76151 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.02.2017
DE
Avatar adri-nico
vârsta 40-50 ani
DIN Buzău
înscris/ă în 03.09.11
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2017
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Roma - Imagine superba vazuta pe gaura cheii !


  Urmare de aici

  In a 4-a noastra zi, dupa ce mai aveam vreo 60 de euro in buzunare (cei care nu ati citit articolele anterioare, am explicat cum ni s-a furat portofelul cu bani si acte) pentru ca eu eram seful de trib... a trebuit sa fac un program de vizitare cu obiective gratis.

  Cum entiziasmul nasilor slabise considerabil dupa furtul banilor, mergeau doar de gura noastra... mi-a fost greu sa ii scot din starea aia proasta. Insa, cu multa rabdare am reusit.

  Propusesem sa mergem in Piata Cavalerilor din Malta, prima data m-a gindit sa luam metroul pina la Piramide, sa ii duc unde fusesem eu acum 2 ani cu baiatul meu, la Cimitirul Pisicilor, pentru a admira frumusetile de statui si pietre funerare, insa mi-am dat seama ca nu ar fi gustat asemenea arta asa cum am facut-o eu astfel ca din mers, am schimbat planul. Mergem pe jos si pina acolo va mai arat alte obiective. Nasul:Mai, fina, nu e cam departe? /Lasa, nasule ca si-asa n-ai alta treaba... vrei sa stai in hotel si sa plingi banii? Mai bine ne plimbam si sa vezi tu unde te duc azi, am o surpriza frumoasa/ Ce surpriza?? /Te duc sa te uiti pe gaura cheii!

  Usurel am pornit la drum pe linga Piata Vittorio Emanuelle unde am admirat de pe troutar niste ruine in incinta unui parc ce fusese inaugurat in anul 1888, denumit pe vremea aceea Inima Verde a cartierului Esquilino. Acest parc se afla in centrul axei ce leaga doua mari si frumoase biserici, Santa Maria Maggiore si Santa Croce in Gerusalemme. Astazi, cartierul este unul multicultural si multietnic unde cred ca am vazut oameni de toate culorile si toate religiile. Tarabe si magazine cu de toate sint la tot pasul.

  De aici am continuat drumul pe Via Leopardi si am ajuns la Colle Oppio asa cum apare scris pe harta. Aici am gasit niste ruine si cum insotitorii mei nu doreau sa afle mai multe amanunte despre acele ramasite... am continuat drumul spre un loc de unde se auzeau mute voci de copii si se vedeau capete dupa o numaratoare in rusesete. N-ati inteles nimic, stiu. Mi-am grabit pasul spre acele voci si am gasit o clasa de copii care faceau ora de sport in parc, cu miinile sprijinite de fintina, executau diferite exercitii si sarituri, culmea e ca profesorul numara "adin, dva, tri... si restul nu mai stiu... ". (Fac o paranteza, simbata dimineata cind deja eram acasa la mine am vazut un reportaj la Pro Tv cum ca la Domus Aurea - care, aveam sa aflu acum, se gasea tot in parcul ala, s-a facut pentru turisti un sistem video care, cu ajutorul unor ochelari speciali, redau pe pereti imagini si intimplari din istoria Domului de Aur. Nu au spus la tv care e taxa de vizitare. Pentru asta trebuie sa ma mai duc odata. ;))

  Iesim din acest parc si ne indreptam spre Colosseum, desi il vazuseram in prima zi, acum am admirat si partea din spate, ca pe acolo ducea drumul nostru. Militari, lume puhoi. Cei care intrau cu masina in apropierea Colosseumului, erau opriti si verificati. Ceilalti, care mergeau pe jos, nu erau controlati in nici un fel. Poate cind intrau in incinta obiectivului, dar pentru curte nu era nici un punct de scanare a bagajelor.

  De aici am fi dorit sa vizitam Santi Giovanni e Paolo si San Gregorio Magno, dar am nimerit la un azil de batrini si pe niste ulite infundate. Cu harta in mina si cu 4 perechi de ochi, ne-am ratacit. Pina la urma am intrebat la o curte pe niste batrini si foarte amabili ne-au spus ca sa iesim in strada, sa facem dreapta, sa ocolim parcul... etc... prea mult pentru plictisitii mei. Asa ca am iesit in strada mare, am traversat-o si am mers sa vedem Circo Massimo. De pe afara, din Piata Porta Capena, se vedeau niste ruine mici si un teren mare si gol. Cum o fi fost el in antichitate nu am putut sa imi imaginez.

  De aici am urcat un pic pe linga marginea circului pina am ajuns la Via Sabina, nu inainte de a ne fotografia in fata unui monument foarte mare si frumos in Piata Ugo la Malfa.

  Inca putin si am ajuns in Piata in care mi-am dorit sa ajung. Despre locul asta am aflat de la Larissa care mi-a recomandat ca nu cumva sa ajung la Roma si sa nu arunc un ochi pe gaura cheii. Si bine a facut caci locul este minunat. Desi piata era goala, tocmai cind eram la 15 metri de poarta, a venit un grup de chinezi pe segway si ne-au luat fata.

  Ghidul lor le-a spus ca dincolo de aceasta poarta nu e Italia, nu e Malta, e un tarim extrateritoriale- adica extraterestru? Tinerii pe care ii insotea se uitau pe gaura si exclamau, care mai tare, care mai incet si toti faceau poze. Unul, mai de la coada, intreaba ce se vede si ghidul raspunde ca "sint 10 calugari dezbracati, asta o sa vedeti! ".

  Cei care facusera poze aratau si celorlalti astfel ca si ai mei au inceput sa traga cu coada ochiului, incit surpriza nu a mai fost la fel.

  De aici am intrat in Biserica mare, San Benedict (sper ca nu ma incurc) unde se afla si facultatea de teologie, apoi am mers pe drumul pe care am urcat si am intrat si in celelalte doua biserici de linga parcul cu portocali. Intr-una am gasit Capela lui San Alessio, unde sculptorul Andrea Bergondi a redat momentul mortii Sfintului, care, asa cum spune legenta, a murit sub o scara. Trepte originale din acea scara se gasesc intr-o caseta de sticla chiar deasupra statuii. Foarte interesanta capela. La aceasta biserica nu am putut intra acum 2 ani din cauza unei multimi de oameni ce se aflau in fata intrarii. Erau si de data asta insa cu mult mai putini. Cred ca aici se ofera o masa calda si fructe pentru ca am vazut cum ofereau saracilor piine, prune si ceva in caserole. In biserica se gaseau de vinzare citeva tablouri imprimate foarte, foarte frumoase, care puteau fi cumparate cu 5 euro. Mi-as fi dorit unul dar era mult mai mare decit fundul valizei, astfel ca am rezistat tentatiei.

  De aici am facut un popas in parcul San Alessio sau gradina cu portocali. Peisajul ce se vede dincolo de zid este de toata frumusetea si merita tot drumul facut pina acolo.

  Am coborit pe Via Sabina si am tinut stinga pina am ajuns la Biserica Santa Maria in Cosmedin. Aici am gasit o coada mare la Bocca de la Verita asa ca am sarit peste acest ritual, nu de alta dar riscam sa ies fara mina din gura aia de piatra. ;)

  Intram in interiorul bisericii si dupa ce cascam gura pe pereti, mergem spre partea stinga cind un domn cu palarie neagra ne informeaza ca pe o portita pe care o pazea el, se putea cobori in Cripta Sfintului Andrei. Ma uit la nasa, ea la mine si ne descuie domnul portita apoi ne spune ca trebuie sa platim cite 1 euro de persoana. Ei, ca sa nu ne facem de rusine ca sintem zgircite, zic "hai sa coborim noi, fetele, si voi, baiaetii, ramineti p'acilea". Scot 2 euro si ii dau domnului. Numai ca ai mei baieti se cam uitau nustiucum... Nici n-ar fi platit 2 eurodar nici nu ne-ar fi lasat singure. Atunci domnul, ne zice in romaneste ca putem cobori toti 4 cu 2euro. :)

  In cripta aia am gasit un altar, niste coloane in numar de 6, care nu au fost construite pentru acel spatiu ci au fost reconditionate, de aceea nu semanau unele cu altele. N-am inteles mai nimic din plansa cu informatii astfel ca am intrebat pe omul cu palarie, imediat ce am urcat scara. El ne-a zis ca acolo, prin locasurile de pe pereti, erau pastrate relicvele soldatilor (care soldati, din care razboi... n-am mai aflat ca s-a dat la politica cu ai mei).

  De aici am mers pe malul apei pina la Isola Tiberina, am trecut podul, am intat in prima biserica intilnita pe partea stinga. Frumoasa, am stat pe scaune, ne-am odihnit in timp ce ne uitam pe pereti si pe tavane admirind picturile si decaoratiunile. Am vrut sa ii duc in Trastevere insa oboseala isi facea simtita aparitia si nici chiar eu nu mai rezistam prea mult, cred ca aveam vreo 5 ore de cind mersesem in continuu asa ca am decis ca sa ne adunam puterile si sa ne carabainm spre hotel, cu ultimile puteri, dar ca sa nu ratam ceva daca mai intilneam pe drum. Pina la hotel, telefonul ne arata ca mai sint vreo 3 km.

  Primul obiectiv care ne-a iesit in cale imediat ce am trecut podul inapoi, era Museo Ebraico di Roma. Scump, domnule, scump!! 11 euro persoana. 8 euro la un grup de minim 20 persoane si 5 euro pentru studenti. Gratis pentru cei aflati in scaune cu rotile. L-am lasat pentru data viitoare ca arta bine si pe dinafara iar dupa pozele expuse pe gard, cred ca avea destule obiecte pretioase expuse in interior.

  Am mers pe stradute si ne-am potolit pofta de dulce cu o inghetata, am mai zabovit putin in parcul de linga Vittorio Emanuele, la Altare di Patria... si de aici stiam ca mai avem cam o ora pina la hotel... Ajunsi in fata Columnei lui Traian, ne-am mai oprit in parcul de linga monument pentru a privi ruinele si la lumina zilei, caci in prima zi se insera in momentul in care am ajuns noi in zona. Ce mi-a fost dat sa vad in fata ochilor? Caii lui Gustavo Acheves. Cei despre care am scris in prima poveste a acestui serial. Erau vreo 5 de culoare neagra si mai multi de culoarea ruginei. Cum eram la o distanta considerabila, i-am zoom-uit cu aparatul si i-am admirat mai indeaproape.

  Am marit "compasul" pina am ajuns la Santa Maria Maggiore si trecind prin filtrul de militari, am patruns in interior. Eu o mai vazusem de vreo 3 ori dar tot cu gura cascata am ramas si la a 4-a vizita. Nasa mi-a zis pe un ton de suparare "eu nici nu mai fac poze, ca oricit am incerca sa captez imagini cu asemenea frumuseti, e imposibil sa le mai gasesc in poze asa cum le-am vazut cu ochii mei". Deci i-a placut!

  Imediat ce iesiti din biserica si daca stati cu spatele la ea, aveti un supermarket in partea dreapta Tuodi, si altul in partea stinga, la subsolul unui fel de mall. Daca la alta din dreapta fuseseram cu o seara inainte si am gasit preturi un pic mai mici ca la cel pe care il stiam eu in rind cu parcul din Piazza Vittorio Emanuelle, am zis sa intram si la Supermarketul din stinga. Doamne, un miros de cadavre neingropate ne-a intimpinat inca inainte de a cobori scarile rulante. Cu miinile la nas am intrat in magazin sa vedem cine a murit in interior. Prima vitrina aparuta in fata era cu niste pesti si fructe de mare, unele nemaivazute de mine. Am uitat de miros si le-am fotografiat pe cele pe care nu le mai vazusem. De aici venea mirosul, desi ele aratau foarte bine in conjurate de gheata... Am cumparat cite ceva pentru cei de acasa... cafele si dulciuri, apoi ne-am retras catre hotel.

  A fost singura zi in care m-am culcat de la ora 5 dupa amiaza... rupta in bucati!

  Am avut o zi frumoasa si multe locuri pe care le voi vedea data vitoare!!!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de adri-nico in 06.02.2017 00:13:54

  Validat / Publicat: 06.02.17 01:35:47


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 2317


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 30 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de adri-nico? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - sirbuvio
  [06.02.17 01:42:15]
  » mesaj pers

     Misto P08. L-ai dat dupa tine...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - adri-nico
  [06.02.17 02:23:54]
  » mesaj pers

     @sirbuvio: ia te uita ce repede mi l-au validat... cascam gura pe aici la un serial despre Miami...

     L-am dat dupa mine? Pai daca e jumatatea mea?! :p

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - sirbuvio
  [06.02.17 02:26:03]
  » mesaj pers

     Eeesteee... L-ai cautat tu ceva, dar l-ai gasit pina la urma...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - sirbuvio
  [06.02.17 02:28:29]
  » mesaj pers

     Nu te-ai saturat frate de Italia?

     Ca de cind citesc dupa tine, parca nici nu mai e nevoie sa merg pina acolo, stiu tot...

     parca o data m-as duce pina in Venetia, sa-mi tzuc nevasta sub podu' "ala"... restu nu mai trebuie, ca stiu de la tine!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - adri-nico
  [06.02.17 02:33:17]
  » mesaj pers

     @sirbuvio: Nu m-am saturat, frate! N-auzisi ca de data asta voisem sa vizitez Gradinile Borghese si sperind ca ma duc cu inocentii astia dupa mine, o sa fac in asa fel incit sa vad ce imi poftea mie inimioara?

     Numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu aia din tirg si hotul dracului s-a gindit sa fure portofelul taman in ziua aia... facindu-ma sa petrec 2 ore la comisariat si vreo 3 la Consulat... basca timpul pierdut pina am ajuns acolo, incit, pentru Borghese mi-a ramas vreo ora si un car de nervi!!! Ca suparaciosii nu mai doreau sa mearga... tineau doliu dupa portofel.

     Asa ca ma mai duc!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - hopyk
  [06.02.17 07:27:32]
  » mesaj pers

     Ce frumos!

     O perspectiva asupra Romei pe care nu am avut-o inaintea acestui review... e adevarat, nu ma prea atrag ecourile oraselor celebre pentru ca s-a tot scris despre ele la nesfarsit... dar cand descopar "chichite" dintr-astea raman impresionata. Si probabil din acest motiv citesc cam tot ce apare pe AFA.

     Multumesc tare mult!!! Pozele sunt foarte frumoase!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - adri-nico
  [06.02.17 10:09:07]
  » mesaj pers

     @hopyk: Mai am de povestit inca o zi si nu va mai plictisesc cu Roma (pina data vitoare;)).

     Ce chichite care nu s-au spus ai gasit aici? E adevarat ca puteam sa scriu mai multe date istorice si de constructie ale bisericilor si altor obiective insa, pe mine, astea ma plictisesc. Am lasat sa descoperiti si voi cite ceva, nu doar sa va duceti si sa faceti poza in fata... si gata! Restul stiti de la mine, asa cum zice si colegu' de mai sus. :p. V-am povestit cum va puteti plimba intr-o zi pe un traseu cu obiective care nu costa.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - hopyk
  [08.02.17 08:42:26]
  » mesaj pers

     @adri-nico: Cand spun "chichite" ma refer la detalii ale unui loc pe care nu le descoperi din brosuri sau pliante ci din experienta celor care le-au vazut. De exemplu eu nu stiam de gradina cu portocali sau de cripta sfantului Andrei si nici de bisericutele amintite in review. Si sunt de putin timp pe AFA incat sa fi citit toate articolele. Foarte interesant, oricum! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - adri-nico
  [08.02.17 09:32:17]
  » mesaj pers

     @hopyk: Wow~! Pai aca e vorba de asa, sa te uiti si dupa ultima poveste a ultimei zile petecute in aceasta vacanta. O sa scriu si despre alte "chichite" care nu cred ca sint incluse pe harta, desi, bisericil sint desenate foarte mare! Nu ai cum sa le ratezi. Dar mai am si alte ponturi. ;) Ca sa iti faca vacanta frumoasa.

     Daca te duci la Roma, ia un metrou pina la statia Piramide si in stinga lor, cum te uiti, se afla un cimitir. Nu ca am eu ceva special cu cimitirele, (desi ma atrage oricind o plimbare prin astfel de loc) da ala era cu totul special. Plin cu tot felul de monumente de ziceai ca esti intr-un muzeu al Vaticanului in aer liber. Daca baiatului meu in virsta de 22 de ani la vremea aia i-a placut si nu se dadea dus... inseamna ca a fost ceva frumos. Nu mai stiu daca am scris despre el. I se spune Cimitirul Pisicilor pentru ca acolo, la intrare, se afla o cutie pentru donatii si o parte din bani sint folositi la ingrijiea pisicilor care se gasesc din abundenta printre morminte. Istoria pisicilor din cimitir o veti afla scrisa pe o hirtie dintr-un teanc ce se afla la intrare.

     Sper ca, mai pe seara sa am timp sa termin de istorisit, nu de alta, dar uit totul de la un timp... :D

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [40] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [FEB-2017] ora de sport in parcul Colle Oppio -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831824">Şterge vot</a></div><span id="v9831824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [FEB-2017] ora de sport in parcul Colle Oppio
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [FEB-2017] Colosseumul sta sa se darime -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831825">Şterge vot</a></div><span id="v9831825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [FEB-2017] Colosseumul sta sa se darime
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [FEB-2017] in rundul din mijloc sint fisuri foarte mari -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831826">Şterge vot</a></div><span id="v9831826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [FEB-2017] in rundul din mijloc sint fisuri foarte mari
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [FEB-2017] partea din spate a Colosseumului -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831827">Şterge vot</a></div><span id="v9831827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [FEB-2017] partea din spate a Colosseumului
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [FEB-2017] o coloana darimata in fata unei case in ruina... si un portocal plin cu fructe -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831828">Şterge vot</a></div><span id="v9831828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [FEB-2017] o coloana darimata in fata unei case in ruina... si un portocal plin cu fructe
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [FEB-2017] Circo Massimo -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831829">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831829"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831829">Şterge vot</a></div><span id="v9831829" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831829)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831829Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831829MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [FEB-2017] Circo Massimo
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [FEB-2017] ruine pe Via del Cerchi, paralela cu Via del Circo Massimo pe care ne aflam noi -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831830">Şterge vot</a></div><span id="v9831830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [FEB-2017] ruine pe Via del Cerchi, paralela cu Via del Circo Massimo pe care ne aflam noi
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [FEB-2017] Monument in Piata Ugo la Malfa -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831831">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831831"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831831">Şterge vot</a></div><span id="v9831831" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831831)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831831Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831831MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [FEB-2017] Monument in Piata Ugo la Malfa
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [FEB-2017] turn al Bisercii Santa Maria in Cosmedin -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831832">Şterge vot</a></div><span id="v9831832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [FEB-2017] turn al Bisercii Santa Maria in Cosmedin
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [FEB-2017] ne-au luat-o inainte la gaura cheii -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831833">Şterge vot</a></div><span id="v9831833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [FEB-2017] ne-au luat-o inainte la gaura cheii
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [FEB-2017] Dincolo de poarta este teritoriul extraterestru. :) -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831834">Şterge vot</a></div><span id="v9831834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [FEB-2017] Dincolo de poarta este teritoriul extraterestru. :)
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [FEB-2017] sa nu ma ia nimeni de acolo!!! -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831835">Şterge vot</a></div><span id="v9831835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [FEB-2017] sa nu ma ia nimeni de acolo!!!
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [FEB-2017] pentru prima data mi-a iesit!!! -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831836">Şterge vot</a></div><span id="v9831836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [FEB-2017] pentru prima data mi-a iesit!!!
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [FEB-2017] statuie a Sfintului Benedict -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831837">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831837"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831837">Şterge vot</a></div><span id="v9831837" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831837)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831837Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831837MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [FEB-2017] statuie a Sfintului Benedict
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [FEB-2017] Capela San Alessio - in caseta de sticla de deasupra statuii se afla treptele din scara sub care a murit Sfintul. -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831838">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831838"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831838">Şterge vot</a></div><span id="v9831838" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831838)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831838Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831838MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [FEB-2017] Capela San Alessio - in caseta de sticla de deasupra statuii se afla treptele din scara sub care a murit Sfintul.
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [FEB-2017] pe asta am vrut sa il cumpar. data viitoare o sa merg cu o valiza mai mare. -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831839">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831839"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831839">Şterge vot</a></div><span id="v9831839" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831839)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831839Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831839MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [FEB-2017] pe asta am vrut sa il cumpar. data viitoare o sa merg cu o valiza mai mare.
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [FEB-2017] alt tablou frumos expus in biserica -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831840">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831840"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831840">Şterge vot</a></div><span id="v9831840" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831840)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831840Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831840MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [FEB-2017] alt tablou frumos expus in biserica
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [FEB-2017] -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831841">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831841"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831841">Şterge vot</a></div><span id="v9831841" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831841)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831841Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831841MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [FEB-2017]
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [FEB-2017] parcul cu portocali. oare in ce luna infloreste? -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831842">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831842"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831842">Şterge vot</a></div><span id="v9831842" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831842)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831842Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831842MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [FEB-2017] parcul cu portocali. oare in ce luna infloreste?
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [FEB-2017] imagine cu Roma in zare -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831843">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831843"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831843">Şterge vot</a></div><span id="v9831843" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831843)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831843Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831843MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [FEB-2017] imagine cu Roma in zare
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [FEB-2017] in curtea unei biserici de linga parcul cu portocali -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831844">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831844"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831844">Şterge vot</a></div><span id="v9831844" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831844)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831844Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831844MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [FEB-2017] in curtea unei biserici de linga parcul cu portocali
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P22 [FEB-2017] sculptura in radacina -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831845">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831845"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831845">Şterge vot</a></div><span id="v9831845" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831845)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831845Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831845MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [FEB-2017] sculptura in radacina
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P23 [FEB-2017] gura adevarului -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831846">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831846"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831846">Şterge vot</a></div><span id="v9831846" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831846)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831846Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831846MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [FEB-2017] gura adevarului
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P24 [FEB-2017] cripta lui Adrian -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831847">Şterge vot</a></div><span id="v9831847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [FEB-2017] cripta lui Adrian
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P25 [FEB-2017] Insula Tiberina -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831848">Şterge vot</a></div><span id="v9831848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [FEB-2017] Insula Tiberina
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P26 [FEB-2017] Biserica dupa ce treci podul insulei -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831849">Şterge vot</a></div><span id="v9831849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [FEB-2017] Biserica dupa ce treci podul insulei
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P27 [FEB-2017] In interiorul bisericii Sfinta Agata, daca nu gresesc -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831850">Şterge vot</a></div><span id="v9831850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P27 [FEB-2017] In interiorul bisericii Sfinta Agata, daca nu gresesc
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P28 [FEB-2017] in zare se vad caii -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831851">Şterge vot</a></div><span id="v9831851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P28 [FEB-2017] in zare se vad caii
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P29 [FEB-2017] cal negru- Gustavo Acheve -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831852">Şterge vot</a></div><span id="v9831852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P29 [FEB-2017] cal negru- Gustavo Acheve
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P30 [FEB-2017] Lapidarium- colectia de cai -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831853">Şterge vot</a></div><span id="v9831853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P30 [FEB-2017] Lapidarium- colectia de cai
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  P31 [FEB-2017] la 2 februarie sint tranafiri infloriti -- foto by <b>adri-nico</b> [uploaded 06.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831854">Şterge vot</a></div><span id="v9831854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P31 [FEB-2017] la 2 februarie sint tranafiri infloriti
  foto adri-nico [06.02.17]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată in 0.371600151062 sec