77318 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bologna şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.04.2017
DE
Avatar Rofri
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Braşov
înscris/ă în 18.08.14
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 5 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
300 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Mini vacanţă la Bologna


  Urmare de aici

  Anul acesta, la începutul primăverii, ne-am propus să mergem într-o mică vacanţă, undeva peste hotare, în perioada sărbătorilor pascale. Am lăsat alegerea destinaţiei pe mâna soartei, adică a companiilor de transport aerian low cost. După câteva zile de studiat preţurile am concluzionat încântată: „Mergem la Bologna! ” Găsisem o ofertă foarte convenabilă: preţ pentru două persoane dus-întors cu Wizz Air – 399 lei. Plecarea din Otopeni – chiar de Paşte. După ce am cumpărat biletele de avion, am avut timp suficient să ne documentăm asupra destinaţiei, în primul rând citind impresiile de pe AFA. Am aflat lucruri foarte utile la care sper să adaug şi eu informaţii proaspete. Plănuiam un program relaxat: trei zile să batem la pas domol străzile Bolognei iar într-una să vedem Florenţa. Am rezervat pe booking cazare pentru patru nopţi cu mic dejun la o pensiune aproape de centrul oraşului vechi – B&B Casa della Zia.

  Transport

  Ca şi cu alte ocazii, am mers cu maşina până la Otopeni, unde am lăsat-o într-o parcare contra cost (60 lei /5 zile) până la întoarcere. Cei de la parcare ne-au asigurat transportul la /de la aeroport cu un microbuz.

  Odată ajunşi la Bologna, pe aeroportul „Guglielmo Marconi” (mic şi foarte bine organizat), ne-am îndreptat spre ieşire unde aflasem că sunt automatele pentru bilete la AeroBus şi staţia din care pleacă acest autobuz care face legătura cu oraşul. Ne-am descurcat cu biletele (sunt indicaţii simple în limba engleză, aparatul primeşte bancnote şi monede, dă rest). Preţul unui bilet de AeroBus este de 6 euro pentru o singură călătorie şi poate fi folosit apoi pe mijloacele de transport în comun timp de 75 de minute. La fiecare urcare, trebuie validat în aparatele speciale din autobuze, are o săgeată care indică exact poziţia în care trebuie introdus în aparat. AeroBusul vine în staţie la interval de 11 minute. Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul lor: aerobus.bo.it/en

  Până în centrul oraşului sunt două staţii (Pontelungo şi Ospedale Maggiore), a treia este Mille (centrul) iar cap de linie este Stazione Centrale, gara. Nu am cronometrat, dar drumul de la aeroport până în oraş nu cred că a depăşit 20 de minute. Noi am coborât în gară de unde am luat autobuzul 21 care ne lăsa în Piazza Malpighi, aproape de pensiune (din Piazza Malpighi se ajunge uşor oriunde în oraşul vechi). La întoarcere am luat AeroBusul exact din aceeaşi staţie în care ne-a lăsat, unde sunt de asemenea automate de bilete. Biletele pentru autobuzele care circulă în oraş costă 1,30 euro şi sunt valabile 75 de minute pe orice autobuz, dar trebuie validate la fiecare urcare. Se pot cumpăra, din câte am văzut, de la mai toate barurile din centrul oraşului. Oricum, Bologna se parcurge foarte uşor la pas, noi am folosit bilete doar pentru drumul de la /spre gară şi doar pentru că eram cu bagaje, altfel se fac 25-30 de minute pe jos de la gară până în centrul vechi. E bine ştiut că în staţii există orarele şi traseele autobuzelor care trec pe acolo. De asemenea, după ora 21 nu mai sunt curse, dar poate orarele se mai modifică.

  Oraşul

  Prima impresie (privind pe geamul autobuzului), a fost de civilizaţie, curăţenie şi ordine. Se remarcă imediat celebrele porticuri şi culoarea dominantă a clădirilor – roşu cărămiziu. După ce ne-am cazat am ieşit să facem un tur de familiarizare, înarmaţi cu indispensabila hartă pe care am împrumutat-o de la pensiune. Fiind şi Paştele catolic, străzile erau pline de oameni care se plimbau relaxaţi. Ne-am îndreptat spre Piazza Malpighi unde se înalţă impresionanta biserică San Francesco apoi spre Piazza Maggiore, spectaculoasă atât prin arhitectură cât şi prin dimensiuni. De prisos să mai spun că tot ceea ce ni se ivea în faţa ochilor ne uimea şi ne încânta deopotrivă... Catedrala San Petronio, Palazzo dei Notai, Palazzo comunale, Palazzo di Re Enzo, Palazzo del Podesta, toate mărginesc Piazza Maggiore. Statuia lui Neptun este tot în renovare şi, din păcate, nu am putut zări nimic din ea. Ne-am continuat plimbarea pe Via Rizzoli până la cele două turnuri înclinate, Asinelli şi Garisenda pe care se proiectau spectaculos razele apusului. Nu intenţionam pentru acea primă seară nimic mai mult decât o plimbare în recunoaştere, dar o întâmplare ne-a schimbat planurile: priveam oarecum amuzaţi coada uriaşă de la intrarea în turnul Asinelli, făcându-ne planul să-l vizităm în următoarele zile, mai de dimineaţă, când va fi mai puţină lume, când soţului meu i-a atras atenţia un anunţ afişat lângă casa de bilete: turnul urma să intre în renovare până în iulie, începând de a două zi! Ne-am hotărât să nu ratăm ocazia şi ne-am aşezat cuminţi la rând. Problema era că se apropia ora 19 - ora închiderii... Am avut mare noroc: am intrat în ultima serie de vizitatori. Biletul a costat 3 euro de persoană. Am urcat cu destulă greutate cei 97 de metri ai turnului pe scările înguste şi tocite de lemn, dar eforturile ne-au fost răsplătite de spectacolul oferit de imaginea oraşului la apus. Oricum, şi urcarea în sine e o aventură!

  În zilele următoare ne-am străduit să vedem cât mai multe din ceea ce oferă acest oraş frumos (şi tot nu am reuşit...) Harta este de mare ajutor, de asemenea dispunerea oraşului vechi, unde se poate ajunge oriunde pe jos. Am început totuşi în prima zi plină a excursiei noastre cu o călătorie „pe sus”: voiam să ajungem la Santuario di Madonna di San Luca, o biserică situată în afara Bolognei, pe o colină, la 300 de metri deasupra oraşului. Sanctuarul a fost construit pentru a găzdui o icoană miraculoasă a Fecioarei. Oraşul este legat de acest sanctuar prin cel mai lung portic din lume (aproape patru km), are 666 de arcade, şi a fost conceput să adăpostească procesiunile religioase ale icoanei (tradiţie care datează din anul 1433). Turiştii pot alege între a parcurge acest drum pe jos sau cu San Luca Express, un titicar care pleacă din Piazza Maggiore din oră în oră. Ne-am gândit să nu ne forţăm puterile, mai ales după urcarea în turn din seara anterioară, şi am ales titicarul. Biletul costă 10 euro de persoană dus-întors şi se achiziţionează la faţa locului de la însoţitorii de bord. Am primit odată cu biletele şi o hartă a oraşului cu orarele şi traseele autobuzelor turistice, recomandări culinare, obiectivele turistice etc. A fost o investiţie înţeleaptă, pentru că drumul nu numai că e destul de lung, dar este şi în pantă. (În schimb, e spectaculos, merge în paralel cu porticul şi ne-am hotărât să ne întoarcem pe jos, să nu ratăm această experienţă – de, la coborât mulţi viteji se-arată!) Odată ajunşi am rămas uimiţi de perspectiva care ni se deschidea înainte: coline verzi şi cerul albastru, cât vezi cu ochii, cu sanctuarul profilându-se impresionant. Am urcat (5 euro de persoană – care sunt consideraţi donaţie) şi în domul basilicii de unde vede o panoramă foarte frumoasă a împrejurimilor. După cum spuneam, ne-am întors pe jos, pe sub portic şi nu am regretat, am putut vedea multe lucruri interesante: parcuri, câteva vile frumoase, Porta Saragozza.

  În restul timpului am mers doar la pas, descoperind cu încântare alte locuri: Piazza San Stefano mi s-a părut deosebită cu pavajul din pietre rotunjite, ea adăposteşte abaţia cu acelaşi nume, care are nişte curţi interioare frumoase şi câteva coloane romane folosite la construcţia uneia dintre bisericile care compum ansamblul; biserica Santa Maria dei Servi care e uriaşă; foarte mult ne-a plăcut Palazzo d'Archiginnasio, ale cărui holuri sunt opere de artă, unde am vizitat (3 euro/pers.) Teatrul anatomic şi aula Stabat Mater. Plimbările pe sub porticurile celebre au fost de asemenea un prilej de încântare, pentru că unele au tavane pictate şi coloane spectaculoase. Zona universităţii era mai aglomerată şi destul de murdară: mulţi tineri, terase pline, graffiti, gunoaie, grupuri care cântau, artişti stradali... Fiind oraş universitar, sunt multe librării în care poţi să te odihneşti răsfoind o carte.

  În ce priveşte siguranţa turiştilor, Bologna mi s-a părut un oraş liniştit, am circulat şi după lăsarea întunericului, şi pe străduţe mărginaşe dar nu am văzut nimic dubios. Citisem că e plin de hoţi şi am fost foarte atenţi la bani şi acte. Oamenii sunt amabili şi dornici să te ajute, am primit informaţii de câte ori am întrebat, ba chiar şi fără să întrebăm, mai ales în biserici venea câte un bătrânel şi ne povestea. Sunt mulţi tineri de culoare (refugiaţi?), bine îmbrăcaţi, cu telefoane, care te abordează cu un “hi, my friend” dar te lămureşti repede că vor bani, sunt destul de insistenţi. În gară erau nişte pirande care se ofereau să ajute călătorii să ia bilete de la automate

  Gara e destul de mică, sunt puncte de informare, personal care e dispus să te ajute. Pentru Florenţa cumpărasem biletele online de pe site-ul trenitalia.com şi nu a mai fost nevoie să le validăm. Altfel biletele se cumpără de la automate şi se validează pe peron.

  Cât despre mâncare... pot să spun că e imposibil să stai flămând în Bologna. Ai de unde alege, sunt o grămadă de localuri pentru toate buzunarele. Noi suntem amatori de mâncare gătită, caldă, şi în prima seară am descoperit un restaurant care avea politica de tipul mănânci cât poţi contra unei sume fixe. Aşa am avut parte de o cină gustoasă de tip bufet self-service, cu o grămadă de preparate calde, gustoase, de calitate, cu specific italian, şi două băuturi la alegere pentru 7 euro de persoană. Ne-am lămurit ulterior că fusese o ofertă de Paşte, pentru că preţul în zilele următoare era de 10 euro, iar băuturile erau fixe: apă şi cafea. Dar am rămas fideli acestui tip de localuri (am mai descoperit unul după aceea) pentru că astfel am putut gusta (câte puţin) din muuulte preparate.

  Nu am avut timp să ne plictisim, (nici măcar să ne odihnim), în această mini vacanţă la Bologna, nu ne-am grăbit, am făcut multe poze, am făcut febră musculară de atâta mers (şi nu am fost peste tot), am mâncat bunătăţi, am mers la întâmplare pe străduţe fără să ne mai uităm pe hartă. Am rămas încântaţi de bogăţia culturală, arhitectonică şi spirituală a Bolognei, de bucuriile estetice pe care le oferă, având totodată impresia că am stat prea puţin, că nu am avut timp destul pentru a le savura.

  ---
  Impresii încărcate de Rofri in 30.04.2017 18:27:29

  Validat / Publicat: 30.04.17 19:56:18


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 3884

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rofri? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmaster98
  [30.04.17 19:09:22]
  » mesaj pers

     @Rofri: Bine ai revenit pe site după aproape un an de absență.

     ***

     Am rezervat pe booking cazare pentru patru nopţi cu mic dejun la o pensiune aproape de centrul oraşului vechi – B&B Casa della Zia

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [30.04.17 19:23:06]
  » mesaj pers

     @webmaster98: "Bine ai revenit pe site după aproape un an de absență"

     ... Eee, dacă ar fi mai mult concediu...

     Voi scrie şi despre cazare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [30.04.17 19:57:34]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [30.04.17 21:30:52]
  » mesaj pers

     @webmaster: Mulţumesc, mă bucur!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mireille
  [01.05.17 06:38:26]
  » mesaj pers

     @Rofri: un articol foarte util, ce ma face sa reflectez pe viitor la Bologna...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [01.05.17 09:02:14]
  » mesaj pers

     @mireille: Mulţumesc pentru apreciere! Într-adevăr Bologna merită câteva zile de explorare, e un sejur convenabil şi ca preţ.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [01.05.17 11:02:26]
  » mesaj pers

     @Rofri:

     Un articol valoros cu multe detalii utile. Un adevarat minighid care poate fi folosit de cei ce vor sa atinga aceasta destinatie.

     Felicitari pentru articol!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [01.05.17 11:05:40]
  » mesaj pers

     @Dan&Ema: Mulţumesc mult! Sper să fie de folos pentru cei care se gândesc la o vacanţă bologneză.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - bogdan99
  [04.05.17 14:21:51]
  » mesaj pers

     Salut!

     Foarte bine scris articolul! Felicitari!

     Imi puteti spune, va rog, adresa celor doua locatii cu meniu la alegere si pret fix? Multumesc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rofri
  [04.05.17 14:44:58]
  » mesaj pers

     @bogdan99: Mulţumesc pentru apreciere!

     Cele două restaurante despre care vorbeam se află pe Via Zamboni, foarte aproape de turnurile înclinate. Având turnurile în dreapta, la câţiva paşi în faţă se deschid două străduţe, Via Zamboni e cea din dreapta.

     Unul din localuri se numeşte "Caffe Zamboni", celălalt, "Lab16"

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
  - bogdan99
  [05.05.17 09:24:06]
  » mesaj pers

     @Rofri: Iti multumesc frumos!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [APR-2017] Una din străduţele care se deschid spre Piazza Maggiore -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850143">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850143"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850143">Şterge vot</a></div><span id="v9850143" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850143)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850143Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850143MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [APR-2017] Una din străduţele care se deschid spre Piazza Maggiore
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [APR-2017] Piazza Maggiore -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850144">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850144"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850144">Şterge vot</a></div><span id="v9850144" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850144)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850144Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850144MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [APR-2017] Piazza Maggiore
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P03 [APR-2017] Turnurile înclinate: Asinelli şi Garisenda -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850145">Şterge vot</a></div><span id="v9850145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [APR-2017] Turnurile înclinate: Asinelli şi Garisenda
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [APR-2017] Apus de soare peste Bologna, vedere de la înălţimea celor 97 de metri ai turnului Asinelli -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850146">Şterge vot</a></div><span id="v9850146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [APR-2017] Apus de soare peste Bologna, vedere de la înălţimea celor 97 de metri ai turnului Asinelli
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [APR-2017] Urcând în turn... -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850147">Şterge vot</a></div><span id="v9850147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [APR-2017] Urcând în turn...
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [APR-2017] Interior Biserica San Francesco -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850150">Şterge vot</a></div><span id="v9850150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [APR-2017] Interior Biserica San Francesco
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [APR-2017] Santuario di San Luca -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850151">Şterge vot</a></div><span id="v9850151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [APR-2017] Santuario di San Luca
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [APR-2017] Biserica San Luca -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850153">Şterge vot</a></div><span id="v9850153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [APR-2017] Biserica San Luca
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [APR-2017] Catedrala San Petronio -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850154">Şterge vot</a></div><span id="v9850154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [APR-2017] Catedrala San Petronio
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [APR-2017] Pe sub porticurile bologneze... -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850156">Şterge vot</a></div><span id="v9850156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [APR-2017] Pe sub porticurile bologneze...
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [APR-2017] Piazza San Domenico -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850157">Şterge vot</a></div><span id="v9850157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [APR-2017] Piazza San Domenico
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [APR-2017] Piazza San Stefano -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850160">Şterge vot</a></div><span id="v9850160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [APR-2017] Piazza San Stefano
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [APR-2017] Detalii curte interioară Palazzo Archiginnasio -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850165">Şterge vot</a></div><span id="v9850165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [APR-2017] Detalii curte interioară Palazzo Archiginnasio
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [APR-2017] Teatrul anatomic -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850167">Şterge vot</a></div><span id="v9850167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [APR-2017] Teatrul anatomic
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [APR-2017] Interior biserica San Domenico -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850171">Şterge vot</a></div><span id="v9850171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [APR-2017] Interior biserica San Domenico
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [APR-2017] Bunătăţi bologneze -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850175">Şterge vot</a></div><span id="v9850175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [APR-2017] Bunătăţi bologneze
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P24 [APR-2017] bunătăţi bologneze -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850176">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850176"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850176">Şterge vot</a></div><span id="v9850176" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850176)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850176Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850176MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [APR-2017] bunătăţi bologneze
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P25 [APR-2017] arhitectură bologneză -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850177">Şterge vot</a></div><span id="v9850177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [APR-2017] arhitectură bologneză
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P26 [APR-2017] Palazzo di Re Enzo -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850183">Şterge vot</a></div><span id="v9850183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [APR-2017] Palazzo di Re Enzo
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P27 [APR-2017] Biserica San Francesco -- foto by <b>Rofri</b> [uploaded 30.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av850185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv850185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=850185">Şterge vot</a></div><span id="v9850185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(850185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f850185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e850185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [APR-2017] Biserica San Francesco
  foto Rofri [30.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.121506929398 sec