76998 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Travemunde și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.04.2017
DE
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 7 zile
TIP: TEAM-BUILDING
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Gothmund, un sat liliputan de pescari cu 18 case, scos din cartea de povești germană


Urmare de aici

Gothmund, sat autentic de pescari, scos din cartea de povești germană

Un sat ascuns, inedit, pe care nici soldatii lui Napoleon, nu l-au putut localiza

In sejurul meu german la Marea Baltică, cu baza în Travemunde, am descoperit localitatea Gothmund, un sat nostalgic, ireal, mentionat de ghidurile turistice germane, pentru latura autentică si chiar romantică a regiunii Schleswig –Holstein, pământul dintre ape.

Gothmund e un sat de pescari interior, scos parcă dintr-o carte de povești germană, își poartă cu cochetărie obârșia veche de un mileniu, fiind localizat pe Travelodge, între Lubeck și râul Trave, imediat ce treci de tunelul Herren … e greu de localizat pe hartă chiar cu google și cum germana e o limbă tare grea, am făcut cercetări minuțioase pe Trip Advisor... satul era trecut pe lista obiectivelor pitorești din jurul orașului Lubeck sau Travemunde.

Aveam poftă să mâncăm pește proaspăt și am decis să tragem o fugă la 11 km de Travemunde, în ideea că e balta plină, o să găsim vreun pescar să ne ospăteze sau vreun pub local...complet fals... am dat doar cu bățul în baltă printre trestii și mărăcini, pe malul râului Trave si m-am lăsat păpată de gâze și țânțari.

Gothmund are deschidere spre zona de pescuit din Golful Lubeck, nu departe de marea Baltică, satul nu se bucură de nici o reclamă publicitară, nu are birou turistic, restaurant, magazine, nici măcar o amărâtă de cafenea sau vreun panou cu istoria satului, dar îmi făcusem studiul.

Gothmund e construit prin frumusețea mamei naturi pe o fâșie îngustă de pământ între Trave ș o pantă abruptă ce coboară la vale, spre apă.

Am parcat mașina în afara zonei istorice și am pășit pe un drumeag de țară, de unde am zărit acoperișurile extraterestre ale caselor acoperite cu stuf, înfipte poetic pe covorul verde al unei coline... unele acoperișuri păreau înclinate și strâmbe, doar niște antene parabolice, ne arătau că suntem în plin secol modern.

In decursul istoriei sale în 1882 o furtună teribilă împinge apele Mării Baltice spre Travelodge, inundând satul... în Travemunde farul istoric menționează pe o placă nivelul înspăimântător atins atunci de mare, în această regiune.

In 1899, un incendiu îi va surprinde pe locuitori, multe case vor pieri, dar frumusețea naturală a zonei nu-și va pierde farmecul și autenticitatea.

Napoleon, soldati francezi în sat și lichior mult

În timpul ocupației franceze a lui Napoleon, armata acestuia nu a fost capabilă să găsească satul datorită pădurii de copaci ce-l ascundea, el putea fi văzut doar de pe o latură, dinspre apă.

Totuși câțiva soldați francezi au descoperit din întâmplare mica localitate, arhivele istorice povestesc că pescarii i-au ospătat pe invadatori și i-au îmbătat cu lichior.

Băutura lui Bachus a avut efectul scontat, soldații nu au mai reușit a doua oară să localizeze satul ascuns într-o lagună.

Transportul public.

Din Lubeck orice turist poate veni cu autobuzul public local nr 12 din Gustav Radbruck Platz și oprește în Normannweg ... apoi o ia la pas... noi am pornit din Travemunde cu mașina noastră.

Poteca circulară a satului cu 18 case acoperite cu stuf

In fața satului e un mic golf și un port cu bărci de pescari, cred că acesta e cel mai mic port de pe Trave... nu am putut ajunge la el, că nu aveam acces prin curțile oamenilor.

Am observat ca fiecare casă are barca ei cu motor și grădina ei, frumusețea și personalitatea ei.

Satul e o locație perfectă pentru vasele de pescuit datorită tipografiei locului și centurii protectoare de trestii și stuf, între lagună și Trave.

Coborâm dealul, casele din vale sunt numerotate de la 1 la 18, ele sunt protejate de statul german, ajungem pe unica potecă circulară, la nivelul râului Trave... mă simt ca un intrus ce deranjează liniștea și tihna oamenilor.

Cărarea îngustă e parcă pătrunsă de funcția ei solemnă și ne poartă natural prin fața caselor ce defileză tăcut prin fața ochilor, etalându-și mândru grădinile, florile sălbatice și bolovanii... un gard de sârmă, ici și colo împiedică pofta de a le viola teritoriul privat.

Ce cauți tu aici străine? un moș pescar și o babă cu un coș în brațe surâd dulce la o fereastră, dar ce credeti că sunt bunicul și bunica, nici vorbă, sunt două păpuși de lemn decorative, cam kitschoase, ce-mi smulg zâmbete.

Casele de cărămidă acoperite cu stuf îmi amintesc oleacă de olandezii mei din Giethoorn... trei case mari au un cârlig negru uriaș deasupra unui acoperiș... ciudat și original decor.

Mă uit la coșurile caselor, la grămezile ordonate de lemne puse afară și îmi imaginez lejer iarna fumul leneș ce se învărte în spirale, în timp ce localnicii stau la gura sobei... oare pescuiesc și iarna?

Privesc ferestrele mari ce se decupează artistic prin masa de stuf, cerând să fie admirate... băi frate, dar nimeni nu scoate capul pe fereastră? nu ai cu cine schimba o vorbă, e chiar ora prânzului.

Cioc, cioc, da unde doamne sunt locuitorii, parcă m-aș plimba într-un muzeu în aer liber... întâlnim un singur german, ocupat într-un șopron să repare o barcă... nenea nu ne bagă în seamă... se aude doar zgomotul unui ciocan.

Nu am văzut nici măcar un vecin să –l întrebe pe cel de peste gard de sănătate sau vreo gospodină cu șortuleț să schimbe vreo rețetă de compot cu cealaltă, nu tu găină, rață, gâscă, capră... sau macar vreo ispravă de cățel mirositoare... Gothmund e ireal, totul e curat bec, cumințenia germană nu se dezminte.

Pe potecă ne intersectăm cu un grup mic de turiști germani, ce studia botanica prin grădinile oamenilor... ne uităm amuzați la un pescar uriaș, cu cizme lungi, cu barbă lungă, ce trage dintr-o pipă și ține doi pești în mână... e din lemn, stă alături de o bancă pe care e pus un năvod și o rață, ce se gudură lângă un șirag de ouă albe.

Nu ai voie să depășesti poteca asfaltată, nu e nici o regulă scrisă, e doar bunul simț... toate căsuțele sunt vesele, decorate artistic cu mobilier sculptat pus în fața ușilor sau printr-un colț, la vedere.

La un capăt al potecii mă proptesc într-o poartă originală făcute din niște bețe ce reprezintă niște creioane colorate... o gumă imensă e aplicată peste ele... evidemment că dau navală pe gard, mă proptesc artistic în poartă și mă imortalizez alături de familion, într-o poză de teacher german, aflat în recreație... pariez că o să apreciați poza.

Gothmund mustește efectiv într-o atmosferă idilică, e învăluit în mister și liniste absolută, pare rupt de lume, am mers o idee și de-a lungul malului Trave, după ce am găsit o gaură... potecuța sub un metru te duce 8 km până în Travemunde, dar trestiile înalte de pe margine, m-au făcut să dau trei pași înapoi.

Grădinile caselor sunt pline de flori sălbatice, meri cu poame verzi, e o adevărată cromatică a culorilor, e un sat unde mă simt parcă la origini, unde mă recreez, un steag german cântă deasupra unei magazii de lemn... da, suntem în Germania rurală, în pământul dintre ape.

Gata, v-am teleportat în trecutul german, cine are chef de păsări merge la vest într-o rezervație naturală Schellbruck , considerată un paradis al păsărilor, sunt cam 200... nu am plecat sa vânez nici ciori, muream de foame.

Casele liliputane nu sunt de vănzare, nu sunt de închiriat, sunt puse acolo doar pentru vizionat... ele sărută pământul de sus de pe colină... vă invit să le fotografiați cu proprii voștri ochi... am părăsit sătucul fără să găsesc nici un jupân la han sa-mi deschidă frigiderul si să-mi prăjească si mie o coadă de pește.

Ne-am reîntors în Travemunde să servim un pește proaspăt în restaurantul Fich&Meer de pe Vordereihe, într-un local ce arata ca o cabină de vapor cu vedere spre mare... am achitat 13.90 euro pentru o portie de Schollenfillet, de persoană și am băut apă rece pt 2.40 sticla... să nu-mi rămână pofta în cui, acum duc dorul satului ciudat.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mireille in 06.04.2017 17:53:36

Validat / Publicat: 06.04.17 22:53:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GERMANIA.
VIZUALIZĂRI: 1417

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  72000 PMA (din 56 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mireille? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[06.04.17 22:55:44]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[06.04.17 23:18:36]
» mesaj pers

   Ai reușit să mă teleportezi în satul desprins din cartea de povești germane, pe care atât de plastic l-ai prezentat! Despre poze, ce să mai spun? Mi-a făcut plăcere să citesc impresiile și să admir pozele. Felicitări pentru excursie și pentru postare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Cris
[07.04.17 06:18:31]
» mesaj pers

   @mireille: Foarte frumos, chiar este un sat parcă desprins din poveşti.

   Mi-a făcut mare plăcere să privesc pozele şi să mă transpun în acea atmosferă idilică.

   Frumoasă plimbare am făcut în această dimineață ploioasă şi friguroasă de la noi.

   Mulțumesc frumos şi sper să ne mai plimbi prin multe locuri la fel ca acesta. (şi ca Obidos). :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille
[07.04.17 07:50:25]
» mesaj pers

   @webmaster: super multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[07.04.17 07:54:52]
» mesaj pers

   @Cris @rodel

   

   Vă multumesc pentru ecouri... e un sat inedit, agătat pe o colină, cu o tăcere nepămanteană, încolăcit printre ierburi, trestii, grădini, unde casele prea tăcute și tainice sunt adevărate cărti de vizită... parcă vrei să fortezi ușa și să intri. Nu am auzit glasuri, nu am vazut nici o mărgică de cățel, nici o coadă de pisică, satul e ireal și totusi are suflet, m-a atras ca un calmant și mi-a înseninat ziua... mă bucur că v-ati plimbat la braț cu mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- webmasterX
[07.04.17 08:08:55]
» mesaj pers

   Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Travemunde și împrejurimile" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[07.04.17 09:28:03]
» mesaj pers

   @mireille: Nu cumva suntem intrun basm fara sa stim? Am citit cu mare placere textul si asteptam sa se termine pentru a trece mai apoi la poze. Pozele au fost insa o adevarata poezie, un basm din care dorim sa facem parte.

   Este un loc in care as merge cu cel mai mare drag si m-as plimba agale mirosind fiecare floare si admirand fiecare coltisor. Cred ca mi-ar fi fost greu sa aleg un numar redus de poze deoarece cred ca as fi facut cateva sute pentru a pastra ca si amintire totul.

   Felicitari, votat cu foarte mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mireille
[07.04.17 10:36:25]
» mesaj pers

   @mishu: am multe poze... inițial, când m-am uitat la ele, mi-am zis că nu o să fiu în stare să povestesc ,,starea mea de beatitudine ''... ce să scriu despre un cătun fără obiective istorice? -până la urmă am pictat prin cuvinte și cu simțurile peisajul care m-a cucerit -e un loc de basm, așa cum spui, mult prea tihnit și îmbietor, vechi și totuși proaspăt, nu nu a fost o iluzie, are grădini, verdeață, apă și bărci, un tablou german perfect pt o vacanță de relaxare. Multumesc pt lectură.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion
[07.04.17 10:55:59]
» mesaj pers

   @mireille: Satul ăsta chiar e de poveste! Totul arată atât de perfect, de idilic, încât pare ireal... Frumos până peste poate, dar un pic artificial, după gustul meu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Denisa13
[08.04.17 10:07:05]
» mesaj pers

   Multumim ca ne-ai purtat si pe noi prin acest sat minunat. Ai reusit sa-l descrii foarte bine iar pozele sunt superbe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[08.04.17 12:25:12]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: da, zici ca e muzeu in aer liber.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[08.04.17 12:41:22]
» mesaj pers

   Într-adevăr, un sat parcă uitat de lume.

   De ce spun asta?! Păi, parcă viața lui, aceea ce s-ar fi cuvenit a fi (măcar) ghicită pe după perdele și cea din „ogrăzi”, a încremenit sau s-a ascuns bine de tot, pentru a lăsa să fie admirat doar decorul, care pare a fi artificial, cum bine spune D. na Carmen mai sus.

   Părerea mea, însă, nu micșorează deloc în frumusețe și talent ceea ce ai scris și ai postat ca imagini.

   Te felicit și te „invidiez” că ai văzut acel loc care pare a fi o machetă, făcută la scară naturală, din turtă dulce!

   Am citit și votat cu drag și cele două articole de dinaintea acestuia.

   Aștept să te citesc și de-acum încolo!

   Îți doresc să ai un Paște cu bucurii și... muuuulte călătorii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mireille
[08.04.17 13:04:21]
» mesaj pers

   @doinafil: multumesc mult pentru comentariu... mi-a fost destul de greu să scriu un articol despre un sat necunoscut, inspirația mi-a venit la școală, într-o fereastră stand pe o bancă sub copaci și mirosind niste flori.

   Insa pt mine cel mai frumos sat este Giethoorn în Olanda căruia i-am închinat anul trecut odă bucuriei. Partial, casele din Gothmund ce au acoperis din stuf, seamănă cu cele din satul olandez... am mers să facem o comparație, la scară liliputană. Iti multumesc mult pentru lectură și mă bucur că am castigat un cititor nou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[10.04.17 00:18:35]
» mesaj pers

   Arată foarte frumos, chiar ca din cartea de povești! Însă, înțeleg că e mai degrabă o iluzie, ceva între muzeu și potemkiniadă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[10.04.17 06:33:54]
» mesaj pers

   @abancor: :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[26.04.17 20:14:36]
» mesaj pers

   @mireille: Bravo lor, au reusit la creeze un loc foarte frumos in realitate, nu doar in frumoasele povesti ale fratilor Grimm.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] Gothmund, sat de pescari interior, la 11 km de Travemunde, pe coasta Marii Baltice...romantism german. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845106">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845106"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845106">Şterge vot</a></div><span id="v9845106" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845106)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845106Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845106MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] Gothmund, sat de pescari interior, la 11 km de Travemunde, pe coasta Marii Baltice...romantism german.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] Mă proptesc într-o poartă originală din creioane colorate... guma e a mea. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845107">Şterge vot</a></div><span id="v9845107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] Mă proptesc într-o poartă originală din creioane colorate... guma e a mea.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] Casele din Gothmund sunt acoperite cu stuf si sunt aplecate. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845108">Şterge vot</a></div><span id="v9845108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] Casele din Gothmund sunt acoperite cu stuf si sunt aplecate.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] Satul mustește într-o atmosferă idilică, e învăluit în liniste și mister. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845109">Şterge vot</a></div><span id="v9845109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] Satul mustește într-o atmosferă idilică, e învăluit în liniste și mister.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] Acoperisurile caselor sărută colina, cu fața spre Trave. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845110">Şterge vot</a></div><span id="v9845110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] Acoperisurile caselor sărută colina, cu fața spre Trave.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] Mobilier rustic in fața ușii, nu e nimeni acasă, unde or fi locuitorii? -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845111">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845111"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845111">Şterge vot</a></div><span id="v9845111" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845111)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845111Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845111MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] Mobilier rustic in fața ușii, nu e nimeni acasă, unde or fi locuitorii?
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] Admir ferestrele decupate in masa de stuf -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845112">Şterge vot</a></div><span id="v9845112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] Admir ferestrele decupate in masa de stuf
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] Frumusetea mamei naturi la ea acasă. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845113">Şterge vot</a></div><span id="v9845113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] Frumusetea mamei naturi la ea acasă.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] Relaxare in satul Gothmund, casele nu sunt de vanzare sunt protejate de statul german. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845114">Şterge vot</a></div><span id="v9845114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] Relaxare in satul Gothmund, casele nu sunt de vanzare sunt protejate de statul german.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] Plimbare pe poteca circulara a satului, nu e nici un vecin pe la poarta, nici o tante cu sortulet sa schimbe retete de compot peste gard. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845115">Şterge vot</a></div><span id="v9845115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] Plimbare pe poteca circulara a satului, nu e nici un vecin pe la poarta, nici o tante cu sortulet sa schimbe retete de compot peste gard.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] Poteca e pătrunsă de functia ei solemnă, regula unu, nu deranjati. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845116">Şterge vot</a></div><span id="v9845116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] Poteca e pătrunsă de functia ei solemnă, regula unu, nu deranjati.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] Casă din povesti -admir acoperisul si fereastra decupată artistic. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845118">Şterge vot</a></div><span id="v9845118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] Casă din povesti -admir acoperisul si fereastra decupată artistic.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] Liniste absolută in satul ireal. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845119">Şterge vot</a></div><span id="v9845119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] Liniste absolută in satul ireal.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] Dau mâna cu primul pescar... e de lemn. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845120">Şterge vot</a></div><span id="v9845120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] Dau mâna cu primul pescar... e de lemn.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] Pe fundal apare singurul locuitor din sat, ce repara un șopron. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845121">Şterge vot</a></div><span id="v9845121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] Pe fundal apare singurul locuitor din sat, ce repara un șopron.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] Casa autentică de pescar... ce o fi în ladă? -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845122">Şterge vot</a></div><span id="v9845122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] Casa autentică de pescar... ce o fi în ladă?
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] Desigur, florile nu pot lipsi din peisaj. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845123">Şterge vot</a></div><span id="v9845123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] Desigur, florile nu pot lipsi din peisaj.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845125">Şterge vot</a></div><span id="v9845125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016]
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [JUL-2016] Case cochete... le place să fie vizionate. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845126">Şterge vot</a></div><span id="v9845126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2016] Case cochete... le place să fie vizionate.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2016] Poteca ingusta a satului, curată bec. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845127">Şterge vot</a></div><span id="v9845127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2016] Poteca ingusta a satului, curată bec.
foto mireille [06.04.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [JUL-2016] Acoperis deosebit, sarută pămantul. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845128">Şterge vot</a></div><span id="v9845128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUL-2016] Acoperis deosebit, sarută pămantul.
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2016] o gradina din satul Gothmund. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845129">Şterge vot</a></div><span id="v9845129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2016] o gradina din satul Gothmund.
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845130">Şterge vot</a></div><span id="v9845130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2016]
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2016] Poamele naturii -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845131">Şterge vot</a></div><span id="v9845131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2016] Poamele naturii
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [JUL-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845132">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845132"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845132">Şterge vot</a></div><span id="v9845132" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845132)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845132Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845132MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [JUL-2016]
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [JUL-2016] -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 06.04.17] - <span class="allrVotedi" id="av845133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv845133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=845133">Şterge vot</a></div><span id="v9845133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(845133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f845133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e845133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [JUL-2016]
foto mireille [06.04.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.213255882263 sec