76630 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Goa, cel mai mic stat stat indian

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.03.2017
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 15

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Fort Aguada & Calangute beach


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După cum precizam în precedentele povestiri, existau două tipuri de excursii: să vizitezi obiectivele turistice din sud de Panjami sau pe cele din nord de Panjami. Cum noi stăteam în nord, am ales firește și natural să facem excursia din sud.

Dar ce continea excursia din nord? Ei bine în afară de ceva temple sau o piață de vechituri se vizita, dacă se poate spune așa, plaja din Candolim unde ne făceam noi veacul zi de zi, dar și plaja învecinată din Calangute.

Fiind învecinată, am decis să mergem într-o zi și acolo. Cam 40-50 de minute am mers pe plajă spre nord până am dat de plaja din Calangute. Sincer acestea sunt unite, așa că nici nu ne-am dat seama când am trecut de la una la alta. Norocul nostru cu terasele de pe plajă, care aveau trecute în denumire și numele plajei. Cum am precizat, mare diferență între ele nu este. Doar că media de vârstă a turiștilor de-aici era un pic mai scăzuta ca în Candolim și erau mult mai puțini băștinași atât la relaxare, cât și la treabă.

Se spune că plaja Calangute este cea mai mare și cea mai celebră din Goa. Așa o fi, trebuie să-i credem pe cuvânt. Ne-a plăcut această plajă, liniștea și relaxarea maxima ce ne-o oferea. Nu am fost decât de două ori pe acestă plajă, exclusiv din cauza distanței față de hotelul la care eram cazați.

Cum, necum am bifat două atracții din turul de nord, pe propriile picioare. În apropiere de plaja Candolim am aflat că este și Fortul Aguada, mai exact la 2,6 kilometri de mers pe plajă spre sud, conform GPS-ului. Așa că într-o zi am hotărât de comun acord, să facem o plimbare până la el.

Acest Fort situat la confluența râului Mandovi cu Marea Arabiei, a fost timp de 400 de ani cea mai formidabilă și inexpugnabilă fortăreață portugheză, din India. Aguada fort este un monument impresionant, un adevărat exemplu pentru ceea ce puteau construi la acea vreme portughezii, o adevărată minune a ingineriei și tehnicii acelor vremuri. Cu toate că anumite părți au căzut pradă ravagiilor timpului, o mare parte din acesta este intact și rămâne cel mai bine conservat fort portughez din India. Construit în trei ani de la 1609-1612, a apărat bastionul portughez împotriva invadatorilor olandezi și maratha.

Acesta este renumit pentru izvorul de apă proaspătă, care oferă fortului o aprovizionare constantă de apă potabilă, "agua" fiind cuvântul portughez pentru apă, respectiv "Aguada" ceea ce înseamnă un loc în care se colectează apă. Atât de bine a fost construit și apărat cu înverșunare armată acest fort, că niciodată acesta nu a căzut în mâinile inamicului.

Odată ce portughezii s-au stabilit în Goa, au avut mari probleme în a se proteja de vecinii ostili și de forțele inamice. În timp ce forturi ca Terekhol, Rachol și Chapora s-au dovedit eficiente împotriva amenințărilor invaziei din interiorul India, portughezii știau că ei erau vulnerabili la puterea navală a națiunilor europene, cu care se aflau în conflict.

Confluența râului Mandovi și Marea Arabiei a fost de o mare importanță strategică, pentru că cel care a controlat această locație controla căile navigabile în inima Goa, iar apoi capitala, Velha Goa. În acest scop, Reis Magos Fort, Cabo Fort Gaspar, Dias Fort (care nu mai există astăzi) au fost amplasate în așa fel încât să fie capabile de a prinde navele inamice într-un foc încrucișat descurajant. Cu toate acestea, atunci când escadrila olandeză a atacat portul din 1604, chiar și puterea combinată a acestor trei forturi s-au dovedit ineficiente, și cu toate că invadatorii au fost în cele din urmă a fost respinși, paguba a fost destul de mare, respectiv pierderea a mai multor nave portugheze cu vele și a nenumărate vieți. Mai mult navele olandeze s-au întors în 1606 și au blocat portul, făcând o blocadă eficientă, împiedicând navele comerciale să facă negoț.

Prin urmare, portughezii s-au văzut nevoiți să-si întărească apărarea, pentru o configurație militară mai puternică și, prin urmare, a început construcția Fortului Aguada în 1609. Acesta a fost construit pe vremea domniei lui Dom Filippe. Pentru a facilita construcția sa a fost percepută o taxă. Fortul a fost finalizat în 1612, sub ochiul atent al viceregelui Ruy Tavara.

Fortul a apărat întreaga peninsulă și a reprezentat un port sigur pentru andocarea navelor și pentru a se aproviziona cu alimente și apă, deoarece partea de jos a fortului a avut dane pentru nave.

Fort Aguada este un exemplu tipic al arhitecturii militare portugheze. Construit din piatră, atât de ușor de găsit peste tot Goa, meterezele sale masive care au 5 metri înălțime și 1,3 m grosime, au trecut testul timpului, deoarece acestea sunt erodate an de an, de furtuni musonice feroce și vânturi puternice. Fortul acoperă în întregime toată suprafața peninsulei și este construit folosind terenul natural din zonă, pentru a-l face mult mai dificil de cucerit. Construit pentru a cuprinde întreaga Peninsulă Bardez, întregul fort dă impresia de soliditate.

În plus dispune de un rezervor enorm în care ar putea fi stocate peste 2.000.000 de litri de apă. Fortul conținea și o cetate formidabilă cu o grămadă de pasaje secrete. Astfel Fortul este construit pe două nivele, cu dane pentru navele de la nivelul mării și o cetate impunătoare și formidabilă escaladând cea mai mare parte a dealului. Porțiunea nivelului mării conținea camere de depozitare praf de pușcă, penitenciare, barăci pentru ofițeri, spații de locuit și o capelă.

Întreaga zonă a fost înconjurată de ziduri cu bastioane pentru tunuri amplasate la intervale neregulate. Cetatea a fost construită într-o formă mai mult sau mai puțin pătrată, cu bastioane pentru artilerie la trei din colțuri, care au fost puternic susținute de ziduri groase și un șanț uscat și poarta principală pe a patra. Au fost construite astfel încât să dea tunurilor o gamă largă de foc. Pentru a face fortul chiar mai greu de necucerit, poarta cetății era îngustă și blocată de uși de fier.

Accesul la acest fort situat pe drumul Aguada-Siolim se face ori cu mașina preț de vreo 4 kilometri ori pe jos pe un mal abrubt și destul de surpat, preț de vreo doi kilometri. Vă dați seama cât de mare e acest fort?

Noi am reușit să ajungem doar la o latură a lui, de unde trebuia sa urcăm malul cel abrubt și să-l admirăm în întreaga lui măreție. Fiind echipați, între ghilimele, de plajă, sincer nu ne-a mai ars să parcurgem întreaga distanță. Nici nu am știut că este întins pe o așa mare suprafață, așa că ne-am mulțumit să admirăm doar o mică parte din acesta. Recomand celor ce ajung prin zonă, să facă tot posibilul să nu-l rateze.

Să mai spun că este deschis zilnic, între orele 9,30 si 18,00. Ce am remarcat este că pe o anumită suprafață a acestui fort a fost construit chiar și un hotel de lux. Priveliștea de la acest hotel, cred că face toți banii.

Hai să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum veneau galioanele portugheze de la mii de kilometri depărtare și vedeau la orizont acest fort inexpugnabil, unde găseau adăpost și unde își puteau reîmprospăta rezerva de apă, dar se și puteau aproviziona și cu cele necesare!!! :)

De multe ori stau așa și mă minunez de câte au putut face strămoșii noștri, în condiții precare și fără tehnica și utilajele din ziua de azi.

---
Impresii încărcate de robert in 07.03.2017 11:19:57

Validat / Publicat: 07.03.17 14:52:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ASIA - ALTE LOCURI.
VIZUALIZĂRI: 1360


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[07.03.17 11:40:54]
» mesaj pers

   rog: https://www.youtube.com/watch?v=H61OPnA1mhs

   

   mersi

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[07.03.17 14:51:48]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[07.03.17 15:10:23]
» mesaj pers

   @robert: Ce articol deosebit... si ce poze superbe :) Imi place plaja aceea la nebunie si ai surprins-o perfect in poze. Ufff, vreau in concediu:((

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[07.03.17 15:18:52]
» mesaj pers

   @ioana74: mersi frumos! Cine nu vrea în vacanță!? Eu cel putin nici nu vin bine, că deja visez la următoarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[08.03.17 08:03:59]
» mesaj pers

   @robert: Foarte curat mi s-a părut orașul Calangute, parcă nici vacile nu mișunau pe acolo :)

   Interesant și Fortul.

   Pozele sunt foarte frumoase.

   Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[08.03.17 08:16:12]
» mesaj pers

   @krisstinna: În general vorbind sunt două tipuri de turiști, cei care văd doar lucrurile negative dintr-o excursie și cei care vor să_si aducă aminte doar de lucrurile frumoase.

   Ei bine eu mă încadrez în a doua categorie și de-aceea aleg să pozez ceva mai deosebit. Ca de obicei adevarul e undeva la mijloc.

   Ce pot să spun cu certitudine este că într-adevăr Calangute și chiar întreaga regiune Goa sunt mult mai curate, ca restul Indiei! :)

   Mersi de vizită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- robert
[08.03.17 08:18:58]
» mesaj pers

   @krisstinna: Era sa uit: la mulți ani, fetili cochetili și distracție plăcută diseară! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[08.03.17 11:50:10]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc frumos, la fel si vouă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[12.03.17 14:14:44]
» mesaj pers

   @robert: Foarte frumos scris și atât de detaliat :) dar nu cred că trebuie să-ți mai scriu acest lucru că se știe cât de profesional ne relatezi despre vacanțele voastre;).

   Am citit cu nesaț și am votat cu mare drag.

   Felicitări și... la cât mai multe vacanțe frumoase pentru a ne împărtăși și nouă experiențele voastre:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[35] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839179">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839179"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839179">Şterge vot</a></div><span id="v9839179" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839179)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839179Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839179MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839180">Şterge vot</a></div><span id="v9839180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839181">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839181"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839181">Şterge vot</a></div><span id="v9839181" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839181)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839181Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839181MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839182">Şterge vot</a></div><span id="v9839182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839183">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839183"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839183">Şterge vot</a></div><span id="v9839183" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839183)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839183Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839183MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839184">Şterge vot</a></div><span id="v9839184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839185">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839185"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839185">Şterge vot</a></div><span id="v9839185" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839185)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839185Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839185MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839186">Şterge vot</a></div><span id="v9839186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839187">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839187"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839187">Şterge vot</a></div><span id="v9839187" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839187)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839187Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839187MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839188">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839188"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839188">Şterge vot</a></div><span id="v9839188" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839188)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839188Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839188MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839189">Şterge vot</a></div><span id="v9839189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839190">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839190"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839190">Şterge vot</a></div><span id="v9839190" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839190)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839190Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839190MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839191">Şterge vot</a></div><span id="v9839191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839192">Şterge vot</a></div><span id="v9839192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2017] prin orașul Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839193">Şterge vot</a></div><span id="v9839193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2017] prin orașul Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2017] plaja Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839194">Şterge vot</a></div><span id="v9839194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2017] plaja Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P17 [FEB-2017] plaja Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839195">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839195"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839195">Şterge vot</a></div><span id="v9839195" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839195)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839195Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839195MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2017] plaja Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [FEB-2017] plaja Calangute -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839196">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839196"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839196">Şterge vot</a></div><span id="v9839196" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839196)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839196Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839196MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2017] plaja Calangute
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [FEB-2017] Fortul Aguada pare aproape -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839197">Şterge vot</a></div><span id="v9839197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2017] Fortul Aguada pare aproape
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2017] Fortul Aguada pare aproape, dar nu e -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839198">Şterge vot</a></div><span id="v9839198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2017] Fortul Aguada pare aproape, dar nu e
foto robert [07.03.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2017] drumul e lung, da frumos -- foto by <b>robert</b> [uploaded 07.03.17] - <span class="allrVotedi" id="av839199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv839199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=839199">Şterge vot</a></div><span id="v9839199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(839199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f839199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e839199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2017] drumul e lung, da frumos
foto robert [07.03.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[35] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124293804169 sec