fiica Dunării, apa ce curge în cele trei fântâni cinetice, cea rotundă, apoi cea dreptunghiulară și ultima cea în trepte, este de fapt “cordonul ombilical” al orașului cu marele fluviu și de aici cu Marea cea mare.

Spectacolul oferit de aceste opere de artă este magnific, atât ziua cât, mai ales, seara. Pentru ca impresia să fie deplină este bine de văzut acest ansamblu seara urcând de pe faleză către Primărie.

Spoturile luminoase ce însuflețesc pescărușii stilizați și apa ce curge în fâtâna în trepte îți impresionează retina într-un mod special, de parcă te-ai afla într-un club sub asediul razelor laser ale reflectoarelor.

Apoi te liniștești puțin în zona fântânii cu jeturi așezate în linie în bazinul dreptunghiular.

Dar vine “cireașa de pe tort”, fântâna cu cele patru siluete oferindu-ți un spectacol de neuitat. Frumoasă ziua, însă seara, odată cu aprinderea luminilor, jocurile jeturilor de apă și al luminilor este extraordinar și stai în extaz admirând minunăția. Vorbele nu pot descrie priveliștea dată, cei ce au văzut-o pot confirma asta, de aceea voi lăsa imaginile să vă vorbească în locul meu.

Mai spun că la baza Esplanadei a fost amplasată în 2001 o sculptură stilizată, care reprezintă, după cum spunea artistul Constantin Lucaci, ceea ce vrea fiecare să vadă în ea. Eu am văzut-o ca pe o corabie pornind pe apele bătrânului fluviu, ducând cu ea mesajul de prietenie al brăilenilor.

Bulevardul Independenței

Este una dintre cele șapte artere care pleacă din Dunăre și se reîntorc tot în Dunăre.

Alte denumiri: Carol, Karl Marx.

Prin modul în care a fost realizat, larg, cu o zonă mediană cu alei pietonale, vegetație bogată, bănci pentru odihnă, face ca să fie un loc căutat de localnici pentru plimbări.

Zona de promenadă cuprinde două spații verzi, cu copaci mulți și flori, amplasate lângă cele două zone de circulație auto și a tramvaielor, apoi două alei asfaltate, cu bănci, ce încadrează o altă zonă verde unde sunt plantați foarte mulți trandafiri (când vor fi înfloriți trandafirii voi pune pe sait poze cu aceste minunate flori).

Capătul bulevardului începe la faleza Dunării, având drept vecini în dreapta Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci, iar în stânga Primăria.

Chiar la începutul lui a fost amplasată o mică fântână arteziană.

La intersecţia cu Calea Călăraşilor se află statuia eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu.

Traversând Calea Călărașilor ne continuăm plimbarea pe Bd. Independenței, nu înainte de a remarca existența în zonă a două posibile locuri unde putem mânca (dacă ni s-a făcut foame după atâta umblet): pizzeria Pomodoro Pizza & Grill și un mic restaurant, Scuar by Reset.

Deci, ne continuăm alene calea, pe artera despre care facem vorbire, spre str. Școlilor și mai departe spre str. Mihai Eminescu și Calea Galați. Întâlnim în drumul nostru amplasate câteva sculpturi din piatră, care, alături de copaci și flori fac plăcută plimbarea.

La intersecția cu str. Școlilor găsim o mică fântâniță și, puțin mai departe statuia omului de cultură albanez Naum Vechilargi.

Plimbarea noastră de astăzi se încheie aici. Obosiți de drumul parcurs, spiritual mulțumiți cu ceea ce am văzut, ne așezăm frumos pe o bancă, ne tragem răsuflarea și apoi, în pas vioi, ne deplasăm spre primul local întâlnit în cale pentru a ne mulțumi și papilele gustative cu o bere rece și niscaiva produse solide ce le vom îngurgita cu nesaț.

Și mai apoi, satisfăcuți și liniștiți, ne vom gândi la ce drumuri ar mai fi de parcurs în promenada prin Brăila.

Cu siguranță veți afla în review-ul următor.

La bună citire!

Drumuri bune și excursii frumoase!

web, rog postati https://www.youtube.com/watch?v=oMCQiH54Pdk

Mulțumesc!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Mitica49 in 09.05.2017 21:31:55

Validat / Publicat: 09.05.17 22:29:42

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1484


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Mitica49
[09.05.17 22:54:13]
» mesaj pers

   web

   rog inserați la începutul articolului

   https://www.youtube.com/watch?v=oMCQiH54Pdk

   Mulțmesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[10.05.17 08:13:12]
» mesaj pers

   @Mitica49: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[10.05.17 09:03:10]
» mesaj pers

   @Mitica49: Felicitări pentru articol.

   Parcă săptămâna acesta cineva s-a pus să-mi facă mie în ciudă, mai întâi apare un articol despre Galaţi scris de Crezy Mouse, iar acum unul despre Brăila. Două dintre cele trei reşedinţe din judeţ pe care nu le-am vizitat pâna acum (poate apare un articol şi cu Alexandria).

   Despre articolul de faţă ce să mai spun decât că m-am plimbat împreună cu voi pe faleza Dunării şi m-am simţit bine chiar dacă am îngiţit în gol când am auzit ˝ câte trei mici şi-o bere˝.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[10.05.17 09:48:06]
» mesaj pers

   @Mitica49: Minunat, atat de frumos ca a fost cineva care sa va faca sa scrieti despre Braila. Foarte frumoasa povestea si minunate pozele. Cred de asemenea ca si intalnirea a fost una deosebita si ma bucur de fiecare ocazie in care membri AFA se intalnesc.

   Cred ca aceste intalniri sunt mai mult decat binevenite iar mie imi produc o mare bucurie.

   Va imbratisez pe toti trei iar articolul il votez cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster
[10.05.17 09:55:28]
» mesaj pers

   Împreună cu continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[10.05.17 12:37:09]
» mesaj pers

   @zlatna: Si ce te retine, mai consulache, sa vii la Braila? N-oi fi eu, e nenea Mitica, la Galati avem doua AFA-iste notorii (@crismis si @Alina53). Ai putea inghiti din plin 3 in 1 pe faleza noastra... Noi v-asteptam pe oricare vreti sa veniti!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[10.05.17 13:51:17]
» mesaj pers

   @Mitica49: Frumoasă plimbare pentru care eu v-am oferit FB-ul meritat.

   Aţi surpris foarte frumos oraşul sau zone din oraş în pozele ataşate.

   După ce am citit titlul articolului m-am dus repede la DEX să văd ce vrea să spună Domn Mitică prin şpaţir, iar Dexul mi-a explicat că dvs. ne invitaţi la o plimbare prin Brăila.

   Cred că a fost o plimbare plăcută însoţit de două doamne drăguţe.

   Vă doresc să repetaţi plimbările pe faleza Dunării şi nu numai.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[10.05.17 14:12:59]
» mesaj pers

   @Mitica49: Frumos scris și util ghid pentru cei care vor să viziteze orașul dunărean. Aștept cu interes și continuarea. Brăila a însemnat mult în istoria noastră și se străduie să ridice din nou ștacheta...

   Iată cum descrie istoricul Nicolae Iorga orașul Brăila la începutul secolului al XX-lea, la ceas de seară: Tramvaie electrice lunecă scăpărând pe șine. Apoi linia de palate se mântuie într-o piață, care e miezul Brăilei. Nici un oraș din România n-are o astfel de piață, și ea-și află cu greu păreche chiar în centrele mai mici ale Apusului. În mijloc e un parc desăvârșit întreținut, care se desface la acest ceas de noapte, sub cerul mînios, în lumina felinarelor ce clipesc slab, ca o masă întunecată. [… ] … cafenelele, cofetările, tutungeriile, prăvăliile de stofe, de brînzeturi, de haine, de pălării, librăriile au încă vitrinele lor luminate: cumpărătorii și clienții sunt români, greci, italieni, ba chiar olandezi din Rotterdam, care cer în franțuzește și englezește cărți poștale cu vederi din Brăila.

   Așa cum scriam într-un ecou la un articol al lui @zoazore (vezi impresii) au existat voci care promovau ideea mutării capitalei țării la Brăila (ofițerul francez Gui le Cler la 1866).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[10.05.17 14:22:21]
» mesaj pers

   @Mitica49: Ma faci sa rosesc, nene! Dar si mai bine c-ai scris. Citind, m-am preumblat inca odata, cu oameni dragi, prin locuri dragi. Si ce plimbare frumoasa. Trebuie repetata!

   Atunci, seara, am trecut pe la Pomodoro si-am procedat conform conventiei. Am luat un Chocollate Frapee-super superb (10 lei), si-o pizza d-aia cu multa carne. Neah, a avut ff putina. Ceea ce ma face s-o plasez pe locul trei, dupa After Dark si Scuar by Reset (zis "la Vespasiene").

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[10.05.17 14:34:48]
» mesaj pers

   @Zoazore: Zână bună ce eşti tu Nicoleto. Cea ce mă reţine e timpul care parcă se scurge prea repede. Ştiu că în aceste două oraşe locuiesc prieteni dragi, AFA-isti notorii cum spui tu, dar pur şi simplu nu s-a ivit prilejul să ajungem pe aceste meleaguri. Aveam de gând o dată să ne întoarcem de la Marea Neagră prin Galaţi acasă dar nu s-a concretizat nici atunci.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[11.05.17 15:37:12]
» mesaj pers

   @webmasterX: Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 15:42:00]
» mesaj pers

   @zlatna: Pâi nu e timpul dus. Pachetul 3 în una, sau 3 cu una, e disponibil oricând. Multumesc pentru lectura si vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 15:47:01]
» mesaj pers

   @mishu: Desigur un imbold, dat la momentul potrivit, este bun. După cum ziceam, gândul exista dar nu dăduse rod.

   Multumesc pentru vizită și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 15:58:38]
» mesaj pers

   @Zoazore: Zici, deci, să ne schimbăm furnizorul de pizza. Biiiine! Când mai vii prin urbea natală mergem pe mâna ta și încercăm altceva. Pentru lectură și vot mulțam fain!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 16:09:19]
» mesaj pers

   @ANILU: Inițial am vrut să zic promenadă, apoi, căutând un sinonim am găsit șpațir. Știam cuvântul ăsta de multă vreme și-l utilizam doar în argou, dar nu mi-am imaginat că îl voi găsi în Dex.

   Mulțumesc pentru vot și ecou!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 16:18:40]
» mesaj pers

   @tata123: Ca întotdeauna completări utile și interesante. Spusele lui Iorga confirmă ceea ce au zis și alții, că Brăila a fost un important oraș al României. Sic transit gloria mundi! Valabil nu numai pentru Brăila. Mulțumesc pentru lectură și vot!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Mitica49
[11.05.17 16:27:00]
» mesaj pers

   Mulțumrsc tuturor celor care au citit și au votat review-ul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[11.05.17 21:25:51]
» mesaj pers

   @Mitica49: Da, zic să-ncercăm și altceva! Uite, cum ziceam, la Vespasiene, Reset, că-i în zonă.

   Rezolvăm, c-avem vara la dispoziție!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[53] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2017] Brăila - Fântâna cinetică rotundă (principală) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853190">Şterge vot</a></div><span id="v9853190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2017] Brăila - Fântâna cinetică rotundă (principală)
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2017] Brăila - Fântâna cinetică seara -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853191">Şterge vot</a></div><span id="v9853191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2017] Brăila - Fântâna cinetică seara
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2017] Brăila - Una dintre fântânile din fața Primăriei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853192">Şterge vot</a></div><span id="v9853192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2017] Brăila - Una dintre fântânile din fața Primăriei
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2017] Altă fântână din fața Primăriei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853193">Şterge vot</a></div><span id="v9853193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2017] Altă fântână din fața Primăriei
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2017] Fântâna rotundă ziua -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853194">Şterge vot</a></div><span id="v9853194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2017] Fântâna rotundă ziua
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2017] Cu @Zoazore pe esplanadă -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853195">Şterge vot</a></div><span id="v9853195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2017] Cu @Zoazore pe esplanadă
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2017] @Zoazore și subsemnatul în fața fântânii cinetice, spre seară. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853196">Şterge vot</a></div><span id="v9853196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2017] @Zoazore și subsemnatul în fața fântânii cinetice, spre seară.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2017] @Zoazore și soția mea. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853197">Şterge vot</a></div><span id="v9853197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2017] @Zoazore și soția mea.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2017] Fântâna cinetică dreptunghiulară -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853198">Şterge vot</a></div><span id="v9853198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2017] Fântâna cinetică dreptunghiulară
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2017] Cel de-al 4-lea element al ansamblului de fântâni cinetice montat la o distanță de 22 ani față de primele 3. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853199">Şterge vot</a></div><span id="v9853199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2017] Cel de-al 4-lea element al ansamblului de fântâni cinetice montat la o distanță de 22 ani față de primele 3.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2017] Fântânile în trepte. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853201">Şterge vot</a></div><span id="v9853201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2017] Fântânile în trepte.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2017] Flori și fântâni în fața Primăriei -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853202">Şterge vot</a></div><span id="v9853202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2017] Flori și fântâni în fața Primăriei
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2017] Crucea eroilor revoluției din 1989 -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853203">Şterge vot</a></div><span id="v9853203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2017] Crucea eroilor revoluției din 1989
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2017] -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853204">Şterge vot</a></div><span id="v9853204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2017]
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [MAY-2017] Pe faleză, în plan îndepărtat Moara Violatos. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853205">Şterge vot</a></div><span id="v9853205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2017] Pe faleză, în plan îndepărtat Moara Violatos.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2017] Frumoasa Dunăre cu vasul 'Mureșul' ancorat la mal. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853206">Şterge vot</a></div><span id="v9853206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2017] Frumoasa Dunăre cu vasul "Mureșul" ancorat la mal.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2017] -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853207">Şterge vot</a></div><span id="v9853207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2017]
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [MAY-2017] Ponton ancorat la mal. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853208">Şterge vot</a></div><span id="v9853208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2017] Ponton ancorat la mal.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2017] Una dintre sculturile de pe faleză. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853209">Şterge vot</a></div><span id="v9853209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2017] Una dintre sculturile de pe faleză.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2017] O altă sculptură, i-aș zice Sirena, că tot n-are plăcuță indicatoare. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853210">Şterge vot</a></div><span id="v9853210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2017] O altă sculptură, i-aș zice Sirena, că tot n-are plăcuță indicatoare.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAY-2017] Încă o sculptură de pe faleză. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853211">Şterge vot</a></div><span id="v9853211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2017] Încă o sculptură de pe faleză.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2017] Operă de artă ce seamănă cu un braț de excavator, dar de fapt i se zice 'Lanțul' (cred) -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853212">Şterge vot</a></div><span id="v9853212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2017] Operă de artă ce seamănă cu un braț de excavator, dar de fapt i se zice "Lanțul" (cred)
foto Mitica49 [09.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2017] Altă operă de artă. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853213">Şterge vot</a></div><span id="v9853213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2017] Altă operă de artă.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2017] Sculptură tot de pe faleză. -- foto by <b>Mitica49</b> [uploaded 09.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av853214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv853214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=853214">Şterge vot</a></div><span id="v9853214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(853214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f853214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e853214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2017] Sculptură tot de pe faleză.
foto Mitica49 [09.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[53] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.135846138 sec