ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    OCT-2016
    DURATA: 20 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Aventuri incredibile în jungla amazoniană – ziua 1

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    A fost o zi lunga si plina de emotii, aventuri si descoperiri. Cu toate ca am petrecut toata ziua la situl arheologic de la Macchu Picchu, au mai ramas multe locuri neexplorate. Partea de suprafata. cea excavata, reprezinta numai 40% din ceea ce exista de fapt acolo. Marele secret tinut departe de ochii turistilor este labirintul subteran si ce o mai fi pe acolo. Poate intr-o buna zi vom ajunge si prin el…. cine stie.

    Se lasa seara peste magicul oras dintre nori. Coada de 1 kilometru pentru autobuz s-a mutat acum la poarta de iesire de la Macchu Picchu. Multi dintre colegii care au urcat pe jos au ales sa coboare cu autobuzul. Erau epuizati. Se pot achizitiona bilete exact de acolo prin urmare a fost usor pentru toata lumea. Odata ajunsi jos la Macchu Picchu Pueblo, ne-am luat bagajele de la camera de bagaje a hotelului si ne-am dus la statia de tren. Trebuia sa mergem cu trenul pana la Ollantaytambo iar acolo ne astepta autocarul pentru a ne duce inapoi la Cusco la hotelul unde lasasem bagajele mari.

    Trenul pleca din statie pe la 9 seara si facea vreo 2 ore pana la Ollantaytambo. Am observat ca era celebrul tren cu acoperis din sticla dar pentru ca era intuneric nu se vedea nimic afara. Oricum este un tren elegant cu scaune care se intind ca la autocar, cu mese si cu catering. Precum in avioane trec stewardesele cu caruciorul plin cu mancare si bautura, asa si in acest tren exista carucior de unde am fost serviti cu pungulite cu porumb prajit si diverse bauturi: apa si sucuri.

    Ne-am intins si am atipit putin in tren. Nu a durat prea mult pentru ca a trebuit sa coboram, sa urcam in microbuzele care ne asteptau si sa plecam spre Cusco… alte 2-3 ore. Cred ca am ajuns la Cusco pe la 2-3 noptea si nu am avut prea mult timp pentru somn. Mai intai a trebuit sa facem un dus pentru ca era ultima noapte in civilizatie, eram transpirati, plini de praf si de creme. A doua zi, dimineata devreme urma sa plecam spre aventura in jungla amazoniana si nu stiam daca mai avem unde sa ne spalam. Dupa dus a urmat despachetarea completa a bagajelor si pregatirea lor pentru jungla. In jungla urma sa ne luam tot bagajul cel mic iar pe cel mare sa il lasam la acest hotel pana la intoarcere.

    Mi-a luat alta ora buna si operatiunea de pregatire a bagajelor. Prin urmare cred ca pe la 4 am reusit sa adormim si noi. Parca abia am inchis ochii ca a si sunat telefonul cu desteptarea. Cu ochii carpiti de somn si impleticindu-ne sub povara bagajelor ne-am tarat pana la parter. Acolo am varat bagajul mare la camera speciala si am pastrat bagajul mic. Nu stiu cum am reusit sa pun absolut tot ce trebuie in bagajul de mana: crema solara, crema anti-tantari, bluze subtiri cu maneca lunga, pantaloni lungi subtiri, lanterne frontale, bateriile incarcate, costum de baie, hartie igienica, servetele desinfectante, prosop, documentele de calatorie, etc. Chiar nu am uitat nimic!!!

    ZIUA 1

    Eram cu totii gata de drum. In fata hotelului ne astepta un autocar foarte special. Nu mai auzisem de marca asta de autocar, era chinezesc. Ca particularitate era foarte inalt de la sol iar in interior scaunele se lasau pe spate atat de mult incat aproape ajungeai in brate la colegul si puteai dormi intins ca in pat. Chiar si la picioare aveau un soi de perna care se intindea si venea ca o prelungire a patului astfel format. Nu am vrut sa deranjez prea mult colegul din spate dar chiar si asa erau foarte comode aceste scaune.

    Am pornit. Toata lumea era praf de oboseala. Nu cred sa fi dormit nimeni mai mult de 3-4 ore. Oboseala se acumulase si in urma zilelor de foc de pe Inca Jungla Trail. Asa ca sforaiam cu totii ca la balamuc. Ghidul nostru de pana atunci disparuse iar in locul lui in autocar aparusera vreo 4 baieti noi. Nu am dat prea mare importanta, eram prea obositi. Iarasi aveam in fata noastra un drum de 11-12 ore cu autocarul.

    M-am trezit la un moment dat cand treceam printr-un sat foarte colorat pe nume PAUCARTAMBO. Acolo am oprit pentru a cumpara ceva fructe si a lua cu asalt o amarata de toaleta dintr-o piata. Cred ca era pe la pranz. Aveam simturile paralizate de oboseala. Dupa inca vreo ora de mers cu autocarul am ajuns la intrarea in:

    PARQUE NACIONAL DEL MANU – PARCUL NATIONAL MANU

    Aici am fost debarcati la o constructie mica pentru a ni se povesti putin despre locurile pe unde vom bantui in zilele urmatoare. Am fost poftiti in fata unui panou din lemn pe care scria mai multe date despre speciile de plante, pasari si animale care traiesc in jungla. De asemenea ni s-a spus ca parcul Manu este o foarte mica parte din padurea amazoniana, practic el reprezinta fasia foarte subtire desenata cu alb de la baza hartii.

    Aceasta este zona unde este permis accesul in padurea tropicala. Tot ce este cu verde este zona protejata si nimeni nu poate intra acolo fara permise speciale. Exista triburi indigene care au contact cu restul lumii pe portiunea desenata cu gri din partea dreapta a hartii. Nici acolo nu este permis accesul turistilor. Dar mai exista si triburi cu care nu s-a luat contact niciodata, acestea sunt reprezentate cu puncte negre sau colorate pe partea verde a hartii.

    Ni s-a spus ca aceste triburi nu stiu nimic despre existenta noastra si nici noi nu stim nimic despre ele. Uneori se pot vedea in jungla oameni ciudati care incearca sa se apropie dar cand te uiti la ei fug si dispar. Ni s-a spus ca daca avem vreun astfel de contact sa ne indepartam si sa nu atingem persoanele respective pentru ca am putea sa ucidem intregul trib cu bolile noastre necunoscute pentru ei.

    Dupa ce am fost instruiti corespunzator, am pornit mai departe cu autocarul. Drumul urca ametitor pe niste serpentine incredibile. Prapastia se casca amenintator pe langa noi. Din fata veneau uneori alte masini si cu totii faceam un soi de balet pentru a trece unii pe langa altii pe drumul pietruit cu o singura banda ceva mai larga. Pe celalalt versant al prapastiei se vede linia serpuitoare a drumului nostru. Pe acolo va trebui sa trecem si noi la un moment dat. Am ajuns in:

    CLOUD FOREST – PADUREA DINTRE NORI

    Locul este uimitor. Jungla se intinde cat vezi cu ochii. Este la o altidudine foarte mare asa ca este in permamenta in nori. Umezeala, racoarea si ceata sunt caracteristicile principale ale Padurii Din Nori. Aerul este umed si miroase a verdeata si pamant reavan. Incepe sa ploua cu stropi mici care se preling pe geamuri. La un moment dat vedem un soi de tunel sapat manual in stanca si plin de verdeata atarnatoare si muschi. Il puteti vedea pe filmuletul atasat. Suntem anuntati ca vom face o prima incursiune prin padure pentru a vedea cate ceva.

    Autocarul se opreste iar noi suntem debarcati dimpreuna cu pelerinele de ploaie din dotare. Autocarul pleaca mai departe iar noi o luam voiniceste la picior dupa noul nostru ghid care ducea in spate un aparat care mareste imaginea si face si poze in acelasi timp. Se opreste si ne arata diverse plante de pe marginea drumului. Undeva in departare se vede o cascada superba, inalta, alba si ingusta. Pornim catre ea si cand ajungem la baza ei avem o surpriza. Baietii din autocar intisesera mesele pentru a ne servi pranzul chiar acolo.

    Atat de frumoasa si de surprinzatoare a fost aceasta experienta incat nu stiam cum sa le mai multumim. Dar asta nu era tot. Mancarea pe care o adusesera cu ei era delicioasa si foarte multa. De fapt a fost cea mai buna mancare incercata in Peru. Pe mese au inceput sa apara tavi cu: avocado cu sos, piept de pui, legume fierte, diverse bauturi racoritoare, apa si sosuri delicioase la punga. Dupa ce am mancat bine, am continuat drumul cu buna dispozitie. Toata ziua am urcat prin Cloud Forest. S-a intunecat si noi tot nu am ajuns la destinatie. Pe la 9 seara am fost debarcati la un lodge din inima junglei. Ajunsesem la:

    IQUITOS

    Sincera sa fiu nu ma asteptam la nici un fel de confort asa ca am fost extrem de surprinsa sa descopar camere ingrijite si o baie comuna undeva in curte. Baia avea chiar si hartie igienica iar curatenia era desavarsita. Exista chiar si dus dar nu era apa calda. Totusi se putea folosi apa rece care era suficient de calda pentru a ne racori. In jungla nu exista ferestre la case ci numai plase pentru insecte. Intr-o sala era intinsa masa pentru noi.

    Baietii se zoreau la bucatarie ca sa ne pregateasca cina. Unul dintre ei s-a oferit voluntar ca sa dea o fuga prin jungla pana la satul vecin si sa ne cumpere bere. Eram cu totii echipati cu laternele frontale dar in aceasta micuta cabana existau si becuri. Cina a fost minunata: supa de quinoa, orez cu legume, paste, legume fierte si un fel de rulouri din peste cu sos si cu branza. Toata noaptea a plouat iar prin acoperisul din tabla se auzea fiecare strop cazut. Sunetul ploii combinat cu sunetele junglei ne-au creat o atmosfera incredibil de relaxanta. Am dormit cu totii precum pruncii.

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul film:

    https://www.youtube.com/watch?v=lR8kVhplU3k

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 24.01.17 08:00:30
    Validat / Publicat: 24.01.17 10:18:18
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD

    VIZUALIZĂRI: 3722 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 statui coloarate la Paucartambo
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53900 PMA (din 41 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    webmaster87
    [24.01.17 10:03:18]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    =====

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Peru" (deja existentă pe sait)

    mishu
    [24.01.17 11:07:08]
    »

    @buterfly: Cam greu sa citesc articolul pe telefon, la fel si cu pozele, însă nu m-am putut abține. E un articol pe care am sa-l mai citesc o data deoarece ai prezentat lucruri foarte interesante. Pozele atât cât am putut sa le văd pe telefon sunt frumoase însă trebuie sa le văd si mai bine. Am văzut careva care sunt chiar deosebite, dar pr telefon totul e mic din păcate. Felicitări, votat cu mare drag

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.01.17 12:23:55]
    »

    @mishu: multumesc pentru vizita si aprecieri, este doar o mica introducere in lumea fascinanata ajunglei amazoniene. Urmeaza un articol si mai tare despre minunile acestei paduri

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.01.17 12:25:58]
    »

    @webmaster87: multumesc webmaster!

    adrianbogdan
    [24.01.17 13:40:40]
    »

    Buna!

    Faina plimbarea.

    Filmuletul mi-a placut maxim. Bravo!

    Maimutelele alea chiar sateau la poza, ma rog le place compania omului.

    Mancarea a fost multa, dar la gust?

    Am vazut in filmulet si poze flori multe si viu colorate, ai idee erau strelitia sau varietate?

    Cu bine!

    hopyk
    [24.01.17 17:23:05]
    »

    Ce frumos! O adiere de caldura tropicala bine venita pe gerul asta. Multumesc pentru impresii, m-am pierdut pret de o jumatate de ora in frumoasa jungla amazoniana. Cred ca a fost o experienta de neuitat.

    Pozele si filmuletul vorbesc de la sine!! Favorita mea este poza cu nr. 5. (superba privelistea)

    Felicitari!!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.01.17 19:47:13]
    »

    @adrianbogdan: multumesc pentru vizita si aprecieri! In articolul urmator pornim prin jungla adevarata si vedem tot felul de plante si animal. Filmulet am facut doar unul pentru toate zilele de jungla. Povestea e lunga. In urmatorul articol o sa descriu foarte multe lucruri interesante, vom cunoaste oameni deosebiti si vom afla cateva din secretele padurii. Mancarea din jungla a fost cea mai gustoasa din Peru.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.01.17 19:49:13]
    »

    @hopyk: multumesc pentru vizita si aprecieri! Umatorul articol este cu adevarat special. Voi povesti multe lucruri interesante descoperite in jungla.

    webmaster
    [26.01.17 12:02:01]
    »

    Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (1300 PMA, respectiv 600PMA)

    webmaster
    [26.01.17 19:22:43]
    »

    În plus, împreună cu continuările sale (şi prin excepţie de la "regula serialului") articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    adri-nico
    [01.11.17 16:05:01]
    »

    uite cum era sa treaca anul si eu sa nu trec pe aici. cum ai filmat autobuzul prin tunelul ala? ai scos mina pe geam?

    ce era soricutul ala mic ce va lingea pe degete? corcitura intre sobolan si iepure? era comestibil?

    v-ati intilnit cu vreun nene din ala fara boli?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, adrianbogdan, buterfly*, hopyk, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Peru:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091656923294067 sec
    ecranul dvs: 1 x 1