77398 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Turnul Eiffel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.05.2017
DE
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 02.07.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
17 eur
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

In vizita la Gustave Eiffel


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

1889 noiembrie. Am fost acolo in apartamentul lui Gustave Eiffel, amenajat in varful turnului de 324 m inaltime. Dar avea vizitatori o persoana pe care l-am admirat intotdeauna inca din copilarie Thomas Edison, si mai era si fiica sa acolo, asa ca n-am vrut sa-i deranjez, i-am salutat si mi-am vazut de ale mele adica observarea peisajului Parisului din jur de la acea inaltime.

Intamplarea de mai sus mi-am imaginat-o cu ocazia vizitei pe varful Turnului Eiffel, atunci cand am ajuns in dreptul fostului micut apartament al inginerului Gustave Eiffel.

Vizita constructiei faimoase am lasat-o pentru a patra zi de vacanta dar in tot acest timp este imposibil sa n-o vezi din cele mai multe zone centrale ale Parisului. De la locul de cazare din arondismentul 9 am schimbat 3 metrouri (linia roz 7 de la Peletier-Opera, linia mov 8 pana la Motte Pickuet Grenelle si linia verde 6 pana la Bir-Hakeim, statie de la care se poate lua si trenul RER-C catre Versailles). De la gura de metrou pana la turn sint cca 500m de mers pe jos, apropiindu-ma de turn au aparut si vanzatorii ambulanti foarte negri cu tot felul de souveniruri dar cele mai multe sint turnulete metalice de la cativa centimetri si cativa centi pana la adevarate bibelouri de 20-30cm astea costau deja 20-30 euro.

Baza turnului este ingarduita nu se poate intra in acest perimetru fara trecerea de primul control de securitate. In trecut era un bulevard aici prelungirea podului de peste Sena Pont d, Iena. Intrand in perimetrul de sub turn am observat cele 2 case de bilete (Pillier nord si vest)

Tarifele simple de vizitare sint de trei feluri: varf (17 eur adult/14,5 eur 12-24 ani/8 eur copii 4-12 ani, persoane cu handicap, copii sub 4 ani gratis) etajele 1 si doi cu liftul (11/8,5/4 eur) sau pe scara (7/5/3 eur). Acestea sint tarife simple platibile cash sau cu cardul la ghiseu sau online pe urma sint tot felul de combinatii cu alte obiective turistice cu sau fara prioritate fata de coada, etc.

Programul de vizitare este intre orele 9.00-24.00 in sezon (iunie-septembrie), in extrasezon 9.30-23.00

M-am pus la coada si in cei 20 minute de asteptare am observat statuia lui Gustave Eiffel parintele acestui turn (1832-1923)

Alexandre Gustave Eiffel a reusit sa studiieze intr-o universitate de inginerie renumita Ecole Centrale des Arts et Manufactures. Dupa absolvire a lucrat intr-o firma care proiecta poduri de cale ferata, asa l-a proiectat si pe Podul Eiffel de la Ungheni plus inca cateva alte constructii din tara noastra. Si-a pus amprenta insa si la multe alte constructii/poduri din lume, dar noi discutam acum de turnul din Paris.

Momentul organizarii Targului mondial de expozitie universala se apropia, anul 1889 era si anul implinirii a 100 de ani de la revolutia franceza. Trebuia construit ceva deosebit si acel ceva s-a dovedit a fi Turnul Eiffel de 324 m proiectat de catre firma Eiffel & Co deoarece Gustave avea deja propriile birouri de proiectare. Angajatii lui Eiffel Emile Nouguier, Maurice Koechlin (ingineri) si Stephen Sauvestre (arhitectul) au avut un mare rol in proiectare si constructie care a durat doar 2 ani. 7300 tone de otel s-au folosit la construirea turnului si la inceput populatia a considerat inestetic turnul.

Un filmulet despre constructie aici

Poate putini stiu ca turnul trebuia demontat dupa terminarea contractului de concesionare al terenului (20 de ani) dar avand in vedere ca deja functionau importante posturi de radio si telecomunicatii si incepuse si primul razboi mondial s-a renuntat la demolare spre fericirea turistilor din prezent printre care si subsemnatul.

Urcarea cu lifturile

Dupa achizitia biletului pe care scria Sommet (varf) am trecut de urmatorul control de securitate si am ajuns la una din cele 4 lifturi inclinate (ca un fel de funicular mai inclinat) amplasate in picioarele turnului. Asta a mai durat 10 minute. Toate lifturile (cele 4 de la baza-nivel 2 si cele 4 intre nivel 2-3 au operatori. Liftul face o oprire la primul nivel pentru cei care vor sa coboare/urce. La intoarece am explorat ambele nivele inferioare, deocamdata era o prioritate sa urc. Putin mai mult a durat (cca 15 minute) urmatoarea coada la cele 4 lifturi catre varf. Dar era placut putand admira Parisul de la 115m inaltimea la care se afla etajul 2.

Observatorul

Ultimul nivel observatorul care se afla la 276m (324m este cu antena) este compus din observator inchis in caz de vreme rea (sau frig iarna) observator deschis (cu grilaj dar fara plase de protectie-atentie la obiecte... iar cei ce stau jos la coada sa se mai uite in sus... poate mai cade un aparat foto, telefon) telescoape cu fise pentru explorare oras, bar de sampanie (13 eur un pahar, deschis 12.00-17.30,18.30-23.00), loc de sarutat indicat cu un afis roz, toaleta, si o macheta cu turnul.

Si am mai descoperit ceva important: o placa comemorativa ne aduce aminte ca de aici s-a realizat prima transmisiune radio intre varful turnului si Pantheonul (4km distanta) in 5 noiembrie 1898 de catre E. Ducretet Roger. Si daca cautam cateva date despre istoricul din punct de vedere transmisiuni in 1904 antena avea importanta militara, in 1925 s-a amenajat primul studio aici iar in 1935 (tineti-va bine) a avut loc prima transmisie tv (intr-o perioada in care multi poate nici radio nu aveau in casa) In zilele noastre in 2000 s-a instalat antena vazuta astazi emite 41 posturi tv si 32 radio.

Nu era aglomeratie extrema, era bine, gaseam loc de fotografiat langa balustrada in orice directie doream. O ora am stat in varf ca sa mai ramana timp si pentru alte vizite.

Ce se poate vedea din turn?

Arondismentele centrale au fost primele pe care le-am dorit sa le vad prima data, adica Palatul Regal cu parcurile si catedralele din jur, Axa istorica cu Arcul de Triumf, Champs Elysse, Avenue de la Grande Armee cu continuarea pe Avenie Charles du Gaulle pana la cartierul Defence care se vede ca un mic Manhattan (dar bineinteles cu turnurile injumatatite), complexul Trocadero de la baza turnului dincolo de Sena, complexul si domul Invalizilor, Gradinile Luxemburg, Pantheonul, Sacre Coeur, si asa mai departe. Pe partea cealalta la baza gasim parcul istoric Champs du March in capatul caruia se afla Ecole Militaire si mai departe pe aceeasi axa se vede Turnul Montparnasse de 60 de etaje, un observator pentru turisti existand si acolo. Fiind a patra zi de vizita in Paris deja stiam zona centrala si a fost mult mai interesant pentru mine. Doar in fotografii am vazut dar cred ca si seara este frumos peisajul atat de jos cat si din turn. Un filmulet din drona seara aici

Nivelul 2

Coborand, mi-am luat timp sa explorez acest nivel. In ordinea asta le-am explorat 3-2-19ordinea importantei pentru mine) asa le si descriu. Ca si varful si nivelul 2 are 2 etaje, la etajul 2 predomina zonele unde se sta la coada la lifturile care merg in varf, casele de bilete pentru cei care au luat pana aici si s-au razgandit sa mearga pana sus, bufet, magazine de souvenir, toaleta.

Etajul inferior de la nivelul 2 contine Restaurantul Jules Verne (dupa numele scriitorului volumele caruia le-am citit si rascitit pe toate in copilarie) un restaurant mai deosebit cu intrare separata la piciorul sudic al turnului, cu un anumit nivel de dress code (deci fara pantaloni scurti, tricou, etc) si bineinteles cu panorama deosebita vazuta in timp ce se serveste masa. Ceea ce am inteles ca se asigura si parcare pentru clienti pe Avenue Gustave Eiffel.

Pentru majoritatea (care nu isi permit restaurantul Jules Verne este un bufet destul de ok de unde se vede acceasi panorama, se poate sta la masa, iar mancarea/bauturile sint bune. Cateva exemple de pret: un fel de meniu care contine fel principal de regula sandvis, hot-dog sau salata, desert si o bautura 14 eur, dar sandvis simplu, salata, hotdog, arahide, napolitane, ciocolata, croissant, placinte sau altele costa 3-6 eur. La bauturi ar fi bere, vin 6 eur, sampanie 10 eur, cola, fanta, apa, nestea, ciocolata, cafea 3 euro, inghetata 3-4 euro.

Fiind locul mai mare la acest nivel magazinele sint mai numeroase, se gasesc de toate dar mai ales souveniruri turnulete Eiffel, cani, prelocuri, magneti, carti postale, tricouri, sepci si foarte multe altele. Preturile sint cum sint la negri jos care se ocupa cu comertul stradal inclusiv chioscuri este mai ieftin.

Nivelul 1

Coborand cu liftul inclinat am ajuns la primul nivel (57 m) dar si cel mai mare ca suprafata. Atractiile de aici pe langa mai numaroasele magazine sint podeaua de sticla, Restaurantul The 58 Tour Eiffel, inca un bufet mai mare decat la nivelul 2, Sala Gustave Eiffel unde se pot organiza diferite evenimente, spectacole, etc deci multifunctionala, o zona de recreere, un fel de muzeu interactiv si un muzeu al copiilor temele si exponatele principale fiind turnul si istoria sa. Dupa coborare am parasit zona pe la

Champ de Mars

Pe partea opusa a parcului Champ de Mars situata intre Sena si Turnul Eiffel este Ecole Militaire (1765), scoala militara, si astazi functionala dar si obiectiv turistic. Asa ca pana la inaugurarea expozitiei universale din 1889 aceasta zona a fost folosita de militari pentru exercitii. Dupa expozitie in 1900 Jocurile Olimpice au fost organizate aici doar era loc are 24 hectare. Dupa aceasta perioada a ramas zona verde. Acest lucru se datoreaza populatiei care a protestat impotriva transformarii parcului in cartier de locuinte. Astazi este loc de picnic preferat parizinilor, asa si eu m-am pus pe iarba (de si sint destule banci la margine) si am savurat un vin frantuzesc cumparat din magazin admirand turnul si pe ceilalti parizieni (parizience)

 

Recomandarea mea pentru acest obiectiv este maxima, trebuie mers acolo, vazut, urcat, admirat.Se poate de vizitat si siteul oficial al turnului aici: google.ro/url?sa=t&rct=j& ... U_697tVFLN7sywA

Pana atunci de vazut este acest clip din drona, rog frumos WM sa ataseze., multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=MMn0AollE5I

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de AZE in 03.05.2017 22:05:20

Validat / Publicat: 03.05.17 23:43:34


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în FRANȚA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 3421


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  62300 PMA (din 48 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOU! În colaborare cu Aero Shutle Paris, AmFostAcolo vă oferă posibilitatea rezervării unui transfer privat (cu limuzină sau microbuz) spre/dinspre Paris sau Disneyland, de la orice aeroport.
 • Se vorbește limba română!
 •  
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster
  [04.05.17 05:48:39]
  » mesaj pers

     Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

      — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

     -----

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [04.05.17 08:51:29]
  » mesaj pers

     @AZE: O capodoperă inginerească, imagini superbe ale Parisului de la sute de metri înălțime, un articol util. Privind de la distanță Turnul Eiffel nu poți să îți închipui ce „minilume” se află pe platformele turnului, ce furnicar de persoane, câte magazine și restaurante, chiar și un mic muzeu - toate își găsesc loc în interiorul colosului de oțel.

     Matematicianul Gheorghe Țițeica a publicat în revista „Natura” un articol dedicat Inginerului Eiffel în februarie 1924, la doar două luni de la moartea constructorului:

     Cine a fost la Paris – de la 1889 încoace – a putut admira, printer monumentele care fac din capitala Franței orașul cel mai însemnat al lumii, un monument tehnic care se ridică falnic la 300 m înălțime, vizibil mai din toate părțile. De aproape pare un uriaș îmbrăcat în zale de fier. La oarecare depărtare înfățișarea e chiar elegantă, nu numai în conturul care se înalță într-o curbă armonioasă către cer, ci și în împletirea zăbrelelor care-i dau o aparență diafană de pânză de păianjen. Această operă inginerească nu poate și nu trebuie judecată după criteriile obișnuite ale esteticei clasice. Pentru construcțiile moderne de metal – poduri, gări, hale, turnuri – meșteșugul e să se găsească cea mai potrivită formă față cu materialul care înlătură înfățișerile masive ale zidăriei. În găsirea acestei forme și în realizarea ei în turnul care-i poartă numele, inginerul Eiffel a fost un adevărat artist.

     P.S. Milioane de turiști vizitează anual acest simbolul parizian, dar puțini ajung și în „măruntaiele” turnului. O descriere interesantă puteți citi aici: erd.ro/incursiune-in-turnul-eiffel.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Dan&Ema
  [04.05.17 10:05:02]
  » mesaj pers

     @AZE:

     Un articol, bogat, bine structurat, cu grad mare de utilitate, binemeritat MG.

     Felicitari!

     Tour Eiffel este un loc drag si noua unde am stat la coada si pe ploaie sa il vizitam timp in care am admirat liber profesionisti care dansau si / sau cantau in zona.

     Perspectiva de pe diferitele etaje ale turnului este minunata. Merita urcat chiar la diferite ore din zi / seara.

     Bravo!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - AZE
  [04.05.17 17:50:59]
  » mesaj pers

     @webmaster: multumesc

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [04.05.17 17:58:08]
  » mesaj pers

     @tata123: Mulțumesc, adevărat turnul este deosebit si bine proiectat, rezistent la orice intemperii, inclusiv cutremur. Am văzut stratul gros de vopsea si milioanele de nituri.

     Foarte interesant si linkul din ecoul tau recomand tuturor s-o citească, o să afle mai multe despre turn si cum funcționează acesta.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [04.05.17 18:02:09]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulțumesc, turnul Eifel este obiectivul turistic la care se merge indiferent de anotimp, vreme. Dacă tu ai fost pe ploaie iar eu am avut vreme frumoasă nu înseamnă că nu am fost la fel de bucuroși urcând în acest monument.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - krisstinna
  [04.05.17 19:47:19]
  » mesaj pers

     @AZE: Excelent articolul tău! Poze superbe!

     Cu toată "tehnica" ta, te citesc cu mare plăcere. Ai un mare drag de a ne împărtăşi împresiile şi stările tale din călătorii, se simte printre cuvinte.

     Ce-mi mai trebuie Parisul? ;) Te-am citit pe tine şi am fost acolo, în turn.

     Felicitări!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [04.05.17 19:55:14]
  » mesaj pers

     @krisstinna: Multumesc.

     Pai nu-i chiar asa. Realitatea este alta mai ales intr- o zi mai buna (fără atentate) si insorita. Nu era nici chiar asa de aglomerat cum credeam înainte de vizita. Iar plăcerea de a sta in iarba in fata turnului alături de parizieni si parizience band un vin tot de acolo, ce sa zic, a fost plăcut.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [09.05.17 15:06:01]
  » mesaj pers

     @AZE: Un articol asa cum spune @krisstinna "tehnic", insa care mi-a placut tocmai pentru faptul ca am avut astfel la dispozitie informatiile utile. Cat despre partea artistica a articolului cred ca pozele sunt mai mult decat sugestive, da ma gandeam cum ti-ar fi stat tie cu floricele in par precum krisstinnei =)).

     Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - AZE
  [09.05.17 17:57:13]
  » mesaj pers

     @mishu: Multumesc

     Despre partea tehnica ce sa zic, toate turnurile de la o anumita inaltime in sus au nevoie de o descriere si din punct de vedere tehnic.

     Despre partea artistica:

     Adevarat, fotografiile sint destul de reusite, dar aici m-a ajutat si vremea insorita de afara, cat despre floricele in par lasa imaginatia la o parte este imposibil intotdeauna ma tund scurt, de fapt chel :D

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [40] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Turnul Eiffel vazut de pe Champ de Mars -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851180">Şterge vot</a></div><span id="v9851180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Turnul Eiffel vazut de pe Champ de Mars
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Turnul vazut de pe o promenada de langa Sena -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851181">Şterge vot</a></div><span id="v9851181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Turnul vazut de pe o promenada de langa Sena
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Turnul vazut de langa Sena -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851182">Şterge vot</a></div><span id="v9851182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Turnul vazut de langa Sena
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Champ de Mars -vedere dinspre Ecole Militaire -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851183">Şterge vot</a></div><span id="v9851183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Champ de Mars -vedere dinspre Ecole Militaire
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] In vizita la Eiffel (manechini din ceara la fostul apartament al lui Eiffel din varful turnului) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851184">Şterge vot</a></div><span id="v9851184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] In vizita la Eiffel (manechini din ceara la fostul apartament al lui Eiffel din varful turnului)
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [APR-2017] Trocadero vazut din Turnul Eiffel in fundal cartierul Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851185">Şterge vot</a></div><span id="v9851185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Trocadero vazut din Turnul Eiffel in fundal cartierul Defence
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Champ de Mars vazut de sus, in fundal turnul Montparnasse -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851186">Şterge vot</a></div><span id="v9851186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Champ de Mars vazut de sus, in fundal turnul Montparnasse
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Vedere catre arondismentele centrale inclusiv palatul regal -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851187">Şterge vot</a></div><span id="v9851187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Vedere catre arondismentele centrale inclusiv palatul regal
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Domul invalizilor -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851188">Şterge vot</a></div><span id="v9851188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Domul invalizilor
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [APR-2017] Vedere catre arondismentele centrale, in fundal Arcul de Triumf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851189">Şterge vot</a></div><span id="v9851189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [APR-2017] Vedere catre arondismentele centrale, in fundal Arcul de Triumf
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Pod peste Sena (ce fain se vede umbra turnului) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851190">Şterge vot</a></div><span id="v9851190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Pod peste Sena (ce fain se vede umbra turnului)
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Din nou Trocadero, Defence si arcul de triumf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851191">Şterge vot</a></div><span id="v9851191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Din nou Trocadero, Defence si arcul de triumf
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [APR-2017] Arcul de Triumf vazut de pe turn (centru dreapta) -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851192">Şterge vot</a></div><span id="v9851192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [APR-2017] Arcul de Triumf vazut de pe turn (centru dreapta)
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Defence -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851193">Şterge vot</a></div><span id="v9851193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Defence
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [APR-2017] In fundal palatul regal si gradinile -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851196">Şterge vot</a></div><span id="v9851196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [APR-2017] In fundal palatul regal si gradinile
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [APR-2017] din nou Arcul de Triumf -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851197">Şterge vot</a></div><span id="v9851197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [APR-2017] din nou Arcul de Triumf
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Ecole Militaire si Turnul Montparnasse -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851198">Şterge vot</a></div><span id="v9851198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Ecole Militaire si Turnul Montparnasse
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [APR-2017] Partea opusa de centru -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851200">Şterge vot</a></div><span id="v9851200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [APR-2017] Partea opusa de centru
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [APR-2017] Parisul de sus -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851201">Şterge vot</a></div><span id="v9851201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] Parisul de sus
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P23 [APR-2017] Sena -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851202">Şterge vot</a></div><span id="v9851202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] Sena
  foto AZE [03.05.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P24 [APR-2017] Langa podul de jos este statia Bir Hakeimpt metrou si tren -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851203">Şterge vot</a></div><span id="v9851203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [APR-2017] Langa podul de jos este statia Bir Hakeimpt metrou si tren
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [APR-2017] Antena montata in anul 2000 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851204">Şterge vot</a></div><span id="v9851204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2017] Antena montata in anul 2000
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [APR-2017] Vedere turn de la nivelul 2 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851205">Şterge vot</a></div><span id="v9851205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [APR-2017] Vedere turn de la nivelul 2
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851206">Şterge vot</a></div><span id="v9851206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [APR-2017] Nivelul 2 -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851207">Şterge vot</a></div><span id="v9851207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [APR-2017] Nivelul 2
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851209">Şterge vot</a></div><span id="v9851209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851210">Şterge vot</a></div><span id="v9851210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851211">Şterge vot</a></div><span id="v9851211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P32 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851212">Şterge vot</a></div><span id="v9851212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P32 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P33 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851213">Şterge vot</a></div><span id="v9851213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P33 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P34 [APR-2017] -- foto by <b>AZE</b> [uploaded 03.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av851214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv851214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=851214">Şterge vot</a></div><span id="v9851214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(851214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f851214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e851214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P34 [APR-2017]
  foto AZE [03.05.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.204127788544 sec