76438 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă zona Turnu Măgurele

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.02.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
DEC-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
7.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Turnu Măgurele – o clipă de turism urban


Turismul urban, adică petrecerea timpului liber într-un oraș, a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimele decenii. Vorbim aici de orașe care prin arhitectura clădirilor, monumente, amenajări peisagistice, locuri deosebite de petrecere a timpului liber, elemente de artă decorativă au reușit să devină adevărate destinații turistice. Orașele-capitală atrag turiștii, la fel orașele istorice sau localitățile „încărcate” de cultură și artă, chiar și așezările cu caracter industrial se adaugă în lista preferințelor turistice ale călătorilor, pe lângă cunoscute stațiuni balneare, montane sau de litoral.

Astfel, mulți dintre noi în momentul în care ajungem într-un oraș, indiferent de mărimea lui, mai ales dacă nu am mai pășit niciodată pe străzile lui și nemilosul „timp” ne pune la dispoziție câteva ore, purcedem la pas către vizitarea centrului așezării, locul unde de obicei se concentrează așa-zisele atracții turistice. Având oareșce treburi în județul Teleorman pe la jumătatea lunii decembrie am reușit să petrec ceva timp în municipiul Turnu Măgurele, vizitând cele câteva obiective care ar putea interesa un turist. Nu o să găsiți nimic spectaculos în acest orășel a cărui glorie s-a consumat în altă epocă, dar voi enumera în articol punctele de interes.

Am ajuns în orașul dunărean urmând drumul E60 până la Alexandria, apoi naționalul DN52 ne-a condus până la Turnu Măgurele. Turnul e așezat pe deal în formă de amfiteatru care domină toată lunca dintre Dunăre și Olt. În față sunt dealurile Bulgariei și orașul Nicopoli. – Marele Dicționarul Geografic al României, vol. 5 (1902). Exact cum descrie dicționarul de început de secol al XX-lea, orașul Turnu Măgurele arată ca un amfiteatru (cel puțin partea veche), dacă privim hărțile moderne capturate de sateliți.

Scurt istoric. Ca multe alte așezări de pe teritoriu românesc și în această zonă arheologii au demonstrat existența urmelor de locuire dacică, apoi romană. Unii cercetători au încercat chiar să atribuie construcția cetății Turnu împăratului roman Traian. Fortificația din apropierea Dunării a apărut mult mai târziu, în epoca medievală (secolul al XIV-lea). Orașul pe care îl vedem astăzi a fost întemeiat de domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica prin documentul emis în 1836. Conducând sub regimul Regulamentelor Organice (un fel de constituție a Țărilor Române), Alexandru Ghica a emis documente de întemeiere/reînființare a orașului Alexandria în 1834 (vezi impresii) sau a localității Drobeta Turnu Severin în 1833 (vezi impresii), după planurile unor arhitecți cunoscuți.

Deși patrimoniul turistic este modest și insuficient pus în valoare, la un moment dat ar putea exista oportunități de dezvoltare a nișelor turistice (turism piscicol, turism sportiv – canotaj de exemplu, turism istoric – prin valorificarea ruinelor cetății medievale).

Monumentul Independenței și Parcul Central

În centrul orașului, pe „scena amfiteatrului urban”, întâlnim un grandios monument dedicat comemorării ostașilor care au luptat în Războiul de Independență din 1877-1878. Realizat în anii '80 ai regimului comunist ansamblul monumental este compus dintr-un grup statuar central (reprezentând ostași aparținând: infanteriei, marinei și armei grănicerilor) și două aripi laterale cu basoreliefuri de bronz. Pe ambele fețe ale aripilor sunt înfățișate scene din timpul traversării Dunării, a atacului de la Plevna, ostași răniți îngrijiți de medicul Carol Davila, țărani care sprijină armata cu alimente și animale. Parcul înconjurător este fosta Grădină Publică, amenajată în secolul al XIX-lea pe 2 ha de peisagiști care au încercat să aducă farmecul grădinilor vieneze pe pământul românesc. În parc se află și o frumoasă clădire construită în 1936, fostul Cinematograf Flacăra, înconjurată pe o latură de o colonadă în cerc și vegheată de un foișor pătrat cu coloane la ultimul nivel.

Nicolae Iorga descrie în lucrarea „România cum era până la 1918” zona centrală a localității: … într-o piață largă, se rotunzește o grădină, frumos croită și nu se poate mai bine îngrijită. Ai acum, în dreapta și în stânga, un palat administrativ foarte chipos, un tribunal ce se mântuie de gătit acuma, școli. Am ocolit parcul și am observat cele câteva clădiri vechi, unele lăsate în paragină, altele restaurate (ca cea a fostului Muzeu de artă al orașului – Casa Anastasescu, 1910).

Catedrala „Sf. Haralambie”

Vis-a-vis de parc se înalță un frumos lăcaș de cult care a cunoscut și timpuri mai bune. Considerat catedrală a orașului de pe malul Dunării, construcția acestei biserici a durat 5 ani (1900-1905). Decorațiile exterioare și arhitectura ansamblului bisericesc ne îndreaptă gândul către biserica Mănăstirii Curtea de Argeș. În interior se desfășura o slujbă, dar am intrat 5 minute pentru a admira spațiul generos, marmura roșie de pe pereți și candelabrele de dimensiuni mari. Din păcate starea de degradare este vizibilă cu ochiul liber, mai ales la exterior. În spatele bisericii mai există un soclu pe care se afla bustul preotului Haralambie Constantinescu, bust furat acum câțiva ani.

În apropiere se află Hotelul Turris, unitate de cazare clasificată la 3 stele (care părea închisă) și clădirea de secol al XIX-lea care adăpostește Seminarul teologic Sfântul Calinic Cernicanul și Grupul școlar „Sfântul Haralambie”.

Statuia Dorobanțului

Aproape de centrul orașului și de obiectivele menționate mai sus, pe str. Independenței, se află un mic parc în care e situată statuia Dorobanțului. Operă a unui sculptor italian, Raffaelo Romanelli (ro.wikipedia.org/wiki/Raf ... aello_Romanelli), statuia este realizată în anul 1907, anul răscoalelor țărănești din România. Dorobanțul de pe soclu este Tudorică Nicolae din satul teleormănean Uda Clocociov, căzut pe câmpul de luptă în Războiul de Independență. Un vultur de bronz e amplasat pe soclu; el ține în gheare un pergament pe care sunt încrustate numele altor eroi. Două tunuri (capturate de la Plevna, se zice) străjuiesc acest monument. Părculețul era destul de animat, fiind o zonă de trecere către cele două supermarketuri cunoscute din oraș.

Statuia lui Mircea cel Bătrân

Continuând plimbarea pe str. Independenței, de fapt un bulevard parțial pietonal, ajungem la alt părculeț unde identificăm statuia domnitorului Țării Românești, considerat constructor al Cetății Turnu. Monumentul e realizat de sculptorul Oscar Han și amplasat aici în 1968.

Bustul generalului David Praporgescu

Am ajuns în centrul orașului parcurgând str. General Praporgescu, stradă unde există și un front de case vechi declarate ansamblu monument istoric. La un moment dat am zărit bustul generalului situat în fața unei unități medicale (policlinică cred). Născut în Turnu Măgurele, David praporgescu urmează toate treptele militare, se specializează în Franța și participă activ în luptele de pe Valea Oltului din timpul Primului Război Mondial, loc unde va fi rănit mortal.

Biserica „Sf. Vineri” (1862)

Din str. General Praporgescu am observat pe o arteră secundară turlele unei biserici vechi și am virat dreapta pentru a o privi mai pe îndelete. Pe str. Sfânta Vineri se află Biserica „Sf. Cuv. Paraschiva”/„Sfânta Vineri”, monument de secol al XIX-lea (1862). Mi-a plăcut turla pătrată de pe biserică, învelită în „solzi” de tablă, dar și turnul-clopotniță cu scară de lemn exterioară. Interiorul a fost pictat în perioada interbelică de frații pictori Belizarie. Vis-a-vis de lăcașul de cult se află o casă monument istoric – sediul fostei Cooperative de Credit „Cetatea”, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, acum părăsită.

Portul Turnu Măgurele

Nu am părăsit orașul fără a trage o fugă pe malul Dunării, până la care sunt doar 4 km, pe o șosea foarte bună. La ieșire din oraș am zărit și turnul de apă construit în 1915 cu scopul de a asigura alimentarea cu apă a urbei. Depășim combinatul chimic (înființat în 1962, privatizat și distrus astăzi – digi24.ro/special/campani ... n-cenusa-431461), drumeagul care duce spre ruinele cetății Turnu (nesemnalizat) și accesul către ferryboat-ul cu destinația Nikopole.

Poposim pe str. Portului, în apropierea sediului Poliției fluviale de frontieră; mai multe clădiri, unele monumente istorice, zac în părăsire, câteva macarale stinghere își înalță capetele metalice către cer. Nu putem coborî din autoturism deoarece o haită de câini ne înconjoară... privesc fluviul și a sa culoare ușor azurie, vântul susținut creează valuri mici. Peste Dunăre observăm orășelul bulgăresc Nikopole și monumentul dedicat țarului Alexandru al II-lea.

Concluzii. Orașul Turnu Măgurele nu oferă elemente de turism extraordinare, dar cine ajunge aici poate căuta cele câteva puncte de interes enumerate mai sus. Urbea teleormăneană e liniștită, oamenii vorbesc într-un dialect specific - oltenesc, traficul auto e minim. O oră-două sunt suficiente pentru a parcurge la pas distanța dintre principalele obiective ale micului oraș dunărean.

---
Impresii încărcate de tata123 in 21.02.2017 12:14:34

Validat / Publicat: 21.02.17 13:09:09


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4153


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48100 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[21.02.17 13:54:24]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

   ===

   Articolul este deasemenea selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Testosu'
[21.02.17 17:59:37]
» mesaj pers

   @tata123: O surpriza placuta pentru mine acest articol. Prin prisma originilor mele. :)

   Bine radiografiat acest orasel.

   Ar mai merita amintit Colegiul National "Unirea", o scoala bine cotata pe vremuri, nu numai la nivel judetean, scoala cu o vechime de peste 125ani (din 1889), ce functioneaza neintrerupt in cladirea actuala din 1936. Aflata pe str. Castanilor, vis-a-vis de Spitalul Municipal, pe o strada plina cu... castani. :)

   Din pacate ruinele cetatii Turnu, acest obiectiv isotric si turistic, au fost de cand stiu eu lasate in uitare.

   Mai tin minte ca elev fiind, dirigintele meu profesor de istorie ne-a dus in excursie la aceste ruine care inainte de 1989 fiind tot parasite erau, nebagate in seama.

   Referitor la punctul de trecere cu al Dunarii cu ferryboat-ul nu pot intelege tarifele duble fata de bacul similar de la Zimnicea. Dar se pare ca zona Turnu Magurele-Nikopole este de mare interes turistic de pun asemenea preturi. Glumesc! Amar!

   Hotelul Turris este functional, restaurantele lui chiar fiind renovate/modernizate. Nu cunosc cat de renovate sunt si camerele hotelului.

   Ca un element aparte, chiar daca se afla la vreo 6-7km de Turnu Magurele as aminti povestea si legenda unei biserici parasite de langa satul Ciuperceni. Detalii se pot citi aici: https://beheader69. wordpress.com/2016/07/27/incredibila-poveste-a-unei-biserici-arse-din-temelii-si-abandonate-ale-carei-icoane-stralucesc-fotovideo/

   Un orasel parca incremenit, altadata atat de infloritor, cu un un mare combinat chimic unde lucrau vreo 12000 de oameni, cu o fabrica de tricotaje abia infiintata inainte de 89, cu o fabrica de motoare electrice, cu o fabrica de prelucrarea a legumelor si fructelor, cu UVCP (Uzina de valorifcare a cenuselor de pirita) de langa combinat.

   Nu vreau sa comentez capacitatile si potentialul acestor fabrici in "noua era", a democratiei, nu sunt nostalgic dupa vremurile anterioare, dar vazand saracia actuala a Teleormanului, a nivelui foarte ridicat de somaj, nu ma pot abtine sa nu scot in evidenta unele lucruri.

   Din toate aceste fabrici de odinioara, privatizate si si cumparate in mare parte de "baronii" judetului (se stiu foarte bine care) pe preturi de nimic, apoi falimentate si vandute la fier vechi, astazi in oras sunt doar cateva mici fabricute/sectii de tricotaje unde lucreaza in general "suflarea" feminina a urbei, pe salarii de nimic.

   Felicitari pentru articol!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Safta Radu
[21.02.17 19:54:31]
» mesaj pers

   Şi pentru mine e o surpriză plăcută acest review, despre urbea tinereţii mele, aici am terminat liceul şi am lucrat primii ani după absolvirea facultăţii. Au fost vremuri frumoase, oraşul era plin de viaţă, industria mergea în plin, zeci de autobuze transportau mii de muncitori în platforma industrială.

   Din păcate, astăzi, cum spunea şi Ţestosu', industria e aproape inexistentă, mulţi localnici sunt plecaţi să-şi câştige existenţa afară, şi ca în multe alte locuri din ţară, totul arată altfel, totul e schimbat, din păcate nu într-un mod pozitiv.

   Felicitări, din partea mea un vot acordat cu mare plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- tata123
[22.02.17 10:57:07]
» mesaj pers

   @Testosu + @Safta Radu: În primul rând mă bucur că v-am adus aminte de orașul copilăriei și tinereții, care - fie vorba între noi - nu a trecut încă, nu? În al doilea rând aveți dreptate în ceea ce privește industria orașului și exosul forței de muncă. De altfel, întreaga industrie teleormăneană din orașele Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea, Roșiori de Vede e la pământ. Micile afaceri nu reușesc să acopere cererea de locuri de muncă.

   Atunci când ajungi în aceste orășele mici parcă intri într-o buclă a timpului - nu există nebunia marilor așezări, dar stresul asigurării traiului zilnic e omniprezent.

   Soluții? Puține... Poate o valorificare turistică a ruinelor cetății Turris, care aproape au dispărut (credodesign.ro/archives/l ... ea-turnu-turris) sau revitalizarea turismului pe Dunăre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[03.12.18 14:21:39]
» mesaj pers

   @all: Scriam mai sus că frumoasa Catedrală „Sf. Haralambie” nu arată așa bine de aproape, starea de degradare fiind vizibilă cu ochiul liber.

   Am citit o veste bună: vor începe lucrări de restaurare și consolidare ca urmare a semnării unui contract de finanțare din fonduri europene (ziarulmara.ro/?p=65355). Ctitorie de început de secol alXX-lea, catedrala din Turnu Măgurele e un monument istoric deosebit, prin estetică și arhitectură.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [DEC-2016] Stema orașului Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835822">Şterge vot</a></div><span id="v9835822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [DEC-2016] Stema orașului Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [DEC-2016] Monumentul Independenței - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835823">Şterge vot</a></div><span id="v9835823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [DEC-2016] Monumentul Independenței - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [DEC-2016] Detaliu basorelief - Monumentul Independenței - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835824">Şterge vot</a></div><span id="v9835824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [DEC-2016] Detaliu basorelief - Monumentul Independenței - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [DEC-2016] Parcul Central (Grădina Publică) - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835825">Şterge vot</a></div><span id="v9835825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [DEC-2016] Parcul Central (Grădina Publică) - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [DEC-2016] Fostul cinema Flacăra - Parcul Central - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835826">Şterge vot</a></div><span id="v9835826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [DEC-2016] Fostul cinema Flacăra - Parcul Central - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [DEC-2016] Fostul Muzeu de artă al orașului Turnu Măgurele – Casa Anastasescu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835827">Şterge vot</a></div><span id="v9835827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [DEC-2016] Fostul Muzeu de artă al orașului Turnu Măgurele – Casa Anastasescu.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [DEC-2016] Catedrala „Sf. Haralambie” - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835828">Şterge vot</a></div><span id="v9835828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [DEC-2016] Catedrala „Sf. Haralambie” - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [DEC-2016] Grupul școlar „Sfântul Haralambie” - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835829">Şterge vot</a></div><span id="v9835829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [DEC-2016] Grupul școlar „Sfântul Haralambie” - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [DEC-2016] Hotelul Turris - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835830">Şterge vot</a></div><span id="v9835830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [DEC-2016] Hotelul Turris - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [DEC-2016] Dorobanțul - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835831">Şterge vot</a></div><span id="v9835831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [DEC-2016] Dorobanțul - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [DEC-2016] Trofeu de la Plevna - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835832">Şterge vot</a></div><span id="v9835832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [DEC-2016] Trofeu de la Plevna - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [DEC-2016] Statuia lui Mircea cel Bătrân - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835833">Şterge vot</a></div><span id="v9835833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [DEC-2016] Statuia lui Mircea cel Bătrân - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [DEC-2016] Bulevardul Independenței în decembrie 2016 - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835834">Şterge vot</a></div><span id="v9835834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [DEC-2016] Bulevardul Independenței în decembrie 2016 - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [DEC-2016] Bustul gen. David Praporgescu - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835835">Şterge vot</a></div><span id="v9835835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [DEC-2016] Bustul gen. David Praporgescu - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [DEC-2016] Ansamblul bisericii „Sf. Vineri” (1862) - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835836">Şterge vot</a></div><span id="v9835836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [DEC-2016] Ansamblul bisericii „Sf. Vineri” (1862) - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [DEC-2016] Biserica „Sf. Vineri” - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835837">Şterge vot</a></div><span id="v9835837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [DEC-2016] Biserica „Sf. Vineri” - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [DEC-2016] Pe malul Dunării - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835838">Şterge vot</a></div><span id="v9835838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [DEC-2016] Pe malul Dunării - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [DEC-2016] Nikopole văzut de pe malul românesc. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835839">Şterge vot</a></div><span id="v9835839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [DEC-2016] Nikopole văzut de pe malul românesc.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [DEC-2016] Pe strada Portului în Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835840">Şterge vot</a></div><span id="v9835840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [DEC-2016] Pe strada Portului în Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [DEC-2016] Dunărea la Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835841">Şterge vot</a></div><span id="v9835841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [DEC-2016] Dunărea la Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [DEC-2016] Turnul de apă (1915) - Turnu Măgurele. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 21.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835842">Şterge vot</a></div><span id="v9835842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [DEC-2016] Turnul de apă (1915) - Turnu Măgurele.
foto tata123 [21.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.121782064438 sec