ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.03.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2016
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Complexul turistic Fântâna Crăiesei

TIPĂREȘTE

Dragii mei cititori, dacă nu ştiaţi, :) acesta este primul meu review despre un restaurant. Şi, slavă Domnului, am luat masa la restaurante în aproape toate ţările europene pe care le-am vizitat în ultimii cinci ani. Şi acum salivez când îmi aduc aminte de ”Njegos Steack” din Muntenegru, de pljeskavica sârbeascã, de cotletul de berbecuţ macedonean (cel mai, cel mai), de şniţelul vienez, de paprika maghiară sau supa cremă slovacă.

Se mănâncă bine în zona central-estică a Europei şi relativ ieftin. Nu acelaşi lucru l-am constatat în Anglia şi Ţara Galilor. Nu mi-a plăcut nici mâncarea şi nici preţul. :( Nici la supermarketuri nu găseşti ceva mai acătării, numai produse semipreparate, vidate şi fără gust. Noroc că au mai apărut ceva magazine poloneze (cele mai multe) şi româneşti, unde mai poţi cumpăra ceva ”adevărat”După o lună de stat în UK simţeam că nu pot să mai mănânc nimic de la ei (inclusiv pâine), îmi era dor de o ciorbă de cartofi şi de prazul lui Nea Mărin. :))

Chiar dacă o să fiu acuzat de subiectivism, îmi iau libertatea să afirm că cele mai bune şi mai diversificate mâncăruri din Europa le găsim în România. Nu am timp să dezvolt subiectul, pentru că vreau să descriu un restaurant deosebit, căruia i-am călcat pragul anul trecut de două ori în interval de numai o lună.

Restaurantul se află la intrarea în oraşul Făgăraş, pe partea dreaptă, din direcţia Sibiu, Braşov (strada Vlad Ţepeş). O pancartă mare ne dirijează printr-o săgeată spre Complexul Turistic Fântâna Crăiesei. Distanţa de parcurs (800 de metri) e un pic mincinoasă, pentru că kilometrajul maşinii a măsurat cu vreo 500 de metri mai mult... :)

Am parcurs această distanţă pe un drum destul de bun şi prima impresie plăcută în vizita noastră a fost parcarea. Aceasta se află la intrarea în complex pe marginea unui lac şi este înconjurată de arbuşti ornamentali şi flori. Acesta nu este singurul lac din această zonă, mai sunt câteva tot la fel de frumoase.

Complexul are mai multe săli de restaurante, unele din ele fiind folosite pentru diferite evenimente. Deasemenea, complexul are şi câteva locuri de cazare situate pe malul unui lac, în nişte căsuţe foarte frumoase. Se pot face rezervări la preţul de 100 sau 120 de lei, în care intră un pescuit pe lac (sportiv:() şi o partidă de călărie.

În afară de restaurante complexul oferă şi un spaţiu generos de recreere prin plimbările de pe alei, relaxare pe malul lacurilor sau poze cu poneii. Aşa de mult ne-a plăcut acest cadru natural al zonei, încât am preferat mai întâi să ne plimbăm şi apoi să ne aşezăm la masă (deşi foamea zicea să facem invers).

Pe perioada verii cei mai mulţi turişti preferă să ia masa în cadrul natural al complexului, o terasă acoperită şi mese direct pe iarbă, unele cu umbrele altele fără. Barul se află în centrul acestora, într-un fel de foişor, iar bucătăria în una din aripile restaurantului dedicat evenimentelor.

Noi, prima oară, am luat masa la terasa acoperită şi am avut ghinionul că înaintea noastră sosise un autocar cu turişti nemţi şi în atare condiţii am aşteptat cam mult până ni s-a onorat comanda. Dar şi aşa ne-a plăcut, dovadă că după numai o lună am revenit, de data asta în alt loc al complexului.

Cum este cu mâncarea? Destul de bună şi la preţuri, zic eu, acceptabile. În cele două vizite aici am schimbat de fiecare dată ciorbele, felul doi, desertul şi am fost mulţumiţi. În eventualitatea că vă apucă foamea în zona Făgăraşului, şi ajungeţi la Fântâna Crăiesei, redau mai jos câteva din preţurile practicate în restaurantele complexului.

Borş de peşte 9 lei

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat afumat 10 lei

Ciorbă de burtă 11 lei

Ciorbă de văcuţă 10 lei

Ciorbă de legume 9 lei

Ciorbă de perişoare 10 lei

Ceafă de porc la grătar 18 lei

Cotlet de porc la grătar 18 lei

Mici 3,5 lei

Crap prăjit 8 lei/100 gr

Saramură de crap 19 lei/250 gr

Păstrăv la grătar 10 lei /100 gr

Cotlet de porc „Fântâna Crăiesei” 19 lei

Muşchi de vită cu sos curry 38 lei

Gordon Bleu 21 lei

Salate 4,5 lei, garnituri 5,6 lei

Vinuri diverse soiuri 28 de lei, bere 5,6 lei, apă 5 lei /0,75 l

Papanaşi cu smântână 10 lei

Clătite cu diverse umpluturi 8 lei

Îngheţată asortată 9 lei

Vă doresc poftă bună!


[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 07.03.17 21:42:38
Validat / Publicat: 07.03.17 22:15:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FĂGĂRAȘ [BV].

VIZUALIZĂRI: 5820 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Imagine cu unul din lacurile de la Complexul Fântâna Crăiesei, oraşul Făgăraş, România.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50150 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [07.03.17 21:54:44] »

@traian. leuca:

Şi acum salivez când îmi aduc aminte de ”Njegos Steack” din Muntenegru, de pljeskavica sârbeascã, de cotletul de berbecuţ macedonean (cel mai, cel mai), de şniţelul vienez, de paprika maghiară sau supa cremă slovacă.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

NB: linkul SCRIE IMPRESII poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului.

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [07.03.17 22:24:24] »

@webmaster26: O să încerc să povestesc despre locurile unde am savurat aceste bunătăţi.

Radu Tudoran [07.03.17 23:27:18] »

Subscriu, am mancat bine in multe tari, dar de abia astept sa vin acasa si sa mananc sarmale cu mamaliguta sau fasole cu ciolan sau... Depasesc lungimea review-ului dumneavoastra daca insir toata lista

elviramvio [08.03.17 06:52:45] »

@traian. leuca:

Am inceput bine ziua citind articolul, plus ca vine si RaduTudoran cu doua din mancarurile mele preferate. Cred ca ar trebui interzise astfel de articole inainte de intalnirile anuale, dauneaza grav bugetului alocat hainelor!

Carmen Ion [08.03.17 09:06:48] »

@traian. leuca: De acord, din toate ţările pe unde am umblat (ce-i drept, nu foarte multe la număr), cel mai prost am mâncat în Anglia, mai precis la Londra, căci în alte părţi din regat din păcate nu am ajuns.

După două zile de restaurante cu "specific local", unde ne-am "înfruptat" din supe la plic plus vită bătrână şi aţoasă cu garnituri de legume din conserve, totul la preţuri exorbitante, am găsit o stradă cu localuri cu bucătărie italiană, spaniolă, portugheză, indiană, thailandeză etc. În cel portughez am savurat pentru prima oară bacalhau (cod) gătit ca la mămica lui acasă iar în cel spaniol o paella cu fructe de mare la amintirea căreia salivez şi acum.

În ceea ce priveşte ţările din centrul Europei - le enumăr numai pe cele unde am fost (Ungaria, Cehia, Slovacia, Austria, plus Serbia), recunosc că mâncărurile lor, în majoritate pe bază de carne, nu mă atrag prea tare, sunt prea grele, dar sigur, e chestie de gusturi.

După părerea mea, în Europa cel mai bine se mănâncă în sud. Nu e deloc de mirare că cele mai bine cotate gastronomii din lume sunt cele din Franţa, Italia şi Turcia - în ordinea aceasta. La care aş adăuga Grecia, Bulgaria şi bineînţeles, România

Michi [08.03.17 12:06:08] »

Aşa e, la noi se mănâncă cel mai bine. Apropo de Anglia, o săptămână am mâncat numai fish and chips, că nu mi-au mai trebuit câţiva ani. N-am primit comision dar când mai treci prin Făgăraş, opreşte la restaurantul ˝ La cetate˝, vis-a-vis de intrarea în cetate. Lasă că mâncarea excelentă o pregăteşte pe loc soţia patronului dar acesta te face să te simţi ca în familie stând atât cât trebuie, nu mai mult, la poveşti cu tine.

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [12.03.17 17:17:17] »

@Radu Tudoran, @ Carmen Ion, @ Michi: @elviramvio Aşa este, la noi se mânâncă cel mai bine, iar în Anglia mâncarea este un dezastru.

Dacă stăteam mai puţin în UK, poate nu realizam că la ei mâncarea este atât de fadă, dar după o lună de bucătărie englezească mi se făcuse lehamite.

În vară trebuie să merg iar la fete şi nepoţi în UK, însă de data aceasta am să cumpăr alimente de la magazinele poloneze şi româneşti (puţine la număr şi cam departe de locul de domiciliu).

Mulţumesc pentru vizită şi comentarii!

crismis [12.03.17 18:04:25] »

@traian. leuca: Noi n-am suferit prea tare in Anglia, poate datorita faptului ca nici n-am stat mult. Dar, daca ma gandesc bine cam ce-am mancat pe-acolo... Pai, dimineata si seara de la rude, mancare gatita tot in stil romanesc, cu ingrediente de la... "polonezi"! Cand ne-am mutat in Londra - micul dejun si cina le-am luat "din traista", adica de la supermarket.

Doar cu pranzul a trebuit sa ne descurcam: mancare indiana, libaneza, pizza, paste, hamburgeri... Intr-o singura zi m-am infuriat si am zis:"Plec din Anglia si n-am mancat nimic englezesc?! " Si am comandat o placinta umpluta cu carne de vita; bunisoara, dar cam sarata dupa gustul meu. Si foarte satioasa, la cina n-am mai putut manca nimic.

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [12.03.17 19:10:20] »

@crismis:

mancare gatita tot in stil romanesc, cu ingrediente de la... "polonezi"!

E cu totul altceva, fata mea a lucrat o perioadă în România la RBS şi a luat obiceiul angajaţilor acelei bănci de a mânca fish and chips. S-a învăţat să mănânce aşa şi nu vrea să schimbe acest tip de alimentaţie.

Plec din Anglia si n-am mancat nimic englezesc?!

De regulă, când merg în unele ţări, comand o mâncare tradiţională. La englezi eu nu am găsit aşa ceva!

Mulţam pentru vizită şi comentarii! Dezvoltăm subiectul la Slănic Moldova, am multe de povestit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismis [12.03.17 23:06:06] »

@traian. leuca: Abia astept!!! ????

calatorul [23.04.17 03:01:05] »

@traian. leuca: Multumesc pentru informatii, am sa caut locul saptamana viitoare in drumul pe la Brasov, desi acum sunt in dilema daca sa opresc si La Cetate, locul recomandat de d-na @Michi mai sus. Promit ca la intoarcere sa spun unde mi-a placut mai mult.

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [23.04.17 15:01:58] »

@calatorul: Puteţi vizita complexul turistic şi să mâncaţi "La cetate". Aştept impresiile din ambele locuri.

Călătorie frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, crismis, elviramvio, Michi, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Făgărașului?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089118957519531 sec
    ecranul dvs: 1 x 1