76549 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Goa, cel mai mic stat stat indian

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.02.2017
DE
Avatar robert
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.12.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
4200 rupii indiene
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 1 -- varsta: 15

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Crocodile dundee


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După experiența din excursia precedentă, când ne-am pricopsit cu un taximetrist puțin vorbăreț am zis că ar fi cazul să schimbăm agenția turistică. Dacă prima era situată chiar lângă hotel, am decis să căutăm una mai prin centrul stațiunii. Asta nu înainte de a bate palma cu agenția de lângă hotel, pentru a ne asigura transferul spre aeroport la 1700 rupii, un pic mai ieftin decât la hotel, care ne-au cerut pentru acealași serviciu 2300 rupii.

Prea multe asa zise agenții turistice nu sunt. La prima la care am intrat ne-a cerut 2000 de rupii/persoană, iar la a doua 1400 de rupii/persoană. Am bătut palma cu cel ce ne oferea un preț mai decent.

Am stabilit punct de întâlnire dimineața la 8, în fața hotelului. La ora fixată a apărut agentul de turism. A dat el ceva telefoane și până la urmă a apărut un șofer particular. Ăsta nici măcar taximetrist nu era, dar ce să facem? Apoi am purces la drum.

O oră a durat drumul până la portul de îmbarcare. Curios a fost faptul că am urmat exact acelasi drum ca în ziua precedentă. Motivul? Ei bine, portul de unde urma să ne îmbarcăm era situat chiar în zona catedralelor portugheze, pe care le vizitasem în excursia precedentă. Dacă am fi știut!

Ne-am îmbarcat pe un vas destul de solid, cu locuri cam pentru 30-40 persoane. Precizez că vasul era foarte solid pentru că mergeam la crocodili, nu de-alta. S-au îmbarcat numai vreo 10 persoane, după care am ridicat ancora.

Când am achiziționat serviciile turistice l-am întrebat pe agentul de turism, dacă ne garantează vederea crocodililor. Da, da cu siguranța veți vedea, ne-a spus el foarte convingător.

Căpitanul vasului, pe care l-am poreclit ochi de vultur (avea un nas coroiat, dar și o privire de vultur) a început să ne povestească despre excursie. Știți care a fost primul lucru pe care ni l-a spus? În această excursie pe râu, nu garantez că veți vedea vreun crocodil. E o excursie mai mult pentru așa numitul bird watching, adică privitul și admiratul păsărilor. Ei bine măcar am prevăzut acest lucru, nu e pentru prima oară când mi se întâmplă.

Am intrat cu barca pe un canal mai îngust al râului Mandovi, cu ochii cât cepele în căutarea acestor animale, venite tocmai din epoca preistorică.

Între timp ochi de vultur ne mai povestea, una alta. Ne-a spus că acești crocodili de apă dulce sunt mai inofensivi, decât cei de apa sărată și că mai sunt denumiți și crocodili bufon. Eu sincer nu l-am crezut! Cum domne să fie crocodili inofensivi? Orice aș face în lumea asta, mai puțin o baie în acest râu!

Mai mult ne-a spus ca acești crocodili sunt obisnuiți cu prezența umană și dacă se apropie foarte mult de oameni, nu trebuie decât sa sări în apă și se îndepărtează. Fugi domne de-aci! Eu nu cred așa ceva, doar dacă poate nu le mai place carnea de indian și preferă vreo altă specialitate! Hahaha!

Canalul asta pe care mergeam, se aseamănă cu delta noastră, dar doar până la un punct. Ca o paranteză e mult mai frumos în deltă la noi sunt mult mai multe păsări și apa e mai curată.

Aici pe mal există un habitat de mangrove unde sunt pești, moluste, creveți, păsări, dar și crocodili. Crocodilii sunt animale cu sânge rece și de-aceea sunt nevoite să iasă la mal, să se încălzească. Aceștia ies la mal, dar nu oricum se camuflează foarte bine în noroi. Mai au un motiv sa iasă la mal și anume faptul că ei îsi depun ouăle pe mal, într-o groapă transformată în cuib. În acest cuib se depun 30-40 de ouă din care scapă doar vreo doi, trei mini crocodili. Restul ouălor sunt devorate de manguste, șobolani, furnici sau păsări. Se pare că și unii oameni consideră aceste ouă o delicatesă. Eu parcă n-aș risca. ;)

Se spune că pe acest canal de 15 kilometri, pe care am intrat cu barca, s-ar afla în jur de 40-50 de crocodili. Destui zic eu, dar deasemenea destul de greu de văzut. Crocodile palustris din rasa Cumbarjua sunt unici pentru că s-au adaptat în acest microsistem de mangrove în apă dulce, lucru nemaîntâlnit nicăieri în India.

Acești crocodili de apă dulce din Goa, se spune ca sunt inofensivi pentru om, mănâncă pești, păsări, crabi, chiar și câini sau pisici, depinde ce prind si ei, că nu au meniu fix. Ba chiar în zilele de sărbătoare se pot înfrupta dintr-un bivol sau dintr-un cerb. În anumite circumstanțe ei mănâncă și pietre, pietre ce acționează ca balast pentru a putea rămâne sub apă până la o oră. Ce e bine pentru noi e că nu mănânca foarte des, pentru ca li se face foame o dată cam la două săptămâni.

Lecția despre crocodili se încheie cu informația că sezonul de împerechere este între noiembrie și februarie, timp in care fac un anume spectacol, de care noi n-am avut parte. Trăiesc între 60 si 80 de ani. Cam ca noi! Și un crocodil adult poate ajunge până la 4 metri lungime.

Până să vedem crocodili sau mici părți dintr-unul, firește am admirat păsări. În primul rând am văzut o mulțime de egrete albe. Evident erau mult mai puține păsări, ca la noi în deltă. Ce am văzut foarte mulți, au fost vulturii. Era pe malul apei un copac secular, unde erau vreo 50 de vulturi. M-a mirat foarte tare acest lucru. Îmi amintesc de incursiunea noastră prin deltă, unde ne-am întins o grămadă gâturile poate, poate vedem vulturul codalb, dar fără succes. Probabil aici in Goa au ce să mănânce, stârvurile animalelor capturate de crocodili. E doar o presupunere. Da prea erau mulți.

Căpitanul ochi de vultur ne-a arătat mai întâi o coamă de crocodil. Dacă nu te uitai foarte atent nici nu-ți dădeai seama. Apoi ne-a aratat și ochii unui crocodil, cum stătea și ne urmărea ca un submarin cu periscopul ridicat. Dacă nu ni-i arăta el, nu i-am fi văzut în veci! Evident am sărit toți cu aparatele foto să imortalizăm momentul, numai că nu se vede mare lucru.

După aproximativ juma de oră de navigat a oprit motoarele și s-a apropiat cu barca de mal, de mangrove. După cinci minute de căutări a zărit și un crocodil pe mal la soare, în întreaga lui splendoare. Dacă nu era ochi de vultur, nici pe acesta nu cred că-l vedeam pentru ca era tot plin de noroi. Am stat preț de cinci minute la o sesiune de fotografii, la care modelul s-a descurcat foarte bine, nu s-a mișcat deloc.

După identificarea acestui crocodil de vreo 3-4 metri, ochi de vultur s-a relaxat și a comandat întoarcerea vasului acasă. Ne-a servit cu o plăcintă de-a lor tradițională și cu câte o bere sau un suc dupa caz. Am mâncat și câte o mini banană.

Pe drumul de întoarcere absolut întâmplător am mai zărit un crocodil ce înota în fața bărcii, dar până să ne apropiem de el, s-a băgat la fund.

Se pare că dacă am zărit 4 crocodili dintr-o populație de 40-50 exemplare, ne putem considera norocoși. Mie personal mi-ar fi plăcut o excursie mai lungă, să ne apropiem mai mult de zona lor preferată, dar economia de piață primează.

Cam două ore a durat această excursie. La final ne-am declarat mulțumiți că am făcut-o, singurul regret al nostru, fiind acela că n-am făcut-o de capul nostru. Lipsa oricăror informații și-a spus cuvântul. De-asta e bună AFA!

P. S. Numele articolului l-am preluat exact după denumirea excursiei!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de robert in 28.02.2017 15:57:35

Validat / Publicat: 28.02.17 16:47:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ASIA - ALTE LOCURI.
VIZUALIZĂRI: 1503


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38000 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- robert
[28.02.17 16:28:50]
» mesaj pers

   rog: https://www.youtube.com/watch?v=Y2Ta0qCG8No

   

   MERSI

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[28.02.17 16:32:20]
» mesaj pers

   @robert: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[28.02.17 16:46:58]
» mesaj pers

   În plus, începând chiar cu acest review :) - vechea pagină „poze din destinația X” a primit o formă nouă - vezi de exemplu pentru destinația crt = „Descoperă Goa”, pagina foto

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[28.02.17 17:04:04]
» mesaj pers

   @webmaster: like

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adri-nico
[28.02.17 19:28:53]
» mesaj pers

   daca e reclama la Vodafone, "e de toate" in India asta...

   nu am inteles de ce ai luat teapa. daca nu vedeati crocodilii, mai ziceam... sau poate ca ati fi vrut sa nu mai mergeti pe acelasi traseu... dar daca nu va incadrati in timp? :D

   ce sa fac, eu tin cu ursul!

   1400 a costat si pentru copila?

   la poza cu vulturii, te rog sa faci niste incercuieli ca tu stii pe unde sint, si dupa ce o modifici, sa o atasezi din nou ca sa va si eu acele zburatare... ca in afara de frunze, abia am zarit o lighioaie. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana2008
[28.02.17 19:37:15]
» mesaj pers

   Felicitări pentru articol și fotografii!

   Greu testul cu descoperirea vulturilor, a crocodilului în apă, în noroi.

   Ești foarte curajos! Să plutești deasupra a zecilor de crocodili!!!

   Călătorii plăcute și reușite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[28.02.17 20:11:58]
» mesaj pers

   @robert: La fel ca @adri-nico, nici eu n-am văzut animale în poză, mai precis n-am depistat crocodilii, căci vulturul apare în P06. Dar e normal, doar nu am ochi de vultur, ci dioptrii, şi încă multe :)

   În rest, ai avut o experienţă interesantă şi nu mă mir deloc că apreciezi mai mult delta noastră. Şi eu, când am fost în Franţa şi am făcut o croazieră în Camargue (delta fluviului Rhone), am fost niţel dezamăgită: foarte puţine păsări şi vegetaţie deloc spectaculoasă. Singura consolare a venit de la taurii negri de talie mică şi cu coarne largi crescuţi pentru aşa-numitele courses camarguaises şi de la caii albi pătaţi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- ANILU
[28.02.17 21:28:38]
» mesaj pers

   @robert: Ești un visător, ai spus-o și tu la un moment dat. Asta apropo de melodia atașată.

   Deci un pic dezamăgit după excursia asta, nici eu nu am reușit să văd vulturii în copacul acela plin de frunze, dar am văzut un cap de crocodil în apă înaintea pietrei. Asta ca ai zis tu unde este altfel nu-l vedeam nici pe ăla. De cel din noroi nu mai zic că nu l-am identificat.

   Aștept continuarea povestii din sejurul vostru indian.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[28.02.17 22:05:35]
» mesaj pers

   @robert: Eu nu mă urcam în barca aia nici dacă mă plăteai :D

   Îmi place aventura dar aici deja depășește orice idee de aventură.

   Bravo vouă! Foarte interesant și amuzant review, ați avut vulturul în barcă, nu mai aveați nevoie de alte păsări =))

   De ce scoteau oamenii pământ din apă?

   Și da, ai dreptate, Delta noastră e superbă în comparație cu asta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- robert
[01.03.17 09:00:47]
» mesaj pers

   @ all- La mulți ani, doamnelor si domnișoarelor și o primăvară frumoasă.

   @ adri-nico- când am precizat ca am luat țeapă m-am referit ca dacă aș fi stiut unde e portul mi-aș fi organizat singur excursia și mult mai bine si mai ieftin. Da și fata a plătit la fel ca noi. Pozele sunt ca un puzzle, așa ca te las să descoperi singură. Mersi pentru vizită!

   @ Dana2008 - ești mult prea drăguță. Nu a fost un mare act de curaj, ci doar o excursie normală. Că aș fi facut-o și în alt fel, asta e o altă problemă. Mersi pt cuvintele frumoase.

   @ Carmen Ion- trebuie să mă credeți pe cuvânt, că i-am văzut și că se observă cu greu si în poze. Delta noastră e absolut superbă, păcat că mulți caută să vadă așa ceva pe meleaguri străine, când o avem chiar la nasul nostru. Mulțumesc frumos.

   @anilu- deci nu pot sa cred că nu-l vedeți nici pe cel de pe mal! Apare în P16, P17, P18, P27 chiar în centru imaginii. Mersi pentru vizită.

   @ krisstinna hai măi că nu era așa periculos. Singura dată când mi-a fost frică în relatia cu animalele sălbatice s-a întâmplat la Templul Tigrilor din Thailanda - vezi impresii Mersi frumos pentru vizită.

   Pământ din apă scoteau chiar în centrul râului si apoi îl descărcau pe mal. Era un pământ roșiatic folosit probabil la confecționarea cărămizilor. Dar asta e doar o presupunere.

   Tare asta cu ochi de vultur. I-am făcut și poze da sunt cam mișcate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[01.03.17 10:19:45]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc frumos, să ai o primăvară frumoasă alături de prințesele tale!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[01.03.17 10:28:42]
» mesaj pers

   @krisstinna: Și eu mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[01.03.17 23:41:47]
» mesaj pers

   @robert: Brrrrrr... să-ți deschizi mintea??? Pe bune??? La ce?

   Crocodilul acela brrr îmi dă fiori reci :) la câte reportaje am văzut cu ei și cum se comportă, nu, nu, mai degrabă cu tigrii aceia din Thailanda care erau îmblânziți;)

   Unde mai pui că dacă intrai în apă "gustau" și ei o delicatesă hihihi :))

   Vai și vasul cu care ați călătorit, ce să zic este... vintage... ;)

   Să nu uit și nu vreau să supăr pe nimeni dar eu cred că am reușit să văd 4 sau 5 vulturi;)

   În concluzie mi-a plăcut mult plimbarea aceasta și am votat cu inima deschisă:* mulțumesc :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[02.03.17 08:26:50]
» mesaj pers

   @diana2015: da pe nenea crocodilul de pe mal l-ai văzut, că am și eu o dilemă?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diana2015
[02.03.17 20:56:39]
» mesaj pers

   @robert: daaaa și așa niște pantofi frumoși ar ieși și o gentuță în ton... uaileuuuu... bun lăsând gluma deoparte da l-am văzut și mi s-a părut enorm, din acest motiv am scris "brrrrr";)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- adrianaglogo
[02.03.17 22:41:51]
» mesaj pers

   @robert: Deci asta seara relaxare in India, la crocodili. Pot sa ma laud ca am vazut vreo trei vulturi in copacul cu pricina, si asta din prima.

    Cu crocodilul ai jucat cu noi un fel de apa, apa, foc, foc!

   Cel din P16-17 seamana cu un... porc gras! Sau asa l-au vazut dioptriile mele!

   Frumoasa vacanta, locuri unde putini ajung.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[03.03.17 09:23:09]
» mesaj pers

   @robert: Recunosc cinstit ca nici eu nu as fi sesizat crocodilii (decat cu mare greutate) daca nu ne-ai fi atentionat asupra lor. Cred ca in orice situatie excursia merita facuta, nu se stie cand mai ajungi a doua oara in acele locuri.

   Oricate asigurari as fi avut nici eu nu as fi incercat sa sperii crocodilul, in mod sigur nu m-as speria de el decat daca ar fi impaiat.

   Felicitari pentru excursie, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- robert
[03.03.17 10:39:59]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Mulțumesc! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[11.03.17 09:11:42]
» mesaj pers

   @mishu: Știi vorba aia: ai dreptate draga mea! Fireste la precizarea că orice excursie trebuie făcută pentru ca nu se știe dacă vei mai ajunge vreodată prin zonă!

   Multumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2017] mini bac de transport oameni si masini -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837478">Şterge vot</a></div><span id="v9837478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2017] mini bac de transport oameni si masini
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2017] muncitori ce faceau o munca sisifică, scoteau pământ din apă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837479">Şterge vot</a></div><span id="v9837479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2017] muncitori ce faceau o munca sisifică, scoteau pământ din apă
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2017] aceiași muncitori -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837480">Şterge vot</a></div><span id="v9837480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2017] aceiași muncitori
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2017] o frumoasă egretă albă -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837481">Şterge vot</a></div><span id="v9837481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2017] o frumoasă egretă albă
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2017] arborele plin de vulturi -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837482">Şterge vot</a></div><span id="v9837482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2017] arborele plin de vulturi
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2017] am avut noroc si de o mica reprezentație -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837483">Şterge vot</a></div><span id="v9837483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2017] am avut noroc si de o mica reprezentație
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2017] am avut noroc si de o mica reprezentație -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837485">Şterge vot</a></div><span id="v9837485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2017] am avut noroc si de o mica reprezentație
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2017] la vânatoare de crocodili -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837486">Şterge vot</a></div><span id="v9837486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2017] la vânatoare de crocodili
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2017] locurile pe unde-si fac veacul crocodilii -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837487">Şterge vot</a></div><span id="v9837487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2017] locurile pe unde-si fac veacul crocodilii
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2017] spectaculoasele mangrove -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837489">Şterge vot</a></div><span id="v9837489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2017] spectaculoasele mangrove
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2017] vedeti crocodilul? -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837490">Şterge vot</a></div><span id="v9837490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2017] vedeti crocodilul?
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2017] un prim indiciu: este in fata pietrei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837491">Şterge vot</a></div><span id="v9837491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2017] un prim indiciu: este in fata pietrei
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2017] sigur ca l-ați observat -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837492">Şterge vot</a></div><span id="v9837492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2017] sigur ca l-ați observat
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2017] ce vedem noi aici? -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837493">Şterge vot</a></div><span id="v9837493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2017] ce vedem noi aici?
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2017] evrika! l-am reperat! -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837494">Şterge vot</a></div><span id="v9837494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2017] evrika! l-am reperat!
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2017] vedeta zilei -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837495">Şterge vot</a></div><span id="v9837495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2017] vedeta zilei
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [FEB-2017] partenerii de calatorie -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837497">Şterge vot</a></div><span id="v9837497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2017] partenerii de calatorie
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837498">Şterge vot</a></div><span id="v9837498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P22 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837499">Şterge vot</a></div><span id="v9837499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P23 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837500">Şterge vot</a></div><span id="v9837500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P24 [FEB-2017] Panjim -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837501">Şterge vot</a></div><span id="v9837501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [FEB-2017] Panjim
foto robert [28.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [FEB-2017] Catedrala -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837502">Şterge vot</a></div><span id="v9837502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [FEB-2017] Catedrala
foto robert [28.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837503">Şterge vot</a></div><span id="v9837503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837504">Şterge vot</a></div><span id="v9837504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [FEB-2017] -- foto by <b>robert</b> [uploaded 28.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av837505">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv837505"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=837505">Şterge vot</a></div><span id="v9837505" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(837505)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f837505Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e837505MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [FEB-2017]
foto robert [28.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.142427921295 sec