77262 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în Mediaș și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.04.2017
DE
Avatar ANILU
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 27.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

De câte ori am ajuns în Mediaș m-am plimbat prin Centrul vechi medieval al orașului unde se află și biserica evanghelică Sfânta Margareta, dar de fiecare dată am găsit biserica închisă.

Este sâmbătă, sunt în Mediaș, vremea este bună pentru o plimbare și merg hotărâtă să vizitez biserica.

În Piața Castelului numărul 2 este accesul spre biserică, trecând pe sub Turnul Clopotelor se ajunge în curtea interioară, merg spre intrarea principală, pe care o găsesc tot încuiată.

Înaintez în curte prin partea stângă a bisericii unde am văzut o ușă deschisă în fața căreia era un afiș cu invitația de a vizita biserica contra sumei de 5 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii.

Am intrat entuziasmată, cu zâmbetul pe buze îmi exprim bucuria că în sfârșit pot vizita biserica.

M-a întâmpinat o tânără drăguță, căreia i-am plătit taxa de intrare și mă întreabă dacă sunt de acord să mă însoțească și să-mi povestească despre biserică. Îmi permite să fac și câteva poze.

”Bine ați venit, numele meu este Antonia” așa a început vizita mea în biserică.

Nu am să scriu istoria biserici, am să scriu câteva date așa cum mi le-a prezentat Antonia iar eu am încercat să le rețin.

Biserica a fost construită in stil gotic între anii 1438-1488, fiind înconjurată de un zid de apărare cu turnuri. A fost construită pe locul unei vechi biserici catolice ale cărei fresce se pot vedea pe peretele din stânga al bisericii.

Turnul Clopotelor sau Turnul Porţii adăpostea clopotele bisericii şi este cel pe sub care se trece pentru a intra în curtea biserici. Asăzi nu mai este funcțional, scara fiind foarte șubredă motiv pentru care nu se poate urca în turn.

Turnul trompeților, este turnul cu ceas al biserici, ceas care este funcțional și astăzi. La finalizarea construcției în anul 1551, turnului principal i s-au mai adăugat 4 turnulețe, ceea ce reprezenta pentru vremurile acelea că orașul are judecătorie, ajungând la o înălțime de 68,5 metri și o înclinație de 2,20 m.

Dacă vă uitați cu atenție la turn veți observa că este înclinat, iar între două ceasuri este și un trâmbițaș.

Este al doilea turn inclinat din Europa după turnul din Pissa.

Circulă mai multe legende despre construirea inclinată a turnului, dar și despre sarcinile trâmbițașului din turn. Una dintre legende spune că atunci când constructorul a terminat de construit turnul a observat că este înclinat, cavalerii oraşului s-au oferit să-l îndrepte. Au legat cu sforii vârful turnului şi când trăgeau de sforii a trecut o domniţă pe lângă ei. Cavalerii că ochii după domniţă au scăpat sforiile şi turnul s-a înclinat şi mai mult. Această legendă o găsiţi scrisă şi pe zidul unei case din Piaţa Ferdinand I.

Când ajungi în Mediaş turnul bisericii se vede de oriunde te afli. Este punctul de atracţie al oraşului.

Merg cu Antonia spre altarul mare sau principal și-mi spune că am noroc să pot vedea altarul deschis, unde sunt 3 statui intruchipându-i pe Isus și Fecioara Maria. De obicei este închis și se pot vedea picturile ce reprezintă suferințele lui Isus. De jur-împrejurul altarului sunt mormintele personalităţilor de la aceea vreme.

În partea stângă este un alt altar mai mic la fel pictat cu scene biblice.

În partea dreaptă, la balcon este cel de-al doilea altar mic, accesul pe balcon fiind interzis din cauza scarii șubrede. Balconul a fost construit la comanda Breslei Croitorilor, cei mai reprezentativi și bogați în vremurile respective, ei nedorind să stea în rândul enoriașilor, considerându-se superiori. Pe una din balustradele balconului este inscripționată stema/sigla breslei croitorilor, o foarfecă roșie în poziție deschisă și un ac cu gămălie.

În biserică este cea mai veche cristelniță făcută din alamă prin topirea armelor după terminarea luptelor din acele vremuri. De jur împrejur este inscipționată cu mesajul Ave Maria. Între vasul principal al cristelniței și vasul în care se punea apa pentru botez se puneau cărbuni încinși pentru a păstra apa caldă. Este folosită și astăzi pentru botezul copiilor.

La mijlocul biserici în partea dreaptă este amvonul, unde preotul urcă pentru a ține momente din slujbă. Treptele din piatră ale amvonului sunt inegale, cu cât urci sunt tot mai înalte, semnificând sacrificiu adus lui Isus.

Capacul amvonului este decorat cu statui reprezentând nimfe, iar sub capac este un porumbel, simbolul păcii.

Pereții biserici sunt acoperiți cu covoare turcești/ anatolice, donate de comercianții turci ajunși în oraș, după târgurile comerciale reuşite.

In spatele biserici la balcon este Orga, construită de Johannes Hahn din Slovacia. Este funcțională, astăzi la ea cântând o femeie din rândul enoriașilor bisericii.

Frecvent, în biserică se țin concerte de orgă, biserica având o acustică foarte bună.

Un lucru inedit despre băncile din lemn din partea din față a bisericii au spătarele mobile, pentru ca enoriași să poată să stea cu fața la amvon atunci când preotul slujește de acolo. Sau când sunt concerte de orgă, se poate sta cu fața spre orgă. Sunt unice.

Am observat in anume locuri pe o tablă neagră niște litere și cifre, vizibile din orice loc ai sta pe bancă. Antonia mi-a explicat că reprezintă numărul cântecelor din timpul slujbei, iar la slujbă, fiecare enoriaș își i-a câte o carte din lăzile de lemn de lângă intrare, iar datorită acestor cifre si litere vor știi ce urmează să se cânte.

A fost o încântare să stau de vorbă cu Antonia. Am întrebat-o când am șansa să aud și eu orga. A doua zi de la ora 10 incepe slujba și puteți auzi și orga.

Așa am făcut, a doua zi am reușit să ajung la slujbă, am prins ultimele 10-15 minute, suficient cât să ascult orga. Superb se aude în biserică.

Am primit și un program al concertelor ce se vor ține în biserică pe parcursul anului.

Slujba se ține în limba germană, enoriașii majoritari fiind de etnie germană.

Antonia este româncă, are 16 ani, este în clasa a 9-a la Liceul Teoretic Stephan Ludwing Roth cu predare în limba germană, și mi-a povestit cum a îndrăgit ea această biserică. Mi-a spus că ea a fost botezată în rit ortodox, dar de curând a fost ”confirmată”, adică? , am urmat un curs iar testul l-a dat în timpul unei slujbe speciale când i se confirmă primirea în rândul bisericii evanghelice. Era mândră că este enoriașă a acestei biserici.

Face voluntar această muncă de ghid pentru biserică pentru că îi place foarte mult. Credeți-mă îi străluceau ochii când incepea să povestească, se vedea că face toul cu plăcere.

Biserica este deschisă pentru vizitare din aprilie până in octombrie între orele 10-16 (iarna este mai greu să stea cineva în biserică, este foarte frig, ), mai puțin în zilele când se țin slujbe, de obicei duminica de la ora 10.

Mi-a plăcut foarte mult tot ce am văzut și mi-a povestit Antonia.

Cred că prezența Antoniei atunci când am vizitat biserica a contribuit foarte mult la impresia plăcută cu care am plecat de aici.

Vă recomand cu plăcere să vizitati această biserică când ajungeți prin Mediaș.

Rog web-ul să ataşeze videoclipul ataşat

https://www.youtube.com/watch?v=tIEOE1f0D4Y

---
Impresii încărcate de ANILU in 26.04.2017 08:03:36

Validat / Publicat: 26.04.17 08:56:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Ardeal
VIZUALIZĂRI: 1217


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 42 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.04.17 08:56:00]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[26.04.17 09:15:12]
» mesaj pers

   @ANILU:

   Superba.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[26.04.17 10:34:13]
» mesaj pers

   @ANILU: Foarte frumoasă biserică, și la fel de frumoasă și instructivă este și descrierea ta. Felicitări!

   Regret că n-am putut-o vizita niciodată, dar turnul înclinat l-am remarcat și eu de afară.

   De mult de tot, în anii 1980 :), am fost nevoită să fac două sau trei delegații de câte 3-4 zile la Combinatul Chimic Târnăveni. Cum acolo nu existau variante de cazare, dormeam la Hotel Central din Mediaș, chiar lângă primărie, și făceam zilnic naveta. După 2 zile, când îmi epuizam stocul de sandvișuri aduse de acasă, singura soluție pentru a nu crăpa de foame era restaurantul hotelului, care servea invariabil renumita ciorbiță de văcuță și la fel de faimosul șnițel de parizer. :((

   După-amiaza mă plimbam prin oraș. Biserica era mereu închisă la orele acelea și străzile erau de pe atunci aproape pustii: mulți sași se stabiliseră în Germania și își abandonaseră casele. Atmosferă sumbră, apăsătoare.

   Totuși păstrez și o amintire simpatică din naveta mea zilnică Mediaș-Târnăveni, făcută cu autobuzul plin de rromi gabori și unde mirosea îngrozitor:(.

   Într-o zi lângă mine s-a așezat un cetățean cu care am intrat în vorbă. La un moment dat, îmi arată pe geam un deal și-mi spune că locul e poreclit Dealul lui Jivkov! Nu înțelegeam de niciun fel legătura:-?? , așa că mi-a explicat că în urmă cu 1-2 ani, când avusese loc un Campionat Mondial de Fotbal netransmis la noi la TV, dar la bulgari da, niște localnici cu spirit întreprinzător, înarmați cu antene de satelit, urcaseră pe dealurile din zonă pentru a vedea dacă nu cumva prind bulgarii...

   Și i-au prins! Și dacă tot au reușit chestia asta, s-au gândit să facă un ban cinstit: au ridicat niște corturi pe care au urcat antenele, au adus televizoarele și niște scaune de acasă și au perceput taxă de intrare pentru microbiști!

   C-așa-i românul, îi merge mintea =))

   Scuze pentru acest ecou lung, dar ori de câte ori îmi amintesc de Dealul lui Jivkov mă umflă râsul...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- ANILU
[26.04.17 10:52:47]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Mulţumesc pentru aprecieri şi ecou.

   M-am amuzat şi eu citind amintirile tale de acum... nişte ani.

   Biserica este foarte frumoasă şi are multe lucruri inedite, unice.

   Faptul că a fost tânăra Antonia care mi-a spus câteva cuvinte, pentru mine a contat foarte mult.

   Este a doua biserică care m-a impresionat după cea din Cristian de Sibiu - am scris aici un articol -.

   Nu am simţit nimic comercial, totul este pasiune şi dăruire din partea celor ce slujeşc şi întreţin aceste lăcaşe.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[26.04.17 14:26:58]
» mesaj pers

   @ANILU: Frumos obiectiv religios și istoric.

    Iată legenda turnului înclinat redată de George Togan într-o monografie închinată Mediașului în 1944:

    Când turnul a fost terminat gata, sta înclinat peste Primărie... Dar omul are gânduri și planuri. Primarul, senatorii și centumvirii au ieșit în piață la sfat. După mai multe chibzuiri, s-a hotărât ca vârful turnului să fie legat cu o funie și tras înspre Ulița Blajului.

   - Hooop-rup, hooop-rup, - strigau cetățenii ce trăgeau de funie și trebuiau să înceteze când primarul urma să strige: „Destul! ”

   Locuitorii s-au opintit din puteri. Tocmai când turnul sta drept, a trecut o fată frumoasă pe lângă primar, de care s-a îndrăgostit foc și a uitat să mai strige „destul”. Locuitorii au mai tras odată de funie și de atunci Turnul Trompeților, asemenea celui din Pisa, stă înclinat spre Ulița Blajului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- tata123
[26.04.17 14:37:39]
» mesaj pers

   @ANILU: În ceea ce privește confirmarea: este o ceremonie desfășurată în sânul bisericii evanghelice prin care tinerii (13-15 ani) erau inițiați în tainele Bisericii Evanghelice, își mărturiseau credința, de fapt treceau de la stadiul de copil/copilărie la cel de tânăr membru al comunității religioase.

   Ceremonia se desfășura de obicei de Florii, după ce cu o seară înainte avusese loc testul de confirmare (un examen oral cu întrebări din Biblie, rânduiala Bisericii, comportament social). Tinerii primeau un certificat și își puteau ocupa locurile special rezervate în biserică. Ceremonia de „confirmare” era sărbătorită cu fast de întreaga familie și se ofereau daruri tânărului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- ANILU
[26.04.17 14:54:49]
» mesaj pers

   @tata123: Mulţumesc pentru completările din cele două ecouri.

   Recunosc, nu m-am documentat de nici unde, am scris ce am văzut şi simţit eu vizitând biserica.

   Iar tânăra Antonia efectiv m-a impresionat.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[27.04.17 09:25:13]
» mesaj pers

   @ANILU: Am ajuns si noi in Medias in perioada Craciunului lui 2014, intr-o scurta vizita, fiind cazati in Sighisoara. Tin minte dezamagirea mea cand am constatat ca biserica Sf. Margareta era inchisa si nu se putea vizita, dezamagire care venea la pachet cu cea pe care o experimentasem deja la Biertan si Malancrav. Totusi, ne-am plimbat putin prin oras si, desi era o vreme inchisa si neprietenoasa, mi se parea ca strazile se luminau datorita caselor pastelate si frumos ingrijite. Inca de atunci ne-am propus sa ne mai intoarcem la Mediaș, dar deocamdata asta nu s-a mai intamplat.

   Felicitari pt descriere! Si sunt convinsa ca treaba ti-a fost inlesnita de catre destoinica ghida Antonia! Bravo si ei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ANILU
[27.04.17 09:54:16]
» mesaj pers

   @crismis: Mulţumesc pentru aprecieri.

   Nici nu-ţi imaginezi cât de entuziasmată am fost după vizitarea biserici.

   Mă repet spunând, cât contează în astfel de lăcaşe/biserici să fie cineva care să-ţi spună câteva vorbe. Cum spui tu, să afli povestea locului.

   Pe mine nu m-a impresionat de exemplu Biserica Neagră din Braşov, am vizitat-o, dar nu a fost wow... poate pentru că ne-au luat taxa de intrare, după care totul a fost pe fugă pentru că urmau să aranjeze biserica pentru un eveniment. Mi s-a părut totul, comercial. Poate cu altă ocazie o voi vedea cu alţi ochi.

   Îţi recomand să acorzi câteva ore, Mediaşului şi să vizitezi şi biserica.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[03.05.17 10:55:22]
» mesaj pers

   @ANILU: Entuziasmul Antoniei cuplat cu entuziasmul tau a facut ca acest articol sa iasa atat de frumos. Si cum asa cum am vazut biserica este dechisa cand si cand cu atat mai mult am putut aprecia articolul.

   Felciitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[03.05.17 11:03:19]
» mesaj pers

   @mishu: Mulţumesc.

   Este a doua biserică după cea din Cristian, care mi-a plăcut foarte mult.

   Şi trebuie să recunosc că Antonia cu explicaţiile ei, a contribuit foarte mult ca vizita să fie foarte plăcută şi interesantă.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Marius 72
[16.05.17 11:56:10]
» mesaj pers

   @ANILU A treia biserică din zonă îţi propun să fie cea din Moşna. Cum te-a fermecat pe tine Antonia aşa m-a fermecat pe mine doamna care ne vorbea despre respectivul lăcaş de cult! Sper să mai fie încă la post. Iar dacă ajungi primăvara şi urci în clopotniţă - cu oarece eforturi fizice! - ai parte de o privelişte superbă!

   Iar a patra să fie cea din Valea Viilor...

   Doar să vii încoace şi să ne sincronizăm.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849426">Şterge vot</a></div><span id="v9849426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Mediaş-Turnul Turnul Trompiţilor -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849427">Şterge vot</a></div><span id="v9849427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Mediaş-Turnul Turnul Trompiţilor
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Mediaş-Turnul clopotelor -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849428">Şterge vot</a></div><span id="v9849428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Mediaş-Turnul clopotelor
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Mediaş- Panoul informativ despre Biserica Sfânta Margareta -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849429">Şterge vot</a></div><span id="v9849429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Mediaş- Panoul informativ despre Biserica Sfânta Margareta
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Mediaş-intrarea în curtea bisericii -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849430">Şterge vot</a></div><span id="v9849430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Mediaş-intrarea în curtea bisericii
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Mediaş-intrarea principala în Biserica Sfânta Margareta -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849431">Şterge vot</a></div><span id="v9849431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Mediaş-intrarea principala în Biserica Sfânta Margareta
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849432">Şterge vot</a></div><span id="v9849432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Mediaş- Biserica Sfânta Margareta, vedere spre orgă -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849433">Şterge vot</a></div><span id="v9849433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Mediaş- Biserica Sfânta Margareta, vedere spre orgă
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal, acum este deschis -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849434">Şterge vot</a></div><span id="v9849434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal, acum este deschis
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul din stânga -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849435">Şterge vot</a></div><span id="v9849435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul din stânga
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849436">Şterge vot</a></div><span id="v9849436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, altarul principal
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, cristelniţa. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849437">Şterge vot</a></div><span id="v9849437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, cristelniţa.
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, orga -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849438">Şterge vot</a></div><span id="v9849438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, orga
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, balconul din dreapta, unde este un al altar -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849439">Şterge vot</a></div><span id="v9849439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, balconul din dreapta, unde este un al altar
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, amvonul -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849440">Şterge vot</a></div><span id="v9849440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, amvonul
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, balconul Breslei Croitorilor -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849441">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849441"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849441">Şterge vot</a></div><span id="v9849441" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849441)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849441Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849441MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta, balconul Breslei Croitorilor
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Mediaş- Biserica Sfânta Margareta. Se văd băncile cu spătarul mobil şi cifrele pe tăbliţa neagră. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849442">Şterge vot</a></div><span id="v9849442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Mediaş- Biserica Sfânta Margareta. Se văd băncile cu spătarul mobil şi cifrele pe tăbliţa neagră.
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849443">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849443"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849443">Şterge vot</a></div><span id="v9849443" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849443)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849443Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849443MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Mediaş-Biserica Sfânta Margareta
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Mediaş-Biresica Sfânta Margareta, uşa din partea stângă pe unde am intrat în biserică. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849444">Şterge vot</a></div><span id="v9849444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Mediaş-Biresica Sfânta Margareta, uşa din partea stângă pe unde am intrat în biserică.
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Mediaş-Programul concertelor de orgă şi biletul de intrare -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 26.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849445">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849445"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849445">Şterge vot</a></div><span id="v9849445" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849445)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849445Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849445MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Mediaş-Programul concertelor de orgă şi biletul de intrare
foto ANILU [26.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.286123037338 sec