77334 
nu sunteţi logat. - LOGIN
B&B Casa Della Zia (unitate neclasificată)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.05.2017
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 4 nopti
TIP: CUPLU FARA COPII
REGIM MASĂ mic dejun inclus
PREŢ SEJUR:
308 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.70
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

rezervare cazare
la PMM* = 54 EUR  
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • B&B „Casa della Zia” - cazare bună în centrul Bolognei


  Rezervarea

  Imediat după ce am cumpărat biletele de avion pentru Bologna, am început să caut o cazare convenabilă atât ca preţ cât şi ca locaţie. Pe booking (unde rezerv de obicei) oferta părea generoasă, aveai de unde alege, iar preţurile – pentru toate buzunarele.

  Cazarea aproape de gară nu a fost o opţiune, nu doream să ne deplasăm decât într-una din zile, la Florenţa. Voiam mai degrabă ceva mai aproape de centrul vechi, astfel încât să putem merge pe jos oriunde şi să ne putem întoarce în diferite momente ale zilei pentru a ne revigora. Evident că nu aveam intenţia de a cheltui exagerat, ne-am orientat spre un maxim de 1500 de lei pentru 4 nopţi.

  De asemenea, am căutat cazări unde nu e necesar cardul de credit (pentru că nu posedăm aşa ceva). Am găsit destul de repede un apartament frumos, bine poziţionat, cu 312 euro, am şi făcut rezervare, dar am observat după câteva zile că se cerea o garanţie de 150 de euro care urma să fie returnată la sfârşitul sejurului (nu am văzut această precizare în momentul rezervării). Am decis că nu are rost să ne blocăm aceşti bani într-o garanţie şi am anulat (având această opţiune gratis).

  După o altă căutare, mai atentă, am descoperit o pensiune aproape de centrul oraşului vechi – B&B „Casa della Zia”. Locaţie centrală, scor 8,7, preţ pentru patru nopţi: 292 euro, cu mic dejun inclus, nu se cerea avans. Era precizat că acceptă şi plata cu card de debit. Am citit evident şi comentariile turiştilor, am studiat pozele, ştiam la ce trebuie să ne aşteptăm, aşa că am rezervat. Eram mulţumiţi mai ales de locaţie şi de aprecierile foarte bune în privinţa micului dejun.

  De la aeroport la pensiune

  Am povestit în articolul despre Bologna cum am ajuns de la aeroport în oraş cu AeroBusul. Studiasem acasă harta de pe booking, pe care, dacă vă uitaţi cu atenţie, apar mici simboluri ale unor autobuze. Dacă dăm clik pe ele, vedem o listă cu mijloacele de transport care au staţia în acel loc. Aşa am descoperit că autobuzul 21 are un traseu care ne duce foarte aproape de pensiunea noastră. Odată ce am coborât în gară (Statione Centrale), am căutat peronul de la care să luăm acest autobuz.

  În faţa gării din Bologna sunt vreo 4-5 peroane, dispuse semicircular în jurul unei mici zone verzi. Pentru autobuzul 21 peronul este primul din stânga (stând cu faţa spre gară). Al doilea din stânga este cel pentru AeroBus.

  Bilete nu am luat deoarece erau valabile cele de AeroBus timp de 75 de minute, era necesar doar să le validăm din nou. Trebuia să mergem până la Piazza Malpighi, de unde mai aveam câţiva paşi până la Via Nosadella, nr 19, unde se află pensiunea „Casa della Zia”. Am mers două staţii: Amendola, Piazza dei Martiri şi la a treia, Piazza Malpighi, am coborât. Se poate merge şi pe jos (cale de 20-25 de minute), dar cu bagaj e destul de obositor şi de ce să nu folosim biletele dacă tot sunt valabile...

  Piazza Malpighi este un punct central al oraşului vechi, de acolo se poate ajunge uşor la hoteluri şi pensiuni centrale. Din Piazza Malpighi, având biserica San Francesco în dreapta, am mai mers – tot pe dreapta – tot înainte, 3-4 minute, intrând pe sub porticurile cărămizii ale Viei Nosadella şi ne-am pomenit în faţa unei uşi masive cu numărul 19. Ajunsesem!

  B&B „Casa della Zia”

  Pensiunea se află într-o clădire istorică, din centrul oraşului, care a fost construită în secolul al XVII-lea, având arhitectura specifică bologneză, cu porticuri şi nuanţă roşiatică. E o clădire cu mai multe apartamente, la intrarea bine ferecată, ca de cetate, are un panou de interfon. Ne-a întâmpinat una dintre gazde, Caterina, o tânără drăguţă, care ne-a condus la etajul al doilea unde se află pensiunea. Holul clădirii e impresionant, ai senzaţia că intri într-un palat. Există şi un lift, dar nu am vrut să ne complicăm.

  Pensiunea în sine e un apartament spaţios, cu tavan înalt, care are trei camere dispuse în jurul unui hol mare. Când am rezervat am ales camera cu baie interioară, celelalte două având baie exterioară. Camera noastră a fost mare, cu tavan foarte înalt, din care atârna un candelabru impresionant.

  Un pat imens, cu badachin, dar fără perdeluţe, un dulap cu multe umeraşe, o comodă cu un televizor mic, o băncuţă foarte veche, cred, decor eclectic. Toată pensiunea e un amestec de decoraţiuni puţin cam învălmăşite, după părerea mea. De fapt ştiam la ce să mă aştept văzând pozele pe booking, dar decorul nu a fost deloc o prioritate. Un geam foarte înalt, cu obloane exterioare de lemn, care dă spre o curte interioară unde nu e nimic de văzut.

  Era foarte curat peste tot, baia măricică, dotată cu cabină de duş, uscător de păr, ventilator şi multe consumabile: săpun lichid, şampon de calitate, dischete demachiante, şerveţele la cutie. Am avut apă caldă în permanenţă, (dura un minut, două să se încălzească), presiune bună la duş, prosoape mici şi mari, albe, imaculate, pe care le-au schimbat la două zile. M-a deranjat puţin lumina cam slabă la oglinda din baie - doamnele ştiu ce spun...:)

  Revenind la cameră, pe jos e gresie, am fost inspiraţi că ne-am luat papuci de casă. Patul a fost foarte comod, ne-am odihnit bine. Am avut două rânduri de perne, unele mai tari şi unele mai pufoase. Aşternuturile au fost tot albe şi foarte curate, o pilotă plăcută.

  Camera este cam întunecoasă, pentru că dă spre o curte interioară, dar e numai bună de odihnă. Caloriferul funcţiona seara şi a fost binevenit pentru că am avut parte de zile răcoroase. Ca în majoritatea spaţiilor de cazare, izolarea fonică lasă de dorit, cred că şi spaţiile mari amplifică sunetele, dar (cu o mică excepţie) am avut parte de linişte perfectă.

  Mica excepţie a fost o ceartă autentic italiană, de undeva din vecini, la care am fost martori fără voie în prima noapte, pe la ora 3! Din câte am mai înţeles şi noi, o mamă înfocată îşi admonesta fiica adolescentă care venise acasă târziu. Noroc că s-au calmat repede!

  Micul dejun

  În prima dimineaţă petrecută la pensiune am întâlnit-o pe Marinella, gazda principală, o doamnă în jur de 60 de ani, micuţă, vioaie, care se ocupă de toate treburile în pensiune. Vorbeşte foarte bine engleza, ne-a invitat într-o bucătărie mică unde ne aştepta masa pregătită, cu multe bunătăţi: mezeluri specifice bologneze, un platou cu diverse brânzeturi de calitate, boluri cu cereale şi fructe uscate, fresh proaspăt şi gustos făcut din tot soiul de fructe şi ghimbir, ceaiuri, diverse produse de patiserie foarte îmbietoare.

  De asemenea, o cafea foarte bună. Un frigider mare era plin cu iaurturi, lapte, sucuri şi multe altele. În timp ce ne prepara o omletă, gazda ne-a făcut o mulţime de recomandări pentru vizitarea oraşului. Astfel mi-am lămurit entuziasmul majorităţii celor care au comentat pe booking despre micul dejun pe care îl oferă pensiunea, mai ales că e neobişnuit pentru hotelurile italiene.

  Atmosfera

  La „Casa della Zia” ai impresia că eşti la cineva în vizită, într-o casă particulară în care ai o cameră de oaspeţi. De fapt, citind comentariile celor care au stat aici, am avut o mică reticenţă când am rezervat: nefiind noi din fire foarte sociabili şi vorbăreţi, mă temeam să nu ne stânjenească acest aspect, dar a fost ok. Au fost chiar discrete gazdele, am primit un set de chei (cameră, pensiune şi poarta clădirii), am circulat la ce ore am dorit.

  Micul dejun se servea între 8-10 dimineaţa, dar, practic, oricând voiai. Marinella era prezentă totdeauna dimineaţa, cred că stătea toată ziua, se ocupa şi de curăţenie, de rezervări. Erau şi alţi turişti, chiar am mâncat o dată alături de nişte italieni. Ne-am simţit bine, confortabil, totuşi rămân la părerea că un hotel îţi oferă mai multă intimitate, dar depinde de felul de a fi al fiecăruia.

  Am plătit în penultima zi a sejurului, cu cardul de debit, ni s-a dat bon şi factură. Totuşi, în momentul plăţii am aflat că se percepe şi o taxă de oraş de 4 euro pe noapte, care nu era precizată pe booking, aşa că suma totală a fost de 308 euro.

  În concluzie...

  Locaţia este cel mai mare atu al acestei pensiuni, este foarte aproape de centrul istoric, se fac 10-15 minute la pas domol până la Piazza Maggiore. Zona în care este situată e de asemenea frumoasă, face parte din centrul vechi al Bolognei, are acces foarte uşor la o staţie de autobuz.

  Clădirea respiră acel aer încărcat de istorie, având detalii arhitecturale frumoase. Zona în care se află este sigură, luminată, circulată, aerisită - un avantaj major. Pensiunea oferă tot confortul pentru nişte turişti nu foarte pretenţioşi, micul dejun este foarte bogat şi gustos, cu produse de calitate.

  Singurele aspecte mai puţin reuşite ar fi modul în care este decorată şi poate senzaţia că ai vrea mai multă intimitate, o atmosferă mai neutră, ca la hoteluri. Dar ne-a plăcut, ne-am simţit bine, e un loc de cazare recomandabil în Bologna.

  Îmi pare rău că nu am mai multe poze, majoritatea mi-au ieşit foarte neclare...

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Rofri in 01.05.2017 14:47:50

  Validat / Publicat: 01.05.17 20:23:51


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 1189


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  10800 PMA (din 12 voturi) nota2
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [01.05.17 15:39:43]
  » mesaj pers

     Mutat la rubrica "B&B Casa Della Zia" nou creată pe site.

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [01.05.17 18:22:51]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Da, pare corectă poziţionarea pensiunii.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - webmaster26
  [01.05.17 20:23:41]
  » mesaj pers

     Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [01.05.17 22:36:55]
  » mesaj pers

     @Rofri:

     Foarte frumos si util articolul tau.

     Referitor la cardul de credit - si eu tot cu Booking.com sunt prietena - eu folosesc card de debit, nu au fost probleme pana acum, am mentionat de fiecare data cand a fost nevoie ca este card de debit si daca am banii de garantie pe el, e o. k. Chiar de curand am garantat o rezervare pentru sotul meu - am rezervat pe numele meu pentru ca am acel 10% reducere, stii - si totul a decurs bine, inclusiv cu deblocarea sumei.

     Vacante frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - dalumian
  [02.05.17 07:58:07]
  » mesaj pers

     Foarte util. Bravo!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [02.05.17 15:43:12]
  » mesaj pers

     @dalumian: Mulţumesc mult!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [02.05.17 15:49:43]
  » mesaj pers

     @elviramvio: Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru informaţiile legate de plata pe booking!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [7] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Holul impresionant al clădirii. la etajul II se află pensiunea. Liftul e în dreapta. -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850419">Şterge vot</a></div><span id="v9850419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Holul impresionant al clădirii. la etajul II se află pensiunea. Liftul e în dreapta.
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Holul pensiunii, intrarea e in planul din spate, dreapta. Uşa din stânga duce la bucătărie. -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850420">Şterge vot</a></div><span id="v9850420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Holul pensiunii, intrarea e in planul din spate, dreapta. Uşa din stânga duce la bucătărie.
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [APR-2017] Patul mare şi comod. -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850421">Şterge vot</a></div><span id="v9850421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Patul mare şi comod.
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Detaliu de pe băncuţa veche -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850422">Şterge vot</a></div><span id="v9850422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Detaliu de pe băncuţa veche
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Detaliu decor -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850423">Şterge vot</a></div><span id="v9850423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Detaliu decor
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [APR-2017] Biserica San Francesco, foarte aproape de pensiune. -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850424">Şterge vot</a></div><span id="v9850424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [APR-2017] Biserica San Francesco, foarte aproape de pensiune.
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [APR-2017] Împrejurimi -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 01.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av850425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850425">Şterge vot</a></div><span id="v9850425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [APR-2017] Împrejurimi
  foto Rofri [01.05.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  [7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.0945920944214 sec