77249 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cinque Terre

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
25.04.2017
DE
Avatar RoxanaGRS
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Iaşi
înscris/ă în 02.06.15
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
600 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.75
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Cinque Terre - Un mic colț de rai colorat


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

  Cinque Terre (cinci ținuturi) reprezintă de fapt cinci sate aflate pe coasta ligurică a Italiei, adică mai la sud de Genova si mai la nord de La Spezia, unul mai pitoresc decît celălalt. Cele cinci sate stau agățate pe malul stâncos al mării, casele se ridică parcă una deasupra celeilalte, coloritul și peisajul sunt de vis.

  Cele cinci sate sunt (în ordine de la nord la sud): Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. Deși sunt foarte apropiate, satele nu seamănă unul cu celălalt, fiecare are specificul său.

  În sate (cu excepția lui Monterosso al Mare, care e mai mare) nu se intră cu mașina, circulația între ele făcându-se doar cu trenul, care circulă mai mult prin tuneluri săpate în stâncă. În unele cazuri, chiar cobori din tren în tunel, există și peron. Trenurile circulă la intervale de circa 30 de minute și între 2 sate nu faci mai mult de 5 minute.

  Fiind accesibile doar cu trenul nu veți găsi aici hoardele de turiști veniți cu grupuri organizate și autocare, care te sufocă în multe locuri turistice. Turiștii sunt în general scandinavi, englezi, francezi și americani, veniți pe cont propriu și sunt extrem de civilizați. Nici nu zici că ești în Italia, poate doar servirea pe la restaurante să-ți aducă aminte de acest lucru.

  Ce nu recomand sub nici o formă este vizitarea celor cinci sate într-o singură zi (cazare de exemplu la Genova și excursie de o zi în Terre – în nici un caz), mergând cu trenul de la unul la altul pentru a le bifa repede pe toate. Deci nu așa. Cinque Terre, mai mult decât orice alt loc pe care l-am vizitat, se gustă stând acolo câteva zile, parcurgând pe jos potecile dintre sate, mâncând la restaurantele locale, facând plajă în zonă etc. Intr-un cuvânt să simți atmosfera locului, care e una magică, extraordinară.

  Se spune că italienii au inventat noțiunea de dolce far niente. La Cinque Terre am descoperit cea mai grăitoare transpunere în viața cotidiană a acestei expresii. Dimineața, în drum spre gară, treceam pe lângă o cafenea cu 2-3 mese în față. La o masă stăteau doi moșuleți cu câte o cafea în față. Seara când ne întorceam rupți de oboseală după excursille noastre zilnice, pe aceeași terasă, aceeași doi moșuleți tot cu o cafea în față. În ritmul ăsta, cum să nu trăiești 100 de ani fără reparații capitale?

  Deci s-o luăm metodic:

  1. Unde să vă cazați? Locurile de cazare în Cinque Terre sunt destul de puține. Trebuie rezervate cu mult timp înainte (încă din noiembrie-decembrie pentru vara următoare). De asemenea, nu uitați, dacă veniți cu mașina, că nu veți putea intra cu ea în sate (excepție cum am spus Monterosso al Mare).

  De aceea eu recomand cazarea la Levanto. Levanto este un orășel (e mai mare decât Terre-le) aflat la 5 minute cu trenul de cel mai nordic sătuc. Nici în Levanto nu sunt foarte multe locuri de cazare și parcare, dar oricum aveți mai multe șanse.

  Nici să nu vă treacă prin minte să mergeți în zonă fără rezervare prealabilă, că nu găsiți nimic la fața locului.

  2. Potecile dintre sate (sentierre). Unul dintre lucrurile pentru care este renumit Cinque Terre sunt potecile pietonale dintre sate, suspendate undeva sus pe munte, unde ți se taie respirația, pe de o parte datorită frumuseții peisajului, pe de altă parte, atunci când te uiți în jos și vezi ca te afli pe o potecă de 40 de centimetri lățime, în dreapta ai stânca și în stânga o prăpastie de toată frumusețea, iar jos (vreo 200 de metri mai jos) marea de un albastru incredibil. Și ce faci când te întâlnești cu turiști care vin din sens opus? Simplu, unul se lipește cu spatele de stâncă și celălalt îl îmbrățișează și pășește cu maximă atenție dincolo de el. Astfel că pe parcursul unei poteci te îmbrățișezi practic cu o grămadă de lume.

  Atmosfera pe poteci e extraordinară, lumea se salută, se schimbă impresii și informații (cât mai e până la..., mai sunt multe scări, să vedeți ce frumos e acolo sus etc.).

  Potecile sunt de 2 feluri: unele pe care se plătește accesul (Monterosso al Mare – Vernazza, și Vernazza – Corniglia, acestea 2 sunt așa numita potecă albastră) și unele gratuite (Corniglia – Manarola și Manarola – Riomaggiore). Taxa pentru poteci este pe zi/om și e aceeași, indiferent dacă parcurgi doar una sau ambele poteci cu plată.

  Potecile cu plată sunt oarecum mai amenajate, în sensul că au balustrade acolo unde prăpastia e foarte amenințătoare, au plase puse pe stânci ca să nu-ți cadă bolovani în cap. La cele fără taxă mergi cum s-ar spune pe riscul tău. Inițial existau poteci cu taxă și între Corniglia – Manarola și Manarola – Riomaggiore. Dar au avut loc alunecări de teren care au distrus aceste poteci și autoritățile locale nu au reușit încă să le reconstruiască. Citisem pe un site că își propun să termine în 2018. Să dea Domnul! Până acum tot o amână din 2012. De aceea, intre ultimele 3 sate se folosesc potecile fără plată, care sunt mai sus pe stâncă.

  De asemenea, există potecă și de la Levanto la Monterosso al Mare, tot fără taxă. De pe acest traseu, în zilele senine se spune că se vede Corsica. Noi n-am apucat să-l parcugem. Pe poteci obligatoriu sa vă luați apă. Suficientă! Poate fi foarte cald, transpiri foarte tare și locuri de unde să iei apă nu prea sunt. Și pantofi de trecking sau bocanci de munte, deci nu adidași și în nici un caz sandale.

  3. Transportul. Cu trenul după cum am spus mai sus. Se poate folosi Cardul CinqueTerre. Acesta există în 2 variante: poteci sau poteci + tren. Cardul pentru poteci asigură accesul pe potecile cu plată, cel cu poteci + tren asigură accesul pe potecile cu plată + liber pe tren pe distanța între Levanto și Riomaggiore. Se poate lua pe 1,2 sau 3 zile. Pentru informații legate de prețuri puteți accesa site-ul parconazionale5terre.it/c ... -terre-card.php. Are și variantă în limba engleză. Este destul de scump, așa că atenție cum vă faceți programul.

  Noi am luat pentru o singură zi, în care am făcut ambele poteci cu plată. Se pot procura de la oficiile de turism sau din gări. Daca luați card cu poteci + tren, acesta trebuie validat în gară înainte de urcarea în tren (sunt niște automate speciale, verzi parcă). Din acel moment încep să curgă cele 24/48 de ore de validitate.

  4. Mâncarea. Deși nu este foarte ieftină, vă recomand să încercați mâncarea la restaurantele din zonă. Pastele cu pesto sau cu fructe de mare, lasagna (am mancat o lasagna cu pește extraordinară). Atenție că porțiile sunt mici. Adică italienii se așteaptă să manânci ca ei: antipasto, paste și desert. Noi, ca românii, cerem un singur fel și ne așteptăm să ne săturăm cu acela. Slabe șanse. Prețurile nu sunt exorbitante, dar nici mici pentru buzunarele noastre de est europeni săraci. Înghețata, ca peste tot în Italia, la superlativ.

  5. Plaja. Plaja în sensul pe care îl înțelegem noi, adică cu nisip se găsește doar la Levanto sau la Monterosso al Mare. Există plaje private, pe care se plătește accesul, dar există și plaje publice suficient de largi și de încăpătoare.

  Atenție la intrarea în apă: deoarece muntele intră în mare, malul e foarte abrupt și din 3 pași te trezești cu apa până la gât. De asemenea, curenții sunt destul de puternici. Deci mare atenție, mai ales la copii.

  La Vernazza am văzut lume care făcea plajă în port pe dig. La Corniglia nu există plajă. La Riomaggiore există doar o mică plajă cu stânci și pietre în apă, lângă port.

   

  Și acum am sa vă povestesc cum am abordat noi vizitarea celor 5 Terre:

  Am avut cazare la Levanto. In prima zi ne-am cumpărat din gară de la Levanto Cinque Tree Card în varianta poteci + tren. Am mers cu trenul până la Corniglia. De ce am ales atfel? Corniglia se află cel mai sus dintre cele 5 sate, astfel mergând de la Corniglia la Vernazza, mergi mai mult la vale, deci e mai simplu. Gara în Corniglia este jos, la nivelul mării, iar satul se află sus, pe stâncă.

  Ca să ajungi sus există 2 variante: 1. există niște scări care pleacă din gară până în sat și 2. există un microbuz care face naveta între gară și sat. Am ales varianta cu microbuzul, pentru că am vrut să ne păstrăm puterile pentru poteci. În cadrul cardului Cinque Terre am avut acces liber și la microbuz. Altfel se cumpără bilet de la șofer.

  Am vizitat puțin satul cu străduțele lui înguste și casele colorate și am intrat pe poteca spre Vernazza. La intrarea pe potecă ni s-au scanat cardurile Cinque Terre. Poteca n-a fost foarte dificilă, am coborât ușor pănă aproape de Vernazza, când a început o coborâre mai abruptă pe niște scări. Inainte de a junge în Vernazza ne-am oprit la o crâșmuliță așezată strategic sus pe deal cu o vedere incredibilă asupra Vernazzei. Noi am luat bere, dar se servea și pizza. Am constatat cu stupoare ca pizzele se aduceau de jos din sat, săracii chelneri urcând și coborând o grămadă de scări de n-șpe ori pe zi.

  Am coborât în Vernazza, am vizitat un pic satul și ne-am urcat în turn.

  Un lucru interesant despre Vernazza este faptul că acest sat a fost distrus aproape în totalitate de o furtună și o alunecare de teren în toamna anului 2011. Erau afișate fotografii, a fost ceva îngrozitor. Noi am fost în 2013. Satul era refăcut în totalitate, exact la fel, inclusiv coșcoveala vopselei de pe pereți, care face parte din farmecul local. Apoi am luat-o pe poteca spre Monterosso al Mare. Și am început să urcăm. Și am urcat, și iar am urcat, părea că scările nu se mai termină. Se făcuse deja destul de cald, în zonă căldura e umedă și destul de greu de suportat. Iar berea băută ne îngreuna și ea urcușul. A urmat apoi o porțiune destul de plată și apoi coborârea spre Monterosso al Mare.

  Înspre Monterosso, o apariție inedită: un nene cu o ladă mare acoperită cu stuf, în care pusese un butoi de apă și o grămadă de calupuri de gheață (din acelea cum se punea la noi berea la rece pe vremuri). Alături o grămadă de lamâi. Nenea vindea limonadă și se lăuda că lămâile sunt ecologice și sunt de la el din livadă. I-am cerut și eu o limonadă fără zahăr. La care el a protestat: “Ma signora, questa non e posibile. Senza zuchero fa mal a l’estomaco”. La cât de sete îmi era n-am mai stat să-i explic omului că “il mio estomaco” consumă apă plată cu lămâie și fără zahăr de vreo 30 de ani și nu pare să fie în vreun fel deranjat de acest lucru. Prețul, ca de potecă, 2 euro un păhărel de vreo 150 de mililitri. Din Monterosso am luat trenul înapoi la Levanto. În felul acesta am făcut ambele poteci cu plată într-o singură zi.

   

  Ziua următoare ne-am cumpărat bilet de tren din Levanto până în Riomaggiore. Din Riomaggiore am hotărât să luăm vaporașul până la Manarola, ca sa vedem terrele și de pe mare. Există vaporașe care merg de la Monterosso până la Portovenere (o stațiune aflată mai la sud de terre) sau până la La Spezia. Acestea ancorează în fiecare sătuc, în afară de Corniglia, care, fiind sus pe stâncă, nu are port. Orarul îl puteți consulta aici cinqueterreandbeyond.com/ ... hetti-la-spezia.

  Poteca cu plată dintre Riomaggiore și Manarola se numește Via dell Amore. Când am fost noi era închisă din cauza unor alunecări de teren. Am înțeles ca n-au refăcut-o nici până acum. Pacat, pentru că era foarte frumoasă, foarte accesibilă, ca o faleză asfaltată pe malul mării.

  Am cutreierat prin Riomaggiore, pe străduțele lui înguste, ne-am distrat să ne pierdem prin ganguri. Mai scoteam capul la lumină pe câte o terasă, admiram marea, apoi iar pe străduțe. La un moment dat eram să pierdem și vaporașul tot pierzându-ne așa pe străduțe. Noroc cu un moșulet, care, văzându-ne că trecem a treia oară prin dreptul băncii pe care stătea el ne-a întrebat: “Marina? ” (adică portul) și ne-a arătat pe unde s-o luăm. Adevărul este, că fără el, n-am fi ales în veci respectiva cărare, pentru că ni se părea că intrăm în curtea omului. Am găsit portul, ne-am luat bilete până în Manarola (2 euro/persoană, între timp e posibil să se fi scumpit), am admirat plaja cu pietre, dar cu o apă incredibil de limpede și am așteptat vaporașul.

  De pe vaporaș am admirat golful și Cinque Terre văzute de pe apă. Manarola mi s-a părut cel mai mic dintre cele 5 sate. Poteca cu plată dintre Manarola și Corniglia era de asemenea închisă din cauza alunecărilor de teren. Nici pe aceasta am înțeles că n-au refăcut-o. Din această cauză, ca să ajungem în Corniglia noi am ales poteca fără plată, aflată mai sus pe deal prin cătunul Volastra. Urcușul din Manarola până în Volastra e destul de abrupt și solicitant.

  Tocmai când noi eram cu limba de un cot, gâfâind mai ceva ca o locomotivă, cu tricourile și șepcile leoarcă ne-am întâlnit cu un grup de francezi pe la vreo 60+ de ani, fresh, cu niște tricouri negre impecabile pe ei, pe care nu se vedea o urmă de transpirație, care ne-au încurajat: “C’est merveilleux la-haut”. Am constat ce înseamnă sedentarismul, bată-l vina, le-am mulțumit pentru încurajări și am continuat să urcăm spre “la-haut”.

  Am trecut prin Volastra, un sătuc unde domnea o liniște și o pace absolută. O bisericuță cu o mică piațetă in față umbrită de castani bătrâni, o ciușmea cu apă rece, unde ne-am refăcut proviziile de apă, o băncuță pe care ne-am odihnit. De la Volastra până la coborârea spre Corniglia se merge chiar pe marginea prăpastiei. Niște priveliști incredibile. Din păcate nu am poze de pe bucata asta pentru că ne era frică să ținem aparatul în față ca să nu ne dezechilibrăm.

  Am coborât apoi în Corniglia, (coborârea e ușoară prin pădure, am găsit și un mic izvor pentru refacerea rezervei de apă) și am luat trenul înapoi la Levanto. O chestie amuzantă mi s-a părut că în gară la Corniglia, așteptând trenul, toată lumea (și era destulă) stătea pe jos, direct pe asfaltul de pe peron. Toți erau atât de epuizați..., dar atât de fericiți și entuziasmați...

   

  Ultima zi am rezervat-o pentru a vizita Monterosso al Mare. Am venit și ne-am întors cu trenul. Deci fără poteci, că deja eram rupți. Am admirat vilele de pe malul mării, am băut o bere la o terasă cu castani din centru, am mâncat la o terasă pe malul mării. Frumos și relaxant.

  ---
  Impresii încărcate de RoxanaGRS in 25.04.2017 12:56:59

  Validat / Publicat: 25.04.17 14:47:27


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Florenta, Asissi, Perugia, Venetia, Lido di Jesolo, Genova
  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 3464

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (RoxanaGRS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39350 PMA (din 42 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - dalumian
  [25.04.17 15:37:02]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Ai dreptate, intr-o singura zi nu vezi foarte mult din acest minunat loc. Noi, de exemplu, am si renuntat la Corniglia din cauza oboselii traseului dintre Monterosso si Vernazza.

     Dar oricand m-as intoarce cu placere pentru vreo 2-3 zile.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster39
  [25.04.17 17:30:46]
  » mesaj pers

     Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

  Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - AZE
  [25.04.17 22:22:32]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Frumoase locuri si poze reusite, felicitari pt articol si excursie

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster
  [25.04.17 22:35:06]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elviramvio
  [25.04.17 22:35:25]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS:

     Foarte util articol si pozele, cele cu marea in special, superbe.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [25.04.17 23:06:24]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Un ghid adevarat, valoros si foarte util. Felicitari pentru articol si poze.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Jimmy1
  [26.04.17 03:23:30]
  » mesaj pers

     Excepțional articol! Și "pasionant" și foarte util.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - RoxanaGRS
  [26.04.17 09:35:29]
  » mesaj pers

     @webmaster39: Multumesc, mi-a plăcut videoclipul și mi-am amintit cu drag de locurile acelea extraordinare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Aurici
  [26.04.17 09:44:07]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Acesta este un review absolut pe gustul meu. Nu spun prea des asta. Bravo!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - RoxanaGRS
  [26.04.17 13:29:14]
  » mesaj pers

     Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri.

     Am primit multe idei frumoase pentru vacanțe de pe AFA, pentru care vă mulțumesc. Multă vreme v-am urmărit în tăcere dintr-o timiditate prost înțeleasă. Acum încerc și eu să dau înapoi o mică părticică.

     Încerc să nu încarc articolele cu lucruri care se găsesc în orice ghid turistic sau pe Wikipedia gen date istorice, detalii etc, ci mai mult lucruri practice, punctate cu impresii personale, ca să nu vă plictisiți.

     Îmi pare rău că nu am mai mult timp ca să scriu. Mă relaxează și practic retrăiesc cumva excursia respectivă, povestind, căutând poze etc.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2400 PMA1 (din 8 voturi)]
  - ANILU
  [26.04.17 15:41:31]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Superb. Chiar dacă sunt impresiile din vara lui 2013 pot spune că a fost o încântare să le citesc.

     5 sate... poteci amenajate sau nu, sau chiar periculoase pe alocuri... mare... munte... soare... peisaje superbe.

     Felicitări pentru acest mini ghid complet şi util.

     M-a amuzat comentariul tău la poza 4, cu maşina parcată între cei doi copaci =))

     Toate cele bune.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - elenaadina
  [26.04.17 19:01:53]
  » mesaj pers

     Felicitari pentru articol si minunatele peisaje pe care le-ai vazut!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - elenaadina
  [26.04.17 19:06:32]
  » mesaj pers

     Unele din poze mi-au amintit de Sorrento, Italia, in apropiere de Napoli, zona Campania.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Lyssys
  [27.04.17 10:08:18]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Cât de perfect a "apărut" acest review, exact când fiul meu îşi face "desfăşurătorul" pentru vacanţa lor de... 1 iunie (cum au picat tare bine calendaristic, şi-au făcut rapid un plan de 9 zile în Toscana)! Au 3 zile rezervate pentru Cinque Terre, iar acum (îmi) cere ajutor pentru găsirea cazării, orientându-se spre La Spesia. Mai apoi vor 2 nopţi în Florenţa, cu ultima noapte din nou în Pisa, de unde au avion. Şi mi-a dat de lucru... (Totuşi nu-mi ies la numărătoare zilele, am pierdut vreo două...)

     I-am trimis link-ul spre articol!

     Votat cu mulţumire!!!

     Vacanţe de vis vă doresc!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - dalumian
  [27.04.17 11:08:40]
  » mesaj pers

     @Lyssys: Poate nu ar trebui sa rateze nici Siena. Este fantastic de frumoasa.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - RoxanaGRS
  [27.04.17 11:57:02]
  » mesaj pers

     @Lyssys: Pentru cazare poți încerca la Levanto, după cum am spus în articol. E un orășel încântător. Mie mi-a plăcut teribil. La Spezia e oraș destul de mare, nu l-am vizitat, dar când am făcut documentarea pentru excursie ajunsesem la concluzia că nu prea ai ce vedea pe acolo. E drept că s-ar putea cazarea să fie mai ieftină decât la Levanto.

     

     De acord cu @dalumian în legătură cu Siena, n-am vizitat-o, dar am auzit și eu că e foarte frumoasă. E în plan pentru o excursie viitoare în zonă.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Lyssys
  [27.04.17 12:07:24]
  » mesaj pers

     @dalumian: Mulţumesc pentru recomandare! O să îi dau mult de studiu, dar deciziile sunt ale lor, probabil şi 9 zile vor fi cam aglomerate pentru ce ar avea şi ce şi-ar dori să facă/vadă...

     Zi bunăăăă!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Lyssys
  [27.04.17 12:11:15]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Mulţumesc pentru reacţia rapidă!

     Cum am scris, are deja linkul la review-ul dv, iar acum, deja acest bonus!

     O zi bună vă doresc!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [03.05.17 09:44:29]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Acum am ajuns si eu la acest articol pe care il gasesc minunat. L-am savurat dupa ce mai intai m-am delectat cu pozele care sunt superbe.

     Ai povestit minunat, exact cu informatiile de care este nevoie, astfel incat pentru utilitatea lui l-am trecut la Favorite.

     Foarte interesanta poza P04, oare cum a pus masina acolo?

     Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - bbogdanmircea
  [30.05.17 23:30:52]
  » mesaj pers

     Salutare, a fost cineva de 15 iunie, se poate face baie in apa marii? Unde ar fi cea mai accesibila plaja?

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - RoxanaGRS
  [09.06.17 13:59:07]
  » mesaj pers

     @bbogdanmircea: Scuze că răspund cu întârziere. Am fost plecată și nu am intrat pe site. Sper că nu e prea târziu. Da, se poate face baie pe 15 iunie. Noi am fost tot în această perioadă (15-20 iunie). Cea mai accesibilă plajă e la Levanto, sau, dintre cele cinci terre, la Monterosso al Mare.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [27] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [JUN-2013] Plaja publică din Levanto. Unde sunt umbreluțele verzi, începe plaja privată. -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849352">Şterge vot</a></div><span id="v9849352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [JUN-2013] Plaja publică din Levanto. Unde sunt umbreluțele verzi, începe plaja privată.
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [JUN-2013] Levanto văzut de pe dig -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849353">Şterge vot</a></div><span id="v9849353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [JUN-2013] Levanto văzut de pe dig
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [JUN-2013] Castelul din Levanto și niște vile de 'săraci' -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849354">Şterge vot</a></div><span id="v9849354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [JUN-2013] Castelul din Levanto și niște vile de "săraci"
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [JUN-2013] Parcare în Levanto. Nu, nu este mașina noastră. -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849355">Şterge vot</a></div><span id="v9849355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [JUN-2013] Parcare în Levanto. Nu, nu este mașina noastră.
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [JUN-2013] Corniglia -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849356">Şterge vot</a></div><span id="v9849356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [JUN-2013] Corniglia
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [JUN-2013] Manarola, văzută din Corniglia -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849357">Şterge vot</a></div><span id="v9849357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [JUN-2013] Manarola, văzută din Corniglia
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [JUN-2013] Marea la Corniglia, un albastru incredibil -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849358">Şterge vot</a></div><span id="v9849358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [JUN-2013] Marea la Corniglia, un albastru incredibil
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [JUN-2013] Corniglia, rămăsese departe, Manarola și mai în zare -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849359">Şterge vot</a></div><span id="v9849359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [JUN-2013] Corniglia, rămăsese departe, Manarola și mai în zare
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [JUN-2013] Vedere asupra turnului din Vernazza de la o terasă de pe potecă, unde pizza se aduce de jos din sat -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849360">Şterge vot</a></div><span id="v9849360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [JUN-2013] Vedere asupra turnului din Vernazza de la o terasă de pe potecă, unde pizza se aduce de jos din sat
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [JUN-2013] Vernazza, văzută de pe poteca spre Monterosso -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849361">Şterge vot</a></div><span id="v9849361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [JUN-2013] Vernazza, văzută de pe poteca spre Monterosso
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [JUN-2013] Tot Vernazza, văzută mai de sus -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849362">Şterge vot</a></div><span id="v9849362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [JUN-2013] Tot Vernazza, văzută mai de sus
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [JUN-2013] Cam așa de abrupt e malul; te cam ia cu tremurici... -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849363">Şterge vot</a></div><span id="v9849363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [JUN-2013] Cam așa de abrupt e malul; te cam ia cu tremurici...
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [JUN-2013] Vernazza -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849364">Şterge vot</a></div><span id="v9849364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [JUN-2013] Vernazza
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P14 [JUN-2013] Atât de îngustă e poteca, în dreapta par niște buruieni, dar dedesubt e prăpastia -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849365">Şterge vot</a></div><span id="v9849365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [JUN-2013] Atât de îngustă e poteca, în dreapta par niște buruieni, dar dedesubt e prăpastia
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [JUN-2013] Riomaggiore -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849366">Şterge vot</a></div><span id="v9849366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [JUN-2013] Riomaggiore
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P16 [JUN-2013] Riomaggiore, vedere spre Via dell Amore, acum închisă -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849367">Şterge vot</a></div><span id="v9849367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [JUN-2013] Riomaggiore, vedere spre Via dell Amore, acum închisă
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [JUN-2013] Riomaggiore, case crescute parcă din stâncă -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849368">Şterge vot</a></div><span id="v9849368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [JUN-2013] Riomaggiore, case crescute parcă din stâncă
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [JUN-2013] Riomaggiore, portul -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849369">Şterge vot</a></div><span id="v9849369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [JUN-2013] Riomaggiore, portul
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [JUN-2013] Riomaggiore, văzut de pe mare -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849370">Şterge vot</a></div><span id="v9849370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [JUN-2013] Riomaggiore, văzut de pe mare
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [JUN-2013] Manarola -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849371">Şterge vot</a></div><span id="v9849371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [JUN-2013] Manarola
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [JUN-2013] Din nou marea, culoarea e reală, nu e prelucrată -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849372">Şterge vot</a></div><span id="v9849372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [JUN-2013] Din nou marea, culoarea e reală, nu e prelucrată
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [JUN-2013] Riomaggiore, văzut de foarte sus -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849373">Şterge vot</a></div><span id="v9849373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [JUN-2013] Riomaggiore, văzut de foarte sus
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [JUN-2013] Jos se vede Corniglia, cocoțată pe stâncă -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849374">Şterge vot</a></div><span id="v9849374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [JUN-2013] Jos se vede Corniglia, cocoțată pe stâncă
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [JUN-2013] Cu acest trenuleț cu cremalieră se cărau de pe munte strugurii, lămâile și măslinele, produsele locale -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849375">Şterge vot</a></div><span id="v9849375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [JUN-2013] Cu acest trenuleț cu cremalieră se cărau de pe munte strugurii, lămâile și măslinele, produsele locale
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [JUN-2013] Monterosso al Mare, Gigantul -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849376">Şterge vot</a></div><span id="v9849376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [JUN-2013] Monterosso al Mare, Gigantul
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [JUN-2013] Monterosso al Mare, Gigantul și vilele private de pe malul mării -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849377">Şterge vot</a></div><span id="v9849377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [JUN-2013] Monterosso al Mare, Gigantul și vilele private de pe malul mării
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [JUN-2013] Plaja publică din Monterosso al Mare -- foto by <b>RoxanaGRS</b> [uploaded 25.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av849378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv849378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=849378">Şterge vot</a></div><span id="v9849378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(849378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f849378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e849378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [JUN-2013] Plaja publică din Monterosso al Mare
  foto RoxanaGRS [25.04.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.148342132568 sec