76411 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Budva

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
20.02.2017
DE
Avatar ioan marinescu
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 20.07.13
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 7 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
440E
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Budva - Perla Muntenegrului


Urmare de aici

De la bun început declar că nu vreau să plictisesc eventualii cititori interesați de această postare, cu repetări referitoare la calitățile zonei, ci voi încerca să inserez CE pot să vă prezint, mai deosebit, din punctul meu de vedere.

Am ajuns dimineața în defileul Tara, așa că la un popas, ar fi trebuit să fi luat o pietricică în gură, așa ca de prima dată. ”Defileul morții”, supranumit așa în urma tragicului eveniment, pe care-l știți, este frumos, adânc, impunător, parțial împădurit, comparativ cu Grand Canion Colorado, care este mai adânc, mai arid și mai sâlbatic (peisaj selenar). Dar să lăsăm localnicilor mândria lor.

Coborând de pe munte, dinspre Podgorița (40km) Budva te surprinde cu așezarea ei pitorească, aș zice ”în poala mării”. Fiind cea mai importantă stațiune din salba litoralului muntenegrean, era destul de populată cu tot felul de turiști (în special rusi, cu care am băut niște rachiu local, pe vapor - dar și bieloruși și ucrainieni). În rest, scandinavi, germani, englezi, precum și alte nații, cu care n-am relaționat, toti fiind atrași de vremea bună (în 7 zile, numai mircuri seara a fost o furtună, cu fulgere și tunete, de credeai că vine potopul, dar a doua zi, dimineața ne-a întâmpinat cu vreme bună) și blândă ca temperaturi - 25-26C), noaptea dormeam cu ușa de la balcon deschisă și nu am simțit nevoia să pornim AC.

Orașul l-am găsit curat, bine dotat și aprovizionat, cu multe spații verzi (cele două parcuri, pe care le-am văzut - cel din centru orașului si cel de lângă cetate - era bine întreținute, cu arbori seculari, la umbra cărora era o plăcere să te odihnești.

Aleea de promenadă, care era paralelă cu malul mării, o adevărată ”promenade des anglais” locală, lungă de 1,6 km, era înțesată de terase-taverne, magazine cu de toate și tarabe cu suveniruri, toate cu prețuri de monopol (mai scumpe ca în oraș), de parcă se vorbiseră sau nu auziseră în viața lor de concurență. Totuși trebuie să recunosc, că la măruțisuri, putei negocia și dacă erai convingător, uneori, ținea figura.

Așa s-a întâmplat și la o agenție de turism, pe care am selectat-o ca să cumpărăm bilete pentru croaziera în golful Kotor (25E), după negocieri în rusă și engleză, am scos un preț de 20E/persoană pentru un grup de 11 persoane. Excursia la Dubrovnic: după negocieri, la altă agenție care avea plecarea în ziua care ne convenea am negociat ca a 11-a persoană din grup, să meargă gratis.

In oraș, aproape de vila Mirko, unde am fost cazați, erau două caramangerii de minune: sortimentaj bogat pentru toate gusturile și religiile, carne proaspătă în fiecare dimineață, prețuri mici (5 mici MARI 1,2E (!), si culmea, ți-i frigea pe grătat sub ochii tăi (putei dirija prăjirea: mai în sânge, mai bine pâtrunși) TOTUL în prețul micilor. Alături era un mini-supermarket de unde lual dimineața cea mai gustoasă franzelă pe care am mâncat-o în viața mea. Nici la noi, nici pe unde am umblat (și slavă Domnului, am hălăduit destul prin lume) nu am mâncat așa ceva. Tot de acolo ne aprovizionam cu berea locală (când ajung undeva, prefer băuturile fabricate acolo, nu cer Budweise, Guiness, i etc) la doze. ONOGNOST e mai bună. Standul cu legume și fructe era și el prezent, de acolo cumpăram smochine proaspete (2 sortimente; vilote și verzi la coajă, la fel de bune, cca 2,5E/kg. Până atunci mâncaserăm numai smochine uscate.

Plaja Slovenska (la alta nu am fost) e mai mult cu pietricele și cu nisip cu granulație mare (așa că nu e de mers cu picioarele goale) și este bogat mobilată cu sezlonguri și umbrele - fiecare restaurant de pe plajă are porțiunea lui - pentru care plătești 10E- două sezlonguri și o umbrelă - pentru locuri în rândul II 8E. Bulgarii la SUNNY BEACH (mai jupuitori) mi-a luat 12E pentru două sezlonguri și o umbrelă, indiferent în ce rând. Nici în Budva, nici la Sunny Beach nu există obiceiul bun din Grecia (Leptokaria, insula Thassos), că dacă consumi sau comanzi ceva mâncare sau băutură de la restaurantul de pe plajă, căruia îi aparține sezlongurile și umbrelele, atunci poți să le folosești gratuit. Apa mării era destul de limpede, temperatura 23-24C și era mobilată cu peștișori, care la prima scăldare au venit să-mi cunoască picioarele, iar la a doua scăldare, au început să mă ciupescă de pielea piciorelor (în semn de prietenie? sau se jucau), așa că am divorțat repede de ei, gândindu-mă că și localnicii au importat din Turcia peștisorii aceia, care în nu mai știu care stațiune, curăță crustele de pe picioare psoriazicilor!

Din relatările colegilor care au fost cazați in Ulcinj, acolo prețurile erau mai mici, dar ”distracția maximă” gratuită. era drumul de la plajă până, hăt, sus pe deal unde aveai vila sau hotelul cu prețuri accesibile turiștilor de rănd.

Despre Cetate, croaziera în golful Kotor și excursia la Dubrovnik, altă dată, că acum m-am plictisit scriind

---
Impresii încărcate de ioan marinescu in 20.02.2017 14:25:30

Validat / Publicat: 20.02.17 15:36:38


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în MUNTENEGRU
 • Alte destinații turistice prin care a fost: , Austria, Germania, Franța (2 ori), Italia (2 ori), Spania, Grecia (3 ori), Bulgaria, Danemarca (2ori), Cehia, SUA (2 ori), Turcia, Elveția, Coreea de Sud.
VIZUALIZĂRI: 4416


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21800 PMA (din 22 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de ioan marinescu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[20.02.17 15:36:23]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Budva, BUDVA" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.02.17 18:28:28]
» mesaj pers

   Astept o data viitoare, caci eu nu m-am plictisit de citit :)

   Am deja Muntenegru pe o lista destul de mica.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[20.02.17 20:32:28]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulțumesc frumos! Dau o palincă la întlnirea AFA!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[20.02.17 20:36:34]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Mulțumesc de vorba bună! Purtați numele unui unchi de-al meu - scriitorul. Am să mă hărnicesc să scriu si urmarea la ce-am mai văzut la Budva. Merită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[20.02.17 22:00:36]
» mesaj pers

   Nu-mi vine sa cred ca sunteti nepotul scriitorului meu preferat! Pentru mine este desigur un pseudonim prin care am incercat sa arat cine mi-a marcat cu adevarat drumul in cariera. Si nu doar in cea profesionala. Aveti cumva vreo fotografie de-a maestrului?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioan marinescu
[21.02.17 18:12:43]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Este un pseudonim al lui Nicolae Bogza, frate cu Geo Bogza. Fotografia am s-o caut și am s-o scanez.

   Dar am ceva și mai voloros: ”Întoarcerea fiului risipitor” în ediție princeps. Reeditările s-au făcut după o ediție masacrată de cenzura comunistă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[21.02.17 18:40:25]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Felicitări pentru acest articol. Am fost în Budva în 2015, tot în luna septembrie. Ne-a plăcut foarte mult staţiunea şi vazând pozele puse de dv. mi s-a făcut dor de Budva.

   Se pare că sunteţi un bun negociator la ce preţuri aţi obţinut pentru croaziere. Am fost şi în Kotor şi în Dumbrovnik cu maşina. Ambele cetăţi sunt superbe.

   Vă doresc vacanţe plăcute.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioan marinescu
[21.02.17 18:47:52]
» mesaj pers

   @zlatna: Mulțumesc și eu! Regret numai că, dacă am venit seara târziu din excursia la Dubrovnic (după ora 23) și pentru a nu rata excursia în Albania trebuia să mă scol la ora 5 (și n-am găsit nici ortaci), așa că nu m-am mai dus. Poate altă dată! La Dubrovnic erau cele mai ieftine țigări - 1,36E/pachet!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[21.02.17 21:39:49]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Maestrul a ramas in Braila? Eu sunt de fapt din Galati :)

   Am inteles ca in ciuda faptului ca nu si-a vazut visul de a naviga precum Slocum a efectuat o calatorie pe mare cu un cargou. Pe unde a mai calatorit? A fost pentru noi mai mult decat Jules Verne.

   Astept cu nerabdare poza si multumesc anticipat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.02.17 12:12:07]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Felicitari pentru articol si destinatie. Recunosc cinstit ca mi-ar fi placut sa vad mai multe poze deoarece zona este superba.

   Cat despre "nepotisme" in urma cu multi ani (cred ca vreo 40) am cunoscut o doamna in varsta, acum o batranica draguta si amabila, nepoata de-a lui Geo Bogza si care statea in Bucuresti pe strada Foisorului. Avea intrarea in casa direct din strada si tin minte ca eram tare mandra cand mergeam pe acolo.

   Felicitari, votat cu placere, astept sa ne cunoastem la Slanic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioan marinescu
[22.02.17 18:31:49]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Veniți la întâlnirea AFA de la Slânic Moldova, ca să putem povesti mai pe larg?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[22.02.17 22:56:11]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Din pacate nu am cum sa vin la Slanic Moldova caci voi fi intre Olanda si Anglia. Vroiam sa vin si sa cunosc personal pe cei cu care corespondez, schimb opinii si idei, cu care am acelasi hobby, dar din pacate aveam deja pregatit drumul in Anglia. As fi dorit foarte mult si sa-mi povestiti despre scriitorul meu preferat.

   Dar astept o data viitoare. Sa aveti vreme buna la Slanic, ca la cea din Anglia nu am mari asteptari :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- ioan marinescu
[06.03.17 21:36:25]
» mesaj pers

   @Radu Tudoran: Cum pot posta pe ”ecou” o fOto de-a lui Radu Tudoran, împreună cu soția sa, actrița Ileana Iordachei, mătușa mea dinspre mamă, la Samurcaș, pe lacul Snagov?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Radu Tudoran
[07.03.17 00:13:41]
» mesaj pers

   @ioan marinescu: Chiar nu stiu, dar iti trimit adresa mea de e-mail

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[7] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2016] Defileul TARA, la intrare! -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835580">Şterge vot</a></div><span id="v9835580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2016] Defileul TARA, la intrare!
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2016] Imagini din defileul Tara (”defileul morții”) -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835581">Şterge vot</a></div><span id="v9835581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2016] Imagini din defileul Tara (”defileul morții”)
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2016] Abis în defileul Tara -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835582">Şterge vot</a></div><span id="v9835582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2016] Abis în defileul Tara
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2016] Unul din ”pereții” defileului Tara -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835583">Şterge vot</a></div><span id="v9835583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2016] Unul din ”pereții” defileului Tara
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2016] Cea mai înaltă clădire din Budva: hotelul TRE CANE - 14 etaje -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835584">Şterge vot</a></div><span id="v9835584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2016] Cea mai înaltă clădire din Budva: hotelul TRE CANE - 14 etaje
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2016] In parcul central al orașului. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835585">Şterge vot</a></div><span id="v9835585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2016] In parcul central al orașului.
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2016] Clopotul de la intrarea în Cetatea Budvei. -- foto by <b>ioan marinescu</b> [uploaded 20.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av835586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv835586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=835586">Şterge vot</a></div><span id="v9835586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(835586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f835586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e835586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2016] Clopotul de la intrarea în Cetatea Budvei.
foto ioan marinescu [20.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[7] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.274276971817 sec