76296 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul ''Flori de Mină''

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
13.02.2017
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

„Florile” din adâncul Terrei (Expoziția „Flori de mină” – Cheia, Prahova)


Dacă suntem convinși că flori, în adevăratul sens al cuvântului, putem admira doar la suprafața pământului, iată că natura ne demonstrează contrariul: „flori” descoperim și în străfundurile întunecoase ale scoarței terestre. Este vorba despre așa-zisele flori de mină, minerale felurite cu forme diverse, albe sau colorate, fragmente mici ori de mărimi apreciabile. Weekendul trecut am fost fascinat de culorile și formele acestor flori subterane – am vizitat Expoziția permanentă „Flori de mină” din localitatea Cheia, județul Prahova.

Amplasare muzeu. Pentru a vizita această colecție de flori de mină trebuie să ajungeți în stațiunea montană Cheia, o mică localitate ascunsă la poalele Ciucașului. Distanța dintre București și Cheia este de circa 140 km dacă se urmărește integral DN 1A sau se merge pe DN 1 până la Ploiești. Deși între Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia sunt mai multe localități și uneori pe aici se deviază traficul auto de pe Valea Prahovei, starea carosabilului este bună și se circulă fluent. După ce se intră în localitatea Cheia, dinspre Vălenii de Munte, se traversează podul peste pârâul Gropșoarele și se virează stânga către centrul așezării. După nici 350 m vom zări clădirea lungă care adăpostește colecția muzeală, semnalizată corespunzător printr-un banner și o firmă destul de mare.

Scurt istoric. Micul muzeu, ce aparține administrativ de Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, adăpostește colecția de flori de mină intitulată „Mihai Viteazul”. Eșantioanele mineralogice provin din minele situate în județul Maramureș și au fost organizate sub forma acestui mini-muzeu în toamna anului 2002.

Informații acces. Programul de funcționare este afișat în mai multe locuri; turiștii au acces în expoziție de marți până duminică între orele 09.00-17.00 (luni e închis). Tarifele sunt mai mult decât modice: 3 lei/adult, grupurile organizate și copiii între 3-14 ani plătind doar 2 lei. Pentru a face fotografii se mai plătește o taxă de 5 lei, iar pentru filmat 10 lei.

Descriere expoziție. Primele două camere sunt mici ca dimensiuni și îndeplinesc rolul de magazin de suveniruri și casă de bilete. În prima încăpere există mai multe vitrine care conțin diferite obiecte decorative oferite spre comercializare (cele mai multe nu au legătură cu tematica muzeului), materiale informative, hărți etc. În cea de-a doua cameră se află biroul custozilor, desk-ul de unde se achiziționează biletele și din nou rafturi cu obiecte decorative de vânzare. O doamnă custode ne-a însoțit (de la distanță) prin sala de expoziție, chiar i-am adresat câteva întrebări.

Expoziția propriu-zisă este amplasată într-o sală dreptunghiulară, lungă de vreo 30 m, prevăzută cu ferestre pe o latură și luminatoare în tavanul înalt (alături de câteva neoane, ferestrele asigură lumina necesară vizionării mineralelor; deși am văzut cabluri electrice la fiecare vitrină). Exponatele sunt așezate în 22 de vitrine de sticlă (din care două circulare), pe ambele laturi ale sălii. Geamurile de sticlă ale vitrinelor au îngreunat efectuarea unor fotografii reușite. Între vitrine existau panouri cu informații utile despre lumea mineralelor. În capătul sălii era amenajat un spațiu de expunere cu geode gigant – roci de dimensiuni mari care ascund în cavități interioare diverse minerale. La Cheia sunt expuse geode de peste 1,5 m înălțime, majoritatea fiind geode de ametist și citrin – sunt impresionante aceste minerale colorate cu forme tăiate perfect, lucioase.

Am trecut pe la fiecare vitrină în parte, am privit cu interes culorile și formele amețitoare uneori, am fotografiat florile de mină care mi-au plăcut. Panourile cu texte și fotografii te ajută să înțelegi mai bine anumite caracteristici ale mineralelor. Citim despre cele 7 sisteme cristalografice (triclinic, monoclinic, ortorombic, romboedric, hexagonal, pătratic, cubic), despre scara durității a lui Mohs (de la mineralul cel mai slab, la cel mai dur: adică de la talc la diamant) sau proprietățile care se iau în calcul atunci când se clasifică un mineral (culoare, transparență, luciu, duritate etc.).

Care sunt exponatele pe care le-am admirat cel mai mult: pirita cu „pretenții” de diamant, citrinul cu scânteieri portocalii, gipsul roșu, diversele variante de calcit și cuarț, malachitul verde ca o piele lucioasă de broască, cuarțul negru ori alb care mi-a adus aminte de cristalele lui Superman, baritina formată din așchii mici adunate într-un conglomerat, „viermișorii” roz de rodonit, fluorina cu nuanțe slabe verzui, stibina cu miile sale de ace gri-negre, ca să nu mai vorbim de frumusețea ametistului și agatului. Culorile și formele exponatelor sunt infinite.

Lumea florilor de mina este fascinantă! Vizitați expoziția florilor de mină din Cheia dacă drumurile vă aduc în această zonă. Timp de 30 de minute veți pătrunde în lumea colorată a scoarței terestre. Un clip interesant și imagini de calitate puteți viziona aici: tvrplus.ro/editie-romania ... -muzeale-154209.

---
Impresii încărcate de tata123 in 13.02.2017 16:07:53

Validat / Publicat: 13.02.17 20:14:02


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2308


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[13.02.17 17:38:22]
» mesaj pers

   @tata123: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[13.02.17 18:14:24]
» mesaj pers

   @webmaster26: Poziționarea este corectă, mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Zoazore
[13.02.17 20:58:06]
» mesaj pers

   @tata123: Am două mici corecturi:

pirita cu „pretenții” de diamant, [... ]
= pirita (FeS2), sulfura de fier, mai este denumită ”aurul nebunului”.

   http://mineralul. blogspot.ro/2010/10/pirita. html

cuarțul negru ori alb care mi-a adus aminte de cristalele lui Superman,
= cristalele lui Superman erau din Kriptonită. Cuarțul are duritate 9 pe scara lui Mohs, mai dur fiind doar diamantul.

   Frumos scris, ca de obicei!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Dana2008
[13.02.17 21:28:46]
» mesaj pers

   Felicitări!

   Sunt înnebunită după florile de mină, roci de tot felul. Am în casă o mulțime de pietre, flori de mină, bolovani... toate aduse ca amintiri din locurile pe unde am ajuns. Le văd și neapărat îmi trebuie, ca unui copil mic și le car pe munte în rucsac sau în buzunare.

   Mi-au plăcut mult fotografiile făcute florilor de mină. Bravo!

   Călătorii plăcute!

   Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.02.17 21:59:03]
» mesaj pers

   @tata123: Mi-a făcut plăcere să lecturez articolul tău deoarece am vizitat și noi stațiunea Cheia în mai multe rânduri și am mers inclusiv la acest frumos muzeu. Mă bucur să aflu că tarifele de vizitare nu s-au modificat, așa că oricine ajunge prin stațiune poate admira frumusețile din colecția de flori de mină la tarife într-adevăr modice.

   Îmi amintesc faptul că prin vara lui 2014 am vizitat la Cheia, în aceeași zi, Expoziția permanentă ”Flori de mină”, Mănăstirea Cheia, dar și Muzeul de Antropologie ”Francisc I. Rainer”, aceste trei frumoase obiective fiind destul de aproape unul de celălalt. De altfel, am și scris atunci un articol în care le-am descris pe toate, așa cum le-am văzut și le-am apreciat noi.

   Felicitări pentru prezentarea reușită a unui obiectiv interesant! Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[14.02.17 10:52:41]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc pentru aprecieri și completări. Ai dreptate, pirita aduce și seduce prin asemănarea sa cu aurul. Da, asta trebuia să scriu: „pretenții” de aur. :))

   Pe moment m-am gândit la cristale, nu la kriptonită - se pare că Superman și-a găsit mineralul preferat și pe Terra: hotnews.ro/stiri-arhiva-1 ... rita-serbia.htm.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[14.02.17 11:00:13]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mă bucur că ți-au plăcut fotografiile și articolul. M-am străduit să obțin imagini cât mai clare și fără reflexii în geamul vitrinelor; e greu, probabil trebuie un filtru. Câteva exponate mi-au atras atenția în mod deosebit: stibina și cuarțul negru.

   @Crazy_Mouse: Am citit materialul tău din 2014; stațiunea Cheia a rămas la fel de liniștită, ozonată și înconjurată de peisaje frumoase. Tarifele mici practicate de Muzeul „Florilor de mină” din Cheia atrag cu siguranță pe toți cei care se opresc aici.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- hopyk
[14.02.17 19:11:11]
» mesaj pers

   Florile sunt superbe!!! Pacat ca in zona mea (in judetul Salaj) nu sunt muzee de acest gen, doar la Baia Mare exista un muzeu de Mineralogie. Sunt fascinata de aceste formatiuni, este incredibil ce frumos lucreaza natura si cum poate sa ne surprinda cu asemenea minunatii.

   Felicitari pentru review, l-am citit cu mare placere!!!

   Pozele sunt foarte frumoase!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[15.02.17 09:33:34]
» mesaj pers

   @hopyk: Florile de mină atrag prin frumusețea lor și parcă ne îndeamnă să le colecționăm. Totuși este un hobby costisitor, cred că e mai ușor să adunăm diverse pietre (care ni se par deosebite) din locurile dragi vizitate de-a lungul anilor (fie zonă montană, fie plaje). Pe lângă problema financiară, ar mai fi vorba și de problema spațiului de expunere disponibil în casă/apartament. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- danielaluchi
[23.02.17 16:01:10]
» mesaj pers

   @TATA123Am vizitat anul trecut acest muzeu si mi-a placut mult. Eu, in timpul liber mai fac si bijuterii cu pietre semipretioase si chiar eram curioasa sa vad cristalele in stare pura sau prelucrate din muzeu. Intr-adevar, cele prelucrate erau cele chinezesti, care se gasesc peste tot. Cele expuse ca roca, le-am gasit fabuloase, ca marime, forme, culoare... dar mi s-a parut ca sunt putine ca varietate. Si-atunci am intrebat: De ce doar atatea? Raspunsul a fost ca tot ce se gaseste acolo este adus de la Baia Mare si sunt extrase doar din acea zona.

   Nu stiu de ce s-a dorit un muzeu la Cheia cu exponate din Baia Mare, dar e bine ca toti romanii sa poata afla (ca si mine) ce frumuseti zac sub pamanturile tarii noastre.

   @Hopyk Poti spune ca ai vazut si muzeul de la Cheia :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2017] Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833802">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833802"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833802">Şterge vot</a></div><span id="v9833802" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833802)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833802Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833802MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2017] Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2017] Sala în care se află expuse florile de mină. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833803">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833803"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833803">Şterge vot</a></div><span id="v9833803" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833803)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833803Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833803MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2017] Sala în care se află expuse florile de mină.
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2017] Cuarț negru - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833804">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833804"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833804">Şterge vot</a></div><span id="v9833804" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833804)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833804Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833804MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2017] Cuarț negru - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2017] Gips roșu - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833805">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833805"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833805">Şterge vot</a></div><span id="v9833805" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833805)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833805Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833805MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2017] Gips roșu - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2017] Malachit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833806">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833806"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833806">Şterge vot</a></div><span id="v9833806" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833806)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833806Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833806MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2017] Malachit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2017] Pirită - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833807">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833807"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833807">Şterge vot</a></div><span id="v9833807" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833807)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833807Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833807MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2017] Pirită - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2017] Cristal de cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833808">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833808"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833808">Şterge vot</a></div><span id="v9833808" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833808)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833808Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833808MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2017] Cristal de cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2017] Baritină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833809">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833809"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833809">Şterge vot</a></div><span id="v9833809" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833809)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833809Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833809MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2017] Baritină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2017] Agat - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833810">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833810"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833810">Şterge vot</a></div><span id="v9833810" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833810)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833810Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833810MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2017] Agat - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2017] Placă de ametist - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833811">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833811"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833811">Şterge vot</a></div><span id="v9833811" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833811)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833811Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833811MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2017] Placă de ametist - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2017] Geodele gigant - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833812">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833812"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833812">Şterge vot</a></div><span id="v9833812" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833812)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833812Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833812MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2017] Geodele gigant - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2017] „Cuib” de ametist - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833813">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833813"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833813">Şterge vot</a></div><span id="v9833813" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833813)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833813Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833813MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2017] „Cuib” de ametist - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2017] „Snop” de stibină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833814">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833814"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833814">Şterge vot</a></div><span id="v9833814" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833814)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833814Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833814MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2017] „Snop” de stibină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2017] Geodă de citrin - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833815">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833815"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833815">Şterge vot</a></div><span id="v9833815" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833815)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833815Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833815MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2017] Geodă de citrin - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2017] Crisocol - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833816">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833816"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833816">Şterge vot</a></div><span id="v9833816" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833816)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833816Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833816MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2017] Crisocol - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2017] Cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833817">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833817"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833817">Şterge vot</a></div><span id="v9833817" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833817)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833817Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833817MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2017] Cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2017] Stibină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833818">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833818"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833818">Şterge vot</a></div><span id="v9833818" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833818)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833818Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833818MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2017] Stibină - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2017] Pirită și cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833819">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833819"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833819">Şterge vot</a></div><span id="v9833819" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833819)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833819Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833819MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2017] Pirită și cuarț - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2017] Calcit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833820">Şterge vot</a></div><span id="v9833820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2017] Calcit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2017] Agat și ochi de tigru - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833821">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833821"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833821">Şterge vot</a></div><span id="v9833821" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833821)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833821Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833821MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2017] Agat și ochi de tigru - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2017] Rodonit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833822">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833822"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833822">Şterge vot</a></div><span id="v9833822" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833822)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833822Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833822MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2017] Rodonit - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [FEB-2017] Model panou informativ - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 13.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833823">Şterge vot</a></div><span id="v9833823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [FEB-2017] Model panou informativ - Expoziția „Flori de mină” - Cheia (Prahova).
foto tata123 [13.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.122167110443 sec