ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.03.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 06.01.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

'Triunghiul manastirilor' — timp de o zi

TIPĂREȘTE

Cu prilejul vizitei unei cunostinte care isi dorea sa viziteze Delta dar nu a mai reusit sa prinda un transport in Delta am hotarat sa schimbam putin traseul si sa vizitam imprejurimile Tulcei iar a doua zi sa ne deplasam in Delta mai ales ca persoana in cauza era cu masina.

Denumirea de "Triunghiul manastirilor " provine din momentul in care s-au astfaltat soselele catre manastirile Saon, Cocos si Celic Dere pe vremea cand era ministrul transporturilor Elena Udrea astfel ca acum se ajunge mult mai usor la cele 3 manastiri plecand ori de pe drumul de la iesire din Tulcea - Mineri - Somova apoi dupa localitatea Somova si inainte de Niculitel e un indicator catre manastirea Saon, apoi Niculitel - Cocos si intoarcere spre Celic Dere. Alt traseu ar fi Tulcea - Cataloi - Frecatei - Posta - Manastirea Celic Dere apoi Telita - Saon si in final Cocos.

Am scris acest rewiew deoarece nu s-a mai scris despre aceasta zona din 2010 si de atunci lucrurile s-au schimbat in sensul ca drumurile sunt mult mai bune.

Cele 3 manastiri sunt situate in locatii deosebite si relativ aproape de orasul Tulcea (in jur de 30 km).

Manastirea Saon (manastire de maici) este amplasata pe malul lacului Saon cu vedere la " minidelta" (vezi impresii Delta Dunarii si tot ce ne poate oferi). In incinta manastirii se afla un tarc unde erau fazani si pauni iar daca o luai pe o cararuie la vale ajungeai la lac unde era un mic ponton de acostare ambarcatiuni pentru cele care aduceau turistii care plecau de la hotel Europolis.

Celelalte 2 manastiri sunt situate in zone de padure.

De la manastirea Cocos (manastire de calugari) se poate urca o colina (urcare amenajata cu trepte) la crucea Cocos de unde avem o panorama superba a manastirii. La aceasta manastire se pot caza turisti cu respectarea unor reguli de liniste si conduita.

La manastirea Celic Dere avem o padure mai mare si mai salbatica si o alee ce duce catre manastire umbrita de stejari falnici si alte foioase. Toate cele 3 locatii se pot vizita intr-o singura zi cu popasuri de odihna in padurile din apropiere.

In concluzie, cand pierdeti transportul in Delta nu va necajiti, aveti ce face atat in oras unde puteti vizita faleza, acvariul, muzee de arta, etnografie, lacul Ciuperca cu insulita, cat si in imprejurimi si va asigur ca nu va ve-ti plictisi.


[fb]
---
Trimis de aurora56 in 13.03.17 17:36:28
Validat / Publicat: 13.03.17 18:41:56

VIZUALIZĂRI: 2363 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurora56); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 vedere de la crucea Cocos-manastirea Cocos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.03.17 20:01:32]
»

@aurora56: Noi am vizitat anul trecut două dintre lăcașele de cult amintite de tine în acest articol - este vorba despre mănăstirea Celic-Dere și mănăstirea Saon. Confirm și eu faptul că drumurile către aceste obiective sunt bune.

La mănăstirea Cocoș nu am mai ajuns, însă trebuie să mai rămână câte un obiectiv nevizitat pentru a găsi noi motive ca să revenim în acea zonă, nu-i așa?!

În schimb, atunci când am mers către Tulcea (acolo ne-am cazat pentru două nopți), ne-am abătut un pic din drum pentru a vizita mănăstirea Cerbu. Obiectivul se află aproape de intersecția dintre DN 22A și DN 22D, în zona Popasului Ciucurova. Acest lăcaș de cult este relativ nou și, ceea ce este interesant, acolo a fost amenajat pe un deal un fel de ”drum al Golgotei” cu ajutorul mai multor troițe dispuse în zig-zag.

Dobrogea continentală este un ținut cu obiective interesante (nu numai mănăstiri, ci și multe cetăți), așa că merită explorată!

aurora56AUTOR REVIEW
[13.03.17 21:11:42]
»

@Crazy_Mouse: Am fost si la manastirea Cerbu demult acum cativa ani, este frumoasa si intr-o zona pitoreasca amplasata, destul de ferita privirilor astfel incat risti sa o ratezi daca intri repede in padurea Topolog cand vii dinspre Tulcea dar e cam departe de orasul Tulcea. In schimb mai aproape de oras ar fi cetatea Enisala iar un loc frumos in Tulcea de unde ai o panorama frumoasa asupra orasului este monumentul Independentei strajuit de 2 statui: Dorobantu si Vulturul, situat pe una din cele 7 coline ale orasului in varf de colina inconjurat de un parc frumos amenajat cu alei si banci pentru odihna

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[14.03.17 11:32:19]
»

@aurora56: O recomandare placuta pentru turismul in zona si am sa tin cont de ea cand voi fi in zona. Frumoasa perspectiva in poza P04. Felicitari, votat cu placere.

aurora56AUTOR REVIEW
[14.03.17 13:18:30]
»

@mishu: Multumesc! Poza p4 am putut sa o fac urcand putin colina spre cruce -10 min maxim.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aurora56, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirile Dobrogei - circuite, minicircuite:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.032257080078125 sec
    ecranul dvs: 1 x 1