77500 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ericeira

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.05.2017
DE
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
11 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Ericeira e un vis alb și albastru ca și oceanul Atlantic


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Ericeira, vechi sat de pescari devenit stațiune populară de vacanță

Ericeira îmi e tare dragă, e un sat de pescari devenit o populară stațiune de vacanță pe coasta de vest a Portugaliei în Estremadura, prin participarea sa la marea aventură maritimă, localitatea e și o Mecca în domeniul surfingului internațional, ea deține singura rezervație de surfing din Europa și atrage turistii curajoși din lume... dar evident că nu curge adrenalina prin mine, la capitolul scânduri pe val.

Localitatea mignonă are pentru mine un farmec aparte, ea este foarte diferită ca stil de Nazare și se zice că e cunoscută de pe vremea fenicienilor.

Ericeira e satul albastru și alb, cei ce iubiți insulele Ciclade veți avea senzația că grecii nu sunt prea departe, fotografiile sunt grăitoare... e povestea simplă a unui bătrân sat pescăresc devenit port, stațiune și rai pentru surferi, pentru mine apele oceanului și tarantela lui a fost de ajuns... aud și acum vuietul valurilor ce băteau parcă ca un orologiu pe malurile stancoase.

Ericeira e așezată între Serra de Sintra și Oceanul Atlantic, la o distanță de 40 de km de Lisabona nord –vestică, în municipalitatea Mafra, nu e bântuită de sindromul turistic foarte tare, e vinovată de autenticitate și este extrem de bine conservată.

Ericeira este un poem în piatră, rocă ascuțită și peisaje cam lunare, un perete înalt de stăncă deasupra oceanului străjuieste plaja principală, el este poreclit ,,adunarea poporului ’’, deoarece în weekend la apus de soare, locuitorii din localitate se plimbă de-a lungul zidurilor și pun țara la cale... în rest am dat de tot felul de scobituri dantelate în rocă, perforate la nivelul țărmului, prin jocul valurilor înspumate și agitate... există undeva și o potecă printre stânci, pe care am ignorat-o cu mare of, nu sunt pescar de altitudine... acolo e și o capelă a lui Sao Sebastian.

Peisajul geografic dă forță satului cochet cocoțat pe stânci, deasupra unui șir de plaje nisipoase, pe o întindere de 4 km.

Ericeira ne încântă cu unul din puținele porturi naturale așezate între Cascais și Peniche, aici verile și iernile sunt mult mai blânde, pe mine m-a lovit sulița zeului solar la 28 de grade în gura lui septembrie.

Numele Ericeira, ce muzical mă gâdilă pe la urechi, derivă din cuvântul Ouriceira, adică ținutul aricilor.

Ericeira, ținutul pescarilor și regilor

Ericeira a fost ținutul pescarilor încă din 1229 când a fost fondată regiunea, oamenii ei curajoși vânau pe atunci balene și alte vietăți ale mării... o balenă uriașă eșuată a dat numele plajei principale.

In 1584 după dispariția misterioasă a regelui Sebastian, un anume Mateus Alvares a poposit în satul de pescari, proclamându-se rege, el era un călugăr ce semăna cu monarhul portughez. Mateus se căsătoreste cu o fată de fermier și o încoronează regină a Portugaliei, povestea se termină tragic, impostura sa este descoperită și falsul rege e decapitat.

Satul a avut epoca lui de glorie în secolul 19, căci eu dau crezare unui panou ceramic care marchează un eveniment local extrem de interesant din istoria Portugaliei.

In anul 1910 nefericitul rege Manuel, ultimul monarh al țării fuge împreună cu familia în exil, după instaurarea Republicii, părăsind palatul de la Mafra, pentru a se îmbarca într-un vapor spre Anglia, ce -și va ridica ancora chiar aici, în Portul Pescadores din Ericeira.

In timpul celui de-al doilea război mondial Ericeira va primii refugiati de război din Polonia, Anglia, Olanda, Belgia... aceștia se vor stabili aici, fugind de nebunia nazismului.

Ericeira e albastra cu un labirint de străzi înguste fermecătoare.

Astăzi invadatorii statiunii sunt turiștii și locuitorii Lisabonei ce vin vara în plin sezon, depășind serios ca număr pe cei aproape 7000 de locuitori.

Nu știu ce m-a surprins mai mult în acest colț pitoresc al Estremadurei, unde am ajuns din Lisabona, plecând din Campo Grande cu compania Mafrense , având pe scaunul alăturat o compatrioată de origine romă, ce mi-a servit drept ghid.

Statiunea /oraș m-a surprins prin arhitectura locului, prin labirintul de străduțe pietruite, curate, imaculate, pline de case albe, ele nu sunt înalte în centrul vechi, sunt decorate cu un feston albastru sau galben la uși sau ferestre, chiar și parapetul de-a lungul zidurilor ce mă despărșea de oceanul aflat la picioare, avea pictat pe el o linie albastră.

Străzile sunt o explozie de lumină în care se scaldă fațadele caselor ce m-au lăsat fără grai, sunt visul oricărui pictor sau fotograf, ele râd în soare 300 de zile pe an.

Pulsul orasului îl simți în centru în mica Praca da Republica , înconjurată de terase, cafenele, pastelarii, ea este poreclită ,,Jocul mingii ‚’’deoarece în centrul ei se afla odinioară un teren de cricket.

Orăselul/sat e mic și destul de întortocheat, e plin de turiști în zona centrală și la plajă... mi-au plăcut panourile stradale cu indicatoare spre principalele obiective.

Toate strădutele duc spre ocean, mă răcoresc cu briza lui, când ajung sus pe o coastă și de pe marginea unui parapet urmăresc linia orizontului.

Așezarea turistică e pătrunsă de spiritul sportului nautic, valurile din Ericeira sunt cunoscute în toată lumea, ele sunt pentru toate nivelele de surf și sunt recunoscute de experti... de unde știu chestia asta? ... de la doi români.

Am întălnit doi români ce lucrau în Ericeira

Cine ar fi crezut că aici pe o coastă ce merge în paralel cu oceanul, voi întâlni o familie de români care cobora la vale chiar în fața mea, evident am intrat repede în vorbă, cuplul trăia și muncea de 10 ani în stațiune în domeniul surfingului.

Nu prea au întâlnit români în stațiune, m-au întrebat la ce nivel de surfing mă situez și m-a pufnit râsul când le-am spus că am venit să pescuiesc peisaje, liniște și eventual un pește la un restaurant.

Mi-au recomandat să merg de-a lungul falezei pâna ajung la Furnas , un restaurant așezat jos pe o stâncă cu vedere direct în valurile înspumate ale apei...compatriotii mi-au dat o serie de informații și despre plajele orașului... erau prea multe și din păcate nu aveam picioare pentru toate.

Plajele Ericeirei

Praia dos Pescadores , plaja principală din centru, e așezată chiar lângă micul port al statiunii, fiind înconjurată de peretele de stâncă înalt de 40 de metri, numit Muro das Ribas . Zona de port nu este destinată însă înotului, am observat și rampa de lansare pentru bărci.

Decorul este surprinzător, pescuiesc vizual vapoarele așezate chiar pe plajă, nu departe de turiștii ce se prăjesc la soare sub umbrele închiriate...

Am mers de-a lungul parapetului în sens circular, am vânat la propriu un pescar ce -și întindea undița pe o stâncă dificilă, reflectând că era o vreme când soțiile de pescar îsi asteptau chiar aici sosirea soților și a bărcilor, în vremuri ce nu erau deloc ușoare și modernizate. Am văzut jos și două tractoare ce trag pe plajă bărcile încărcate cu pește.

Plaja Balenei -Baleia Sul aflată la 0,5 km de centrul satului e cea mai populară plajă pentru turism, numele ei amintește de eșuarea unei balene chiar aici, la sfârsitul secolului 19.

La 500 de metri nord de centru dai de o plajă la fel de populară numită Algodio , mai mică.

Perla stațiunii este însă Ribeir d'llas ], unde eu nu am ajuns, ea este situată la 3,5 km și e visul amatorilor de surfing, aici au loc campionatele mondiale de surf încă din 1985... se poate ajunge cu un autobuz local din statia Turistpraia

.

Plaja Sao Sebastian , în nordul satului la 0,8 km de centru poartă numele unei capele, cu vedere spre ocean... de asemenea la 7 km e plaja Sao Lourenco, pentru amatorii de spații deschise și panorame deosebite.

Itinerar turistic pietonal

Ericeira e visul meu alb /albastru... ea emană multă căldură și sclipește în soare... am examinat arhitectura locală, mi-am vârăt nasul și prin câteva bisericuțe albe, mici, pe care le-am catalogat drept curioase, initial habar nu aveam ce nume poartă și căror sfinți se închină, nu am văzut nici un portughez intrând în ele.

Am atacat însă pentru început un bar cu pereții portocalii și ușa albastră mult mai seducătoare, muream de sete, nu am cerut mohitos, am băut doar o limonadă și apoi am depistat fericită o masuță colorată scoasă direct în fața unei case, cu două scaune colorate vesel cu inimioare roz și albastre, ce-mi făceau cu ochiul.

Am citit textul... '''Cooking for others is a way of showing love’’ vă ofer și vouă poza cu mare drag... un detaliu ce mi-a colorat starea de dispozitie, din albastru în roz... ce vreți mai mult?

Si mai are drăguța Ericeira 7 fântâni vechi, ca niște mici bijuterii ce si le pune pe la gât, eu vă ofer doar o poză cu una de la 1926, decorată cu azulejos albastru... mi-a mai plăcut una căreia îi zicea Fântăna lunii, dar era deteriorată și seacă.

Obiective turistice prin Ericeira

Itinerariul poate începe din 1. Largo de Navigandes și se termină spre Capela Sao Sebastiao, nu departe de stația de autobuz, unde eu am coborât în Gara Rutieră, -Rodovario da Estremadura, la nord de localitate... costul biletului, în jur de 11 euro, dus-întors.

2. Pe bătrânele străzi înguste ale Ericerei am salutat din mers în Largo de Santa Clara , o capelă importantă numită Capela de Santa Marta, construită pe locul unei alte biserici vechi Senhora das Necessidades.

Am reținut doar că retablul aflat în capela principală e purtat în timpul procesiunilor religioase, atunci când locuitorii sărbătoresc cu mare fast religios, pe acestă sfântă necunoscută mie

.

3. Mergând mai departe spre Largos das Ribas , bat la ușa Capelei de Nossa Senhora da Boa Viagem e Santa Antonia , doamne ce mă chinui să nu scriu gresit... sunt două nume ce mă bagă în ceață religioasă, așa că nu mai stau acum să scormonesc trecutul lor istoric și să ma duc prin tunelul istoric în sec 17.

Admir pe exterior clădirea cu influente manueline si baroce, devenită astăzi... Centrul Cultural Jaime Labo e Silva .

Această senhora e fericita protectoare a călătoriilor mă binecuvantează și pe mine, după ușă, am pierdut procesiunea ei pe străzi în luna august.

4. La două străzi mai departe descopăr Igreja de Misericordia (sec. 17), o clădire albă de tip baroc unde se află astăzi Muzeul din Ericeira ce prezinta moștenirea culturală a orașului în Largo da Misericordia.

5 Pelourinho sau stâlpul infamiei . In spatele muzeului descopăr o piațetă dominată de stâlpul justitiei din secolul 16, realizat în stil manuelin, mă apropii să văd dacă lipsește inelul de fier care lega criminalii, asa cum mai văzusem și în alte localităti portugheze... era bine merci la locul lui, acest pelourinho e considerat monument național... seamăna cu cel pe care l-am vazut și în Sesimbra.

6. Depășesc momentul justițiar și aterizez în Largo de Sao Pedro , aproape de statia de autobuz, unde tronează biserica Sf Petru de la 1530, reconstruită în sec. 17.

În fata ei observ o cruce de piatră de la 1782... aceasta este biserica parohială, e destul de mare, în interior ea este decorată cu panouri policrome ce înfatisează scene din viata Sf Petru.

Popas culinar

Stațiunea e plină de baruri si restaurante cu specific marin, pastelarii, pizzerii... e mâncare pentru toate buzunarele și gusturile.

Am ajuns de-a lungul promenadei de-a lungul coastei pe o esplanadă unde am găsit restaurantul Furnas, recomandat de români si de ghidul de pe Trip Advisor, aproape de un parc numit Santa Marta

.

Restaurantul e așezat pitoresc la malul oceanului, pe niste stânci (vezi poza)... am intrat si un chelner m-a luat în primire la intrare, în fața unei vitrine uriase pline cu pești, crabi, si alte vietăți marine.

Localul era plin pe jumătate, mesele aveau o vedere splendidă spre ocean, să intre peștele mai ușor pe gât, m-am înecat doar când ospătarul mi-a spus ca trebuie să-mi cântarească un pește întreg pentru grătar... erau extremi de mari, buni pentru o familie, cei sub un kilogram probabil se topiseră în farfuriile clientilor la ora 16... prețurile sunt destul de piperate, depinde de greutatea produsului, cel puțin 20 de euro porția.

Am renunțat, am ales un restaurant popular din Praca Republica, unde am servit rapid un cod cu cartofi prăjiti și salata pentru 10 euro si la final am mâncat o prajitură traditionala ce se cheama ouricos, adică arici, ea are forma unei brioșe obisnuite, e facută din ouă, zahăr si migdale.

 

Concluzia... Ericeira cea albastra cu ape de turcoaz și case superbe mi-a cucerit inima, e vinovată de autenticitate si farmec, merită vazută... m-a încântat mai mult decât Nazare, e calmă și nu este aglomerată.

Am revenit în Lisabona după o oră și jumătate la, întoarcere autobuzul a oprit parcă în mai multe stații și călătoria a fost mai lentă... am ajuns în Campo Grande, am luat metroul sub ghidajul Gabrielei și am ajuns în Rossio, teafără, bronzată și în siguranță.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mireille in 08.05.2017 16:44:58

Validat / Publicat: 08.05.17 17:27:59


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în PORTUGALIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1767

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  83900 PMA (din 63 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.05.17 17:12:16]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[08.05.17 17:21:28]
» mesaj pers

   @webmasterX: super multumesc... o completare fericită la articol. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[08.05.17 17:29:00]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.05.17 17:35:13]
» mesaj pers

   @mireille: Un articol minunat, stai, le coci bine si scoti niste minunatii, adevarate bijuterii as putea spune.

   Iar pozele sunt adevarate miniaturi ale acelor locuri si care pot deveni vederi minunate pentru promovarea locurilor.

   Un articol bine venit pe ploaia de afara, asta asa ca sa ne mai insenineze putin ziua.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mireille
[08.05.17 17:42:29]
» mesaj pers

   @mishu: merci draga mea... da, adevărat grăiești... am copt demult articolul, a început să scoată bășici pe desktop... aici în casa mea vâlceană nu plouă, e soare și aer curat acum... mi-e dor de ocean, mare, ce o fi..., albastră să fie apa... localitatea mi-a căzut cu tronc și a fost finalul poveștii de la palatul Mafra, mult prea rece... m-am dus să-mi încălzesc oasele și să mă relaxez într-un loc mai puțin bătătorit de turiști, departe de Lisabona ce fierbea la 35 de grade. merci pt lectură și ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- mireille
[08.05.17 17:58:04]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[08.05.17 18:09:01]
» mesaj pers

   @mireille:

   Interesant, frumos povestit desi eu l-am citit pe fuga acum dar l-am retinut la favorite pentru un studiu mai amanuntit, poate toamna ma abate si prin acest satuc minunat.

   Vacante frumoase sa ai!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[08.05.17 18:32:55]
» mesaj pers

   @mireille: Ce-mi faci? După Nazare, vii cu satul ăsta cu case alb-albastre ce picotesc la soare, cu ușile și ferestrele lor decorate cu azulejos? Și unde? Pe țărmul oceanului, ca să crăp de invidie că NU AmFostAcolo:((

   Fraiera de mine, nu am ajuns decât la Obidos, prea turistic, prea glomerat după gustul meu, când alte minunății mă așteptau cu brațele deschise...

   Of! Musai să revin în Portugalia. Am atâtea restanțe...

   Ca să mă laud totuși, față de tine eu am ajuns și în nordul Portugaliei, la Porto, și de acolo am făcut excursii superbe pe Valea Douro, la Aveiro și stațiunea Costa Nova do Prado, am vizitat Casa Mateus, Guimaraes, Bom Jesus do Monte și mai ales Tomar, cel mai interesant și frumos lăcaș de cult și castel totodată, o combinație care m-a lăsat bouche bee - nu știu cum se zice asta în portugheză =)).

   Aș vrea să studiez în mai mare amănunt și Algarve, unde nu am poposit decât 4 zile de relaxare totală, la finalul unei excursii de 23 de zile (18 în portugalia și anterior 5 în Madrid și împrejurimi).

   Ți-ar trebui însă o viață ca să descoperi tot ce ar fi de descoperit în Portugalia. Și încă nu ar fi de ajuns!

   Felicitări pentru review și poze - sunt fabuloase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2100 PMA1 (din 7 voturi)]
- mireille
[08.05.17 18:48:01]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: multumesc mult pentru comentariu... sunt perfect de acord... Obidos e mult prea turistic și comercial, acolo am fost cu turma, adică cu 6 turiști în grup... la Mafra și Ericeira, care e la 10km distanță de palat, am fost de capul meu și mi-a ieșit o aventură pe sufletul meu, în ritmul meu. Am fost de două ori în Portugalia... pt nord nu mi-a ajuns timpul... ti-am citit demult impresiile despre Porto și restul... am inima albastră my lady de invidie colegială... poate va fi și a treia oară o nouă călătorie. Am simulat pt mine un sejur în Algarve... preturi la single strigătoare la cer... pofta în cui... să fii pe aproape că am terminat de scris și experiența cu vinurile din Arrabida.

   Momentan trec printr-o criză turistică cu optiuni de vacanță solo... nu -mi iese nimic pe gustul meu și pe puterile mele... alea fizice.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2400 PMA1 (din 8 voturi)]
- krisstinna
[08.05.17 21:38:58]
» mesaj pers

   @mireille: Am citit cu drag, mi-a plăcut tare mult articolul tău.

   De un an mă rog de domnul pentru Portugalia:(

   Se pare că o să rămân cu rugămintea, că refuzul e încă unul negativ: e zborul prea lung, se poate prăbuși avionul...

   Minunate și pozele, felicitări!

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[09.05.17 08:54:34]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Ericeira, FIGUEIRA DA FOZ / ERICEIRA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[09.05.17 11:47:58]
» mesaj pers

   Frumos articolul!

   Minunate fotografii!

   Felicitari!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[09.05.17 12:07:32]
» mesaj pers

   @webmasterX: perfect... multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[10.05.17 12:27:26]
» mesaj pers

   @krisstinna... multumesc pentru lectura si ecou... drumul e tare lung... la întoarcere m-am procopsit cu o durere de gât înfiorătoare după ce am coborat din avion... aerul conditionat era prea tare și noaptea gazda din Bucuresti m-a oblojit cu retete băbesti... o compresie cu cartofila gât pe timpul nopții... în timpul zborului mi-a turuit gura cu vecina de scaun non stop, depănând povesti despre Portugalia... nu m-am plictisit deloc pe timpul... a fost doar o mică furtuna pe deasupra Europei si un apel ,,legati-vă centurile de sigurantă '' :D

   @elviraamvio și @Dana 2008... multumesc doamnelor pentru vizită, vă doresc călătorii reușite.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- teona
[11.05.17 16:43:23]
» mesaj pers

   Un deliciu... portughez, articolul tau. Atata culoare, in micutul satuc pescaresc de la malul Atlanticului... pare ca timpul acolo are alt curs... iar plaja si nuanta apei... divina. M-a fermecat total. Nu pot sa spun decat ca imi doresc sa ajung si eu acolo, sa ascult soaptele oceanului. Iti doresc sa faci alegeri la fel de inspirate si in viitor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[11.05.17 16:59:27]
» mesaj pers

   @teona: buna... chiar mie dor de tine... ma bucur ca te-am incantat cu putina culoare albastra... am fost acolo pur si simplu dintr-un impuls... am intrebat la receptia hotelului daca Ericeira e draguta si portughezul tanar mi-a spus ca e prea romantica dupa gustul lui... habar nu avea ce pont mi-a vandut pe gratis. Cu alegerile de optiuni pe viitor sunt cam in plop, astept inspiratia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Ericeira, vechi sat de pescari pe coasta de vest a Portugaliei, la o ora de Lisabona -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852771">Şterge vot</a></div><span id="v9852771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Ericeira, vechi sat de pescari pe coasta de vest a Portugaliei, la o ora de Lisabona
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Oceanul Atlantic cântă tarantela în urechile mele la Ericeira -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852772">Şterge vot</a></div><span id="v9852772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Oceanul Atlantic cântă tarantela în urechile mele la Ericeira
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Vedere partiala cu plaja Pescadores din centrul statiunii -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852773">Şterge vot</a></div><span id="v9852773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Vedere partiala cu plaja Pescadores din centrul statiunii
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] 28 de grade la inceput de septembrie... popas pentru o limonada intr-un bar local cu multă culoare. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852774">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852774"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852774">Şterge vot</a></div><span id="v9852774" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852774)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852774Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852774MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] 28 de grade la inceput de septembrie... popas pentru o limonada intr-un bar local cu multă culoare.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Pieton prin liniștita Ericeira... centrul cultural local. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852775">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852775"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852775">Şterge vot</a></div><span id="v9852775" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852775)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852775Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852775MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Pieton prin liniștita Ericeira... centrul cultural local.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] Casele locale sunt tivite cu albastru... zambet de copil pe stradă. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852776">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852776"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852776">Şterge vot</a></div><span id="v9852776" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852776)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852776Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852776MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] Casele locale sunt tivite cu albastru... zambet de copil pe stradă.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Pieton prin străzile luminoase ale satului ce râde la soare -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852777">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852777"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852777">Şterge vot</a></div><span id="v9852777" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852777)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852777Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852777MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Pieton prin străzile luminoase ale satului ce râde la soare
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2016] Admir arhitectura locală și curatenia exemplară. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852778">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852778"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852778">Şterge vot</a></div><span id="v9852778" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852778)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852778Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852778MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2016] Admir arhitectura locală și curatenia exemplară.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2016] un scaun drăgălașmi-a scos zâmbete pe buze... cooking is a way of love. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852779">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852779"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852779">Şterge vot</a></div><span id="v9852779" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852779)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852779Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852779MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2016] un scaun drăgălașmi-a scos zâmbete pe buze... cooking is a way of love.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2016] Am întâlnit un cuplu de români ce lucrau în statiune de 10 ani. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852780">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852780"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852780">Şterge vot</a></div><span id="v9852780" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852780)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852780Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852780MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2016] Am întâlnit un cuplu de români ce lucrau în statiune de 10 ani.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2016] Doi romani spre plajă... eu mă plimbam pe lângă parapet. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852781">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852781"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852781">Şterge vot</a></div><span id="v9852781" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852781)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852781Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852781MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2016] Doi romani spre plajă... eu mă plimbam pe lângă parapet.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2016] o capelă portugheză locală... satul /statiune e plin de mici biserici -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852782">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852782"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852782">Şterge vot</a></div><span id="v9852782" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852782)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852782Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852782MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2016] o capelă portugheză locală... satul /statiune e plin de mici biserici
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2016] Muzeul local Ericeira in Largo da Misericordia. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852784">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852784"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852784">Şterge vot</a></div><span id="v9852784" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852784)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852784Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852784MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2016] Muzeul local Ericeira in Largo da Misericordia.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2016] Ericeira are case cu tiv galben și albastru -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852785">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852785"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852785">Şterge vot</a></div><span id="v9852785" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852785)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852785Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852785MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2016] Ericeira are case cu tiv galben și albastru
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2016] Arhitectura locală, cu ochii pe uși și ferestre -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852786">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852786"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852786">Şterge vot</a></div><span id="v9852786" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852786)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852786Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852786MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2016] Arhitectura locală, cu ochii pe uși și ferestre
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2016] Stalpul infamiei în Largo de Sao Pedro -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852787">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852787"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852787">Şterge vot</a></div><span id="v9852787" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852787)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852787Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852787MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2016] Stalpul infamiei în Largo de Sao Pedro
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2016] Biserica Sf Pedro la intrarea în orășel. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852788">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852788"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852788">Şterge vot</a></div><span id="v9852788" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852788)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852788Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852788MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2016] Biserica Sf Pedro la intrarea în orășel.
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2016] Atlanticul la picioare -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852790">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852790"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852790">Şterge vot</a></div><span id="v9852790" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852790)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852790Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852790MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2016] Atlanticul la picioare
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2016] Zbuciumul Atlanticului în Ericeira... vânez peisaje -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852791">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852791"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852791">Şterge vot</a></div><span id="v9852791" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852791)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852791Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852791MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2016] Zbuciumul Atlanticului în Ericeira... vânez peisaje
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2016] Restaurantul Furnas -scump -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852792">Şterge vot</a></div><span id="v9852792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2016] Restaurantul Furnas -scump
foto mireille [08.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2016] hai hui prin oraș -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852793">Şterge vot</a></div><span id="v9852793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2016] hai hui prin oraș
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2016] una din vechile fântăni ale satului de la 1926. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852794">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852794"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852794">Şterge vot</a></div><span id="v9852794" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852794)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852794Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852794MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2016] una din vechile fântăni ale satului de la 1926.
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2016] Ericeira e cuminte și adormită -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852795">Şterge vot</a></div><span id="v9852795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2016] Ericeira e cuminte și adormită
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2016] Văd numai alb și albastru -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852796">Şterge vot</a></div><span id="v9852796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2016] Văd numai alb și albastru
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2016] Praca Republica -popas la farmacie. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852797">Şterge vot</a></div><span id="v9852797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2016] Praca Republica -popas la farmacie.
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2016] Hai hui pe strazile statiunii -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852798">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852798"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852798">Şterge vot</a></div><span id="v9852798" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852798)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852798Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852798MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2016] Hai hui pe strazile statiunii
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2016] Ericeira la orele amiezii. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852799">Şterge vot</a></div><span id="v9852799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2016] Ericeira la orele amiezii.
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852800">Şterge vot</a></div><span id="v9852800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2016]
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 08.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852801">Şterge vot</a></div><span id="v9852801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2016]
foto mireille [08.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.340339183807 sec