76130 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Hanoi și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.02.2017
DE
Avatar glcitizen
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 21.02.16
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 5 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Intre Taipei la Hanoi


Urmare de aici

Șederea mea în Taiwan mi-a reconfirmat că, atunci când vrei să prezinți o țară, pornind de la aritmetica elementară a vieții, este bine să folosești și metoda deducției. Constați că, până la urmă, orice comunitate umană, din cel mai îndepărtat colțișor de lume s-ar afla, îți dezvăluie, pornind de la fila albă a istoriei, doar în câteva zile, un adevărat car alegoric de tradiție, artă culinară, culori și nuanțe, ca pe niște bunuri de larg consum pentru lume. Apoi, ca un privilegiu al frumuseții naționale, apar oamenii, comunicarea, ospitalitatea, doza de fericire zilnică și cam tot ce înseamnă parfumul pe care îl vei purta în memoria ta afectivă.

În timp ce avionul plutește spre Hanoi, pot arunca o ultimă privire printre despicăturile argintii ale norilor, spre un petic de pământ pe verdele de jad al apelor, un loc de fericire intensă, în care ritmul de pantomimă al oamenilor mici de statură, dar cu mișcări agere și grațioase, își adoră libertatea, bogăția și stilul luxuriant de viață. Rotunjimea blândă a țărmului oceanic, ne poartă pe deasupra Hog-Kong-ului, apoi peste Insula Haika, până când un șir de vase, strălucind gălbui, ne apropie de coasta unei noi lumi. Încerc să-mi conturez o ultimă impresie despre taiwanezi, cu oarecare vinovăție că va trebui curând să-mi trădez, cel puțin sentimental, atâtea locuri și cunoștințe plăcute: atunci când i-am întrebat care ar putea fi brandul lor național, mai mulți taiwanezi mi-au răspuns, în ordine: industria IT, diversitatea, fericirea și creativitatea.

Trecerea de la domn la tovarăș, de la capitalismul înfloritor la societatea socialistă deschisă, așa pompos cum își numesc vietnamezii propriul regim politic, mai ales după dezolarea trăită în timp ce vizitam Cuba, pare un experiment uman fără precedent în istorie. Totuși, sper din suflet să le transmit un gând bun clasicilor marxiști, după primele zile de ședere în Hanoi, și un mesaj de încurajare: Da tovarăși, iată se poate!

După primele ore trăite la Hanoi, mă încearcă o tristețe amară, fiindcă primele impresii nu sunt în favoarea distinșilor tovarăși ai revoluției. Drumul de Hotelul Hanoi spre centru, pe străzile Hang Ga și Hang Quat, îți prezintă o lume diferită, cu eroi mai minusculi și mai vioi decât taiwanezii. Pe niște străduțe înguste, arhipopulate de oameni cu ochii expresivi, stau în ciorchine de câte zece douăzeci de suflete, majoritatea cu pălării de soare, bărbați și femei în poziție șezând, ca și când ar sta de veghe, toți vorbind în același timp și mânuind bețișoarele după o orchestrație proprie. În jurul lor, pe lângă tarabe și grămezi mari de marfă ce se vinde după specificul străzii, se mișcă alte siluete filiforme de femei care poartă pantaloni și comunică non stop cu cei din jur. Pe străzile înguste, cu deșeuri uitate de lume, apar sute de bicicliști și oameni pe motorete care sunt, de fapt, adevărate vedete ale capitalei. Pe o motoretă relativ mică, alături de un conducător cu pălărie de pai de orez, apare al doilea, al treilea și, în sfârșit, al patrulea membru de familie, de obicei mezinul, iar la intersecții, vezi mereu cel puțin una, două sute de motorete și câte o mașină răzleață, toți claxonând în același timp.

- Dacă vreți să cunoașteți Hanoi-ul, mi-ai spus oamenii de la recepție, trebuie să porniți dinspre suburbie spre centru. Acolo viața începe de la ora cinci dimineața și se termină cam pe la opt seara.

Îmi vine întreb dacă asta are vreo legătură cu uriașa lor creștere demografica dar evidența răspunsului mă deturnează spre o întrebare legată de siguranța personală. Mi se spune că pe timp de zi, capitala Hanoi este sigura dar, ca peste tot în lume, este recomandabil să nu țin la vedere lucruri prețioase.

Se spune că pentru a te înfrupta din farmecul ascuns al Hanoiului, este bine sa te pierzi, de unul singur pe străzile din mahala, până când vei constata că toate drumurile duc spre Haom Kien Lake și Opera de Stat, situate în centrul civic al orașului. Până să răzbat de unul singur, aflu că Bakstreet Pappers, un oficiu turistic îți poate oferi cea mai bună acoperire a zonei.

La colțul Străzii Han Gai, unde se vând mătăsuri vietnameze, îmi cumpăr un covrig sărat și mă opresc pentru a surprinde mișcarea străzii. Deodată îmi trece prin față o paradă ce reprezintă o nouă instituție a mijloacelor de transport din Vietnam: patru triciclete pedalate cu mare efort în care turiștii europeni încearcă să deslușească haosul controlat al străzii. Mișcările iuți ale mulțimii se potrivesc perfect cu tonalitatea vocilor străzii și cu ritualul alert al traficului, cu scrâșnet de frâne, accelerații și claxoane pe care, după câteva ore nici nu le mai asculți lăsându-te lași furat de secvențe ce vin în cascade spre aparatul foto și spre inima ta, deschisă la frumusețea creatoare a asiaticilor. Gradația culorilor din vitrine și din standurile de mătase ridicate în plină stradă, de la albastru, verde și roșu intens, la nuanțe palide, seamănă cu clapele unui pian vienez ce-și schimbă mesajul după razele soarelui. Mi-a rămas în minte un satin albăstrui, presărat cu fulgi de nea, la sfârșitul unei ierni blânde din Vietnam.

Pe măsură ce mă apropii de centru, simt cum intensitatea crește, zecile de turiști europeni, americani devin sute și mii, iar clădirile neoclasice de pe vremea Indochinei Franceze, cu fațade neoclasice, uși glisante și ghiveciuri cu flori albastre, îți amintesc de o nouă colonie a campionilor democrației eterne de astăzi. Pe un scaun de plastic de la un bar tradițional, în fața unei fripturi de porcupine (porcul spinos) asortată cu mirodenii și salate ce ți se topesc în gură, meditez la istoria acestui colț de lume cucerit pe rând, de chinezi, japonezi, francezi și americani, o lume ce învie cu atâta exuberanță, cerându-și dreptul la viață. Faimoasa Bia Hoi beer, cea mai populară licoare vietnameză, doar la un sfert de dolar american, mă ajută să mă pregătesc pentru ce nu intuiam atunci când citeam cărțile turistice...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de glcitizen in 04.02.2017 11:13:30

Validat / Publicat: 04.02.17 13:24:59


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în VIETNAM.
VIZUALIZĂRI: 1585


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (glcitizen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  52600 PMA (din 40 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[04.02.17 12:57:40]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Descoperă Ha Noi și împrejurimile, HA NOI" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[04.02.17 13:24:33]
» mesaj pers

   Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (1300 PMA, respectiv 600PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[04.02.17 14:13:30]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[04.02.17 14:28:52]
» mesaj pers

   @webmaster26:

   Rog webul sa-mi corecteze cuvintul "inguste" din paragraful 4, rindul 3.

   Multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[06.02.17 14:55:58]
» mesaj pers

   @glcitizen: Nu pot spune decat "Foarte interesant, votat cu mare placere" si astept cu nerabdare continuarea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.02.17 15:10:10]
» mesaj pers

   @glcitizen:

Rog webul sa-mi corecteze cuvintul "inguste" din paragraful 4, rindul 3.
SOlicitarea putea fi mai explicită.

   Din câte-mi dau seama doreai înlocuirea "inguste" cu "înguste".

   Tot din câte-mi dau seama, unul dintre colegi a efectuat deja această înlocuire, fără să anunţe public asta... :(

   Dacă vreuna din presupunerile mele de mai sus sunt greşite - rog revino cu o SESIZARE (dealtfel ACEASTA este calea pe care te sfătuiesc s-o foloseşti, pe viitor - sesizările trimise astfel ajung AUTOMAT la TOŢI moderatorii)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[06.02.17 15:24:52]
» mesaj pers

   @webmaster: Va multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[06.02.17 17:56:13]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, Mishule si sper sa fiu mai harnic in vacanta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[07.02.17 10:12:39]
» mesaj pers

   Off, ne împartasesti impresiile cu lingurita...

   Se mai poate corecta si: "-Daca vreti sa cunoasteti Hanoi-ul, mi-ai spus oamenii" devine "... mi-au spus oamenii", greseala de tastare din prea multa graba...

   Calatorule esti acasa la masa de scris sau bântui planeta?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[07.02.17 13:58:54]
» mesaj pers

   @glcitizen: Doar nu credeai că nu te vizitez :)

   Din păcate timpul nu mi-a permis până acum să îți scriu càteva vorbe...

   Sunt in drum spre birou, îți scriu de pe telefon:(

   Mi-a plăcut rw, l-am citit de două ori. Un ton de gri emanâ cuvintele tale, dar trebuie să trecem peste și să recunosc ineditul și interesantul găsit de tine acolo.

   Mai bine gri Malimu, decât negrul trăit de mine sâmbăta si duminica trecută.

   Aștept continuarea, te salut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[07.02.17 14:33:37]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Multumesc pentru ecou, Yolanda. Ma numar printre oamenii care cred ca au de invatat toata viata.

   Acum, in vacanta, am citeva momente de reflectie: nu simt sa ma mai atraga ceva irezistibil din zonele nevizitate si ma rezum la asternerea amintirilor pe hirtie...

   Ar fi interesnat sa vorbim in martie si sa schimbam mai multe pareri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[07.02.17 14:47:02]
» mesaj pers

   @krisstinna: Iti multumesc pentru cuvintele calde, Krissinna si ma bucur ca ai aparut de undeva. Sper sa treci peste experiența ta neagra.

   Popoarele astea asiatice, mai mici, au o istorie atit de zbuciumata, incit e greu sa alegi doar frumosul din existența lor. Nici nu stiu daca as putea schimba tonul-ar insemna sa schimb realitatea de care ma lovesc. Cind margi de unul singur, Krisstinna, vezi cam totul, nu doar ce trebuie...

   Si cind ma gindesc ca va urma India, unde in fiecare zi se aduna oamenii morti de foame de pe strazi... Spune tu, ce sa fac?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- krisstinna
[07.02.17 17:21:54]
» mesaj pers

   @glcitizen: Vreau să scrii, vreau să te citesc.

   Este foarte interesant totul.

   Indiferent de culori și de nuanțe, informația primează.

   Trebuie să vrem să privim totul, e musai. De ce? Păi atunci vom prețui mult mai mult viața pe care o avem și vom ști că suntem un pic mai norocoși decât alți oameni.

   Eu urmăresc si citesc diverse prin presă sau tv. Îmi place, sunt curioasă. Mă minunez, uneori înjur, alteori plâng. Dar tot urmăresc, nu abandonez.

   Una e să văd la tv si alta e să citesc scrierile unui coleg, aici pe AFA. Eu când citesc, văd. Înțelegi? Indiferent ce citesc, eu văd totul.

   "Mă contopesc" cu personajul, cu povestitorul și sunt acolo, privesc.

   Abia aștept să "văd" continuarea, continuările.

   Nu îți fă griji! Sunt mai puternică decât crezi :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- glcitizen
[07.02.17 18:20:18]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Iti multumesc pentru incurajari. Voi continua cum stiu mai bine. Chiar de miine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[08.02.17 08:29:07]
» mesaj pers

   @glcitizen: Buna calatorule, din pacate nu voi putea fi prezenta anul acesta la întâlnirea AFA. De fapt pentru anul acesta am anulat cam toate deplasarile... probleme grave de sanatate ale mamei mele, trebuie sa fiu lânga ea.

   În functie de evenimente ma voi alatura si eu cândva...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- glcitizen
[08.02.17 11:11:21]
» mesaj pers

   @Yolanda:

   Te rog sa transmiti mamei multa sanatate si din partea mea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P03 [AUG-2016] Monumentul Eroilor sau cum pot fi învinși americanii. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831365">Şterge vot</a></div><span id="v9831365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Monumentul Eroilor sau cum pot fi învinși americanii.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2016] O clădire cu iz colonial francez. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831368">Şterge vot</a></div><span id="v9831368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] O clădire cu iz colonial francez.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Dragonii care inundă mitologia vietnameză. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831369">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831369"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831369">Şterge vot</a></div><span id="v9831369" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831369)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831369Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831369MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Dragonii care inundă mitologia vietnameză.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P06 [AUG-2016] Învârtind bețișoarele putem țese noi idealuri. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831371">Şterge vot</a></div><span id="v9831371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Învârtind bețișoarele putem țese noi idealuri.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Omul cu tricicleta, persobnajul cheue al străzilor din Hanoie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831373">Şterge vot</a></div><span id="v9831373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Omul cu tricicleta, persobnajul cheue al străzilor din Hanoie.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] - Spuneți-mi ce mănânc ca să știu cât mai trăiesc! -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831374">Şterge vot</a></div><span id="v9831374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] - Spuneți-mi ce mănânc ca să știu cât mai trăiesc!
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Simplitatea modului de viață deschis spre lume. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831375">Şterge vot</a></div><span id="v9831375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Simplitatea modului de viață deschis spre lume.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] O afacere cu pălării a unui polițist pragmatic. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831377">Şterge vot</a></div><span id="v9831377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] O afacere cu pălării a unui polițist pragmatic.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Un zâmbet spre lume. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831378">Şterge vot</a></div><span id="v9831378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Un zâmbet spre lume.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Măștile vietnameze, o prezență istorică. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831380">Şterge vot</a></div><span id="v9831380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Măștile vietnameze, o prezență istorică.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Primele victime al McDonald-ului. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831381">Şterge vot</a></div><span id="v9831381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Primele victime al McDonald-ului.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] O mică discuție între agenții turistici. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831383">Şterge vot</a></div><span id="v9831383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] O mică discuție între agenții turistici.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Comunitatea fetelor domină restaurantele centrale. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831385">Şterge vot</a></div><span id="v9831385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Comunitatea fetelor domină restaurantele centrale.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Hang Khoai, strada fructelor și a legumelor. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831387">Şterge vot</a></div><span id="v9831387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Hang Khoai, strada fructelor și a legumelor.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Omul și vehiculul, ceva neobișnuit. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831393">Şterge vot</a></div><span id="v9831393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Omul și vehiculul, ceva neobișnuit.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Trei pe vehicul - o familie. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831394">Şterge vot</a></div><span id="v9831394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Trei pe vehicul - o familie.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Patru pe vehicul - o garnitură completă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831397">Şterge vot</a></div><span id="v9831397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Patru pe vehicul - o garnitură completă.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Motoreta - un mijloc de agrement și odihnă. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831401">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831401"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831401">Şterge vot</a></div><span id="v9831401" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831401)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831401Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831401MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Motoreta - un mijloc de agrement și odihnă.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] În Hanoi, cinci milioane de motorete la o populație de șapte milioane. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831406">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831406"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831406">Şterge vot</a></div><span id="v9831406" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831406)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831406Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831406MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] În Hanoi, cinci milioane de motorete la o populație de șapte milioane.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2016] Șezutul pe vine sau starea de veghe a vietnamezului. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831412">Şterge vot</a></div><span id="v9831412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Șezutul pe vine sau starea de veghe a vietnamezului.
foto glcitizen [04.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [AUG-2016] O intersecție în pol-position. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831413">Şterge vot</a></div><span id="v9831413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] O intersecție în pol-position.
foto glcitizen [04.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Neoclasicul francez, martor al unei istorii coloniale. -- foto by <b>glcitizen</b> [uploaded 04.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av831416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv831416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=831416">Şterge vot</a></div><span id="v9831416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(831416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f831416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e831416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Neoclasicul francez, martor al unei istorii coloniale.
foto glcitizen [04.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.128591060638 sec