76249 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hanoi și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
11.02.2017
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O doamnă cu aer de Vaudeville, la Hanoi


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Am citit într-o carte cu iz iudaic, că prima tentativă a lui Dumnezeu de a crea lumea ar fi eșuat din simplul motiv că dorea să creeze o lume perfectă... așa cum vă mai spuneam cândva, vă dați seama ce plictiseală într-o lume cu oameni perfecți... abrogarea regulii perfecțiunii își produce efectele întârziate și aici, în Hanoi, unde greu poți păși prin restaurante fără să calci peste oase mai mărunte sau mai mari, ca efecte secundare, după o masă copioasă. În același timp, ca și în Taiwan sau în Singapore, sorbitul, râgâitul la masă și mâncatul cu zgomot, sunt interpretate drept un semn distinct de apreciere, fără ca orchestrația să fie condusă de cel mai vârstnic din familie.

- Cam ăștia suntem noi, vietnamezii, cu multe calități și defecte, mi-ar spune un înțelept de la o școală locală de discipoli ai lui Confucius. Nu poți arde toată plapuma doar pentru un purice, zice o cugetare din opera marelui filozof.

Mă aflu pentru a doua zi pe una din străzile laterale ale Hanoiului, Hang Khoai, la o oarecare distanță de centrul istoric, pentru a descoperi culori, nuanțe, oameni și povești noi într-o țară unde aproape o sută de milioane de oameni își rescriu destinul, înlăturând barieră după barieră din propria istorie... pe partea dreaptă a Străzii Hang Khoai, sunt alte movile cu ustensile de gătit, mirodenii, legume și fructe, în timp ce pe stânga sunt restaurantele cu specific național, în care orezul devine componentul de bază, ca apoi ierburile, piperul negru, menta, nucile caju, coriandrul, frunzele de busuioc, să acopere un preparat de carne, cu ulei proaspăt și mai puțin decât în Taiwan, toate la un loc, completând aromele de sosuri de pește, oțet de orez, sare și zahăr.

Printre simbolurile naționale de pe ușile localurilor zăresc câteva flori îmbinate armonic ca însemne ale culturii locale, bazate pe umanitate și înțelegere, apoi dragonul mistic, apărătorul poporului, Lac, pasărea sfântă, turturica și calul, ca prietenii cei mai devotați ai omului aflat în suferință. O șefă de local, pe nume Mai, îmi ia comanda și îmi spune că bucătăria lor ar fi o combinație de stiluri dintre cea chineză și thailandeză, și că, grație ierburilor și preparatelor locale de proveniență marină, vietnamezii ar fi ajuns la performanța celei mai sănătoase mâncăruri din lume. Mai îmi recomandă niște role de primăvară, o mâncare favorită la petrecerile de familie, de fapt, o combinație fericită de făină de orez, carne, ouă, piper și ierburi, care împreună cu un espresso cum numai în Vietnam poți bea, mă mulțumește pentru masa de prânz. La următoarea vizită de la masa mea. Mai mă surprinde cu expertiza ei culinară și îmi dezvăluie cele cinci componente de bază ale mâncării în acest colțișor de lume: ingrediente, acru, amar, sărat și dulce... văd că la câteva mese, se servește o supă roșie ca sângele, pe care localnicii o consumă cu un fond sonor care ar scoate orice român dintr-un restaurant. Aflu numaidecât că se cheamă chiar supă de sânge scurs din animale ca porcul, rața, capra sau, chiar câinele si că, aici, în Vietnam, cam tot ce înseamnă sânge are legătură cu norocul și cu virilitatea.

Fac ce fac și iar îmi găsesc un prieten, de fapt o nouă prietenă, în această șefă de local pe nume Mai. Aflu în cele șapte-opt minute că localul a avut recent drept oaspeți, două grupuri de români, că numele ei, ca toate numele de fete de aici, are un înțeles simbolic de cireș înflorit, că nume ca Tuyen înseamnă îngerul bun, Linh înseamnă spirit gentil, Hong, trandafir, Lan, orhidee și Lien, lotus. Îmi mai spune, înainte de despărțire că vietnameza conversațională ar avea șase tonalități diferite, fiecare însemnând câte ceva... adio, Mai și sper să mai întâlnesc oameni ca tine...

Cum dong-ul vietnamez (sau VND) este într-o inflație galopantă, iar un dolar american echivalează cu 20.000 VND, un singur zero neobservat la timp, în timp ce faci plățile din restaurant sau din stradă, te poate transforma instantaneu dintr-un milionar într-un falit. Masa mea de 12 USD, împreună cu bacșișul, se ridică la aproape un sfert de milion VND.

Revin pe strada plină de animație și mă gândesc cum poate un poștaș grăbit, așa cum mă simt eu acum, trece din poartă-n poartă fără a mai întinde vorba, în misiunea lui de a duce la bun sfârșit o zi de muncă. Observ cum peisajul străzii devine mai colorat odată cu apariția câtorva femei ce poartă marfă de vânzare în niște cobilițe ce par a fi o pârghie de bază în economia străzii. La ora 15 strada devine mai animată, temperatura trece ușor peste 42 de grade iar dansul haotic dintre cerere și ofertă atinge cote maxime...

La una dintre tarabe, disting o apariție cu totul aparte și, printre stropii de sudoare ce-mi invadează fruntea și ochii, încerc să imortalizez o imagine greu de găsit într-o mahala tocmai aici, în Hanoi: o doamnă trecută de optzeci de ani, cu un coc înalt, silueta zveltă, ochi pătrunzători și expresie hollywoodiană, de fine de siecle, fumează cu nonșalanță o țigară neobișnuit de lungă, pufăind din când în când și aruncând fumul alb pe deasupra lumii căreia nu mai pare să-i aparțină. În fața ei, un tânăr de la tarabă, cu o expresie vioaie și aer de cunoscător, reface legătura cu lumea străzii, întotdeauna gata să-i pună câte o întrebare. Alături de el, pe tejghea, trei siluete cu forme familiare își așteaptă liniștiți clienții pentru a fi cumpărate fie la kilogram-30 USD- fie la bucată. Da, este vorba de câini comestibili pentru bărbați adevărați, așa cum îmi traduce tânărul Ciang (râu) o reclamă... Aflu relativ repede că afacerea cu câinii este înfloritoare iar bunica lui, Hung (trandafir roz), este negustoreasă din tată-n fiu, că au o mare fermă de câini la țară, că și-a pierdut doi fii în războiul cu americanii și că nu îi vine să creadă cum, cel de-al treilea fiu, dat dispărut, nu se va mai întoarce...

Ciang ete mândru că va moșteni o afacere în plină creștere, la care cererea este mai mare decât oferta-pe lângă cei zece milioane de câini din Vietnam, se importă câini vagabonzi din Cambogia, Laos și Thailanda iar autoritățile închid ochii la piața neagră de câini, aflată în floare. Îl întreb cam care este vârsta ideală pentru sacrificiu și dacă știe vreo rețetă pe care ar putea-o recomanda prietenilor din România. Răspunsul este cât se poate de simplu:

- Câinele atinge frăgezimea maximă la doi ani iar, în privința rețetelor, cele mai populare ar fi, în ordine: carne de câine fiartă la aburi, cu pastă de creveți și ierburi. carne friptă la grătar, cu chilli, cârnați de câine picanți, pe care îi vad și în prăvălia doamnei Hung, și supă de bambus cu ball-uri din carne... totuși, continuă el, carnea unui câine delicios poate ieși în valoare doar cu ingredientele noastre din Vietnam... mă îndoiesc ca europenii știu întotdeauna ce înseamnă un câine bun, cu scuzele de rigoare...

Ce lumi diferite și ce gusturi avem noi, oamenii... nu are rost să-i spun cât o iubesc eu pe Ina, lupoaica mea devotată... Ciang parcă rămâne cu privirea întrebătoare ca și când ar vrea să știe care dintre rețete mi s-ar potrivi. Îi răspund mulțumindu-i și îi promit că, atunci când mă va părăsi norocul, voi lua o decizie...

Îl mai rog să o întrebe pe doamna Hung, dacă ar fi de acord să-i fac o fotografie și primesc răspunsul cu un zâmbet trist, venit parcă dintr-o altă lume, o lume pe care o părăsesc cu pași grei, de om îngândurat.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 11.02.2017 11:31:33

Validat / Publicat: 11.02.17 15:04:41


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în VIETNAM.
VIZUALIZĂRI: 1308


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34400 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- glcitizen
[11.02.17 15:24:26]
» mesaj pers

   Va multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[11.02.17 15:32:29]
» mesaj pers

   Ce poveste frumoasă este articolul! Felicitări! Mai vreau povești, sunt curioasă din fire, iar articole tale le citesc pe nerăsuflate.

   Eu iubesc atât de mult câinii că nu s-ar părea că ar trebui să îmi mănânc cel mai bun și loial prieten😭. Nici nu concep așa ceva, oricâte mirodenii ar avea.

   Aștept cu nerăbdare următoarele articole.

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[11.02.17 15:36:08]
» mesaj pers

   @glcitizen:

   Draga Web, la paragraful 8, am pus un e in plus la fine de siecle-te rog sa-i tai. Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[11.02.17 19:05:58]
» mesaj pers

   @Dana2008:

   Multumesc, Dana. Cind esti acolo, in locuri indepartate, iti faci mari probleme cum sa le asezi pe hirtie, pentru a ramine in memoria afectiva a celor care citesc review-urile tale.

   La tine, am apreciat dtragostea fața de munti si o anumita bucurie a vieții, atunci cind simți mesajul naturii.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[12.02.17 08:26:28]
» mesaj pers

   @glcitizen: Foarte interesant. Trist dar adevărat.

   Vezi tu... cam ce simțim noi pentru câini, cam așa simt vegetarienii pentru toate animalele.

   Eu am un câine frumos și deștept, am avut mulți, chiar și 15 intr-o perioadă. Îmi sunt dragi, nu aș putea să îi rănesc vreodată. În zi de Paște l-am hrănit cu piept de curcan și ficăței de pui la grătar pentru că era bolnav.

   -

   Ai făcut ce-ai făcut și te-ai lipit de o frumoasă vietnameză. Spune-mi te rog ce era cu foile (caietul, agenda) de pe masă? Sunt însemnările tale?

   -

   De ce a zâmbit trist doamna Hung? Țigară avea, câini da, importanță își dădea...

   -

   Malimu, cum a fost expresso? Dacă era din excrementele animăluțului blănos? =))

   -

   Tare mi-a plăcut aroma literelor tale! Aștept continuările.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterX
[12.02.17 09:48:12]
» mesaj pers

   @glcitizen: Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[12.02.17 10:54:28]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Multumesc pentru vizita, Krisstinna.

   Da, imi tin notesul mereu la indemână pt ca ti se succed atitea minuni in fata ochilor, incit nu le poti inregistra suta la suta. Cind reiau informatia, fac o selectie, atunci, ii pot da si culoarea-trairile se uita mai greu.

   D-na Hung fusese trista din cauza asteptarii fiului disparut, dupa spusele nepotului... apoi, a zimbit doar pt poza. Si femeile de dupa optzeci de ani sunt cochete-mama ma ruga mereu sa-i aduc un parfum bun si dupa 86 de ani...

   Sincer, cafeaua era atit de aromata-eu o compar cu cea adusa de la rusi, prin anii 80, incit nu am mai intrebat nimic... de frica sa nu renunt la asa o delicatessa...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Carmen Ion
[12.02.17 13:41:44]
» mesaj pers

   @glcitizen: Este o lume total diferită de a noastră, parcă ar fi de pe altă planetă, şi e foarte greu de înţeles pentru noi că râgâitul la masă, sorbitul zgomotos sau pătatul feţei de masă reprezintă manifestări de apreciere pentru mâncarea consumată. Le-am observat şi eu în unica mea excursie în îndepărtata Asie, mai precis în Singapore. Criteriile noastre privind comportamentul civilizat nu se aplică acolo, aşa cum nu se aplică nici în China sau Vietnam. Semn că nimeni nu deţine adevărul absolut...

   Cât despre câini, of Doamne, o iau ca atare, deşi nu pot să accept cruzimea faţă de animale...

   Surprinzi extrem de sugestiv, prin text dar şi prin fotografii, crâmpeie din viaţa de zi cu zi a popoarelor vizitate. Şi pentru asta te felicit din toată inima!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[12.02.17 13:59:09]
» mesaj pers

   @glcitizen: Malimu: știi că sunt bătrână, deci nu stau bine cu vederea :D

   Astfel încât te rog să imi spui de ce ai pozele atât de mici. Cum naiba să le studieze o bătrânică?

   Parcă nu erau mereu așa piticanii :p

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[12.02.17 15:45:20]
» mesaj pers

   @krisstinna: Multumesc.

   O batrinica nu ar fi observat povestea cu pozele, in nici un caz. Da, este o chestiune tehnica, pe care o voi regla de la India, sper.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[12.02.17 15:50:27]
» mesaj pers

   @Carmen Ion:

   Iti multumesc, Caarmen. Si eu ițti admir culorile reportajelor tale spaniole-chiar mi-ai dat idei pe unde sa merg, atunci cind voi incheia cursele lungi.

   Sunt atit de multe stari de normalitate in lume, incit ma intreb oare ce coktail de normalitati om fi si noi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[13.02.17 10:53:00]
» mesaj pers

   @glcitizen: Cred ca deja nu mai incap complimente, totusi am sa incerc sa mai strecor si eu cateva.

   Ca de fiecare data reusesti sa ne transpui in pielea calatorului astfel incat odata cu tine vedem si noi acele locuri, suntem fascinate de ceea ce se intampla in jurul nostrum si nu putem sa ramanem indiferenti in fata unei asemenea civilizatii.

   Ceea ce noua ni se pare ciudat lor li se pare normal si pate ca ciudati parem noi in fata lor.

   Tinerii incearca sa copieze europenii si sa se transforme, le-as spune ca si-ar pierde identitatea astfel, insa anumite privatiuni ii fac sa-si doreasca si altceva.

   Am avut o conversatie interesanta cu doi tineri in China si la un moment dat vorbeam de calatorii si ca pentru China a trebuit sa ne facem pasaport si sa luam viza. Ei foarte mirati ne-au intrebat cum calatorim in rest si am spus ca in Europa doar cu buletinul si nu ne intreaba nimeni nimic, au fost foarte mirati si se uitau unul la celalalt cu acea dorinta ascunsa sa calatoreasca si ei la fel.

   Pentru noi insa farmecul Asiei este de a-i descoperi asa cum sunt ei fara ca ceea ce se intampla in jurul lor sa ii transforme.

   Felicitari, citit cu mare placere, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[13.02.17 21:32:16]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, Mishule. Da, ar fi gresit sa credem. asa cum se cam intimpla, ca normalitatea noastra este absoluta-asta este rolul calatoriilor, sa ne lumineze si sa ne mai scape de prejudecati...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Un zâmbet de vaudeville de la doamna Hung. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833285">Şterge vot</a></div><span id="v9833285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Un zâmbet de vaudeville de la doamna Hung.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Reclama își face efectele simțite în Vietnam. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833286">Şterge vot</a></div><span id="v9833286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Reclama își face efectele simțite în Vietnam.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Un mic consiliu de familie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833287">Şterge vot</a></div><span id="v9833287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Un mic consiliu de familie.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Căldura îi poate doborî și pe localnici. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833288">Şterge vot</a></div><span id="v9833288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Căldura îi poate doborî și pe localnici.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] O veche instituție colonială. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833289">Şterge vot</a></div><span id="v9833289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] O veche instituție colonială.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Sortarea calității, o etapă obligatorie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833290">Şterge vot</a></div><span id="v9833290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Sortarea calității, o etapă obligatorie.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Și bărbații au contrubuția lor. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833291">Şterge vot</a></div><span id="v9833291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Și bărbații au contrubuția lor.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Un nou block start de motorete. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833292">Şterge vot</a></div><span id="v9833292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Un nou block start de motorete.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] O casă pentru trei generații în care mama locuiește la mijloc. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833293">Şterge vot</a></div><span id="v9833293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] O casă pentru trei generații în care mama locuiește la mijloc.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Casele se alătură atunci când clanul crește. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833294">Şterge vot</a></div><span id="v9833294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Casele se alătură atunci când clanul crește.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] O idee de arhitectură locală. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833295">Şterge vot</a></div><span id="v9833295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] O idee de arhitectură locală.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Aspecte din suburbia capitalei Hanoi. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833296">Şterge vot</a></div><span id="v9833296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Aspecte din suburbia capitalei Hanoi.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Peisaj tropical la ieșirea din capitală. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833297">Şterge vot</a></div><span id="v9833297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Peisaj tropical la ieșirea din capitală.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Câteva altare budhiste din zona periferică. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833298">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833298"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833298">Şterge vot</a></div><span id="v9833298" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833298)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833298Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833298MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Câteva altare budhiste din zona periferică.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] În așteptare la sediul de poliție al capitalei. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833299">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833299"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833299">Şterge vot</a></div><span id="v9833299" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833299)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833299Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833299MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] În așteptare la sediul de poliție al capitalei.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Ricșa împinsă, deliciul turiștilor. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833300">Şterge vot</a></div><span id="v9833300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Ricșa împinsă, deliciul turiștilor.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] O încercare de salut european. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833301">Şterge vot</a></div><span id="v9833301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] O încercare de salut european.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Și bețișoarele cer concentrare. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833302">Şterge vot</a></div><span id="v9833302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Și bețișoarele cer concentrare.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] -... Iar ne ocupă străinii! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833303">Şterge vot</a></div><span id="v9833303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] -... Iar ne ocupă străinii!
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Friptura de câine vietnamez - 30 USD kilogramul. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833304">Şterge vot</a></div><span id="v9833304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Friptura de câine vietnamez - 30 USD kilogramul.
foto glcitizen [11.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Mai, consultanta mea culinară. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833305">Şterge vot</a></div><span id="v9833305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Mai, consultanta mea culinară.
foto glcitizen [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] Meniul recomandat de Mai - o binefacere culinară. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833306">Şterge vot</a></div><span id="v9833306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Meniul recomandat de Mai - o binefacere culinară.
foto glcitizen [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] Primii pași prin viața tumultoasă a străzii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 11.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833307">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833307"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833307">Şterge vot</a></div><span id="v9833307" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833307)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833307Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833307MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Primii pași prin viața tumultoasă a străzii.
foto glcitizen [11.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.179079055786 sec