76863 
nu sunteţi logat. - LOGIN
East Side Hotel Berlin

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2017
DE
Avatar Dabator
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 03.08.08
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 3 nopti
TIP: PRIETENI
REGIM MASĂ MD
PREŢ SEJUR:
240 eur
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La est de Zidul Berlinului


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Motto:
Când cumpăna ridică-n zenit pironul clar
Pe chipul nopţii trece un gând pieziş de ură...
Se scutură întreaga ei grea pieptănătură:
O urnă sub risipa vârtejului fugar.

Şi dintr-al lunii rece, fierăstruit pătrar,
Belşug de fire scapă, în iederă obscură,
Pe dâmbul zării unde tânjeşte în armură
Scăpărător de raze, războinicul solar.

Dar podidit de valul de păr şi flori lactee
Cu lung fior truditul din vraje se deschee,
Greoi, zvâcnind în salturi metalicul său trup.
De pletele surpate şi dinţi şi mâini anină
Şi-adânc, la rădăcina fibrosului şurup,
Împlântă-n ţeasta nopţii pumnale de lumină.
.
Ion Barbu - Răsărit

Pe scurt

Hotel destul de bun pentru buget mic. Curat. Mic dejun foarte bun. Wi-fi bun. Aproape de mijloacele de transport în comun.

Restul e poveste. ROFLMAO

Cum am ales

Încep cu un sfat. Nu alegeți numai în funcție de biletul de avion!

Trebuie verificat înainte și dacă în perioada respectivă este un eveniment major care face ca gradul de ocupare să crească și implicit prețurile la cazări. Știam asta. Pusesem ochii pe un hotel și am verificat prețurile în 2 week-end-uri consecutive. Biletul de avion îmi dădea mai bine în al doilea week-end din martie, așa că le-am luat. 20 EUR dus-întors, preț excelent! Cazarea am luat-o mai târziu, mai ales că aveam și o variantă de locuit la o cunoștință, variantă pe care am abandonat-o definitiv 2 săptămâni mai târziu. Atunci au început căutările. Dar surprinzător prețurile crescuseră considerabil. Aveam o țintă, o anumită zonă în care să stau adică Friedrichshain.

Pe booking prețurile erau uriașe (comparativ cu alte perioade), acolo unde erau ceva mai mici erau la hoteluri cu baia comună sau la hosteluri în care stăteai 6-8 în cameră. Un experiment interesant dar pentru care nu eram pregătit. M-am apucat să scriu la 2-3 hoteluri și la un moment dat m-am lămurit. Găsisem pe site-ul Hotel 26 hotel26-berlin.de/en/room ... /price-overview un preț acceptabil cu mic dejun (între 69 și 89 EUR dubla cu mic dejun). Booking-ul mă speriase rău... Dar să vezi răspunsul de la hotel: You can book a double room from 09.03. -12.03.2017 (special rate ITB, worlds travel Show) for 109 Euro per night, including breakfast buffet. . Pe bune? De abia atunci am realizat că am pus-o... Cam toate hotelurile porneau de la minim 90-100 EUR pe booking.

Oh, și mai era o problemă: multe din hotelurile mai ieftine (sub 100 eur in cazul nostru:() nu aveau recepție pe timp de noapte iar noi cum ajungeam în jur de 1 noaptea la hotel am fi putut să beneficiem, promoțional, de o noapte pe banca din fața din fața hotelului (deja 8 persoane in cameră la un hostel părea o alegere mai bună).

În cele din urmă agenția cu care am mai colaborat și în trecut mi-a dat acest hotel care, de altfel, nu apărea pe booking.

Altfel am fost extrem de norocoși. Am ajuns joi și am plecat duminică. Sâmbătă și luni a fost grevă în aeroporturile berlineze iar noi ne-am strecurat perfect printre ele.

Hotelul

Un tip subțirel, cu bentiță pe cap, ne-a deschis ușa. De fapt, era afară la țigară. Check-in-ul s-a făcut imediat, am primit și câte o hartă a Berlinului. Micul dejun de la 6:30 la 10:00. Ăștia oameni serioși, nu cum am prins noi o dată la greci că micul dejun începea la 9:30, atunci când pentru mine soarele deja apunea... Tipul era, după unii, cu un ușor aer de gay, dar na, fiecare cu orientarea lui. Pentru mine era doar regretul că nu mai sunt recepționerele de altă dată, de care aș fi povestit cu alt aplomb, sunt sigur... La recepție se mai aflau 2 coșulețe: unul cu bombonele și altul cu jeleuri.

Fiind 1 noaptea și cum aveam muuult timp până dimineață la ora 7:30, când aveam planificată scularea (având doar 2 zile la dispoziție trebuia să acordăm cât mai mult timp vizitatului), ne propusesem să începem și noi Berlinul cu o bere. Adică ziceți și voi, cum altfel ai putea începe o aventură prin Berlin? Așa că am întrebat recepționerul unde putem să mâncăm ceva și să bem o bere. "Dacă vreți să și mâncați, atunci așa și așa, dacă vreți doar bere puteți și la noi". Noi am vrea să și mâncăm ceva, am luat cartelele și ne-am dus spre camera noastră de la etajul 1. Dacă ne-ar fi dat la etajul 4 ar fi fost mai interesant, căci oricum lift nu există, dar asta știam de la început.

Camera

Camera nu foarte mare dar aerisită, nu am avut în nici un caz sentimentul de claustrofobie resimțit la alte cazări. Se intră pe un hol din care în dreapta este baia iar pe stânga era dulapul. În prelungirea dulapului era așezat unul din paturi și pe dreapta, după baie era al doilea pat cu poziție perpendiculară pe primul pat. Am vrut cu tot dinadinsul cameră twin, iar acesta era modelul ideal, deși nemaiîntâlnit de mine până acum de astfel de cameră.

Pe partea cu geamul era un birou cu 2 scaune și TV-ul pe care nu l-am deschis nici măcar de curiozitate. Frigider sau minibar nu există, dar nici asta nu era o surpriză. Surpriza a fost vederea spre râul Spree, spre o bucată din Zidul Berlinului denumită City East Gallery datorită faptului că această bucată de aproape 1 kilomentru jumătate, este acoperită acum cu graffitti. Și tot de aici se vedea și bine cunoscutul pod Oberbaumbrücke. Iată cum am vizitat 2 obiective ale Berlinului doar uitându-ne pe geam =)).

Când am intrat în cameră părea friguț, dar imediat cum am mutat termostatul caloriferului de la poziția 2 la 6 căldura a început să invadeze camera.

Baia destul de mare, apa fierbinte instant, prosoapele de un alb imaculat, foarte curat, nimic de reproșat. La chiuvetă și la duș era săpun-șampon (2 în 1 bine că nu era și pastă de dinți :D). Ideea de a îl ține pe un suport, fiind ușor de manevrat, m-a făcut să renunț la săpunul solid pe care îl luasem cu mine (așa fac eu...). Deasupra chiuvetei exista o policioară, lucru la care țin foarte mult.

Și pentru că trebuia să intru la somn am putut aprecia patul foarte confortabil, chiar și perna era ok.

În toate camerele este wi-fi disponibil și funcționează foarte bine. Priză exista la fiecare pat și mai erau alte 2 disponibile în cameră. Lângă fiecare pat existau 2 întrerupătoare, unul pentru lumina principală și unul pentru veioză. Toate acestea fac camera foarte funcțională.

Restaurantul

Cum aveam un obiectiv, prima bere, am spus că ar fi momentul să coborâm. Până la parter se lăsase oboseala în picioare așa că am renunțat să mai mergem să mâncăm și am optat pentru bere la hotel. Tot cel de la recepție ne-a adus și berea la halbă, 3,5 Eur de căciulă. Berea bună iar restaurantul frumușel. L-am putut admira în voie căci eram singurii clienți la ora aceea. Mesele erau deja aranjate pentru micul dejun, cănile de culori diferite completau cromatica interesantă a restaurantului. Of, trebuie să vedeți pozele, căci în ziua de azi cine mai citește Balzac :) și oricum nu am talent la descrieri... După 2 beri ne-am întors în cameră.

Dimineața și micul dejun a fost o surpriză plăcută. Atunci am remarcat și faptul că hotelul era plin, văzând câtă lume este la masă. Bine că am făcut rezervarea cu 2 luni înainte. Aveam posibilitatea să anulez rezervarea până pe 3 martie dar cum nu am găsit alternativă mai bună am rămas la acest hotel.

Aaa, dar spuneam despre micul dejun: ouă fierte, cremwurști, omletă. Un coșuleț cu tot felul de brânzeturi (gen brânză topită sau brânză cremă), altul cu mini-mini leberwurst, pate de ficat și un fel de parizer. Apoi vreo 3 tipuri de brânzeturi și vreo 6 de mezeluri destul de bune. Bineînțeles, gemuri, miere, Nutella, unt și tot felul de alte chestii. Cafeaua foarte bună, suc de portocale sau de mere și apă la discreție. Chiar merita luat pachet cu mic dejun inclus, deși aveam o strângere de inimă după experiența siciliană de asta vară.

Dacă joi noaptea nu era nimeni la bar, sâmbătă seara pe la 12 barul era plin ochi. Un tip cu coarne era gata-gata să dea peste noi. Și multe tipe în bar, ce mai, ditamai petrecerea. Mă speriasem un pic că nu putem dormi noaptea înainte de plecare, dar deși stăteam la etajul 1, zgomotul nu se auzea foarte tare.

Pentru ultima dimineața, când urma să părăsim hotelul la 4 dimineața am întrebat la recepție dacă ne pregătesc pachet. Sigur, ne spune, de data aceasta, un tip solid cu barbă care arată exact ca în filmele nemții din baruri. 2 sandwich-uri, un ou fiert (o idee neferecită, mi s-a părut mie), o banană și o brioșă erau pregătite dimineața. Absolut toată lumea știa engleză, în ciuda temerilor mele, și chiar la un nivel foarte bun încât eu am fost cel care m-am simțit în dificultate 😃

Prin preajmă

Și uite că a venit timpul să vorbim și despre împrejurimi.

Hotelul se află la la 5 minute de stația de S-bahn/U-Bahn Warschauer Straße. Din punctul de vedere al mijloacelor de transport este situat excelent, având acces direct la 3 linii S-Bahn S5, S7, S75, U-Bahn U1, tramvai M10, autobuz 248,347 și autobuzul de noapte N1. La Potsdam se ajunge direct cu S-Bahn S7 fără a fi nevoie de vreun transfer.

De la metrou spre hotel sunt câteva baruri, restaurante, de fapt fast food-uri și câteva magazine alimentare ceva mai scumpe. Din aceste magazine își iau nemții berea seara. Incredibil cât de mulți nemți și nemțoaice am văzut bând bere pe stradă direct din sticlă. E sport național.

Există Lidl în apropiere, înțeleg că acolo se pot recupera și banii pe sticle, pet-uri etc.

În apropierea hotelului și a metroului se construiește un mall nou, așa încât poate la anul veți avea și un mall în vecinătate.

Despre East Side Gallery și podul Oberbaum am povestit. Pe partea cealaltă a râului se află de asemenea multe restaurante și fast food-uri, adică multe restaurante indiene și șaormerii.

Brejnev și Honecker

A doua zi vedem pe frontispiciul hotelului 2 oameni care se sărută. Hop, îmi zic, sper că acesta nu o fi hotel de homosexuali. Nu, nu era așa. M-am liniștit ulterior când am aflat că este vorba despre poza lui Brejnev cu Honecker sărutându-se tovărășește. Poza a fost făcută în 1979. Eu nu mai țin minte că șefii de stat comuniști se sărutau așa cu foc, criticii i-au spus „sărutul lui Iuda”. Această poză se regăsea în tot Berlinul precum și o caricatură care pornește de la această poză.

Am scăpat și de data asta! ROFLMAO

Concluzii

Din toate, singurul lucru care nu mi-a plăcut (de înțeles de fapt, căci cum noi am părăsit hotelul pe la 4 iar cel de recepție, altul. era cam adormit) îmi spune că trebuie să plătim. Să plătim? Hop. Plătisem din țară la agenție și numai de asta nu aveam chef atunci. Noroc că s-a lămurit repede că s-a plătit (a mai băut o gură de cafea 😊). De la agenție ni se spusese că vom avea de plată o taxă de oraș dar care nu ni s-a solicitat. Poate totuși nu băuse destulă cafea =))

Per ansamblu am fost mulțumit de hotel. E o alegere bună mai ales atunci când prețul e altul. Pe site-ul hotelului prețurile variază, funcție de zi între 52 și 90 EUR. Prețul corect, zic eu, ar fi între 50 și 60 EUR

Supliment alcoolic

Pe partea cealaltă a podului Oberbaum am fost duși de către gazda noastră la un bar tipic berlinez. Este situat în partea vestică, prima stradă la stânga după ce se trece podul Oberbaum.

Câteva cuvinte despre bar: bere bună la halbă între 2,5 și 3,5 EUR. 6 tipuri diferite de bere la halbă, trebuie încercată mai ales cea roșie.

Muzică rock în general, interior interesant. Aaa, și o perniță pentru cap deasupra pișoarelor pentru cei mai obosiți dintre clienți. Promoție de shut-uri tip Jagermeister la un euro. Și alte zeci de tipuri de bere la sticlă și alte băuturi.

La un moment barul era atât de plin încât niște nemți ne-au rugat să îi lăsăm și pe ei la masă. Timp de o oră jumătate am discutat cu ei, foarte simpatici. Ne-au tot chestionat despre România, erau foarte mulțumiți că eram turiști.

Barul Obe din Berlin, un bar unde găsești atmosfera tipic germană.

---
Impresii încărcate de Dabator in 26.03.2017 21:55:18

Validat / Publicat: 26.03.17 22:59:40


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în GERMANIA
VIZUALIZĂRI: 1294


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dabator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură. 0
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  68200 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[26.03.17 22:05:47]
» mesaj pers

   @Dabator: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "East Side Hotel Berlin, BERLIN" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.03.17 23:00:14]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[26.03.17 23:09:13]
» mesaj pers

   @webmaster26: Coordonatele sunt corecte. Mulțumesc.

   @webmaster: Rog, dacă se poate Rammstein - Ohne Dich

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[26.03.17 23:14:06]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[26.03.17 23:30:48]
» mesaj pers

   @webmasterX: Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[27.03.17 08:31:02]
» mesaj pers

   @Dabator:

   Danke, sehr schoen.

   Berlinul e cel mai ne-german oras din Germania. Nu e usor sa gasesti cazare buna pret vs conditii si amplasare. Asa ca un motiv in plus de apreciere pentru acest articol, pe langa continutul valoros si detaliat.

   Iar infrastructura mijloacelor de transport pe sina din Berlin este remarcabila si te poti deplasa lesne in oras si chiar imprejurimi.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[27.03.17 22:20:32]
» mesaj pers

   @Dabator: Faină descriere şi bine că aţi scăpat de tipul cu coarne!

   Ilustraţia muzicală, impecabilă! M-a uns pe suflet! Oare o putem vota?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[28.03.17 16:26:49]
» mesaj pers

   Iaca poznă, ăștia n-au demolat tot zidul. Habar n-aveam!

   Îmi place traseul excursiei - demarată cu o bere serioasă, la halbă, la primele ore ale zilei, continuată într-un bar cu muzică de calitate, frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[28.03.17 22:06:16]
» mesaj pers

   @Dabator: Cam scump ești la vedere și la scriere, bine ai revenit!

   Mulțumesc pentru aceste rânduri care emană căldură, calm și înțelepciunea de a te bucura de orice cameră de hotel aleasă!

   Hmm, greu Barbu, e cam ciufu, se ascunde bine printre litere. Bine ales acest „răsărit”, mate la mate trage;), cuvinte meșteșugite brodite cu „metalicul” Berlinului.

   Sunt ani buni de la vizita mea acolo, e drept că eu am fost cu cortul, a fost palpitant=))

   Și pentru mine soarele apune tot la 9:30 :)

   Mă bucur că nu ai avut recepționeră =))

   Eu prefer camera twin dar nu prea am parte de așa ceva in vacanțe, iar cu policioara din baie ai dreptate, e musai să existe.

   Eu citesc, dar nu Balzac, sunt fascinată de cartea pe care o am acum, îi sorb fiecare literă, virgulă, uit să dorm și să respir.

   Dacă vreau să-l duc pe domnul C acolo (el nu a fost), am merge sigur cu mașina. Ai observat cumva dacă există parcare și dacă se plătește ceva pentru?

   Mi-ai făcut o poftă nebună de bere, nu ne-ai povestit despre cârnații nemților :D, erau delicioși sau doar lăudați aiurea?

   Melodia aleasă... puteam jura că alegi Rammstein, merge la Berlin, e în ton, erai aiurea dacă îl puneai la Auscwith:(

   Mi-a plăcut restaurantul văzut prin ochii tăi, culorile aprinse îmi amintește cu drag de părul colorat al punkiștilor din centrul Berlinului.

   Foarte tare poza 39

Câteodată mă gândesc departe, pe lângă clădiri părăsite şi e spre seară; clădirile încă mai sunt bune, dar o stăpânire necunoscută le face părăsite;

   sunt poate pentru cei care iubesc.

   Şi nimeni nu poate înţelege tăcerea lucrurilor…

- te las pe tine să afli ale cui sunt cuvintele din citat.

   Felicitări, ai scris un articol frumos, amuzant și interesant, pozele sunt super.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[29.03.17 19:54:28]
» mesaj pers

   @Dabator: Un articol foarte frumos si chiar daca ti-a dat ceva emotii in final cred ca ai iesit pe plus cu biletul de avion ieftin.

   Felicitari, votat cu placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[31.03.17 00:10:56]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Pentru mine a fost prima ieșire în Germania. E drept că nu e Germania pe care o căutam, dar a fost mai mult o datorie pe care o aveam de îndeplinit așa că am îmbinat utilul cu plăcutul. Recunosc că mi-a plăcut mai mult Potsdam-ul, căruia i-am dedicat o zi.

   Totuși Berlinul este un simbol, un oraș împărțit în două, o țară despărtiță artificial, împărțire generatoare de destine frânte.

   Mulțumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dabator
[31.03.17 00:26:26]
» mesaj pers

   @irinad: Noroc că nu era fioros ci doar un pic amețit.

   Un singur știu sigur, că la muzică avem cam aceleași gusturi. Rammstein era una din formațiile pe care le ascultam mai rar, dar de la concertul de acum 4 ani au inceput să îmi placă mai mult.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dabator
[31.03.17 00:44:08]
» mesaj pers

   @abancor: Într-adevăr, bucățica aia de zid din centrul orașului nu e singură. A mai rămas și East Side Gallery.

   Să știi că barul a fost in ultima seară, în semn de la revedere. Aaa, și am găsit o super berărie în Potsdam lângă Cecilienhof, oare or fi fost și de-alde Churchill, Truman și Stalin pe acolo? Berea era fabricată acolo, iar gustul deosebit.

   Cu toate astea să știi că nu a fost o excursie destinată berăriilor, dimpotivă, în prima zi am parcurs 32 de km pe jos și in a doua zi 24. Adică am și vizitat câte ceva :D.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dabator
[31.03.17 01:07:22]
» mesaj pers

   @krisstinna: Să nu te iei de Barbu, are poezii geniale. Mie așa mi s-a părut, că se potrivește cu Berlinul, de fapt cu nemții. O precizie fantastică, matematică, a așezării cuvintelor în versuri și a încifrării. Uite un alt exemplu:

Din ceas, dedus adâncul acestei calme creste,
Intrată prin oglindă în mântuit azur,
Tăind pe înecarea cirezilor agreste,
În grupurile apei, un joc secund, mai pur.
Să înțeleg că te bucuri de necazul altuia. Dar dacă era recepționeră ar fi fost impresiile mai siropoase.

   De data aceasta am preferat și eu camera twin, căci eram într-o altă conjunctură... Dar în cele mai multe cazuri prefer patul matrimonial.

   De parcare de mașini nu știu, am fost relaxat, nu am fost nevoit să conduc. Dar erau o grămadă de parcări de biciclete =)). La rețeaua fantastică de mijloace de transport și berării clar nu merită să mergi cu mașina. Maxim o bicicletă de închiriat.

   Ai dreptate și Bacovia ar fi fost o alegere bună.

   Cât despre poza 39 - chiar ar fi fost păcat să ratez imortalizarea unui astfel de obiectiv

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dabator
[31.03.17 01:18:08]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc.

   A fost ok, la Berlin am cheltuit destul de puțini bani.

   Nu mi s-a părut a fi o capitală scumpă (comparativ cu Roma de exemplu) prețurile destul de apropiate de cele de la noi, doar salariile lor sunt mai bune.

   În schimb intrările la obiective sunt destul de scumpe

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[31.03.17 09:26:47]
» mesaj pers

   @Dabator: Îndrăznesc să afirm că mai avem gusturi comune şi în privința Greciei şi sper să nu mă înşel!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[31.03.17 17:00:34]
» mesaj pers

   @Dabator: Nici nu mă îndoiam că ai vizitat. Mai ales că berea curge mai bine pe un gîtlej însetat :D

   Ion Barbu nu a fost numai matematic în poezie, a fost și poet în matematică. Solomon Marcus, care i-a fost student, zicea că folosea un limbaj poetic cînd preda, de pildă mulțimii vide Barbu îi zicea „mulțime deșartă”.

   M-a amuzat să citesc strofa din Barbu, pentru că mi-a adus aminte de o întîmplare. Acu vreo 2 ani, cînd fie-mea era a 6-a, am vrut să îi arăt cum o să fie poeziile pe care o să le studieze mai tîrziu (dincolo de pasteluri de pildă, ce se face prin clasele mici), adică să îi dau exemplu de lirică ermetică etc., și îi citesc strofa aia din Joc secund, la care ea îmi răspunde: „cu subtitrare, te rog! ”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[31.03.17 18:22:53]
» mesaj pers

   Măi băieți @aba și @daba:

   O fi Barbi super tare, nu neg, dar atingerea cuvintelor lui sunt reci precum nemții :) sau ca atingerea unui vampir. Și cum eu prefer căldura, literele și nu cifrele, culorile și nu cercurile sau triunghiurile, umanul va câștiga în fața realului în ceea ce mă privește :)

   @daba: despre Postdam nimic? Rămâi la NIchita, ți se potrivește mai bine, se mulează perfect cu "Learning To Fly" :)

   @aba: super tare copilul tău, poate preferă Blaga :)

   Ce colegi simpatici și deștepți am:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dabator
[01.04.17 21:56:01]
» mesaj pers

   @irinad: Nu greșesti deloc, nici vorbă de îndrăzneală :) Grecia este minunată și extrem de ofertantă. Eu m-am străduit să nu ajung de fiecare dată în același loc.

   Anul trecut am tras chiulul, acum doi ani am fost doar 3 zile așa că tare mă "tem" că anul acesta scrie Grecia pe mine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[01.04.17 23:57:13]
» mesaj pers

   @abancor: Pe vremea când literatura era o parte din mine, când sorbeam cărțile, am pregătit un referat despre matematica în poezie la sesiunile de comunicări științifice din timpul liceului (exista, și vorbeam tocmai despre Ion Barbu și Solomon Marcus. Am ajuns la faza pe București, ceea ce pentru un referat atipic a fost o performanță. Asta prin clasa a XII-a, căci în clasa a XI-a am pregătit unul despre Urmuz de care eram fascinat la vremea aceea. Să vezi ce se enervase profa de română, că cică aia nu e literatură. Dar am spus că eu cu aia vreau să merg și a acceptat. Și atunci am trecut două faze.

   Cu timpul, din păcate, am acordat din ce în ce mai puțin timp cititului.

   M-am apucat să povestesc și eu tot soiul de prostii.

   Superbă replica fiicei tale...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dabator
[02.04.17 00:25:47]
» mesaj pers

   @krisstinna: Fiecare gen de poezie (sau aproape :)) are farmecul ei. Acum că spui de Nichita, ai ghicit că e preferatul meu. Acum 2 zile (era să spun acum o zi dar a trecut de ora 12:00) a fost ziua de naștere a lui. Aproape orice poezie a lui este sărbătoare.

   Despre Postdam? Da, aș putea să scriu dacă aș avea timpul și inspirația necesară. Mă tot chinui să povestesc despre Sicilia până nu uit tot, dar nu am scris mai mult de două rânduri. În seara asta am vrut să termin un articol început acum mai bine de un an despre un parc tematic din Spania, nu de alta, dar îmi place titlul. Nu am fost în stare:(

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[10.04.17 22:55:40]
» mesaj pers

   @Dabator:

   Foarte bine că povestești, povestește cît mai mult, povestirea e o instituție de bază a umanității, din păcate mi-e teamă că e o instituție pe cale de dispariție. Iar tu povestești foarte frumos.

   Așa e, ferice de cei care pot trăi numai din citit! Noi, ăștilalți, ne mulțumim cu cît putem să înghesuim în timpul liber. Bine și-așa.

   Cred că am prins și eu comunicările alea științifice, eram prin clasele mici, dar deja eram îndemnați să participăm dacă vrem.

   Iar Urmuz, ehe, cunosc exact sentimentul, și eu am fost fascinat de el cînd l-am descoperit. În școală știam Cronicarii pe dinafară, de fapt și acum o mai știu. Io aflasem de el răsfoind ceaslovul lui Călinescu, Istoria literaturii etc., unde e reprodusă toată poezia plus ceva fragmente din vreo 3 proze. Apoi, un coleg a făcut rost de ediția aia completă Pagini bizare, mare descoperire, am citit-o imediat din scoarță în scoarță, avid, dar la final trist că aia era tot ce a scris Urmuz, am alergat pe la alt coleg, a cărui mamă dispunea de acces liber la un xerox, să o copiem și ne stricam de rîs citind despre nasul tras la presă și împrejmuit cu un mic gard de nuiele și rătăcirea în zig zag pe strada Arionoaiei (nume care ne suna și el suprarealist; deja strada respectivă dispăruse fără urmă, așa că nu știam că chiar existase) și alte asemenea fraze „absurde” de care nu mai văzusem niciodată pînă atunci. Că, nu-i așa, aia nu e literatură!

   Da domle, literatura e o sursă constantă și fidelă de bucurie!

   Pomenind de bucurie, îmi e dor de vremurile alea în care chiar alergai să faci rost de cîte ceva, cărți, muzică, informații inedite, depuneai un minim de efort, și succesul „întreprinderii” ducea la un tip de bucurie a descoperirii, sentiment căruia azi mi-e teamă că i-am cam uitat gustul.

   Ah, ce mă enervează că tre să înghesui 3 idei în 5 paragrafe și să sar de la una la alta, total cacofonic... dar, vorba ta, de unde timp de scris (citit) după bunul plac?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[41] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2017] East Side - vedere a hotelului de pe partea cealaltă a străzii -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843232">Şterge vot</a></div><span id="v9843232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2017] East Side - vedere a hotelului de pe partea cealaltă a străzii
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2017] Vedere de noapte. Râul Spree este foarte aproape. -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843233">Şterge vot</a></div><span id="v9843233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2017] Vedere de noapte. Râul Spree este foarte aproape.
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2017] Aceeași vedere pe timp de zi -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843234">Şterge vot</a></div><span id="v9843234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2017] Aceeași vedere pe timp de zi
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2017] Zidul Berlinului împânzit de graffitti -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843235">Şterge vot</a></div><span id="v9843235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2017] Zidul Berlinului împânzit de graffitti
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2017] Podul Oberbaum și metroul -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843236">Şterge vot</a></div><span id="v9843236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2017] Podul Oberbaum și metroul
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2017] Restaurantul pregătit pentru micul dejun -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843237">Şterge vot</a></div><span id="v9843237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2017] Restaurantul pregătit pentru micul dejun
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2017] Restaurantul, o nebunie cromatică și nu băusem decât o bere :) -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843238">Şterge vot</a></div><span id="v9843238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2017] Restaurantul, o nebunie cromatică și nu băusem decât o bere :)
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2017] La ora 1 noaptea nu mai era nimeni și totuși am fost invitați să ne așezăm la masă -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843239">Şterge vot</a></div><span id="v9843239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2017] La ora 1 noaptea nu mai era nimeni și totuși am fost invitați să ne așezăm la masă
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2017] până și țevile arată bine -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843240">Şterge vot</a></div><span id="v9843240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2017] până și țevile arată bine
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2017] Camera - patul din dreapta -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843241">Şterge vot</a></div><span id="v9843241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2017] Camera - patul din dreapta
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2017] Camera, patul din stânga -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843242">Şterge vot</a></div><span id="v9843242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2017] Camera, patul din stânga
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2017] Baia, apa la duș caldă instant. -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843243">Şterge vot</a></div><span id="v9843243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2017] Baia, apa la duș caldă instant.
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2017] Prosoapele erau incredibil de albe (lipsesc din poză. -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843244">Şterge vot</a></div><span id="v9843244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2017] Prosoapele erau incredibil de albe (lipsesc din poză.
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2017] Candelabrul, care uimitor chiar dădea lumină -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843245">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843245"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843245">Şterge vot</a></div><span id="v9843245" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843245)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843245Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843245MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2017] Candelabrul, care uimitor chiar dădea lumină
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2017] Televizorul, masa și scaunele -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843246">Şterge vot</a></div><span id="v9843246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2017] Televizorul, masa și scaunele
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2017] Lângă pat priză și 2 întrerupătoare, unul pentru lumina generală, celălalt pentru lampa de deasupra patului -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843247">Şterge vot</a></div><span id="v9843247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2017] Lângă pat priză și 2 întrerupătoare, unul pentru lumina generală, celălalt pentru lampa de deasupra patului
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2017] Podul Oberbaum pe timp de noapte -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843248">Şterge vot</a></div><span id="v9843248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2017] Podul Oberbaum pe timp de noapte
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2017] East Side Gallery, câteva poze cu graffitti -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843249">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843249"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843249">Şterge vot</a></div><span id="v9843249" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843249)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843249Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843249MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2017] East Side Gallery, câteva poze cu graffitti
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2017] East Side Gallery, câteva poze cu graffitti. Brejnev și Honecker - sărut tovărășesc -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843250">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843250"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843250">Şterge vot</a></div><span id="v9843250" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843250)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843250Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843250MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2017] East Side Gallery, câteva poze cu graffitti. Brejnev și Honecker - sărut tovărășesc
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2017] Cu Trabantul la graniță -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843251">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843251"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843251">Şterge vot</a></div><span id="v9843251" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843251)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843251Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843251MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2017] Cu Trabantul la graniță
foto Dabator [26.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [MAR-2017] Trabantul, unul din simbolurile RDG :) -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843253">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843253"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843253">Şterge vot</a></div><span id="v9843253" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843253)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843253Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843253MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2017] Trabantul, unul din simbolurile RDG :)
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2017] Bicicletele sunt parte din viața lor. Dar există și un sprijin fantastic adus biciliștilor, parcări peste tot, trasee reale de bicicletă... -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843254">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843254"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843254">Şterge vot</a></div><span id="v9843254" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843254)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843254Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843254MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2017] Bicicletele sunt parte din viața lor. Dar există și un sprijin fantastic adus biciliștilor, parcări peste tot, trasee reale de bicicletă...
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2017] Harta celor 2 Germanii -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843255">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843255"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843255">Şterge vot</a></div><span id="v9843255" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843255)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843255Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843255MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2017] Harta celor 2 Germanii
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2017] Graffiti sunt acum protejate împotriva vandalilor. Unul din paradoxurile lumii moderne -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843256">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843256"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843256">Şterge vot</a></div><span id="v9843256" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843256)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843256Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843256MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2017] Graffiti sunt acum protejate împotriva vandalilor. Unul din paradoxurile lumii moderne
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2017] Un simbol... -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843257">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843257"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843257">Şterge vot</a></div><span id="v9843257" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843257)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843257Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843257MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2017] Un simbol...
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2017] Podul Oberbaum, din nou -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843258">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843258"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843258">Şterge vot</a></div><span id="v9843258" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843258)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843258Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843258MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2017] Podul Oberbaum, din nou
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2017] Vedere peste râul Spree -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843260">Şterge vot</a></div><span id="v9843260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2017] Vedere peste râul Spree
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2017] Mall-ul în construcție -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843261">Şterge vot</a></div><span id="v9843261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2017] Mall-ul în construcție
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2017] Calea ferată -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843262">Şterge vot</a></div><span id="v9843262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2017] Calea ferată
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2017] Adunatul sticlelor goale, o afacere profitabilă -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843263">Şterge vot</a></div><span id="v9843263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2017] Adunatul sticlelor goale, o afacere profitabilă
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843264">Şterge vot</a></div><span id="v9843264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [MAR-2017] Supliment, barul Obe. Greu de ales -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843265">Şterge vot</a></div><span id="v9843265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [MAR-2017] Supliment, barul Obe. Greu de ales
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843266">Şterge vot</a></div><span id="v9843266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843267">Şterge vot</a></div><span id="v9843267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [MAR-2017] Supliment, barul Obe. -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843268">Şterge vot</a></div><span id="v9843268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [MAR-2017] Supliment, barul Obe.
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843269">Şterge vot</a></div><span id="v9843269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [MAR-2017] Supliment, barul Obe. Pernă pentru cap pentru clienții mai obosiți -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843270">Şterge vot</a></div><span id="v9843270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [MAR-2017] Supliment, barul Obe. Pernă pentru cap pentru clienții mai obosiți
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P40 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843271">Şterge vot</a></div><span id="v9843271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P40 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P41 [MAR-2017] Supliment, barul Obe -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843272">Şterge vot</a></div><span id="v9843272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P41 [MAR-2017] Supliment, barul Obe
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P42 [MAR-2017] 'Prietenii' noștri nemți :D -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843273">Şterge vot</a></div><span id="v9843273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P42 [MAR-2017] "Prietenii" noștri nemți :D
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P43 [MAR-2017] Ultima poză din Berlin de pe podul Oberbaum -- foto by <b>Dabator</b> [uploaded 26.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av843274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv843274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=843274">Şterge vot</a></div><span id="v9843274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(843274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f843274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e843274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P43 [MAR-2017] Ultima poză din Berlin de pe podul Oberbaum
foto Dabator [26.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[41] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.336645126343 sec