ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2017
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 28.07.15
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

'Dubai is always a good idea!'

TIPĂREȘTE URM de aici

Nu cred că există destinație turistică mai controversată ca Emiratele Arabe Unite în general și Dubai-ul în special special. Părerile sunt nu doar împărțite, ci chiar extreme: de la desființarea absoluta a tot ce este acolo până la adulația nemărginita a fiecărui aspect.

Fără a-mi propune să mă poziționez în vreuna din cele două extreme și abia după ce am adunat ceva ''experiență'' pe această destinație (cu 3 vacanțe la activ și a patra care stă să vină) as vrea sa va împărtășesc lista mea scurtă (vedem acușica cât de scurtă ????) cu lucruri musai de făcut și eventuale ponturi pentru această destinație.

Primul lucru musai de făcut este să ajungeți acolo, măcar o dată în viață. Aici sunt două motive, măcar: primul se referă la experiența în sine și al doilea la exprimarea opiniilor. Nu știu alții cum sunt, dar eu m-am cam saturat de cei care își dau cu părerea de pe margine, adică nu ai fost, n-ai încercat, dar emiți judecăți de valoare. Așa ca, sfatul meu e: cercetați, vizitați și opinați (na că ne-am ales și cu o rimă involuntară ????).

De ajuns, ajungeți cu avionul, din București. Aveți la dispoziție cel puțin 2 zboruri directe pe zi de pe Otopeni (Cu FlyDubai și WizzAir) și vreo 5 cu escală, dar cine are nevoie de cele din urmă când avem zbor direct. După ce studiați condițiile de călătorie, orarul de zbor, facilitățile la bord și prețul alegeți varianta cea mai convenabilă. Noi am ales FlyDubai, de 4 ori. Zborul durează 4 ore și 40 de minute spre Dubai și 5 ore 30 spre România (da, lungul drum spre casa).

Cea mai buna perioadă, dupa cum probabil știți deja, este intre jumătatea lui noiembrie și începutul spre jumătatea lui martie, adică când la noi e iarnă. Dacă sunteți ca mine și urâți iarna lungă și aprigă de la noi, câteva zile intr-o destinație la soare și nisip cald ar putea fi ce aveți nevoie să evitați depresia ????. Știu ce gândiți: nu are Cum sa nu fie scump că doar e exotic și exotic înseamnă scump, scump spre exorbitant... ei bine, am spus-o de mai multe ori, dar planificat din timp, cu cap și atenție, Dubai poate fi mai ieftin decât o vacanta în România, la munte iarna sau la mare vara. Desigur, poate fi și nesimțit de scump, dar nu despre aceste variante e vorba aici.

Unde stăm? Stăm la un hotel, ce surprinzător, nu?!? ????, dar la unul poziționat strategic: trebuie sa fie aproape de mijloacele de transport, de locurile de luat masa, eventual de un mall, la distante rezonabile de principalele obiective turistice. Vreo două sugestii v-am dat și eu în review-uri, am văzut ca mai sunt și altele pe AFA.

Musai de făcut numărul 2 (nu neapărat în ordinea priorităților, ci într-o ordine aleatorie dacă vreți) urcați în Burj Khalifa. Este, încă, cel mai înalt turn din lume, (în 2014 chinezii au anunțat că au început lucrările la un turn mai înalt, menit sa îl detroneze pe Burj Khalifa, iar în octombrie 2016 și EAU au anunțat că au început construcția unui turn mai înalt... rămâne să vedem care termină primul ????). Până atunci, luați biletele pentru Khalifa on-line, de acasă (evitați cozile și, dacă le rezervați din timp, pot fi și mai ieftine) și dacă vreți ca experiența sa fie absoluta mergeți pe variantele sunset care va permit sa vedeți panorama asupra Dubai atât pe timp de zi, la apus și pe timpul nopții, cu show-ul fântânilor dansatoare privit de sus ca bonus. Toată experiență Burj Khalifa este cu totul specială: de la traseul până la lifturi care e o incursiune în istoria construcției turnului, la liftul care are o viteza incredibilă și până la platforma de observare... măcar o dată fiecare trebuie sa fie în ''vârful lumii'' sau, '' on top of the world'', dacă vă place mai mult. Când coborâți din Burj Khalifa vă abțineți să cumpărați suveniruri. Știu un loc mai bun, vă spun mai jos.

Pentru că tot ați ajuns la Dubai Mall (intrarea in Burj Khalifa se face prin Mall, aveți indicatoare peste tot), în zonă sunt și musai de făcut numerele 3, 4 și chiar 5.

Numărul 3 este Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Acvariul care se găsește în interiorul Dubai Mall, are peste 50 de metri in lungime, 20 m adâncime, 11 m inaltime, găzduiește peste 140 de specii marine, peste 300 de rechini în 10 milioane de litri de apa de mare. Tunelul cu lungimea de aproape 50 de metri, oferă o viziune cel puțin spectaculoasă asupra vieții marine. Biletele pornesc de la 100 AED și pot ajunge și la 600 AED dacă doriți sa hrăniți rechinii sau crocodilii sau sa va scufundați în bazin pentru o întâlnire " face tot face cu scarface" ????. The researcher experience, pentru ca așa se numește biletul cel mai ieftin, oferă însă foarte multe la cei 100 AED: pe lângă tunel și acvariul propriu-zis, aveți acces la simulatorul submersibil, în culisele acvariului unde puteți vedea cum sunt înmulțite speciile, cum arată bucătăria în care se prepara hrana pentru pești (e incredibil de curat totul, au meniuri individualizate pentru fiecare specie de pesti), cum este dispensarul și spitalul în care sunt îngrijiti peștii care se îmbolnăvesc, puteți urca deasupra acvariului și sa asistați la o mica demonstrație de hrănire a peștilor, și desigur sa vizitați underwater zoo care cuprinde nu doar specii de pești ci și pinguini, crocodili, păsări, insecte, șopârle, șerpi, totul intr-un decor special. E o experiență care durează între1.30 ore și 2 ore (varianta cea mai ieftina) și care își merită banii, până la ultimul fil.

Numărul 4 pe lista ar fi Dubai Fountain, fântânile care cântă și dansează pe muzică. Le găsiți la ieșirea din Dubai Mall, înainte de Burj Khalifa (iarăși, găsiți indicatoare în tot Mall-ul). Spectacolele sunt la fiecare 30 de minute, începând cu ora 18 de obicei (au fost și situații când am prins spectacole în timpul zilei și seara au început mai târziu). Și acum primul pont: veți vedea la ieșirea din Mall spre fântâni o mare de oameni care, în mod inexplicabil se opresc chiar la ieșirea din Mall pentru a vedea spectacolul, fără sa își dea seama ca din acel punct văd doar "coada'' fantanilor, sfatul meu este sa depășiți aglomerația și sa mergeți pe partea dreaptă ieșiți din Mall către Burj Khalifa. Înaintați până ajungeți exact în centrului turnului și vă întoarceți cu spatele la Khalifa: acum sunteți pe mijlocul fântânilor și, surpriza: nu e nici aglomerat... savurați spectacolul, e fascinant!

Aș adăuga aici un număr 5: după spectacol continuați sa mergeți pe lângă fântâni, apoi pe laterala lui Burj Khalifa până ajungeți în fata turnului (partea pe care o vedem imediat când ieșim din Mall e de fapt spatele lui Khalifa). Aici veți găsi o zona pietonala cu palmieri iluminați, fântânile din fat2a lui Burj Khalifa și Armani Hotel.

Numărul 6 pe lista: luați un Big Bus tur, unul de 48 de ore, combinat (zi și noapte) mai ales dacă sunteți prima dată în Dubai. Dacă călătoriți cu familia, Biletele family cumpărate on line sunt o afacere excelentă. Pentru varianta individuală va puteți lua biletele și direct din stații sau din Mall-uri de la angajatii Big Bus. Dincolo de avantajul hop on, hop off, aveți mai multe rute pe care vi le puteți alege, toate marcate pe culori, turul de noapte este extrem de interesant, la biletele de 48 de ore primiți și plimbare cu vaporașul din zona Pier 7 (Dubai Marina) pentru care separat ați fi plătit ~50 AED si un bilet pentru Atantis Aquarium de pe insula Palm. Pentru turul de noapte aveti ghid vorbitor de limba engleza, în rest primiți căști de unica folosință pentru audio guide-ul disponibil în 6 limbi. În toate autobuzele sunt frigidere cu apă din partea casei. Musai de făcut, am zis.

Numărul 7 este o excursie de o zi în Abu Dhabi, "capitala" Emiratelor dacă vreți. Aveți mai multe variante de a ajunge acolo, eu mă voi opri asupra celei mai avantajoase (a se citi ieftine): luați metroul până la stația IBN Battuta și imediat la ieșirea din stația de metrou este stația pentru autobuzul de Abu Dhabi (E101) care pleacă la fiecare 30 de minute. Biletul costa 25 AED pana în Abu Dhabi și 15 AED la întoarcere, în total 40 AED, asadar. Drumul durează ~2.30 ore (140 km), autobuzele sunt foarte confortabile, chiar luxoase: scaune de piele rabatabile, extra leg room, wi-fi gratuit. Ce facem odată ajunși în Abu Dhabi? Măcar 2 lucruri gratis: vizitam Emirates Palace, care deși se numește Palace este, de fapt un hotel, unul extrem de luxos (putem chiar sa ne cumparam aur de la automatele din acest hotel... putem, dar nu vrem, ca nu de asta suntem aici ????) și impozant, devenit punct de atracție turistică și, desigur, vizitam Marea Moschee sau Moscheea Șeicului Zayed din Abu Dhabi, cea mai mare din Emirate și a opta din lume. Chiar dacă nu am pornit la drum îmbrăcați corespunzător (rochii lungi, par acoperit pentru femei, pantaloni lungi pentru barbati) primim abaya femeile (haina neagra, lunga și cu gluga) și Kandura bărbații (haina alba, lunga), pășim pe marmura alba și covoarele pufoase desculți (am renunțat la încălțări la intrarea în moschee, în locul special amenajat, le găsim unde le-am lăsat când ne intoarcem) și ne pregătim sa fim uimiți: arhitectura, dantelarii, maiestuozitate, impozanta... wow!

Numărul 8 este ceva foarte drag mie (am zis deja ca numerele nu sunt în ordinea importanței): Dubai Miracle Garden. Ajungem cu taxiul (din zona Dubai Mall, ~25 AED), luam biletele de la intrare (40 AED) și e iarăși... wow! Ce au reușit să facă în mijlocul deșertului, câte forme pot prinde florile, ce culori, câtă imaginație și wow! Musai, musai de făcut și, dacă îmi permiteți un sfat, de făcut în prima parte a zilei, chiar dimineață, înainte ca soarele sa fie prea puternic pentru a va putea plimba în voie prin grădini.

Numărul 9... oof cât ați așteptat pentru el... pai nu spuneam ca mergem în EAU pentru a scăpa de frig? Pai unde uităm mai bine de iarna și frigul de acasă dacă nu la plaja? Avem 2 alternative gratis, adică plaje publice: Jumeirah Beach Residence (JBR) și plaja de la Burj al Arab. Ambele curate, cu nisip alb, apa turcoaz, dușuri, cabine de schimb și toalete. Pe care o alegem? Pe amândouă, pe rând: una este mai luxoasa, cealaltă oferă o priveliște spectaculoasa cu iconicul Burj al Arab. Cum ajungem la plaja? Dacă avem transfer gratuit de la hotel este perfect (și acesta e un criteriu după care ne alegem hotelul), doua din liniile Big Bus au oprire la plaje, pentru JBR avem în apropiere stație de metrou (Jumeirah Lakes), iar pentru plaja de la Burj avem varianta taxi.

Musai de făcut numărul 10: Deșert Safari. Aici puteți alege intre morning, day și evening safari. Eu as merge pe varianta evening, apusul în deșert este spectaculos. Și tot ca variante o sa găsiți prețuri foarte diferite în functie de locul de unde luați excursia. Desigur ca dacă o luați din țară, sau de la agenție intermediara veți plăti comisioane pentru fiecare. Cel mai bine este sa apelați la o agenție locală (îi găsiți pe internet), plătiți cash, pe loc, în ziua excursiei. Indiferent de preț și de agenție, toate oferă (incluse in preț) în linii mari aceleași servicii: pick up de la hotel, dune ridding cu mașini de teren, plimbare cu cămilă, cina bufet cu băuturi (non alcoolice) incluse, shisha, spectacol cu specific arabesc, henna painting pentru doamne, haine tradiționale pentru poze cât mai autentice. Noi am plătit 230 AED pentru doua persoane (ăsta în contextul în care agenția din România voia 280 AED de persoană).

Numărul 11 ar fi o vizita intr-una din piețele tradiționale, adică Souk. Eu as opta pentru Jumeirah Souk Madinat, în apropiere de Burj al Arab. E o incursiune interesantă în tradițiile si arhitectura locale, iar această piață are avantajul unor priveliști fabuloase cu Burj al Arab.

Musai de făcut numărul 12: luați trenul pentru a ajunge pe insula Palm. E o experiență extrem de interesanta: metrou pana la Dubai Marina, tramvai apoi și trenul (monorail) pana la Atlantis pe insula Palm. Trenul nu este operat de transportul public (RTA), este extrem de elegant și confortabil, iar biletele se pot achizitiona din cele 2 stații (fie luati dus-intors din Dubai, fie luati unul din Dubai si unul de pe insula Palm, daca luati dus-întors e 35 AED). Priveliștea din tren este absolut fabuloasa și spre insula, și înapoi spre Dubai. Stația pe insula Palm este chiar lângă Atlantis, așa ca, dacă nu ați făcut-o cu ocazia turului cu Big Bus, puteți profita de ocazie pentru a vizita ce se poate la Atlantis, a face câteva poze cu emblematicul hotel, sau, de ce nu, a petrece o zi la Aquaventure Atlantis Dubai. Pont: încercați să ocupați un loc în fata trenului pentru a avea o priveliște neobturata a insulei. E wow!

Pentru numărul 13 musai de făcut vă las sa alegeți în funcție de componența echipei cu care călătoriți: Glow Garden și Dubai Dino Park (frumos tare, de vizitat după apus, 35 AED de persoană, ajungem cu taxiul) Dubai MotionGate, Legoland Dubai (luam metrou pana la Jebel Ali și apoi taxi pana la Legoland ~ 70 AED taxiul), Schi pe pârtia din Mall of the Emirates (dacă chiar va lipsește zăpada de acasă ????), Global Village și... lista ar putea continua, mult.

La capitolul ponturi ( in afara de cele de mai sus), dacă vreți, aș zice mai întâi de toate călătoria cu metroul. Daca călătoriți singuri sau în doi este varianta cea mai avantajoasă, dacă echipa este de 4, pe distante medii, ar putea fi similar ca preț metroul cu taxiul, pe distante lungi metroul devine iarăși mai avantajos, iar pe distantele foarte lungi, combinația celor două e cea mai avantajoasa. Metroul din Dubai, este modern, foarte curat, rapid, sigur, ieftin, ușor de folosit (adică, chiar și un copil se poate descurca). Pentru că este un metrou de suprafață va poate oferi priveliști asupra unor zone și obiective la care nu ați avea acces altfel. Cea mai avantajoasa varianta este sa va luați un NOL silver card care costa 25 AED (6 AED este cardul, 19 AED este suma disponibilă). Cardul se poate reîncărca, e valabil 5 ani, suma minima pe card ca sa puteți călători este de 7.5 AED (acesta este și prețul cel mai mare pentru o calatorie). În funcție de zona, călătoriile sunt 3,4, 5 sau maxim 7,5 AED dacă combinați metrou cu tramvai. Ca sa va faceți o idee: un drum intre Mall of the Emirates și Dubai Mall costa 5 AED, în timp ce taxiul pe aceasta distanță este ~30 AED. Același card poate fi folosit pentru a călători cu tramvaiul sau a plăti autobuzul pentru Abu Dhabi. Țineți, vă rog, cont că, dacă va achiziționați card roșu (Red ticket) prețul pe călătorie e mai mare decât la silver card. Mâncatul, mestecatul de gumă (ostentativ) și băutul în toate mijloacele de transport (inclusiv taxiuri de stat) este strict interzis și se pedepsește cu amendă (în acest fel își și păstrează toate mijloacele de transport impecabile). Există o zona exclusivă a femeilor în toate mijloacele de transport, trebuie doar să respectați marcajele.

Pontul numărul 2: cumpărați suveniruri din Hipermarket (nu cred ca pot da nume, dar e un lanț de hipermarket-uri, francez, care se găsește și la noi, îl identificați ușor, se traduce scuar, e câte unul în fiecare Mall din Dubai) sunt aceleași ca și în magazinele de suveniruri sau în souk-uri, doar ca mult mai vanatajoase la preț.

Pontul numărul 3: mâncarea. Dubai oferă variante nenumărate, la tot pasul, de la restaurante de lux și până la mâncarea din hipermarket. Alegeți calea de mijloc: food-court-ul din Mall unde aveți o plaja larga de opțiuni la prețuri convenabile.

Pontul numărul 4: banii. Moneda locala este Arab Emirates Dirham (AED) cu subunitatea fil. Se poate plăti doar in moneda locala, paritatea este 1 AED la ~1,18 lei. Aici aveți 2 variante: plecați cu valută de acasă sau cu un card de credit valid, sau, și mai bine, cu ambele????. La capitolul valuta aveți de ales intre Euro și Dolari (USD). Când va faceți calculele privind conversia valutară, țineți cont de faptul ca pentru USD cursul este reglementat de stat, ceea ce înseamnă același curs la orice casa de schimb din EAU, în timp ce cursul Euro are fluctuații, la unele case de schimb e mai mic (în aeroport de ecemplu) și în general in ultimul an a scăzut. Cardurile de credit (în lei) sunt acceptate peste tot in EAU (inclusiv în avion, sau în taxi), în timp ce cardurile de debit sunt acceptate doar în anumite locații. Folosirea cardului e sigura și, de regula, mai avantajoasă întrucât nu se percep comisioane și nu se face conversia decât o data, din lei în AED, la cursul Bancii/cursul Mastercard/Cursul Visa, în funcție de Banca emitentă.

Pontul numărul 5: taxiul. Alegeți întotdeauna taxiurile de stat (au pe ele inscripția liniei de transport RTA). Au prețul afișat, sunt urmărite prin GPS, pornirea este 5 AED, dacă nu pornesc aparatul (ceea ce nu se intampla niciodată) cursa este gratis, cursa minima e 12 AED. Dacă drumul presupune trecerea pe o sosea principala/bulevard/autostrada, cum ar fi Sheik Zayed Road, prețul crește cu câte 5 AED automat. Taxiurile rămân o varianta avantajoasa când călătoriti pe distanțe medii și sunteți o echipă numeroasă.

Pontul numărul 6: tradiții. EAU au înțeles că, adaptarea la nevoile turiștilor și la lumea moderna e soluția așa ca va puteți aștepta chiar și la lucruri interzise în genere în lumea araba: cupluri ținându-se de mână, haine ce dezgolesc mai mult decât ar trebui chiar și potrivit principiilor liberal occidentale ????. Deși am văzut de toate, regulile de conduita ar trebui respectate: fără manifestări exacerbate ale afecțiunii și îmbrăcăminte indecenta. Și ca tot au ajuns hainele în discuție: nu ar fi o idee rea sa purtați cu voi un sal sau cardigan ușor, va poate prinde bine când intrați în mijloacele de transport sau în mall-uri (sătui, cred, de atâta căldură, obișnuiesc ca în spatiile publice sa seteze temperatura AC la 19-20 de grade, ceea ce comparativ cu cele ~30 de grade de afară, poate fi un pic șocant)

Pontul numărul 7: limba. Prima senzație în EAU este că, la câtă diversitate culturala și etnică este, dat fiind faptul ca 90% din populație nu sunt emirati ci expati (în special din India și Pakistan care lucrează în construcții, în condiții grele, pe salarii mici pentru Dubai, dar uriașe față de ce le putea oferi țara lor natală), nu ai cum să pari ciudat sau cum să găsești o limba comună. Ei bine, adevărul e că ciudat nu prea poți părea, dar engleza e liantul. Toată lumea vorbește, mai mult sau mai puțin, engleza, așa ca dacă o cunoașteți, măcar la nivel de baza, veți fi în regulă.

Am mai spus și în alt review: Dubai este în continuă expansiune, aveți mari șanse ca, la a doua vizită sa nu recunoașteți imprejurimile, se construiește la foc continuu fără ca acest lucru sa îl transforme intr-un șantier.

În loc de concluzie e ceva ce as vrea să păstrăm cu toții în minte: acum 50 de ani și un pic acolo era doar deșert și, da, poate ce s-a realizat nu fost neapărat cu cei mai curați bani sau fără sacrificii (chiar si de multe vieți omenești, multe neștiute încă), dar, oricât de cârcotași am fi, nu putem sa nu vedem ce au realizat, cât e de verde în ciuda deșertului, cât e de curat și sigur în ciuda lipsei de educație a majorității locuitorilor (pentru ca au lege, sancțiuni, organisme care le aplica, deci, știu de frica lor), cât e de râvnit și fascinant în ciuda tuturor valurilor de discreditare. Și acum putem să aruncam o privire și în "ograda" proprie: ce am făcut noi în ultimii 50 de ani... da, cam așa. Așadar cine aruncă primul piatra?

Și acum un ultim argument: este destinație exotică cea mai apropiată de România si printre cele mai ieftine. La o distanta de zbor de 5 ore în medie, să lași iarna pentru vara superbă, ziceți voi, unde se mai poate? Cat despre preț, am să repet de câte ori e nevoie: nu renunțați, nu plecați cu idei preconcepute, nu până ce nu ați analizat, studiat și ales cu atenție. Puteți avea o vacanță exotica la un preț mai mult decât domestic pentru că: "Dubai is always a good idea! "


[fb]
---
Trimis de Andryea in 20.01.17 18:37:56
Validat / Publicat: 20.01.17 19:45:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

VIZUALIZĂRI: 8295 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

60 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andryea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Dubai Marina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59150 PMA (din 64 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

60 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 60
webmaster45 [20.01.17 19:19:57] »

@Andryea:

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 99&ridAnt=75921

webmasterX [20.01.17 19:43:36] »

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

mishu [20.01.17 20:45:56] »

@Andryea: Un articol minunat, scris astfel incat sa-ti faci curaj sa pornesti la drum. Ai scris cred ca tot ce trebuie sa stii (cred ca cei care au fost deja acolo stiu insa mai bine) si mi-aplacut foarte mult. Incep astfel sa ma gandesc tot mai serios la aceasta destinatie pentru cateva zile de concediu. Imi pare rau ca te-am descoperit de abia acum insa am sa ma uit si in urma sa-ti citesc articolele.

Sper ca informatiile oferite de tine sa-mi fie de folos astfel ca l-am trecut la favorite.

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andryea [20.01.17 21:00:03] »

@mishu: Multumesc frumos pentru aprecieri și pentru vot.

Si eu sper sa va fie de folos și sa aveți o vacanță reușită. Prima oară și noi am plecat la drum cu emoții și câteva frământări, dar iata-ne acum pregătind a patra vacanță în Dubai (în doi ani).

Dacă vă mai pot ajuta și cu alte detalii, nu ezitați să îmi spuneți!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu [20.01.17 21:01:50] »

@Andryea: Multumesc frumos, sigur am sa te intreb prin mesaj privat, iar eu sunt doar Mishu si atat, fara alte politeturi. O seara frumoasa.

Andryea [20.01.17 21:04:13] »

@webmaster45: Multumesc, webmaster.

Urmau și pozele, a durat ceva selecția lor.

Andryea [20.01.17 21:06:22] »

@webmasterX: Cu drag, a durat ceva selecția și încărcarea lor.

mirmicu [21.01.17 00:43:38] »

@Andryea: Un articol extrem de complex si care abundă în informații utile.

L-am citit cu mare plăcere!

Andryea [21.01.17 00:44:38] »

@mirmicu: Multumesc frumos pentru apreciere!

mishu [21.01.17 09:05:34] »

@Andryea: Acum am vazut si toate pozele, felicitari inca o data.

Andryea [21.01.17 09:41:18] »

@mishu: Multumesc frumos!

iulianic [21.01.17 11:43:43] »

@Andryea: Foarte bun și foarte frumos! Am citit articolul tău cu plăcere și cu mult interes. Dubai este o destinație spre care îmi îndrept gândurile tot mai des în ultima vreme cu atât mai mult cu cât pare destul de accesibilă. Zboruri directe, prețuri rezonabile… Cât despre ponturile pe care ni le-ai "vândut gratis", mulțumim! Sunt de folos tuturor celor care nu au mai fost, dar plănuiesc să ajungă acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andryea [21.01.17 12:01:12] »

@iulianic: Multumesc frumos pentru aprecieri. Sper sa reușiți să ajungeți în EAU și să vă fie folositoare detaliile din review. Dacă va mai pot ajuta și cu alte informații va răspund cu drag!

webmaster [21.01.17 12:27:16] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Andryea [21.01.17 12:28:25] »

@webmaster: Multumesc frumos, webmaster.

mireille [21.01.17 16:12:14] »

@Andryea: un articol foarte util, un adevarat mini ghid, l-am trecut la favorite... cine stie, poate intr-o zi, candva, vom fi si noi pe acolo.

Andryea [21.01.17 22:55:37] »

@mireille: Multumesc frumos pentru aprecieri! Sper să vă folosească informațiile cât de curând!

Carmen Ion [22.01.17 11:27:50] »

@Andryea: Chiar dacă sunt în dubiu în legătură cu această destinaţie, preferinţele mele îndreptându-se către alte locuri, apreciez ghidul tău ca fiind extrem de util. Felicitări!

Andryea [22.01.17 11:40:24] »

@Carmen Ion: Multumesc frumos pentru vizita și aprecieri!

totholeasca [22.01.17 15:42:11] »

Super rw, felicitari! Vom ajunge si noi, presupun..., in feruarie. Calatorim, ca deobicei, in doi, adica sotul meu si cu mine, libertatea de a alege itinerariu, statul la o cafea etc. Vom ajunge seara in jurul orei 21 cu wizz air, nu avem transfer la hotel asigurat, ce ne sugerezi, taxiul sau bus/metrou? Este safe la ora aceea? , multumesc

Andryea [22.01.17 16:36:28] »

@toth ida: Multumesc frumos pentru aprecieri. Și zborul cu FlyDubai tot în jur de ora 21 aterizează, deci suntem familiarizați cu ora de aterizare, are și ea avantajul de a beneficia de un "tur de noapte" al Dubai-ului???? până la hotel. Apropos de ora: Dubai e sigur, la orice oră, nu trebuie sa va faceți griji în legătură cu asta. In functie de zona in care se gaseste hotelul dunneavoastra, puteți alege un taxi (de stat, îl luati chiar din fața Aeroportului, plecarea de pe Aeroport e 25 AED, până în zona Al Barsha, de pilda ar costa ~100 AED), serviciul de transfer care poate fi disponibil contra cost la hotelul ales de dumneavoastră (verificați pe site-ul hotelului sau le scrieți un e-mail pentru a afla dacă au aceasta facilitate, costul variază intre 100 și 150 AED în funcție de hotel din mașină cu care se face transferul) sau metroul (exista posibilitatea ca hotelul ales sa fie în apropierea unei guri de Metrou care sa fie pe linia ce pornește de la aeroport- vedeți ca la poze am atașat și harta liniilor de metrou, pentru aceasta varianta va trebui sa va achiziționați cardul pentru metrou din aeroport, de la automatele speciale, este varianta cea mai ieftina, cu siguranță, dacă însă aveți bagaje grele/voluminoase sau o disponibilitate mai redusă de a merge distante lungi pe jos, țineți va rog cont de faptul ca exista și stații de metrou unde de la trenul propriu zis și pana la ieșirea din stație se pot merge și 10 minute pe jos prin stație și de asemenea ca exista posibilitatea ca distanta din stație și pana la hotel sa presupună o alta plimbare buna).

Indiferent ce veți alege va doresc sa aveți o vacanță reușită și, dacă va pot ajuta și cu alte detalii, nu ezitați sa îmi scrieți.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33 [22.01.17 16:45:57] »

@Andryea:

Și zborul cu FlyDubai tot în jur de ora 21 aterizează, deci suntem familiarizați cu ora de aterizare, are și ea avantajul de a beneficia de un "tur de noapte" al Dubai-ului???? până la hotel.

Singura problemă ar fi că WizzAir NU aterizează pe acelaşi aeroport ca FlyDubai, iar aeroportul respectiv este situat în AFARA oraşului, astfel că varianta cu metrou direct din aeroport pică din start, iar costurile deplasării cu taxiul până la hotel sunt cel puţin duble faţă de cele precizate de tine.

totholeasca [22.01.17 17:05:54] »

@Andryea: Multumesc mult pt raspunsul rapid, ... a cazut o piatra de pe inima mea... chiar in zona Al Barsha avem cazarea, hotelul Cassells al Barsha, statia de metrou Sharaf DG, ora tarzie de sosire era o adevarata problema pt mine, imi prinde bine... inbarbatarea... si mai ales informatiile, mersi din nou, nu vom avea bagaje mari, stil de calatorie retro... adica jeansi si rucsac... si de data aceasta si un bagaj de cala, chiar daca varsta ar impune mai multe cerinte de... hai sa i spunem confort... cred ca preferam sa fim in continuare la nivel de... jeansi... Am cumparat bilete avion si hotel separat, mult mai avantajos financiar decat pachet integral agentie, deci lipsa transfer la hotel, alegerea cazarii, am tinut cont de proximitate statie metrou, sper ca statia Sharaf sa nu faca parte dintr e cele cu mult de mers pana la iesirea din statie... o sa mai revin cu intrbari, daca nu deranjez, o seara frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andryea [22.01.17 17:06:13] »

FlyDubai aterizează pe DXB și WizzAir (am văzut acum) aterizează pe DWC. Ambele sunt în afara orașului. DWC are autobuz care merge pana la IBN Battuta de unde se poate lua metroul sau se poate lua taxiul pana la stația de metrou Jebel Ali și continua cu metroul de acolo.

totholeasca [22.01.17 17:18:07] »

@Andryea: multumesc, am gasit posibilitatea bus F 55/aprox 55 minute/ IBN Battuta/ Sharaf DG, ora tarzie pe metrou ar fi fost problema, siguranta calatoriei in sine, dar nici diferenta de pret al transferului nu ar fi de neglijat, cred ca drumul cu taxiul ar fi mai... reprezentant... pt Dubai, multumesc de bunele intentii, o seara frumoasa.

Andryea [22.01.17 17:19:36] »

Cu drag, seara frumoasă!

totholeasca [22.01.17 18:28:02] »

@Andryea: Am recitit rw le, toate legate de Dubai, un adevarat visitacity, doar cuvinte laudative la adresa Ta!!! Nu pot descifra din articol daca ati fost in doi sau in grup, descrierea ai facut o Tu, deci laudatium la adresa Ta. Rugaminte, daca timpul iti permite, orientativ o structurare pe zile si obiective a itinerariului, poate prima vizita in Dubai... m ar ajuta mult, dar numai in limita timpului disponibul, si deja am scris despre... o seara frumoasa... Si din nou am revenit... nu doresc sa deranjez, doar in limita timpului disponibil, multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andryea [22.01.17 19:00:21] »

@toth ida: Prima data când am fost, în 4 (doi adulți și doi copii) am luat zbor, transfer și hotel prin Agenție și de programul zilnic ne-am ocupat noi (am făcut planurile de acasă, am luat biletele on-line pentru Khalifa și Big Bus). Celelalte 2 dați am mers pe cont propriu, a doua oara în 2, apoi iar în varianta cu copii și acum pregătim o noua "escapada în doi"????.

Pot sa spun cum am planificat noi prima data: Big Bus primele 2 zile, bilete luate de acasă, combinate, cu tur de noapte inclus (am avut incluse, cum ziceam în review și plimbare cu vaporașul din Dubai Marina și intrarea gratuita la Atlantis Aquarium, am profitat de opriri și am fost și la Souk Madinat Jumeirah cu aceasta ocazie). În ziua următoare am avut plaja dimineața (ne deschisese apetitul turul cu Big Bus care avea oprire și la plaje) și apoi, de la pranz zona Dubai Mall cu Dubai Aquarium la început, în continuare urcarea în turnul Burj Khalifa și la coborâre Dubai Fountain (am stat la primul show, am făcut o plimbare pana în fata turnului, câteva poze și apoi ne-am întors pentru al doilea show). Ziua a patra a fost cu excursia în Abu Dhabi. Ziua a cincea a fost cu plaja JBR în prima parte a zilei și zona Dubai Marina (sunt foarte apropiate, oricum pentru a ajunge de la plaja JBR la stația de metrou se trece pe podul de la Dubai Marina, Dubai Marina e o zona tare frumoasa, mie îmi e extrem de dragă) în cea de-a doua parte a zilei. Ziua 6 a fost cu Miracle Garden de dimineață și Insula Palm cu trenul în partea a doua a zilei. Ziua a 7 a a fost cu... aeroportul pentru ca, din pacate, am avut plecarea dimineața la 9.

Ne-am ținut de regula: "lasă ceva de pe lista nefăcut ca sa ai motiv sa revii" și se pare ca a funcționat ????, am mai completat din lista lunga în vacantele următoare.

Planificări cu spor și drag!

hopyk [22.01.17 19:20:21] »

Superb review-ul, imi vine sa rezerv o camera la un hotel, atat de mult mi-as dori sa experimentez Dubai-ul. Da, nu e un obiectiv turistic incarcat de istorie, cu valoare culturala, nici macar nu e un oras boem. Cu toate acestea, cred ca m-a fascinat extravaganta si opulenta lui, atat de firesti aici. Nicaieri in lume nu m-as bucura mai mult de exces, pentru ca, pana la urma, asta e farmecul emiratelor.

Felicitari si multumesc!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
totholeasca [22.01.17 19:45:46] »

@Andryea: Super, super, super!!! Credca adori sa calatoresti... sunt la stop, conduc, revin pe parcurs, a trebuit sa scriu SUPER!!!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ATX, Crydan73, ginadoro, hopyk, iulianic, koko48, KOOCKY, mishu, PISICAANA, rolandgabriel, scumpeasca
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Dubai:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10257577896118 sec
    ecranul dvs: 1 x 1